نحل 2.mp3
14.7M
#استاد_رنجبر #رنجبر #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_نحل #نحل
💢جلسه دوم تفسیر سوره نحل (هر هفته یک جلسه تفسیر از استاد شیرین سخن جناب حجت الاسلام محمد رضا رنجبر)
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #حجر را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
JEN7201.lite.mp3
7.14M
#استاد_انصاری #دکتر_انصاری #انصاری #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #تفسیر_ادبی #سوره_جن #جن #الجن
🌴🌴🌴
⏪ تفسیر سوره قیامت استاد دکتر محمد علی انصاری (هر هفته دوشنبه ها این درس ارائه می شود) 📼جلسه اول
🗓توضیحی کوتاه درباره این سوره
سورۀ مبارکۀ جن جزء سوره های «قلاقل» است؛ یعنی سورههایی که با فعل «قل» آغاز میشوند. مباحث اين سوره بیشتر در بارۀ موجودات ناپيدايي به نام جن و موضوع ايمان آوردن عدهاى از آنان به پيامبر(ص) و اصل معاد و خضوع در برابر قرآن و تقسیم آنها به دو گروه مؤمن و كافر؛ میباشد. این آیات، بسيارى از عقائد خرافى را در بارۀ این موجودات نامرئی اصلاح مىكند و بر آنها خط بطلان مىكشد. در بخش ديگرى از اين سوره اشارهاى به مسأله توحيد و معاد شده است و در پایان، مسأله علم غيب مطرح شده كه هيچكس از آن آگاهى ندارد جز رسولان الهی که مرضیّ خداوند هستند.
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
.
🔰 فتحی برای خدا
💠 اما اینکه این عزیزان به این مقام والا دست یافتند و #امام_راحل (رضوان الله علیه) فرمود: #خرمشهر را خدا آزاد کرد، بعد در همان جمله معروف فرمودند: (من بوسه می زنم بر دستی که بالای دست اینها دست خداست)*، که این تعلیق حکم به وصف مشعر به علّیت است، یعنی من آن دست بی دستی خدا را می بوسم؛ سرّش این است که این عزیزان #مهمان_خدا شدند. و چون مهمان خدا شدند، می مانند. ولی قبل از اینکه مهمان خدا بشوند، میزبان خدا بودند.
مهمان خدا شدن، خیلی مقام می خواهد؛ آدم باید آنقدر رشد بکند و بالا برود تا اینکه در بین #ضیوف_الرحمان قرار بگیرد، مهمان خدای سبحان بشود. اما مهماندار خدا شدن، میزبان خدا شدن، مهمانی خدا را پذیرفتن و میزبان آن حضرت شدن؛ این کار هر کسی نیست.
این #شهیدان این خصیصه را داشتند که اول میزبان وجه خدا شدند، مهماندار شدند، مهمانی خدا را قبول کردند؛ بعد مهمان خدا شدند. این عزیزان فقط می گفتند: (خدا)! این قلبی که جز به نام خدا نتپد، در اینجا لطف خدا حضور دارد؛ این #قلب_شکسته است، ذات اقدس اله فرمود: (انا عند المنکسره قلوبهم)*. دلی که بشکند و به هیچ جا تکیه نکند؛ (چون هیچ کسی قدرت نداشت؛ آنکه قدرت داشت که امکان دسترسی نبود، این هم در کنارش بود که قدرت نداشت!) اینها جداً می گفتند: _خدا_ ! پس اول این دلها میزبان خدا بودند، بعد لطف الهی شامل حالشان شد؛ فرمود: این بار من آمدم، بار دیگر شما به بازدید من بیائید؛ این است که اینها رفتند، (احیاء عند ربّهم یرزقون)*.
---------------------------------------------
📌 صحیفه امام / جلد ۱۶ / صفحه ۱۴۳
📌 منیه المرید / صفحه ۱۲۳
📌 سوره آل عمران / آیه ۱۶۹
📋 دیدار با رئیس و کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و اعضای ستاد سوم خرداد
📆 قم ؛ ۱۳۸۶/۰۲/۱۵
✴️ سوم خرداد . سالروز فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس
#آیت_الله_جوادی_آملی
#سوم_خرداد
#فتح_خرمشهر
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌موقعیت های غیر ساکن
در سخن گفتن حسن نیت داشتن کافی نیست.انتخاب درست واژه ها،بیان مناسب،چگونگی ارائه ،توجه به انعکاس و بازتاب بیرونی سخن ، از آسیب بدخواهان می کاهد و فرصت ضربه زدن به ما را از دشمنان می گیرد.
📋نکته ای از آيه ۱۰۴ سوره بقره
🌷زندگی مومنانه در پرتو کتاب راهنما🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سوره_بقره
#نکته_های_قرانی
#نکته_های_زیبا و ماندگار از ص 13 قرآن کریم (آیات88-84)
1. براى اطمينان از انجام كارهاى مهم، سفارش و فرمان كافى نيست، ميثاق و تعهّد لازم است. «أَخَذْنا مِيثاقَكُمْ» بقرة، آيه 84
2. جامعه به منزله ى پيكرى واحد است كه افراد آن، اعضاى اين پيكرند.«دِماءَكُمْ، أَنْفُسَكُمْ»
3. يارى رسانى وهمكارى در گناه وتجاوز، ممنوع است. «تَظاهَرُونَ عَلَيْهِمْ بِالْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ» بقرة، آيه 85
4. نشانه ى ايمان واقعى، عمل به دستوراتى است كه برخلاف سليقه هاى شخصى انسان وخواست الهی باشد وگرنه انجام دستوراتِ مطابق ميل انسان، کاری ندارد. «تَقْتُلُونَ، تُفادُوهُمْ» بقرة، آيه 85
5. انسان، آزاد است و حقّ انتخاب دارد. تمام آياتى كه مى فرمايد: انسان دنيا را خريد و آخرت را فروخت، دليل اين هستند كه انسان مجبور نيست، بلكه اختيار دارد و خود با فكر و مقايسه، مى سنجد و انتخاب مى كند. «اشْتَرَوُا» بقرة، آيه 86
6. تعليم و تربيت، تعطيل بردار نيست. «قَفَّيْنا» فرستادن پيامبران يكى پس از ديگرى، نشانه ى جريان هدايت در طول تاريخ است. بقرة، آيه 87
7. كسى كه تسليم حقّ نباشد، مستكبر است. «لا تَهْوى أَنْفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ» بقرة، آيه 87
8. مقدّمات بدبختى، بدست خود انسان است. اگر گروهى مورد لعنت وقهر الهى قرار مى گيرند، به خاطر كفر ولجاجت خودشان است. «لَعَنَهُمُ اللَّهُ بِكُفْرِهِمْ» بقرة، آيه 88
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
15-hadise meraj.mp3
7.86M
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه #اخلاق #تزکیه #مصباح
🔊مرحوم آیت الله #مصباح_یزدی (رضوان الله علیه) با موضوع شرح و بررسی حدیث معراج-قسمت سوم(15)
🔶توجه: سلسله دروس اخلاقی حضرت استاد روزهای سه شنبه تقدیم دوستان می شود.
🍀🍀🍀
🖥برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های اصیل دینی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#تفسیر #سوره_قیامت #قیامت #القیامه #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره قیامت
📝نگاشت: (8) نکته هایی در باره مراحل روح و نفس انسان و ...
🔅🔅🔅
🔰تفسير:
📋نكته ها:
⏪ 1 - (محكمه وجدان ) يا (قيامت صغرى )
🔹از قرآن مجيد به خوبى استفاده مى شود كه روح و نفس انسانى داراى سه مرحله است :
1️⃣1 - (نفس اماره ) يعنى روح سركش كه پيوسته انسان را به زشتيها و بديها دعوت مى كـنـد، و شـهـوات و فـجـور را در بـرابـر او زينت مى بخشد، اين همان چيزى است كه همسر عـزيـز مـصـر، آن زن هـوسـباز هنگامى كه پايان شوم كار خود را مشاهده كرد به آن اشاره نمود و گفت : و ما ابرى ء نفسى ان النفس لامارة بالسوء: (من هرگز نفس خود را تبرئه نمى كنم ، چرا كه نفس سركش همواره به بديها فرمان مى دهد) (سوره يوسف آيه 53).
2️⃣2 - (نـفـس لوامـه ) كه در آيات مورد بحث به آن اشاره شده ، روحى است بيدار و نسبتا آگاه ، ▪️هر چند هنوز در برابر گناه مصونيت نيافته گاه لغزش پيدا مى كند.و در دامان گناه مى افتد اما كمى بعد بيدار مى شود توبه مى كند و به مسير سعادت باز مـى گـردد، انـحـراف درباره او كاملا ممكن است ، ولى موقتى است نه دائم ، گناه از او سر مى زند، اما چيزى نمى گذرد كه جاى خود را به ملامت و سرزنش و توبه مى دهد.
▪️ايـن هـمـان چـيـزى اسـت كـه از آن به عنوان (وجدان اخلاقى ) ياد مى كنند، در بعضى از انـسـانـهـا بـسـيـار قـوى و نـيـرومـنـد اسـت و بـعـضى بسيار ضعيف و ناتوان ولى به هر حال در هر انسانى وجود دارد ديگر اينكه با كثرت گناه آن را به كلى از كار بيندازد.
3️⃣3 - (نـفـس مـطـمـئنـه ) يـعـنـى روح تـكـامل يافته اى كه به مرحله اطمينان رسيده ، نفس سركش را رام كرده ، و به مقام تقواى كامل و احساس مسؤ وليت رسيده كه ديگر به آسانى لغزش براى او امكان پذير نيست .
