هدایت شده از همسفر حج
🔴 امام جواد علیه السلام فرمودند :
« مَوْتُ الاْنْسانِ بِالذُّنُوبِ أكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالأجَلِ، وَ حَياتُهُ بِالْبِرِّ أكْثَرُ مِنْ حَياتِهِ بِالْعُمْرِ »
فرارسيدن مرگ انسانها، بهجهت معصيت و گناه، بيشتر است تا مرگ طبيعى و عادى، همچنين حيات ( و طول عمر ) به وسيله نيكى و احسان به ديگران بيشتر است از حیات ( و طول عمر ) به وسیله سپری کردن عمر طبیعی
( بحارالانوار ، ج۷۵ ، ص۸۳ )
@hamsafarehaj
میتونید هر تصویری از کتاب یا مجله رو خیلی سریع به نوشتهی تایپی تبدیل کنید! عضو ربات متنیار بشید و به رایگان اون رو امتحان کنید! 👇👇👇
http://telegram.me/TexifyBot?start=90326907l
✅ تفسیر زیبای حضرت جواد الائمه علیهالسلام در مورد واقعه غدیر
ابن ابیعُمَیر گوید: حضرت #امام_جواد صلواتاللهعلیه در تفسیر آیه شریفه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَوفُوا بِالعُقُودِ» (ای مؤمنان! به عهدهای خود وفادار باشید؛ سوره مائده، آیه ۱)
فرمودند:
🌿 «رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله در ده مکان مختلف برای خلافت حضرت علی علیهالسلام از مردم پیمان گرفت و به دنبال آن، خداوند (برای تثبیت و تأکید خلافت امیرالمؤمنین علیهالسلام) فرمود: ( یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَوفُوا بِالعُقُودِ ) الَّتِي عُقِدَت عَلَيكُم لِأَمِيرِالمُؤمِنِينَ علیهالسلام"؛ یعنی ای مؤمنان!
به عقد و پیمانهایی که دربارۀ ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام با شما بسته شده، وفادار باشید!»
💠 «عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ الثَّانِي علیهالسلام فِي قَوْلِهِ: ( يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ) قَالَ : إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله عَقَدَ عَلَيْهِمْ لِعَلِيٍّ بِالْخِلَافَةِ فِي عَشَرَةِ مَوَاطِنَ، ثُمَّ أَنْزَلَ اللَّهُ ( يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ) الَّتِي عُقِدَتْ عَلَيْكُمْ لِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ علیهالسلام."»
📚 تفسیر القمی (علیبنابراهیم)، ج۱، ص۱۶۰
سعد السعود (سیدبنطاووس)، ص۱۲۱
آیۀ ذکر شده، اولین آیه از سوره مبارکه مائده است؛ در این سوره، «آیه اکمال» (آیه ۳) و «آیه تبلیغ» (آیه ۶۷) که ناظر بر واقعۀ #غدیر هستند نیز وجود دارد.
⏳ فقط نوزده روز تا غدیر، عید اکمال دین فرصت باقیست...
#حدیث #اعتقادی #امامت #ولایت #تفسیر #قرآن #امیرالمؤمنین علیهالسلام
@Hedayatgary
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
SKH_Volume 10_Issue 23_Pages 7-32.pdf
376K
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● جایگاه اصحاب ایرانی امام جواد (ع) در علم حدیث؛ با تأکید بر کتب اربعه شیعه
✍ به قلم: دکتر اصغر منتظرالقائم و همکاران.
🔰 خلاصه
شمار شاگردان ایرانی امام جواد (ع) حداکثر حدود ۷۰ تن است که ۴۸ تن از آنها آثار چشمگیر روایی دارند. اینان اهل شهرهای مختلفی از جمله اهواز و خراسان و کرمان و ری و اصفهان و همدان و نهاوند میباشند ولی بیشترینه ایشان از قم برخاستهاند. بنابراین یاران ایرانی امام جواد (ع) مجموعا ناقل ۱۶۶۱۷ روایت از ۴۱۰۲۰ حدیث موجود در کتب اربعه میباشند. (حدود ۴۰ درصد روایات کتب اربعه) طبعا سهم مهمی در ترویج تشیع در ایران دارند.
📚 منبع: فصلنامه سخن تاریخ ،سال دهم بهار و تابستان 1395 شماره 23
#اصحاب_امامان
#تاریخ_اسلام #سیر_مطالعات_تاریخی
#سیره_معصومین
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 http://eitaa.com/monzer_ir
🏴 کیفیت شهادت حضرت امام جواد عليهالسلام
علامه مجلسی رحمهالله در جلاء العیون مینویسد:
کیفیّت شهادت آن مظلوم چنانچه در کتاب عیون المعجزات روایت کرده آن است که: چون حضرت وارد بغداد شد و #معتصم لعین، انحراف #ام_الفضل (دختر برادرش، مأمون ملعون) را از آن حضرت دانست، آن ملعونه را طلبید و او را به قتل آن سروَر راضی کرده، زهری برای او فرستاد که در طعام آن جناب داخل کند؛ آن ملعونه انگور رازقی را زهرآلود کرده به نزد آن امام مظلوم آورد؛ چون حضرت از آن تناول نمود، اثر زهر در بدن مبارکش ظاهر شد و آن ملعونه از کردۀ خود پشیمان شد و چارهای نمیتوانست کرد و گریه و زاری میکرد؛ حضرت فرمود: «ای ملعونه! الحال که مرا کشتی، گریه میکنی؟! به خدا سوگند به بلائی مبتلا خواهی شد که مرهم پذیر نباشد! به درستی که مستمند خواهی گردید که در دنیا و آخرت رسوا شوی!»
چون آن نونهالِ جویبار امامت در اوّل سنّ جوانی (۲۵ سالگی) از آتش زهر دشمنان از پای در آمد، معتصم آن ملعونه را به حرم خود طلبید و در آن زودی، ناسوری (زخمی) در فَرج (شرمگاه) او به هم رسید و هر چند اطبّاء معالجه کردند مفید نیفتاد، تا آنکه از حرم آن ملعون بیرون آمد و آنچه داشت از مال دنیا صرف مداوای آن مرض کرد و چنان پریشان شد که از مردم سؤال (گدایی) میکرد و با بدترین احوال به عذاب خداوند قهّارِ ذوالجلال واصل شد و زیانکار دنیا و آخرت گردید!
📚 جلاء العیون (علامهمجلسی)، ص۹۶۷
🔥 «اَللّهُمَّ العَن اَوّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَآخَرَ تابِعٍ لَهُ عَلَی ذَلِک.»
🍂 «آجرک الله یا علیّ بن موسی الرّضا.»
#روایت_تاریخ #شهادت #امام_جواد علیهالسلام
@Hedayatgary
🌿 دعای وسعت رزق و روزی با توسّل به حضرت جوادالائمه علیهالسلام
مداومت بر خواندن این دعا و توسّل به حضرت #امام_جواد علیهالسلام برای رفع مشکلات مالی و وسعت رزق و روزی، مؤثر و مجرّب است:
💠 «اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسأَلُکَ بِحَقِّ وَلِيِّکَ مُحَمَّدِ بنِ عَلِيٍّ الجَواد عَلَيهِاَلسَّلاَمُ، إِلاَّ جُدتَ بِهِ عَلَيَّ مِن فَضلِکَ، وَ تَفَضَّلتَ بِهِ عَلَيَّ مِن وُسعِکَ، وَ وَسَّعتَ عَلَيَّ رِزقَکَ، وَ أَغنَيتَنِي عَمَّن سِوَاکَ، وَ جَعَلتَ حَاجَتِي إِلَيکَ وَ قَضَاهَا عَلَيکَ، إِنَّکَ لِمَا تَشَاءُ قَدِيرٌ.»
📚 بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۹۱، ص۳۴
مفاتیح الجنان (محدثقمی)، ص۱۱۱
این دعای شریف را میتوانید در قنوت نمازهایتان بخوانید؛ یا در اعمال و تعقیبات بینالطلوعین هر روزۀ خود قرار دهید.
#دعا #توسل #حاجت #رزق
@Hedayatgary
🚩 فرا رسیدن سالروز شهادت جانگداز ابنالرّضا، حضرت جوادالائمّه صلواتاللهعلیه را به محضر مقدّس حضرت ولیّعصر عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تسلیت عرض مینمائیم.
از حضرت #امام_جواد صلواتاللهعلیه روایت شده است که فرمودند:
🌿 «نیکوکاران به انجام کارهای خیر و نيكى كردن، نیازمندترند تا افراد محتاجی كه آن کارها را برایشان انجام میدهند؛ چرا که ثواب و افتخار و نيكنامی آن خیرات برای خودشان است! پس انسان هر خوبى كه كند، نخست به خود كرده است و نباید به خاطر کار خیرى كه در حقّ خود كرده است، از ديگران توقّع تشکّر و سپاسگزارى داشته باشد!»
💠 «قال الإمام الجواد عليهالسلام: أهلُ المَعروفِ إلَى اصطِناعِه أحوَجُ مِن أهلِ الحاجَةِ إلَيهِ، لأِنَّ لَهُم أجرَهُ و فَخرَهُ و ذِكرَهُ، فمَهما اصطَنَعَ الرَّجُلُ مِن مَعروفٍ فإنَّما يَبدأ فيهِ بِنَفسِهِ، فلا يَطلُبَنَّ شُكرَ ما صَنَعَ إلى نَفسِهِ مِن غَيرِهِ.»
📚 كشف الغمّة (محدثإربلی)، ج۳، ص۱۳۹
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۷۵، ص۷۹
🍂 «یارب فرج امام ما را برسان.»
#حدیث #اخلاقی #انفاق #خیرات #اخلاص
@Hedayatgary
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
zamaneh61.pdf
13.06M
⭕️ یک دوره بهائیت پژوهی
👈 نسخه pdf ماهنامه زمانه | ویژهنامه بهائیت
🔹تحت اشراف تاریخنگار متفکر، حضرت استاد ابوالحسنی منذر ؛ مهر ۱۳۸۶
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🕋 در ثواب حج با حاجیان شریک شوید...
به سند معتبر از #امام_صادق عليهالسلام منقول است كه فرمودند: پدرم #امام_باقر صلواتاللهعلیه به من فرمودند:
🌿 «پسرم! در هر شب از دهۀ اوّل ماه ذىالحجّه در بین نماز مغرب و عشاء، دو ركعت نماز به جای آور و در هر ركعت بعد از سورۀ حمد، سورۀ قلهواللهأحد بخوان و سپس اين آيه را بخوان:
💠 وَ وٰاعَدنٰا مُوسىٰ ثَلاٰثِينَ لَيلَةً وَ أَتمَمنٰاهٰا بِعَشرٍ فَتَمَّ مِيقٰاتُ رَبِّهِ أَربَعِينَ لَيلَةً وَ قٰالَ مُوسىٰ لِأَخِيهِ هٰارُونَ اُخلُفنِي فِي قَومِي وَ أَصلِح وَ لاٰ تَتَّبِع سَبِيلَ اَلمُفسِدِين. (سوره اعراف، آیه ۱۴۲)
چون چنين كنى، با حاجيان در ثواب حجّشان شريک خواهى بود، هر چند به حج نروى.»
📚 اقبال الاعمال (سیدبنطاووس)، ج۱، ص۳۱۷
زاد المعاد (علامهمجلسی)، ص۱۶۱
📝 مصمّم شویم که از امشب (شب اول ماه ذیالحجة) تا شب عید قربان، این عمل را به نیّت تعجیل در فرج انجام دهیم و ثوابش را هدیه نمائیم به محضر مقدّس مولای غریبمان حضرت صاحبالعصروالزّمان ارواحنالهالفداء.
🍂 «یارب فرج امام ما را برسان.»
#اعمال #نماز #ماه_ذی_الحجه #حج
@Hedayatgary
✍ برگی از دعای صباح امیرالمومنین علیه السلام بخط نسخ ایرانی
👉 @smbshafti
#حدیث
● محبوبترین ایام برای عبادت
از پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله" نقل شده است که فرمودند:
🔹 «مَا مِنْ أَيَّامٍ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا أَحَبُ إِلَى اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَيَّامِ الْعَشْرِ -يَعْنِي عَشْرَ ذِي الْحِجَّة-»
🔸 انجام عمل خیر و عبادت در هیچ ایامی در نزد خداوند، محبوبتر از دهه اول ذيالحجه نیست.
📚 وسائل الشیعه، ج14، ص273
@shobeiryzanJani
هدایت شده از امام مهربان
🔴 امام باقر علیه السلام فرمودند :
كسى كه در زمان غیبت قائم ما (عجّل الله فرجه الشّریف) بر ایمان و ولایت ما اهل بیت عصمت و طهارت پا برجا و ثابت بماند ، خداوند متعال پاداش و ثواب هزار شهید از شهداى جنگ بدر و حنین به او عطا مى فرماید.
( إثبات الهداه ، ج۳ ، ص۴۶۷ )
@hamsafarehaj
✅ ویژگیهای شیعۀ امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه در کلام امام باقر علیهالسلام
از حضرت #امام_باقر علیهالسلام روایت شده است که فرمودند:
🍃 «همانا شیعیان علی علیهالسلام كسانی هستند كه در راه دوستی و ولایت ما، بذل و بخشش مال میکنند و به خاطر مودّت ما، نسبت به یکديگر محبّت میورزند و برای زنده كردن امر ما، به ديدار هم میروند؛ وقتی كه خشم گيرند، ظلم و ستم نمیكنند و چون خشنود شوند، اسراف نمیورزند؛ برای همسايگان خود، بركت و رحمت و برای معاشران و نزدیکان خود، مایۀ سلامتی و آسايش هستند.»
📚 خصال (شیخصدوق)، ج۲، ص۳۹۷
تحف العقول (علامهحرانی)، ص۳۰۰
🟣 شیعیان و دوستان #امیرالمؤمنین علیهالسلام! غدیرِ مظلومِ غریب، نزدیک است و تا ظهور وارث غربتش نیز، هیچ متولّی و احیاگر عامی ندارد! پس هر چه میتوانید و به هر شکلی که از دستتان بر میآید، برای تبلیغ و بزرگداشت #غدیر، تبیین #ولایت ائمّه معصومین علیهمالسلام و کاستن از غم غربت مولای مظلومتان هزینه کنید و وقت بگذارید.
#حدیث #اخلاقی #شیعه #اسراف #ظلم
@Hedayatgary
✅ غسل جمعه، کفّارۀ گناهان طول هفته
از حضرت #امام_صادق علیهالسلام روایت شده است که فرمودند:
🌿 «غسل جمعه، پاک كننده و كفّارۀ گناهان مرتکب شدۀ مؤمن بین دو جمعه است.»
💠 «قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام: غُسْلُ يَوْمِ الْجُمُعَةِ طَهُورٌ وَ كَفَّارَةٌ لِمَا بَيْنَهُمَا مِنَ الذُّنُوبِ مِنَ الْجُمُعَةِ إِلَى الْجُمُعَةِ.»
📚 الفقيه (شیخصدوق)، ج۱، ص۱۱۲، ح۲۲۹
وسائل الشیعة (شیخحرعاملی)، ج۲، ص۹۴۵
بنابر نظر اغلب فقهاء، وقت اداء #غسل_جمعه، از اذان صبح تا غروب آفتاب روز #جمعه است و پس از آن از صبح تا غروب شنبه، به نیّت قضاء انجام میشود؛ و وقت فضیلت آن، نزدیک و قبل از ظهر جمعه است.
روز جمعه است و بهار #صلوات؛ به نیّت سلامتی و فرج یگانه امام غریب عالَم، حضرت صاحب العصر والزّمان عجّلاللهفرجهالشریف...
🍃 «اللّهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد وعجّل فرجهم والعن أعدائهم أجمعین.»
#حدیث #آداب #سبک_زندگی #احکام
@Hedayatgary
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺لُرد هدلی؛ اشراف زاده بریتانیایی که به آیین اسلام گروید و با افتخار در خیلِ حاجیانِ بیت الله درآمد (ایستاده در وسط)
👈 او بیانات شگفتی در باب کمال و جامعیت اسلام نسبت به همه ادیان و نحلهها دارد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺رضوان مقام علامه کلباسی رضوان الله علیه | مجتهد بنام عصر فتحعلیشاه قاجار
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
✅قسمتی از مقدمه کتاب : تذکره مآثر الباقریة ، به انضمام رساله اشعار مسجدیه - ویژگیهای سبکی تذکره - صفحه ۴۵] :
🔸️ #مکنیل در معرکه هرات به گفته ناسخ التواریخ دوبار و به روایت فارسنامه ناصری، سه بار #شاه جوان ایرانی و وزیر پیرش را فریفت و هر چند بار با اصرار اجازه خواست که برای ایجاد زمینههای تسلیم هراتیان و آشتی بین کامران میرزا و یارمحمدخان به اردوگاه یار محمد برود اما هر بار با وقت، کشی ایرانیان را در انتظار سوخت و حتی ده هزار تومان وجه نقد زر مسکوک از خود به خصم پرداخت و با پافشاری از آنها خواست قلاع خراب و لشکر منهزم خود را سریعاً بازسازی کنند. سپس دست خالی برمیگشت و اظهار تاسف میکرد.
