💢ظلم متصوفه بر ائمه بعد از امام رضا (ع)
🔶یکی از این اقدامات متصوفه، این بوده که بین سران خویش و اهلبیت علیهمالسلام پیوند زده و بزرگان خویش را مرتبط با آنها نشان دهند.
🔶 شیخ مؤذن خراسانی، از بزرگان فرقه ذهبیه، در کتاب خود بیان کرده که «معروف کرخی» خرقه خویش را از امام علی بن موسیالرضا علیهالسلام دریافت کرده و همه فرق صوفیه، از این طریق با اهلبیت علیهمالسلام مرتبط میشوند.
🔷در بررسیهای تاریخی، اثبات تاریخی وجود شخصی به نام «معروف کرخی» و دربان بودن او، بعید به نظر میرسد؛ چون حضرت امام رضا علیهالسلام سال ۲۰۰، مأمون را در طوس ملاقات کرده است و این همان سالی است که «معروف» در بغداد از دنیا رفته است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.adyannet.com/fa/news/43937
#غصب_منصب_عرفانی_معصومین
#مقالات_نقد_تصوف
#معروف_کرخی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
🔍 ابراهیم ادهم و دوری از خلق
ابراهیم ادهم می گفت: حبّ لقای مردم از حبّ دنیاست، و ترک ایشان از مقوله ترک دنیاست. ابراهیم می گفت: من دوست دارم مریض شوم تا نماز جماعت بر من واجب نشود؛ و من مردم را نبینم! و مردم مرا نبینند!
➖ابراهیم ادهم و ترک محبّت به غیر خدا
وقتی ابراهیم از بلخ رفت، پسری داشت. هنگامی که آن پسر بزرگ شد، سراغ پدرش را گرفت! لذا به همراه مادرش به سوی مکه حرکت کرد به امید آنکه پدرش را ببیند. وقتی ابراهیم خانواده اش را دید، گریه کرد و دعا کرد: " الهی اَغِثِنی". در این هنگام فرزندش در کنارش جان داد. یاران ابراهیم علت را جویا شدند. گفت: وقتی او را در آغوش گرفتم، مهر او در دلم نشست امّا ندایی آمد که ای ابراهیم! تو محبّت ما را ادّعا می کنی، و در عین حال به دیگری محبّت می ورزق؟ وقتی این صدا را شنیدم، از خدا کمک خواستم و گفتم: اگر محبت او مرا از محبت تو باز می دارد، یا جان او را بگیر یا جان مرا. پس آن دعا مستجاب شد، و او از دنیا رفت!
ابراهیم گفت: تا عیالِ خود را چو بیوگان نکنی، و فرزندان خود را چون یتیمان نکنی، و در شب در خاکدانِ سگان نخوابی، امید نداشته باش تو را در صف مردان راه ندهند!
➖ابراهیم در طواف خانه خدا به مردی گفت: تا از چند مرحله عبور نکنی، به درجه صالحین نمی رسی: درِ نعمت بر خود ببندی و درِ محنّت و غم بگشایی؛ در عزّت بر خود ببندی و در ذّلت بگشایی؛ درِ خواب بر خود ببندی و درِ بیداری بگشایی؛ در غنا و توانگری بر خود ببندی و درِ فقر و درویشی بگشایی.
➖ابراهیم ادهم و خوردن خاک
نقل شده است که چون ابراهیم ادهم، غذایِ بی شبهه نمی یافت، گِل و خاک می خورد.
📚الکواکب الدریه، ج۱، ص ۲۰۱-۲۰۳
📚تذکره الاولیاء ص ۹۵-۹۷-۱۰۴
📚 پیدایش سیر تصوف، ص ۱۱۳
#اقطاب_صوفیه #ابراهیم_بن_ادهم
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
با عرض سلام و تشکر از حسن توجه شما بزرگوار به مطالب کانال، باید در مورد توصیه شما مبنی بر مشاهده کلیپی از مقام معظم رهبری در تأیید اشعار مولوی، نکاتی چند را مد نظر داشته باشید:
1️⃣مقام معطم رهبری، یکی از اندیشمندانی است که همیشه مروج کرسی های آزاد اندیشی بوده و هستند و در تلاش بوده اند تا با ترویج این گونه کرسی هایی، نسلی پویا و اهل تعقل پرورش تربیت کنند.
2️⃣باید دقت بفرمایید که قطعا این تعبیری که مقام معظم رهبری در مورد مولوی به کار می برند، به این معنا نخواهد بود که مقام معظم رهبری، مولوی را معصوم میدانند.
3️⃣پس نتیجه نکته قبل این است که وقتی مولوی معصوم نباشد، امکان خطا در مطالب مثنوی نیز امکان دارد و به این خاطر است که علامه محمد تقی جعفری که علمیت ایشان بر همگان روشن است، بیان کرده اند که 100 اشکال از مثنوی پیدا نمودهاند.
برای دیدن دیدگاه علامه جعفری روی آیدی زیر کلیک بفرمایید.
https://eitaa.com/sufi110/454
4⃣توجه به استدلال علمی و پرهیز از شخصیت زدگی، یکی از لوازم آزاد اندیشی است که مقام معظم رهبری به آن عقیده راسخ دارد، به این دلیل مقام معظم رهبری در درس خارج خویش بخصوص کتاب موسیقی و غنا( مکتوب شده درس خارج رهبری)، بعضا دیده گاه امام خمینی رحمت الله علیه را مطرح کرده و آن را نقد می کنند.
5⃣باید دقت کرد که ولایت پذیری و تبعیت از ولایت فقیه به این معنا نیست که در مباحث علمی، سخنان ایشان مورد تحلیل واقع نشود، بلکه اطاعت از ولی فقیه در مباحث اجتماعی و سیاسی لازم بوده و نباید از فرامین ایشان تخطی کرد ولی در مباحث علمی، اگر کسی با دلیل و برهان، دیدگاهی غیر از ایشان پذیرفت، هیچ گونه اشکالی ندارد.همان گونه که سیره شخصی ایشان هم بر همین منوال است.
🔙پس طبق مقدمات بیان شده، باید توجه کرد که با وجود اینکه مقام معظم رهبری، مولوی را عارف دانسته و کتاب مثنوی را قبول دارد؛ ولی ایشان مولوی را معصوم ندانسته است.پس بیان اشکالات مولوی هیچ گونه مخالفتی با سخنان ایشان ندارد. و باید توجه کرد که در مباحث علمی، معیار دلیل و برهان است.
◀️توصیه می شود که برای شناخت حدود تبعیت از ولی فقیه به اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری و کتاب های آیت الله مصباح یزدی رحمة الله علیه در این ارتباط، مراجعه بفرمایید.
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
کانال#مسیر_فقاهت.mp3
10.06M
🔰استاد شهیدی
▪️نقد انگاره مطرح شده توسط صاحب بحوث وصاحب المیزان مبنی بر «عدم وجود آیه مجمل در قرآن»
▪️تفسیر قرآن به قرآن فی الجمله در #فهم آیات لازم است اما #کافی نیست
▪️ «کیفیت تبیان بودن» قرآن
▪️«لا تخاصمهم بالکتاب»
🌀برشی از درس خارج اصول۱۴۰۲/۱۱/۰۷ #المیزان #علامه_طباطبایی 🔵صوفی پژوهی @sufi110
👈🏼 #ابن_عربی و دفاع از #بدعت #معاویة_بن_ابی_سفیان و ستایش او !!
... از جمله عقاید سخیف #اهل_سنت #عدالت_صحابه است، آنان معتقدند جمیع اصحاب #رسول_الله صلیاللهعلیهوآله بدون استثناء عادل هستند و خداوند از همه آنان راضی شده و اگر هم خطایی از یکی از آنان رخ داده از باب #اجتهاد بوده!!
مخالفین شیعه #معاویه را بسیار مورد تکریم و تعظیم قرار دادهاند و احادیثی برای او وضع کردهاند از جمله اینکه او کاتب وحی #پیامبر_خدا بوده و به او لقب #خال_المؤمنین یعنی دایی مومنان نیز دادهاند!!
✍️ #سید_جعفر_مرتضی_عاملی رحمةالله علیه مینویسد:
ابن عربی وقتی که میخواهد عمل معاویه در نماز عید را درست جلوه دهد میگوید:
«و این چنین است آنچه که #معاویه کاتب!! پیامبر (ص) وخویشاوند او و دایی مؤمنان!! انجام داد، پس به #صحابه گمان نیکو میرود (خدا از همه راضی باد) و راهی برای خردهگیری بر آنها نیست.» ❗️
📚 ابن عربي سنّيّ متعصّب، ص۲۳۴
📚 الـفتوحات المکية طبع الهيئه المصريه العامه، ج۷، ص۴۵۸
#معاویة_بن_ابی_سفیان
#عدالت_صحابه
.🔵صوفی پژوهی
@sufi110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 وصی سید علی قاضی در طریقت، عباس قوچانی بوده است!
🔶در این کلیپ افرادی همچون آیت الله ناصری رحمة الله علیه، تاکید بر وصایت آیت الله قوچانی از جانب سید علی قاضی داشتهاند.
💢 بعضی ها در وجود چنین وصیتی تشکیک کردهاند، ولی خانواده آسید علی قاضی و شاگردان درجه یک ایشان چون آیت الله ناصری و حتی آقای حداد و حضرت علامه طباطبائی، همه به صحت این وصیت شهادت داده و ایشان را وصی رسمی مرحوم قاضی دانستند.
❓❓جای سوال اینجاست، پس تاویل هایی که بعضی از افراد، درباره این وصیت نامه ایجاد کرده و وصی را به ظاهر و باطن تقسیم کرده اند، بر اساس چه مبنایی بوده است؟؟؟
❓❓اگر آیت الله قوچانی فقط وصی ظاهری سید علی قاضی بود، چرا شاگردان مبرز سید علی قاضی همچون علامه طباطبایی و ... به این مسئله اشاره نکردهاند؟؟
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
«نماز برای چيست؟
يک بيان نورانی وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه دارد که آن قبلاً به يک مناسبتی خوانده شد،
آنها که در خانه شان نهر روان است حالا از قنات می آید يا از چشمه میآید يا از جای ديگر ميآيد يک حوضی هم داخل منزل دارند که اين نهر از يک طرف وارد اين حوض ميشود و از طرف ديگر از اين حوض خارج ميشود، آب اين حوض هميشه تازه و با حلاوت و خوردنی است. آن که وجود مبارک امام صادق سلام الله علیه طبق نقل مرحوم شيخ مفيد در أمالی دارد و قبل از آن وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه داشت، يکی تشبيه به چشمه است يکی تشبيه به نهر.
حضرت فرمود: اصلاً نماز برای اين است که انسان شبانه روز پنج بار شست و شو کند، آدم يک نهر روانی داشته باشد که شبانه روز پنج بار شست و شو بکند باز بدن او چرکی باشد! اين شدنی نيست! فرمود:#نماز برای طاهر شدن است»
درس خارج فقه ۹۸/١٠/١٨
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
باسلام خدمت جنابعالی، من نگفتم مولوی معصوم است، نگفتم نقد نباید بشود، علامه جعفری هم فرموده اند(البته سالهای قبل من این مطلب را از ایشان خواندم )که ای کاش وقتی که برای مثنوی گذاشتم، برای تفسیر قران می گذاشتم، اما اینکه ساختن فیلم ایشان حرام است، ان قلت دارد. البته بسیاری از مر اجع ما فقیه اند نه عارف بنابراین خیلی تعجب آور نیست که ایشون این حرف را برنند.
💢💢💢💢💢
با سلام و حسن توجه شما بزرگوار به مطالب کانال
برای روشن شده مطلب باید به چند نکته اساسی توجه بفرمایید:
1️⃣.نباید به اتهام این خیلی از فقهای ما تنها در مباحث فقهی تخصص دارند ولی در مباحث عرفانی تخصصی ندارند، فتوای مراجع را به کناری قرار داده و به آن اهمیت ندهیم؛ زیرا ما یا مجتهد هستیم و یا مقلد،
◀️اگر شخص مجتهد باشد:
👈🏻 باید طبق استنباط خویش از منابع دینی عمل کند.
◀️اگر شخص مقلد است: باید طبق فرایندی که در رساله های مراجع تقلید بیان شده است ، مرجع اعلم را تشخیص داده و سپس تمام اعمال خویش را بر اساس استباطهای او تنظیم کنند.
بعضی از اموری که به بحث ما وجود دارد نیز از جمله مواردی است که اشخاص مقلد باید طبق نظر مرجع تقلید خودشان عمل کنند.
2️⃣باید توجه داشته باشید که خیلی از مراجع تقلید، خودشان شاگردان علامه طباطبایی و دیگر بزرگان حوزه بوده اند که دارای مشی عرفانی بودهاند، به این خاطر با مباحث فلسفی و عرفانی بیگانه نیستند.
3️⃣باید دقت کرد که نباید به خاطر اینکه عدهای از فقهاء مشی عرفانی مصطلح را قبول نداشتهاند، فورا آنها را از دایره عالمان ربانی خارج کرد، زیرا معیار عالم ربانی بودن عمل به دستورات دینی و معارف اهلبیت علیهم السلام است و همیشه اختلاف نظر هخا در مورد امثال مولوی و ابن عربی و... بین عالمان دینی بوده و چه بسا عالمانی همچون میرزای قمی و آیت الله بروجردی با بعضی از این افراد مخالف بوده اند ولی دارای مشرب عرفانی بوده و جزء علمای ربانی هستند
4️⃣افرادی که که در عرفان های آنها شکی نیست، نقدهایی را به تصوف وارد نمودهاند؛ از آن جمله میتوان به علامه طباطبایی ، نام برد که در کتابهای متعدد خویش نقد هایی را بر تصوف وارد کرده است:
نقد تصوف از منظر علامه طباطبایی(ره)
https://eitaa.com/sufi110/369
دیدگاه علامه طباطبایی درباره «آداب و رسوم صوفیه»
https://eitaa.com/sufi110/333
دیدگاه علامه طباطبایی در باره «شریعت، طریقت و حقیقت»
https://eitaa.com/sufi110/328
تقابل صوفیه با ائمه (ع) در بیان علامه طباطبایی
https://eitaa.com/sufi110/321
دیدگاه علامه طباطبائی در مورد عرفان و تصوف
https://eitaa.com/sufi110/315
اعتراض علامه طباطبائی به سلوک ابن عربی و دیدگاه وی درباره متوکّل عباسی
https://eitaa.com/sufi110/304
📣 با تبلیغ کانال در ثواب نشر معارف حقه شیعه شریک شوید❤️
@sajadi43 ─┅═༅𖣔💚𖣔༅═┅─
📌 چهارشنبه
☀️ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۹ رجب ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 31 ژانویه 2024 میلادی
📎 #تقویم
صوفی پژوهی
🔶رمان نقد تصوف 🔰🔰عرفا و فلاسفه6️⃣2️⃣ 💢درویش: در خاتمه از این مطلب چشم نباید پوشید که همه استنباطات
🔶رمان نقد تصوف
🔰🔰فلسفه و تعقّل7️⃣2️⃣
🔶🔶آقاى فاضل:
👈🏻اوّلا ما نمى گوییم همه احکام عقلى مطلقاً حتّى در غیر شرایط لازم صددرصد مطابق با واقع است، ولى از شما مى پرسیم آیا به محض اینکه اشتباهاتى در اندیشه هاى خود یافتیم مى توان همه احکام عقلى را نادیده گرفته، خود را سرگردان وادى شک و سفسطه کنیم.
👌🏻خدا به انسان عقل داده تا بتواند در راه کشف حقیقت از ابزار تفکّر و تعقّل کمال استفاده را بکند، اگر مردم یک مشت کر و لال و بى اندیشه بودند معنى نداشت که خداوند حکیم از عقل و فکر ترّهات انگیز آنها داورى بخواهد. خطاب «(قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَکُمْ); بگو: دلیلتان را بیاورید»(1) و صدها نظایر آن که متّکى به برهان عقل است متوجّه همین مردم بود که چرا از عقل خداداده کمک نمى خواهند و اگر دلیلى بر ادّعاهاى خود دارند نمى آورند. معلوم مى شود.
👌🏻 مردم مى توانند در راه حقیقت طلبى از سلاح تعقّل کمک خواسته، به واقع دست یابند. غرض ما هم که احکام عقلى را معتبر مى دانیم بیش از این نیست، نه اینکه هرچه عقل ناقص آمیخته به اغراض به ما پیشنهاد کرد پذیرفته، گناه را به گردن عقل بیندازیم.
(1). سوره بقره، آیه 111.
ادامه دارد...
#ارمغان_خانقاه
#نقد_مثنوی
#رمان
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
صوفی پژوهی
👈🏼 #ابن_عربی و دفاع از #بدعت #معاویة_بن_ابی_سفیان و ستایش او !! ... از جمله عقاید سخیف #اهل_سنت #
👈🏼 #شراب_خواری #معاویه
#عبدالله_بن_بریده میگوید:
با پدرم بر معاویه وارد شدیم، از ما پذیرایی کرد باهم غذا خوردیم سپس #شراب آوردند، معاویه شراب نوشید و به ما نیز تعارف کرد؛ پدرم گفت از وقتی #رسول_الله صلیاللهعلیهوآله شراب را حرام کرده به آن لب نزدهام؛ اما معاویه گفت ولی لذتی بالاتر از نوشیدن شراب نیست ...
📚 مسند احمد بن حنبل ج38 ص25و26
#ابن_عربی
#مطاعن #مطاعن_معاویه
#مطاعن_دشمنان_اهلبیت
#عدالت_صحابه
.🔵صوفی پژوهی
@sufi110
💢شخصیت شناسی داوود طائی
🔶 در روند انتساب خرقه فرقههای صوفیه نعمتاللهی تا حسن بصری افرادی وجود دارند که جزء اهلسنت بوده و با وجود اینکه در زمان اهلبیت علیهمالسلام زندگی میکردند، ولی هیچگونه ارتباطی بین آنها و حضرات معصومین علیهمالسلام گزارش نشده است.
🔶«داوود طائی» یکی از این افرادی است که شاه نعمت ا...ولی که مؤسس سلسله صوفیان نعمتاللهی بوده در اشعارش او را در سلسله خرقهاش ذکر کرده است.
🔷مورخینی همچون «خطیب بغدادی» برای داوود طائی، اساتید فراوانی ذکر کردهاند؛ ولی از بین آنها با «ابوحنیفه» مراوده علمی بسیار داشته و شاکله اصلی فکر او در این رفتوآمدها با ابوحنیفه شکل گرفته است.
🔷ابوحنیفه رابطه مسالمتآمیزی با معصومین علیهالسلام نداشته و شواهد بسیاری بر دشمنی ابوحنیفه با حضرات معصومین علیهمالسلام وجود دارد.
https://www.adyannet.com/fa/news/43746
📎 #داوود_طائی
📎 #گرایشات_اهل_سنت
🔵صوفی پژوهی
@sufi110