اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
❤بياد مولا، به رسم ادب،
اولین حاجت امروزمان را از خداوند رحمان،
فرج منجی عالم میخواهیم
به حرمت دعای فرج آن حضرت :
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ
فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ
اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ...
❤و برای سلامتی محبوب:
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه
في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة
وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
❤الهی...
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد،
یا عالیُ بِحَقِّ علی،
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه،
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن،
یا قَدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن،
عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حَضرَتِ زِینَب(س)
🌺 سلامتی و تعجیل در فرج آقا #صلوات ... 🌺
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
💠 #حدیث
💎 ثمره بزرگداشت ماه رجب
🔻پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله:
خِيَرَةُ اللّهِ مِنَ الشُّهورِ شَهرُ رَجَبٍ، و هُوَ شَهرُ اللّهِ، مَن عَظَّمَ شَهرَ رَجَبٍ فَقَد عَظَّمَ أمرَ اللّهِ، و مَن عَظَّمَ أمرَ اللّهِ أدخَلَهُ جَنّاتِ النَّعيمِ، و أَوجَبَ لَهُ رِضوانَهُ الأَكبَرَ
🌒 #ماه_رجب، ماه برگزيده خدا از ميان ماههاست و آن، ماه خداست.
هر كس ماه رجب را بزرگ بدارد، فرمان خدا را بزرگ داشته است
وهر كه فرمان خدا را بزرگ بدارد، [خدا] او را وارد بهشتهاى پُرنعمت میكند
ورضايت بزرگترِ خويش را براى او واجب میسازد.
📚 دانشنامه قرآن و حديث، جلد ۱۲ صفحه : ۵۰۰
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث
🌷 #پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) :
☘ هر کس در ماه رجب، هزار مرتبه «لَا إِلَهَ
إِلَّا اللَّهُ» بگوید، خداوند برای وی هزار حسنه
نوشته، و هزار شهر در بهشت بنا می کند.
📚 وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۴۸۴
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۵
كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۖ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَآ إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
هر كسی مرگ را میچشد؛ و بدون تردید روز قیامت پاداشهایتان به طور كامل به شما داده میشود. پس هر كه را از آتش دور دارند و به بهشت درآورند مسلّماً كامیاب شده است؛ و زندگی این دنیا جز كالای فریبنده نیست.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_پنج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر:(آيه ١٨٥):قانون عمومى #مرگ!
🔰 اين آيه نخست اشاره به قانونى مىكند كه حاكم بر تمام موجودات زندۀ جهان است و مىگويد: «تمام زندگان خواه و ناخواه روزى مرگ را خواهند چشيد» (كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ) . گر چه بسيارى از مردم مايلند، كه فناپذير بودن خود را فراموش كنند، ولى اين واقعيّتى است كه اگر ما آن را فراموش كنيم، آن هرگز ما را فراموش نخواهد كرد.
🔰 سپس مىگويد: بعد از زندگى اين جهان، مرحلۀ #پاداش و #كيفر اعمال شروع مىشود «و شما پاداش خود را بطور كامل در روز #قيامت خواهيد گرفت» (وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ) .
🔰سپس اضافه مىكند: «كسانى كه از تحت تأثير جاذبۀ آتش #دوزخ دور شوند و داخل در #بهشت گردند، نجات يافته، و محبوب و مطلوب خود را پيدا كردهاند» (فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ) .
🔰 گويا دوزخ با تمام قدرتش انسانها را به سوى خود جذب مىكند، و راستى عواملى كه انسان را به سوى آن مىكشاند جاذبۀ عجيبى دارند. آيا هوسهاى زود گذر، لذّات جنسى نامشروع، مقامها و ثروتهاى غير مباح، براى هر انسانى جاذبه ندارد؟ !
🔰در جملۀ بعد بحث گذشته را تكميل مىكند، مىگويد: «و زندگى دنيا چيزى جز تمتّع و بهرهبردارى غرورآميز نيست» (وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاّ مَتاعُ الْغُرُورِ) . مهم اين است كه جهان مادّه و لذّات آن هدف نهايى انسان قرار نگيرد، و گرنه استفاده از جهان مادّه و مواهب آن به عنوان يك وسيله براى نيل به تكامل انسانى، نه تنها نكوهيده نيست، بلكه لازم و ضرورى مىباشد.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_پنج
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۶:
۞ لَتُبْلَوُنَّ فِيٓ أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوٓا أَذًى كَثِيرًا ۚ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ
یقیناً در اموال و جانهایتان امتحان خواهید شد، و مسلّماً از كسانی كه پیش از شما كتاب آسمانی به آنان داده شده و [نیز] از كسانی كه شرك آوردند، سخنان رنج آور بسیاری خواهید شنید، و اگر [در برابر آزار اینان] شكیبایی ورزید و [از تجاوز از حدود الهی] بپرهیزید [سزاوارتر است.] این اموری است كه ملازمت بر آن از واجبات است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_شش
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🔰(آيه ١٨٦) #شأن_نزول:
🔰هنگامى كه مسلمانان، از مكّه به مدينه مهاجرت نمودند و از خانه و زندگى خود دور شدند مشركان دست #تجاوز به اموال آنها دراز كرده و به تصرّف خود در آوردند. و به هنگامى كه به مدينه آمدند، در آنجا گرفتار بدگويى و آزار #يهوديان مدينه شدند، مخصوصاً يكى از آنان به نام «كعب بن اشرف» شاعرى بدزبان و كينهتوز بود كه پيوسته پيامبر و مسلمانان را به وسيلۀ اشعار خود #هجو مىكرد، حتّى زنان و دختران مسلمان را موضوع غزلسرايى و #عشقبازى خود قرار مىداد.
🔰خلاصه كار وقاحت را به جايى رسانيد كه پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به ناچار دستور #قتل او را صادر كرد، و به دست مسلمانان كشته شد.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_شش
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسير: از مقاومت خسته نشويد:
🔰اين آيه در حقيقت هشدار و آماده باشى است به همۀ #مسلمانان كه گمان نكنند حوادث سخت زندگى آنها، پايان يافته و يا مثلاً با كشته شدن «كعب بن اشرف»، شاعر بدزبان و آشوب طلب، ديگر ناراحتى و زخم زبان از #دشمن نخواهند ديد، نخست مىفرمايد: «شما در جان و مالتان مورد آزمايش قرار خواهيد گرفت» (لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ) .
🔰 در جملۀ بعد مىگويد: «بطور مسلّم در آينده از اهل كتاب (#يهود و #نصارى) و #مشركان سخنان ناراحتكننده فراوانى خواهيد شنيد» (وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ مِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذىً كَثِيراً) .
🔰 سپس #قرآن به وظيفهاى كه مسلمانان در برابر اين گونه حوادث سخت و دردناك دارند اشاره كرده و مىگويد: «اگر #استقامت به خرج دهيد، #شكيبا باشيد، و #تقوى و #پرهيزكارى پيشه كنيد، اين از كارهايى است كه (نتيجۀ آن روشن است و لذا) هر انسان عاقلى بايد تصميم انجام آن را بگيرد» (وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ) .
🔰تقارن «صبر» و «تقوا» در آيه گويا اشاره به اين است كه بعضى افراد در عين استقامت و #شكيبايى، زبان به #ناشكرى و #شكايت باز مىكنند، ولى #مؤمنان واقعى صبر و استقامت را همواره با تقوا مىآميزند، و از اين امور دورند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_شش
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت126
عَجِبْتُ لِلْبَخِیلِ یَسْتَعْجِلُ الْفَقْرَ الَّذِی مِنْهُ هَرَبَ، وَیَفُوتُهُ الْغِنَى الَّذِی إِیَّاهُ طَلَبَ، فَیَعِیشُ فِی الدُّنْیَا عَیْشَ الْفُقَرَاءِ؛ وَیُحَاسَبُ فِی الاْخِرَهِ حِسَابَ الاَْغْنِیَاءِ؛ وَعَجِبْتُ لِلْمُتَکَبِّرِ الَّذِی کَانَ بِالاَْمْسِ نُطْفَهً، وَیَکُونُ غَداً جِیفَهً؛ وَعَجِبْتُ لِمَنْ شَکَّ فِی اللَّهِ، وَهُوَ یَرَى خَلْقَ اللَّهِ؛ وَعَجِبْتُ لِمَنْ نَسِیَ الْمَوْتَ، وَهُوَ یَرَى الْمَوْتَى؛ وَعَجِبْتُ لِمَنْ أَنْکَرَ النَّشْأَهَ الاُْخْرَى وَهُوَ یَرَى النَّشْأَهَالاُْولَى وَعَجِبْتُ لِعَامِرٍ دَارَ الْفَنَاءِ وَتَارِکٍ دَارَ الْبَقَاءِ.
امام علیه السلام فرمود : از بخیل تعجب مىکنم که به استقبال فقرى مىرود که از آن گریخته و غنایى را از دست مىدهد که طالب آن است.
در دنیا همچون فقیران زندگى مىکند ولى در آخرت باید همچون اغنیا حساب پس دهد. و تعجب مىکنم از متکبرى که دیروز نطفهاى بىارزش بوده و فردا مردار گندیدهاى است.
و از کسى که در خدا شک مىکند در شگفتم در حالى که خلق او را مىبیند (و مىتواند از هر مخلوق کوچک وبزرگ، ساده و پیچیده به ذات پاک آفریدگار پى برد).
و تعجب مىکنم از کسى که مرگ را فراموش مىکند با این که مردگان را با چشم خود مىبیند.
و تعجب مىکنم از کسى که جهان دیگر را انکار مىکند در حالى که این جهان را مىبیند.
و تعجب مىکنم از کسى که دار فانى را آباد مىکند ولى دار باقى را به فراموشى مىسپارد.
شرح و تفسیر
از این شش گروه در شگفتم!
امام(علیه السلام) در این کلام حکمت آمیزش به شش رذیله اخلاقى اشاره فرموده که سرچشمه غالب بدبختى هاى انسان است و اگر بتواند از آن ها فاصله بگیرد دنیا و آخرت خود را آباد کرده و سامان بخشیده است.
نخست اشاره به مسئله «بخل» و آثار شوم آن مى کند و مى فرماید: «از بخیل تعجب مى کنم که به استقبال فقرى مى رود که از آن گریخته و غنایى را از دست مى دهد که طالب آن است.
در دنیا همچون فقیران زندگى مى کند ولى در آخرت باید همچون اغنیا حساب پس دهد»; (عَجِبْتُ لِلْبَخِیلِ یَسْتَعْجِلُ الْفَقْرَ الَّذِی مِنْهُ هَرَبَ، وَیَفُوتُهُ الْغِنَى الَّذِی إِیَّاهُ طَلَبَ، فَیَعِیشُ فِی الدُّنْیَا عَیْشَ الْفُقَرَاءِ; وَیُحَاسَبُ فِی الاْخِرَهِ حِسَابَ الاَْغْنِیَاءِ).
امام(علیه السلام) چه تعبیر زیبا و دلنشینى در اینجا فرموده است; افراد بخیل تنها نسبت به دیگران بخیل نیستند.
بسیار مى شود که نسبت به خویشتن هم بخیل اند با این که داراى ثروت اند زندگى سخت و فقیرانه اى براى خود فراهم مى کنند و همان گونه که امام(علیه السلام) فرموده است براى فرار از فقر آینده فقر امروز را براى خود ترتیب مى دهند.
آنها همچنین به دنبال غنا و ثروت بیشتر در آینده اند در حالى که غناى امروز را از دست مى دهند. چرا که از ثروت خود بهره اى نمى برند.
از سویى دیگر در روز قیامت باید در صف اغنیا بایستند و حساب اموال خود را پس دهند در حالى که در دنیا از نظر زندگى در صف فقیران بودند; یعنى مشکلات غنا را دارند; ولى از مواهب آن بى بهره اند.
آیا زندگى چنین اشخاصى شگفت آور و تعجب برانگیز نیست؟ آیا مى شود این گونه افراد را در زمره عاقلان دانست؟
نه تنها امام(علیه السلام)که عقل کل است از زندگى آنان تعجب مى کند، بلکه هر انسان عاقلى گرفتار شگفتى مى شود.
ممکن است کسانى بگویند: این درباره بخیلانى است که حتى درباره خود بخل مىورزند; اما بخیلانى که بخلشان متوجه دیگران است و خودشان زندگى مرفهى دارند مشمول این سخن نیستند; ولى تجربه نشان داده که غالب بخیلان به خویشتن نیز بخیل اند.
ادامه دارد.......
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
ادامه شرح دعای سی ام صحیفه سجادیه فراز اول و دوم
مهلت دادن به بدهكار در قرآن
قرآن مجيد و روايات سفارش اكيد دارند كه بدهكار تنگدست را مهلت دهيد،تا در زمان وسعت كار و وسعت مال دين خود را ادا كند.
و اگر [بدهكار] تنگدست بوداو را تا هنگام توانايى مهلت دهيد؛و بخشيدن همه وام[و چشم پوشى و گذشت از آن در صورتى كه توانايى پرداختش را ندارد]اگر[فضيلت وثوابش را]بدانيد براى شمابهتر است.«۲۵»
مهلت دادن به بدهكار در روايات
رسول خدا(ص)فرمود:
بدهكارى كه قرضِ گرفته شده را در دايره اسراف نبرده و در معصيت خرج نكرده و از اداى دَين خود عاجز گشته،بر طلبكار است كه او را مهلت دهد تا از جانب حق براى او فرجى برسد و به اداى دين خويش موفّق گردد.«۲۶»
امام باقر(ع)مىفرمايد:
طايفهاى روز قيامت در سايه عرش حق مبعوث مىشوند،صورت و لباس آنان از نور است و بر كرسىهائى از نور قرار دارند،خلائق به محضر آنان مشرّف مىشوند و مىگويند:اينان انبيا هستند،منادى از زير عرش فرياد مىزند:نه اينان انبيا نيستند،مىگويند:پس اينان شهدايند،منادى فرياد مىكند:نه اينان شهدا نيستند،بلكه اين طايفه همانانند كه در دنيا بر مردم آسان گرفتند،وبدهكار تنگدست را مهلت دادند تا به فراخى برسد.«۲۷»
ابراهيم بن عبدالحميد مىگويد: به حضرت صادق عرضه داشتم: عبدالرحمن سيابه از شخصى طلب داشت، مديون از دنيا رفت به طلبكار گفتيم او را حلال كن ولى او قبول نكرد، فرمود:
واى بر او! اگر مىبخشيد به هر درهمى ده برابر ثواب مىبرد، و اكنون كه حلال نكرده هر درهمى برابر يك درهم است.«۲۸»
رسول خدا(ص)فرمود:كسى كه مىخواهد خداونداورادر سايه عرشش جاى دهد،روزى كه سايهاى جز سايه او نيست،تنگدست رامهلت دهديا از حقّش بگذرد.«۲۹»
ضمانت در قرض
قرآن مجيد اصرار دارد بين طلبكار و بدهكار سند ضمانتى ردّ و بدل شود،كه خداى ناخواسته مشكلى پيش نيايد.
در سوره مباركه بقره مىفرمايد:اى اهل ايمان! چنانچه وامى به يكديگر تا سر آمد معينى، داديد،لازم است آن را بنويسيد. و بايد نويسندهاى در ميان خودتان به عدالت بنويسد. ونبايد هيچ نويسندهاى از نوشتن سند همان گونه كه خدابه او آموخته است، دريغ ورزد. او بايدبنويسد،و كسى كه حقْ به عهده اوست بايد املا كند،واز خدا كه پروردگار اوست پروا نمايد و از حق چيزى را نكاهد.و اگر كسى كه حق به عهده اوست،سفيه يا ناتوان باشد،يانتواند املا كند،ولىّ و سرپرست او به عدالت املا كند.و دو شاهداز مردانتان راشاهد بگيريد،و اگر دو مرد نبود،يك مرد و دو زن را از ميان شاهدانى كه مىپسنديد،شاهد بگيريد تا اگر يكى از آن دو زن فراموش كرد،آن ديگرى او را يادآورى كند. وشاهدان هنگامى كه دعوت شوندامتناع نورزند،و از نوشتن[سندِ وام]تا سرآمد معيّنش، كوچك باشديا بزرگ،ملول نشويد،اين نزد خدا عادلانهتر و راى اقامه شهادت پابرجاتر، و به اين كه[در جنس وام،اندازه آن و زمان پرداختش]شك نكنيد[و ستيز و نزاعى پيش نيايد]نزديكتر است.مگر آن كه داد و ستدى نقدى باشد كه آن را ميان خود دست به دست مىكنيد،در اين صورت بر شما گناهى نيست كه آن را ننويسيد.و هرگاه داد و ستد كنيد،شاهد بگيريد. و نبايد به نويسنده و شاهد زيان برسد و اگر زيان برسانيد،خروج از اطاعت خداست كه گريبانگير شما شده است و از خدا پروا كنيد و خدا[احكامش را]به شما مىآموزد و خدا به همه چيز داناست.«۳۰»
ربا و خطرات آن
تاريخ نشان مىدهد كه سودجوئى از راه پول در عرف ملل پيشين، عمل زشت و ناپسندى محسوب مىشده و رباخواران را نكوهش كرده و آن را ظلم مىشمردند؛ در نظر مردم چين، رباخواران جز در وقت وام دادن مورد اعتناى مردم نبودند، و بنابر يك مثل چينى قديمى: «دزدان عمده، صرافى مىكنند».
روشن است كه رباخوارى تا چه حد نفرتانگيز بوده است.در هند قرون وسطى نيز از جنبه مذهبى،مردم از آن كراهت داشتند و دورى مىجستند.
مگاستنس مىگويد:هنديان نه پول خود را به تنزيل مىدادند و نه مىدانستند چطور بايد قرض كرد.«۳۱»
درميان ايرانيان رباخوارى رايج نبود،ولى باز پس دادن وام را امر واجب و مقدس مىشمردند.«۳۲»
پی نوشت ها:
۲۵- بقره(2):280.
۲۶-بحار الأنوار:100/ 148،باب 4،حديث 6؛ مستدرك الوسائل:13/ 400، باب 9،حديث 15723.
۲۷- بحار الأنوار:100/ 149،باب 4،حديث 5؛ ثواب الاعمال:145.
۲۸- بحارالأنوار:100/ 150،باب 4،حديث 6؛ ثواب الاعمال: 145.
۲۹- بحارالأنوار:100/ 150،باب 4،حديث 12.
۳۰- بقره(2):282.
۳۱- تاريخ عمومى ويل دورانت: 2/ 689.
