پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
روز غدیر خم برترین عید امت من است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🤲الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیر المومنین علیه السلام
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#استوری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۲)
🔹در ساختار سنتی روحانیت، ثبت نام ها، مدارج و مدارک علمی، سابقه ی تحصیلی و خانوادگی و دیگر اطلاعات سابقه نداشت. تنها از دوره ی آیت الله سید محمد حسین بروجردی، هر مرجعی برای خود دفتر شهریه هایی داشت که بر اساس آن حقوق ماهانه ی طلاب را پرداخت می کرد .
🔸هر طلبه ، اول ماه ناگزیر بود به مقسمان هر یک از مراجع رجوع کند و شهریه خود را دریافت نماید. مجموع این شهریه ها، حقوق کامل یک طلبه در ماه را شکل می داد. مرکز مدیریت حوزه ی علمیه زیر نظارت رهبر جمهوری اسلامی، ساختار متمرکز اداری پدید آورد. اطلاعات گوناگون طلاب در این مرکز به کامپیوترها داده شد و دفترهای شهریه ی مراجع یک کاسه گردید . به سخن دیگر آزادی عمل مراجع در پرداخت شهریه از میان رفت و از آن پس، مرکز مدیریت حوزه، تصمیم گیرنده ی اصلی درباره ی صلاحیت هر طلبه برای دریافت شهریه شناخته شد.
🔻نهادی تازه بنیاد چون "دفتر آمار " مرکز حوزه ی علمیه ی قم، وظیفه ی گردآوری داده ها مربوط به گرایش سیاسی روحانیان را به عهده گرفت. هر کس طالب دریافت معافیت موقتی تحصیلی از خدمت نظام وظیفه، سفر به خارج از کشور و دریافت شهریه یا خواستار ارتقای مرتبه ی علمی خود است، باید نخست در دفتر آمار تأیید شود. روحانیانی که گرایشی خلاف جمهوری اسلامی دارند در دفتر آمار "رد صلاحیت " میشوند و از امتیازهای مربوط به نظام روحانیت محروم.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
هر که به ریخت و پاش فخر بفروشد
به تنگدستی خوار و کوچک گردد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹توجه به حیث تاریخی بشر و درک این امر که بشر موجودی بالذات تاریخی و لذا همه فهم ها، تفسیرها و کنش های وی در چارچوب ها و افق های تاریخی است، ما را به این حقیقت مهم و بنیادین متفطن می سازد که انسان ها نیز در چارچوب و افق تاریخی خاص و براساس عقلانیت های گوناگون تاریخی با یک متن از جمله با متون مقدس مواجه شده، مورد خطاب قرار میگیرند. لذا به هیچ وجه نمی توان انتظار داشت مخاطبی که فرضا در جهان مدرن و بر اساس عقلانیت مدرن ، یعنی عقلانیت گالیله ای - نیوتنی، دکارتی بار آمده و می اندیشد به همان نحوه و با همان مفروضات و با همان عقلانیت و زبانی با متون مقدس مواجهه شود که مخاطبان پیشین متون مقدس، در اعصار گذشته، با این متون مواجه می شدند، مضاف بر اینکه خود متون مقدس نیز،
به واسطه حیث بشری و تاریخی نبی در دوران های ماقبل مدرن و در سنتهای تاریخی پیشین شکل گرفته اند.
🔻متأسفانه حوزه های علمیه، روحانیون و متولیان حیات دینی در میان مسلمانان بیش از آن اسیر اسانسیالیسم (ذات گرایی) ارسطویی و درک غیرتاریخی پدیدارها هستند که درکی از نگرش تاریخی و حیث تاریخی نبی، حيث تاریخی متون مقدس و حیث تاریخی مخاطبان خود داشته باشند. لذا دفاع آنها از متون مقدس صوری ، بی حاصل، محکوم به شکست و حتی در
جهت هرچه بیشتر سکولاریزه شدن جامعه و سبب خشم و طغیان نسلهای جوان مسلمان علیه فرهنگ و سنت تاریخی خویش و در غلتیدن به سوی تفکر و فرهنگ سکولار و نیهیلستیک غربی است.
#دکتر_عبدالکریمی
#سکولاریسم
#قرآن
#نقد_حوزه
#روحانیت
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چرا بریم سر قبر پدر و مادر یا خویشانمون؟
💠 استاد عالی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍کدام تلاش آقای روحانی؟/ احمد زیدآبادی
🔹حسن روحانی در واپسین روزهای ریاست جمهوری خود گفته است: "البته همۀ ما یقین داریم که حکومتی که امروز چهل و چند سال است در ایران به نام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد با آن حکومت مولایمان امیرالمومنین فاصله زیادی دارد، اما در عین حال تلاش زیادی کردیم که همان مسیر امام علی را پیش بگیریم."
در بخش نخست صحبت آقای روحانی مناقشۀ چندانی نیست جز تعیین مقدار همان "فاصلۀ زیاد"! در مورد بخش دوم صحبت روحانی اما باید پرسید که مشخصاً کدام "تلاش زیاد" را کردید تا مسیر علی را در پیش گیرید؟
اگر منشور حکومت علی همان است که در نامهاش به مالک اشتر آمده است و اگر سیرهاش همان است که سید رضی در نهج البلاغه گرد آورده است، جملگی حتی اجازه ندادید که آن منشور و سیره برای مردم به درستی تبیین شود چه رسد به ادعای تلاش برای در پیش گرفتن آن مسیر!
همۀ آنچه مردم در این سالها از ارجاع به منش و سیرۀ زمامداری علی به یاد دارند، تکرار مکرر قیاس مخالفان و منتقدان حکومت با طلحه و زبیر است! آن هم به صورتی کاملاً تحریفآمیز چنانکه گویی این علی بوده که به دلیل مخالفت لفظی طلحه و زبیر با نوع حکمرانی خود به جنگ با آنها برخاسته و جز همین یک اتفاق هم در تمام دوران زمامداری او رخ نداده است.
🔸هر گاه من در نوشتههایم به بزرگان دین استناد و یا سخنی از آنان نقل میکنم، جمعی از مخاطبان پیام میدهند که بخش بزرگی از جامعه از دین روگردان شده و نسبت به این نوع استنادات حساسیت منفی پیدا کرده است، بنابراین برای حفظ اعتبارم بهتر است وارد این مسائل نشوم!
🔸این دوستان ظاهراً تصورشان این است که پنداری من نوعی تاجر سیاسیام که برای رونق تجارتم باید طبق سلیقۀ بخشی از مردم هر روز به رنگی در آیم و دلقی نو به تن کنم! اینکه بخشی از جامعه به علت سوءاستفادۀ سیاسی از دین، نسبت به آن ظنین و بدگمان شده است، بر من هم عیان است، اما دین کارکردهای معنوی و اخلاقی و فرهنگی و مدنی بسیار مفیدی دارد که در خوانش صحیح آن به مثابۀ چسب اجتماعی جامعۀ ایرانی عمل کرده است و بدون آن روزگارمان تیرهتر خواهد شد.
🔻برخی دیگر هم که ظاهراً فقط اسمی از سکولاریزم شنیدهاند با هر اشارهای به متون و میراثهای فرهنگ دینی در یک نوشته، فریادشان بلند میشود؛ این هم که شد همان حکومت دینی!
سکولاریسم به معنای جدایی نهاد دین از دولت است و هیچ منافاتی با ایمان شخصی و باور به دینِ فرهنگی و مدنی و معنوی و اخلاقی ندارد. عموم رهبران دو دمکراسیِ سکولارِ بزرگ شرق و غربِ عالم یعنی هندوستان و آمریکا، جملگی افرادی دیندارند و به آن افتخار هم میکنند.
🔻متأسفانه برخی مدعیان آتشین مزاجِ دفاع از سکولاریسم گمان بردهاند که سکولاریسم مستلزم عقاید ماتریالیستی و منافی هر اعتقاد متافزیکی از جمله باور به خداست و بیوقفه هم بر این طبل توخالی و پر سر و صدا میکوبند!
آن سکولاریسمی که مستلزم جهانبینی ماتریالیستی است هنوز از مادر زاده نشده است و اگر هم به فرض روزی زاده شود، صورت دیگر حکومت دینی از نوع طالبانِ افغان آن خواهد شد!
#سیاسی
#حکومت_اسلامی
#روحانیت
#امامت
#فلسفه_دین
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
خوراک را با دیگری بخور و بر این کار بخیل مباش روزی هیچ کس را تو نمی دهی اما خدا با این کار مزد فراوان به تو خواهد داد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۸)
🔸 این علاقه با همهی خوبیاش میتواند بستر آسانی برای گرفتاری و آلودگی ای خاص خود را دارد که اجتناب ناپذیر است. کسی که میخواهد از بُعد عاطفی و احساسی رشد کند و به کمال برسد، باید درد فراق و دلتنگی را تحمل کند و بر تلخی آن صبر کند. تحمل فراق و صبر بر دلتنگیها شرط لازم و غیرقابل اغماض برای رشد عاطفی و احساسی است. نمیشود لذت عشق را چشید ولی تلخی هجران را نچشید.
🔻 درد عشقی کشیدهام که مپرس
زهر هجری چشیدهام که مپرس!
🔹 عاشق شدن و دوست داشتن، لزوماً به معنای واصل شدن و رسیدن به معشوق نیست. گاه خدا عشق را برای کسی تجویز میکند و آن را بر دلش نازل میکند، بدون اینکه وصالی برایش مقدّر کرده باشد و صرفاً تحمل درد فراق و دلتنگی را برای او میپسندد. زیرا تنها چیزی که دل او اکنون برای سیر در جادهی عشق نیاز دارد، چند واحد فراق و دلتنگی است.
💠 گاه باید عاشق شد، ولی نباید عشق را ابراز کرد. باید آن را در دل پنهان کرد و با دردش سوخت و ساخت. در چنین شرایطی اگر عاشق تاب بیاورد و به زیبایی با درد عشق بسوزد و بسازد و دم نزند، دلش رشد میکند و به خدای عشق نزدیکتر میشود و دلش برای عشق حقیقی آمادهتر میشود. اما اگر بیتابی کند و برای به چنگ آوردن معشوق و وصال او، خود را به آب و آتش بزند، علاوه بر اینکه دل و عشقش را تلف میکند و مانع رشدش میشود، به معشوق هم نمیرسد و از دو جهت زیان میکند؛ خَسِرَ الدنیا و الاخرة!
🔻از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل شده: «هر کس که عاشق شود ولی عشقش را ابراز نکند و آن را در دلش پنهان دارد و پا از مسیر عفت بیرون نگذارد و در آن حال بمیرد، شهید است.
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرماید: صبر دو گونه است؛ صبر بر آنچه بدت میآید و صبر بر آنچه دوستش داری.
🔹 گاه خدا دل انسان را به محبتی مبتلا میکند و از او انتظار دارد بر این محبت و علاقه صبر کند و برای رسیدن به محبوبش خودش را به آب و آتش نزند و اگر دوستی با محبوب به صورت طبیعی و هموار فراهم نشد، از آن چشم بپوشد و با صبر بر درد فراق، دلش را جلا بدهد و روحش را تربیت کند و برای کارهای بزرگتر آماده کند.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#عرفان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi