eitaa logo
تفسیر آسان قرآن
247 دنبال‌کننده
604 عکس
0 ویدیو
0 فایل
بنام خدا.إن شاء الله هر روز دو صفحه از قرآن به همراه صوت وتفسیر آسان وکاربردی گذاشته خواهد شد.خلاصه تفسیر حاج آقا قرائتی ارتباط با مدیر @kh8514
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 188 1* هنگام انتقاد، کلی نگوییم و به افراد سالم گروهها هم توجه کنیم. {الا الذین عاهدتم} 2* با دشمنان خود، در وفاداری به پیمان ها یا نقض آن، مقابله به مثل کنید. {فما استقاموا لکم...} 3* مشرکان، نه مراعات مسائل عاطفی و همسایگی را می کنند، نه به پیمان ها و تعهدات احترام می گذارند. {الا و لا ذمة} 4* ظاهر سازی و بازی های سیاسی و تبلیغاتی دشمنان، ما را فریب ندهد. {یرضونکم بافواههم و تأبی قلوبهم} 5* پیمان شکنی، نفاق، تظاهرر و سیاست بازی، فسق است. {تأبی قلوبهم و اکثرهم فاسقون} 6* اکثریت مشرکان فاسق اند، ولی افراد سالم هم میانشان پیدا می شود. {اکثرهم فاسقون} (در نسبت دادن ها، انصاف داشته باشیم) 7* در برابر از دست دادن آیات الهی، هر چه به دست آوریم، کم است، چرا که همۀ دنیا و آنچه در آن است، در برابر الطاف الهی به مؤمنان، متاع قلیل و ناچیز است. {اشتروا...ثمناً قلیلا...ساء ما کانوا یعملون} 8* رضای الهی و بهشت ابدی را به دنیای زودگذر و پرآفت فروختن، بدترین کار است. {اشتروا...ثمناً قلیلا...ساء ما کانوا یعملون} 9* مشرکان با مؤمنان دشمنی دارند، پس در برخورد شدید با آنان، هیچ گونه تردیدی نداشته باشید. {لا یرقبون فی مؤمن} 10* رعایت حقوق خویشاوندان و وفاداری به پیمان، واجب و بی اعتنائی به آنها برخاسته از روح تجاوزگری است. {اولئک هم المعتدون} 11* در شیوۀ برخورد، مسألۀ گام به گام و تدریج را مراعات کنید. ابتدا عدم تعرض: {فخلوا سبیلهم} سپس اُلفت و برادری. {اخوانکم فی الدین} 12* شرط ورود به دایرۀ اُخوت دینی، نماز و زکات است. {اقاموا...فاخوانکم} 13* با نادم و توّاب، برخوردی برادرانه داشته باشید. {فان تابوا...فاخوانکم} 14* آنان که تا دیروز، واجب القتل بودند، در سایۀ توبه و نماز و زکات، حقوق اجتماعی برابر با مسلمانان می یابند و جنگ با آنان حرام می شود. {فاخوانکم فی الدین} 15* کیفر طعن و توهین به اسلام، اعدام است. {طعنوا، فقاتلوا} (با توهین کنندگان به مقدسات مذهبی، باید به شدت برخورد کرد) 16* چون پیمان شکنی و مسخره کردن دین، از ناحیۀ رهبران کفر است، پس با آنان مبارزه کنید. {فقاتلوا ائمة الکفر} 17* در مبارزه، باید نابودی سران توطئه و مرکز فرماندهی و تشکیلات دشمن، در اولویت باشد. {فقاتلوا ائمة الکفر} 18* هر سوگندی شما را نفریبد، سوگند پیمان شکنان، بی اعتبار است. {لا ایمان لهم} 19* از اهداف جهاد اسلامی، جلوگیری از توطئه دشمن است. {لعلهم ینتهون} 20* جنگ مسلمانان تدافعی بوده و دشمن آغازگر تهاجم بوده است. {هم بدؤکم} 21* مؤمن واقعی، تنها از خدا بیم دارد. {فالله احق أن تخشوه ان کنتم مؤمنین} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام شیرعلی سلطانی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 189 1* جبهه های جنگ، بستر امدادهای الهی است. {قاتلوهم، ینصرکم} (از شما حضورو جهاد، از خدا نصرت و امداد) 2* رزمندگان، بازوی حق و عوامل اجرای حکم خدا هستند. {یعذبهم بایدیکم} 3* در پی شکست نظامی دشمن، شکست روحی و سیاسی است. {یعذبهم، یخزهم} 4* خداوند خواستار شکست و ذلت دشمنان دین و پیروزی و عزت مؤمنان است. {یخزهم و ینصرکم} 5* مبادا از بیم خدعه، آنان را که به سراغ شما می آیند نپذیرید! خدا به توبه واقعی یا ریاکارانه آگاه است، ولی طبق حکمت الهی باید هر که را اظهار اسلام می کند _ با حفظ اصول ایمنی _ پذیرفت. {علیم حکیم} 6* ادعای ایمان کافی نیست، آنچه صف ها را از هم جدا می کند، عمل و جهاد و آزمایش هاست. {ام حسبتم ان تترکوا} 7* دادن اسرار و اطلاعات به بیگانگان و آنان را مَحرم اسرار دانستن، حرام و نشانۀ ضعف و بی ایمانی و مورد هشدار و توبیخ است. {لم یتخذوا...ولیجه} 8* وظیفۀ مسلمانان، در برابر دشمنان خارجی جنگیدن و در برابر دشمنان داخلی، حفظ اسرار و رازداری است. {جاهدوا، لم یتخذوا} 9* خداوند از وضع مردم آگاه است و نیازی به آزمودن ندارد، ولی امتحان، یک سنت الهی است. {و الله خبیر} 10* در بنای مساجد و بنیادهای دینی و فرهنگی مسلمانان، کفار و مشرکان حق دخالت ندارند. {ما کان للمشرکین} 11* در ساختو ادارۀ مراکز و نهادهای مقدس، پول نااهلان را نگیرید، تا حق دخالت نداشته باشند. {ما کان للمشرکین} 12* نه هر درآمدی مشروع است و نه هر مشارکتی ارزشمند. مبادا به عنوان آبادانی مساجد، کفار را در امور دینی نفوذ کنند. {أن یعمروا مساجد الله} 13* کسانی که تظاهر به بی دینی می کنند، حق دخالت در امور مذهبی را ندارند. {شاهدین علی انفسهم بالکفر} 14* مسجد، پایگاه مهم عبادی و اجتماعی مسلمانان است. بنابراین، هم متولیان آن باید صالح و پاک باشند و هم برنامه هایش سازنده و تربیت کننده. هم بودجه اش مشروع و حلال باشد و هم مسجدیان اهل تقوا و مورد تکریم. 15* تولیت مسجد شرایطی دارد: * ایمان به مبدأ و معاد. {آمن بالله و الیوم الاخر} * برپا داشتن نماز و پرداخت زکات. {اقام الصلاة و آتی الزکاة} * شجاعت و نفوذناپذیری. {لم یخش الا الله} (اگر متولی مسجد، شجاع باشد، مسجد نیز کانون حرکت های ضد ظلم خواهد بود) 16* وظیفۀ متولیان مساجد، رسیدگی به محرومان است. {انما یعمر...آتی الزکاة} 17* ایمان از عمل جدا نیست، {آمن...و اقام} نماز از زکات جدا نیست، {اقام الصلاة و آتی الزکاة} و مسجد از انقلاب جدا نیست. {مساجد الله...و لم یخش} 18* با وجود ایمان، عمل صالح، نماز، زکات و شجاعت، باز هم مغرور نشویم، هنوز خطر انحراف وجود دارد. {فعسی اولئک من المهتدین} 19* رزمندگان مخلص نزد خدا جایگاه برتری دارند، هر چند دیگران منشأ خدماتی باشند. {أجعلتم سقایة الحاج...جاهد فی الله} 20* برابر دانستن رزمندگانِ با ایمان با دیگران، مورد توبیخ و یکی از ظلم های اجتماعی است. {أجعلتم...کمن...جاهد...القوم الظالمین} 21* در محاسبات الهی، ایمان، هجرت و جهاد، ملاک ارزش است. {عندالله} 22* ارزش همۀ کارهای مقدس، به نیت آنهاست. {فی سبیل الله} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام احمدرضا احدی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 190 1* اگر به خاطر خدا از نعمت های فانی بگذریم، به نعمت های ابدی می رسیم. {نعیم مُقیم} 2* فنا و زوال،بزرگترین آفتِ نعمت های دنیوی است که در قیامت این آفت نیست. {مقیم، خالدین، ابداً} 3* خداوندی که به همۀ دنیا {قلیل} می گوید، به پاداش مجاهدان، {عظیم} می گوید. 4* تهدیدهای قرآن نسبت به پذیرش ولایت کفار، تکان دهنده است. از جمله در سوره مائده آمده است. {و من یتولهم منکم فانه منهم} (مائده، 51) هر که ولایت آنان را بپذیرد، جزو آنان است. همچنین در سوره آل عمران می فرماید: {و من یفعل ذلک فلیس من الله فی شیء} (آل عمران، 28) هر که چنین کند، رابطه اش با خدا قطع شده است. 5* بعضی از مسلمانان هنگام هجرت به مدینه، مورد خشم والدین کافر خود بودند، ولی حفظ دین خود را بر رضایت آنان ترجیح دادند. 