حوزه علمیه قم و چالش #تدریس
🔻🔻🔻
چند سالی است که برخی مدرسین سطوح عالی که در یک طیف سیاسی و فکری خاص دسته بندی می شوند٬ به وضعیت تدریس طلاب فاضل در حوزه قم اعتراض دارند و عملکرد و سیاستگذاری های نسبتا سختگیرانه مرکز مدیریت و شورای عالی را زیر سوال می برند.
گذشته از محتوای انتقادات و اغراض ثانویه مترتب بر آن٬ ادبیات اعتراض این جماعت نیز چندان جالب نیست و بیشتر به ابراز نظرهای ژورنالیستی و سیاسی شبیه است!!
سوال اصلی این است که اکنون وسیع ترین مدارس علمیه سطوح عالی(مانند مدارس مبارکه خان و آیت الله گلپایکانی ره و...) در دست کدام تشکل حوزوی است؟؟
آیا تشکل حوزوی موسوم به #نشست_اساتید٬ در اختصاص مدرس به طلاب و اساتید٬ هیچ فیلتر خاصی ندارد؟ مثلا بهترین ساعات تدریس را حاضر می شوند در اختیار یک یا گروهی از استادان ناشناس یا مخالفان فکری خویش قرار دهند؟! عملکرد آقایان نشان می دهد که علی رغم شعار آزاد شدن تدریس و... ایشان عرصه اختصاص امکانات حوزوی به اساتید و فضلا را کاملا و دقیقا سیاستگذاری و ریل گذاری می کنند.
آیا بهتر نیست به جای ژست های روشنفکرانه بی پشتوانه٬ نخست اصلاح را از خود شروع کنیم؟! حتمن طلاب عزیز عملکردها را ملاک قضاوت قرار می دهند و نه شعارها را!
@rozaneebefarda
توضیحات جناب آقای سید محمدجواد علوی بروجردی از سران #نشست_اساتید پیرامون ماجرای دیدار با لامونت #انگلیسی
با این جوابیه اقدام برای دیدار تایید شده است و سوال هایی را برانگیخته است!
@rozaneebefarda
هدایت شده از سلمان رئوفی
#واقعه_فیضیه
#نشست_اساتید
#کلامی_با_آیت_الله_علوی_بروجردی ۱
باسمه تعالی
از چند طریق با خبر شدم حضرت آیت الله علوی بروجردی بعد از تجمع فیضیه خدمت آیت الله العظمی مکارم شیرازی و مراجع دیگر رسیده اند وحرفهایی در این زمینه داشته اند
لذا خواستم چند کلمه خدمت ایشان عرض کنم و مطمانم کسانی در کانال هستند که حرفهای بنده را به ایشان می رسانند
مقدمتا عرض کنم بنده چندین جلسه خدمت ایشان رسیده ام و درباره مکتب فقهی آیت الله العظمی بروجردی ره با ایشان ۳ جلسه مصاحبه داشته ام و نسبتا ایشان را می شناسم. ایشان در فقه و اصول از نظر بنده تنها ادامه دهنده مکتب آیت الله العظمی بروجردی ره هستند و در سیاسیات و اجتماعیات هم با مطالعه، کسب اطلاع شخصی از شاگردان و معاشران و تحقیقات دیگر، اشراف کاملی به سبک و سلوک آن مرجع بزرگ پیدا کرده اند و ایشان الگوی آیت الله علوی بروجردی در مسیرشان هستند همچنین این بزرگوار نوه دختری آن مرجع بزرگ می باشند.
اما عرایض بنده خدمت ایشان
گرچه نمی دانم چه به مراجع گفته اید اما مسلما با سوابقی که دارید با این نوع کارها مخالفت دارید و در مخالفت ایشان هم موثر بوده اید به هر حال از حضرتعالی تقاضا دارم مطالب زیر را مد نظر خود قرار دهید
۱ قبل از ورود امام راحل عظیم الشان به مسائل سیاسی بعضی اعوان و انصار آیت الله العظمی بروجردی ره و بزرگان حوزه تحت تاثیر جد شما بودند اما با ورود امام خمینی ره به این عرصه عمده حوزه از همه طبقات تحت تاثیر ایشان واقع شد و جو حوزه با مجاهدت امام و مریدان فولادین اطرافشان فضای دیگری پیدا کرد و الان هم جو عمده حوزه همین است. منش و روش امام خمینی ره به نحوی بروزرسانی و جهش در تفکر، منش و روش آن مرجع بزرگ بود و الان این منش و روش مقبول عده زیادی از بزرگان حوزه شده است و لذا منش و روش آیت الله العظمی بروجردی نه حقیقتا دیگر به روز است و نه به صورت آماری طرفدار عمده ای دارد لذا عمل طبق آن منش، در این زمان جواب نمی دهد و نخواهد داد چرا که بدنه ای که همراه این فکر باشد وجود ندارد بله شاید عده ای از اساتید و بزرگان حوزه با شما همراهی کنند اما این به معنای همراهی عمق، سطح، بدنه و عمده حوزه با شما نیست.
۲ جد بزرگوار شما مرجع وحید بود و بزرگان دیگر هم اگر با ایشان همراه نبودند ولی کارشکنی نمی کردند و حتی امام خمینی ره به عنوان بزرگترین مدرس قم با آن اعتبار تقوایی و علمی با اختلاف نظر زیادی که در امور مختلف با ایشان داشت اما هر جا که بوی تضعیف مرجعیت و مدیریت ایشان می آمد طرف آیت الله العظمی بروجردی ره را می گرفتند تا ایشان موفق به اداره حوزه شوند که نمونه روشن آن همراهی ایشان در کم شدن تدریس فلسفه به دلیل سروصدای بزرگان مشهد بود.
اما امروز اقلا ۳ رویکرد عمده در مراجع وجود دارد و شما هم مرجع نیستید و اگر باشید هم مرجع وحید نخواهید بود لذا نمی توانید مثل آیت الله العظمی بروجردی ره اِعمال اراده کنید خصوصا که همراهان خاص ندارید و جو حوزه هم با شما همراه نیست و حتی اگر مرجع هم بشوید و همراهانی هم داشته باشید نحوه توزیع قدرت در حوزه از جهات مختلف، مانع اِعمال اراده تام شماست بنابراین اقلا در مقام اِعمال منویات خود مقتضیات زمان و مکان را در نظر بگیرید و بدانید در بهترین شرایط کسر کمی از منویات خودتان را بتوانید در بعضی امور سیاسی و اجتماعی اِعمال کنید.
۳ مخالفت شما با جو عمومی انقلابی حوزه به دلیل نپسندیدن منش و روش انقلابیون که تا به حال چندین بار از شما مشاهده شده فقط و فقط برای شما هزینه سازی گزاف خواهد کرد لذا عرض خاضعانه این طلبه خدمت شما بزرگوار این است که فارغ از جو حوزه بدون در افتادن با طلاب و عموم حوزویان به خدمات خود مشغول باشید که تا به حال هم به اندازه لازم و کافی مخالف دارید و این مخالفان هم با یک سخنرانی شما قانع نشده و نمی شوند و به مخالفت خود ادامه خواهند داد و به این مطلب هم توجه کنید که اصولا هیچ چیز، دیگر پنهان نخواهد ماند خصوصا در فضای نخبگانی حوزه.
