.
#دعاهای_روزانه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
وَ أَذِقْنِی حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِیمَا سَأَلْتُ،
وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْک رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِیئاً
و به درخواست من شیرینی اجابت
بچشان، و از سوی خودت رحمت و
گشایشی دلخواه نصیبم فرما
🌿 دعای هفتم صحیفه سجادیه
🌷 کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مومنون آیات 75 تا 89
📄#صفحـہ_347
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_347
❇️طرق مختلف #بيدار_سازی_الهی
وَ لَوْ رَحِمْناهُمْ وَ كَشَفْنا ما بِهِمْ مِنْ ضُرٍّ لَلَجُّوا فِي طُغْيانِهِمْ يَعْمَهُونَ (۷۵/مومنون)
🌱و (بر فرض) اگر به آنها رحم كنيم و (رنج و عذاب و) بدبختیهای آنان را برطرف سازيم (به جای هوشياری و شكر) در طغيانشان كوردلانه اصرار میورزند.
🔹و گاه آنها را با حوادث دردناك گوشمالی میدهيم تا اگر از طريق رحمت و نعمت بيدار نشدند از اين راه بيدار شوند، ولی اين كار نيز در آنها مؤثر نيست، زيرا" ما آنها را به عذاب و بلا گرفتار ساختيم اما آنها نه در برابر پروردگارشان تواضع و انقيادی نشان دادند و نه به درگاه او توجه و تضرع میكنند" (وَ لَقَدْ أَخَذْناهُمْ بِالْعَذابِ فَمَا اسْتَكانُوا لِرَبِّهِمْ وَ ما يَتَضَرَّعُونَ)
🔹تضرع چنان كه پيش از اين هم گفتهايم در اصل از ماده" ضرع" به معنی پستان گرفته شده و" تضرع" دوشنده است، سپس به معنی تسليم آميخته با تواضع و خضوع آمده است.
يعنی اين حوادث دردناك آنها را هرگز از مركب غرور و سركشی و خود- كامگی فرود نياورد و در برابر حق تسليم نشدند.
و اگر در پارهای از روايات" تضرع" به معنی بلند كردن دستها در هنگام دعا و نماز تفسير شده در واقع بيان يكی از مصداقهای اين معنی وسيع است.
🔹به هر حال ما به اين رحمتها و نعمتها و مجازاتهای بيدار كننده ادامه میدهيم و آنها نيز به طغيان و سركشی و لجاجتشان،" تا هنگامی كه دری از عذاب شديد و دردناك خود به روی آنها بگشائيم و چنان گرفتار شوند كه به كلی مايوس گردند" (حَتَّی إِذا فَتَحْنا عَلَيْهِمْ باباً ذا عَذابٍ شَدِيدٍ إِذا هُمْ فِيهِ مُبْلِسُونَ.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_347
❇️#عذاب_نهايی، جايی برای #توبه و نجات نيست
💠حَتَّی إِذا فَتَحْنا عَلَيْهِمْ باباً ذا عَذابٍ شَدِيدٍ إِذا هُمْ فِيهِ مُبْلِسُونَ (۷۷/مومنون)
🌱(نه رحمت در آنان اثر كرد و نه مؤاخذه، ما هم اين سنگدلان را رها میكنيم) تا زمانی كه دری از عذاب شديد به روی آنان بگشاييم (و چنان گرفتار شوند كه) ناگهان در آن (عذاب) مأيوس شوند.
🔹درهای عذاب، ابتدا به روی ما بسته است امّا سرسختی و لجاجت ما در برابر حقّ، سبب میشود كه خداوند آن درها را باز كند. «فَتَحْنا»
🔹خداوند در مراحل تربيت، اصولی را اجرا میكند:
✔️اوّل: با رحمت ومهربانی رفتار میكند. «وَ لَوْ رَحِمْناهُمْ وَ كَشَفْنا ما بِهِمْ مِنْ ضُرٍّ لَلَجُّوا»
✔️دوّم: با عذاب تنبيهی: «وَ لَقَدْ أَخَذْناهُمْ بِالْعَذابِ فَمَا اسْتَكانُوا»
✔️سوّم: با عذاب نهايی كه مايهی بيچارگی و درماندگی است. «عَذابٍ شَدِيدٍ»
🔹كسی كه بخواهد با لجاجت، انبيا را به يأس كشاند، گرفتار قهری میشود كه خود به يأس كشيده شود. «مُبْلِسُونَ»
🔹در عذاب نهايی، جايی برای توبه و نجات نيست و عذاب شدگان مأيوس میشوند. «مُبْلِسُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
4_5915557859503900317.mp3
1.93M
آیاتی از قرآن که دعوت به #تدبر و یا نکوهش از عدم #تدبر در قرآن می کنند
استاد علی صبوحي
@tadabor_quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
4_5915955049489499396.mp3
6.81M
#تدبر در قرآن و سوره ها برای چیست؟ آیا پیام سوره ها را میدانیم که به آنها ایمان بیاوریم!؟
حجت الاسلام صبوحي
@tadabbor_quranpuyan
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣2⃣ تدبر در سوره #قدر
پاسخ ۵ :
روح ، حقيقت و موجود مستقلى است ، و موجودى است داراى حيات و علم و قدرت ، نه اينكه از مقوله صفات و احوال بوده و آنطور كه بعضى پنداشته اند: قائم به موجودى ديگر باشد،
قرآن كريم از سوى ديگر روح را معرفى مى كند به اينكه از امر پروردگار است ، و مى فرمايد: ((قل الروح من امر ربى )) و سپس امر پروردگار را با امثال آيه ((انما امره اذا اراد شيئا ان يقول له كن فيكون فسبحان الذى بيده ملكوت كل شى ء)) معرفى نموده و مى رساند كه : امر خدا همان كلمه ايجادى است كه خداى سبحان هر چيزى را با آن ايجاد مى فرمايد.
و به عبارت ديگر: امر خدا همان وجودى است كه به اشياء افاضه مى فرمايد، اما نه وجود از هر جهت بلكه از اين جهت كه مستند به خداى تعالى است ، و آميخته با ماده و زمان و مكان نيست
اما اينكه گفته اند : روح به معناى وحى و يا قرآن است . و يا به قول بعضى ديگر به معناى نبوت است . از نظر نتيجه ، خالى از وجه نيست ، چون نتيجه نزول ملائكه با روحى از امر خدا همان وحى و نبوت است ، ولى فى نفسه كه بخواهيم وحى و نبوت را روح بناميم و هر دو را با اشتراك لفظى به يك معنا بگيريم و يا مجازا آن را به اين معنا گرفته و قرينه را مجازا عبارت از اين بدانيم كه روح ، قلب را زنده مى كند آنچنان كه روح حقيقى ، بدن را زنده مى دارد صحيح نيست ، براى اينكه ما مكرر گفته ايم كه طريق تشخيص مصاديق كلمات قرآنى رجوع به ساير موارد قرآن است ،
آنچه از ساير موارد قرآن به دست مى آيد اين است كه : روح ، خود مخلوقى از مخلوقات خداست و حقيقت واحدى است كه داراى مراتب و درجات مختلفى است ، يك درجه از آن در حيوان و در غير مؤمنين از انسانها است ، و درجه بالاتر آن در افراد مؤمن انسانها است ، همچنان كه فرمود: ((و ايدهم بروح منه )) و يك درجه ديگر آن روحى است كه انبياء و رسل ، بوسيله آن تاييد مى شوند، و در آن باره فرمود: ((و كذلك اوحينا اليك روحا من امرنا))
تفسیر سوره نحل،تفسیر المیزان
https://zaya.io/ajztn
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگي_قرآني
شماره 142
سوره #ال_عمران صفحه_63
🌹🤝تاکید بر #وحدت_و_عدم_تفرقه
🔶وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً وَ كُنْتُمْ عَلى شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْها كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آياتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ «103 ال عمران »
🔷وهمگى به #ريسمان_خدا چنگ زنيد وپراكنده نشويد ونعمت خدا را بر خود ياد كنيد، آنگاه كه دشمنان يكديگر بوديد، پس خداوند ميان دلهايتان الفت انداخت ودر سايه نعمت او برادران يكديگر شديد، و بر لب پرتگاهى از آتش بوديد، پس شما را از آن نجات داد. اين گونه خداوند آيات خود را براى شما بيان مىكند، شايد هدايت شويد.
👈ايجاد #الفت ميان #دلها تنها به دست خداست. «فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ» قرآن خطاب به پيامبر مىفرمايد: «لَوْ أَنْفَقْتَ ما فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً ما أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ» «4» اگر همهى سرمايههاى زمين را خرج كنى نمىتوانى بدون خواست او بين دلها ايجاد الفت نمايى.
تفرقه، در رديف عذابها و مجازاتهاى الهى است.
1⃣- وحدت و دورى از تفرقه، يك وظيفهى الهى است.
↩️- محور وحدت بايد دين خدا باشد، نه نژاد، زبان، ملّيت و .... «بِحَبْلِ اللَّهِ»
3⃣- #وحدت، عامل اخوّت است. «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً»
4⃣- اتّحاد، از نعمتهاى بزرگ الهى است. «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ»
5⃣- #تفرقه و #عدوات، پرتگاه و #گودال_آتش است. «شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ»
📚تفسیر نور.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❇نگاه فقها به #قانون_عفاف و حجاب مصوب مجلس
🛑قسمت سوم؛
🔻🔻اگر قانونی با الزامِ مردم به یک حکم شرعی به شیوهای خشونتبار موجب بیزاری از اصل دین شود طبق قاعده حرمت تنفیر، این قانون #خلاف_شرع مقدس اسلام است و نتیجه عکس میدهد.
🟢 بنده این قانون را مطالعه کردم. به نظر میرسد برای مبارزه با یک منکر باید ریشههای آنرا از بین برد نه آنکه شاخ و برگ آنرا برید. اگر مسئولین امر مشکلات جامعه ناشی از فقر و فساد و … را حل کنند، قطعاً مردم ما بهخصوص جوانان با دل و جان از اسلام و احکام نورانی آن استقبال میکنند و ریشه منکرات در جامعه کنده میشود.
اگر مردم و آقایانِ فقها تا به حال دقت کنند، برای افرادی که در جامعه خلافی مرتکب شوند که نیاز به تعزیر داشته باشد، در ابواب مختلف فقه (از جمله حدود و تعزیرات و…) درباره آن گفته شده است. مثلا در مورد بیحجابی، اگر از فقیهی پرسیده شود که چه کار باید کرد ابتدا میفرمایند که باید به ایشان تذکر داده شده و بگویند حجاب خود را رعایت کنید، یا چادر به سر کنید و یا موهایتان پیدا نباشد و یا لباس تنگ نپوشید. اگر شخص اعتنا نکرد باید دوباره تذکر به ایشان داده شود و مؤمنین در این نهی از منکر مشارکت کنند و چندین بار تذکر داده شود. چنانچه باز هم قبول نکرد، اگر این خلاف مخلّ در اجتماع باشد، فقیه اگر لازم بداند (مثلا بداند که بدتر نمیشود) تعزیر میکند.
این هم منحصر به بدحجابی زنان نیست بلکه هر گناهی که در جامعه علنی باشد این حکم در آن جاری میشود. البته تعزیر هم فقط تازیانه نیست، ابتدا باید مقدماتی رعایت شود و در آخر نوبت به تازیانه میرسد.
🔻حال درباره این قانون حجاب (که تبصرههای زیاد و سختی در آن گذاشتهاند) به نظر میرسد که مشکل را حل نمیکند و همچنین از نظر بنده خلاف شرع است و #پول_گرفتن بیخود از افراد خاطی هیچ وجه شرعی ندارد.
لذا به نظر میرسد آقایان نمایندگان که این قانون را نوشتند از ایشان خواهش میشود روی این قانون خط قرمزی بکشند زیرا به هیچ وجه قابل ملاحظه و تصحیح نیست و شرعیت ندارد. بایستی خط قرمز روی همه این قانون بکشند. بالاخره آقایان فقها هستند و میتوان از ایشان سؤال پرسید که این قوانین در کجای روایات است؟ و کدامیک از فقها چنین چیزی را تأیید میکند که از قرآن و روایات است؟
👈نتیجه این است که امثال این #قوانین فقط ناراحتیِ بیشتر در اجتماع ایجاد میکند. و چنانچه میدانید اگر قانونی با الزامِ مردم به یک حکم شرعی به شیوهای خشونتبار موجب بیزاری از اصل دین شود طبق قاعده حرمت تنفیر، این قانون خلاف شرع مقدس اسلام است و نتیجه عکس میدهد. همچنانکه بعضی دیگر از مراجع معظم تقلید معتقدند حجاب اجباری امری نشدنی است؛ و با اجبار، وضعِ #حجاب در #جامعه اصلاح نمیشود.
فرض کنید خانوادهای است که یکی از دخترانشان بیحجاب است؛ با اجرای این قانون ممکن است نتیجه بدتر شده و بقیه اعضای خانواده نیز به حجاب بدبین شوند! پس آقایان باید این قانون را کلاً حذف کنند.
🔻🔻مخصوصا پول گرفتن از افراد خاطی را کنار بگذارید!
خلاصه، این راه درستی نیست و با این وضعیتی که در اجتماع و در دنیا هست، این قانونهای سفت و سخت باعث خندیدن مردم دنیا به ما میشود.
🤲خدایا به حق محمد و آل محمد همه ما را به تکلیف خودمان آشنا کن که باید چطور زندگی کنیم و چطور صحبت کنیم. در هر پست و مقامی که هستیم بفهمیم چطور رفتار کنیم تا در این دشواریها قرار نگیریم.
🎙آیت الله سید علی محمد دستغیب
💫جهت مطالعه نظرات مختلف در مورد شرعي بودن الزام به حجاب، لينك زير را كليك نماييد
http://quranpuyan.com/yaf_postst5547_y-qrn-w-mSwmyn--Hkwmt-r-bh-jbr-Hjb-bry-khnm-h-mlzm-krdh-st-Hjb-jbry--shry-st-ykhyr.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🔹إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِلْعَالَمِينَ
🔸قرآن فقط وسيلۀ يادآورى و پند براى جهانيان است
📗سوره تکویر، آیه ۲۷
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مومنون آیات 90 تا 104
📄#صفحـہ_348
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_348
❇️#شرك جهان را به تباهی میكشد
💠مَا اتَّخَذَ اللَّهُ مِنْ وَلَدٍ وَ ما كانَ مَعَهُ مِنْ إِلهٍ إِذاً لَذَهَبَ كُلُّ إِلهٍ بِما خَلَقَ وَ لَعَلا بَعْضُهُمْ عَلی بَعْضٍ سُبْحانَ اللَّـهِ عَمَّا يَصِفُونَ (۹۱/مومنون)
🌱خداوند هيچ گونه فرزندی برای خود نگرفته است، و هيچ معبودی با او نيست، (و اگر جز اين بود،) قطعاً هر خدايی به سوی آفريدهی خود میرفت، و بیترديد بعضی از خدايان بر بعضی ديگر برتری میجست (و با اين كار، هستی تباه میشد) خداوند از آنچه (مشركان) توصيف میكنند منزّه است.
🔹اعتقاد به وجود فرزند برای خدا منحصر به مسيحيان نيست كه عيسی را فرزند حقيقی! او میخوانند، اين اعتقاد برای مشركان نيز بود كه فرشتگان را دختران خدا میپنداشتند، و شايد مسيحيان اين عقيده را از مشركان پيشين گرفته بودند، به هر حال از آنجا كه فرزند از نظر ذات و حقيقت، بخشی از پدر است، برای فرشتگان يا حضرت مسيح و غير او، سهمی از الوهيت قائل بودند و اين از روشنترين مظاهر شرك است.
🔹سپس به بيان دليل بر نفی شرك پرداخته چنين میگويد:" اگر خداوند شريكی میداشت و آلهه متعدد در جهان هستی حكومت میكرد هر يك از اين خدايان مخلوقات خاص خود را در پنجه تدبير و اداره خويش قرار میداد" (و طبعا هر بخشی از عالم با نظام خاصی اداره میشد و اين با وحدت نظامی كه بر آن حاكم میبينيم سازگار نيست) (إِذاً لَذَهَبَ كُلُّ إِلهٍ بِما خَلَقَ).
🔹" بعلاوه هر يك از اين خدايان برای گسترش قلمرو حكومت خود سعی داشتند بر ديگری تفوق جويند" و اين خود سبب ديگری برای از هم گسيختگی نظام جهان میشد (وَ لَعَلا بَعْضُهُمْ عَلی بَعْضٍ).
🔹و در پايان آيه به عنوان يك نتيجهگيری كلی میفرمايد:" منزه است خدا از توصيفی كه آنها میكنند" (سُبْحانَ اللَّـهِ عَمَّا يَصِفُونَ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan