☘ روزهای اول #کرونا بود، آن اسفندماه کذایی، که بسیاری قم را کانون #خطر میدانستند، گفتم:
❤️ امنتر از تمام دنیا! قم...
❤️ خانهی دختر مسیحا! قم...
#شعر
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
❤️ خوشبخت قوم و طایفه ما مردم قمیم
❤️ جاروکشان خواهر خورشید هشتمیم
❤️ اعجاز این ضریح که همواره بیحد است
❤️ چیزی شبیه پنجره فولاد مشهد است...
#برقعی
🆔@taalighat
✅ پیشنهاد عضویت در این کانال که معمولاً اطلاعات و نکات جالبی دارد:
🆔https://eitaa.com/motafavetbekhoon
هدایت شده از الهادی
📿 کیفیت نماز توبه یکشنبه ماه ذی القعده
🎞 در مورد اهمیت و آثار این نماز، پیام تصویری حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری را ببینید (۴دقیقه):
🎥 eitaa.com/nasery_ir/7831
🔅 گسترش نماهنگ مذهبی، تغییر ذائقه و تجلیل از اقدام میثم مطیعی
🔻 چندسالی است که #نماهنگ_مذهبی باب شده و رونق گرفته و جای خود را در #سبد_فرهنگی بسیاری از خانوادههای مذهبی باز کرده است. تاجایی که این دست نماهنگ ها به بخش لاینفک زندگی خانوادههای مذهبی بدل شده است. البته همه این محصولات از یک جنس و سنخ نیستند و قطعاً برخی از آنها را میتوان آثاری فاخر دانست.
🔻اما تحلیل ماهیت نماهنگ مذهبی و ارزشگذاری آن موضوع یادداشت و مقاله مفصلی است اما اجمالاً اینکه #مذاق_شریعت با گسترش موسیقی همراه نبوده و ما را به آن سوق نمیدهد. این بهمعنای انکار مطلق هرنوع #موسیقی نیست چه آنکه در نگاه رهبر معظم انقلاب میتوان از موسیقی اصیل بهره برد.
🔻 برخی تحلیلها مبنی بر لزوم #جذب_حداکثری یا تولید محصول قابل رقابت با فضای رقیب با نگاههای سطحی موجب شد #مداحی بهسمت میکس #مداحی_موسیقی برای مخاطب کودک و نوجوان سوق پیدا کند. بدون آنکه سبک موسیقی، تناسب شعری، مدل ذائقه سازی و... ارزیابی دقیقی شود.
🔻 این طیف محصولات تا جایی پیش رفت که دراین میان با برخی تولیداتی مواجه شدیم که میتوان نام آنها را #فاجعه_فرهنگی نهاد روبرو شدیم. #برخی محصولات مجموعه #نجم_الثاقب و #مأوا ازاین دست است.
🔻 بسیاری از سازندگان این محصولات بچههای مذهبی و انقلابی اند، بهویژه مداح های جوان، اما بهدلیل فقدان #عمق_فکری نمیتوان ازایشان انتظار تحلیل لایههای عمیق فرهنگ را داشت. اینکه #تغییر_ذائقه امری نرم است و اینکه #مذاق_شریعت در نسبت با موسیقی چیست و اینکه مدل بهره از موسیقی برای ترویج امر دینی به چه نحو باشد، خارج از توان این عزیزان است.
🔻 #تغییر_ذائقه بهاین معنا که نسل جدید
اولاً از ابتدا بهسمت موسیقیهای تند و تیز سوق داده میشود و تنها فرقی که با دیگری دارد محتواست نه فرم. یعنی او هم همان آهنگی را گوش میدهد که فلان بچه در خانواده غیر مذهبی فقط اشعار آن متفاوت است.
ثانیاً شرطی شده و مداحی و محتوای مذهبی را با تنها با موسیقی میپسندند و به غیر این مدل کم رغبت یا بیرغبت میشود.
ثالثاً بهمرور انس اون با مقوله اصیل هیئت و مداحی اصیل کم میشود. همه این امور بهمرور و در بلندمدت رخ میدهد نه یکشبه.
🔻 در چنین فضایی #میثم_مطیعی با درک صحیح از مسئله کوشید مدلی بدیل ارائه دهد. تولید برنامههای مختلفی از جمله جمع خوانی بهمناسبت #جشن_تکلیف با رعایت ویژگیهایی چون:
شادبودن اجرا
جذاب بودن دکور
فاخربودن شعر
برخورداری از هیجان کودکانه
و موسیقایی بودن سبک خواندن
عدم کاربرد آلات #موسیقی
اقدامی تحسینبرانگیز است. اینکه میتوان محتوای شاد تولید کرد بدون اینکه غرق در موسیقی شد، تجلیل برانگیز است.
🔻 درپایان تکرار میکنم مسئله وجوه متعددی دارد و این یادداشت درصدد نفی مطلق هرگونه محصول فاخر با رعایت موازین و قواعد نیست. از سویی با عزیزانی که به امثال عبدالرضا هلالی حمله میکنند و با برچسبهایی چون صورتی آنها را نفی میکنند، همراه نیستم. خيلی ازاین بچهها در جبهه انقلاب هستند. به هلالی نقد داریم، نقدش میکنیم اما #بیانصافی_ممنوع
➖➖➖➖➖➖➖
سرود زیبای جشن تکلیف / میثم مطیعی
🆔https://www.aparat.com/v/cifo45j
#نماهنگ_مذهبی
#ترویج_موسیقی
#تغییر_ذائقه
#نسل_جدید
#میثم_مطیعی
#هیئت
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
#نکته
📚 #کتاب و مسئله مطالعه در زیست رهبر انقلاب، عنصری اساسی و محوری است. نمیشود داعیه ولایتمداری داشته باشیم و بخواهیم در تراز آقا #انقلابیگری کنیم ولی #مطالعه و انس با کتاب در سبد زندگی ما کمرنگ باشد.
انقلابی منهای مطالعه میشود انقلابی قشری...
#کتاب
#نمایشگاه_کتاب
🆔 @taalighat
#تعطیلات_شنبه
📍باتوجه به بحث دوباره مجلس درباره تعطیلی شنبهها و برخی تحلیلهای سهلاندیشانه، لینک یادداشتهایی که چندهفته گذشته در نقد #تعطیلات_شنبه نوشته شده بود تقدیم میشود:
📝"درنگی در ابعاد فرهنگی تعطیلی شنبه"
🔻 بخش اول
https://eitaa.com/taalighat/1393
🔻 بخش دوم
https://eitaa.com/taalighat/1396
🔰️ مطالب مرتبط:
🔻 بررسی ابعاد تعطیلی شنبهها (پژوهشکده باقرالعلوم)
https://eitaa.com/taalighat/1397
🔻 شنبهها را قرمز نکنید (همشهری)
https://eitaa.com/taalighat/1402
🔻 جزوه نقد دستاوردهای تعطیلی شنبهها (پژوهشکده باقرالعلوم)
https://eitaa.com/Iran_of_the_future/1490
🔻 یادداشتی از دکتر سجاد صفار
https://eitaa.com/Iran_of_the_future/1507
🔻 مناظره حجتالاسلام موسوی درباره تعطیلی شنبهها
https://eitaa.com/Iran_of_the_future/1518
🔻 افزودن تعطيلات رسمی و بدعت مقابله با قانون اساسی (حجتالاسلام حیدری پور)
https://eitaa.com/abbas_heidaripour/218
🔻 شنبه تعطیل، حجتالاسلام علی مهدیان
https://eitaa.com/ali_mahdiyan/2419
➖➖➖➖
📝 دو مطلب از مرحوم آیتالله حائری شیرازی درباره تعطیلی شنبهها
https://eitaa.com/haerishirazi/4506
https://eitaa.com/haerishirazi/4500
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
هدایت شده از حبیباله بابائی
فهمیدن این نکته سخت نیست که «آفاق زمان» برای هر ملتی ریشه در عمق باورها و ارزشهای آن ملت دارد (زمان به مثابه امر فرهنگی)؛ تغییر در «اوقات فرهنگی» هر ملت هم در حقیقت تغییر در فرهنگ و ریشههای هویتیِ آن ملت است.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1715751913169356146
📝 مسئله تعطیلی شنبهها و نارسایی فکری جبهه انقلاب
📍بنانداشتم درباره تعطیلی شنبه مجدد مطلبی بنویسم اما برخی از اظهارنظرهای بچه های جبهه انقلاب نگرانم کرد. اساسا آنقدر که نگران این حد از نارسایی فکری و تحلیلی در جبهه انقلاب هستم، از مصوبه تعطیلی شنبه نگران نیستم.
تعطیلی شنبه یک مصداق و مورد از کنش و طراحی جریان غرب گراست. جریان غرب گرا خوب بلد است زمین بازی درست کند، جبهه انقلاب را هم بازیگران آن زمین بازی قرار دهد و ما هم در اوج اقتدار جبهه انقلاب و هزیمت جبهه غرب گرا، پرچم او را بالا ببریم. باید برای این مصائب فکری کرد.
🔻 رویکرد تقلیل گرایانه و ساده سازی مسئله
🔹 برخی گفتند یعنی شما نگرانید دعای ندبه و نماز جمعه کمرنگ شود؟ خب اصلا تعطیلی جمعه که حذف نشده، بلکه یک روز به این تعطیلات اضافه شده، پس نماز جمعهتان سرجای خودش هست؟ با این سطح از تقلیلگرایی چه کنیم؟ مگر مسئله ما مصداقی به نام نماز جمعه است فقط؟
🔹 در یادداشت قبلی کلیدواژه های مهم و راهبردی را مطرح کردم؛ کسانی که با فضای #مطالعات_اجتماعی و اندیشه تمدنی آشنایی دارند، بار تئوریک این کلیدواژه ها را می شناسند اما متأسفانه این کلیدواژه ها که هر یک موضوع تحقیقات، مقالات و یادداشت های تفصیلی و تخصصی است، از دید بسیاری پنهان ماند و منتقدین چسبیدند به نگرانی از تعطیلی نماز جمعه، در حالی که این واژگان و مفاهیم بسیار مهم هستند و نقطه تمرکز و نگرانی ما اینجاست:
ارزش زمان
نظم اجتماعی
نظم مدرن
پیام پنهان اجتماعی زمان
بعد نمادین زمان
زمان و تمدن (بعد تمدنی زمان)
زمان و تاریخ
زمان و فرهنگ
تغییر در نظم زمانی و انقطاع تاریخی
تغییر در نظم زمانی و تحول فرهنگی
نسبت تعطیلی و سبک زندگی
🔹 کسی درباره نسبت تعطیلی شنبه و این کلیدواژه ها سخن نگفت. شاید امکان سخن هم نبود. کسی که #مدرنیته را بشناسد، #جریان_غربگرا و لیبرال را بشناسد، سبک و شیوه و #فرآیند_تحولات_فرهنگی را بداند، متوجه می شود که تغییر در #نظم_اجتماعی یک جامعه با آن جامعه چه می کند.
🔻 فقر فهم تمدنی
🔹 از زمان قاجار بسیاری از روشنفکران با همین استدلال که باید برای پیشرفت، شبیه غرب شد، سعی در انواع تحول داشتند. یکی از نقاط تمرکز آن ها تحول در خط فارسی، تحول در زبان فارسی و تحول در سبک پوشش بود. بسیاری می گفتند حالا اینکه عبارات را با الفبای فارسی بنویسیم و یا لاتین چه فرقی می کند؟ خط را تغییر دهیم چه فرقی می کند؟ بهتر نیست شبیه دنیا باشیم؟ با همین ساده اندیشی مسئله را تقریر می کردند. اما کسی نمی دانست نسبت خط و تمدن، نسبت زبان و تمدن چیست.
🔹 امروز هم از بسیاری مسائل #خوانش_تمدنی نداریم. نمی دانیم نسبت زمان و تمدن چیست؟ پس راحت با مسئله ای چون تعطیلی شنبه کنار می آییم یا آن را چنان ساده سازی می کنیم که گویی یک مسئله بی اهمیت است. این مسئله جایی خطرناک می شود که با همین استدلال و دست فرمان باید در بسیاری از مواضع دیگر هم عقب نشینی کنیم.
🔻 مضاف به اینکه عمده استدلال های اقتصادی مدافعین تعطیلی شنبه نیز دقیق و مستند نیست و اگر مجالی بود نقدی بر آن هم خواهم نوشت.
#تعطیلی_شنبه
#جبهه_انقلاب
#خوانش_تمدنی
#فرآیند_تحولات_فرهنگی
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
📝 نگاهی به جایگاه روزهای جمعه و شنبه در میراث روایی
🔻 در سلسلهیادداشتهای گذشته به #ابعاد_فرهنگی و تمدنی مسئلۀ زمان اشاره کردیم، اما نگاهی به برخی از تراث روایی نشاندهندۀ نوع نگرش روایات به روزهای جمعه و شنبه است.
🔻 تأکید روایات متعدد بر روز شنبه (سبت) بهعنوان روز «آغاز فعالیت هفته» و روز برکت و تلاش پس از تعطیلی #جمعه بهعنوان (#عید همۀ امتها) نکتهای درخور توجه است. در این روایات به انتخاب عنوان «الانتشار» برای «یوم السبت» توجه شود.
🔻 دراین روایات بر تخلف یهود و تبدیل روز تعطیل از جمعه به شنبه و #عقاب_الهی بهسبب این عصیان اشاره شده است؛ عصیان یهود موجب این عقاب برای آنان شد که روز شنبه که روز تلاش و برکت است، بر آنها تحریم شود و بهنوعی از برکت الهی محروم گردند.
اینکه به این روایات توجه کنید:
🔹 عنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ أَبِي أَيُّوبَ إِبْرَاهِيمَ بْنِ عُثْمَانَ الْخَزَّازِ أَنَّهُ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «فَإِذا قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ»، قَالَ: الصَّلَاةُ يَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ الِانْتِشَارُ يَوْمَ السَّبْتِ. وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام: أُفٍّ لِلرَّجُلِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُفَرِّغَ نَفْسَهُ فِي الْأُسْبُوعِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ لِأَمْرِ دِينِهِ فَيَسْأَلَ عَنْهُ. (الخصال، شیخ صدوق، ج٢، ص٣٩٣)
🔹الْحَدِيثُ مَشْهُورٌ عَنِ النَّبِيِّ صلیاللهعلیهوآله: بُورِكَ لِأُمَّتِي فِي سَبْتِهَا وَ خَمِيسِهَا. (جمال الاسبوع، سید ابنطاووس، ص١٧٠)
🔹 سأَلَ أَبُو أَيُّوبَ الْخَزَّازُ وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ سِنَانٍ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «فَإِذا قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ» فَقَالَ علیهالسلام: الصَّلَاةُ يَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ الِانْتِشَارُ يَوْمَ السَّبْتِ. (منلایحضرهالفقیه، ج٢، ص٢۶٧)
🔹 و قَالَ علیهالسلام: السَّبْتُ لِبَنِي هَاشِمٍ وَ الْأَحَدُ لِبَنِي أُمَيَّةَ، فَاتَّقُوا أَخْذَ الْأَحَدِ. (منلایحضرهالفقیه، ج١، ص۴٢۵)
🔹 قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله: اللَّهُمَّ بَارِكْ لِأُمَّتِي فِي بُكُورِهَا يَوْمَ سَبْتِهَا وَ خَمِيسِهَا. (منلایحضرهالفقیه، ج١، ص۴٢۵)
🔹 روَى مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى الْخَثْعَمِيُّ عَنْهُ علیهالسلام: لَا تَخْرُجْ يَوْمَ الْجُمُعَةِ فِي حَاجَةٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ السَّبْتِ وَ طَلَعَتِ الشَّمْسُ فَاخْرُجْ فِي حَاجَتِك. (منلایحضرهالفقیه، ج٢، ص٢۶٧)
🔹 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام قَالَ: إِنَّ الْيَهُودَ أُمِرُوا بِالْإِمْسَاكِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ فَتَرَكُوا يَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ أَمْسَكُوا يَوْمَ السَّبْتِ فَحُرِّمَ عَلَيْهِمُ الصَّيْدُ يَوْمَ السَّبْتِ. (عللالشرایع، ج١، ص۶٩؛ نک: تفسیر عیاشی، ج٢، ص٣۴)
🔹 و كَانَتِ الْعِلَّةُ فِي تَحْرِيمِ الصَّيْدِ عَلَيْهِمْ يَوْمَ السَّبْتِ أَنَّ عِيدَ جَمِيعِ الْمُسْلِمِينَ وَ غَيْرِهِمْ كَانَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ فَخَالَفَتِ الْيَهُودُ وَ قَالُوا عِيدُنَا يَوْمُ السَّبْتِ فَحَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الصَّيْدَ يَوْمَ السَّبْتِ وَ مُسِخُوا قِرَدَةً وَ خَنَازِيرَ. (تفسیر قمی، ج١، ص٢٢۴)
#جمعه
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
📝 نامه مهم حضرت آیتالله العظمی سبحانی درباره #تعطیلی_شنبه
🔻🔻🔻
🆔https://eitaa.com/e_sobhani/2010
📍ماجرای #تعطیلی_شنبه مصداق تبديل #نامسئله به #مسئله در کشور است. برای بیمسئله ها راحت میتوان مسئله ساخت. هر مسئلهای... از این حواسپرتی اجتماعی چهکسی سود میبرد؟
#مسئلهسازی_کاذب
#جریان_غربگرا
#تعطیلی_شنبه
https://virasty.com/Hosseinizadi/1715937563428818333
➖➖➖➖
🆔@taalighat