▪️ايـن هـمـان اسـت كـه در سـوره والفـجر آيه 27 و 28 مى فرمايد: يا ايتها النفس المطمئنة ارجعى الى ربك راضية مرضية : (اى نفس مطمئنه ! به سوى پروردگارت باز گرد، در حالى كه هم تو از او خشنودى و هم او از تو)به هر حال اين (نفس لوامه ) چنانكه گفتيم رستاخيز كوچكى است در درون جان هر انسان كـه بـعـد از انـجـام يـك كـار نـيـك يـا بـد، بـلافـاصـله مـحـكـمـه آن در درون جـان تشكيل مى گردد و به حساب و كتاب او مى رسد.
▫️لذا گاه در برابر يك كار نيك و مهم چنان احساس آرامش درونى مى كند و روح او لبريز از شـادى و نـشـاط مـى شـود، كـه لذت و شـكـوه و زيـبـائى آن بـا هـيـچ بـيـان و قـلمـى قابل توصيف نيست .
▫️و به عكس ، گاهى به دنبال يك خلاف و جنايت بزرگ چنان گرفتار كابوس وحشتناك ، و طـوفـانـى از غم و اندوه مى گردد، و از درون مى سوزد، كه از زندگى به كلى سير مى شـود، و حـتى گاه براى رهائى از چنگال اين ناراحتى خود را آگاهانه به مقامات قضائى معرفى و به چوبه دار تسليم مى كند.
🌷🌷🌷
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔰درس دهم:يكسان سازى مصحفها
◾️مشخصات كلى مصحفهاى عثمانى
1️⃣١. ترتيب: ترتيب سورهها در مصحف عثمانى، همان ترتيبى است كه در قرآن كنونى وجود دارد و با ترتيب مصحفهاى صحابه (بهخصوص مصحف ابىّبنكعب) تطبيق مىكرد و تنها در مواردى اندك با آنها مطابقت نداشت.
2️⃣٢. نقطه و علامت: مصحفهاى عثمانى به مقتضاى شيوه نگارشى كه در آن زمان ميان مردم عرب رايج بود، از هر نشانه و علامتى كه حروف نقطهدار و بىنقطه را مشخص كند خالى بود؛ لذا، بين «با»، «تا» ، «يا» و «ثا» تفاوتى نبود، «ج» و «ح» و «خ» از يكديگر تشخيص داده نمىشدند و همچنين حركت و اعراب كلمات بهوسيلۀ فتحه، كسره، ضمه و تنوين نشان داده نمىشد و خواننده خود، مىبايست به هنگام قرائت، با توجه به قرائن، آنها را از يكديگر تميز مىداد و وزن و اعراب كلمه را شخصاً مىشناخت. به همين دليل، در ابتدا قرائت قرآن فقط به سماع و نقل موكول بود و جز از راه شنيدن، قرائت قرآن تقريباً غير ممكن بود.
در هر صورت، علّت اصلى پيدايش اختلاف قرائت در زمانهاى بعدى، خالى بودن مصحفها از علايم و نشانهها بود؛ زيرا مردم به شنيدن و حفظ كردن قرآن اتكا داشتند و در طول زمان، اشتباهاتى در نقل يا شنيدن آيهاى رخ مىداد. بهعلاوه نفوذ و رخنۀ اقوام غير عرب در جزيرة العرب و افزايش جمعيت آنان با گسترش قلمرو اسلام، خود موجب اختلاف قرائت مىشد.
3️⃣٣. ناهنجارى نوشتارى: رسمالخط مصحف عثمانى، در مقايسه با رسمالخط عمومى و متداول، داراى غلطهاى املايى و تناقضهايى در نحوۀ نوشتن كلمات بود، بهگونهاى كه اگر قرآن از طريق سماع و تواتر در قرائت ضبط نمىشد و مسلمانان اين روش را از پيشينيان خود به ارث نمىبردند و با دقت و توجه تمام به حفظ آن نمىكوشيدند، امروزه قرائت صحيح بسيارى از كلمات محال مىنمود. علت اين امر عدم آشنايى عرب به فنون خط و روشهاى كتابت آن زمان بودهاست.
🖇ادامه دارد....
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#پرسمان #قرآنی #سوال
#قرآن #کلمات #حقایق #بیرونی #نقص #خطا
🔅🔅🔅
🔰کلمات با حقایق بیرونی متفاوتند، [مانند کلمه درخت با خود درخت]، کلمات همه ناقصاند و قرآن کریم نیز با کلمات رایج بشر نازل شده، پس خطا و نقص دارد.!
