تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
🔰تاملی در باب استیضاح
✍️ سیدحمیدرضا تفتی
1️⃣.تجربه موفق عزل بنی صدر در ابتدای انقلاب، در شرایطی که وحدت ملی ایران به شدت متزلزل بود و بنی صدر پشتوانه محکم و مسلحی چون منافقین داشت. در مقابل در حال حاضر به هیچ وجه وحدت ملی آنقدر متزلزل نیست.
2️⃣. مطالبه عمومی مردم از حاکمیت برای اصلاح قوه مجریه. مردم از انتخاب غلط خود عبرت گرفته اند و حالا از حاکمیت انتظار اصلاح دارند. به عنوان شاهد می توان به نرخ پایین مشارکت در انتخابات مجلس و رای دادن به طیف مقابل اشاره کرد که اکثریت آراء عمومی از جریان فعلی مدیریت کشور ناراضیاند و هرگونه اصلاحی که در جهت منافع عمومی باشد را کاملا پذیرا هستند.
3️⃣. در اغتشاشات که در سالهای اخیر در کشور رخ داده درخواست حاکمیت از مردم این بوده که از مجاری قانونی اقدام کنید. حال مردم با انتخابات مجلس قصد دارند از مجاری قانونی بتوانند دولت را وادار به یک سری اصلاحات کند و یا حتی در صورت نیاز دولت را تغییر بدهند. اگر قرار باشد این قدرت مجلسی هیچگاه کارآمدی نداشته باشد چند آسیب جدی دارد.
-
🔸اول اینکه مردم وقتی ناکارآمدی های مکرر از قوه مجریه ببینند و مجلس را هم ناتوان از اصلاح جدی بدانند خودشان اقدام خواهند کرد و به اصلاح یا افساد می پردازند و این یعنی همان اغتشاشات و آسیبهای گذشته.
🔹دوم اینکه هر رئیسجمهوری اطمینان خاطر دارد که مجلس ترسوست و هیچگاه اقدام به عزل او نخواهد کرد.
🔸سوم اینکه دعوت حاکمیت به اقدام از طریق مجاری قانونی دعوت مضحک و بی ثمر در اذهان جلوه داده خواهد شد.
4️⃣. گفتمان این دولت در سال ۹۷ و ۹۸ به اتمام رسید و هیچ گفته و ایده جدیدی نداشته است که بخواهد بگوید ما می خواستیم بکنیم ولی نگذاشتند. به عبارتی گفتمان این دولت در اذهان عمومی به مانند یک زباله است و در حال حاضر همگان منتظر این هستند که هرچه زودتر این زباله را دفع کنند.
5️⃣. اقتدار حاکمیت در اجرای قانون و این که منافع مردم خط قرمز حکومت است به بروز می رسد و حس اعتماد به حاکمیت افزایش می یابد.
💢به عنوان جمع بندی در پایان میتوانم بگویم که طبق تحلیل بنده اگر روند عزل ریاست جمهوری منطقی باشد و با اقناع سازی اذهان عمومی همراه باشد به هیچ عنوان شوک جدی به جامعه نمیتواند وارد کند و اگر هم تشویشی باشد قطعاً به مراتب کمتر از شوک یک شبه بنزین ۳ تومانی و دلار ۲۲ هزار تومانی خواهد بود.
⚜️ @taammolat74
🔰بدیلی برای ایمان دینی
✍️ دکتر مهدی امیدی
🔸سكولاریسم امروزه به مثابه فرانظریهای تلقی میشود كه در باب كلیت حیات انسانی و شیوه تفكر و تأمل دربارهی سعادت این جهانی و ابزارهای نیل به آن، اصول موضوعه و مبانی متمایز از مبانی دینی ارائه داده و به جهت بنیادیبودن آنها برای اکثر ایدئولوژیهای سیاسی مدرن، دارای ماهیتی فراایدئولوژیك میباشد.
🔹در این صورت میتوان سکولاریسم را به مثابه جوهره تمدن نوین غرب تلقی کرد که در مباحث بنیادین مرتبط با حیات انسانی (همچون معرفتشناسی، روششناسی، هستیشناسی، انسانشناسی و نهایتا جامعهشناسی) مبتنی بر اصولی متمایز و گاه متعارض با جوهره ادیان الهی است. مدخل فهمی که سکولاریسم از حیات ارائه می دهد اساسا مدخل معرفتشناختی است و تفکیک دین و دولت نه جزء ماهیت و ارکان سکولاریسم، بلکه از ثمرات آن است. امتناع جمع سکولاریسم و دین الهی (با مرجعیت معرفتی فرامادی) نیز به سبب این تمایز معرفتی است.
🔸سکولاریسم از طریق فرایند افول در فعالیتها و باورهای دینی و نیز افول شیوههای تفكر و نهادهای دینی كه با توسعه نگرشهای تجربی و مبتنی بر دادههای حسی بصورت پیامدهای خواسته و ناخواسته مدرنیته ظهور یافت. از اینروی چه به لحاظ تاریخی و چه از منظر طبیعی «مبارزه عملی» گسترده با فعالیت های سیاسی -دینی از طریق سیاست صورت گرفته است و دانشگاهها و مراکز علمی نیز در زمینه «مبارزه علمی» با باورهای دینی نقش بسزایی داشتهاند.
⚜️ @taammolat74
♨️ مهمترین نکات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس
▪️مجلس یازدهم از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب است.
▪️حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونها از نکات خوب است.
▪️مهلت چهارساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریلگذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران
⭕️ شرط حل شدن مشکلات اقتصادی : اگر تفکر خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی بهویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیه قوی کشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور تضعیف شود.
💢موضوعات اصلی کشور در حوزه اقتصاد: «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت».
💢موضوعات اصلی کشور در مسائل اجتماعی : «مسکن»، «ازدواج جوانان و راههای تسهیل آن»، «فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور بهسمت پیری جمعیت»، «مدیریت فضای مجازی در کوتاهمدت و میانمدت».