6* ولایت والدین کافر را نباید پذیرفت، ولی این غیر از نیکی به آنهاست. 7* پدر کافر، بر فرزند مسلمان ولایت ندارد و روابط مکتبی بر هر رابطه ای مقدم است. {لا تتخذوا} 8* عواطف نباید بر ارزش های مکتبی غالب شود. {لا تتخذوا آبائکم و اخوانکم} 9* ضابطۀ دین و مکتب، مقدم بر هر رابطه ای است. {لا تتخذوا، ان استحبوا الکفر} 10* پذیرش ولایت کفار، ظلم است. {الظالمون} 11* میزان ایمان را هنگام قرار گرفتن سر دو راهی دنیا و آخرت می توان شناخت. {أحبّ الیکم من الله و رسوله و جهاد} 12* برای عبور از پل های مادیت، باید انس با خدا را تقویت کرد. {إن کان آبائکم...و اموال...أحب الیکم من الله و رسوله...} 13* عواطف فامیلی و ثروت مادی نباید مانع جهاد شود و هر کجا مانع شد، زمینه ساز قهر الهی است. {ان کان آبائکم...و اموال...احب...فتربصوا...} 14* اگر رفاه در زندگی اصل شد، انسانیت سقوط می کند و سبب دوری از خدا و رسول می شود و قهر و غضب الهی را در انتظار دارد. {یأتی الله بأمره} 15* برتری دادن مادیات بر امور معنوی، نشانۀ فسق است. {أحب الیکم...الفاسقین} (مرز ایمان و فسق، رها کردن معنویات است) 16* عامل اصلی پیروزی جنگ ها در صدر اسلام، نصرت و امداد الهی بود. {لقد نصرکم الله...} 17* یاد الطاف الهی، از عوامل تقویت روحیه و ایمان است. {لقد نصرکم الله} 18* گاهی کثرت جمعیت و امکانات مادی، سبب غرور و غفلت و قهراً سبب شکست می شود. {أعجبتکم کثرتکم} 19* بدون ارادۀ الهی، اسباب مادی بی اثر است. {لم تغن عنکم} 20* برای ایجاد روحیۀ تعبد و تواضع،گاهی باید نقاط ضعف را به رخ کشید، تا غرورهای بیجا بشکند. {ثم ولیتم مدبرین} 21* داشتن روحیۀ خوب و اطمینانِ برخاسته از ایمان، از عوامل اصلی پیروزی در نبرد است. {سکینه} 22* کشته شدن، برای کسی که به مبدأ و معاد ایمان دارد افتخار است، ولی برای کافران، مایۀ عذاب. {عذّب} 23* عاقبت همۀ کفار، شکست و ذلت است. {عذّب...ذلک جزاء الکافرین} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مصطفی چمران
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 191 1* خداوند، هم گناهان را می پوشاند، هم انسان را دوست دارد. {غفور رحیم} 2* مؤمن باید از شرک، تنفّر داشته باشد. {الذین آمنوا انما المشرکون نجس} 3* چون نزدیک شدن، زمینۀ وارد شدن است، پس مشرکان نباید به مکان های مقدس حتس نزدیک شوند. {لا یقربوا} 4* همۀ زمین ها از نظر قداست، یکسان نیستند. {فلا یقربوا المسجد الحرام} 5* تنگناهای اقتصادی و فشارهای مالی، ما را نسبت به دینمان بی تعهد نسازد. {ان خفتم علیه} 6* هر کجا احساس نگرانی اجتماعی شد، باید روحیۀ توکل را در مردم زنده کرد. {ان خفتم علیه فسوف یغنیکم الله من فضله} 7* از قطع رابطه اقتصادی با کفار، به خاطر مکتب، نگران نباشیم. {یغنیکم الله} 8* دین حق، تنها اسلام است و ادیان دیگر به دلیل تحریف حق نمی باشند. {و لا یدینون دین الحق} 9* در مقابل کفار اهل کتاب که ایمان نمی آورند، دو راه وجود دارد: یا جنگ، یا پرداخت جزیه. {قاتلوا...حتی یعطوا الجزیه} 10* گرفتن مالیات سرانه از اهل کتاب، الزامی است و باید از موضع قدرت باشد و آنان نیز با حالت تسلیم بپردازند. {عن ید، صاغرون} 11* حکومت اسلامی باید از چنان قدرتی برخوردار باشد که دشمنان، در برابر او تسلیم شوند. {قاتلوا الذین لا یؤمنون...و هم صاغرون} 12* اقلیت های مذهبی باید در برابر نظام اسلامی خاضع باشند. {صاغرون} 13* دربارۀ شخصیت های دینی و الهی نباید غلو کرد. {غزیز ابن الله ...المسیح...} 14* مشرکان، بت ها را شریک خدا و فرشتگان را دختران خدا می دانستند و یهود و نصاری، عُزیز و غیسی را پسر خدا ؛ از این جهت کلامشان به کلام کفار شباهت داشت. {یضاهئون قول الذین کفروا} 15* امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس در راه معصیت خدا، از دیگری پیروی کند، او را پرستش نموده است. 16* انسان پرستی به هر شکل، شرک است. هیچ شخصیتی نباید بت شود. {اتخذوا احبارهم و رهبانهم اربابا من دون الله} 17* عشق ها، دوستی ها و اطاعت ها باید حد و مرز داشته باشد. اطاعت از قطب و مرشد یا تشکیلات و حزب، اگر در مدار امر خدا نباشد، شرک است. {اتخذوا...اربابا من دون الله} 18* تنها خداوند حق قانونگذاری دارد. آنان که قانون غیر خدا را می پذیرند، از مدار اسلام خارجند. {اتخذوا احبارهم و رهبانهم اربابا من دون الله} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام محمد عبدی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 192 1* توطئه دشمنان، دائمی و بی وقفه است. {یریدون} (فعل مضارع، نشانه استمرار و تداوم است) 2* تلاش های کافران در مبارزه با دین، مثل فوت کردن به خورشید است. {یطفئوا نور الله بافواههم} 3* یکی از تلاش های دشمنان دین، تبلیغات است. {بافواههم} 4*اگر ندای اسلام از زبان پیامبر نور است، تداوم آن در شکل امامت، اتمام نور است. چنانکه امامت به عنوان اتمام نعمت به حساب آمده است: {الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی} (مائده،3) {یتم نوره} 5* کفار بدانند که با ارادۀ حتمی خداوند برای پیروزی دین حق، طرف اند و هرگونه تلاش بر علیه مکتب اسلام محکوم به شکست است. {یتم نوره} 6* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که در زمان ظهور امام زمان علیه السلام، هیچ خانه ای و قریه ای نخواهد بود، مگر آنکه اسلام وارد آن خواهد شد، چه بخواهند، چه نخواهند. و صدای اذان هر صبح و شام در هر قریه ای شنیده خواهد شد. 7* حق بر باطل پیروز است. {لیظهره} 8* اراده و حرکت خود را با ارادۀ الهی هماهنگ سازیم، وگرنه محو و نابود خواهیم شد. {لیظهره، و لو کره المشرکون} 9* سوء استفاده از موقعیت ها، حرام است و بزرگ ترین خطر برای علمای دین، فساد مالی است. {لیاکلون اموال الناس بالباطل} 10* امام صادق علیه السلام فرمودند: خداوند این مال های اضافی را به شما عطا کرد تا در مسیر رضای او خرج کنید، نه آنکه احتکار و گنج کنید. 11* پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند، در مال مسلمانانِ ثروتمند، به مقداری زکات واجب کرده که کفاف فقرا را بدهد، اما اگر به وظیفۀ خود عمل نکنند، خداوند حسابرسی شدید می کند. 12* همه علمای اهل کتاب بد نیستند. {کثیراً من الاحبار} 13* جمع آوری ثروت و انفاق نکردن و احتکار آن، گناه کبیره است. چون وعده عذاب داده شده است. {الذین یکنزون...عذاب الیم} 14* ابوذر می گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله دوبار فرمود: (هم الاخسرون و رب الکعبه)، به خدای کعبه قسم! آنان زیانکارترین هستند. پرسیدم: پدر و مادرم به فدایت! منظورتان چه کسانی است؟ فرمود: زراندوزان 15* کیفر و پاداش انسان در قیامت، با اعمال او در دنیا متناسب است. {هذا ما کنزتم} 16* سال، دوازده ماه دارد و کلمۀ (شهر) به معنای ماه نیز دوازده بار در قرآن آمده است. 17* چهار ماهی که جنگ در آن حرام است، عبارتند از: ذیقعده، ذیحجه، محرم و رجب. سه ماه اول پی در پی است. 18* احترام ماههای حرام تا وقتی است که دشمن از آن سوء استفاده نکند و در این ماهها حمله و هجوم نیاورد، ولی اگر دشمن حمله کرد، دفاع لازم است. 19* بهترین تقویم و زمان بندی، آن است که ثابت، طبیعی و همگانی باشد. ماههای قمری این سه ویژگی را دارند. {عدة الشهور...} 20* در اسلام اصل بر جنگ نیست، بلکه بر زندگی مسالمت آمیز است؛ مگر برای رفع مزاحمان اجتماعی و سرکوبی مستکبران، حتی در ماههای حرام. {قاتلوا المشرکین} 21* اجازه ندهید دشمن از مقدسات دینی و احکام فقهی شما سوء استفاده کند. {قاتلوا المشرکین کافة} اگر دشمن در ماههای حرام حمله کرد، مقدس مآب نشوید، بلکه مقابله کنید. 22* پیروزی در سایۀ تقواست. {ان الله مع المتقین} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از سید علیرضا مصطفوی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 193 1* به مقدسات احترام بگذارید، دخل و تصرف و بازی کردن با قانون الهی، کفر است. {انما النسی، زیادة فی الکفر} 2* کفر دارای درجات و مراحلی است. {زیادة فی الکفر} 3* آنکه کار خود را بد بداند، شاید هدایت شود، اما آنکه زشت کارهای خود را زیبا می بیند، هدایت او دشوار است. {زین لهم سوء اعمالهم و الله لا یهدی...} 4* مؤمنان نیز باید گاهی مورد انتقاد و مؤاخذه قرار گیرند. {یا ایها الذین آمنوا ما لکم...} 5* دلبستگی به دنیا و مادیات، مانع جداشدن انسان از زمین و خاک و رسیدن به کمال و افلاک می شود. {إثاقلتم...} (دنیا طلب، کوتاه همت است) 6* ارزش و جایگاه انسان تا حدی است که دنیا برای او ناچیز است. {ارضیتم} 7* کسی که آخرت را برتر از دنیای اندک بداند، به جبهۀ جنگ رو می کند، نه دنیا. {الا قلیل} 8* بر اساس برخی روایات مراد از افراد جایگزین در {قوماً غیر کم} مردمانی از ایران و یمن هستند که برای یاری دین خدا قبام می کنند. 9* دست خداوند، برای جایگزین ساختن دیگران به جای ما باز است و هر لحظه اراده کند، چنان خواهد کرد. {یستبدل} 10* اسلام وابسته به حمایت ما نیست، حامی اسلام خداست. پس به نصرت خود مغرور نشویم. {الا تنصروه} 11* اگر خدا اراده فرماید، اشرف المخلوق {پیامبر صلی الله علیه و آله) را با اوهن البیوت (تار عنکبوت) حفظ می کند. {اذ هما فی الغار...} 12* آرامش و اطمینان، هدیۀ الهی است و با ابزار مادی فراهم نمی شود. {فانزل الله سکینه} 13* ارادۀ خداوند، برتر از هر اراده و خواسته ای است. {کلمة الله هی العلیا} 14* نیروهای استکباری، در مقابل مؤمنانی که سکینه و اطمینان دارند، با همۀ تخصص ها و امکاناتسان عاجزند. تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام غلامرضا نوری