دست آخر مهدیخان قراپاپا این تدلیس و تلبیس وی را به شاه گزارش داد و #محمد_شاه را خشمگین و آشفته ساخت شاه #مکنیل را از خود راند و از لشکر نیز اخراج کرد [۱].
وزیر مختار مطرود و مغضوب نیز به سرعت به یکی دیگر از زیردستان #انگلیسی به نام استرودات دستور داد به تهدید #شاه و تقویت افغانها ادامه دهد و خود از این که در درون به هدفش کاملاً دست یافته بود شادمان به تهران آمد و از راه زنجان به آذربایجان رفت.
او از، زنجان نامه ای مشتمل بر ۹۵۰ کلمه به #سید_شفتی در اصفهان نوشت. [۲]
#سید نیز جوابی دندان شکن در ۲۴۰۰، کلمه برایش فرستاد اما زمانی پاسخ #مکنیل داده شد که سیاست او کارگر افتاده بود.
سربازان انگلیسی در ماه ششم ژوئن ۱۸۳۸م مطابق ۱۲۵۴ ق جزیره خارک را تصرف کرده بودند و #شاه مجبور، شد محاصره هرات را رها کند و برگردد چون با تجهیزاتی معادل پانصد غلام سپاهی (Sepoy ) از مستعمره هند و دو توپ شش پاندی خارک را اشغال کرده بودند و دسترسی آنها به هرات کاملاً ساده شده بود [۳] .
در کتاب مفصل #بیان_المفاخر اشارتی کوتاه به این #مراسله رفته است [۴] نامه و پاسخ حیاتی و در عین حال فخیم است نیرنگ و دورنگی فرستاده #انگلیس و در مقابل دل پاک و استوار و سلیم قاطعیت و آگاهی #سید_شفتی نیز از جای جای نامه پیداست سید» در علوم ادبیه نیز برخلاف بسیاری از فقها دست داشت و آن چه از نوشتههای فارسی او در دست است منافی سبک نسبتاً پخته و منشیانه نامه نیست». [۵]
بعید مینماید که پاسخ این مراسله به قلم خود سید نباشد.
به هر حال این پیام پاسخ پیش از هر چیز مبین حشمت و نفوذ #سید_شفتی است که بخشی از آن میتواند ناشی از همان حساب باشد که #فتحعلی_شاه از عالمان دینی به ویژه #سید_شفتی میبرد و قبلاً ذکری از آن به میان آمد
----------
[۱]: سفرنامه چهار فصل، ص ۵۹۰
[۲]: او که میدانست شاه از این نامه آگاه میشود با این کار قصد داشت #سید_شفتی را به دخالت در سیاست #محمد_شاهی بکشد و او را از #هرات بازدارد ، چون همه میدانستند که رابطه صدراعظم حاجی #میرزا_آغاسی با سید – به دلیل انتساب به #تصوف و بی اعتنایی حاجی به عالمان بزرگ - شکر آب است.
[۳]: ع، امانت، پیشین، ص ۱۳۹
[۴]: بیان، المفاخر، ج ۱ ص ۸۹-۱۸۸ این پیام و پاسخ در صفحات ۳۹ - ۱۲۸ سیاستگران ۰۰۰، ج ۲، آمده است محمود طلوعی نیز خلاصه و قسمتهایی از این نامه و پاسخ را آورده هفت پادشاه، ج ۱، صص ۹۶ - ۲۸۶) تفصیل و تحلیل عالمانه آن در مقاله ع امانت نیز آورده شده است، پیشین، صص ۵۱ - ۱۱۱).
[۵]: امانت پیشین ص ۱۲۱ از نوشتههای معروف او در ادبیات عرب، الحليه اللامعه است که همان حواشی و تعلیقات بر کتاب سیوطی است. از آثار فارسی او نیز رساله مبسوط تحفه الابرار و همچنین رساله سوال و جواب است.
ارسال شده توسط کتابخوان قائمیه
https://www.ghbook.ir/Book/18433
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
✍ متن پشت جلد کتاب محاکم شرع🔺
▪️کتاب حاضر یکی از آثار منتشرنشده تاریخنگار خبیر، مرحوم استاد علی ابوالحسنی مُنذِر (م 1390ش) است که با مقدمه آیت الله علیدوست آغاز میگردد. این پژوهش نوین به دادگستري و دوائر قضايي ایران در عصر قاجار تا روزگار پهلوي اول نظر میکند و با محوریّت فقهای شیعه، به سرشت و سرنوشت « محاکم ِ شرع » میپردازد.
▪️بدین منظور، طبق اسناد و مدارک معتبر ، دستاوردهای تاریخی محاکم شرع و عملکرد درخشان فقها را به تفصیل ارائه داده و اصول برآمده از آن را در قالب یک میراث گرانسنگ تاریخی، به عنوان الگویی راهگشا برای محاکم قضایی امروز پیشنهاد می کند . ضمیمه پایانی کتاب نیز به چالشبرانگیزترین مباحث درباره مبانی نظری فقاهت و کارآمدی اجتهاد پرداخته و جذابیّت کتاب را دوچندان میسازد؛ مباحثی مثل موضوع جنجالی : « نظام ِ اقتصادی اسلام » و کلان مبحثِ نظامات ِ دینی و نقد اظهارات پارهای از دگراندیشان همچون دکتر سروش و دکتر کدیور درباره فقه و فقهای عظام .
▪️برای اینکه مباحث کتاب را در قالب یک نظریه متمایز طرح کنیم، بخش «تاریخشناسی، ماهیّتشناسی و رویکردشناسیِ محاکم شرع» را به یادداشتهای استاد مُنذِر افزود یم و طی صد صفحه نخست، نظریه حاکم بر کتاب را با مکتب تاریخنگار ی سکولار مقایسه کرده، به نقد تاریخنگاران سکولار می پردازیم.
📚 نشر بین الملل، بهار ۱۴۰۲
🔰 پارهای از اسناد و تصاویر کتاب 🔰
هدایت شده از چهل روز تا غدیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹#تبلیغ_غدیر_واجب_است
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است.
2⃣1⃣ روز مانده تا عید سعید غدیر
🔴 دعای پیامبر برای دوستان و نفرین دشمنان امیرالمؤمنین علی علیه السلام.
فراز ۲۳ خطابه غدیر ؛
ثُمََّ قالَ أيُّها النّاسُ ، مَن أوْلی بِكُم مِن أنفُسِكُم؟ قالوا اللّهُ و رَسولُهُ. فقالَ ألا مَن كُنتُ مَولاهُ فَهذا عَلیٌّ مَولاهُ ، اللّهم والِ مَن والاهُ و عادِ مَن عاداهُ و انصُر مَن نَصَرَهُ و اخذُل مَن خَذلَهُ.
معاشِرَ النّاسِ ، هذا عَلیٌّ أخی و وَصِيّی و واعی عِلمی و خَليفَتی فی اُمَّتی
♦️سپس فرمود ، ای مردم ، کیست سزاوارتر از شما به خودتان؟
گفتند خداوند و رسول او. آنگاه فرمود آنکه من سرپرست اویم ، پس این علیّ ولیّ و سرپرست اوست ، خداوندا پذیرایِ ولایت او را دوست بدار ، و دشمن او را دشمن دار ، و یار او را یاری کن ، و رها کننده او را تنھا گذار.
هان ای مردم ،
🌸 این علیّ است برادر و وصیّ و نگاهبانِ دانش من و جانشین من در میان امّت.
🌺 الْحَمْدُلِله الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلایَةِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلیِّ بنِ أَبِی طالِبٍ 🌺
🌹#اللهمعجللولیکالفرج
─┅═ೋ❅🍃🦋🍃❅ೋ═┅─
#آستانه_حضرت_امام_رضا_علیه_السلام
@astaneh_8
🏴 فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز حضرت امام باقر صلواتاللهعلیه را به محضر مقدّس حضرت ولیّعصر عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تسلیت عرض مینمائیم.
کامل تمّار گوید: از حضرت #امام_باقر علیهالسلام شنیدم که فرمودند: «همۀ مردم، بهائم (حیوانات) هستند (و سه بار تکرار کردند) جز اندکی از مؤمنین!» سپس سه بار فرمودند: «و مؤمن، غریب است!»
📚 كافی شریف، ج۲، ص۲۴۲، ح۲
بحار الانوار، ج۶۴، ص۱۵۹
علامه مجلسی رحمةاللهعلیه در ذیل این روایت مینویسد: «همۀ مردم بهائم هستند» یعنی: همۀ مردم در کم خردی و عدم درک حق و غلبۀ شهوات نفسانی بر قوۀ عقلانیت، مانند حیوانات هستند؛ که خدای تعالی هم فرموده است: «إِن هُم إِلَّا كَالأَنعَامِ بَل هُم أَضَلُّ سَبِيلًا» (آنان جز چهارپايان نیستند، بلكه گمراهترند! سوره فرقان، آیه ۴۴) و «مؤمن غریب است»: زیرا کمتر مانند خود را میبیند تا با او سکونت و آرامش بیابد و در بین مردم، مانند فرد غریبی است که از خاندان و وطن و دیارش دور مانده است.
🍂 «اللّهمّ عجّل لمولانا الغریب الفرج.»
#حدیث #اخلاقی #مؤمن #غربت
@Hedayatgary
✅ روزۀ روز ترویه، برابر با کفارۀ یکسال روزه است!
ترویه، به روز هشتم ماه ذیالحجّه اطلاق میشود و روزی است که حجاج، نیت حج تمتّع مینمایند و مُحرم شده، از مکه به سمت منا حرکت کرده و شب را در آنجا بیتوته میکنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار میگردند؛ این روز یکی از ارزشمندترین روزهای سال شمرده شده و آداب و اعمالی خاصی از جمله #غسل کردن و #روزه گرفتن دارد؛ #امام_حسین علیهالسلام هم در روز #ترویه سال ۶۰ هجری از مکه خارج شده و بسوی عراق حرکت کردند.
#امام_صادق علیهالسلام فرمودند:
🌿 «روزۀ روز ترويه (هشتم ذىالحجّه) كفّارۀ يک سال روزه و روزۀ روز عرفه، كفّارۀ دو سال روزه است!» [۱]
در حدیثی دیگر راوی از آن حضرت پرسید: چرا این روز را ترویه نامیدهاند؟ حضرت فرمودند:
🍃 «در گذشته در عرفات آب نبود و حاجیها روز هشتم ذیالحجه، از مکه آب برمیداشتند و به عرفات میبردند و برخی از ایشان به بعضی دیگر میگفتند: تروّیتم من الماء؟ (از آب سیراب شدید؟) به همین خاطر، این روز را ترویه نامیدند.» [۲]
📚 منابع:
[۱] ثواب الأعمال (شیخصدوق)، ص۷۴
[۲] محاسن (ابوجعفربرقی)، ج۲، ص۳۳۶
🍂 «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج.»
#حدیث
@Hedayatgary
📹 #کلیپ ویژه شهادت حضرت #امام_باقر علیهالسلام 👆
(بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی درباره نهضت علمی آن حضرت)
▪️حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
"كانت الشيعة قبل أن يكون أبو جعفر، وهم لا يعرفون مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى كان أبو جعفر ففتح لهم وبيّن لهم مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى صار الناس يحتاجون إليهم من بعد ما كانوا يحتاجون إلى الناس و هکذا یکون الامر"
«شیعیان پیش از ابوجعفر [امام باقر علیهالسلام] مناسك حج ّو حلال و حرام خود را نمىدانستند. آن حضرت، درِ علم را بر ایشان گشود و مناسك حجّ و حلال و حرام مردم را بیان فرمود، تا آنجا كه مردمى كه شیعه به آنها محتاج بودند (در امر مناسك و حلال و حرام ) خودشان محتاج شیعه گشتند، و امر امامت اینگونه است!»
🔺کافی، ج۲، ص۲۰
@shobeiryzanjani
✅ عرفه، روز دعا و طلب حاجت و عافیت
حضرت #امام_سجاد علیهالسلام فرمودند:
🍃 «نتیجۀ دعای مؤمن از سه حال خارج نیست: یا برایش ذخیره میگردد و یا حاجتش برآورده میشود و یا بلایی که میخواسته به او برسد را دفع میکند.» [۱]
حضرت #امام_صادق علیهالسلام فرمودند:
🍀 «خدای تعالی به حاجت تو آگاهی دارد و میداند چه میخواهی، اما دوست دارد حاجتها با او در میان گذاشته شود (حاجات از او درخواست شود).» [۲]
راوی گوید: حضرت امام صادق صلواتاللهعلیه به من فرمودند:
🌱 «ای میسّر! دعا کن و مگو کار از کار گذشته؛ زیرا نزد خدای تعالی منزلتی است که جز با دعا و درخواست به آن نتوان دست یافت؛ و اگر بندهای دهان (از دعا) فرو بندد و از خدا نخواهد، چیزی به او داده نمیشود؛ پس بخواه تا به تو بدهند؛ ای میسّر! هیچ دری نیست که کوبیده شود، مگر آنکه بالاخره به روی کوبندۀ آن باز خواهد شد.» [۳]
عبدالله بن جُندب از حضرت #امام_کاظم علیهالسلام روایت میکند که فرمودند:
🌿 «هر كس در غياب برادر مؤمنش براى او دعا كند، از عرش ندا میشود كه: صد هزار برابر آن برای تو باد!» [۴]
💠 «قال زین العابدین ع: المُؤمِنُ مِن دُعَائِهِ عَلَى ثَلَاثٍ إِمَّا أَن يُدَّخَرَ لَهُ وَ إِمَّا أَن يُعَجَّلَ لَهُ وَ إِمَّا أَن يُدفَعَ عَنهُ بَلَاءٌ يُرِيدُ أَن يُصِيبَهُ. [۱] عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَعْلَمُ مَا يُرِيدُ الْعَبْدُ إِذَا دَعَاهُ وَ لَكِنَّهُ يُحِبُّ أَنْ تُبَثَّ إِلَيْهِ الْحَوَائِجُ فَإِذَا دَعَوْتَ فَسَمِّ حَاجَتَكَ. [۲] عَنْ مُيَسِّرِ بْنِ عَبْدِ الْعَزِيزِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ لِي: يَا مُيَسِّرُ ادْعُ وَ لَا تَقُلْ إِنَّ الْأَمْرَ قَدْ فُرِغَ مِنْهُ إِنَّ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْزِلَةً لَا تُنَالُ إِلَّا بِمَسْأَلَةٍ وَ لَوْ أَنَّ عَبْداً سَدَّ فَاهُ وَ لَمْ يَسْأَلْ لَمْ يُعْطَ شَيْئاً فَسَلْ تُعْطَ يَا مُيَسِّرُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ بَابٍ يُقْرَعُ إِلَّا يُوشِكُ أَنْ يُفْتَحَ لِصَاحِبِهِ. [۳] عَن أَبَاالْحَسَنِ مُوسَى علیهالسلام قال: مَنْ دَعَا لِأَخِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ نُودِيَ مِنَ الْعَرْشِ وَ لَكَ مِائَةُ أَلْفِ. [۴]»
📚منابع:
[۱] تحف العقول (علامهحرانی)، ص۲۸۰
[۲] کافی (شیخکلینی)، ج۲، ص۴۷۶
[۳] همان، ج۲، ص۴۶۶
[۴] همان، ج۲، ص۵۰۸
در این روز #عرفه، در صدر دعاهایمان بر قضای حوائج برادران مؤمن و رفع گرفتاریهای شیعیان عالَم و حاجات خودمان، از دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج حضرت ولیّعصر عجّلاللهفرجهالشریف غافل نشویم؛ تا مولای غریبمان نیز امروز در عرفات یا کربلا، دعاگوی ما باشند...
🍂 «اللّهمّ عجّل في فرج
مولانا صاحب الزّمان.»
#حدیث #اخلاقی #دعا #حاجت #استجابت #دفع_بلا #عافیت
@Hedayatgary