◾️انا لله و انا الیه راجعون
🔹آیت الله سیدرضا فاضلیان، امام جمعه ملایر به رحمت حق پیوست.
◽️آیت الله فاضلیان در سال ۱۳۶۱ با حکم امام خمینی(ره) بهعنوان امامجمعه ملایر منصوب شد و پس از ۳۴ سال که عهده دار این مسئولیت بود، شهریورماه سال 1395 از این سمت کناره گیری کرد.
◽️ایشان شخصیتی اخلاقی، علمی و خدوم بود که محبوبیت مردمی خود را برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، خصوصا در دوران دفاع مقدس به میدان آورد.
🔻ایشان ظهر امروز در سن ۹۲ سالگی به جوار حق شتافت.
@rozaneebefarda
💥فوری
🔹 درخواست رهبر معظم انقلاب اسلامی از نیروهای داوطلب و جوانان مؤمن برای #حضور_جهادی_در_میدان
🔸بارِدیگر جوانان به میدان مبارزه با کرونا بیایند.
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: حضور پر شمار نیروهای داوطلب در ماههای اول شیوع بیماری و خدمات مؤثر آنان همانند کمک به پرستاران، ضدعفونی کردن دستگاهها و معابر، راهنمایی خانوادهها و کمک به افراد سالمند، استمرار یابد. نیروهای داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح بار دیگر وارد میدان شوند. ۹۹/۸/۳
⭕️ تأمین اجتماعی مشکل بیکارشدگان در اثر کرونا را حل کند
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: کسانی در این قضیه بیکار میشوند و بعضی از اینها هم که بیکار میشوند بیمه بیکاری هم ندارند. اینجا تأمین اجتماعی وظیفه دارد که در این زمینه وارد بشود. البته این هم از آن جاهایی است که خیرین میتوانند کمک کنند و یکی از افضل قربات و افضل نفقات همین است.
🔹پویش #حضور_جهادی_حوزویان_در_جهاد_مواسات
#لبیک_یا_امام_خامنهای
اکنون وقت اقدام و عمل رسیده است
حوزویان به پا خیزید...
بسم الله الرحمن الرحیم
#روزنه با افتخار آماده بازنشر اخبار و گزارشات مربوط به فعالیت حوزویان در موج سوم #جهاد_مقابله_با_کرونا است.
مطالب مرتبط را برایمان بفرستید
@rozaneebefarda
#پرونده_ویژه
تیغ و تحریف!
روایتی از #تحریف متون/مبانی دینی و نسبت آن با #مشروعیت_زدایی از نظام اسلامی
📛یادداشت ششم:
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
خوانشی انتقادی بر سخنان سروش محلاتی (4محرم)
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔳سلسله یادداشت های #تیغ_و_تحریف به نقد و ارزیابی برخی سخنرانی های مذهبی می پردازد که در آنها به نحوی عجیب با نوعی تولید #ادبیات_سیاسی جدید و جهت دار مواجهیم.
🔳تحریریه روزنه با ردیابی تحرکات تبلیغی طیفی از جریانهای زاویه دار(با لحاظ شدت و ضعف در مخالفت یا نقد نظام)، مجموعه نقدهایی را به قلم برخی فضلای حوزوی تقدیم خوانندگان میکند.
⭕️یادداشت نخست:
#عرفیزدگی در تفسیر عاشورا؟!/نقدی بر سخنان آقای مرتضی جوادی آملی
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5190
⭕️یادداشت دوم:
داوود #فیرحی؛ تئوری پردازی برای #آشوب یا تریدپراکنی در مبانی؟!
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5206
⭕️یادداشت سوم:
این برائتی های مهربان!/نقدی بر سخنان جناب آقای #سیدصادق_شیرازی پیرامون عدم برخورد با #براندازان_نظام_اسلامی
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5229
⭕️یادداشت چهارم:
تعدی به مرز شهادت با لعاب فقاهت/نقدی بر سخنان آقای محمد سروش محلاتی
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5293
⭕️یادداشت پنجم:
«کربلا منهای عاشورا»
نقدی بر سخنان صادقنیا با موضوع «عاشورا برای زیستن»
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5324
🔳متن یادداشت ششم را در #روزنه بخوانید:
@rozaneebefarda
تیغ و تحریف!
روایتی از #تحریف متون/مبانی دینی و نسبت آن با #مشروعیت_زدایی از نظام اسلامی
📛یادداشت ششم:
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
خوانشی انتقادی بر سخنان سروش محلاتی (4محرم)
💥اختصاصی|| رضا جلیلی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه 1 از 5]
الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ.(زمر18)
آقای محلاتی 4 محرم1442 (1399ه.ش.) در خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران سخنرانی داشتند. محل مذکور به پشتیبانی شهرداری تهران تأسیس شده است. در سایت رسمی این مرکز آمده است :
«در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر بومی سازی علوم انسانی و بهمنظور ایجاد فضایی پویا و صمیمی برای بحث و تعامل بیشتر در میان استادان و صاحبنظران علوم انسانی، ارتباط مستمر و پویا بین دانشگاهیان، اعضای انجمنها و تشکلهای علمی– تحقیقاتی داخل و خارج از کشور ،شناسایی، بومی سازی و انتشار تجربیات برتر در حوزههای علوم انسانی [می باشد].
برگزاری سمینارهای محلی ، ملی و بینالمللی و همچنین حمایت از تالیفات این حوزه و نقد آثار علوم انسانی از جمله کارهای می باشد که خانه اندیشمندان علوم انسانی در دستور کار خود قرار داده است.» (سایت خانه اندیشمندان علوم انسانی)
اما با نگاهی دقیقتر مسلکی که این مجموعه در پیش گرفته مغایرت آشکاری با مبانی مقام معظم رهبری دارد. ایشان، لزوم اسلامیسازی علوم انسانی را اصلي مسلم گرفته و حوزه علمیه را در مقام پاسخگویی مینشانند. همچنین ایشان علوم انسانی فعلی که مبتنی بر مادیگرایی است را مضر عنوان میکنند:
«ما میگوییم علوم انسانی به شکل کنونی مضر است... بحث سر این نیست که ما جامعهشناسی یا روانشناسی یا علم مدیریت یا تعلیم و تربیت نمیخواهیم یا چیز خوبی نیست یا فایدهای ندارد. چرا؛ قطعا خوب است؛ قطعا لازم است.... بحث در این نیست که این علوم مفید نیست؛ بحث در این است که اینی که امروز در اختیار ما قرار دادند، مبتنی بر یک جهانبینی است غیر از جهان بینی ما. علوم انسانی مثل پزشکی نیست، مثل مهندسی نیست، مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به انسان و جهان در آن تأثیر نداشته باشد؛ چرا، تأثیر دارد. شما مادی باشید، یک جور علوم انسانی تنظیم میکنید. علوم انسانی ما برخاستهی از تفکرات پوزیتیویستی قرن پانزده و شانزده اروپاست. قبلا که علوم انسانیای وجود نداشته است؛ آنها آمدهاند همین اقتصاد را، همین جامعهشناسی را در قرن هجدهم و نوزدهم و یک خرده قبل، یک خرده بعد تدوین کردند و ارائه دادند؛ خب، این به درد ما نمیخورد. این علوم انسانی، تربیتشده و دانشآموختهی خود را آنچنان بار میآورد که نگاهش به مسائل مبتلابه آن علم و مورد توجه آن علم - چه حالا اقتصاد باشد، چه مدیریت باشد، چه تعلیم و تربیت باشد - نگاه غیر اسلامی است. میبینیم همان شخص متدین در داخل دانشگاه که فرض کنید مدیریت یا اقتصاد خوانده، هرچه با او دربارهی مبانی دینی این مسائل حرف میزنیم، به خرجش نمیرود. نه اینکه رد میکند، نه؛ اما آنچه که شما در باب اقتصاد اسلامی با او حرف میزنید، با یافتههای علمی او، با آن دو دو تا چهار تاهائی که او در این علم تحصیل کرده، جور در نمیآید.»(1389.8.2)
فلذا تولیدات این مرکز یا سایر مراکز در عرصه علوم انسانی اسلامی باید در ترازوی دقیق علوم اصیل حوزوی قرار گیرد و بدیهی است به صرف القای مطالب توسط فردی روحانی و معمم نمی توان آن را در جهت اسلامیسازی علوم انسانی تلقی کرد و باید فقهای متقی و مستقل از احزاب سیاسی کرسیهای تولید علم را به دست گیرند و بحمدالله در حوزه علمیه چنین فقهایی کم نیستند که منویات رهبری را جامه عمل بپوشانند.
گذشته از مقدمه فوق، جناب آقای محلاتی به مناسبت ایام محرم محور سخنرانی خود را یکی از فرازهای عاشورایی حضرت اباعبدالله الحسین قرار میدهد:
(( إن لم یکن لکم دین و کنتم لاتخافون المعاد فکونوا احرارا فی دنیاکم هذه و ارجعوا الی احسابکم ان کنتم عربا کما تزعمون ))
جناب محلاتی مطالب خود را در سه قسمت بیان کرد:
1.اعتبار روایت و منبع آن
2.مفهومشناسی واژه «احرار» در روایت
3.رابطه بین شرط و جزا
@rozaneebefarda
ادامه👇
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
[صفحه 2 از 5]
قسمت اول از سخنان آقای محلاتی:
وی ادعا میکند که این فقره در منابع حدیثی و تاریخی معتبر به وفور نقل شده است. مثل: انساب الاشراف، مقاتل الطالبین، الفتوح، البدایه و النهایه، تاریخ طبری ،الطبقات، الکامل. و در منابع خاصه مثل لهوف و در منابع حدیثی امامیه نیز فراوان نقل شده است. فلذا موجب اطمینان به صدور این روایت میشود. و همچنین مقتل ابی مخنف که طبری از آن نقل کرده است با واسطه به ان اطلاع پیدا کردهایم.
در ادامه ایشان متن روایت را از کتاب ابوالفتوح میخواند :
قاتلوه حتى حالوا بينه و بين رحله، قال فصاح بهم الحسين رضي الله عنه: و يحكم يا شيعة آل سفيان! إن لم يكن دين و كنتم لا تخافون المعاد فكونوا أحرارا في دنياكم هذه، و ارجعوا إلى أحسابكم إن كنتم أعوانا(كما) تزعمون. قال: فناداه الشمر بن ذي الجوشن- لعنه الله-: ما ذا تقول يا حسين؟ قال: أقول أنا الذي أقاتلكم و تقاتلوني، و النساء ليس لكم عليهن جناح فامنعوا عتاتكم و طغاتكم و جهالكم عن التعرض لحرمي ما دمت حيا! فقال الشمر: لك ذلك يا ابن فاطمة! قال: ثم صاح الشمر بأصحابه و قال: إليكم عن حريم الرجل و اقصدوه في نفسه فلعمري إنه لكفؤ كريم.
اشکالات قسمت اول:
او در دقیقه24 تصریح کردند که ما در اینجا بحث علمی می کنیم فلذا اقتضای فنّ خطابه و استفاده از مشهورات و مسلمات غیرعلمی کنار گذاشته میشود. البته در یک خطاب برهانی از مشهورات و مسلمات نیز به عنوان مؤید میتوان استفاده کرد اما اساس کار با ابزار استندلال و استنباط می باشد چنانکه ایشان سعی کردند همین روش را در استظهار و... به کار گیرند.بنابراین آقای محلاتی در این مقام صرفا در صدد نقلی تاریخی، بدون استفادههای فقهی و معرفتی نیست.
همچنین در بحث اعتبارسنجی روایات، مشهور علما از دو طریق وثاقة به صدور یا وثاقة به راوی استفاده می کردند و برای تنقیح صغریات هر یک از این دو راه ساز و کار مشخصی در کتب رجالی و... آمده است و از آنجا که آقای محلاتی با این روایت در حوزه اسلامشناسی و دینشناسی وارد شده و از این روایت میخواهد مباحث بنیادی معارف و اخلاق را استنباط کند، مجالی برای اعتذار از طریق تسامح در ادله سنن باقی نمیماند و میبایست با ابزارهای دقیق اعتبارسنجی روایات با ادله ایشان روبرو شد.
با مستنداتی که ارائه شد مشخص است منابع جناب آقای محلاتی متخذ از اهل سنت است درحالی که از منابع متقدمین شیعه که به مباحث کربلا و عاشورا پرداخته(مثل مقتل شیخ مفید و امالی های علمای همچون صدوق و ... ) کلامی نیاورده است و به ذکر این جمله که مطلب «در منابع امامیه فراوان است.» اکتفا نموده است.
جناب آقای محلاتی کتب اهل سنت را از قرن سوم به بعد تفصیلا نام برده است و مقتل ابیمخنف نیز (لااقل از طریق رجال مرسوم) قابل تمسک نیست چراکه اصل کتاب موجود نیست و آنچه جمعآوری شده است از طریق طبری می باشد . لهوف نیز از منابع متاخر شیعه است، این در حالی است که برای مباحث بنیادی حداقل باید به کتب اربعه شیعه رجوع شود چنانچه ایشان طبیعتا در درس خارج همین کار را میکند.در هر صورت وی مشخص نکرده از چه طریقی و با چه مجوز شرعی از این روایت برای کشف و استنباط مبانی عمیق معرفتی استفاده میکند؟!
البته مشخص است که معیارهای فهم و استنباط در «تاریخ» تفاوتهایی با استنباط فقهی و اصولی دارد و توجه به سلسله سند آنگونه که در اجتهاد فقهی مطرح است در فهم گزارههای تاریخی مطرح نیست اما آشفتگی روشی در طرح مباحث جناب محلاتی آشکار است و ایشان در این مقام معلوم نیست که یک منبری معمولی است و میخواهد با استفاده از یک گزاره مشهور تاریخی مخاطبان خود را تهییج کند یا یک مورخ است که با استفاده از برخی منابع میخواهد مفهومی تاریخی را روشن کند یا خود را در جایگاه فقاهت نشانده و میخواهد از «کونوا أحرارا» حکم شرعی یا فقاهت سیاسی اسلام را استخراج کند.
@rozaneebefarda
ادامه👇
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
[صفحه 3 از 5]
قسمت دوم:
ایشان در ادامه برای حر و احرار دو معنا میآورد و برای هر یک مثالی از دین میزند:
1.حر به معنای آزاد در مقابل عبد و غلام که در اینجا یک قضیه اعتباری است و محول به فقه و حقوق است.
2.حر به معنای آزادگی و انسانیت و شرافت و کرامت می باشد. و حر در اینجا یک مفهوم حقیقی و واقعی است خلاف مفهوم فوق . و در نقطه مقابل آن دنائت و رذالت و فرومایگی می باشد.
و معنای دوم مراد امام ع می باشد.
اشکالات قسمت دوم:
1. در ابتدا این سؤال مطرح است که مراد جناب محلاتی از «معانی حرّ» چیست؟ اگر معنای موضوع له مراد است، باید گفت این واژه تنها یک معنای موضوع له دارد و نه بیشتر. لفظ حُر در مقامهای مختلفی استعمال شده در حالی که در مقابل رقیت و عبد فقهی واقع نشده است و وقتی به کتب لغت رجوع میکنیم همچون مقاییس(معجم مقاييس اللغه ؛ ج2 ؛ ص6 . ما خالف العُبودِيّة و بَرِئ من العيب و النَّقص.) ، مصباح المنیر (المصباح المنير فى غريب الشرح الكبير للرافعى ؛ ج2 ؛ ص128 . (الْحُرُّ) بِالضَّمِ مِنَ الرَّمْلِ مَا خَلَصَ مِنَ الاخْتِلَاطِ بِغَيْرِهِ و (الْحُرُّ) مِنَ الرِّجَالِ خِلَافُ الْعَبْدِ مَأْخُوذٌ مِن ذلِكَ لأَنَّهَ خَلَصَ مِنَ الرِّقِّ و جَمْعُهُ (أَحْرَارٌ))،و...، درمیابیم که تنها همین معنای اول(نقیض عبد) برای حر وجود دارد. و به نظر میرسد تنها یک معنای موضوع له برای حر وجود دارد و سایر استعمالات کنایی است.
2. در خطاب «کونوا احرارا» عبارتی از متن الفتوح بود که آقای محلاتی آن را نیاورده بود. این عبارت بیان امام علیهالسلام را مقید میکند و ذکر این قید مانع استظهار مورد نظر آقای محلاتی است:
إن لم يكن دين و كنتم لا تخافون المعاد فكونوا أحرارا في دنياكم هذه، و ارجعوا إلى أحسابكم «إن كنتم أعوانا(كما) تزعمون.»
در محل بحث نقلهای مختلفی وجود دارد که کنار هم گذاشتن آن به فهم بهتر مراد حضرت علیهالسلام کمک میکند.
لهوف این قسمت را چنین آورده:
وَيْلَكُمْ يَا شِيعَةَ آلِ أَبِي سُفْيَانَ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِينٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِي دُنْيَاكُمْ هَذِهِ وَ ارْجِعُوا إِلَى أَحْسَابِكُمْ إِنْ كُنْتُمْ عَرَباً كَمَا تَزْعُمُون
اما نکته در عبارت «کما تزعمون» است که امام علیه السلام در اینجا می خواهند بگویند ، حریت و مردانگی داشتن «چنانچه زعم و گمان می کنید دارید و قائلید که براساس حسب و نسب عربیت تان آن را واجدید» پس آن مردانگی کجاست ؟! آیا فقط حرفش را میزنید و گمانش را میبرید؟!
پس در اینجا کونوا احرارا باتوجه به لحاظ نَسبیت مشخص می شود .
امام آنها را ارشاد به مردانگی( که ادعای آنها می باشد) می کند در نتیجه اینجا احرارا باتوجه به قرائن، استعمال را متحفظ بر مردانگی قرار میدهد.
نکته مهم اینجاست که جناب آقای محلاتی تلاش دارد به وسیله «کونوا احرارا» جدایی و استقلال مطلق اخلاق از دین را مطرح کند اما باید دانست که کلمه «حرّ» آن هم در این روایت آنقدر وسعت معنا ندارد که تمام صفات اخلاقی را بخواهد در بر بگیرد بلکه تنها «مردانگی» را مد نظر قرار میدهد و ثانیا همین مردانگی و حریت را به وصف قبیلگی عنوان میکنند و نه مردانگی و حریت اخلاقی در نتیجه هیچ بعید نیست که این ادبیات را از باب مماشاة با خصم استفاده کرده باشند و نه از روی اعتقاد اسلامی. به عبارت دیگر «إن کنتم أحراراً » که حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام فرمودند از باب کنار گذاشتن دین و پذیرشِ اخلاقِ منهای دین نبوده بلکه آن حضرت علیهالسلام در آن شرایط سخت که حریم مبارکشان در خطر بود و در مقابل قومی بیدین قرار داشتند، از باب اخذ به مسلمات ادعای طرف مقابل این جمله را فرمودند.
این برداشت به هیچ عنوان بعید نیست و مماشاة با خصم در ادبیات قرآنی نیز وجود دارد. نمونه بارز آن را در سیره حضرت ابراهیم علی نبینا و آله و علیهم السلام در مواجهه با قوم ستارهپرست و ماهپرست مشاهده میکنیم:
فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأى كَوْكَباً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلينَ (انعام/76)
فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بازِغاً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لَئِنْ لَمْ يَهْدِني رَبِّي لَأَكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ (انعام/77)
و با روش استنباطی جناب محلاتی، که از یک جمله جدلی جواز استقلال اخلاق از دین را مطرح میکنند، از این آیات نیز باید –معاذالله و نستجیر بالله- قائل به جواز کفر و زندقه پیامبران عظیمالشأن الهی بشویم.
@rozaneebefarda
ادامه👇
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
[صفحه 4 از 5]
قسمت سوم:
آقای محلاتی میگوید:
امام علیهالسلام آمدند قضیه را از یک بحث شخصی خارج کردند و نگفتند شما کی هستید ، بله درست است گفتند شیعه آل ابی سفیان ولی آن را برای معرفی و... گفتند. و شاید اگر امام بصورت خطاب شخصی می گفتند این تاثیر را نداشت که شمر سریع دستور به عقب نشینی بدهند.
و این حرکت شمر شاید متاثر از این بود که حضرت نفرمود، بی دین.
درباره این نسبت و ارتباط بیدینی و ازادگی چند تحلیل وجود دارد :
1. امام در اینجا ازادگی را عِدل دین داری قرار میدهد . یعنی همانطور که دین داری انسان را از طغیان حفظ میکند ازادگی هم چپنین می کند
در واقع همانطور که دینداران امید به سعادت دارند بیدینها هم می توانند امید داشته باشند.
2. این کلام حضرت متضمن یک قاعده نیست و حضرت خواستند از تعرض به خیام جلوگیری کنند و در کنار استناد به دین ،استناد به ازادگی هم کردند و این بیان امام ع موردی بوده است نه قاعده مند.
3. تنزلی و ترتبی:بیان 4 نکته
الف. حضرت در اینجا سخن را با یک خطاب آغاز میکنند یا شیعه ال ابی سفیان و در ادامه یک نکته ای برداشت می شود که با کسی که تقید به دین ندارد می توان با یک زبان دیگری صحبت کرد بنام آزادگی. و فرقی ندارد شخص تقید به دین دارد یا ندارد.
ب. اشاعره اعتقاد دارند که انچه می تواند جلوی تجاوز را بگیرد و انچه که تنها سرچشمه اخلاق است تنها امر و نهی خداست. اگر کسی مقایسه کند بین این نظریه با دیدگاه امام حسین ع میفهمد که ایشان دارند چیز دیگری را میگویند و آنکه وقتی کسی فرمان الهی را سرپیچی میکند میتواند برای او یک منبع دیگری برای دستورات اخلاقی وجود داشته باشد که از نظر فهم ارزشها الهامبخش ارزشهای اخلاقی است و هم علاوه بر درک ،عملا قدرت داشته باشد مانع خلاف اخلاق باشد که اتفاقا در همینجا هم اتفاق افتاد .
ج. وقتی شخصیتی مثل امام حسین ع می تواند همچین جمله ای را بفرماید که فرض بر این باشد که دین با حضور خودش آزادگیها را نابود نکرده باشد و الا اگر افرادی در یک جامعه دینی قرار بگیرند ،دین بیاید به عنوان تنها معیار و تنها منبع برای ارزشهای اخلاقی همه فضاهای اخلاقی را تحت نفوذ و کنترل خود بگیرد و بگوید که غیر از من حاکمی وجود ندارد ،اگر همچین اتفاقی در صحنه اخلاق بیفتد ، و تمام ارزشها به دین گره بخورد دیگر برای کلام امام حسین ع در اینجا هیچ موردی باقی نمی ماند .
و دیگر ارجاع دادن به یک امر اخلاقی قهرا غیر ممکن خواهد بود.
حتی ما می توانیم این را برداشت کنیم که دین میتواند علاوه بر حفظ ارزشهای اخلاقی خود مانند توکل و رضایت از خدا صیانت می کند باید به ناچار از ارزشهای دیگر مانند کرامت نفس و عزت و شرافت را هم حفاظت کند.
که اگر اون دسته اول آسیب دید ،دسته دوم برای جلوگیری از تجاوز انجام وظیفه کنند.
اشکالات قسمت سوم:
1. در توضیح این فقره تبیین نوع ارتباط بین جزا و شرط مهم است چراکه در مقابل شرط چند جزا وجود دارد:
وَيْلَكُمْ يَا شِيعَةَ آلِ أَبِي سُفْيَانَ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِينٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِي دُنْيَاكُمْ هَذِهِ وَ ارْجِعُوا إِلَى أَحْسَابِكُمْ إِنْ كُنْتُمْ عَرَباً كَمَا تَزْعُمُون.
شرط: ان لم یکن دین و کنتم لاتخافون المعاد .
جزا : کونوا احرارا / ارجعوا الی احسابکم .
حال سوال اینجاست که علت دستور به بازگشت به احساب چه بوده است؟
1. آیا حریت صرف؟
2. حریت بماهو وصف للعرب؟
3. حریت بماهو وصف للعرب با تقید به نفی پایبندی شمر به این وصف عربیت؟
اولی مراد آقای محلاتی است .
دومی یک بحث قومی است.
سومی یک امر شخصی است.
حال سوال اینجاست طبق تناسب حکم و موضوع و مناسبات موجوده در آن مکالمه کدام یک مراد امام علیهالسلام است؟
به کلام زیر توجه شود:
قَالَ الرَّاوِي وَ لَمْ يَزَلْ ع يُقَاتِلُهُمْ حَتَّى حَالُوا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ رَحْلِهِ- فَصَاحَ وَيْلَكُمْ يَا شِيعَةَ آلِ أَبِي سُفْيَانَ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِينٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِي دُنْيَاكُمْ هَذِهِ وَ ارْجِعُوا إِلَى أَحْسَابِكُمْ إِنْ كُنْتُمْ عَرَباً كَمَا تَزْعُمُونَ قَالَ
فَنَادَاهُ شِمْرٌ لَعَنَهُ اللَّهُ مَا تَقُولُ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ فَقَالَ إِنِّي أَقُولُ أُقَاتِلُكُمْ وَ تُقَاتِلُونَنِي وَ النِّسَاءُ لَيْسَ عَلَيْهِنَّ جُنَاحٌ فَامْنَعُوا عُتَاتَكُمْ وَ جُهَّالَكُمْ وَ طُغَاتَكُمْ مِنَ التَّعَرُّضِ لِحَرَمِي مَا دُمْتُ حَيّاً- فَقَالَ شِمْرٌ لَعَنَهُ اللَّهُ لَكَ ذَلِكَ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ فَقَصَدُوهُ بِالْحَرْبِ
@rozaneebefarda
ادامه👇
حریت فقهی؛ در اسارت زد و بندهای سیاسی
[صفحه 5 از 5]
در اینجا آنچه علت حدوث کلام امام ع است ، تعرض افرادی به ظاهر مرد که مرادنگی را رها کرده و به خیام حمله ور شدند در حالی که زن و کودکاناند و مرد جنگی نیستند که از خود دفاع کنند و اصلا زنان سر جنگ با آنها را نداشتند....
فلذا احتمال اول که مراد اقای محلاتی هست مردود میشود چراکه ارشاد امام با آوردن واژه ارجعوا الی احسابکم حریت از حالت اطلاق خارج و مقید به وصف قبیله می کنند و امام همینقدر هم کفایت نمی کنند بلکه دوباره دایره حریت را ضیق کرده و از سطح قوم به شخص شمر و اصحابش تنزل داده تا او را در بین دو راهی پشت کردن به آنچه که او خود را از نسب و حسب می داند با اسیر هوای نفس بودن و... قرار داده است.
پس تمامی قرائن حالیه و مقالیه حاکی از شخصی بودن خطاب است .(غیر از احتمال جدلی بودن آن که در گذشته اشاره شد.)
پس از این خطاب با آن تفسیر آقای محلاتی نمی توان چیزی بدست آورد. البته ممکن است گفته شود که «المورد لایخصص» که این مبنا از لحاظ کبروی بلااشکال است اما با توجه به قرائن، احتمال خصوصیت به نحو قابل اعتنا وجود دارد.
جناب آقای محلاتی تا اینجا «آزادگی و کرامت انسانی» به عنوان یک ویژگی اخلاقی را خارج از دایره دین و امری مستقل از شرع عنوان کرد اما در ادامه پا را فراتر میگذارد و به نقل از شهید مطهری میگوید کرامت انسانی جامع صفات اخلاقی است و روایتی نیز در این باره می آورد و بدین ترتیب «اخلاق» را به طور کامل از دین مستقل عنوان میکند.
بنابراین جناب محلاتی در این سخنرانی خود تلاش کرد تا با استناد به یک نقل تاریخی، گزارهای سنگین و با تبعات و لوازم فاسد همچون «جدایی اخلاق از دین» را اثبات کند. نکته جالب اینجاست که جناب آقای محلاتی در این سخنرانی معارف اسلامی را با یک روایت زیر و رو میکند و آن را حمل بر قضایای شخصیه نمیکند اما احکام مجمع علیه و مسلم اسلام همچون مقدار دیه که نصوص غیرقابل انکاری دارد را حمل بر احکام موقت و شخصی و ولائی میکند به گونهای که مرجع گرانقدری همچون آیتالله سبحانی را به واکنش وامیدارد.(پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله العظمی سبحانی، 22خرداد1397)
علاوه بر نکات فوق، جناب محلاتی برای القای مطالب خود از یک مغالطه استفاده میکند: ایجاد دوگانه کاذب میان:«اشعریگری و نابودی آزادگی» و «استقلال اخلاق از دین» که این مغالطه نیز ناشی از خودعاقلپنداری جریان اعتدالی است که خود را نماد عقلانیت و اعتدال و غیرخود را رمی به تحجر و اشعریگری و... میکنند اما این برداشتهای ناصواب و انحرافی میزان پایبندی آنان به موازین عقلائی و علمی را مشخص میکند.
و من الله التوفیق
@rozaneebefarda
بیانیه مهم #جامعه_مدرسین علیه هتاکی های فرانسه و مطالبه از #وزارت_خارجه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔻متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:
◼️ بسمالله الرحمن الرحیم
سخنان هتاکانه و جاهلانه رئیسجمهور فرانسه و اصرار این مقام فرانسوی بر ادامه اهانت و حرمتشکنی علیه ساحت منور و مکرم پیامبر اعظم (صلیالله علیه وآله) بار دیگر اوج نابخردی و عقبماندگی مدعیان عقلانیت و اندیشه را آشکار کرد.
این جسارتها گردوغباری بیش نیست و بر آستان خورشیدوار و نورانیت جاودان آن حضرت اثری نخواهد داشت.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن ابراز انزجار مجدد نسبت به اباطیل و گزافهگوییهای مقامات فرانسوی اعلام میدارد:
جهان اسلام در مقابل هتاکیها و جسارتهای علیه مقدسات اسلامی آرام نخواهد گرفت و هتاکان را پشیمان خواهد کرد.
از نهادهای حقوقی جهان اسلام میخواهیم طرحی برای #صیانت از ساحت قدسی انبیاء عظام ارائه و تنظیم کنند و همچنین دولتهای اسلامی نیز #تحریم_سیاسی و #اقتصادی و #کاهش_سطح_روابط با #هتاکان و ممنوع کردن فعالیتهای تجاری شرکتهای #فرانسوی را کلید بزنند و اجرایی کنند.
از وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی خواستاریم با جدیت تمام تا حصول محکومیت حقوقی و قضایی مقامات فرانسوی پیگیری کنند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
محمد یزدی
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@rozaneebefarda
بیانیه آیتالله سیفی مازندرانی در محکومیت اهانت رئیس جمهور کشور فرانسه به ساحت پیامبر اعظم(ع)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسمه تعالی
اخیرا اهانت رئیس جمهور مستکبر و طاغوت فرانسه به ساحت پیامبر عظیم الشأن اسلام، قلوب مسلمین را جریحه دار نموده است. هر مسئولی در هر مقامی از کشورهای مختلف اسلامی ، دولت ها و ملیت های گوناگون با اعتراض شدید و تحریم کالاهای فرانسوی تنفر و بیزاری خود را از این عمل شنیع اظهار نموده اند.
در این موقعیت خطیر، جای پرسش تذکاری، به مسئولین محترم دولت و مجلس نظام مقدس جمهوری اسلامی است که:
آیا هنوز وقت آن نرسیده است از زیر بار معاهده بدفرجام برجام خارج شوید؟
آیا جای آن نیست که #مجلس_انقلابی، خروج از این معاهده ی خفت بار را تصویب کند؟
مگر نه این است که قرآن مجید با صراحت اعلام نموده است:
بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
.....إِلَّا الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ ثُمَّ لَمْ يَنْقُصُوكُمْ شَيْئًا وَلَمْ يُظَاهِرُوا عَلَيْكُمْ أَحَدًا فَأَتِمُّوا إِلَيْهِمْ عَهْدَهُمْ (۱و۴سوره توبه)
یعنی خدا و رسول از مشرکین معاهد بیزار و متنفر است، مگر آن گروهی از مشرکین که بعد از معاهده با شما مسلمین، اقدام به وارد کردن نقص و ضربه و هجمه به دین شما، پیامبر شما، کتاب آسمانی شما، ننموده و از دشمنان شما پشتیبانی نکند.
آیا توهین به پیامبر عظیم الشأن اسلام از سوی این طاغوت عضو برجام، مصداق این آیه نیست؟ آیا هنوز هم فکر می کنید که هم پیمان بودن با این دشمنان قسم خورده ی اسلام و مسلمین، در مهمترین امور سرنوشت ساز از وجاهت عقلی و عقلایی و شرعی برخوردار است؟
و این با قطع نظر از محاذیر وابستگی و به خطر افتادن کیان نظام اسلامی از جهات مختلف اقتصادی ، دفاعی، سیاسی و ... در دراز مدت می باشد که این معاهده، آن را به دنبال خواهد داشت.
امید است که در این فرصت مهم با برچیدن این معاهده ی زیان بار، اقدامی قاطع و گامی موثر از سوی مجلس انقلابی در جهت اقتدار و عزت این نظام مقدس و ملت انقلابی شریف ایران برداشته شود.
#حوزه_انقلابی
@rozaneebefarda
بیانیه آیت الله محسن اراکی در محکومیت اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر اکرم (ص)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
باسمه تعالی
توطئه ی غربی ـ صهیونیستی توهین به مقام مقدس پیامبر رحمت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) که مظهر عدل و رحمت و مهربانی و کاملترین مخلوق آفریدگار در جهان هستی است، توطئهای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. قدسیّتشکنی از مقدّسترین نمادهای قدسی جامعه بشری، قدسیّتشکنی از همهی معیارهای اخلاقی و ارزشهای متعالی و زمینهساز گسترش خشونت و ظلم و بیعدالتی و حقکشی و خباثت است. همه دوستداران عدل و فضیلت باید در برابر این جریان ایستادگی کنند، و رئیس جمهور گستاخ فرانسه را محکوم و با دولت فرانسه برخورد مناسب انجام دهند. ضمن اعلام محکومیت این گستاخی از سوی رئیس جمهور بیحیای فرانسه، از مسئولین محترم بهویژه مجلس شورای اسلامی انتظار میرود نسبت به عکسالعمل مناسب اقدام نمایند که کمترین آن، تحریم کالاهای فرانسوی است.
محسن اراکی
#تحریم_کالاهای_فرانسوی
#حوزه_انقلابی
#ولایتمداران_واقعی
@rozaneebefarda
ماجرای اهانت به پیامبر اکرم(ص) و سکوت مرگبار #سکولارهای_حوزوی
اختصاصی/ #تلنگر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اهانت مطبوعات اروپایی به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) امتداد منحوسی یافته و اکنو در سطح سیاستمداران طراز اول اروپایی، خاصه رئیس جمهور #فرانسه، دنبال می شود.
در این وضعیت فاجعه بار، جماعتی از حوزویان که در تمام تحولات سیاسی-اجتماعی خطیر، به بهانه های واهی، دامن کشان، کناره گرفته و خود را یگانه مدافع حریم شعائر و ولایت حضرات معصومین(ع) معرفی کرده اند، در این روزهای تلخ، روزه سکوت گرفته و از کوچکترین اعتراض(حتی در حد یک بیانیه ساده) نیز امتناع ورزیده اند!
این در حالی است که اینان، در مواردی نه چندان ویژه، فریاد وااسلاما سرداده و عرش و فرش را به هم دوخته اند!
به عنوان نمونه، این جماعت که از آنان به #سکولارهای_حوزوی یاد می شود، قبلا در جریان #سخنرانی_رحیم_پور، #نامه_ناصحانه آیت الله یزدی به آیت الله شبیری، نامه مؤدبانه حسین شریعتمداری به #آیت_الله_سیستانی، #مداحی_محمود_کریمی، و اموری از این دست، تحرکات اعتراضی دامنه داری را رقم زده اند که در نوع خود عجیب و غریب است!
حال که به ساحت شخص اول جهان اسلام و سرآمد همه مخلوقات عالم، اینگونه از سوی طواغیت اهانت صورت می گیرد، چه عواملی موجب شده که حضرات، سکوت و بی اعتنایی پیشه کنند؟؟
آیا از عواقب و عوارض دنیوی و معنوی این بی اعتنایی آگاه هستند؟
آبرو حیثیتی که امروز به صورت اعتباری و موقتی در اختیار اولیای دین و روحانیت به امانت قرار گرفته، همه و همه به برکت نام و مرام و مجاهدت های نبی اکبرم(ص) و پیامبر خاتم است. حال چه مصلحت و حکمتی، مانع از آن می شود که برخی حضرات، آن را در حد امور پیش پا افتاده نیز، مورد توجه قرار نمی دهند؟؟!
نکند از خشم و اخم کفار و طواغیت می هراسند؟ اگر چنین است، بدانند که فرزندان جان برکف انقلاب اسلامی، مثل تمام سالهای سخت گذشته، از امنیت آنان حراست خواهند کرد!
پس بهانه ای در میان نمی ماند و بهتر است تا دیر نشده، برای دفاع از آبروی رسول الله(ص) به میدان بیایند...
#یارسول_الله
@rozaneebefarda
روزنه
بیانیه مهم #جامعه_مدرسین علیه هتاکی های فرانسه و مطالبه از #وزارت_خارجه @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 🔻م
بازتاب دیدگاه های مخاطبان روزنه/۱
🔹سلام:
سلام علیکم
یک پیشنهاد
در راستای توهین به پیامبر اسلام و سکوت مسئولین با راه انداختن کمپینی و جمع آوری امضا از مسئولین تقاضا کنیم که اقدام متناسب علیه دولت مزدور فرانسه انجام دهند و همچنین از نماینده های شهر های خودشون بخواهند تا در این راستا برای اقدام جدی، از دولت مطالبه گری کنند.
@rozaneebefarda
پیام حضرت آیتالله نوری همدانی در محکومیت اهانت فرانسویان به ساحت مقدس پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
📜متن پیام معظم له به قرار ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
یرِیدُونَ لِیطْفِؤُا نُورَ الله بِأَفْواهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کرِهَ الْکافِرُونَ؛کافران میخواهند تا نور خدا را به گفتار باطل ( و طعن و مسخره) خاموش کنند و البته خدا نور خود را هر چند کافران خوش ندارند کامل و محفوظ خواهد داشت.(صف/8)
اهانت به ساحت مقدس پیامبراعظم صلی الله علیه واله و قرآن كریم موجب تأسف و تأثرعمیق هر انسان آزاده و موحدی است.
این روزها شاهد بدترین نوع كینه توزی دشمنان نسبت به جامعه اسلامی و پیامبر اكرم و قرآن كریم می باشیم.
آنچه قطعی و روشن است انست كه قرآن كریم كتاب سعادت بشریت است و هر انسانی كه آن را بخواند مسیرعزت و رستگاری و ظلم ستیزی را می یابد و آشنای با سیره نبوی كرامت انسانی وحقیقت را می آموزد.
از این روعده ای انسان های بی خردوكج اندیش بر این باورند كه می توانند با اهانت به این مقدسات مسیرحق و بیداری انسان ها را به نفع خود تغییر دهند؛ اما غافل از آن هستند دیگر این نقشه های ترسیم شده در اندیشكده های صهیونیستی جواب نخواهد داد و حقیقت آشكار خواهد شد و آنچه قابل توجه است این افراد پایبند به اخلاقیات و توصیه های پیامبران عزیز ادیان دیگر هم نیستند و فقط برای تمایلات شخصی خود می كوشند و از دولت و رئیس جمهور فرانسه می خواهیم دست از این رفتار وقیحانه بردارد.
و مسلمانان در هركجای جهان هستند با وحدت وهمبستگی خود این جنایت را محكوم كنند و این اهانت كنندگان را مورد تحریم قرار دهند.
اینجانب ضمن محكوم كردن این اهانت ازمجامع بین المللی خصوصاً كشورهای اسلامی می خواهم واكنش سریع نسبت به این موضوع داشته باشند.
حسین نوری همدانی
دهم ربیع الاول ١٤٤٢
#ولایتمداران_واقعی
#انقلاب_اسلامی
#استکبار_ستیزی
@rozaneebefarda
بیانیه مرکز مدیریت حوزه علمیه
در محکومیت اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
➖رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم آخرین و بزرگترین پیامبر الهی است که تمامی معارف و آموزههای دیگر پیامبران تاریخ را کمال بخشید و جامعترین شریعت الهی را به بشریت تقدیم کرد، پیامبری که خدای عظیم مدال (وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ) قلم 4، را به وی عطا نمود و وی را بهعنوان مظهر (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ) الانبیاء 107، ستود.
آن بزرگ نه تنها فلسفه بعثت خویش را نشر فضائل اخلاقی معرفی کرد (إِنَّما بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلاقِ) بلکه قرآن وحیانی را از جانب خدای مهربان جهانیان بهعنوان برنامه زندگی انسانها به ارمغان آورد که مسیحیان عالم را نزدیکترین دوستان مؤمنان معرفی کرد (وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ) مائده 82 و تکلیف مسلمانان را در برابر بقیه بشریت که به جنگ و تجاوز آلوده نشدهاند ( عدالت ) و ( نیکی ) دانسته است (لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ) ممتحنه8.
➖شگفتآور است که مدعیان تمدن و رؤسای جمهور کشورهایی که صدها سال دستشان به غارت کشورهای شرق و خون میلیونها انسان مظلوم الجزائری و آفریقایی و آسیایی آلوده است به خود اجازه میدهند که به بزرگترین پیامبر رحمت و تندیس اخلاق و حامل کتاب وحی الهی جسارت و اهانت نمایند. و کسانی که نَفَس آزادیخواهی ملل مظلوم را گرفتند با کمال بیشرمی نام این اهانتها را آزادی بیان بنامد. شاید حکمت آن باشد که جامعه بشری احترام ادیان آسمانی و پیامبران الهی و کتب مقدس آنان توسط ملت مسلمان ایران را با این وقاحت و بیادبی غرب پر ادعا مقایسه کند و عمق ارزشهای اخلاقی دین مبین اسلام بیشتر شناخته گردد.
➖حوزههای علمیه ضمن محکوم کردن لایحه ضداسلامی امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه و حمایت او از اهانت به قرآن و بزرگترین پیامبر الهی انتظار دارد که فرهیختگان به منکران به شخصیتها و مسئولان کشورهای اسلامی و دیگر ادیان آسمانی به اقدام عاجل و قاطع خویش راه را بر این آتشافروزان بسته و زمینههای ارتقای وحدت و تعامل سازنده ادیان ابراهیمی را در جهان فراهم نمایند.
علیرضا اعرافی/مدیر حوزههای علمیه
@rozaneebefarda
مرحوم آیتالله #فاضلیان از حضور در حرم تا حضور در جبهه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#خاطره
🔹 در منطقه عملیاتی مرصاد، در چشمم به حاجآقا رضا #فاضلیان خورد. او با پسرش حجتالاسلام سیدحسن فاضلیان از ملایر آمده بودند و از ماجرا خبر داشتند.
🔹 گفتم: حاجآقا، ماندن شما اینجا به صلاح نیست باید برگردید. معلوم نیست امشب و فردا چه اتفاقی بیفتد.» هر چه اصرار کردم حاجآقا نمیپذیرفت و میگفت میخواهم کنار #بسیجیها باشم.
وقتی همه راهها را رفتم دست آخر به آموزههای اعتقادی متوسل شدم و گفتم: حاجآقا خود شما به ما یاد دادهاید در جبهه حرف فرمانده، حکم شرعی را دارد. اینجا من فرماندهام و به شما تکلیف میکنم که برگردید.»
🔰 این را که گفتم حاجآقا رضا قبول کرد و برگشت، اما پسرش حاج حسن ماند و تا سه روز پا به پای بچهها آمد و جنگید.
(سُلگی، حاج میرزا محمد، آب هرگز نمیمیرد، خدا با ما بود، صفحات ۶۹۳ تا ۶۹۷)
(کانال حرفی از آن هزاران)
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ «ابلیس پاریس»
EmmanuelMacron💥
G o t o H e l l💥
🔹طرح هنری بسیار زیبا در اعتراض به رژیم اسلامستیز فرانسه
🔹اثر هنرمند متعهد، سید احسان آراسته
#نشر_حداکثری
#پیامبر_خوبیها_جانم_فدایت
@rozaneebefarda
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی
بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهنگی شهر مقدس قم
سفر تاریخی رهبر به قم؛ رهیافتها و پیامدها/8
💥اختصاصی/ امین عظیمی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه 1 از 5]
🔸«قم خاستگاه انقلاب است. مذهبیترین شهر کشور، پایگاه و خاستگاه بزرگترین انقلاب دوران معاصر شد. این معنایش چیست؟ این معنایش این است که همهی دنیا بدانند این انقلاب، یک انقلاب دینی و مذهبی است.»(27/07/89)
🔸این بیانات نشانگر جایگاه ویژه شهر مقدس قم در منظومه فکری رهبر انقلاب اسلامی است که ده سال پیش، در سفر به قم، بیان شده است. بی شک حفاظت این جایگاه از آسیب ها و دست اندازی های دشمنان انقلاب اسلامی وظیفه خطیر هر نیروی انقلابی خواهد بود و این را باید دانست که حفظ یک جایگاه به مراتب سخت تر از به دست آوردن آن جایگاه است.
▪️قم اکنون همزمان خاستگاه حوزه علمیه و انقلاب اسلامی است و از این رو، صدور انقلاب و ترویج اسلام ناب به اقصی نقاط ایران و جهان، وابسته به سرنوشت این شهر است.
🔸مشتاقان دین و انقلاب، این شهر را پناهگاه و الگوی خود می دانند و تلاش دارند که شاخصه های دین داری و انقلابی گری را در این شهر جستجو کرده و در محل زندگی خود بازسازی کنند.
🔸یکی از شاخصه هایی که شهر قم باید در آن برای دیگر شهر ها الگو باشد #ساختار_و_بافتار_شهری است. ساخت شهری قم باید به شکلی باشد که اگر کسی از دیگر شهرها به آن سفر می کند این حس به او دست دهد که این شهر با دیگر شهر ها تفاوت اساسی دارد. این شهر بر اساس الگو های شهری تمدن غربی شکل نگرفته و در راستای تبدیل شدن به آرمان شهر اسلامی است. نباید چنین حس شود که این شهر ملغمه ای است از هر دو تمدن و شکلی ناهمگون به خود گرفته است.
🔸یکی از مطالبات رهبری در سفر ده سال پیششان به شهر قم توجه دادن به این مسئله بود. ایشان می فرمایند:
«آنچه را که من تأکید میکنم، معماری و شهرسازی قم است. امروز کارهای بزرگی در قم دارد انجام میگیرد، ساخت و سازهائی انجام میگیرد؛ حتماً در این معماریها باید ملاحظه کنند که معمارىِ اسلامی باشد؛ نمادهای انقلاب در این شهر، در معماریها مشاهده شود؛ چون اینجا شهر اسلام و شهر انقلاب است.»
🔸شهر مقدس قم باید اولین شهری باشد که الگوی های شهرسازی اسلامی در آن اجرا می شود و یافته های جدید در چگونگی ساخت شهر اسلامی باید در این شهر مورد سنجش و ارائه قرار بگیرد. پیشرو بودن شهر قم در شکل دهی شهر اسلامی بارقه های امید را برای ایجاد تمدن اسلامی ایرانی زنده می کند. چرا که آرمان تمدن اسلامی نیاز مبرم به یک الگوی زنده و عینی برای تحقق دارد.
▪️بعد از گذشت ده سال از چنین مطالبه مهم رهبری باید به نظاره بنشینیم که شهر مقدس قم چقدر به این آرمان شهر نزدیک شده است. آیا شهر قم، الگوی دیرین تمامی دینداران و انقلابیون، در این راستا پیش رفت کرده است یا خدایی ناکرده عقب گرد و انحراف در آن دیده می شود؟
◽️حساسیت این مطلب زمانی بیشتر می شود که مقام معظم رهبری از دست های خائنی برای از بین بردن فضای دینی و انقلابی قم خبر می دهند و برخورد با آن ها را از جوانان و بزرگان قم مطالبه می کنند.
🔻ایشان در این باره می فرمایند:
«البتّه من این را همین جا در پرانتز عرض کنم که انگیزههایی وجود دارد برای اینکه فضای انقلابی قم را تغییر بدهند و روحیهی انقلابی قم و روحیهی دینی قم را کمرنگ کنند؛ انگیزههایی وجود دارد. از کِید دشمن در همهی جنبهها و جوانب نباید غافل شد: از جنبهی اقتصادی که کید و مکر و دشمنی میکند، نباید از کید و مکر و دشمنی او در جنبهی فرهنگی غافل شد؛ مشغولند، انگیزههایی دارند، عواملی را میفرستند؛ باید به این توجّه کرد. بزرگان قم، جوانان قم باید نگذارند تا دستهای خائن، قم را از مرکزیّت انقلاب، از کانون انقلاب بودن بیرون بیاورند و این معانی را در آن کمرنگ کنند. » (19/10/97)
🔹این نگرانی از زبان بعضی از بزرگان قم نیز مکرر بیان می شود.
🔻جناب آقای محمدی عراقی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم در اینباره می فرمایند: « رهبر انقلاب از وضعیت قم ابراز نگرانی کردند. ایشان وقتی برای زیارت به مسجد مقدس میروند، میفرمودند «وضعیت بازارها و خیابانهای قم نسبت به گذشته تغییر کرده است».(مهر، 20/9/98)
🔸این موارد نشان می دهد که نه تنها پیشرفت چشم گیری در مطالبات رهبری از ساخت فضای شهری قم تحقق پیدا نکرده بلکه وجود انحرافات عمیقی در روند رشد شهر قم را محتمل می سازد که نیاز به توجه مردم انقلابی شهر قم و حوزه انقلابی این شهر دارد.
@rozaneebefarda
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی
بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهنگی شهر مقدس قم
[صفحه 2 از 5]
▪️بررسی وضعیت فرهنگی و فضای شهری قم نیاز به بررسی های مفصل و دقیق تری دارد. اما جنگ نرمی که در قم رخ می دهد ابزار های پر هزینه ای می خواهد که به شدت در شهر قم در حال گسترش است. چرا که تمامی نماد ها و ابزار های تمدنی غرب یک به یک با هزینه هنگفتی در قم ایجاد می شود. لازم به ذکر است نقشه شوم ساخت فضای شهری غربی در شهر های مذهبی ایران، به خصوص در شهر مشهد اجرا شده و نتایج آن کاملا آشکار است. به نظر می رسد برای ملموس شدن گسترش این نمادها، یادآوری تعدادی از آنها برای دلسوزان ساکن شهر مقدس قم کافی باشد :
- فروشگاه های بزرگ
- پاساژ و مراکز خرید بزرگ
- لوکوس فروشی ها
- گیم نت ها
- مراکز تفریح و سرگرمی( مثل پارک های آبی بزرگ)
- دخانیات فروشی ها
- خودرو های لوکس و گران قیمت
- مراکز اغذیه فست فود
- آرایشگاه های زنانه و مردانه
- مراکز فروش لوازم آرایشی
- آموزشگاه های زبان
- آموزشگاه های موسیقی
- باشگاه های ورزشی مردانه و زنانه
- کافه ها
- رستوران های لوکس
- برج های بزرگ و لوکس
- نمایه رومی ساختمان ها
- آتلیه ها
- سالن های عروسی لوکس
- هتل های مجلل
- افزایش فاصله ظاهری بافت ضعیف و ثروتمند شهری
- مهاجرت های تهرانی ها به قم
- تبلیغات های شهری و اینترنتی تمامی موارد گفته شده
البته ذکر این موارد به این معنا نیست که نباید مراکز خرید، مراکز تفریحی، مراکز اقامتی و ... در شهر قم پدید نیاید، یا اینکه نگارنده پیشرفت و عمران را با تعالی فرهنگی و مذهبی در تنافی می بیند، به هیچ وجه. بلکه مسئله بر سر توجه کاریکاتوری و تک بعدی به یک جنبه و بی توجهی ویژه به نمادها و معانی و مظاهر دینی و فرهنگی است.
🔸در کشور ما مظاهر فرهنگی، تمدنی و سبک زندگی غربی (که با الهام از انگاره های الحادی در غرب پی ریزه شده) به شدت در حال رواج است و چنانچه دامنه این نفوذ خزنده و خطرناک به قلب فرهنگی-مذهبی ایران نیز کشیده شود، خسارتهای آن غیرقابل محاسبه و جبران ناپذیر خواهد بود.
فقدان برنامه مدون و متقن برای تغییر جدی در این روند غربی-عرفی شدن، ضرورت گفت و شنود از این مسئله را بیشتر می کند. به عنوان نمونه گرچه فی نفسه، رشد قارچ گونه آرایشگاه زنانه در قم ممکن است بدوا با اشکالی مواجه نباشد اما افزایش بی رویه آن، با ترویج مدل ترکیه ای، هالیوودی و ... با افزایش چشم گیر آموزش آرایشگری زنانه به مردم قم توسط مهاجرین و گرته برداری از الگوی آموزشگاه های بی ضابطه تهران و....، زمینه ساز مشکلات فرهنگی بی شماری خواهد شد که نتیجه اش در تیپ های نامتعارف زنانه در خیابان های قم نمود می یابد.
مثلا گسترش باشگاه های ورزشی به خودی خود چه اشکالی دارد؟ اما جهت دهی آن ها در قم به سمت پروش اندام(زنانه و مردانه)، آموزش مردان برای زنان! آموزش بوکس فرانسوی و یوگا به زنان! موضوعی فراتر از امر ورزش و نشانگر نوعی سیاستگذاری با جهتگیری خاص است که آثار و پیامدهای منفی دارد.
نمونه دیگر فروشگاه ها، مراکز خرید بزرگ و پاساژهاست؛ گرچه این موارد زمینه ساز توسعه تجارت و گردش مالی و ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی است اما سرمایه دارانی که در این کار فعالند کارنامه شان در کل کشور معلوم است. فروشگاهای بزرگی که به محلی برای تبلیغ مصرف گرایی و مصرف زدگی غربی، محلی برای فروش کالاهای وارداتی و افزایش فاصله طبقاتی انجامیده، زمینه ساز مشکلاتی پیچیده و فراگیر خواهد بود که ضرورت #پیوستار_فرهنگی را دوچندان می کند.
🔸تمدن غربی سبک زندگی خود به شکلی پیچیده و در قالب پاسخ دادن به یک نیاز مشروع انتقال می دهد و این جنگ نرمی است که نباید با ساده انگاری به آن نگاه کرد.
به عنوان نمونه شهر مقدس قم از جهت معماری به جای نمود یک شهر متوازن و زیبا، و مزین به نمادهای ایرانی-اسلامی، اکنون صورتی نامتوازن و نازیبا به خود گرفته است. بعضی از مناطق شهر قم به شهرهای باستانی مسیحیت بیشتر شباهت دارد تا یک شهر مذهبی شیعه.
🔸 برای تصدیق این مطلب کافی است که نگاهی به خیابان بهشت در بلوار صدوقی، جنب دانشگاه مفید داشته باشیم. این وضعیت درحالی است که نمای رومی در شهر قم در سال 95 ممنوع اعلام شد(سایت نظام مهندسی قم، 6/9/95) و کارگروهی برای این مسئله در شهرداری قم بوجود آمد.(سایت شهرداری قم، 13/5/98)
@rozaneebefarda
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی
بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهنگی شهر مقدس قم
[صفحه 3 از 5]
🔸به نظر نمی رسد جهتگیری مدیریت شهری در جهت ساخت شهری در وزان شهر مطلوب اسلامی باشد. یکی از ارکان مدیریت شهری شهرداری ها هستند. با نگاهی به صحبت های بعضی از مدیران شهرداری قم می توان احتمال قوی داد که خط تبدیل شهر قم به آرمان شهر اسلامی در آنجا جریان ندارد. بلکه گسترش بی ضابطه نماد های فرهنگ غربی در شهر قم دنبال می شود. البته با لعاب اسلامی سازی، که هیچ نمی تواند باطن متعفن غربی آن را از بین ببرد. باید این نکته مهم را خاطر نشان کنیم که بررسی عملکرد شهرداری قم در این جهت، اولا به معنای نفی خدمات نیرو های خدوم آن نیست. ثانیا مسئولیت اصلی تبدیل شهر قم به شهر اسلامی متوجه شهرداری نیست بلکه متکفل آن باید حوزه علمیه باشد. بررسی عملکرد شهرداری می تواند نشان دهد که خط مدیریت شهری به سمت اسلامی سازی جامع قم حرکت نمی کند.
◾️محمدرضا معرفت مسئول امور سرمایه گذاری شهرداری قم، دغدغه های شهرداری و مدل های رشد اقتصادی شهر قم را اینگونه توضیح می دهد:
« باید بتوانیم زمان حضور زائران در شهر قم را افزایش دهیم چراکه توسعه خدمات گردشگری و زائرپذیری تأثیر خوبی در اقتصاد و توسعه شهر دارد، افزود: شهرداری در جذب سرمایهگذاران، بخشی از وظایف را بر عهده دارد، بهویژه در ایجاد مراکز تفریحی و خدماتی ویژه زائران این امر تحقق مییابد.
در گذشته مراکز تفریحی چون پارک آبی راهاندازی شد و در حال حاضر نیز پروژههای تفریحی همچون باغ پرندگان با یک سرمایهگذاری سنگین در حال عملیاتی شدن است.»
▫️مسئول امور سرمایهگذاری در شهرداری قم با تأکید بر اینکه یکی دیگر از فعالیتهای شهرداری در ارائه خدمت به زائران، احداث هتل با کیفیت بسیار بالاست، ابراز کرد:
«در جهت خدمت به برخی از زائرین داخلی و خارجی هنوز امکانات مناسبی در قم وجود ندارد، درحالیکه تسهیلات ویژهای برای هتلهای چند ستاره داریم.»
◽️سوال اینجاست که آیا شهر اسلامی صرفا با تمرکز بر ایجاد زیرساخت هایی چون باغ پرندگان، هتل های چند ستاره، پارک آبی و مراکز تفریحی و خرید بزرگ محقق می شود؟
آیا این رشد کاریکاتوری و حذف ابعاد فرهنگی از فرایند شهرسازی قبلا در شهر مشهد تجربه نشد؟
نتایج و ثمرات توسعه نامتقارن و تهی از معانی و مبانی دینی، در مشهد چرا بررسی نمی شود و چراغ راه متولیان امور شهری قرار نمی گیرد؟
آیا تجربه توسعه غربی و بلکه اسلام مالی شده، شهرسازی در شهر های مکه و مدینه را نباید مورد بررسی قرار دهیم؟
🔸مشکل دیگر وعده هایی است که به نظر می رسد با واقعیت فاصله دارد. بعضی از مدیران شهری از برنامه های خود برای اسلامی سازی معماری شهر قم خبر می دهند اما با بررسی دقیق تر به خطرات احتمالی پروژه های در حال انجام می توان پی برد. شهرداری قم با وجود شکست برنامه ها و نادیده گرفته شدن برخی قوانین در جلوگیری از گسترش بنای رومی در قم و القای طبیعی بودن آن، مدعی است که ساخت و ساز های بلوار پیامبر اعظم(ص) را با شاخصه های اسلامی صورت خواهد داد.
شهردار قم خاطر نشان می کند:
«این موارد و ضوابطی که در حوزه معماری و شهرسازی تدوین شده در بلوار پیامبر اعظم(ص) که یک محور معنوی و تمدنی در شهر قم خواهد بود نیز رعایت شده و در این بلوار ساخت و سازها متناسب با معماری و شهرسازی اسلامی صورت می گیرد.» (سایت شهرداری قم، 13/5/98)
اما مع الاسف در یکی از بزرگترین پروژه های شهرداری و استانداری قم که ساخت هتل 5 ستاره ای در بلوار پیامبر اعظم بود مدیران شهرداری به دنبال اخذ قرار داد با شرکت فرانسوی «اکور» برای ساخت این هتل بودند. معاون امور سرمایه گزاری شهرداری قم می گوید: شركت آكور فرانسه، بزرگترين شركت بهرهبرداري از هتل در دنيا، گزينه اول سرمايهگذار هتل پنج ستاره قم است. (روزنامه اطلاعات، 3/2/96 و ایرنا 30/1/96).
@rozaneebefarda
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی
بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهنگی شهر مقدس قم
[صفحه 4 از 5]
🔸هر چند سرانجام این مذاکرات شفاف نشده است؛ اما معلوم نیست با همکاری #شرکتی_فرانسوی که متعلق به کشوری است که در توهین به پیامبر عظیم الشان اسلام سابقه ای سیاه دارد و اخیرا نیز در هتک حرمت حضرت رسول(ص)، رئیس جمهور این کشور اسلام ستیز شخصا وارد شده است، چگونه در بلوار پیامبر اعظم(ص)، در کنار مضجع شریف دختر آن پیامبر رحمت، شهرسازی اسلامی برای شهر قم تحقق خواهد یافت!
جالبتر اینکه ظاهرا این مذاکرات برای اخذ قرارداد با شرکت های اروپایی سازنده هتل، از گلابی های #برجام بوده است؛ روزنامه انگلیسی فاینشنال تایمز از انتظار شرکت های هتل داری خارجی برای تصویب برجام و رفع تحریم ها خبر داده و از ورود «اکور» به کشور، اینگونه تغییر چهره اسلامی ایران را نوید می دهد:
«دهه های انزوای سیاسی و ترس از اینکه گردشگران خارجی ارزش های اسلامی را تهدید کنند موجب کاهش قابل ملاحظه سرمایه گذاری در بخش گردشگری شد اما بازگشایی یک هتل چهار ستاره در تهران تحت مدیریت گروه هتل های فرانسوی «آکور» نشان می دهد همه چیز چقدر سریع ممکن است تغییر کند و یک شرکت غربی مدیریت یک هتل در ایران را برعهده بگیرد.» (ایسنا، 3/4/94)
🔻وجود چنین تمایلاتی در مدیریت شهری یعنی تبدیل شدن به شهر اسلامی در حد آرزو خواهد ماند. فراوان تجربه شده است که با چند پیوست دینی مثل ممنوعیت سرو شراب و ... که در برخی کشورهای اسلامی غیرشیعی نیز مشاهده می شود، نمی توان چنین ابزار های تمدن غربی را کنترل کرد. از این رو اکتفا به شاخصه های حداقلی، شهر قم را مصون از هجمه های فرهنگ خطرناک غربی نخواهد کرد.
▪️تاسف بارتر اینکه شهرداری قم در صدد است است در بلوار پیامبر اعظم بجز مراکز تفریحی، مراکز گردشگری، مراکز خرید و اکواریوم شهری، شش هتل چند ستاره دیگر نیز احداث کند که جز تداعی فاجعه های فرهنگی شهر مقدس مشهد که بخاطر چنین شهرسازی هایی بوجود آمد، چیز دیگری به ذهن خطور نمی کند. اجرای این پروژه ها به نظارت همه جانبه و حداکثری دلسوزان این شهر مقدس، مخصوصا مجموعه هایی که در امر شهرسازی اسلامی در حوزه و دانشگاه فعالند، نیاز دارد.
▫️همانطور که قبلا اشاره شد تحلیل وضعیت فرهنگی قم نیاز به بررسی های مفصل تر و اطلاعات وسیع تری دارد. اما نکاتی در تحلیل این مسئله لازم به ذکر است تا بهتر بتوان مطالبات رهبری در حفاظت از این شهر انقلاب و قیام را محقق کرد.
@rozaneebefarda
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی
بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهنگی شهر مقدس قم
[صفحه5 از 5]
🔸در بررسی شکل گیری تغییرات فرهنگی قم، تحلیل های مختلفی وجود دارد؛ برخی این مشکلات را طبیعی جلوه می دهد و سعی دارند امکان حل آنها را ناممکن بنمایانند.
همزمان با چنین تحلیل های جبر گرایانه و فاقد پشتوانه های پژوهشی، رهبری از دست های خائنی نام بردند که درصدد تغییر دادن چهره دینی و انقلابی قم است. رشد سریع این عوامل خود نیز دلیل محکمی بر این بود که مسئله طبیعی نیست و شرایط اقلیمی، اقتصادی، جمعیتی و فرهنگی صرفا نمی توانند در گسترش این موارد سهیم باشند. البته غفلت یا تغافل برآمده از روحیه عافیت طلبی، مانع شد تا این تحلیل رهبری به درستی تبیین شود و بر اساس آن برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
◽️به طوری که تقریبا هیچ حاشیه و تبیین در خوری برای این بیانات رهبری منتشر نشد. به نظر نمی رسد این دست های خائن فقط در خارج از مرز های کشور باشند. بلکه باید به دنبال ردیابی خط نفوذ بود و از همین رو همه عناصر متعهد، خاصه مدیران دلسوز باید بدان توجه کنند. البته صرفا نفوذ موردی و شخصی در نظر نیست. بلکه همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند نفوذی که دستگاه محاسباتی مدیران و متولیان امور را تغییر می دهد نیز مد نظر است. این دست های خائن توانسته اند با وجود تلاش های فراوان و مخلصانه، سرعت تغییرات منفی در چند سال اخیر را در قم بسیار بالا ببرند؛ به طوری که اظهار عجز بعضی از مسئولین را به همراه داشته است.
سطح تحلیل ها و تحقیق ها در واکاوی ابعاد ماجرا حتما باید موشکفانه تر باشد. البته باید خاطر نشان کرد که بعضی از عوامل، طبیعی هستند اما عوامل اختیاری و غیرطبیعی نقش بسیاری موثری پیدا کرده اند.
🔸 نقش حوزه علمیه در این بین بسیار حائز اهمیت است. حوزه علمیه ای که در طول تاریخ مفاخرش در خشت خام نقشه های پیچیده دشمنان اسلام را می دیدند و آنها را افشا و نقش بر آب می کردند، چرا باید امروز بعد از سال ها عجین شدن با مردم قم، از اداره شهر خود بازماند؟
اکتفا به توصیه و امر و نهی مسئولین، یا بسنده کردن به امر به معروف و نهی از منکر خیابانی(که در جای خود بسیار مهم و تکلیف شرعی است)، وظیفه حوزه در جهت تحقق شهر اسلامی را منتفی نمی سازد. حوزه علمیه باید به شهر قم به عنوان شهری پیشرو در تحقق تازه ترین یافته های تمدن اسلامی و دولت اسلامی نگاه کند. تازه ترین نظریه های اسلامی در ساخت تمدن شهری باید ابتدائا در شهر قم پیاده شود و بعدا به دیگر نقاط کشور صادر شود. در واقع توجه به اداره شهر قم به جهاتی نسبت به تعیین تکلیف کردن برای مدیران بلند بالای کشوری اولویت دارد. تکلیف حوزه در تحقق آرمان شهر تمدن اسلامی را نمی توان و نباید با تمرکز بر سایر وظائف ذاتی حوزه ها، از اولویت خارج کرد.
🔸بی تفاوتی در بدنه بخشی از حوزویان نسبت به تهاجم فرهنگی به قم پذیرفته نیست. این امر ریشه های مختلفی دارد که فعالیت خزنده #سکولاریسم_حوزوی و نفی مسئولیت اجتماعی روحانیت، بی تفاوتی و عرفی زدگی از آن جمله است.
در واقع باید دنبال همان مار های خوش خط و خال و مروجان #اسلام_آمریکایی رفت. بجز متحجران، روحانی نماهای غرب زده و مجموعه های تربیتی آنها نیز مستقیما در این مسئله دخیل هستند.
این قشر بیشتر در قالب های علمی و رسانه ای بروز و ظهور داشتند اما بعضی از شواهد نشان می دهد که آنها نیز در پیدایش این وضعیت فرهنگی سهیم اند.
در این رابطه مطالعه گزارش یورونیوز فارسی از قم جالب است؛ در این گزارش اشاره به طلابی شده است که اهل خریدهایی هستند که در روزهایی موسوم به "ولنتاین" انجام می گیرد(یورونیوز فارسی، 2020/02/14).
🔸 بدنه انقلابی و بعضی از نهاد های انقلابی حوزه علمیه باید بدانند که نباید منتظر مسئولان و مرکز مدیریت حوزه علمیه باشند. کلیت مدیریت حوزه علمیه موانع بسیاری در تصمیم گیری قاطع دارد که بسیار دیرتر از نیروها و نهاد های انقلابی دست به اقدام می زند. باید به این نکته نیز توجه داشت که روحیه عافیت طلبانه بعضی از حوزویان نیز از موانع اصلی در راستای تحقق این مطالبات خواهند بود.
🔸در وضعیت فعلی از یک سو باید به مطالبه گری و روشنگری در این رابطه پرداخت و از طرف دیگر تحقیقات شهرسازی اسلامی را تکمیل کرده و به نقشه عملیاتی قابل اجرا در شهر تبدیل کرد.
▫️هر چند شاید به نظر بعضی ها تحقق این مطالبات به این زودی ها امکان نخواهد داشت اما تجربه های 40 ساله، مخصوصا تجربه دفاع مقدس نشان داد که در عرصه های ناشناخته، روحیه انقلابی، به فضل الهی، ناشدنی ها را در کوتاه ترین زمان ممکن کرده است.
در پایان باید خاطر نشان کنیم که مطالبات ده سال پیش مقام معظم رهبری در این مسئله زنده است و در صورت عدم اقدام عاجل با مسائلی رو به رو خواهیم شد که قابلیت اصلاحشان سخت خواهد بود.
@rozaneebefarda
موضع گیری آیت الله #شب_زنده_دار نسبت به مواضع خصمانه رئیس جمهور فرانسه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◽️كشورهاي اسلامي و حتی غير اسلامي سُفراي اين كشور را بخواهند و اعتراضات شديد خودشان را اعلام کنند
▪️اين واقعهي مولمهاي كه در جهان اسلام پديد آمده و احساسات بسياري از مسلمين را در كشورهاي مختلف اسلامي و حتي غير اسلامي كه مسلمانان در آنجا زندگي ميكنند را برانگيخته، واقعا موجب تأسّف بسيار بسيار فراوان است.
▫️در کلمات مرحوم استاد آقاي حاج شيخ مرتضي حائري رضوانالله عليه است كه فرمودند اگرچه مغرب زمين در تكنولوژي پيشرفت كرده ولي از نظر مباحث انساني و اخلاقي انحطاط شديد پيدا كرده است.
🔸كأنّه این ها از درك بسياري از مسائل معرفتي عاجزند. و كأنّ قلوب و عقول آنها در يك هالهاي از محجوريت قرار گرفته كه مباحث بديهي و روشن را انكار ميكنند يا اعتراف به آن نميكنند.
▪️ممكن است يك دانشمندي باشد كه در علوم تجربي مرتبهي بالايي داشته باشد اما در تحليل مسائل معرفتي و عقايدي و امثال اينها عاجز و ناتوان باشد و حرفهاي بچهگانه بزند.
▫️از رئيس جمهور فرانسه نقل شده كه [گفته است] من توهين به اسلام را محكوم نميكنم چون در كشور ما آزادي بيان است. حالا سؤال اين است كه آيا شما در كشورتان ميپذيريد كه شخصي به شخصي بخاطر آزادي و استناد به آزادي ضرب، جرح، قتل وارد بكند؟
اين کارها را كه اجازه نميدهيد. چه فرق است بين اين امور كه قبول داريد.
▫️ آزادي نميتواند مستند اين اعمال واقع بشود و آزادي اينقدر سعه ندارد كه این امور را برای همگان تجويز كند.
◽️چه فرقي بين اين امور است و اين كه ميلياردها انسان را برنجانيد؟
بر اثر اين كه توهين ميكنند به پيامبري كه آنها او را قبول دارند و او را رسول الهي ميدانند، داعي به خوبيها ميدانند، مذكّر انسانها ميدانند آنها را به واقعيت عالم توجه ميدهد. كسي كه خداي متعال او را توصيف فرموده است به اين كه «وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيم» (قلم، 4).
▪️يك وقتي در تهران پیش یک پزشکی می رفتم ، او مسلمان بود ولي ميگفت كه اين نابغه است. حالا اين كلام غلط است، يعني اين مسئلهي پيامبر(ص) از جنس نبوغ نيست و مسئلهي آخري است، ولي اگر كسي توجه به رسالت و وحي هم نداشته باشد چنين آدمي، آدم معمولي نيست.
◽️اين همه معارف و مطالب كه دانشمندان بزرگ، متفكرين بزرگ، انديشمندان بزرگ، در مقابل گفتههاي او و مطالبي كه او فرموده كه هر چه علم در جوانب مختلف پيشرفت ميكند، گوشههايي از صحت همان مطالبي كه آن بزرگوار فرموده بر بشر آشكار ميشود.
حالا ما همه این ها را کنار بگذاريم، آيا پیش شما عواطف انسانها، مانند بدن آنها اهميت ندارد؟
آيا شما اجازه ميدهيد كه آزادي بيان در اين حد باشد كه بيايند يك انسان انديشمند و بزرگ را مسخره كنند؟
شما اجازه ميدهيد مثلاً بیایند اديسون را مسخره كنند؟ انيشتين را مسخره كنند؟
آیا فطرت انساني، عقل عملي انسان؛ اينها را تجويز ميكند؟
◽️بنابراين اين مطلب از كوتهبيني گوينده كاشف است كه متأسفانه وجود دارد.
اين واكنشي كه در جهان اسلام كمابيش پيدا شده واكنش صحيحي است و حتي بايد خيلي بيشتر از اينها [باشد] كه جلوي اين مسائل گرفته بشود.
شما ميدانيد كه اگر پرده كنار برود اين جسارتها در عالم ملكوت چه ميكند؟
▫️پيامبر عظيمالشأن، خاتم الانبياء، حبيب اله العالمين، افضل الخلايق؛ اين چيز خيلي عظيمي است.
▪️بايد همهي كشورهاي اسلامي و حتی غير اسلامي سُفراي اين كشور را بخواهند و اعتراضات شديد خودشان را اعلام بكنند.
و اين كاري كه در برخی از جاها شروع كردند كه اجناس فرانسوي را تحريم كردند هم يك حركت نماديني است كه آنها را به فكر وادار ميكند.
◽️اين اتفاق و اجماع بر اعتراض، كار بسيار شايستهاي است به خصوص از حوزههای علميه، بزرگان علماء و روحانيت.
◾️ما به عنوان مسلمان هيچگاه به خودمان اجازه نميدهيم كه به يك بزرگ، به يك دانشمند، به یکی از انبياء گذشته ، حضرت عيسي علي نبيّنا و آله و عليه السلام، حضرت موسي علي نبيّنا و آله و عليه السلام، ابراهيم عليه السلام و... معاذالله جسارتي بشود.
▫️همهي اديان ديگر و حتي كساني كه صاحب دين هم نيستند ولي عواطف انساني دارند نبايد به خودشان چنین اجازه ای را بدهند.
◾️اميدواريم كه خداي متعال كساني را كه اين جسارتها را روا ميدارند و يا حمايت ميكنند يا محكوم نميكنند جزاي مناسبشان را در دنيا و آخرت عطا بفرمايد و ان شاءالله صحنهي بشريت را از اين جرثومههاي فساد پاك بفرمايد.
#لبیک_یا_رسول_الله(ص)
#هتاکی_فرانسه
#حوزه_انقلابی
#ولایتمداران_واقعی
@rozaneebefarda
روزنه
قم؛ آشیانه اهل بیت(ع) و خاستگاه انقلاب اسلامی بازخوانی مطالبات رهبری در بازسازی جایگاه تمدنی و فرهن
بازتاب دیدگاه های مخاطبان روزنه/۱
🔹جمالی:
سلام
یادداشت قم آشیانه اهل بیت(ع)، واقعا انسان را به فکر وا میدارد و غصه دار میکند.
توجه به برخی از این مسائل داشتم ولی با خواندن این متن واقعا قلبم به درد آمد.
خوب است به شکل pdf و یکجا هم منتشر شود تا بیشتر دیده شود.
@rozaneebefarda