▪️توصیه رهبری به نمایندگان :
1️⃣«نیت الهی و خالص»
2️⃣«کار برای مردم» و «پرهیز از جوزدگی»
3️⃣«توجه به سوگند نمایندگی»
4️⃣«توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیهها و اولویت دادن به مسائل فرعی»
5️⃣«تعامل و همافزایی قوا»
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ مهمترین نکات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس ▪️مجلس یازدهم از قویترین و انقلابی
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا
🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص بهعنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.
🔹حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود. از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.
🔸 مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن را دارند و بهشدت با مجادله و گریبانگیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیانبخش و ناراحتکننده است.
🔹تکلیف همه مسئولان، اتحاد و انسجام داخلی و یکصدایی در برابر جبهه گسترده دشمن است! امروز جبهه دشمن که خبیثترین و قبیحترین آن آمریکا است، تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران بهکار گرفته است و در چنین شرایطی حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوهگو باید دست به دست هم بدهیم و یک سخن گفته شود.
🔸 نقش نظارتی مجلس بسیار مهم و حیاتی است. این نقش باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه ایفا شود. سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.
💢 در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را بهگونهای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا 🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤا
🔰 مواجهه منطقی مجلس با دولت در حال فرود
✍️ محمدجواد اخوان
🔘 بخش 1 از 2
🔸یکی از مهمترین محورهای بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری نمایندگان مجلس یازدهم ذیل چهارمین توصیه معظم له در خصوص «تعامل و همافزایی قوا» مطرح شد. وضعیت بغرنج اقتصادی کشور و چالشهای گسترده معیشتی که مردم با آن روبهرو هستند، بر کسی پوشیده نیست. از سویی نوعی بیعملی، حرفدرمانی و حتی فرافکنی در برخی مسئولان اجرایی در مواجهه با این مسائل به چشم میخورد که سبب ناراحتی مردم نیز شده است.
🔹در این میان در چند هفته اخیر زمزمههای پررنگی در میان برخی نمایندگان مجلس در خصوص لزوم #استیضاح و بازخواست کابینه و حتی شخص رئیسجمهور مطرح شد که بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقشه راه مواجهه صحیح و منطقی با دولتی را که سهچهارم عمر خود را سپری کرده و دوره مأموریتش در حال پایان یافتن است، ترسیم کرد.
🔸به نظر میرسد مؤلفههای مهم این مواجهه را میتوان در قالب زیر صورتبندی کرد:
1️⃣مهمترین اصل تعیینکننده کلی در روابط میان مجلس و دولت در همه شرایط و به ویژه شرایط کنونی «ضوابط و مقررات شرعی و قانونی» است. ایفای نقش نظارتی نمایندگان باید در چارچوب قوانین مصرح کشور و ضوابط شرعی تحقق یابد. طبیعی است که نمایندگان مجلس باید مستند به قوانین و مقررات از وزرا و رئیسجمهور توضیح بخواهند و بهجای طرح مشکلات متعدد کشور (که همگی از آن مطلعیم و نیازی به بازگویی مکرر ندارد) فعل یا ترک فعل مسئولان اجرایی که جنبه تخلف یا جرم بر اساس قوانین کشور را دارد، مشخص نموده و در خصوص آنها سؤال نمایند. از سویی رعایت ضوابط اخلاقی و کارشناسی در مواجهه با وزرا و رئیسجمهور، علاوه بر آنکه پایبندی مجلس به «اصول» را اثبات میکند، بهانه برخی مسئولان اجرایی برای فرار از پاسخگویی به نمایندگان مردم را از آنها میگیرد.
2️⃣ مؤلفه تعیین کننده و مهم دیگر در روابط مجلس و دولت حاکم شدن «نگاه کارشناسی» و «تصمیمگیری خردورزانه» به جای «کنش هیجانی و غیرمنطقی» است. انتظار این است که اظهارات نمایندگان در مقام نظارتی نسبت به کاستیها و چالشهای کشور، از استحکام منطقی و پشتوانه کارشناسی کافی برخوردار باشد و به جای طرح صرف مشکلات (که نوعی نمکپاشیدن بر زخمهای متعدد مردم است) متضمن راهحلهای منطقی و قابل اجرا نیز باشد. در این میان بهرهگیری از ظرفیتهای تخصصی همچون کمیسیونها، مرکز پژوهشهای مجلس، جامعه اندیشگاهی و اندیشهورزی کشور و متخصصان دانشگاهی و... میتواند به قوت مطالبات نمایندگان از منظر کارشناسی و تخصصی کمک کند. طبیعی است که طرح مطالبات اینچنینی نیز راه فرار برخی مسئولان اجرایی از پاسخگویی در خصوص قصور و تقصیرها را میبندد.
⚜️ @taammolat74
🔰 مواجهه منطقی مجلس با دولت در حال فرود
✍️ محمدجواد اخوان
🔘 بخش 2 از 2
3️⃣ چالش مهم در روابط میان مجلس و دولت در روزهای اخیر بر سر نوع و میزان بهرهگیری از قدرت نظارتی نمایندگان است. روشن است که نمایندگان مردم از سوی موکلان خود در حوزههای انتخابیه تحت فشار هستند تا به مسائل و مشکلات آنان در مدت کوتاهی رسیدگی کنند و عمده این مشکلات نیز از جنس اقتصادی و مرتبط با عملکرد دولت است. هیچ عقل سلیمی مخالف بهرهگیری مجلس از ظرفیت نظارتی خود برای حل مشکلات کنونی نخواهد بود. اما پرسش مهم این است که آیا باید به دنبال حل مسئله بود یا پاک کردن صورت آن؟ استیضاح یا عزل دولت و رئیس آن در شرایط کنونی، آیا به حل مسائل کشور کمکی خواهد کرد یا بر آنها خواهد افزود؟
🔴 نیک میدانیم که معمولاً یک چهارم پایانی عمر دولتها خصوصاً در پایان دوره هشتساله ریاست جمهوری، به دلیل آنکه بسیاری از مدیران، دوره مسئولیت خود را خاتمهیافته تلقی میکنند، با نوعی کاهش سرعت و کندی عملکرد همراه است و مدیران بیشتر مایل به جمعبندی اقدامات قبلی و نیز توجه به شرایط دوران پسامدیریتی خود هستند. حال در نظر بگیرید با وجود دولتمردانی که بعضاً از ابتدا نیز نوعی بیعملی چاشنی کارنامهشان بوده است (که مورد اذعان آقای روحانی در موضوعی، چون «مسکن» نیز قرار گرفت)، در این شرایط چه بر سر مردم و کشور خواهد آمد؟ آیا حذف یکشبه چنین مدیرانی، مشکل را حل خواهد کرد؟ اگر از منظر حقوقی و راهبردی به مسئله بنگریم پاسخ منفی است.
💢 اگر مشکل امروز کشور «بحران اقتصادی» است، منطقی نیست که آن را با «بحران سیاسی» مضاعف کنیم. به این ترتیب باید گفت نقش نظارتی مجلس باید معطوف به «نتیجه بخشی» و «غلبه فایده بر هزینه» باشد تا یک سال پایانی دولت که در واقع در حکم فرود یک هواپیمای آسیب دیده است، به سلامت پایان یابد و گزندی به سرنشینان هواپیما که در واقع جامعه ایران است، نرسد.
⚜️ @taammolat74
🔰واقعا نیاز به پشت بلندگو بود؟!
✍️ محسن مهدیان
🔸رهبرانقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم هم تذکر به رعایت اخلاق و شرع دادن، هم پرهیز از #جوزدگی و #حاشیه_سازی و هم توجه دادن به ضرورت ماندن دولت تا روز آخر. حقیقتا از این مجلس انتظار بیشتری است. یک #مجلس_انقلابی و با بصیرت نیاز به پشت بلندگو ندارد.
🔹واقعا روشن نبود که نقد به #ظریف نباید با هیاهو، #تهمت و افترا همراه شود؟ روشن نبود که طرح #استیضاح رئیس جمهور به صلاح کشور نیست؟ حتما باید رهبرانقلاب تذکر دهند؟
🔸سوال و تحقیق وتفحص و حتا استیضاح رئیس جمهور حق قانونی مجلس است. اما تنها همین یک حق برای تصمیم گیری اکتفا می کند؟ کمترین انتظار و ساده ترین پرسش اینست که نتیجه اعمال این حق چیست؟ آیا قرار نیست مشکلی حل شود؟ می شود؟ یک نماینده مجلس فقط به حق استیضاح باید فکر کند؟ نتیجه این استیضاح تکلیف او نیست؟
🔹برکناری رئیس جمهوری و فرصت مجدد به معاون اول برای برگزاری مجدد انتخابات یعنی چند ماه تنش تبلیغاتی و سیاسی. انتظار داریم در چنین شرایطی اقتصاد کشور سامان یابد؟ افسار دلار و سکه و گرانی ها با برکناری رئیس جمهور کشیده می شود؟
🔸چرا کشور را چنان برای مردم تصویر می کنیم که گوئی راه تعامل و گفت وگو و اصلاحگری بسته است؟ مجلس قوی، مجلسی است که همین دولت را به کار وادار کند. مجلس قوی، مجلس راه حل است نه حذف مساله. مجلس آرامش است نه تنش و حاشیه. مجلس قوی، مجلس امیدساز است نه ایجاد بن بست.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮استیضاح رئیس جمهور گرچه حق قانونی مجلس است اما باید تضمین کننده بهبود امور شود. طبق قانون اساسی با عزل وی معاون اول ۵۰ روز باید کشور را اداره و انتخابات برگزار کند. ۳ ماه پروسه انتخابات و ۳ ماه استقرار دولت طول می کشد. طبق روال عادی ۱۰ ماه دیگر انتخابات برگزار می شود. تفاوت یک ماه هم نمی شود.
✍️ عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا 🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤا
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
✍️ ناشناس
🔸بعد از سخنان دیروز حضرت آقا خیلیها گفتند "آقا با استیضاح #مخالف است!" قبل از این هم برایم سوال بود و دیروز علامت سوالم بزرگتر شد. با اندک شناختی که از منظومه فکری رهبر انقلاب داشتم؛ بعید می دانستم که ایشان بخواهند مقابل ساز و کارهای #قانونی نظام بایستند. حمایت تمام قد ایشان از #کار_کارشناسی مسئولان در گرانشدن بنزین هم شاهد این مدعاست.
🔹 از عزیزانی که #مخالفت_با_استیضاح را به رهبری نسبت میدهند سوال میکنم. چطور از این سخنان مخالفت با استیضاح میشود؟! یکی از کارهای خوب همین بوده که وزرای محترم آمدهاند در مجلس و اوضاع بخش مربوط به خودشان را برای شما توضیح دادهاند؛ یکی از کارهای خوبی که در این یک ماه و اندی انجام گرفته این است.
🔸لکن این روابط با دولتمردان بایستی هم با قانون منطبق باشد، هم با شرع؛ هم قانونی باید باشد، هم شرعی. یعنی سؤال، تفحّص و امثال اینها که در قانون آمده، اینها حقّ شما است، بایستی انجام بدهید، امّا توهین نه، دشنام نه، نسبتِ بدون علم نه؛ اینها حقّ شما نیست و بعضیاش حرام شرعی هم هست و جایز نیست؛ انسان به وزیر مثلاً توهین کند یا دشنام بدهد یا تهمتی بزند، این مطلقاً جایز نیست.
🔹بنابراین، تفکیک کنید بین آنچه #وظیفهی شما است و آنچه #ممنوع است برای شما. شرع و قانون یک چیزهایی را به عنوان کارهای بایدِ شما معیّن کرده، یک چیزهایی را به عنوان نبایدِ شما معیّن کرده؛ هم به #بایدها، هم به #نبایدها، بایست توجّه بکنید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
✍️ ناشناس
🔸در این که راهکار، تمسک به غرب و امید به شیطان بزرگ نیست شکی نیست. یعنی اگر راهکار هم داده بشه رئیس جمهور مذاکره رو راهکار میدونه و شاید اگر همین الان هم بتونن باز هم سراغ مذاکره برن کما این که از شواهد پیداست که هنوزم تمایل دارند.
✅تلاش در جهت جهش تولید داخلی
✅رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم.
✅نظارت بر کنترل ارز و واردات و صادرات
✅تلاش در جهت از بین بردن فاصله ی طبقاتی و ایجاد عدالت و...
🔹به نظرم مشکل اینجا نیست که دولت راهکار نداره. اتفاقا خوبم می دونه باید چکار کنه. مشکل اینجاست که نمی خواد یا می خواد ولی تنبله (خوش بینانش) لذا اهرم فشار لازمه
🔸نکته بعد اینه که استیضاح رئیس جمهور بعنوان یک حق برای نمایندگان مردم در قانون لحاظ شده اگر قرار باشه از ترس بهم خوردن امنیت و یا بدون رئیس جمهور ماندن مملکت بخواهیم برای عدم اجرای قوانین مصلحت سنجی کنیم دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه. در ثانی برای بدون رئیس جمهور ماندن مملکت و یا اخلال در امنیت هم قانون باید ملاحظه بشه و راه حلش در قانون تعریف شده.
🔹در مجموع، طرح سوال از رئیس جمهور در مرحله اول و استیضاح در مرحله ی دوم (در صورت عدم ترتیب اثر دولت) تنها اهرم فشار و راهکاری هست که فعلا میشه برای وادار دولت انجام داد. که بعدش بعضی ها نگن "اینم مجلستون پس چرا دست رو دست گذاشته" ! خصوصا بعد از رد اعتبارنامه تاجگردون که زنگ هشداری هست که این مجلس با کسی شوخی و مسامحه در انجام وظیفه اش نداره.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
🔰 استیضاح چاره حل مشکلات نیست!
✍️ عباس سلیمی نمین
🔸استیضاح رئیس جمهور مصداق باز کردن گره با دندان است. قطعا این کار نه عواقب بسیار زیادی برای کشور دارد بلکه مسائل را پیچیده تر می کند. در بعد از پیروزی انقلاب اتفاقاتی را داشتیم که اگر با تدبیر حل نمی شدند عواقب بسیار سختی را پدید می آوردند.
🔹امروز خیلی ها مترصد آن هستند که یک دعوای کاذب در جامعه ایجاد کنند تا به فرصت طلبی بپردازند بنابراین اگر بحث استیضاح رئیس جمهور مطرح شود قطعا این افراد با تمام توان در مقام حمایت از آقای روحانی برخواهند آمد و موضوع استیضاح را تبدیل به یک پیراهن عثمان می کنند.
🔸 امروز آمریکا فشارهای گسترده و کم نظیری به ایران می آورد تا اوضاع جامعه به هم بریزد، آیا در این وضعیت عاقلانه است که با دست خود نظم جامعه را به نفع خواست بیگانه به هم بریزیم؟ آمریکا تمام آرزویش این است که با فشار بتواند یک به هم ریختگی در جامعه ما ایجاد کند.
🔹گرچه اصلاح طلبان برای فرار از مسئولیت و پاسخگویی از آقای روحانی انتقاد می کنند اما اگر استیضاح آقای روحانی در دستورکار مجلس قرار بگیرد، انتقادها را کنار می گذارند، خیلی محکم در مقام دفاع از رئیس جمهور بر می آیند و خود را سینه چاک جمهوریت نشان می دهند.
🔸امروز جامعه از مجلس یازدهم انتظار دارد که با تعامل سازنده دولت را در مسیر افزایش کارایی هایش قرار دهد. دولت ترکیبی از افراد متفاوت است. هم افراد دلسوز و هم افراد بی توجه به منافع مردم در کابینه هستند. رهبری مسئولان دلسوز دولتی را کمک می کنند. این کمک به معنی در مسیر حل مشکلات مردم قرار گرفتن است. مجلس امروز می تواند عناصر سالم و دلسوز را در دولت کمک کند و عناصر غیر دلسوز را هم وادار کند که در مسیر حل مشکلات مردم گام بردارند.
🔹 در فضایی که احساسات مردم تحریک شود و آنها فکر کنند رأی شان در انتخابات دارد قربانی می شود، دیگر در این وضعیت عقلانیت وجود نخواهد داشت بنابراین این وضعیت می تواند به طور قطع در جامعه تنش ایجاد کند. امروز ما از مجلس یازدهم تعقل و تدبر انتظار داریم، نه بازی خوردن از جریان تندرو اصلاح طلب و تیم احمدی نژاد که هیچ کدام اعتقادی به نظام ندارند.
⚜️ @taammolat74
👥 #گفتگو
🔴 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟!
⏪اسطوره مجلس / مهدی مظفرینیا / بخش نخست / بخش دوم / بخش سوم
🔻 مخالفین:
🔸 خطر ماندن مجلس در سطحیترین لایه سیاست / محمد زعیمزاده
🔹نیازمند گفتمانی جدید هستیم! / بیژن عبدالکریمی
🔸 استیضاح هیأت وزیران، گزینه مناسب تحول انقلابی / امید نیکو
🔹مواجهه منطقی مجلس با دولت در حال فرود / محمدجواد اخوان
🔸واقعا نیاز به پشت بلندگو بود؟! / محسن مهدیان
🔹استیضاح چاره حل مشکلات نیست! / عباس سلیمی نمین
🔸توئیت اکبر ابدالی
🔹توئیت حامد کاشانی
🔸 توئیت محسن مهدیان
🔹توئیت عبدالله گنجی
🔻 موافقین:
🔸 توئیت آقای رائفیپور
🔹 عزل و استیضاح، به نفع یا ضرر کشور / محمد هوشنگ
🔸 استیضاح روحانی ، آری یا خیر؟
🔹استیضاح روحانی خواست همگانی
🔸 توئیت آقای قاسم روانبخش
🔹توئیت آقای احمد توکلی
🔸توئیت حجتالاسلام سقای بیریا
🔹توئیت جواد نیکبین
🔸توئیت قدیری ابیانه
🔹توئیت حجت الاسلام نقدعلی
🔸 نظر مخاطب محترم کانال با اسم (جهان لحظه شمار ظهور)
🔹 نظر آقای بهنام کرمی مخاطب محترم کانال
🔸 نظر آقای نقدعلی مخاطب محترم کانال
🔹تاملی در باب استیضاح / سیدحمیدرضا تفتی یکی از مخاطبین محترم کانال
🔸نظرات یکی از مخاطبین در مورد سخنان رهبری
🔹نظر یکی از مخاطبین محترم کانال
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🎉 چه قدر زود دیر میشود...
🔸امروز دقیقا یک سال است که از تاسیس این کانال در ایتا میگذرد و بهانهای بود تا دوباره مروری بر فصل فصل این لحظات تلخ و شیرین سالی که گذشت داشته باشم. به راستی چراغ تجربه، راهنمایی بسیار خوبی است. تجربیات مهمی که در این یک سال کسب کردهام بسیار مهم و ارزنده بود.
🔹 واقعا چه زود گذشت. اما مهم این است که در گذار این روزها، سرخوشم که توانستهام اندک قدمی در رشد فکر خود و جامعه بردار تا امروز حس تازهای را در وجود خود احساس کنم. به راستی تولد تکرار امیدواری خداوندی است! گذر عمر که تبریک ندارد بلکه این احساس نوشدن و زنده شدن فکر و دل است که باید آنرا تبریک گفت.
🔸خوشحالم که اینجا محفلی شده تا بتوانیم فکر کنیم و فکر کردن را به هم بیاموزیم. ممنون از همه دوستان و همراهان عزیز که نقطه عطفی برای ادامه کار هستند. ان شالله پرقوت تر از همیشه ادامه خواهیم داد برای تثبیت تفکر حق و عقیده درست و اضمحلال تفکر نفاق، سلطه و طاغوت.
🌷امروز یاد شعر سهراب سپهری افتادم که چه زیبا از گذر زندگی گفته است...
زندگی، راز بزرگی است که در ما جاریست
زندگی فاصله آمدن و رفتن ماست
رود دنیا جاریست
زندگی ، آبتنی کردن در این رود است
وقت رفتن به همان عریانی؛ که به هنگام ورود آمده ایم
دست ما در کف این رود به دنبال چه می گردد؟!
⚜️ @taammolat74
🔰 ما عاشق آفریده شده ایم.
✍️ استاد علی صفایی حائری
🔸 مشتاقهايى هستند كه مىسوزند و با صميميت و درد و رنج مىپرسند :
چه كنيم كه براى خدا باشيم...؟
چگونه در خودمان عشق و ايمان بسازيم...؟
از كجا و با چه وسيلهاى مىتوانيم حركتها را و محركها را كنترل كنيم...؟
و از راه نزديك به مقصد برسيم...؟
🔹 اينها خيال مىكنند كه بايد در خودشان عشقى بسازند و يا حركتى ايجاد كنند، غافل از اينكه اين همه را دارند.
تمامى وجودشان سوز و شور است. تمامى وجودشان حركت است. مگر از صبح تا شام بيكار هستند؟ و مگر اين همه رنج و كار، بدون عشق و نيرويى جوشنده امكان دارد...؟
💢 ما عاشق آفريده شدهايم و نه تنها عشق، كه حركت را، كه فعاليت را با خود داريم. ما عاشق آفريده شدهايم. عشق را داريم ولى معشوقهامان را انتخاب مىكنيم. عشق هميشه هست، آنچه كه جابه جامىشود معشوقها و محبوبها هستند.
🔸 در فاصله تولد تا مرگ، عشق هميشه جارى است و حركت هميشه برپاست. ما نمىتوانيم از آنها جدا شويم كه اينها در ساخت ما، در تركيب ما حضور دارند. ما تنها مىتوانيم خودمان را با معشوقهامان مقايسه كنيم و ما مىتوانيم معشوقهامان را با يكديگر مقايسه كنيم و با اين دو مقايسه عشقهامان را رهبرى كنيم و معشوقهامان را انتخاب نماييم.
🔹 ما گذشته از عشق و سوزمان، با فكر و شعور و با سنجش و مقايسه هم همراه هستيم تا هنگامى كه فقط از همان عشق و همان حركتمان استفاده مىكنيم و تسليم عشق و شورمان هستيم و دنبال هوسمان مىگرديم، ناچار به بحرانها و درگيرىهاى درونى مبتلا مىشويم.
📚 کتاب صراط صفحه ۹
⚜️ @taammolat74
🔰 راه بیبازگشتِ اندیشیدن
✍️ میلاد نوری
🔘 بخش 1 از 2
🔸فراز و فرود تاریخی، ساختارها را بر افراد تحمیل نمیكند چراكه خود ایشان بخشی از این فراز و فرودند. #ساختار را همین كسانی میسازند كه در میان آن گرفتار شدهاند. نسبتی دوسویه میان جزء و كل برقرار است. بسیاری از مردمان نمیدانند كه چرا #زندگی میكنند و شایسته كدام مسیر و غایتند؛ اینها رنجكشانیاند كه حاصل دسترنجشان نانی است كه بر سفره دیگران است؛ دیگرانی كه بر اسب نادانی ایشان میتازند. كسی را یارای آن نیست تا این اسب را به زیر كشد زیرا اگر لب گشاید و از جایگاه پر از رنج آنان سخن گوید، اول كسی كه بر او خواهد آشفت همین رنجورانند كه نادانی خود را میپرستند. ایشان دشمن هر كسیاند كه بیچارگیشان را گوشزد میكند.
🔹ساختارها «اندیشه» را به انزوا میرانند؛ كسانی به دشمنی با آن برمیخیزند، #اندیشه را به سُخره میگیرند و هرگونه تلاش برای «فهمیدن» را رنج بیحاصل میدانند، حال آنكه رنج «نادانی» را انكار میكنند. اگر روزی فروغ اندیشهای در ذهن كسی بدرخشد كه به هزار جان كندن، ارمغانی برای جانهای آگاه آورده است، پاسبانِ باورهای مألوف بر آن میشود تا این شمع را فروكشد. آن رنجوران و این پاسبانان برای كشتن اندیشه همداستانند. آن یكی از خوابگردی خود آسایشی ساخته و این یكی از پاسبانی خود منزلتی فراچنگ آورده است.
🔸كسانی نیز نظارهگر خویشند. هر روز هزار بار از آنچه داشتهاند، میگسلند و راه نو میجویند. #اندیشمندان در افق اندیشههای نو سیر میكنند؛ افقی سوی بینشهای مألوف است. ایشان را یارای سخن نیست اما قدرت سكوت نیز ندارند؛ اگر دم دركشند با وجدان خویش دست به گریبانند و اگر سر بر كنند، گرفتار طعن كسانی كه نیندیشدن را پیشه كردهاند؛ كار ایشان ستیزه كردن با #عادتها و فراخواندن به راه بیبازگشت «اندیشیدن» است.
✔️ [ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰 راه بیبازگشتِ اندیشیدن
✍️ میلاد نوری
🔘 بخش 2 از 2
🔸اندیشه راه بیبازگشتی است زیرا از سنخ «شدن» است. آن كس كه میاندیشد، آرام نمیگیرد و باز نمیایستد؛ از این روست كه به سخنان مشهور و مقبول دل خوش نمیكند و چیزی را مسلم نمیانگارد. پیروان باورهای مألوف اینان را دشمن میدارند. «دوستداران دانایی» اگر بهراستی شایسته این عنوان باشند، دوستداران سلوكی ناتمامند؛ آنان در هیچ مقامی سكنی نمیگزینند و مردمان را نیز از سكونت بر حذر میدارند. اما مردمان، چه آنان كه به نادانی خود خرسندند و چه آنان كه از این نادانی جایگاهی یافتهاند، خواهان سكوت و سكونتند. ساختاری كه فروغ اندیشه را میكشد، زاده این همداستانی است.
🔹كسانی كه در باورهای مألوف قراری یافتهاند در عمارتی منزل دارند كه هر روز بیسامانتر میشود؛ اما چنان سر در گریبان خویش دارند كه فرسودگی آن عمارت را درنمییابند. آنكه میاندیشد، دلنگران روزی است كه آن عمارت تبدیل به ویرانهای شود و سكونتیافتگان را دفن كند. «دوستدار دانایی» همسفر خستگیناپذیر «وجود» است. چنین مسافری، خودش را در تاریخ باز میخواند و به تاریخِ خودش میاندیشد؛ غایت چنین مسافری، جز آن نیست كه «#خودآگاه» باشد و در ساحت «خودآگاهی» نسبت عقلانی با هستی، جهان و انسان برقراركند.
🔸«دوستدار دانایی» هر روز عمارتی میسازد تا از فرو ریختن عمارتهای فرسوده ایمن باشد. او به «#هستی» میاندیشد و هر دم در #زمانه و زمینهای كه دارد نسبتی نو با آن برقرار میكند؛ او دیگران را نیز به بازاندیشی در خویش و بازسازی عمارتهای فرسوده فرا میخواند. همین تلاش است كه او را وادار به نقد ساختارها میكند. او رنجوری رنجكشان و بیچارگی ایشان را درمییابد و همو است كه ایشان را تشویق میكند تا نسبتهای نو بسازند و ساختارها را از نو برنهند. صدای چنین كسی، ندای «خودآگاهی» است.
🔹ساختارها و نهادها را آدمیان میسازند و خود در میان اینها گرفتار میشوند؛ هیچ چیز فریبندهتر از باورهای مألوف نیست و هیچكس فریفتهتر از كسی نیست كه با جهل خویش آرام گرفته است و هیچكس فریبكارتر از آن كس نیست كه از نردبام این جهل بالا میرود تا برای خود منزلتی به ارمغان آورد. سقراط كه ندای جاودانه «خودآگاهی» در گوش تاریخ است، جانش را در ستیزه با این فریب و فریبندگی و فریفتگی داد؛ او را پاسداران باورهای مألوف و الفتگرفتگان نادانی كشتند؛ دعوت به اندیشیدن، دعوت به واسازی عمارتی است كه آدمیان ساخته و میسازند، عمارتی كه با آسوده خاطری و فراموشی روی به ویرانی مینهد.
⚜️ @taammolat74
📑 دوهفته نامه مجازی دیدهبان اندیشه
✴️ شماره ششم/ اول تیر ۱۳۹۹
💢 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
🔸رصد روشنفکران، اندیشمندان و ژورنالیستهای علمی در فضای مجازی
🔹دیدهبان اندیشه عرصهای است تا بازتاب و پژواک اندیشههای اصحاب علوم انسانی باشد. بازتاب اندیشههایی که در فضای مجازی به صورت پراکنده وجود دارد. اینجا فرصتی است تا بیشتر با اندیشمندان و روشنفکران و ژورنالیستهای اندیشه، آشنا شده و پای گفتارها و یادداشتهای تحلیلیشان باشیم و عالمانه و منصفانه برخی نکات آنها را تحلیل و ارزیابی علمی کنیم.
🖇 ششمین شماره این دوهفتهنامه را در پست ذیل دانلود کنید👇👇👇
⚜️ @fekrat_net
⚜️ @taammolat74
دیدهبان شماره 6-موسسه شناخت.pdf
7.72M
📑 دوهفته نامه مجازی #دیده_بان_اندیشه
✴️ شماره ششم | اول تیر ۱۳۹۹
💢 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
🔹این شماره از دیدهبان به پروندهی ویژهای در حوزه آرای شریعتی پرداخته است و به پرسشی در باب نژادپرستی و علت اعتراضات اخیر #آمریکا پاسخ میدهد.از سوی دیگر با پرداختن به مساله قتل رومینا، چالشهای موجود در جامعه را تحلیل میکند.
🔸در بخش دیگری از این شماره، مساله نقد درون گفتمانی اصلاحات مورد بررسی قرار گرفته است. کرونا و اندیشه دینی نیز به رسم سابق، در این شماره جدید نیز مطرح شده است.
✅دیدهبان، این سعی را دارد تا مسائل و حوادث را با عینک اندیشه، عمیقتر ببیند و با تضارب آراء متفکران و نقد عالمانه و منصفانه، دریچهای بر حقیقت بگشاید. سعی ما بر این است تا محفلی برای تبادل اندیشهها باشیم و قدمی برای رشد و ارتقاء بینش نخبگان و علوم انسانی برداریم.
🔗برای مطالعه شماره قبلی اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰 سلطه رسانههای عصر جدید
✍️ ناصر فکوهی
🔸به دلیل آنکه ذات رسانههای عصر جدید اطلاعاتی بر اساس پیشرفتی در نظامِ شناختی تداوم اندامهای انسانی (مغز)، و نه بر تداوم فیزیکی این اندامها قرار دارد، از این قابلیت استثنایی و همینطور خطرناک و مؤثر برخوردارند که دیگر در سطح «ابزار» در معنای کلاسیک، یعنی «وسیله»ای در دست انسان که از انسان دستور میگیرد، باقی نمانند.
🔹 این رسانهها، تبدیل به موجودیتهایی مستقل و یا نیمهمستقل میشوند که قوانین و روابط خود را به کنشگران انسانیشان تحمیل میکنند. لذا این سیستمهای مطبوعاتی هستند که شکل و محتوای یکدیگر را تعیین میکنند و نه کنشگران انسانی! امروز یک رسانه در فرم و محتوای خود ناچار به تبعیت از موقعیتهای مادی و غیرمادیای است که رسانههای رقیبش به کار میبرند.
🔸آنها که خود را #استراتژ_رسانهای مینامند، اغلب کاری نمیکنند جز بازتولید ابزاری افسار گسیخته و اندیشمندشده و تحمیل آن به انسانها با تمام خطراتی که این امر در بر دارد. ما هرچه بیشتر به سوی سیستمهای خود دستکاریکننده ابزاریشده میرویم که کنترل آنها را هرچه کمتر به دست داریم و این خطری بزرگ است.
🔹در واقع امروز سرمایهداری متأخر با ساختاریشدن بحرانهای خودویرانگرش چارهای ندارد که یا جنگ را جهانی و ساختاری کند و یا پذیرای انقلابهایی باشد که دیر یا زود از راه میرسند و یا در بهترین حالت شاهد انباشت روزافزون انفعال اجتماعی در کنشگران باشد که دیر یا زود بهصورتی متمرکز یا به صورتهایی غیرمتمرکز و پراکنده اما با هزینههایی هر چه بیشتر منفجر خواهند شد.
⚜️ @taammolat74
May 11
تاملات
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا 🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤا
🔰پیرامون بیانات رهبر معظم انقلاب درباره استیضاح یا عدم استیضاح
✍️ داوود حیدری
🔸نکته اول | آیا عقل و فهم عرفی حکم می کند که رهبری در مورد استیضاح صحبت نمایند؟ یعنی آیا انتظار دارید رهبری به صورت صریح بگویند که با استیضاح موافقم؟ با توجه به ساختار و مبانی حکومت ولایی و سیره امامین انقلاب، انتظار اینکه رهبری به صورت صریح یا حتی ضمنی تشویق به استیضاح نمایند غیرعقلانی می باشد، آنهم از سوی رهبری که در صدد مدیریت جریان های مختلف حاضر در انقلاب هستند.
🔹دومین نکته|
اولا": رهبری مجلس را به حقوق قانونی خویش فرا خواندند که یکی از آنها استیضاح است.
ثانیاً: به نظر حقیر این حقوق را که از جمله آن استیضاح باشد آن را منوط به یک امر اساسی کردند که به نظر بنده مغفول ماند و آن امر اساسی عبارت بود از👇
👈مدیریت و اقناع مردم و ناظران بیرونی .
💢به عبارتی اگر بخواهد این کار به صورت احساسی و تند و زننده صورت گیرد _ مانند اتفاقی که در جریان سوال از آقای ظریف رخ داد و امام جامعه آنرا نکوهش فرمودند _ که افکار عمومی آن را بر نتابد قطعا استیضاح فایده که هیچ ضررهم خواهد داشت و استیضاح در قالب جناح بازی های حزبی تفسیر خواهد شد.
اما اگر به صورت منطقی ومستدل درراستای حفظ منافع ملی و با حفظ شئون مسولیت، صورت بگیرد به طوری که نتیجه آن اقناع افکار عمومی باشد حتماً کار به جا و منطقی خواهد بود
✅در هر صورت مسئله جواز یا عدم جواز سوال و استیضاح نیست. مسئله این است که:
1️⃣ آیا مجلس یازدهم به این قوام و بلوغ رسیده یا خود نیازمند زمانیست تا با حمایت دایهای به رشد لازم برسد؟
2️⃣ آیا روش هوشمندانه سوال و استیضاح، به دور از سیاسی کاری و اهانت و توهین را میداند؟
3️⃣ آیا مجلسیان همچون برخی عوام سطحی نگر بدون توجه به عقبه اندیشهای _ علمی و نهادها و افراد صحنه گردان، تنها مشکل کشور را شخص حسن روحانی میدانند؟
4️⃣ برنامهها و طرحهای اجرایی جهت برون رفت از وضعیت نامناسب فعلی در عرصه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، ملی و بین المللی چیست؟ آیا چنین طرح و برنامهای وجود دارد یا قرار است صرفا با تغییر یک نفر، در بر همان پاشنه بچرخد؟!
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا 🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤا
🔰آیا نظر مقام معظم رهبری ضرورت ادامه کار دولت تا پایان به هر قیمتی است و با هر گونه استیضاح و اعمال قانون تا پایان دولت مخالفند؟
🔸متن سخنان رهبری در دیدار با مجلس:
▪️«نقش نظارتی مجلس یک نقش اساسی و حیاتی است و هیچ نبایستی به این نقش نظارتی بیتوجّهی بشود، لکن معتقدم که این نقش را با متانت ایفا بکنید؛ خردمندانه و با متانت و بدون حاشیه ایفا بشود»
▪️«یک نکتهای هم، هم خطاب به شما عرض میکنم، هم به دولتیها؛ مجموعاً توجّه کنید».
▪️«سال چهارم دولتها، بخصوص اگر [سالِ] چهارمِ دوّم باشد، سال بسیار حسّاسی است و معمولاً در این سال اگر 👈چنانچه مراقبت نشود، کارها سست خواهد شد»
▪️«اوّلا همهی دولتها موظّفند تا روز آخر تلاش کنند و کار کنند؛ تا لحظهی آخر». «بنده اعتقاد راسخ دارم که دولتها بایستی تا آخرین روز مسئولیّتشان تلاش کنند و کار کنند و وظایف خودشان را انجام بدهند، بعد امانت را به دولت بعدی تسلیم کنند»
▪️«البتّه عقیدهام این است که 👈با صورتوضعیّت؛ مثل مهندسی که وسط کار، بنا را به یک مهندس دیگری تحویل میدهد و صورتوضعیّت میدهد»
▪️«در این شرایطِ حسّاسِ سالِ آخریِ دولت که سال اوّل شروع کار شما و فعالیّت شما است، بایستی هر دو -هم دولت، هم مجلس- سعی کنند فضا را به نحوی مدیریّت کنند که به کار لطمه نخورد».
🔻پ.ن: بیشترین تاکید آقا ضرورت مراقبت برای سست نشدن کارها و لطمه نخوردن به کار مهم کشور است. اگر نفس حضور و عملکردهای سست و بی قانون دولت سبب لطمه خوردن به کار کشور شود، راهی جز برخورد قانونی یا استیضاح برای جلوگیری از ضرر بیشتر به مردم و کشور وجود دارد؟
⚜️ @taammolat74
📮با عزل #بنیصدر، پیروزیها در جنگ تحمیل شروع شد، در #جنگ_اقتصادی مدتهاست بخاطر عدم کفایت فرماندهی، در حال عقبنشینی هستیم. دیگر خود دانید...
✍️ سید امیر سیاح
⚜️ @taammolat74
🔰 هنرمندان چگونه ذهنها را تغییر میدهند؟!
(از منظر شناختی)
🔸ملموسترین حضور هنر در زندگی انسان وجود آثار هنری است و رابطهی ما با آن؛ اینکه ما چگونه از آنها استفاده میکنیم و چه تأثیری بر زندگی ما میگذارند و اینکه افراد با تعلقات متفاوت چه نسبتی با خیال هنرمند هنگام پدیدآوردن آثارش دارند، مسئلهی قابل تأملی است. اما به راستی چگونه هنرمندان با خلق این آثار ذهنهای ما را تغییر میدهند و درک جدیدی از زمانه فراهم میآورند؟! #هوارد_گاردنر در کتاب #تغییر_ذهنها به این مساله پاسخ میدهد. بخشی ازاین پاسخ او را در متن ذیل بخوانید👇👇👇
⚜️ @taammolat74
🔰 هنرمندان چگونه ذهنها را تغییر میدهند؟!
🔸خلاقان عرصه هنر عمدتا با عرضه ایدهها، مهارتها و کارهای نو ذهنها را تغییر میدهند. آنها از نظریهها، ایدهها و مفاهیم مورد استفاده دانشمندان و متفکران یا داستانهای مورد استفاده رهبران، ملتها یا گروههای همگنتر برای ایجاد تغییرات بزرگ به ندرت استفاده میکنند. به همین ترتیب، هنرمندان به جای اینکه عمدتا با هوش زبان شناختی کار کنند از اشکال مختلف بازنمودهای ذهنی که در انواع نظامهای نمادین سنتی و ابتکاری وجود دارد، بهره میبرند.
🔹به طور کلی آغاز قرن بیستم نقطه عطفی برای هنر تلقی میشود که در نهایت بسیاری از ذهنها و حساسیتها را تغییر داده است. در هریک از اشکال هنری، تعداد کمی از افراد به دلیل نقش هدایتگر در دنیای نوگرا شهرهاند. هنرمندان با استفاده از رسانه یا حرفه خود عمل میکنند و بر اساس نحوه انتقال دیدگاه شخصی خود با استفاده از نور و رنگ، صوت و سجع، استعاره وقافیه، حرکات بدنی و بیان صورت، به خوبی درک میشوند.
💢به نظر من استادان هنر از سه طریق ذهنها را تغییر میدهند:
1️⃣ اول: آنها فکر ما را درباره اینکه در رسانه هنری چه چیزی ممکن است تغییر میدهند. این افراد مهارت جدیدی را در یک رسانه به وجود میآورند و از مخاطبین خود میخواهند که مجموعهای کامل از مهارتهای ادراکی را در خود رشد دهند.
2️⃣دوم: با استفاده از مضامینی که به ندرت موضوع هنر بودهاند، اساسا ذهنها را تغییر میدهند.
3️⃣سوم: هنرمندان به ما کمک میکنند تا روح عصری را درک یا در واقع آنرا تعریف کنیم. به نحوی که میتوان ادعا کرد در غیاب نقشها و اشکالی که در قالب آثار دورانساز مذکور تجسم یافتهاند، درک ما در فهم آن عصر ناقص خواهد بود.
⚜️ @taammolat74