@salmanraoofi
هدایت شده از سلمان رئوفی
#واقعه_فیضیه
#نشست_اساتید
#کلامی_با_آیت_الله_علوی_بروجردی ۲
۴ شما به عنوان یکی از سران نشست اساتید بالاخره به طلاب توضیح دهید عملکرد نشست اساتید با شعارهای نشست چگونه جمع می شود. قرار بود نشست مشکلات صنفی طلاب را پیگیری کند و به مشکلات اساتید برسد. از یک طرف با رییس جمهوری که آن موقع ناشناخته بود دیدار می کنید و میگویید حاضر به تئوریزه کردن شعار سیاسی شان هستید، حال آنکه توجه نداشتید پشت یک شعار چقدر نقشه و فلسفه خوابیده و شاید خود شما با عمق عملی همین شعار، هنگام بروز و ظهور مخالفت شدید کنید و حالا که کارنامه ضعیف این دولت روشن شده با تجمع طلاب برای همصدایی با مردم مخالفت می کنید، با تفکر شما حوزه اگر می خواست بگوید از حکومت مستقل است این کار قابل جمع بود، چرا با این کار مخالف بوده اید نمی دانم ولی این حرکات سران نشست فقط و فقط به ضرر نشست خواهد بود اقلا از نشست استعفا بدهید و بعد به این کارها مبادرت بورزید تا نشست به راه خود ادامه دهد.
۵ از شما تقاضا دارم طبق منش آیت الله العظمی بروجردی هنگام مرجعیت آیت الله العظمی اصفهانی و حرکت آیت الله العظمی قمی در اموری که با انقلاب هم فکر و همراه هستید مثل تقریب و مسائل بسیار دیگر با انقلاب و عموم طلاب هم افزایی داشته باشید و در امور دیگر سکوت پیشه کنید تا کار به جایی نرسد که علاوه بر طلاب و اساتید، بزرگان حوزه با صراحت با کارهای شما مخالفت کنند و شما عملا نتوانید کاری از پیش ببرید.
ارادتمند شما و بیت آیت الله العظمی بروجردی
سلمان رئوفی
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
۱۳۹۷/۶/۶
@salmanraoofi
تجمع ۲۵ مرداد ۹۷ فیضیه را چه کسی به سمع و نظر مراجع انقلابی قم رساند؟!
🔻🔻🔻
بعد از تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه تیم رسانه ای و حوزوی زاویه دار با جریان انقلابی که از قضا حامی دولت هم هست فعال شد و عملیات روانی شدیدی را رقم زد.
فارغ از نقدهایی که به برخی سخنان سخنران محترم جلسه و محتوای متشابه برخی شعارها ممکن است وارد باشد٬ توجه به عملیات روانی پیچیده منتقدان جریان انقلابی بسیار عبرت آموز و قابل پی جویی است و بدین جهت بعد از گذشت یک ماه و نیم از واقعه٬ فرصت برای طرح برخی پرسش ها و نکات فراهم است.
۱) عکس پلاکاردها که به طور موقت و محدود در فضای جلسه برافراشته شد توسط #خبرگزاری_شفقنا (مربوط به #ابوالفضل_فاتح) بازتاب گسترده یافت!
۲) برخی چهره های سیاسی بدسابقه مانند #کرباسچی به میدان آمده و به انتقام کشی و موج سواری علیه حوزه پرداختند.
۳) جریان مرحوم #هاشمی_رفسنجانی که منتظر وقت بود٬ فرصت را برای ترویج و تایید دروغ پیشین و تهمت به نظام مناسب دید!
حال آن که اگر قرار به محاکمه باشد٬ آنکه تهمت قتل هاشمی به نظام را مطرح کرده بود و نشر داده بود٬ احق به محاکمه است. و اینکه در مورد آقا سید احمد نیز برخی محافل سیاسی شخص آقای هاشمی را متهم کردند که نشان می دهد نمی توان این قبیل اتهامات را جدی گرفت!!
۳) دو تن از روحانیون برای تبیین جهت دار ماجرا به دیدار دو تن از مراجع عزیز انقلابی قم رفتند. یکی از سران #نشست_اساتید به دیدار با یک مرجع و یکی از مؤسسین #مجمع_محققین_و_مدرسین با مرجع عزیز دیگر دیدار کرد که حاصل گزارش های جهت دار آنان در #بیانیه_ها نمود یافت.
@rozaneebefarda
برشی از یادداشت های #کنیاز_دالگورکی که در آثار آیت الله #مرعشی_نجفی انعکاس یافت/ فعالیت جاسوس های انگلیس و روس در حوزه علمیه نجف!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
آیت الله العظمی مرعشی نجفی٬ بزرگ مزبان فرهنگ تشیع٬ از مشاهیر شیعه در عرصه سندپژوهی و تراجم و رجال و علوم مرتبط است.
یادداشت های پراکنده آن جناب در موسوعه سه جلدی انتشار یافته که برخی به فارسی و برخی عربی است.
در یکی از این یادداشت ها٬ در خلال روایت شهادت فردی به نام حکیم احمد گیلانی٬ به نقل بخش از یادداشت های دالگورکی می پردازد که خط نفوذ جواسیس در حوزه علمیه را روایت می کند.
برگردان فارسی متن آیت الله مرعشی را در ادامه خواهید خواند.
🔻حکیم احمد گیلانی از حکمای ربانی و فلاسفه الهی، شخصیتی باتقوا، عابد، صاحب خرد، ادیب، شاعر ماهر، که به دست حسینعلی بهاء_رئیس بهائیت_، به دستورِ منشیِ سفارتِ روس در تهران _کنیاز دالگورکی_ به شهادت رسید.
منشی در یادداشتهایی که در وقایع مختلف و خدماتی که برای دولتش انجام داده، گفته است مطالبی نوشته که خلاصه اش چنین است: من به عنوان منشی سفارت روس وارد تهران شدم. من در محافل ایرانی حضور یافته و بر اسرار آنها آگاه شدم. اظهار اسلام کردم و با یکی از اهل علم به نام اسم شیخ محمد از روستای لمراسک _از شهرهای مازندران_، ملازم گردیدم و فراگیری کتب نحو، صرف، قرآن، فقه و اصول را آغاز نمودم. شیخ محمد از شاگردان حکیم محمد گیلانی بود که از مدرسین علوم عقلی در تهران به شمار می آمد. به وسیله شیخ محمد به حکیم نزدیک شدم و در مجلس درس او حاضر گردیدم. حکیم گیلانی مردی الهی، زاهد و فیلسوف بود و من علوم و معارف او بهره بردم.
مجلس درس حکیم مرکز حضور اشراف تهران و وزراء تهران بود. پنهانی مراقب آنان بودم. برایم روشن شد که غیر از میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی _وزیر مشهور به دانش و زیرکی_ و حکیم احمد گیلانی، همه بزرگانِ دولت سلطان محمد قاجار متمایل به دولت روسیه بودند. لذا به نابودی و هلاکتِ این دو تصمیم گرفتم. به محمد شاه نزدیک شدم و در زمره خاصّانِ او درآمد. آنگاه از آن دو نفر سعایت نمودم و برایش اثبات کردم که این دو نفر در صدد از بین بردن دولت و سلطنت تو هستند. سلطان گفت: از بین بردن قائم مقام برای ما سهل است اما حکیم گیلانی از علماء و حکماء است که عموم مردم به او اعتقاد دارند لذا امکان از بین بردنش وجود ندارد. من گفتم قتل احمد گیلانی بر عهده من! من برای این کار کفایت می کنم. پس سمِّ مهلکی آماده کردم و میرزاحسینعلی _که از دوستدارانِ دولت روس بود_ را خواستم. در ابتدا به او صد اشرفی از سکه های ضرب شده به نام فتحعلی شاه، دادم و سمّ را به او داده، دستور تقل حکیم گیلانی را دادم. شربتی از گلاب و قند درست کرد و به حکیم نوشانید و او هنگامِ نوشیدن، از دنیا رفت. این واقعه در 28 صفر 1251 رخ داد.
شاه قائم را به نگارستان فرا خواند و در صفر سال 1251 به شهادت رساند. پس دولت روس از این دو مرد راحت شد.
من در اهتمام برای استقلال ایران، مثل آن دو کسی را ندیدم. مسئولیت این کارِ زشت با من بود و من بخاطر این واسطه گری پشیمان شدم؛ زیرا حکیم مردی الهی مانند رهبانِ دین مسیح بود و قائم مقام نیز برای دولت و وطنش مردی راستگو و امین بود و واسطه گری برای قتلِ چنین افرادی، نشانه شقاوت است. الی آخر.
از سخنانِ منشی سفارت روس چنین به دست می آید که از تهران به سمت عراق حرکت کرد و وارد کربلا شد، و به نامِ شیخ عیسی لنکرانی ملقّب گردید. در درس سیدکاظم رشتی حاضر شد. منشی، محرک میرزاعلی محمدعلی برای دعوت به بابیت از جانب امام زمان(ع) گردید. بعد از قتل علی محمد، محرک میرزا حسینعلی و یحی صبح ازل گردید. از کلامش چنین به دست می آید که به لباس اهل علم ملبس گردید. او گفته: وارد نجف شدم و عده ای از طلاب را دیدم که مثل من #جاسوس بودند اما برای دولت #بریتانیا کار می کردند.
موسوعه علامه مرعشی/ ج 2/ صص 245و 246
@rozaneebefarda
یادداشت #علی_علیزاده پیرامون عملکرد متناقض #حمید_فرخ_نژاد
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹جناب آقای فرخنژاد. سلام مجدد. اول، من یک فعال سیاسی و رسانهای هستم. تمام زندگیم همینجا شفاف روبروی شما و مخاطبانم است. اگر گمان میکردم دستگیر کردن شما ذرهای امنیت هشتاد میلیون ایرانی را بیشتر تامین میکند و مانع ایجاد یک سوریه و لیبی دیگر میشود مطمين باشید به شکل علنی مینوشتم فرخ نژاد باید دستگیر شود. آنقدر هم در این سالها دروغ از مدعیان صنعت حقوق بشر شنیدهام که نگران قضاوت وحمله شان نمیبودم. اما معتقدم هرگونه برخورد امنیتی با افرادی مثل شما در سالهای گذشته فقط و فقط باعث ایجاد مظلوم نمایی کاذب و محبوبیت کاذب برای افرادی مثل شما و گفتار سیاسی تان شده که صریحا معتقدم گفتار استعماری و وطنستیزانه است. نه. آقای فرخ نژاد. شما و بقیه سلبریتیهایی که این سالها الفبای غیرت ملی را زیر سوال بردند باید در مقابل افکار عمومی احضار و محاکمه شوند. شفاف شفاف. مقابل چشمهای مردم. نه اینکه بروید در مخفیگاه نیروهای امنیتی معامله کنید و بعدا با گرفتن دستمزدهای سنگین فیلمهای خاص بسازید.
🔹آقای فرخنژاد. گفتهاید چهل سال است با سکوت رسانهها عدهای مال مردم خور و غارتگر بیتالمال پولها را به حوالی جایی که من هستم بردهاند. آقای فرخ نژاد. حوالی جایی که من هستم دقیقا یعنی کجا؟ شما مگر خودتان گرین کارت آمریکا ندارید؟ چقدر از اموال شما در آمریکا سرمایهگذاری شده؟ چقدر از ریالهای هشتاد میلیون مردم ایران را به دلار تبدیل کرده و در آمریکا و کانادا به شکل ملک و آپارتمان سرمایهگذاری کردهاید؟
http://yon.ir/n9IFG
🔹 آقای فرخنژاد. شما دوستی عمیق و همکاری حرفهای جدی با محمد امامی داشتهاید. با او و فرزندانش در کانادا رفت و آمد خانوادگی هم دارید. چرا یک بار یک پست درباره محمد امامی نمیگذارید و به مخاطبانتان حقیقت رابطه تان با محمد امامی را نمیگویید؟ چرا نمیگویید محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد کسی است که سیزده هزار میلیارد تومن از صندوق بازنشستگی فرهنگیان دزدیده است. به همین راحتی. آقای فرخ نژاد. سیزده هزار میلیارد تومن میدانید یعنی چه؟ انهم وقتی دلار سه ازار تومن بود؟ آیا بخشی از پولی که رفیق شما با خیال راحت از نهصد هزار معلم مستضعف این کشور غارت کرد به جیب شما هم رسید؟ شما که اهل شفافیت هستید چرا بعد از پنج سال سکوت یک پست ناقابل درباره محمد امامی و رابطه خودتان با این فرد شفاف سازی نمیکنید؟
🔹جناب آقای فرخ نژاد. از شخصیتهای فرهنگ خودمان نقل قول و حدیث نمیاورم. از رییس جمهو آمریکایی میاورم که گرین کارتش را دارید و پولی که از اقتصاد ایران در می اورید را سالی چند ماه انجا خرج و سرمایه گذاری میکنید. جان اف کندی رییس جمهوری امریکا میگوید: «نپرس کشورم برای من چه کرده. بپرس تو برای کشورت چه کردی؟» حالا من از شما میپرسم. فقط یک فقره دستمزد شما در سال نود و دو برای فیلم استرداد چهارصد و هشتاد میلیون تومن یعنی معادل سه میلیارد تومن امروز بود. با این پول چه کردید؟ چقدر برایش مالیات دادید؟ آن موقع برای ندادن مالیات ارتباطات با نیروهای امنیتی و استفاده از پارتی بازی اشکالی نداشت؟ راستی شما که بچه آبادان هستید این سالها میتوانستید با ده درصد پول یک اپارتمان تان در امریکا، یک مدرسه در ابادان بسازید؟ چرا نساختید؟
🔹آقای فرخ نژاد. شما نماد هستید. نماد فساد و تباهی و زوال فرهنگی. شما نماد کسی هستید که با محمد قالیباف فالوده میخورد و نیم ساعت بعدش با حسن روحانی بستنی میزند تا هر کدامشان رییس جمهور شدند او دستمزدهای چند صد میلیونی اش را از دست ندهد. شما نماد کسی هستید که سال هشتاد و هشت منتقد نظام بودید و همزمان هم از امنیتی ترین نهادهای نظام و همینطور از دولت احمدی نژاد حقوق های کلان میگرفتید و برایشان فیلم میساختید. شما کسی هستید که در فرهنگ عامه میگویند «بچه زرنگ». و شما تازه به جای اینکه از نداشتن اصول اخلاقی سرافکنده شوید دو قورت و نیم تان باقی است و به این بچه زرنگ بودن افتخار هم میکنید.
🔹 اما بچه زرنگ بودن شما و رفقایتان مثل محمد امامی امروز کار ما را به اینجا رسانده. کسی از شما نخواسته نقد نکنید. بلکه خواسته با دشمن خارجی همکاری نکنید و با نویز و عربدهکشی فضا را آلوده نکنید تا راه اصلاح و اندیشه و تغییر در این جامعه بسته نشود. تا آنها که سلامت مالی و اخلاقی شان اثبات شده است و ذهن شان هم مستعمراتی و غربزده نیست، پا به میدان بگذارند و بدون اینکه به دشمن پاس گل بدهند، مقابل فساد و ناکارآمدی بایستند. نه کسانی که رفیق دزد هستند و شریک قافله.
#منتقدین_دوزیست_و_قلم_مزد
#ژست_استقلال_در_حین_وابستگی
#شریک_دزد_و_رفیق_غافله
@rozaneebefarda
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
⛔️ با قرارداد FATF مخالفیم و نمی گذاریم امضا شود/ حوزه علمیه باید بیدار باشد
🔻آیتاللهالعظمی نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم:
http://hawzahnews.com/detail/News/463916
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
روزنه:
#نرده_های_نامرئی
درنگی در پدیده حصر خزنده عالمان دین
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
از گذشته بسیار دور٬ روحانیت شیعه لا اقل دو راهبرد تبلیغی کلی در مواجهه با توده مردم داشته است؛
دسته ای چونان پیامبر(ص) #طبیب_دوار شده اند و در کوی و برزن به دنبال درمانگری از مردم بوده اند.
دسته دوم #امام_وار٬ در دهلیز خانه بیتوته کرده و به انتظار #مراجعات_محتاجان و #مشتاقان نشسته اند.
اکنون اما مناسبات مردم و روحانیت به دلایل متعدد دچار دیگرگونی شده است.
دسته ای مدیر شده اند و ناگزیر در بند حاجب و نگهبان و مسؤول دفتر و ... اسیر گشته اند.
دسته ای دیگر اما نه دامن به سیاست آلوده اند و نه رنج کار اجرایی به تن داده اند و به قول خودشان در #متن حوزه مانده اند اما برخی از این جماعت سطح زندگی شان آنها را از مردم جدا کرده که صدالبته الحمدلله در #اقلیت محض اند.
برخی دیگرشان اما گرچه شعار مردمی بودن شان گوش فلک را کر کرده و بر زمین و زمان ان قلت دارند٬ با اینهمه نه تنها #گره_گشا نبوده که خود گره کور مناسبات مردم با #رجال_دینی اند. آنان گرچه بسیار انگشت شمارند ولی حضورشان بسیار #مؤثر و تعیین کننده است. آنان هوش ارتباطی فوق العاده دارند٬ قدرت نفوذشان بالاست٬ شخصیت ژله ای دارند و به موقع خود را به چهره های طراز نزدیک می کنند و در کنار آنها #بیتوته نموده٬ یک عمر از آنجا جم نمی خورند!
گاهی خود را #بیت_باز هم می نامند. حوزه و مردم و حتی #مرجعیت_معظم از این جماعت٬ کم سیلی نخورده است.
آنان به جای #وصل کردن٬ برای #فصل کردن آمده اند! ظاهرا روشنفکرنما جلوه می کنند و شعارهای خوش لعاب بر لب دارند اما به غایت #انحصارگرا هستند.
آنان گرچه برای برداشتن چند میله از فلان نماز جمعه جشن می گیرند یا از ماشین دودی و حلقه محافظین برخی حضرات می نالند تا مثلا آزادی خواه جلوه کنند اما واقعیت آن است که خودشان حکم #نرده_نامرئی دارند! مدام یک شخصیت را در حصار گرفته اند و هیچ کس را یارای عبور نیست!
@rozaneebefarda
#فتف؛ #فتنه_قانونی علیه #انقلاب_اسلامی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اکنون دقیقا در نیمه ماه مهر٬ مجلس مشغول بررسی لوایح مرتبط با #fatf است.
در شبکه های مجازی غوغایی به پا شده است؛ عده ای هنوز هم پیدا می شوند که همه چیز را به تصویب این قانون گره می زنند و عده دیگر هم این اقدام را مصداق خیانت معرفی می کنند.
توده مردم اما مدتی است آستانه حساسیت شان نسبت به این امور بسیار پایین آمده و لذا به نفع هیچ کدام از طرفین وارد میدان نمی شوند.
نمایندگان مجلس حاضر نشده اند #شفافیت_رأی را بپذیرند و با در نظر گرفتن مجموعه شرایط به نظر می رسد ریاست مجلس و رئیس جمهور و برخی کارگزاران بلندپایه دیگر توافق کرده اند که #فتف نیز مانند #برجام تصویب شود!
این آتش با هر استدلالی که روشن شده باشد٬ دودش به چشم همه می رود. حتمن بعدا دیگر پشیمانی سودی نخواهد داشت.
@rozaneebefarda
روزنه:
نامه آیت الله علوی گرگانی به رییس جمهور در مورد ارائه تسهیلات به زوار اربعین حسینی
🔻🔻🔻
بسمه تعالی
قال الله تعالی: « و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب»
حضور محترم جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای روحانی ریاست محترم جمهور
سلام علیکم
همانگونه که مستحضر هستید مراسمات عاشورای حسینی با شور و اشتیاق خیل عاشقان آن حضرت به طور گسترده برگزار شد و علیرغم تمام مشکلات اقتصادی که بر دوش مردم فشار زیادی را وارد کرده است، لکن مردم متدین ایران با نشان دادن ایمان و اخلاص خود این مراسم را برگزار کردند و حتی بخشی از هزینه زندگی خود را برای امام حسین علیه السلام اختصاص دادند.
حال با توجه به نزدیکی ایام زیارت اربعین حسینی علیه السلام و اشتیاق خیل عاشقان به حضور در مراسم پیاده روی اربعین حسینی لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا هزینه این مراسم بین المللی که به نوعی بهترین جلوه تعظیم شعائر دینی است با کاهش قابل توجه همراه شود تا دلسوختگان حسینی محروم از ان نشوند.
شکی نیست که این نظام و مملکت با فرهنگ حسینی و درس گرفتن از قیام عاشورا فتنه ها و مشکلات را پشت سر گذاشته است و تمام مسئولین مملکتی از صدر تا ذالهدییون خون اباعبد الله الحسین علیه السلام هستند، لذا با توجه به افزایش غیر منطقی قیمت دلار و هزینه های جانبی لازم است تمهیداتی بیش از گذشته برای ارائه تسهیلات نقدی و غیر نقدی دیگر جهت تشرف زوار اباعبد الله الحسین علیه السلام در نظر گرفته شود تا شاید از این طریق ادای دینی بسیار کوچک توسط مسئولین محترم نسبت به ساحت نورانی امامت شود.
اینجانب از تمام زائرین محترم درخواست میکنم در مراسم پیاده روی اربعین حسینی در ضمن ادعیه خود حتما دعای فرج برای ظهور امام زمان علیه السلام و گشایش برای جامعه اسلامی و توفیق دولت محترم در مدیریت شرایط اقتصادی و گذر از گذرگاههای سخت فعلی را با همت جهادی و مدیریت صحیح درخواست کنند.
والسلام علی من اتبع الهدی
@rozaneebefarda
روزنه
#فتف؛ #فتنه_قانونی علیه #انقلاب_اسلامی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 اکنون دقیقا در نیمه ماه مهر٬ مجلس مشغول
بازتاب/۱
کوتاه در مورد یادداشت فتف
در صبحگاه بررسی لوایح #FATF شاید جای این حرفها نباشد، و شاید باید گرد و خاک #فتنه_قانونی بخوابد و بعد به این قصهها بپردازیم ولی میکروسکوپ سیاسی را که روی جسد قضایای #فتف میاندازیم میبینیم که در دل آن ویروسی است که شاید از اصل این جنازه متعفن خطرناکتر باشد.
ویروسی که در نوشته عالمانه روزنه گوشهوار اشاره شد؛ ویروس کاهش حساسیت مردم و #بیاعتنایی_عمومی به گذر از گردنههای سخت انقلاب.
چرا این قضیه از اصل فتف و هیاهوی قبل و بعدش مهمتر است؟ دلیلش واضح است و چرا این مطلب پیش آمده؟ کمی نیاز به گفت و گو و صد البته تحقیقات میدانی دقیق دارد.
ولی آنچه به ذهن میرسد این است که درگیری اصلی مردم مثل ۵ سال قبل مسأله معیشت است. جریان غربگرا در برجام۱ توانست جبهه سیاسی خود را پر از تخممرغهای اقتصادی جلوه دهد و آن را به مردم بفروشد، جریان انقلابی هم که صد البته در #ادبیات_جنجال و هیاهوی خود گیر کرده بود و از همان اول قافیه را باخت و نتوانست با مردم ارتباط بگیرد و حرف را بفهماند.
امید داشتم پس از این شکست، #جریان_انقلابی به خود بیاید سعی در بازسازی رابطه خود با مردم کند، حرف مردم و ادبیات آنها را بیشتر بشناسد و با زبان خودشان با آنها صحبت کند ولی الان و در صبحگاه بررسی برجام۲ فهمیدم که هنوز راه طولانی برای برقراری ارتباطی محکمتر با مردم داریم.
هنوز هم برخی از دوستان انقلابی؛ #پایداری را در جنجال، هیاهو و برچسبزدنهای روا و ناروا میبینند و هنوز هم برخی رفقای قلم به دست به جای تحلیلهای عمیق و منطقی به تحلیلهای فضایی و #کیهانی و غیرقابل باور رو میآورند و راه جلب افکار عمومی را این بیراهه میبینند؛ غافل از اینکه فریاد کشیدن تا حدی نگاه مردم را جلب میکند و پس از آن گوشها عادت کرده؛ فرد فریادکشنده را به عنوان معرکهگیر گوشهای بیاعتنا رها میکنند.
قصه تمام؛ در صبحگاه بررسی لوایح #FATF شاید جای این حرفها نباشد ولی اگر به خود نیاییم و زبان مردم را نفهمیم شامگاه سختتری را پیش رو خواهیم داشت.
محمدعلی افضلی
@rozaneebefarda
🔶 سیدهاشم #بطحایی٬ عضو مجلس خبرگان رهبری: #دولت نباید در ایام #اربعین "کاسبکارانه" عمل کند.
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
💠 دولت باید خیرین را در این مسیر بسیج کند تا مردم حداقل هزینهها را پرداخت کنند.
💠 امام حسین(ع) در واقعه کربلا نماد، پرچم و مظهری برای مسلمانان و شیعیان به شمار میرود، بنابراین دشمن درصدد از بین بردن پرچم و نماد اسلام و مسلمین است.
💠 اربعین جبههای در مقابل شرک، کفر، سلفیها و تکفیری است، ازاینرو بزرگداشت آن در عالم تشیع بسیار تأثیرگذار است.
ملت ایران پرچمدار این جریان عظیم است، ازاینرو نباید مشقتی علاوه بر سختی مسیر را بر آنان متحمل شویم.
💠نباید افزایش هزینههایی مانند کرایه وسایل نقلیه، ویزا و غیره را بر مردم متحمل کنیم. ملت ایران باید با حداقل هزینه بهسوی پرچم اسلام حرکت کند، بنابراین نباید هزینهای علاوه بر سختی مسیر بر آنان متحمل شد.
💠 دولت نباید در ایام اربعین #کاسبکارانه عمل کند، چراکه دولت باید خیرین را در این مسیر بسیج کند تا مردم حداقل هزینهها را پرداخت کنند.
منبع: تسنیم.
@rozaneebefarda
مزدورپروری #انگلیسی_ها و نقش آن در غلبه بر مسلمین از نگاه آیت الله #بهجت
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◾️ غلبه هیچ بر همه چیز!
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
از عجایب اینکه در جنگ انگلیس و عثمانی، قویترین دولت روی زمین ـ یعنی دولت عثمانی ـ مغلوب ضعیفترین دولتها یعنی انگلیس شد، با اینکه امثال آقا سید محمدکاظم یزدی و آقای شیخالشریعة اصفهانی و آقا میرزا محمدتقی شیرازی رحمهمالله که از معاریف علما بودند و نیز دیگر علما وارد جنگ شدند و بدین ترتیب علمای شیعه یداً واحدة (یکدست) از دولت عثمانی علیه انگلیس حمایت کردند و دولت اسلامی ـ هر چند سنی ـ را بر دولت کفر ترجیح دادند. بااینهمه، انگلیس با رشوه و حیله و فریب و وعده و وعید به رؤسا و فرماندهان غالب شد و در حقیقت هیچ، بر همه چیز غلبه کرد! و سرانجام گفتند: «ظَفَرْنا عَلی أَعْظَمِ قُوةٍ عَسْکرِیةٍ فِی الْعالَمِ؛ بر بزرگترین نیروی نظامی جهان پیروز شدیم».
باز هم ما خوابیم و نفهمیدیم که چگونه از راه رشوه افرادی را خریداری نمودند و بر ما غلبه کردند!
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۱۹۹
@rozaneebefarda
روزنه:
#حسین_دهباشی٬ دقیقا در قم چه می خواهد؟!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
امروز (۱۸-۷-۹۷) آقای دهباشی به دعوت #دانشگاه_باقرالعلوم(ع) و در #انجمن_های_علمی_حوزه #علمیه #قم٬ از سبک های تاریخ شفاهی حوزه علمیه قم خواهد گفت! و همچنین میهمان #مدرسه_اسلامی_هنر است!
حسین دهباشی نامی است که با ساخت مستند #حسن_روحانی در جامعه سیاسی و رسانه ای کشور مشهور شد.
او البته بعدا با مصاحبه های چالشی و جنجالی اش در #تاریخ_آنلاین٬ به شهرت رسید و اکنون به عنوان متخصص تاریخ شفاهی در محافل مختلف حاضر می شود.
دهباشی پیش از ساخت مستند روحانی٬ با یک پروژه پرهزینه ملی (از سوی صدا و سیما و وزارت های اطلاعات و خارجه) به ضبط خاطرات سران پهلوی پرداخته بود که در دور اول دولت روحانی٬ چهار جلد از آن خاطرات از جمله خاطرات #حسین_نصر و #عالیخانی را به چاپ رساند که به دلیل حجم انبوه مطالب #خلاف_واقع در این خاطرات٬ مورد نقد متخصصین قرار گرفت و با دلیل نامعلوم ادامه نشر این مجموعه پنجاه و چند جلدی متوقف شد!
ماجرای حضور دهباشی در محافل شبه حزب اللهی ار آنجا شروع شد که او با آنکه در دولت نخست روحانی در مناطق آزاد تجاری مسئولیت گرفته بود و با نهادهای دولتی مختلف نیز همکاری داشت٬ به یکباره در قامت #منتقد روحانی جلوه کرد و این #ژست_نقد در برخی افراد اثر گذاشت و او را خودی پنداشته از #مسجد_جمکران گرفته تا #خبرگزاری_فارس و برخی نهادهای دیگر (که ذکر نام شان محفوظ است)٬ پای دهباشی را به محافل خاص جریان انقلابی باز کردند!
خودی پنداشتن پدیده ای که در بهترین حالتش٬ پیچیده و نامعلوم است٬ خطای راهبردی برخی انقلابیون بود که موجب شد تولیدات پرغلط و به شدت #تحریف_آمیز دهباشی در #تاریخ_انلاین مورد نقد و بررسی جدی قرار نگیرد و حافظه تاریخی ملت مجاهد ایران عزیز با داده های جهت دار آثار او #مخدوش گردد.
آخرین دستپخت جناب دهباشی متهم کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ماجرای انتقال مواد منفجره به عربستان در دهه شصت و تبرئه #مهدی_هاشمی است! او پیشتر در مصاحبه با فائزه هاشمی٬ تهمت قتل مرحوم هاشمی را دامن زده بود و اخیرا با مصاحبه با صفایی فراهانی ماجرای کشتار #سینما_رکس را به گردن #انقلابیون انداخته بود و #ساواک را تبرئه کرده بود!
حالا ایشان با ارتباطات تشکیلاتی و اطرافیانش در قم (که به موقع از آن خواهیم نوشت) قرار است در قم مقدسه چه پروژه ای را به عنوان استاد تاریخ شفاهی دنبال کند!
در مورد دهباشی و پروژه های پیچیده رسانه ای و امنیتی و سیاسی او گفتنی های زیادی وجود دارد که انشالله در آینده به مرور از آن سخن خواهیم گفت.
@rozaneebefarda
روزنه
روزنه: #حسین_دهباشی٬ دقیقا در قم چه می خواهد؟! @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 امروز (۱۸-۷-۹۷) آقای دهباشی به
بازتاب یادداشت روزنه پیرامون کارنامه حسین دهباشی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
📜وقتی از توهم توطئه در میان برخی مدعیان سخن میگوییم، دقیقا از چه حرف می زنیم؟
🔻محمدمهدی شیرافکن در واکنش به یادداشت کانال روزنه نوشت:
🔹سال هاست جریان های ظاهرا انقلابی، به اشتباه، خودی را نا خودی و انقلابی را غیر انقلابی معرفی می کنند، آن هم به بهانه های واهی که اصلی ترین آن ها اختلاف نظرهای گاه و بی گاه آن افراد با جریان های انقلابی و در مواقعی خوف از تغییر مسیر ناگهانی در آینده می باشد.
🔹وقتی ما هنوز که هنوز است اهمیت جمع آوری خوانش های تاریخی برای تشخیص سره از ناسره را نمی دانیم و توهم این ما را فرا گرفته که (مثلا) هدف فلان شخص از مصاحبه با دختر فلانی ایجاد القائات نا صحیح است، اینجاست که باید در روحیه انقلابی خود شک کنیم.
🔹روحیه انقلابی به بسته بودن فضای فکری و جمود و تنگ نظری در استفاده از برداشت های مختلف فکری نیست، بلکه به عکس، اینکه متخصصی در فلان مسئله رسانه ای را میان حوزویان بیاوریم تا برای بستر سازی چنین دغدغه هایی در حوزه سخن بگوید همان چیزی ست که بایستی از اوائل انقلاب به سمت آن حرکت میکردیم تا مبادا کار به اینجایی که هست کشیده شود و با برگزاری دو جلسه توسط یک بزرگوار که برخی نظرات تاریخی اش کمی برای ما نا مأنوس است، تن و بدنمان به لرزه بیفتد که به چه حقی حوزه علمیه بودجه خود را در دعوت از فلان چهره رسانه ای خرج کرده است؛ خرج کردنی که صد البته موجب خواهد شد کمی از دغدغه های به حق متن جامعه شنیده شود.
🔹حال اینکه اگر قصد دارید فقط اعمال نظر شخصی خود را از کلاس های درس حوزه علمیه بشنوید بگویید تا از همین فردا دربِ برداشت های مختلف از دین و تاریخ اسلام را نیز تخته کنند که مبادا به خلاف مصلحت سنجی یک جریان خاص عمل شود.
🔹کار رسانه ای آدم خود را میخواهد. نمی توان معنای تاریخ شفاهی را ندانست و آن را نقد کرد. اساس کار تاریخ شفاهی شناساندن حداکثری افکار و روایت های تاریخی افراد مختلف، در گفت و گویی آرام و زیرکانه است؛ کاری که شما در این سال ها نتوانسته اید با زبان تلخ خود انجام دهید.
🔹صمیمانه تقاضا دارم تا اگر خود را دغدغه مند در مسیر انقلاب می دانید و بقیه را شایسته نمی دانید، به جای انتقاد های ناروا و دور از واقع، خود را در ورطه کارهایی نظیر تاریخ شفاهی بیندازید تا بلکه در این زمینه کاری انجام داده باشید و خوانشی نزدیک تر به صواب رقم بزنید نه اینکه با امنیتی کردن فضا و برچسب زدن های پیاپی روحیات علمی را بخشکانید.
منبع: سرائر
@rozaneebefarda
نهیب امام بر سر حوزویانی که در دهه چهل٬ #منطق_سکوت را به رخ می کشیدند!
🔻🔻🔻
واى بر اين دنيا! واى بر ما! واى بر اين #علماى #ساكت! واى بر اين #نجف_ساكت، اين #قم_ساكت، اين تهران ساكت، اين مشهد ساكت! اين سكوت مرگبار، اسباب اين مىشود كه زير چكمه اسرائيل، به دست همين بهاييها؛ اين مملكت ما، اين نواميس ما، پايمال بشود.
واى بر ما! واى بر اين اسلام! واى بر اين مسلمين! اى علما، ساكت ننشينيد؛ نگوييد عَلى مَسْلَك الشَّيْخ- رضوان اللَّه عليه- و اللَّه، شيخ اگر حالا بود، تكليفش اين بود
سكوت؛ امروز سكوتْ همراهى با دستگاه جبار است؛ نكنيد سكوت. دو هزار بهايى را با پانصد دلار ارز به هر يك، و هزار و بيست تومان تخفيف هواپيما؟! اينها در روزنامه دنياست.
يك شخصى به من گفت كه يك معاملهاى كرده است شركت نفت با ثابت پاسال و در اين معامله تخفيفى داده است كه بيست و پنج ميليون تومان در اين تخفيف نفع برده است؛ براى نفع اين جمعيتى كه فرستادند به لندن بر ضد اسلام. اين وضع نفت ما، اين وضع ارز مملكت ما، اين وضع هواپيمايى ما، اين وضع وزير ما، اين وضع همه ما؛ سكوت كنيم باز؟ هيچ حرف نزنيم؟ حرف هم نزنيم؟ ناله هم نكنيم؟ خانههايمان را خراب مىكنند آخ نگوييم؟
(12 ارديبهشت 1342/ 8 _صحيفه امام، ج1، ص: 214)
@rozaneebefarda
هدایت شده از سلمان رئوفی
باسمه تعالی
🔆اگر دوستانی مایل باشند و حضور پیدا کنند
🔆در ایام تعطیلی حوزه برای اربعین
سند
#الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت
را که رهبر معظم انقلاب حفظه الله برای افق ۱۴۴۴ ارائه داده اند
را از جهات مختلف بحث خواهم کرد
فقط و فقط
افرادی که در بحث حضور می یابند
به آیدی بنده
@srsr1359
اعلام آمادگی کنند
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
۱۳۹۷/۷/۲۳
@salmanraoofi
وقتی #حسین_دهباشی اعتراف می کند که:
🔻#سودای_قدرت دارد و مانند #احمدی_نژاد به دنبال #خط_سوم است.
🔻از نهادهایی مثل صدا و سیما و... پروژه های کلان گرفته است.
🔻خط قرمزها برای او کمرنگ ترند و دلیلش هم #اثبات_برادری است!
🔻در اجرای پروژه مصاحبه با سران رژیم پهلوی٬ از افرادی مثل #احسان_نراقی کمک گرفته است!
گفتگوی جنجالی میلاد دخانچی با دهباشی را در لینک زیر ببینید؛
http://yon.ir/ozGk9
@rozaneebefarda
وقتی که به #امام_خمینی نیز اتهام #تندروی زده می شد!
بسمه تعالى
13 شوال 85
به عرض مىرساند، مرقوم شريف كه حاكى از سلامت مزاج شريف و از روى عِرْق سيادت و ديانت صادر شده بود، موجب تشكر گرديد. از زحمات جنابعالى متشكرم. مطالبى كه مرقوم شده بود چون جواب تفصيلى صلاح نيست، شرحى به آقاى علم الهدى اهوازى گفتم كه به جنابعالى تذكر دهند؛ و اجمالش آنكه دستگاههاى خارجى، از قبيل سازمان ملل و غيره، جز اشخاص دست نشانده نيستند كه براى مصالح ممالك بزرگ و اغفال ممالك كوچك ايجاد شده است. و اشخاص سياسى از ممالك اسلامى كه در خارج زندگى مىكنند، تماس با آنها به صلاح روحانيت و اسلام نيست. و آنچه به من نسبت دادهاند، كه قدرى تندروى شده است، همان طور كه حدس زدهايد دروغ است. من كارى نكردم كه تندروى باشد. از خداوند تعالى اميد عفو دارم در قصور و تقصير؛ و از درگاه مقدسش توفيق خدمت به اسلام و مسلمين خواستارم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم در حسن عاقبت. و السلام عليكم.
از اينكه تهران تشريف بردهايد از جهتى خوشوقت شدم. چون مركزْ از هر جا بيشتر محتاج به علماى عاملين دارد. مساعى جميله جنابعالى مورد تقدير و تشكر است.
روح اللَّه الموسوي الخمينى
مخاطب: سعيدى، سيد محمد رضا- تهران
زمان: 15 بهمن 1344/ 13 شوال 1385
صحيفه امام، ج2، ص: 66
@rozaneebefarda
یک بام و دو هوای #حریم_امام و #مؤسسه_تنظیم_و_نشر_آثار_امام
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
هفته نامه #حریم_امام وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در شماره ۳۳۸
خود به برخی موضوعات چالشی مرتبط با حوزه علمیه پرداخته و با رویکردی کاملا جانبدارانه و سیاسی٬ به القای دیدگاه سیاستگزاران و نویسندگان مجموعه متبوع خود دست زده است.
مرور برخی #تناقض_های این نشریه٬ خالی از لطف نیست؛
۱) نشریه حریم امام که ارگان موسسه و آستانه است و البته مستقیما زیر نظر دفتر یکی از نوادگان فعالیت می کند٬ طبعا با #بودجه_دولتی چند ده میلیاردی سالیانه منتشر می شود و نخستین #تناقض در این است که چنین نشریه #به_تبعیت از برخی تشکل های حوزوی #نوپدید مانند #نشست_اساتید٬ علم #استقلال_حوزه از #حاکمیت را بلند کرده و در دو سال گذشته چند پرونده به این موضوع اختصاص داده است!
آیا پذیرفته است که نشریه ای در ضمن برخورداری از بودجه رسمی و هزینه آن در فعالیت حوزوی مستقیم٬ به #تخطئه وابستگی مالی حوزه به دولت و حکومت اسلامی بپردازد؟!
۲) در شماره ۳۳۸ با مصاحبه با برخی #چهره_های_سیاسی #اصلاح_طلب مانند #موسوی_تبریزی٬ مساله دخالت #نهادهای_فراحوزوی در امور حوزه را مورد نقد قرار داده اند! و هرچند اسمی به میان نیامده اما احتمالا نوک پیکان حمله دوستان متوجه #جامعه_مدرسین است چرا که اکنون این نهاد محترم و اصیل در امر اداره حوزه مقدسه نقش مهمی دارد. ایضا این رویکرد نیز عین تناقض است؛ چه اینکه اگر قدیمی ترین تشکل حوزوی و مهم ترین آن٬ نتواند در امر مدیریت دخالت کند٬ قطعا یک تشکیلات سیاسی مثل #مجمع_محققین_و_مدرسین هم به طریق اولی حق دخالت و نسخه پیچی ندارد!
۳) در این نشریه تلاش شده با ارائه تفسیر جهت دار از سیره امام٬ عملکرد رهبر معظم انقلاب اسلامی زیر سوال برده شود. حال آنکه اگر کسی ولایت فقیه را قبول داشته باشد٬ عملکرد #امام_راحل را در مقابل سیره #ولی_فقیه_زمان قرار نمی دهد چه اینکه آنان به اقتضای شرایط تکلیف خاص خود دارند.
از این گذشته٬ بعضی از مهم ترین مدعاهای مطرح شده در مورد عدم گدخالت امام در امور حوزه های علمیه نیز توسط برخی دیگر از مصاحبه شوندگان نقض شده و محتوای آشفته ای در مقابل مخاطب قرار گرفته است.
متن کامل نشریه مورد بحث را در روزنه بخوانید👇
@rozaneebefarda
4_5890785802400564200.pdf
1.62M
نسخه کامل نشریه حریم امام
شماره 338 با موضوع؛
🖱چالش های مدیریت حوزه علمیه قم!🖱
@rozaneebefarda
هرج و مرج طلبی و طلبکاری
گذری بر اظهارات تند سید حسین تبریزی در نشریه حریم امام
حسن محمدی
[یک از سه]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
زمانه عجیبی است. تندروهای دیروز، مدعی اعتدال شده اند و دیگران را تندرو می خوانند! سیاسی ترین و وابسته ترین مراکز به نهادهای دولتی، مدعی استقلال حوزه شده اند و رطب خورده ها، منع رطب می کنند.
آقای موسوی تبریزی، رئیس مجمع غیر قانونی؟ محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مصاحبه مفصلی که با نشریه حریم امام که با بودجه دولت جمهوری اسلامی اداره می شود داشته و از پرهیزکاری علمای سلف نسبت به شهرت طلبی سخن گفته و تصریح می کند که «حضرت امام در شورای مدیریت[حوزه علمیه] هم یک نفر را هم مستقیما از طرف خودشان مشخص نکردند» ص5.
موسوی تبریزی همچون سایر مدعیان اصلاح طلبی که می کوشند آراء خود را به امام نسبت داده و خود را تنها امام شناس و پیرو خط امام معرفی کنند، درباره رابطه امام و حوزه علمیه مطالب عجیب و بعضا خلاف واقعی را بیان کرده است. در ادامه ادعاهای وی که در نشریه تحت نظر «آستان مقدس امام خمینی(ره)» منتشر شده است بررسی می شود.
آقای تبریزی مدعی است امام هیچ نماینده ای در شورای مدیریت حوزه نداشته است! جالب است که تنها یک صفحه پس از مصاحبه آقای تبریزی، آقای سید ابوالحسن نواب تصریح می کند که«حضرت امام نمایندگانی در شورای مدیریت حوزه داشتند و این نمایندگان امور حوزه را پیش می بردند. در حقیقت مراجع تقلید به جز آیت الله گلپایگانی و حضرت امام در شورای مدیریت حوزه نماینده ای نداشتند.» ص6.
عباس رفعتی نائینی هم در مصاحبه با همین نشریه در صفحه12 می گوید:«پس از انقلاب شورای مدیریتی تشکیل شد و به عبارتی متشکل از نمایندگان مراجع تقلید بود و حضرت امام هم به عنوان یکی از مراجع تقلید نمایندگانی در شورا داشتند» وی در ادامه تصریح می کند« ساختار و دیدگاه مرحوم امام و مقام معظم رهبری سبب حفظ استقلال حوزه های علمیه شده است» ص13
سوال آنست که کدامیک از سه بزرگوار(تبریزی، نواب و نائینی) خلاف واقع می گویند؟ با توجه عدم رد ادعای هیچیک از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام، می توان پرسید که موضع این موسسه درباره نسبت های خلاف واقع به امام آنهم در نشریه تحت نظر بیت امام چیست؟
ادعای دیگر آقای موسوی تبریزی آنست که «امام در طول مدت رهبری شان حتی یک ریال از بودجه های دولتی برای خودشان استفاده نکردند و بلکه بارها خودشان به دولت کمک می کردند. بارها اجازه می دادند که سهم امام برای رفع مشکلات دولت استفاده بشود و حتی یک ریال هم از بودجه دولت برای زندگی شخصی خودش بر نمی داشت بنابراین امام در حوزه دخالتی نمی کرد...این شبهه در اذهان ایجاد نشد که با پیروزی انقلاب اسلامی، رهبر و بنیان گذار نظام بخواهد حوزه علمیه را هم تحت لوای خودش قرار بدهد» خلط بین شخصیت حقوقی و حقیقی امام و خلاف واقع گویی در این عبارات نیز مشهود است.
اولا امام نه به عنوان یک شخص دارای اهداف شخصی، بلکه به عنوان ولی فقیه، مطالبات و انتظاراتی از حوزه های علمیه داشت ثانیا خواسته های خود را از طریق نمایندگان خود در حوزه علمیه و با مذاکره با سایر مراجع، مطرح می نمود.
جا دارد از آقای تبریزی نسبت به مناسبات خود با برخی دولت ها یا احزاب خاص پرسیده شود.
تبریزی در یک شاهکار تاریخی دیگر مدعی می شود «این نگرانی برای هیچ یک از مراجع تقلید ایجاد نشد که امام خمینی بخواهد آن ها را از مقام مرجعیت حذف کنند؛ بلکه جایگاهشان را بیشتر حفظ کردند.»ص5
در این باره نیز می توان به تایید رویه جامعه مدرسین مبنی بر اعلام عدم صلاحیت آیت الله شریعتمداری برای مرجعیت٬ اشاره کرد که امام خمینی بدون ذکر نام٬ در منشور روحانیت با تجلیل از آن یاد کرده است.
تبریزی در ادعای عجیب دیگری می گوید:«[امام خمینی] در تمام آن ده سال پیروزی انقلاب که در قید حیات بودند، یکبار هم خلاف نظر مراجع در امور و مسائل شرعی نظری نمی گفتند. برای مثال برای رویت هلال به نظر مراجع تقلید عمل می کردند» اولا بر اساس فتوای همه مراجع عظام، حکم حاکم در مورد رویت هلال بر همگان حجت است و شبهه ای در پذیرش حکم امام جامعه در این موضوع نیست. ثانیا مشخص نیست که منظور آقای تبریزی از امور و مسائل شرعی چیست. اگر مراد، در مسائل شرعی و فتاوا است؛ آیا امام فتوایی خلاف فتوای دیگر مراجع نداشت؟! موردی از مخالفت امام با نظر مراجع؟ اعلامیه امام در 21بهمن سال 57 مبنی بر ضرورت حضور مردم در خیابان ها مورد مخالفت صریح آیت الله گلپایگانی قرار گرفت و طی مکالمه تلفنی بین امام و ایشان، امام نیز با نظر این مرجع بزرگوار مخالفت کردند.(موارد مخالفت های امام بانظر مراجع عظام قابل ذکر است که خارج از حوصله این نوشتار است).
ادامه در پست های بعد👇
@rozaneebefarda
روزنه
هرج و مرج طلبی و طلبکاری گذری بر اظهارات تند سید حسین تبریزی در نشریه حریم امام حسن محمدی [یک از
[صفحه ۲ از ۳]
کم دقتی در فضای موجود میان مراجع پیش از انقلاب سبب بن بست در تحلیل خواهد شد. فضایی که استاد شهید مطهری از آن دوری کرده و به تهران مهاجرت می کند و امام نیز علی رغم احترام به آیت الله بروجردی، به خاطر کارشکنی برخی از اطرافیان زعیم حوزه٬ از ایشان جدا می شود.
برخی از شاگردان حاضر در جلسات درس امام، نوشتهاند که امام در بخشهایی از سخنان خود، بسیار ناراحت بود و گاه بر دسته منبری که نشسته بود میکوبید [و میگفت:] «وای بر این مملکت! وای بر این هیات حاکمه! وای بر این دنیا! وای بر ما! وای بر علمای ساکت! وای بر این نجف ساکت، این قم ساکت، این تهران ساکت، این مشهد ساکت! این سکوت مرگبار اسباب این میشود که زیر چکمه اسرائیل و به دست همین بهاییان، این مملکت ما، این نوامیس ما، پایمال شود کتاب الف لام خمینی چاپ دوم ص ۲۹۵
آقای موسوی تبریزی که چندی است کرسی تدریس در سطوح عالی و خارج ارائه می کند، درباره ولایت فقیه گفته است: «اعتقاد به ولایت فقیه به اجتهاد نیاز دارد. طلبه باید سالها درس بخواند تا به ولایت فقیه اعتقاد پیدا کند.»ص5
چنین ادعایی ثابت کننده افول وضعیت حوزه درسطح اساتید دروس خارج است و نشان میدهد که یک استاد درس خارج اولا فقهی یا کلامی بودن یک مساله را نمی تواند درک کند و ثانیا سخنی می گوید که بر اساس آن، «هیچکس» جز چند مجتهد، نمی تواند به ولایت فقیه اعتقاد داشته باشد!! بر این اساس، عموم مردم نیز نمی توانند اعتقادی به ولایت فقیه داشته باشند! آیا منطق امام خمینی(ره) که ولایت فقیه را بدیهی می دانست همینطور است؟ تحریف سیره امام آنهم در ارگان تحت مدیریت بیت امام امر جدیدی نیست و از ایشان توقع نمی رود که در نشریه منتشره با هزینه بیت المال و تحت نظر بیت امام، مدافع ولایت فقیه باشند اما چنین تحریفات آشکاری ضربات حیثیتی مهلکی به بیت امام با دهها میلیارد بودجه اش وارد می سازد.
موسوی تبریزی که دائما در پی تصویر سازی آرمانی از وضعیت حوزه در زمان امام و تخریب آن تصویر در عصر حاضر است، می گوید: «در زمان حضرت امام این پیش شرط ها وجود نداشت و از هیچ طلبه ای این سوال را نمی کردند که آیا به ولایت فقیه اعتقاد وباوری دارد یا خیر. همه این ها بعدها ایجاد شد.»
آقای تبریزی از انتشار پی در پی رساله های عملیه و اظهار اجتهاد برخی روحانیون گلایه کرده و آنرا خلاف سیره سلف می خواند حال آنکه برخی همفکران وی در مسائل حوزه علمیه همچون آقای سید محمدجواد علوی بروجردی دقیقا مرتکب چنین سنت شکنی هایی شده اند اما آقای تبریزی بجای انتقاد از ایشان، نوعی سخن پردازی می کند که انگار نظام اسلامی مقصر چنین شهرت طلبی هایی در حوزه است. وی از افول محبوبیت طلاب در بین مردم نیز گلایه کرده و با ادعاهای مطلق انگارانه می گوید:«هیچ طلبه ای شرط نمی گذاشت که چقدر پول بگیرد تا منبر برود»
گذشته از القای نوعی احساس حسرت و نوستالژی نسبت به گذشته، در سخنان آقای موسوی تبریزی، اشاره به این نکته ضروری است که یکی از عوامل اصلی دوری بخشی از مردم از روحانیت، وجود روحانیونی است که در حوزه علمیه هرج و مرج طلب و شهرت پرست بوده و برای رسیدن به مقصود از خلاف گویی هم ابا نداشتند. کسانی همچون شیخ علی لر و شیخ غلامرضا زنجانی و این دست آدمها که همیشه در اطراف مرجعیت و بیوت پرسه می زده و بذر کینه را بین مراجع و بین جریان غیرت مند و انقلابی حوزه می کاشته اند٬ امروز هم طیفی از روحانیون هرج و مرج طلب وجود دارند که وقایع را وارونه کرده و مقاصد سیاسی و باندی را بر سیره و سنت های سلف در حوزه ترجیح می دهند.
روحانیون هرج و مرج طلب کسانی اند که تنها به فاصله چند ساعت پس از تجمع قانونی هزاران طلبه در مدرسه فیضیه در تابستان 1397، بسرعت دست به کار شده و با گزارشات خلاف واقع و کاملا کذب، اذهان برخی از مراجع بزرگوار را نسبت به این واقعه تحت تاثیر قرار دادند؛ حال آنکه به لطف خدا روسیاسی بر ذغال ماند و خلاف گویی آنان بسرعت کشف شد و علی رغم دادگاهی و محبوس شدن چند طلبه، بی گناهی آنان و کذب سخنان هرج و مرج طلبان بر همگان ثابت گشت.
روحانیونی همچون موسوی تبریزی زمانی بدلیل عملکرد خود مایه اعتراض برخی جریان ها نسبت به انقلاب اسلامی شده و برای امام هزینه درست می کردند. طیفی از روحانیون تندرو که مجمع روحانیون مبارز نام داشتند، اکنون مدعی اعتدال واصلاح طلبی شده و دیگران را تندرو می خوانند و با تحریف و خلاف واقع گویی های متعدد، نظرات کنونی خود را به امام نسبت می دهند.
کسانی که در زمان امام، از سوی رسانه های ضدانقلاب نماد خشونت و آدمکشی معرفی می شدند امروز از نظر ضدانقلاب سرمایه شمرده می شوند و علم اعتدال بردوش گرفته اند.
@rozaneebefarda