۳۲- تاريخ عمومى ويل دورانت:1/ 544.
ادامه دارد....
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
❤بياد مولا، به رسم ادب،
اولین حاجت امروزمان را از خداوند رحمان،
فرج منجی عالم میخواهیم
به حرمت دعای فرج آن حضرت :
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ
فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ
اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ...
❤و برای سلامتی محبوب:
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه
في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة
وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
❤الهی...
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد،
یا عالیُ بِحَقِّ علی،
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه،
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن،
یا قَدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن،
عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حَضرَتِ زِینَب(س)
🌺 سلامتی و تعجیل در فرج آقا #صلوات ... 🌺
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حديث
#حدیث_قدسی
🔅«ماه رجب را ريسمانى ميان خود و بندگانم قرار داده ام؛ هر كس به آن چنگ زند، به وصال من رسد».
🔅«جعَلْتُ هَذَا اَلشَّهْرَ(رَجَبَ) حَبْلاً بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اِعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ».
📚 إقبال الأعمال، ج ۲، ص ۶۲۸.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث
#امام_موسی_کاظم_علیه السلام
امام موسی کاظم علیه السلام درمورد ماه رجب فرمودند :
رجب نهر فى الجنه اشد بياضا من اللبن و احلى من العسل فمن صام يوما من رجب سقاه الله من ذلك النهر.
رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرينتر هركس يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد خداوند از آن نهر به او مى نوشاند.
من لا يحضره الفقيه، ج 2 ، ص 92 ، ح 1821
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۷
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَآءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا ۖ فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ
و [یاد كنید] هنگامی كه خدا از كسانی كه به آنان كتاب آسمانی داده شد، پیمان گرفت كه حتماً باید [احكام و حقایق] آن را برای مردم بیان كنید و پنهانش ننمایید. پس آن [عهد و كتاب] را ترك كردند و به آن اعتنایی ننمودند، و در برابر ترك آن اندك بهایی به دست آوردند؛ و بد چیزی است آنچه به دست میآورند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_هفت
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر(آيه ١٨٧):
🔰به دنبال ذكر پارهاى از خلافكاريهاى اهل كتاب، اين آيه به يكى ديگر از اعمال زشت آنها كه مكتوم ساختن حقايق بوده اشاره مىكند، و مىگويد: «به ياد آور زمانى را كه خداوند از اهل كتاب پيمان گرفت كه آيات كتاب را براى مردم آشكار سازيد، و هرگز آن را كتمان نكنيد» (وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ مِيثاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنّاسِ وَ لا تَكْتُمُونَهُ) .
🔰امّا با اين همه در اين پيمان محكم الهى خيانت كردند و حقايق كتب آسمانى را كتمان نمودند و لذا مىگويد: «آنها كتاب خدا را پشت سر انداختند» (فَنَبَذُوهُ وَراءَ ظُهُورِهِمْ) .
🔰 در جملۀ بعد اشاره به دنيا پرستى شديد و #انحطاط فكرى آنها مىكند و مىگويد: «آنها با اين كار تنها بهاى ناچيزى به دست آوردند و چه بد متاعى خريدند» (وَ اشْتَرَوْا بِهِ ثَمَناً قَلِيلاً فَبِئْسَ ما يَشْتَرُونَ) .
🔰 آيۀ فوق گرچه دربارۀ دانشمندان اهل كتاب (يهود و نصارى) وارد شده ولى در حقيقت اخطارى به تمام #دانشمندان و #علماى_مذهبى است كه آنها موظّفند در تبيين و روشن ساختن فرمانهاى الهى و #معارف دينى بكوشند و خداوند از همۀ آنها پيمان مؤكّدى در اين زمينه گرفته است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_هفت
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۸
لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَفْرَحُونَ بِمَآ أَتَوْا وَيُحِبُّونَ أَنْ يُحْمَدُوا بِمَا لَمْ يَفْعَلُوا فَلَا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفَازَةٍ مِنَ الْعَذَابِ ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ
البتّه مپندار كسانی كه به آنچه [از پنهان داشتن حقایق و باز داشتن مردم از اسلام] انجام دادند، شادمانی میكنند، و دوست دارند به آنچه انجام ندادهاند ستایش شوند [از عذاب خدا در امانند،] پس گمان مبر كه برای آنان نجاتی از عذاب است، [بلكه] برای آنان عذابی دردناك خواهد بود.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_هشت
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🔰آيه ١٨٨ #شأن نزول:
🔰نقل كردهاند: جمعى از #يهود به هنگامى كه آيات كتب آسمانى خويش را #تحريف و #كتمان مىكردند، از اين عمل خود بسيار شاد و مسرور بودند، و در عين حال دوست مىداشتند كه مردم آنها را عالم و دانشمند و حامى دين و وظيفۀ شناس بدانند، آيه نازل شد و به پندار غلط آنها پاسخ گفت.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_هشت
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسير: از خود راضيها:
🔰اين آيه در پاسخ جمعى از دانشمندان يهود كه آيات خدا را تحريف مىكردند مىفرمايد: «گمان مبر آنها كه از اعمال (زشت) خود خوشحالند، و دوست دارند، در برابر كار (نيكى) كه انجام ندادهاند، از آنها تقدير شود گمان مبر كه ايشان از #عذاب پروردگار به دورند، و #نجات خواهند يافت» بلكه نجات براى كسانى است كه از كار بد خود شرمندهاند (لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَفْرَحُونَ بِما أَتَوْا وَ يُحِبُّونَ أَنْ يُحْمَدُوا بِما لَمْ يَفْعَلُوا فَلا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفازَةٍ مِنَ الْعَذابِ) .
🔰در پايان آيه مىگويد: نه تنها اين گونه اشخاص از خودراضى و مغرور اهل نجات نيستند، بلكه «عذاب دردناكى در انتظار آنهاست» (وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ) .
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_هشت
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت126
بخل از صفات بسیار زشتى است که در آیات و روایات اسلام نکوهش فوق العاده اى از آن شده از جمله در حدیثى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «اَلْبَخیلُ بَعیدٌ مِنَ اللهِ، بَعیدٌ مِنَ النّاسِ، قَریبٌ مِنَ النّارِ; بخیل از خدا دور است و از مردم دور و به آتش دوزخ نزدیک است».
در کتاب فقه الرضا آمده است: «إیّاکُمْ وَالْبُخْلُ فَإِنَّهُ عاهَهٌ لا یَکُونُ فى حُرّ وَلا مُؤمِن إنَّهُ خِلافُ الاْیمانِ; از بخل بپرهیزید که نوعى آفت است که نه در افراد آزاده و نه در صاحبان ایمان است زیرا بخل مخالف ایمان است.
(شخص بخیل ایمان محکمى به جود و سخا و عطاى خداوند ندارد)». در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «مَنْ بَرِءَ مِنَ الْبُخْلِ نالَ الشَّرَفَ; کسى که از بخل دورى کند به شرافت و بزرگى نائل مى شود».
امام(علیه السلام) در دومین مورد شگفتى مى فرماید: «از متکبرى که دیروز نطفه اى بى ارزش بوده و فردا مردار گندیده اى است (به راستى) تعجب مى کنم»; (وَعَجِبْتُ لِلْمُتَکَبِّرِ الَّذِی کَانَ بِالاَْمْسِ نُطْفَهً، وَیَکُونُ غَداً جِیفَهً).
تکبر که همان خودبزرگ بینى است نشانه روشنى از غفلت به مبدأ و منتهاى وجود انسان در این دنیاست و اگر انسان به مبدأ و منتهاى خویش بنگرد این خودبزرگ بینى از او زایل مى شود. اگر امروز در اوج قوت و قدرت است نباید فراموش کند که دیروز نطفه بى ارزشى بود و نباید از یاد ببرد که چند روزى مى گذرد و مبدل به جیفه گندیده اى مى شود که مردم از نزدیک شدن به او تنفر دارند و مى گویند: هرچه زودتر او را دفن کنید تا فضاى خانه یا کوچه و بازار آلوده نشود.
در واقع امام(علیه السلام) با این سخن، درمان کبر را نیز نشان داده است که هرگاه حالت کبر و غرور به شما دست داد براى زایل کردن آن به گذشته و آینده خویش بنگرید.
سرى به قبرستان هاى خاموش بزنید که گاه بعضى از آنها شکاف برداشته و بوى آزار دهنده جیفه از آن بیرون مى آید، آن را تماشا کنید و در آینده خویش نیز بیندیشید.
در حدیثى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «إیّاکُمْ وَالْکِبْرَ فإنَّ إبْلیسَ حَمَلَهُ الْکِبْرُ عَلى أنْ لا یَسْجُدَ لاِدَمَ; از تکبر بپرهیزید که تکبر ابلیس را وادار به سرپیچى از فرمان خدا نسبت به سجده براى آدم کرد».
امیر مؤمنان على(علیه السلام) نیز در خطبه «قاصعه» (خطبه ۱۹۲) در همین رابطه فرموده بود: «فَاعْتَبِرُوا بِما کانَ مِنْ فِعْلِ اللهِ بِإبْلیسَ إذ أهْبَطَ عَمَلَهُ الطَّویلَ، وَجَهْدَهُ الْجَهیدَ … عَنْ کِبْرِ ساعَه واحِدَه; از کارى که خداوند با ابلیس انجام داد عبرت بگیرید آن گاه که خداوند عبادات طولانى و تلاش فوق العاده او را (در عبادت) هبط و نابود کرد به علت ساعتى تکبر».
و به دنبال آن مى افزاید: «فَمَنْ ذا بَعْدَ إبْلیسَ یَسْلَمُ عَلَى اللهِ بِمِثْلِ مَعْصِیَتِهِ; بنابراین چه کسى بعد از ابلیس به سبب معصیتى همانند او مى تواند سالم بماند؟».
قرآن مجید نیز تکبر را سرچشمه کفر و مجادله در آیات پروردگار معرفى کرده مى فرماید: «(إِنَّ الَّذِینَ یُجَادِلُونَ فِى آیَاتِ اللهِ بِغَیْرِ سُلْطَان أَتَاهُمْ إِنْ فِى صُدُورِهِمْ إِلاَّ کِبْرٌ مَّا هُمْ بِبَالِغِیهِ); کسانى که در آیات خداوند بدون دلیلى براى آنها آمده باشد ستیزه جویى مى کنند، در سینه هایشان فقط تکبّر (و غرور) است و هرگز به خواسته خود نخواهند رسید».
همچنین، تکبر سرچشمه گناهان زیاد دیگرى مى شود که بحث پیرامون آن به درازا مى کشد
ادامه دارد.......
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
ادامه شرح دعای سی ام صحیفه سجادیه فراز اول و دوم
حرمت ربا در شرايع آسمانى ديگر
درشريعت تورات نيز به طور صريح و واضح از آن منع شده است.درسِفْرخروج مىگويد:
اگر نقدى را به يكى از قوم من كه در نزد تو فقير است قرض بدهى،مثل تقاضا كننده مباش و ربا بر وى مگذار.«۳۳»
و در سِفْرلاوى آمده:و اگر برادر تو فقير شده،نزد تو تهيدست شود او را دستگيرى نماى گر چه غريب و يا ميهمان باشد،تا آن كه با تو زندگانى بنمايد،نقد خود را به او به ربا مده و خوراك خود را به مرابحه به او مده.«۳۴»
در سفر مثنى آورده:با برادرت معامله سودى مكن نه معامله نقره، نه معامله آذوقه،نه معامله
هر چيزى كه جهت سود داده مىشود.«۳۵»
در كتاب نحميا مىگويد:در دلم مشورت كرده،اعيان و سروران را عتاب كرده،به ايشان گفتم كه:شما هر كس از برادران خود ربا مىگيريد و جماعت بسيارى به خلاف ايشان گذاشتم.«۳۶»
در كتاب حزقيال گويد:آن كه به ربح نمىدهد و مرابحه نمىگيرد و دست خود را از بى انصافى كشيده در ميان اشخاص محكم به راستى مىنمايد.«۳۷»
گذشته از شرايع آسمانى،چنانكه ذكر شد، رباخوارى در فكر ساده و بىآلايش ملل و اقوام پيشين،يك نوع عمل ظالمانه و دور از انصاف به شمار مىرفته،ولى به تدريج عادات زشت در آنان تأثير نموده و به قياس كالا و يا خانه كه به اجاره واگذار مىشد،عنوان جديدى براى آن تراشيده و به نام اجرت و مال الاجاره متداول نمودند، لكن با تغيير دادن عنوان نمىشد آثار شوم آن را از افكار عمومى و محيط اقتصادى بزدايند؛زيرا در نظام طبقاتى وسيله قاطعى در دست سرمايه داران و از پا درآوردن بدهكاران بود.
روى اين اصل در تمدّنهاى بعدى سود و بهره راحداكثر به۱۲درصد محدود نموده و زايد بر آن را غير قانونى اعلام كرده و مجازات بر آن معيّن نمودند!
گذشته از اين كه اين محدوديّتها مفاسد ربا را به شرحى كه توضيح خواهيم داد از بين نمىبرد،پايدار هم نخواهد ماندوسرمايه داران كه در دولتها نفوذ دارندمترصّد فرصتندكه با تراشيدن عنوان تازه،مثلًا به نام اين كه تسهيل و توسعه وام جهت اعمال توليدى،بالابردن ميزان سود را ايجاب مىكند،دولتها را وادار به تجديدنظر در قانون موجود بنمايند وتحديد ميزان سود را به توافق طرفين موكول كنند،و به بيان ديگر و صريحتر:دست سرمايه داران رباخوار را باز بگذارند تا آنها آزادانه،حداكثر فشار و استثمار را به طرف مقابل مضطر و نيازمند،زير سرپوش توافق تحميل بنمايند.
روى اين حساب، مقنّن اسلام كه به طبع آزمند و افزونطلبى بشر واقف است و مىداند در اين قبيل موارد، كم آن منتهى به زياده روى و به تدريج مؤدّى به فساد مىگردد،راه پيشروى و دستبرد به حصار قانونى را كاملًا بسته است و مثلًا از خوردن يك جرعه نوشابه مسكر و يا كسب يك درهم ربا جلوگيرى كرده است و علاوه بر اين كه در مورد قرض،سودجوئى را به طور كلى تحريم نمودهدر خريد و فروش نيزدر همه اشيا كه به وزن و يا كيل سنجش مىشود در صورتى كه عوضين معامله از يك جنس بوده باشد،كم و بيش بودن عوض مقابل را ممنوع نموده است.
و گناه يك درهم رباخوارى را اگرچه فرضاً در مقابل ميليونها وام و سالها مهلت باشد، بيشتر از گناه آن سيه كار پليد كه در خانه كعبه با مادر خود مرتكب فحشا گردد، به حساب آورده است.
ودر حديثى حضرت رسول اكرم (ص)مىفرمايد:گناه رباخوارى هفتادبخش است كه آسانتر وسبكترش مانند آن است كه مرد با مادر خود در خانه كعبه جمع شود.«۳۸»
و نيز فرمود:وهركس ربا بخورد،به همان اندازه كه خورده است خداوند شكمش را از آتش دوزخ پر خواهد كرد،و چنانچه مالى از راه ربا به دست آورد،خداوند هيچ يك از اعمال حسنه او را قبول نمىكند،وتا زمانى كه قيراطى از آن مال نزد اوست و به صاحبش مسترد نساخته گرفتار لعنت خدا و فرشتگان خواهد بود.«۳۹»
ربا در قرآن مجيد
ولحن قرآن مجيد درمورد ربا بسيار تند و هراسانگيز است،ودر هيچ يك از معاصى كبيره،جز در خصوص شرك به خداوند جهان، نظير آن وارد نشده است.
اينك بعضى از آيات آن را مورد مطالعه قرار مىدهيم:
كسانى كه ربا مىخورندبه پاى نمىخيزند،مگر مانند به پاى خاستن كسى كه شيطان او را با تماس خود آشفته حال كرده است،اين بدان سبب است كه آنان گفتند:خريد و فروش هم مانند رباست.در حالى كه خدا خريد و فروش را حلال،و ربا را حرام كرده است.پس هر كه از سوى پروردگارش پندى به او رسد وبازايستد، سودهايى كه به دست آورده،مال خود اوست،و كارش با خداست.و كسانى كه بازگردند و نهى خدا را احترام نكنند پس آنان اهل آتشاند،و در آن جاودانهاند.*
خدا ربا را نابود مىكند، و صدقات را فزونى مىدهد؛ و خدا هيچ ناسپاس بزهكارى را دوست ندارد«۴۰»
ادامه در پست بعدی
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
#صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_سی_ام_فراز_اول_دوم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
ادامه شرح دعای سی ام صحیفه سجادیه فراز اول و دوم
و نيز مىفرمايد:
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ * فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ ۖ وَإِنْ تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُءُوسُ أَمْوَالِكُمْ لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ﴾«41»
اى اهل ايمان! از خدا پروا كنيد، و اگر مؤمن [واقعى] هستيد آنچه را از ربا [بر عهده مردم] باقى مانده رها كنيد.* واگر چنين نكرديد [و به رباخوارى اصرار ورزيديد] به جنگى بزرگ از سوى خدا و رسولش [بر ضد خود] يقين كنيد؛ و اگر توبه كرديد، اصل سرمايههاى شما براى خود شماست [و سودهاى گرفته شده را به مردم بازگردانيد] كه در اين صورت نه ستم مىكنيد و نه مورد ستم قرار مىگيريد.
و نيز مىفرمايد:
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا الرِّبَا أَضْعَافًا مُضَاعَفَةً ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ * وَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ﴾«42»
اى اهل ايمان! ربا را كه سودهاى چند برابر است نخوريد، و از خدا پروا كنيد تا رستگار شويد.* و از آتشى كه براى كافران آماده شده است بپرهيزيد.
پی نوشت ها:
(33)- «عهد عتيق» سفر خروج، فصل 22، بند 25.
(34)- سفرلاوى، فصل 25.
(35)- سفر مثنى، فصل 23، بند 19.
(36)- كتاب نحميا، فصل 5، بند 7.
(37)- كتاب حزقيال، فصل 18، بند 18.
(38)- وسائل الشيعة: 18/ 121، باب 1، حديث 2381؛ الخصال: 2/ 583، حديث 8.
(39)- وسائل الشيعة: 18/ 122، باب 1، حديث 23284؛ أعلام الدين: 416.
(40)- بقره (2): 275- 276.
(41)- بقره (2): 278- 279.
(42)- آل عمران (3): 130- 131.
ادامه دارد...
#صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_سی_ام_فراز_اول_دوم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج