تعلیقات
قالَ الامام الجواد(ع ) : اعْلَمْ أنَّكَ لَنْ تَخْلُو مِنْ عَیْنِ اللهِ، فَانْظُرْ كَیْفَ تَكُونُ .
امام جواد (ع): بدان كه تو از چشم خدا پنهان نیستى. پس، بنگر كه چگونهاى.
تحف العقول: ۴۵۵
🆔 @taalighat
📝 نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان
(بخش اول)
1. در سالهای اخیر عموماً و در یکسال گذشته خصوصاً با پدیده تغییر #مرجعیت_اجتماعی در عموم مردم و اکنون در جامعه انقلابی مواجه شدیم.
2. تغییر مرجعیت اجتماعی از پایگاه نخبگانی به سطوحی چون #سلبریتی_سیاسی و #بلاگر_تحلیلگر تنزل یافته است. نتیجه اینکه تحلیلها بهجای آنکه مبتنی بر #مبانی باشد، تکیه به هیجانات، حب و بغض، تسویهحساب شخصی یا جریانی و برخی بازیهای امنیتی دارد. دراین میان #کانالهای_زرد که پیشینه و پشتوانه فکری روشنی ندارند نیز مزید بر علت شدند.
3. رهاورد این تغییر مرجعیت، #افول سطح تحلیل، سطح کنش و سطح فهم از موقعيت اجتماعی در بین جبهه انقلاب و مصرفکنندگان این دست تحلیلهاست. #تحیر و سردرگمی در بزنگاهها، درگیری و #بداخلاقی و انتخاب غلط در مواقع انتخاب و #تشتت در بدنه جبهه انقلاب بوده است.
4. این آسیب، عوامل متعددی دارد که بايد جداگانه بررسی شود اما یکی از آن عوامل فقدان، افول، و یا تخریب مرجعیت های اصیل فکری است. امروز یکی از ضرورتهای جبهه انقلاب #احیای_مرجعیت_اصیل_فکری است.
5. امروز و در آستانه انتخابات ریاستجمهوری مراجع فکری و #اندیشمندان_جبهه_انقلاب باید بهجای کنشهای محدود و غیر مؤثر به #کنشگری_اثرگذار و تعیینکننده روی بیاورند. ورود اندیشمندان جبهه انقلاب عرصه را بر #بلاگر_تحلیلگرها و #سلبریتی_سیاسی ها تنگ میکند و جبهه انقلاب میتواند به #بازیابی و بازسازی موقعیت خود بپردازد.
#انتخابات
#آسیبشناسی
#جبهه_انقلاب
#رسالت_نخبگان
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
📝 نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان (بخش اول) 1. در سالهای اخیر عموماً و در یکسال گذشته خصو
📝 نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان (بخش دوم)
1. مهترین آسیبی که امروز جبهه انقلاب دچار آن است، #تنازع و #تشتت است. آیات قرآن در تعالیم اجتماعی خود میفرماید: و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم"
بنابر ادبيات قرآنی نتیجه تنازع دچار فشل و سستی و از بین رفتن کارآمدی است. وقتی جبهه دچار سستی و عدم انسجام شد، ذهاب ریح رخ میدهد یعنی بیآبرو میشود. بیآبرویی در برابر دشمن، بیآبرویی در نتیجه ناکارآمدی و عدم امکان عزم واحد. پس نتیجه اصلی تنازع از بین رفتن #قدرت جبهه مؤمنین است. قدرت که از بین رفت، شوکت از بین میرود و در نهايت عنان امر به دست حریف میافتد.
2. مهمترین کارکرد نخبگان در این ایام بازگرداندن #انسجام به #جبهه_انقلاب است. انسجام نافی #اختلاف نظر در مقابل آن نیست، بلکه انسجام در مقابل تنازع و افتراق است. جبههای که به بلوغ رسیده در عین اختلاف نظر میتواند برخوردار از انسجام و بهم پیوستگی باشد (ولایت اجتماعی). برخلاف حالت تنازع که اساساً جبهه دچار انعزال و تفرقه و تشتت و ازهم گسستگی میشود.
3. امروز در پاییندست یعنی در بدنه جبهه انقلاب شاهد تنازع و درگیری گسترده و دعواهای حیدری نعمتی هستیم. این تنازع را نخبگان باید از دو لایه رفع کنند:
الف. ایجاد انسجام در بالادست و بین سران اصلی جريان انقلابی که ثمره آن پیام اجتماعی وحدت به بدنه جبهه انقلاب است.
ب. ایجاد تحول در #دستگاه_تحلیلی جبهه و ارتقای سطح نگرش آن نسبت به کنش سیاسی جبههای، شناخت موقعیت کنونی، تفکیک دوست و دشمن اصلی، شناخت اولویتها و...
4. رسالت دیگر نخبگان ساخت تصویر #آینده_مطلوب انقلاب اسلامی بنابر دستگاه تحلیلی رهبری و دغدغههای یک دهه اخیر ایشان است. گاهی مطلوبنگاری ما بهسمت تخیل و امور غیر واقعی میل میکند و نام آن را رؤیا میگذاریم اما رهبری با توجه به اقتضائات واقعی ایران و جهان رؤیای دستیافتنی ترسیم میکنند. تأکید بر "دهه #عدالت و #پیشرفت" یعنی نوع خاصی از آینده مطلوب مدنظر ایشان است. نخبگان باید این مسئله را بهنحوی ترسیم و تبیین کنند که قدرت تمییز بین کاندیداهای مختلف فراهم آید.
#انتخابات
#نخبگان
#آسیبشناسی
#جبهه_انقلاب
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تهلیلات دهه اول ذی الحجه
☘ عجب هدیهای و درّ گرانبهایی وجود نازنین مولی الموحدین امیرالمؤمنین روحی له الفدا برایمان به یادگار گذاشته، جانم فدای خاک پای مولی که سوغات #توحید دارد برای ما...
لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الّلَيالي وَالدُّهُورِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ، لااِلـهَ اِلاَّ اللهُ و رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِما يَجْمَعُونَ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَالشَّجَرِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ فِي الّلَيْلِ اِذا عَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الرِّياحِ فِي الْبَراري وَ الصُّخُـورِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ مِـنَ الْيَـوْمِ اِلـي يَـوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
#مراقبات
🆔@taalighat
32.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️🔥 کولاک بسیجیهای همدان در بزرگترین میدان شهر..
🔻 راهاندازی #کافه_گفتگو و اقدام به سخن گفتن با مردم، شنیدن حرف مردم و پاسخ دادن در حد ممکن.
🔻 ما به طراحی فناوریهای اجتماعی برای ایجاد #حس_شنیدهشدن در مردم و گفتگو و #شبههزدایی از اذهان نیاز داریم.
🔻 ازاین دست تجربهها در کشور داریم. شبیه اقدامی که سال گذشته #طلاب_رشت انجام دادند و بازخورد بینالمللی داشت یا کاری که در بازار تهران انجام شد.
🔻 توسعه کمی و کیفی این اقدامات اما با توجه به مقوله #اثرگذاری و خروج از اقدامات #نمادین نیازمند طراحی است. طراحی #فناوریهای_اجتماعی نوین... وگرنه دچار رکود و تکرار میشود
🔻 جذابترین بخش این اقدامات برای من #قیام_جوانان است. جوان مؤمن انقلابی قیام میکند برای انقلاب کاری کند آن هم با تفکر و اندیشه، این از هر نتیجهای مهمتر است.
❤️خدا قوت به برادران عزیز همدانی
#جهاد_تبیین
#قیام_جوانان
#فناوریهای_اجتماعی
@nejaatt_ir
➖➖➖➖
🆔@taalighat
تعلیقات
📝 نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان (بخش دوم) 1. مهترین آسیبی که امروز جبهه انقلاب دچار آن است
📝 نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان (بخش سوم)
🔻 #انتخابات هم در مسیر سلوک یک ملت ابتلا است. در #ابتلائات است که کاستیها و نارساییها و کمبودها و هم داراییها خودش را نشان میدهد.
🔻 و اکنون فرصت خوبی برای رصد دردهای پنهان و مزمن جبهه انقلاب است که به بهانه انتخابات سر باز کرده...
🔻 نگاهی به آنچه امروز در گفتوگوهای بچههای جبهه انقلاب باهم در گروهها و کانالها و... در جریان است تصویر جالب و گاه نگرانکنندهای به ما نشان میدهد.
باید چارهای کرد این دردها را... گمانم از انتخابات مهمتر شناخت موقعیت کنونی و فکری برای آینده جبهه است...
🔻 یکی از #رسالتهای_نخبگان امروز رصد طبیبانه دردها و اقدام برای حل آن در بستر زمان است...
🔻 خدا بیامرزد مرحوم #آیتالله_مصباح را، بعد از فتنه 88 موضوع درس اخلاق هفتگی شان در دفتر رهبری را به مقوله #بصیرت تغییر دادند. یعنی حتی درس اخلاق بر مدار نیاز انقلاب.
✅ پس نخبگان دو کار دارند:
1. رصد دردهای مزمن جبهه از بین کنشها و بحثهای این روزها
2. تدبیر برای تربیت و رشد جبهه با تبیین و بسط مفاهیم مورد #نیاز نه توصیههای کلی و بدون نسبت با موقعیت
برای مثال هنوز هیچ درس دقیقی با موضوع تبیین ابعاد #تقوای_سیاسی نداریم. جبهه نمیداند چه نوع کنشی خروج از تقواست و چه نوع کنشی تبیین. مرز تبیین و تهمت روشن نیست. چه آنکه مرز بسیاری دیگر از مفاهیم روشن نیست. و این تنها یک مثال است.
🆔 @taalighat
آرمان و واقعیت...
🔻 یکی از نیازهای مهم جبهه انقلاب، تعیین نسبت "آرمان و واقعیت" و "وظیفه و نتیجه" است. مادامی که نسبت این دو، روش تفکیک بین آنها، مرزها و جزئیات روشن نشود، یا دچار افراط میشویم یا تفریط. امری که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بود:
"ما #آرمانگرایی را صددرصد تأیید میکنیم، دیدن #واقعیتها را هم صددرصد تأیید میکنیم. آرمانگرایی بدون ملاحظهی واقعیتها، به #خیالپردازی و #توهّم خواهد انجامید. وقتی شما دنبال یک مقصودی، یک آرمانی حرکت میکنید، واقعیتهای اطراف خودتان را باید بسنجید و بر طبق آن واقعیتها برنامهریزی کنید. بدون دیدن واقعیتهای جامعه، تصور آرمانها خیلی تصور درست و صحیحی نخواهد بود، چه برسد به دستیابی به آرمانها."
بیانات در دیدار دانشجویان ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
🔻 امروز #آرمان حفظ نصاب و تراز ریاستجمهوری شهید رئیسی است و واقعیت برخی کاستیها در ویژگی نامزدهای انقلابی و تکثر و #تشتت از یک طرف، و وحدت در طرف مقابل و امکان #تغییر_ریل انقلاب از مسیری است که رئیسی ساخت.
🔻 یکی از واقعیتها این است، بهقول آقا گاهی یک انتخاب غلط تا چهل سال آثار خودش بر کشور را برجای میگذارد.
🔻 مسئله امروز اتنخاب بین "ادامه راه #شهید_رئیسی و یا تغییر ریل در مدیریت کلان کشور" است، اتفاقی که حتی در کل #جبهه_مقاومت اثر خواهد گذاشت و میزان، سطح و نوع تعاملات ما با جبهه را متأثر خواهد کرد کمااینکه در دوران روحانی دشواریهای متعددی در این مسیر پدید آمد.
🔻 تمرکز اصلی باید حفظ جهت کلان حرکتی باشد که رئیسی در سیاست خارجی و داخلی و مدیریت و حکمرانی انقلابی و... ایجاد کرد. هرگونه تغییر مسیر کشور را تا سالها غرق #خسارت میکند. در این بین تنازع و تفرقه و تشتت است که رقیب اصلی جريان انقلاب است نه اصلاحطلبان.
این جمله آقا را به یاد بسپاریم:
"آرمانگرایی بدون ملاحظهی واقعیتها، به #خیالپردازی و #توهّم خواهد انجامید."
#انتخابات
#آرمانگرایی
#خیالپردازی
#تشتت
#اختلاف
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
📝 مروری بر پنج یادداشت در زمینه انتخابات (کنش، منش، نگرش سیاسی و راهبرد اقدام)
🔻 برادر عزیزی دعوت به نگارش یادداشتی درباره رسالت نخبگان در انتخابات داشتند، ترجیح دادم بهجای یادداشت جدید، مروری بر چهار یادداشت اخیر در این زمینه و توصیف ابعاد مسئله داشته باشم.
طی چند یادداشت کوشیدم از چند ضلع نسبت به مسئله #انتخابات تأملی کنم تا زوایایی مهمتر برجسته شود. توجه به #نگرش سیاسی، #کنش سیاسی، #منش سیاسی و #راهبرد اقدام چهار زاویهای است که مورد توجه بوده است.
1. یادداشت "فلسفه انتخابات در عصر انقلاب اسلامی" تلاش میکند نگرش ما به مسئله انتخابات را از لایه کنش سیاسی به بستر رشد اجتماعی و ملی بر اساس مبانی دینی ارتقاء دهد. چه آنکه #زاویه_دید ما به این مسئله است که جنس کنش ما را تعيين میکند. انتخابات را باید بهمثابه بستر و زمینه رشد ملی قلمداد کرد.
2. یادداشت" سیاستورزی بعد از رئیسی" میکوشد نشان دهد یک جامعه چگونه میتواند از موقعیتهای خود در مسیر رشد و ارتقاء بهره ببرد. جامعهای که تجربه سیاستورزی رئیسی را دارد، باید این مدل را به لایه #خودآگاهی_اجتماعی و ادبیات سیاسی تثبیت شده جامعه ایرانی وارد کند تا از ثمرات آن برخوردار شود. یعنی باید در مدل سیاستورزی یک گام به جلو رفت و اصول جدیدی را بهعنوان پایههای اقدام و انتخاب در نظر گرفت.
3. یادداشت "راهبرد انتخاباتی جبهه انقلاب" کلیدیترین نقطه تمرکز جبهه انقلاب در انتخابات را گوشزد میشود. روایت رئیسی، تولید #امید و توصیف #کارآمدی جبهه انقلاب در ساخت ایران پیشرفته در مقابل ادعاهای جریان غربگرا، محور اصلی این یادداشت است.
4. اما یادداشت "کنش سیاسی و برکت" در لایه #اخلاق_سیاسی و ایجاد توجه به امتداد سنتهای الهی در امر سیاسی و اقدام اجتماعی است. امری که شاید کمتر به آن توجه داریم و برکت را بیشتر در اقتصاد تعریف میکنیم اما از نسبت برکت با امر سیاسی غفلت داریم.
5. آخرین مورد سه یادداشت با عنوان" نیاز امروز جبهه انقلاب و رسالت نخبگان" بود که میکوشد به کشف رسالت و جایگاه نخبگان در موقعیت کنونی و مناسبات آنها با جبهه انقلاب بپردازد:
https://eitaa.com/taalighat/1502
https://eitaa.com/taalighat/1504
https://eitaa.com/taalighat/1507
#انتخابات
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
هدایت شده از استاد عابدینی
📌 انتقاد یا انتقام
🗳#ویژه_انتخابات
🎙#استاد_عابدینی
🔻تبیین و تخریب مرز بسیار ظریفی دارد. اگر انسان به دنبال این باشد که نامزد انتخاباتی مطلوب خودش را به کرسی بنشاند، حتی به قیمت اینکه نسبت به نامزد انتخاباتی دیگر در قلوب مومنین نفرت ایجاد کند؛ امام رضا علیه السلام قسم خوردند که عذاب او از دنیا شروع میشود و به آخرت محول نمیشود، لذا مواظب باشیم که وقتی داریم تبیینی انجام میدهیم سخن ما، انتقاد است یا انتقام؟ تفاوتشان یک دال و میم است در لفظ ولی در عمل مرزشان خیلی نزدیک است.
⏺ صوت کامل جلسه
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 Eitaa.com/joinchat/366215168Cc0e81daf3e
تعلیقات
📌 انتقاد یا انتقام 🗳#ویژه_انتخابات 🎙#استاد_عابدینی 🔻تبیین و تخریب مرز بسیار ظریفی دارد. اگر انسان
📍این روزها بهشدت به این جنس ورودها، تذکرها و تبیینها از سوی بزرگان نیاز داریم.
#رسالت_نخبگان
#جبهه_انقلاب