#وصیتنامه
💎 ما راهیان راه الله، پرچم لا اله الا الله را در اوج پیروزی برافراشته نگاه خواهیم داشت.🌹
@tabyin1318
#خانواده_سالم ج ۲۸
#ارکان_خانواده ۷
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
جلسهی قبل در مورد #عزتنفس صحبت شد. در ابتدای این جلسه چند اثر از آثار مهم عزت نفس یا همان احساس خودارزشمندی را خدمت شما عرض میکنم.
1⃣ #حفظ دین را برای فرد و #ترویج آن را در جامعه تسهیل میکند.
2⃣ #نیاز اعضای درون خانواده را به وجه احسن #تامین میکند.
که مهمترین آن احترام به آزادی فرزندان است.
3⃣ احساس خودارزشمندی، خودکمبینی را رد میکند؛ و با خودبرتربینی مبارزه میکند.
🔹 دومین پایه از روابط در خانواده،
#ارتباط_زن_و_شوهر است.
ارتباط زن و شوهر #دو سمتوسو و دو رویکرد دارد.
🔸اولینِ آن،
#دوست_داشتن است.
این ارتباط منجر به← #خدمت_متقابل میشود. و وقتی ارزش پیدا میکند که زن و شوهر با استقلال شخصیتی،خود را در تسخیر همدیگر قرار بدهند. اگر خدمت زن و شوهر به همدیگر در حد ارضای نیازهای مادی بماند و متوقف بشود، استقلال شخصیتی شکل نمیگیرد یا خیلی کند شکل میگیرد.
کارهای زن و شوهر بر اساس استعدادهای آنها سازماندهی شده است. اگر زن و شوهر کارهای همدیگر را ارزشگذاری بکنند.← مرد از آفت #خودبرتربینی و زن از آفت #خودکمبینی به آسانی پرهیز خواهند کرد. تنها جایی که جنسیت زن و مرد در آن مطرح است خانواده است آن هم در خلوت زن و شوهر.
🔺ارتباط زن و مرد در محیط جامعه فقط یک #رابطه_انسانی با رعایت حجاب است.
✅ #عاشقانهترین رفتارها باید در خلوت زن وشوهرصورت بگیرد و #عاقلانهترین رفتارها در محیط جامعه.
و صل الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین
@tabyin1318
16.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مناجات امام خامنهای به مناسبت #آغاز_امامت_امام_زمان(عج)
ای امام زمان! ای مهدی موعود محبوب این امت! ای سلالهی پاک پیامبران! ای میراث بر همه انقلابهای توحیدی! این ملت ما با یاد تو و با نام تو از آغاز خو گرفته است و لطف تو را در زندگی خود و وجود خود آزموده است، ای بنده شایستهی صالح خدا ! ما امروز محتاج دعایی هستیم که تو از آن دل پاک و ربّانی و از آن روح قدسی، برای پیروزی این ملت و این انقلاب دعا کنی و به دست قدرتی که خدا در آستین تو قرار داده است به این ملت و راه این ملت کمک نمایی.
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
@tabyin1318
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#او_خواهد_آمد ...
🔅اللهُمَّ عَجِّل لِوَلیِکَ الفَرَج🔅
سالروز
🔹آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج)🔹
بر شما همراهان عزیز گرامی باد.
🔹برش هایی از
نمایش صحنهای "او خواهد آمد"
#گروه_نمایش_شهید_آوینی_خرمدره
@avini_theater_group
@tabyin1318
خانواده سالم.mp3
8.81M
💠 #پاسخ_سوال_هفته_شانزدهم
❓مردی، از خروج بیاذن همسرش به
شدت گلهمند است. چه توصیههایی به
او دارید؟ حداقل ۵ مورد ارائه دهید.
@tabyin1318
💠 #پاسخ_سوال_هفته_شانزدهم
❓مردی، از خروج بیاذن همسرش به
شدت گلهمند است. چه توصیههایی به
او دارید؟ حداقل ۵ مورد ارائه دهید.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و عرض ادب خدمت مخاطبان ارجمند، مجدداً تقدیر و تشکر میکنم از بزرگوارانی که پیرامون سوال هفته اظهارنظر نمودند. بنده بعد از رویت آنها صلاح دیدم پاسخ سوال هفته را در یک قالب مبنایی ارائه دهم.
نقش همسر در زندگی #زمینهسازی است. در رابطهی عرضی که رابطهی بین انسانهاست نقش اصلی با #اراده خود انسان است. از این رو عرض میشود که #اختیار، اساسیترین پایهی #تکامل انسان است. این قاعده جهت حفظ و اجرا به یک #هشداردهنده نیاز دارد. مثل تلفن همراه که یک وسیله ارتباطی است، وقتی هشدار داد یا به عبارتی زنگ خورد انسان به سوی ارتباط حرکت میکند. هشدار دهنده این قاعده این جمله ناب است. « هر آنچه برای خود می پسندی برای دیگران نیز بپسند، هر آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران نیز مپسند ».
با کمی دقت در این قاعده و هشدار دهندهی آن، یک دعوت رجوع به درون انسان است. به عبارت دیگر انسان در مواجهه با رویدادهای زندگی اول به درون خود مراجعه کند. کوتاهی خود را در آن رویداد جستجو کند.❓چرا؟! چون عرض شد در امورات زندگی نقش اصلی با خود انسان است. اما متاسفانه امروزه در برخورد با رویدادها اول کوتاهی دیگران مورد رصد قرار میگیرد. تسری این قاعده و هشدار دهندهی آن در جامعه وقتی از اثربخشی مضاعفی برخوردار خواهد شد که در خانواده مورد توجه قرار گیرد. یعنی در « روابط زن و شوهر ».
اما آنچه که در خانواده دیده میشود این است که هر یک از زن و شوهرها در مواجهه با یک ظلم، عَلمِ حق خود را بلند میکنند و آن دیگری را محکوم. این عمل در صورت تدوام به اساسیترین پایه تکامل انسان آسیب خواهد زد. آسیبی که زن و شوهرها خود متوجه آن نیستند. در اینجا هم هشدار دهنده عمل نکرده و هم اینکه یک موضوع مهمی فراموش شده است.
🔍 آن #موضوع_مهم چیست؟
ازدواج بستر پیوند زن و مرد است که تحقق آن با ظهور #حق_و_تکلیف همراه است. این حق و تکلیف موجب استحکام خانواده است. موجب استحکام ازدواج است. اگر زن و شوهر بر حق خود تاکید و از تکلیف خود فاصله بگیرند. استحکام ازدواج خدشهدار خواهد شد. در حالی که همین زن و شوهر در زمان ازدواج آکاهانه حق و تکلیف همدیگر را پذیرفتهاند. اینجا عرض میشود تاکید بر حق خود و دوری از تکلیف خود #آفت_مهم ازدواج است.
اما اگر زن و شوهر در رعایت حقوق همدیگر مصمم باشند. نسبت به انجام تکلیف خود اهتمام جدی نشان دهند خانواده مستحکم شده و مثل یک سازمان اجتماعی به حیات خود ادامه خواهد داد. این حداقل حیاتی است که برای یک خانواده میتوان تصور کرد. در این حداقل حیات آن چیزی که داد و ستد میشود حق و تکلیف است. زن یک حقی از مرد را به دوش میگیرد،و در ادامه از او حقی میخواهد. این داد و ستد است. تداوم این داد و ستد هر چند خانواده را حفظ میکند اما حرکت آن را #کند و #یکنواخت خواهد کرد. ❓چرا؟؟ چون هنوز خانواده وارد #بستر_انسانسازی نشده است.
هر چند این خانواده دارای فرزند است. تولد صرف انسان در خانواده لزوما به معنی ورود به بستر انسانسازی نیست. ❓چرا؟ چون خانواده فعلا در حد اشباع نیازهاست. جای سوال جدی و عمیق است. که #چرا هنوز وارد نشده است؟ روشن است که ورود به این بستر معطل #اختیار_هدفمند زن و شوهر است. با تحقق این صلاحیت هم زن و شوهر بعنوان یک انسان مستقل بسوی تکامل حرکت میکنند. و هم، با آهنگ کمال لایتناهی عالم هستی، نقش بی بدیلی، در بین مخلوقات خدا ایفا میکنند.
آنچه که امروز #مانع_جدی ورود خانواده به این بستر تکامل شده است #خودخواهی زن و شوهرهاست.
هر یک از زن و شوهرها بر حق خود پافشاری میکنند و برای مخفی کردن خودخواهی خود - اینجا خیلی بد است - لعابی از دفاع از حقوق فرزندان به آن میزنند. و متاسفانه این قصه همچنان ادامه دارد... .
🔸 #مخلص_کلام:
اگر زن و شوهرها در دایرهی حقخواهی صرف خود را محصور کنند حتی منفذی نیز بسوی تکامل خود نمیتوانند باز کنند. آن کسی که در این عرصه میدان داری خواهد کرد #ابلیس است. ابلیس در این عرصه برای ورود به درون این زن و شوهر به راحتی منفذ پیدا خواهد کرد و فراموش نکنیم این ابلیس همان دشمن آشکار انسان است. و فراموش نکنیم که هدف نهایی خلقت انسان قرب اختیاری به خداست. که پذیرش آگاهانه و ارادی حق و تکلیف، کلید ورود به آن هدف است.
و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین
@tabyin1318
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 #پاسخ_به_سوالات
❓#سوال:
درباره آیهی «الرِّجالُ قَوّامُونَ عَلَى النِّساءِ (نسا/۳۴)» توضیح دهید
🔸 #مقدمه
مدیریت در هر سطحی باشد با دو شرط #علم و #عدالت صلاحیت دار میشود. یعنی سرپرست یک سازمان باید به اصول مدیریت آگاه باشد و نیز در اجرای آنها عدالت را رعایت کند. این دو شرط در مقابل #جهل و #ظلم است. از جنبهی سلبی هم نگاه شود، مدیر همواره باید با جهل و ظلم مبارزه کند.
✨ رابطهی #زن_و_شوهری؛
#قوام_بودن مربوط به رابطهی زن و شوهری است. چون مرد مسئول تأمین هزینهی زندگی است، سرپرستی خانواده هم با اوست. این سرپرستی هیچ مزیت و فضیلتی را برای مرد رقم نمیزند.❌ بلکه کار و مسئولیتی است که طبق ساختار جسمی و روحی به او واگذار شده است. طبق آیهی قرآن روح قوام بودن #وظیفهمندی است، نه سالاری و فرمانروایی.
مثال: اسلام دو وظیفه را برای زن و شوهر لازم و ملزوم میداند. از سویی به زن وظیفهی تمکین به شوهر را میدهد و از طرف دیگر، به مرد وظیفهی سرپرستی زن را میدهد. این دو وظیفه #جریان_امور_خانواده است. و هیچیک نه معیار برتری است و نه موجب نقص.
معنای قیّم بودن شوهر نسبت به زن، یک امر حقوقی تخلف ناپذیر نیست. زیرا در صورتی که زن استقلال اقتصادی و صلاحیت ادارهی امور خویش را داشته باشد میتواند در متن عقد ازدواج محدودهی سرپرستی خانواده را با توافق شوهر تعیین نماید، تا به هیچ وجه استقلالش آسیبی نبیند.
📝 #نکات_قابل_توجه:
1⃣ احکام دوسویهی اسلام برای زن و شوهر #بستر_تعادل است.
آنها هم میتوانند روی آنها اختلاف کرده و خانه را به میدان جنگ تبدیل کنند. و هم میتوانند با همکاری صمیمانه بستر تعادل را به←بستر تکامل ارتقا دهند. انتخاب هر یک از این وجوه از سوی زن و شوهر منشأ ارادی دارد.
2⃣ انتخاب جنبهی مثبت احکام حاکی از #آگاهی و #تعادل زن و شوهر است.
به فرض اگر زن در برابر شوهرش متواضع است، نشانهی ضعف و عجز او نیست. بلکه انتخاب آگاهانه یک ارزش اخلاقی است.
3⃣ مردی که در خانه همواره ظلم میکند قطعا #جاهل است.
که هیچ یک از اعمالش توجیه پذیر نیست. از این رو با ارادهی خودش صلاحیت سرپرستی خانواده را از دست خواهد داد.
4⃣ زنی که همواره بدون اذن شوهر از منزل خارج می شود قطعا #جاهل است.
که هیچ یک از اعمالش توجیه پذیر نیست. از این رو صلاحیت آرامشگری خود را از دست خواهد داد.
5⃣ چه زن و چه مرد نه به جهت برون رفت از اینگونه مسائل بلکه مهمتر از آن برای حفظ شان انسانی خود باید همواره #تفکر خود را غنی کنند. تا در مواجهه با مشکلات قوی و آرام ظاهر شوند.
6⃣ منشأ مشکلات همه زن و شوهرها #جهل است.
اگر جهل تداوم یابد ظلم آشکار خواهد شد. و با تداوم ظلم جهل رسوب کرده خانواده را به سوی فلاکت و سقوط سوق خواهد داد.
عزتمند باشید
امیدی
@tabyin1318