▫️کدام اسم یا توصیفی، عین حقیقت مسمّا یا موصوف میباشد؟ ممکن است اسم کسی "عبدالله" باشد، اما خودش اصلاً "عبدالله" نباشد، یا حتی اگر چون رسول اعظم، حضرت محمد صلوات الله علیه و آله، مصداق کامل "عبدالله" باشد، باز هم اسم یا توصیفش با خودش فرق دارد.
🔹●- تفاوت بسیاری وجود دارد بین "نقص" با "خطا"؛ که البته به قرآن کریم هیچکدام راه ندارد [که توضیح داده خواهد شد]. شاید شما یک شخص، یا مقام، یک کرامت، یا منظره از طبیعت و یا ... را نسبت به آن چه هست، ناقص توصیف نمایید، اما این دلیل همان مقدار توصیف شما خطا باشد.
الف - یک معنای "نزول" همین است، نزول یعنی "پایین آمدن" از مرتبۀ حقیقت خودش و این اختصاصی به آیات قرآن کریم ندارد، بلکه نسبت به هر حقیقتی ثابت است.
*- فرض کنید که در دلتان کسی را دوست دارید؛ این محبت و عشق شما، اصلاً قابل توصیف نیست و هیچ کلمه یا مهفومی، عین آن نمیباشد؛ اما این حقیقت در ذهن شما به مرتبۀ مفاهیم کلی و جزئی نزول مییابد - سپس به مرتبه "کلمه - واژه" به زبان خودتان نزول مییابد - پس از آن به مرتبۀ صدا نزول مییابد و پس از آن به مرتبه الفاظ نزول مییابد و بالاخره بیان میگردد [گفتن].
*- قابل توجه و تأمل، دریافت مخاطب شماست. ممکن است شما موضوع انشایی تعیین کنید به عنوان «من تو را دوست دارم» - ممکن است در دیکته بگویید: «من تو را دوست دارم» - ممکن است نام یک کتاب چنین باشد - اما یک موقع برای اظهار محبّت، حال دل را به زبان آورده و به محبوب خود میگویید: «من تو را دوست دارم».
▫️مخاطب شما، به راحتی درک میکنید که جمله شما، موضوع انشاء بود، یا دیکته، یا اظهار محبّت؟ اگر اظهار محبت باشد، او از راه شنیدن با گوش، این پیام را دریافت میدارد - سپس کلمات را به عالَمِ معانی و مفاهیم ارتقا میبخشد - سپس تا عالَم درک بالا میبرد و در افق بالاتر به "دل" میرساند و فهم میکند که محبّتش به دل شما نشسته و شما او را دوست دارید؛ لذا با همین کلمات، حالت دل شما را همانگونه که در دلتان هست، با دلش فهم و درک مینماید. یعنی روحش، روح محیط بر کلام و بیان شما را درک مینماید.
🌷🌷🌷
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
ادامه در پست پایین👇🏾👇🏾👇🏾
👆🏽👆🏽👆🏽#پرسمان #قرآنی #سوال
☑️ب - قرار نیست که کلمات، عین حقیقت بیرونی باشند، که اگر چنین بود، آنها نیز حقیقت بودند، نه کلمه. لذا نباید آنها را با هم مقایسه نمود. اصلاً هم سنخ نیستند که مقایسه شوند، یکی حقیقت وجودی دارد و دیگر کلمهای است که معنا و مفهوم و منظوری دارد.
☑️ج - واژگان (کلمات) همه "اسم و آیه" هستند، و هر دو در فارسی به "نشانه" برگردان (ترجمه) میشوند، با این تفاوت که "اسم" نشانهای برای اشاره به یک شخص، یک چیز یا یک حالت و صفت است، اما "آیه"، نشانهای است که دلالت و راهنمایی میکند.
▫️به عنوان مثال: «علَمک راهنمایی»، اسم یک چیزی است، اما "علامت" روی آن، نشانه -"آیه"ای- است که به شما اطلاعاتی میدهد، دلالت دارد و راهنمایی مینماید.
🔹اگر اسم شما "علیرضا یا فاطمه" باشد؛ این نشانهای برای اشاره به شخص شماست، اما اگر اسمهای دیگری چون: پدر، مادر، فرزند، دانشجو، پزشک، مهندس، کارگر، کارفرما و ... داشته باشید، به وجهی از وجوه شما دلالت دارند. شاید در یک زمان، چندین اسم و آیه داشته باشید.
●- اسمهای خداوند سبحان و آیات او در زمین و آسمانها و یا کلام وحی [قرآن مجید] نیز از این قواعد مستثنا نمیباشند، برخی اشاره به شخص دارند و برخی دیگر دلالت میکنند؛ مثل این که بگویید: الله، خالق همه چیز است. اسم "الله" به خودش اشاره دارد و اسم خالق به خالقیت (فعل) او دلالت دارد و به سوی او راهنمایی میکند.
🖇نتیجه:
بنابراین، نه تنها لزومی ندارد که کلمه، اسم یا مفهوم، عین حقیقت خارجی باشد، بلکه اساساً چنین چیزی محال است، چرا که اگر چنین باشد که دیگر اسم، کلمه یا مفهوم نیستند، بلکه همان حقیقتاند.
▫️اگر یک اسم شما "همسر یا پدر" باشد؛ قرار نیست که این کلمات، خودشان همسر یا پدر باشند، بلکه این واژگان، وجهی از شما را معرفی میکنند و بر آن دلالت دارند. لذا نه به پدر و همسر بودن شما نقصی وارد میشود، نه این کلمات در معرفی و بیان وجه یا حالت مورد نظر ناقص هستند و نه خطایی رخ داده است.
▫️ در قضیۀ مطروحه در پرسش، زود نتیجه گرفته شده که «پس قرآن کریم ناقص و خطاست!» گویی که قضیه فقط برای رسیدن به این نتیجه طراحی شده است! ولی روشن شد که اختصاصی به قرآن کریم ندارد و در هر بیانی، همین اصول حاکم است و به هیچ کدام نیز نقص یا خطا وارد نمیشود.
●-🔹 اسم هر کسی با خودش متفاوت است - نشانههای [آیات] هر کسی، با خودش متفاوت است - بیان هر حقیقتی، با خود حقیقت وجودی آن متفاوت است - جرا که همه، "نشانه"های یک حقیقت بیرونی هستند، نه خودش؛ و هیچ کدام نیز اگر درست بیان شوند، نه ناقص هستند و نه خطا!
▫️یک واژهای مانند: "مادر یا پزشک"، اسمهایی جهت معرفی وجهی از وجوه یک شخص میباشند، نه خودش - یک ساختمان نشانه (آیه)ای از مهندسین و کارگران و عوامل میباشد، نه خود آنها - یک تابلوی نقاشی، نشانهای از نقاش میباشد، نه خودش! و البته خودش، اسمها و نشانههای دیگر هم دارد؛ و این اسمها و نشانهها که در قالب کلمات بیان میگردند، نه ناقص هستند و نه خطا.
بله، اگر کسی بخواهد یک تابلوی نقاشی را تماماً توصیف کند و به "این یک بوم نقاشی است" بسنده کند، ناقص توصیف کرده است، نه خطا؛ اما اگر فقط به خود بوم اشاره کنند و بپرسند: «این چیست؟» و او بگوید: «یک بوم نقاشی است»، کاملاً درست تعریف و توصیف نموده است.
●-🔹 اسمها و آیات خداوند سبحان، نشانههای او هستند، نه خودش؛ قرآن مجید نیز "کلام الله" است، نه خود خداوند سبحان.
🌷🌷🌷
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
ir.nokatquran.karbordi.apk
6.19M
#نرم_افزار #نکات #کاربردی #قرآن
شامل نکات :
✅ اعتقادی
✅ اخلاقی
✅ اجتماعی
✅ خانواده
✅ سیاسی واقتصادی
✅ داستان ولطیفه
✅ معما و ...
🌺نکات قرآنی به صورت ساده و دسته بندی شده میباشد.
🌹قابل استفاده برای محققان و فرهیختگان و عموم مردم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی @rahighemakhtoom
📌موقعیت های غیر ساکن
رابطه و همراهی با دگر انديشان وجذب دیگران نباید به عقب نشینی از اصول بیانجامد.دینداری کافر پسند همان کفر است.و چنانچه دشمنان از نوع دینداری شما خشنود بودند در تدین خویش تردید کنید.!جبهه کفر و نفاق وقتی از ما راضی می شود که همه هویت دینی خویش را کنار گذاشته و در میدان های گوناگون حیات از او پیروی کنیم.
📋نکته ای از آیه ۱۲۰ سوره بقره
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تفسیر #سوره_قیامت #قیامت #القیامه #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره قیامت
📝نگاشت: (9) نکته هایی در باره دادگاه عالی وجدان...
🔅🔅🔅
🔰تفسير:
📋نكته ها:
⏪1 - (محكمه وجدان ) يا (قيامت صغرى )
🔹اين دادگاه عجيب درونى (وجدان)شباهت عجيبى به دادگاه رستاخيز دارد:
1️⃣1 - قاضى و شاهد و مجرى حكم در حقيقت در اينجا يكى است همانطور كه در قيامت چنين است : عـالم الغـيـب و الشـهادة انت تحكم بين عبادك خداوندا تو از اسرار پنهان و آشكار آگاهى و تو در ميان بندگانت قضاوت خواهى كرد (زمر - آيه 46).
2️⃣2 - ايـن دادگـاه وجـدان تـوصيه و رشوه و پارتى و پرونده سازى رائج بشرى را نمى پـذيـرد، هـمانطور كه درباره دادگاه قيامت نيز مى خوانيم : و اتقوا يوما لا تجزى نفس عن نـفـس شـيئا و لا يقبل منها شفاعة و لا يؤ خذ منها عدل و لا هم ينصرون : (از آن روز بترسيد كـه هـيـچـكـس بـجـاى ديـگرى مجازات نمى شود، و نه شفاعتى پذيرفته مى گردد، و نه فديه و رشوه اى ، و نه يارى مى شوند) (سوره بقره - آيه 48).
3️⃣3 - محكمه وجدان مهمترين و قطورترين پرونده ها را در كوتاهترين مدت رسيدگى كرده ، حكم نهائى خود را به سرعت صادر مى كند، نه استيناف در آن هست ، و نـه تـجديد نظر، و نه ماهها و سالها سرگردانى همانطور كه در دادگاه رستاخيز نيز مـى خوانيم : و الله يحكم لا معقب لحكمه و هو سريع الحساب . (خداوند حكم مى كند و حكم او رد و نقض نمى شود و حساب او سريع است ) (سوره رعد - آيه 41).
4️⃣4 - مجازات و كيفرش بر خلاف مجازاتهاى دادگاههاى رسمى اين جهان نخستين جرقه هايش در اعـمـاق دل و جـان افـروخـتـه مـى شود، و از آنجا به بيرون سرايت مى كند، نخست روح انـسـان را مـى آزارد، سـپـس آثـارش در جـسـم ، و چـهره و دگرگون شدن خواب و خوراك او آشكار مى شود، همانطور كه درباره دادگاه قيامت نيز مى خوانيم : نار الله الموقدة التى تـطـلع عـلى الافـئدة ، (آتـش بر افروخته الهى كه از قلبها زبانه مى كشد)! (سوره همزه - آيه 6 - 7).
5️⃣5 - ايـن دادگـاه وجـدان چندان نياز به ناظر و شهود ندارد، بلكه معلومات و آگاهيهاى خود انـسـان مـتـهـم را بـه عنوان (شهود) به نفع يا بر ضد او مى پذيرد! همانطور كه در دادگـاه رسـتـاخـيـز نـيـز ذرات وجـود انـسـان حـتـى دسـت و پـا و پـوست تن او گواهان بر اعمال او هستند چنانكه مى فرمايد:
حـتـى اذا مـا جـاءوهـا شـهـد عليهم سمعهم و ابصارهم و جلودهم : (چون به كنار آتش دوزخ بـرسـنـد گـوش و چـشم و پوست تن آنها بر ضد آنها گواهى مى دهد) (سوره فصلت - آيه 20).
ايـن شـبـاهـت عـجيب در ميان اين دو دادگاه نشانه ديگرى بر فطرى بودن مساءله معاد است ، زيرا چگونه مى توان باور كرد در وجود يك انسان كه قطره كوچكى از اين اقيانوس عظيم هـسـتـى اسـت ، چـنـان حساب و كتاب و دادگاه مرموز و اسرارآميزى وجود داشته باشد، اما در درون اين عالم بزرگ مطلقا حساب و كتاب و دادگاه و محكمه اى وجود نداشته باشد، اين باور كردنى نيست .
🌷🌷🌷
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
Nuh - 01.mp3
6.67M
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_نوح #سوره_نوح #نوح
🔅🔅🔅
💢 تفسیرصوتی سوره نوح
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه اول
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#تسنیم #سوره #نوح #درسگفتار
📌هشدار و بشارت
⏺در سوره مبارکه «نساء» فرمود رسالت ضروري است، نبوت ضروري است و رهبري الهي ضروري است و خدا کار خود را کرده است تا کسي احتجاج نکند. از همان قسمت قصّه نوح و امثال نوح را به تدريج در آيات قرآن کريم ذکر کرد. فرمود طبق آن اصل کلّي که «النبوة ضروريةٌ لا ريب فيها»، ما نوح را فرستاديم.
⏺در تعبير ﴿إِنَّا﴾ گاهي عظمت آن مقام باعث است، گاهي فرشتههايي که زير مجموعه تدبير الهي هستند به عنوان مدبرات امر، در اجراي اين مأموريت سهمي دارند؛ لذا با متکلم «مع الغير» ياد ميکند. حالا يا تفخيم است يا با حضور مدبرات امر است. ﴿إِنَّا أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ﴾، تعبير قوم هم يک تعبير عاطفي است، گاهي انبيا از قوم خودشان بودند، گاهي انبيا از قوم خودشان نبودند.
⏺آنهايي که از قوم خودشان بودند، برادر قومي و قبيلگي بودند. آنهايي که از قوم خودشان نبودند، برادر انساني بودند. انبيايي بودند که از قبيله خودشان نبودند؛ مثل لوط و امثال ايشان، اما اگر در اينگونه از موارد تعبير «يا أخي» ياد ميکنند؛ يعني برادر انساني! در اينجا وجود مبارک نوح را براي قوم فرستادند، گرچه در همان سوره مبارکه «نساء» فرمود: ﴿رُسُلاً مُبَشِّرِينَ وَ مُنذِرِينَ﴾، اينها آمدند براي تبشير و براي إنذار و براي هر دو؛ اما آن نيرويي که اثربخشتر است، مسئله إنذار است؛ يعني مسئله شوق به بهشت آن قدر اثر ندارد که «خَوْفاً مِنَ النَّارِ» اثر دارد؛ لذا در عين حال که قرآن کريم تبشير و إنذار را وصف همه انبيا ميداند؛ اما در هيچ جا وصف آنها را منحصر در تبشير نکرده است...
📼فرازی از #درسگفتار سوره نوح جلسه اول
#آیت_الله_جوادی_آملی
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (139)
#قرآن #کارگزاران #فرهنگی
📌 ویژگی های فردی کارگزار فرهنگی
🌿🌿🌿 ****
⏪47-خودداری از اظهارات بی پایه و اعتراف بر ناآگاهی خود
قُلْ إِنْ أَدْري أَ قَريبٌ ما تُوعَدُونَ أَمْ يَجْعَلُ لَهُ رَبِّي أَمَداً (25/جن)
بگو من نمىدانم آنچه به شما وعده داده شده نزديك است، يا پروردگارم زمانى براى آن قرار مىدهد؟!
☑️گفتن نمىدانم، عيب نيست. «قُلْ إِنْ أَدْرِي»
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
.
🔰 مهریه سنگین، سفیهانه و باطل است
💠 مساله (مال) آنقدر مهم است که قرآن کریم در اوائل سوره مبارکه نساء فرمود: (و لا توتوا السّفهاء اموالکم التی جعل الله لکم قیاماً)*. چون #مال عامل قیام یک ملت است، این را به دست سفهاء ندهید (و لا توتوا السفهاء اموالکم)، مگر اینکه رشد اینها را تعیین کنید. این نهی جلویش را می گیرد! صرف اینکه حُسن فعلی دارد، کافی نیست؛ شخص باید #رشید باشد، و #دور_اندیش باشد، همه جوانب را ملاحظه کرده باشد؛ و این آیه دارد که اصلاً #سفیه نمی تواند در مسائل مالی دخالت بکند. غالب این آقایان _فقها_ می گویند که معامله سفهی باطل است، و به نظر ما گذشته از اینکه معامله سفیه باطل است، معامله سفهی هم باطل است که این در کتاب نکاح مطرح شد.
(معامله سفهی) این است که این شخص بالغ هست، عاقل هست؛ اما یک وقتی برای خوشایند یک کار غیر عاقلانه انجام داد. این پسر عاقل هست و درس خوانده است، جدّی است؛ اما این #مهریه ای که می گوید به اندازه تاریخ تولد سکه باشد؛ این کار، کار سفهی است! این در خیابان یا بیابان دیده، در آن لحظه خوشش آمده؛ و برای او دارد به اندازه تاریخ تولدش _هزار و سیصد و فلان_ سکه مهر می کند! این آقا سفهی نیست، تحصیل کرده است، آن هم سفهی نیست؛ ولی این کار، کار سفیهانه است. این پس فردا اگر هزار و سیصد و فلان مهر کرده، هزار روزش را باید به زندان برود، حالا آن سیصد روزش را اگر جشن گلریزانی پیدا شد ...؛ این سفهی است دیگر! اینکه در اوائل سوره مبارکه نساء دارد که مال تان را به دست سفیه ندهید، این است.
(مهر) جزء رکن نیست؛ در بحث های گذشته نکاح توجه داشتید که اگر عقد #ازدواج بدون مهر هم باشد صحیح است. عقد نظیر (لا صلاه الا بطهور)* نیست که اگر _طهور_ نباشد، نماز باطل است. مهر، رکن نیست؛ اگر اصلاً عالماً عامداً مهر را ذکر نکردند؛ این به _مهر المثل_ تبدیل می شود. مهر رکن عقد نیست، ایجاب و قبول و معلوم بودن طرفین رکن عقد است. حالا این آقا خوشش آمده، گفته به اندازه تاریخ تولد مهریه است؛ این کار، کار سفهی است.
قدرت دارد، آن که ندارد عقلش است، پس او عقل ندارد! مال باید به دست رشید باشد.
---------------------------------------------
📌 سوره نساء / آیه ۵
📌 من لا یحضره الفقیه / جلد ۱ / صفحه ۳۳
📋 درس خارج فقه
📆 قم ؛ ۱۴۰۰/۱۲/۱۴
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#مهریه_سنگین
#سوره_بقره
#نکته_های_قرانی
📌#نکته_های_زیبا و ماندگار از ص 14 قرآن کریم (آیات93-83)
1. به هر استقبالى نبايد تكيه كرد. با آنكه يهوديان در انتظار پيامبر صلى الله عليه و آله ساليانى در مدينه بودند، ولى در عمل كفر ورزيدند. «كانُوا مِنْ قَبْلُ ... كَفَرُوا بِهِ» بقره 89
2. شناخت حقّ و علم به آن كافى نيست. چه بسا افرادى كه حقّ را فهميدند، ولى به خاطر لجاجت كافر شدند. «فَلَمَّا جاءَهُمْ ما عَرَفُوا كَفَرُوا» بقره 89
3. معيار ارزش دين مردم، به انگيزه هاى آنان است. «بِئْسَمَا اشْتَرَوْا ... بَغْياً» بقره 90
4. قرآن، سراسر حقّ است. «أَنْزَلَ اللَّهُ ... وَ هُوَ الْحَقُّ» بقره 91
5. ذكر سوابق، زمينه را براى قضاوت درست فراهم مى كند. «اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ» بقره 92
6. ميثاق گرفتن، يكى از عوامل و انگيزه هاى عمل است. «وَ إِذْ أَخَذْنا مِيثاقَكُمْ» بقره 93
7. انجام احكام و دستورات الهى، نيازمند جدّيّت، عشق و تصميم است و ديندارى، با ضعف و مسامحه و سازشكارى سازگار نيست. «خُذُوا ما آتَيْناكُمْ بِقُوَّةٍ» بقره 93
8. رفتار، بهترين بيانگر افكار و عقايد انسان است. «بِئْسَما يَأْمُرُكُمْ بِهِ إِيمانُكُمْ» بقره 93
📋منبع :کتاب نکته های تفسیری
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قاریان #قرائت #منشاوی
الشيخ محمد صديق المنشاوي 🎙
سورة غافر 🌱
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
يَا قَوْمِ إِنَّمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا مَتَاعٌ وَإِنَّ الْآخِرَةَ هِيَ دَارُ الْقَرَارِ
ـــــــــــــــ
اى قومِ من، جز اين نيست كه اين زندگى دنيا بهره اى است (زودگذر) و قطعا آخرت، همان خانه باثبات و پايدار است.
(سورة غافر، آیه ۳۹)
#محمد_صديق_المنشاوي
@rahighemakhtoom
صلوات خاصه امام صادق علیه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِینِ اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَ وَحْیِکَ وَ خَازِنَ عِلْمِکَ وَ لِسَانَ تَوْحِیدِکَ وَ وَلِیَّ أَمْرِکَ وَ مُسْتَحْفَظَ [مُسْتَحْفِظَ] دِینِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِیَائِکَ وَ حُجَجِکَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ
.
🍃 عدالت خواهد آمد
🌺 #امام_خمینی(ره): «هر یک از انبیا که آمدند، برای اجرای عدالت آمدند و مقصدشان هم این بود که عدالت را در همه عالم اجرا بکنند لکن موفق نشدند. حتی رسول ختمی(ص) که برای اصلاح بشر، برای اجرای عدالت و برای تربیت بشر آمده بود، باز در زمان خودشان موفق نشدند به این معنا، و آن کسی که به این معنا موفق خواهد شد و عدالت را در تمام دنیا اجرا خواهد کرد، نه آن هم این عدالتی که مردم عادی میفهمند که فقط قضیه عدالت در زمین برای رفاه مردم باشد بلکه عدالت در تمام مراتب انسانیت، به دست بزرگوار مهدی موعود- سلام الله علیه- اجرا میشود.»
📆 ۷ تیر ۱۳۵۹
🌿 السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹 من حجاب است
🔸 #شهید_دستغیب (ره)
.
هرچه #فساد است از من است
همین من است که
یک شرکی است
یک حجابی است
یک نکبتی است
من یعنی استقلال
یعنی آدمی خیال کند چیزی است
منشاء اثری است
می تواند وجود بدهد
می تواند تحقق بدهد
این وهم است
همین این وهم
که پیغمبران که آمدند
#بعث #انبیاء
برای همین است که این جهل بشر برداشته شود
يُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ
يُزَكِّيهِمْ
از این کثافت شرک
که بزرگ ترین آلودگی های بشری است
و زندگی را بهم می زند
تمام ناراحتی ها برای همین جاست
تمام نزاع ها هم از همین جاست
تمام دعواهای بشری از همین جاست
از دو نفر بگیرید تا دوتا کشور
تمام این ها برای من است
مال این است که خودش را مستقل می بیند و
کاری را می خواهد انجام بدهد و
می گوید باید بشود و
چنین و چنان و
طرف مقابلی هم پیدا می کند و
آن هم چنین و چنان
تو سر هم می زنند
حالا یا مال یا مقام یا هرچه
تمام این زد و خوردهایی که در بشر است
هرچه فساد است از من است.
.
# #آیت_الله_دستغیب
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom