مهدی رسولی در پاسخ به نوشته میثم مطیعی چه گفت؟.pdf
78.7K
#معنویت_و_اخلاق
#عید_فطر
✅ در امتداد صف اول
🔶 مهدی رسـولی در پاسـخ به نوشته #میثم_مطیعی چه گفت؟
🆔 @tahlil_shjr
اما و اگرهای انتخابات ریاستجمهوری ترکیه.pdf
69.5K
#روابط_خارجی
#انتخابات
✅ اما و اگرهای انتخابات ریاستجمهوری ترکیه
🔶 چهار نامزد ریاست جمهوری در انتخابات حضور دارند، اما دو نامزد اصلی وجود دارد: رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور فعلی و کمال قلیچداراوغلو، رهبر اصلی اپوزیسیون. نظرسنجیها میگویند که اکثریت رأیدهندگان تصمیم خود را گرفتهاند.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#رفراندوم
✅ پشت پرده طراحی پیشنهاد همه پرسی از جانب روحانی کیست؟
🔶 تیم حسن روحانی تلاش دارد تا با خلق و تقویت سیاست های جدید خود را به محور انتخاباتی با جریان اصلاحات تبدیل نماید.
🔸در همین رابطه مشاوران روحانی به او توصیه کردهاند با توجه عملکرد دولت رییسی، شکل گیری اعتراضات در سال ۱۴۰۱، فعال شدن بیش از پیش اپوزیسیون، وی محور «تقدم همه پرسی بر انتخابات» را مطرح نماید.
🔶 بر اساس طراحی های صورت گرفته راهبرد انتخاباتی روحانی در میانه پیشنهادهای ۱۵ گانه خاتمی و تاسیس مجلس موسسان میرحسین موسوی بوده و می کوشد تا از جمیع مطالبات اصلاح طلبان ساختاری، عبور کرده از ساختار و معترضین را نمایندگی کند.
🔸بر همین اساس روحانی با طرح کلی همه پرسی در سیاست داخلی، سیاست خارجی، فضای اجتماعی و فرهنگی و اقتصاد، زمینه را برای طرح مصداق های سخنانش در فضای مجازی از طریق تیم رسانه ایش را فراهم ساخته است.
🔶 بر همین اساس تیم رسانه ای و چهره های نزدیک به روحانی بنا دارد تاکید کنند که مقصود او مساله «احیای برجام و رابطه با آمریکا» در سیاست خارجی، مساله «نظارت استصوابی» در سیاست داخلی، مساله «گشت ارشاد» در مسائل اجتماعی و مساله «یارانههای پنهان» در اقتصاد بوده و لازم است که نظام حکمرانی در این رابطه دست به همه پرسی بزند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#سکولاریسم
✅ درباره مناظره اقتصادی در جهانآرا
🔶 مناظره یک ساحت علمی و نظری دارد که افراد با سطح سواد خود در آن قضاوت میشوند و یک ساحت رسانهای دارد که رفتار و گفتار افراد در آن تعیین کننده است. در مناظره بلاشک دکتر موسی غنینژاد پیروز رسانهای مناظره بود و دکتر مسعود درخشان عملکرد بسیار بدی داشت. اما در صحبتهای دکتر غنینژاد چندتا نکته قابل مناقشه وجود داشت که عرض میکنم. سه محور مهم در صحبتهای دیشب دکتر غنینژاد وجود داشت که عبارتند از:
1⃣ چپانگاریِ اقتصاد اسلامی
دکتر غنینژاد در ابتدای سخنان خود، علتالعلل چالشهای اقتصادی کشور را ابتنای اصول اقتصادیِ قانون اساسی کشور(بهویژه اصل ۴۳) بر رویکردهای مارکسیستی و چپ در اقتصاد دانست. ایشان در اینجا عامدانه و با هوشمندی برای مخاطب تلویزیونی یک سادهسازی در تقسیمبندی رویکردهای موجود در اقتصاد انجام میدهند. به این ترتیب که هرکس برای دولت(حاکمیت) شان مداخله در اقتصاد در نظر میگیرد تبار مارکسیستی دارد! و هرکس مخالف مداخله دولت در اقتصاد است تفکر لیبرالی دارد. و لذا براساس این دوگانهی بسیط و نادقیق، اصل ۴۳ قانون اساسی کشور را سوسیالیستی دانسته و با یک تحریف تاریخی، تنظیم این اصول را به چپهای اول انقلاب نسبت میدهد و از جزوات حزب توده به عنوان رفرنس سخن خود استفاده میکند! چنین تقسیمبندی بسیط و تقلیلگرایانه از نظریههای اقتصادی توسط دکتر غنینژاد صرفا کارکرد سیاسی و رسانهای برای برچسبزدن به طرف مقابل دارد و فاقد مبنای علمی است. رویکردهای موجود در اقتصاد در نسبت به مقوله مداخله دولتها، طیفی از نظریههای مارکسیستی، لیبرالیستی و اسلامی را شامل میشود که تفاوتهای دقیقی با یکدیگر دارند و به این سادگی نمیتوان آنها را یک کاسه کرد.
2⃣ علمانگاریِ(بهمعنای ساینس) اقتصادِ مدرن
🔶 دکتر غنینژاد اصرار داشت که به صحبتهای دکتر درخشان برچسب ایدئولوژی و شعار بزند و سخنان خودش را علمی جلوه دهد. در حالیکه خود ایشان بهتر از هر کسی واقف هستند که اقتصاد، فلسفهای است که گاهی امتداد ریاضیاتی نیز پیدا کرده است. همین نظریه اقتصاد بازار که ایشان از آن دفاع میکنند بیشتر از آنکه ماهیت علمی(scientific) داشته باشد، ایدئولوژی محض است و بنیانهای فلسفی و الهیاتی دارد. تمام بحثهای فون هایک درباره مفاهیمی چون آزادی، قانون، نظم و... ایدئولوژی است. حال اگر کسی چون پروفسور مسعود درخشان با آن سوابق علمی و تئوریک، از کسی چون امام خمینی(ره) نقل قول بیاورد متهم به شعرخوانی میشود، اما اگر دکتر غنینژاد که خودشان مدتها از مدافعان رویکردهای مارکسیستی در اقتصاد بودند، الان از لیبرالهایی چون فون هایک نقل قول بیاورد، میشود بحث اصولی و علمی! کسی هم نمیپرسد که اعتبار و مشروعیت گزاره «قانون نظم خودجوش است» با کدام محک علمی سنجیده شده است؟
3⃣ جداانگاریِ قلمرو دین و اقتصاد
دکتر غنینژاد در پایان مناظره یک پرسش مشهور و فراگیر در فضای عمومی جامعه را از پرفسور درخشان مطرح میکنند که شما چرا در مباحث اقتصادی از امام خمینی(ره) یا مقام معظم رهبری رفرنس میآورید؟ ایشان بلاشک فقیه و دینشناس هستند اما چون تخصص اقتصادی ندارند، نظرشان در این عرصه قابل استناد نیست! حال سوال من از آقای غنینژاد این است که شما چه درک و شناختی از دین دارید که براساس آن قلمرو اقتصاد را از قلمرو دین جدا کردید؟ این که همان شبهه رایج سکولاریسم در دهه 70 است که فقه و دین را محصور در ارتباط فردی ما با خدا میدانست و معتقد بود کار سیاست و اقتصاد و علم را باید به متخصصان خودش واگذار کرد و دین و روحانیت باید مشغول نماز و روزه مردم باشند! پس احکام اجتماعی و اقتصادی اسلام که اتفاقا حجم وسیعتری از احکام فردی را به خود اختصاص داده چه میشوند؟ حرمت ربا، قاعده نفی سبیل، انفاق، خمس و زکات، الگوی مصرف و... اینها ناظر به اقتصاد نیستند؟ جالب است که خود ایشان در ابتدای مناظره صراحتا میگویند در قانون اساسی ما ردپایی از اصول اقتصادی اسلام نیست! یعنی میدانند که در اسلام ابواب متعدد و اصول بسیاری ناظر به ساماندهی وضعیت اقتصادی جامعه داریم. خب پس اگر کسی دینشناس باشد به این امور نیز واقف است و نظراتش درباره اقتصاد مسموع است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#وحدت #استکبار #نفوذ
✅ مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد
🆔 @tahlil_shjr
A4 -391.pdf
1.33M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#وحدت #استکبار #نفوذ
✅ مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد
🔶 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله نگاهی به اهمیت و راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی از منظر رهبر انقلاب اسلامی داشته است.
🔶 خط حزبالله در سخن هفته این شماره، با عنوان «طراحی دشمن، بدبین کردن ما به خودمان است» راهبرد امروز دشمن برای ناامید کردن مردم و توقف حرکت ایران اسلامی را بررسی کرده است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید غیور، حمید رضا الداغی تقدیم میشود.
🔶 خط حزبالله؛ شماره ۳۹۱
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
#مسئله_محوری
✅ مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد
🔰قسمت اول
🔶 نگاهی به اهمیت و راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی از منظر رهبر انقلاب
🔻 مبارزه با فساد، ضرورتی برای پیشرفت
🔶 فساد به عنوان یک معضل بزرگ در مسیر رشد اقتصادی کشور و و رخنهای در ثبات سرمایهگذاری، نیازمند برخورد قاطعانه و دقیق است تا از مسیر مبارزه با ریشههای فسادآفرین، امنیت و پیشرفت در کشور ایجاد شود. در جامعه اسلامی، مبارزه با فساد همواره مورد اهمیت قرار داشته است، «اسلام با فساد و ظلم و تبعیض مخالف است.» ۱۳۸۲/۳/۱۴
🔶 همانگونه که امیرالمومنین علی علیهالسلام در نامه به زیاد بنابیه، جانشین فرماندار بصره میفرماید: اگر به من گزارش رسد که از بیت المال مسلمین چیزى کم یا زیاد به خیانت برداشتهاى آنچنان بر تو سخت مىگیرم که در زندگى تو را کم بهره، سنگین بار و حقیر و ذلیل سازد. «مبارزه با فساد، یکی از پایههای اصلی حکومت و نظام اسلامی است. این روش امیرالمؤمنین است.» ۱۳۸۰/۹/۱۶
🔶 مبارزه با فساد اقتصادی از آنجا اهمیت بیشتری پیدا میکند که «مفاسد اقتصادی، مفاسد فرهنگی و مفاسد اخلاقی را هم میآورد.» ۱۳۸۷/۴/۵ شرط لازم در مشارکت مردمی در معادلات اقتصادی کشور، برطرف نمودن معضلات و مفاسد از اقتصاد است، زیرا «باید صحنهی اقتصادی امنیت داشته باشد.» ۱۳۹۲/۱۲/۲۰ تا توسعه و پیشرفت اقتصادی در جامعه تحقق یابد. مبارزه با فساد و جلوگیری از بی قانونی و بی انضباطی مالی و جلوگیری از تخلفات و جرایم اقتصادی از مطالبات اصلی حضرت آیتالله خامنهای از مسئولان بوده است.
🔶 فرمان هشت مادهای رهبر انقلاب به سران قوا برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در اردیبهشتماه ۱۳۸۰ راهنمای اقدام و عمل قاطع قوای سهگانه مخصوصاً دو قوهی مجریه و قضائیه برای خشکانیدن ریشهی فساد مالی و اقتصادی است. همچنین مسئله عدالت و مبارزه با فساد در بیانیه گام دوم مورد تأکید رهبر انقلاب قرار گرفته و از سرفصل ها و توصیههای اساسی در پرتو امید و نگاه خوشبینانه به آینده، برشمرده شده است.
🔻 دستاوردهای مبارزه با فساد اقتصادی چیست؟
🔶 از آنجا که «فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیّتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
🔶 شناسایی رخنههای فساد آفرین و آشنایی همه مردم با آثار مخرب فساد، به خصوص فساد اقتصادی برای ایجاد عزم ملی برای مبارزه با فساد، لازم است. فساد به معنای دست درازیها به بیت المال و حیف و میل اموال عمومی و تضییع حقوق عامه مردم و هدر رفت بودجه کشور است، از این رو «فساد در ارکان هر جامعهای به وجود بیاید، در حرکت آن اختلال ایجاد میکند.» ۱۳۸۰/۱۰/۱۲ اینکه مبارزه با فساد دارای چه آثار و پیامدهای مثبتی برای حوزه های کلان اجتماعی و سیاسی و اقتصادی کشور است، می توان به ثمرات ذیل اشاره کرد:
1⃣ تامین امنیت سرمایهگذاری
برخی برای آنکه عدم برخورد با فساد را توجیه سازند، اینگونه وانمود می کنند که مبارزه با فساد و مفسد منجر به اخلال در امنیت اقتصادی میشود در حالی که قضیه بر عکس است «برخورد با مفسد اقتصادی موجب امنیت اقتصادی است برای غیرمفسد.» ۱۳۸۶/۴/۷
2⃣ امیدآفرینی مبارزه با فساد همسوی با اعتبار و اعتماد نظام دانسته میشود زیرا اگر با فساد برخورد نشود «ذهن مردم را مشغول میکند دل مردم را مشغول میکند... چقدر آدمها امیدشان را از دست میدهند؟ این سزاوار است؟ این به خاطر این است که عمل نکردیم. از همان وقت که گفته شد فساد ریشهدار میشود، ریشه پیدا میکند، شاخ و برگ پیدا میکند، هرچه که بگذرد، کندنش مشکل میشود... اینها سرمایهگذار پاکدامن و صادق را مأیوس میکند - اگر عمل میشد، مبتلا به این مسائل نمیشدیم.» ۱۱/۷/۱۳۹۰ با مبارزه قاطعانه، اعتماد و اطمینان مردم به عملکرد درست دستگاه های مسئول افزایش یافته و امید برای استمرار حرکت صحیح برای عموم مردم و سرمایه گذاران افزایش پیدا میکند.
3⃣ حرکت در مسیر تحقق عدالت «عدالت در صدر هدفهای اوّلیّهی همهی بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است؛ این کلمهای مقدّس در همهی زمانها و سرزمینها است و بهصورت کامل، جز در حکومت حضرت ولیّعصر (ارواحنافداه) میسّر نخواهد شد ولی بهصورت نسبی، همه جا و همه وقت ممکن و فریضهای بر عهدهی همه بویژه حاکمان و قدرتمندان است. جمهوری اسلامی ایران در این راه گامهای بلندی برداشته است...[اما] آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
#مسئله_محوری
✅ مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد
🔰قسمت دوم
🔶 بیتوجهی به مسئله مبارزه با فساد، سبب میشود تا عدالت مغفول واقع شود و فاصله طبقاتی بیشتر شده و فقر و محروم شدن اقشار متوسط جامعه گسترش یابد، بنابراین برقراری «عدالت و مبارزه با فساد ... لازم و ملزوم یکدیگرند.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ که باید به صورت مستمر مورد توجه قرار گیرند.
🔻 چگونه باید با فساد مبارزه کرد؟
🔶 رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف بر اهمیت مقابله با فساد اقتصادی تأکید و از اقدامات قانونی و قضایی در حوزه تحقق عدالت و مبارزه با اژدهای هفتسر فساد، حمایت و همچنین راهکارهای مبارزه با فساد اقتصادی را تشریح کردهاند؛ البته ایشان مقابله با فساد اقتصادی را کاری طاقتفرسا عنوان کردهاند و مطرح کردهاند «برای مقابله با شیوع فساد اقتصادی و مالی، باید لباس مبارزه به تن کرد.» ۱۳۸۰/۵/۱۱
1⃣ عدم برخورد شعاری با مبارزه با فساد
مقابله و برخورد با فساد از اقداماتی است که میتواند دستمایه برخورد شعاری و هیجانی شود که این شیوه رفتار نه تنها کمکی به حل مسئله نخواهد کرد که در دراز مدت، میتواند باعث بیفاوتی و یا حتی سرخوردگی مردم شود. از سوی دیگر لازم است هنگامی که با فسادی برخورد میشود و افرادی که بیتالمال را تضییع کردهاند به قوه قضائیه معرفی و متناسب رفتار آنان برخورد قضایی شده و اموال و دارایی ها به خزانه دولت بر میگردد، این پروندهها برای مردم تشریح و تبیین شود.
🔶 اطلاع رسانی دقیق از مواجهه دقیق و قاطعانه با فساد، از سویی خیال خام سوداگران فساد را آشفته کرده و از دیگر سو، اطمینان قلبی برای مردم و اصلاح امور ایجاد می کند. یکی از تذکرات رهبر انقلاب خطاب به مسئولان در این زمینه، مقابله قاطعانه با فساد و دوری از اقدامات ظاهری و بیتأثیر بوده است، نکتهای که در پاسخ به نامه معاون اول رئیسجمهور در سال ۱۳۹۳ درباره برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد متبلور است. «نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میکنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا کنند.» ۱۳۹۳/۹/۱۷
2⃣ لزوم هماهنگی دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی با یکدیگر
اگر فساد اقتصادی به مراکز تصمیمساز و دستگاههای دولتی نفوذ کند نوع فساد پیچیده و برخوردار از شگردهای نوین میشود در نتیجه امکان برخورد با آن دشوارتر خواهد بود. بنابراین برای مقابله با چنین فسادی «دستگاههای نظارتی باید در گلوگاهها و مراکزی که زمینه و احتمال فساد اقتصادی وجود دارد حضور جدی و قوی داشته باشند.» ۱۳۸۱/۴/۱۷
3⃣ بهرهگیری از نیروهای متعهد در مبارزه با فساد
با توجه به تلاش و تقلای مفسدین برای نفوذ در لایههای تصمیم گیری و تلاش آنان برای آلودهنمودن ساختار اداری، لازم است مسئولین اجرایی و نظارتی کشور از افراد متعهد و متخصص برای برخورد با فساد بهره گیرند. «مبارزهی با فساد، کار دشواری است؛ کاری است که انسان، مخالف پیدا میکند. شایعه درست میکنند، دروغ میگویند و آن کسی که در این میدان جلوتر از دیگران حرکت کند، بیشتر از همه مورد تهاجم قرار میگیرد...کسانی که بخواهند این کارهای بزرگ را چه در زمینهی پیشرفت، چه در زمینهی عدالت انجام دهند، باید مدیرانی باشند که به این چیزها معتقد باشند... مدیران معتقد و مؤمن به این مبانی که دارای شجاعت باشند، دارای اخلاص باشند، دارای تدبیر و عزم راسخ باشند.» ۱۳۹۰/۷/۱۱
🔶 کلام پایانی اینکه «در هر جایی فساد به وجود بیاید مثل زخم واگیرداری است» ۱۳۸۳/۴/۱۹ که باید با جدیت با آن مقابله نمود تا امید به مردم بازگردد «مردم از مبارزه بدون ملاحظه و اغماض با مفسد امیدوار می شوند.» ۱۳۹۹/۴/۷ از سوی دیگر سرمایهگذاران زمانی که مشاهده کنند بستر فساد از بین رفته است برای سرمایهگذاری اطمینان خاطر یافته و زمینههای اشتغال آفرینی و افزایش تولید ملی محقق خواهد شد.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مهارتورم_رشدتولید
#ارز
✅ دلالی و فروش خوش رنگ و لعاب فرش
🔶 اگه براتون سواله که چرا تمام آگهی های تلویزیون توسط فروشندگان فرش با شیوه های فروش مختلف تصاحب شده، به این گزارش مرکز پژوهش های اتاق مشهد باید توجه کرد که حدود ۱۱۰۳ فعال در کشور وجود دارن که در نوع خودش یک فاجعه رو نشون میده. یعنی اغلب این فروشنده های خوش رنگ و لعاب ابدا تولید کننده فرش نیستند و از طریق سرمایه هایی که دارند، دلالی فرش رو به شیوه ای مدرن راه اندازی کردن. اینها فرش رو با قیمت های بسیار نازل از کارخونه هایی که وابستگی شدید ارزی دارن میگیرن و با سودهای چندصددرصدی و از طریق شیوه های اغوا کننده فروش به ملت میفروشند.
🔶 در این خصوص وجود داره:
1⃣ همه این فرش هایی که اینها میفروشند قیمت بسیار پایینی دارند و به دلیل نقص سیستم توزیع ، با گران فروشی های دسته جمعی مواجه ایم.
2⃣ این همه واحد تولید فرش ماشینی در حالی صورت میگیره که میلیون ها متر مربع مازاد بر نیاز کشور تولید میکنند به صورتی که صادراتشان توان تامین نصف ارزبریشون رو هم نداره. متاسفانه همچنان حدود ۱۵۰ واحد تولید فرش دیگه در دست ساخته و این یعنی هر روز باید شاهد نام های جدیدی در این صنف باشیم که مردم رو دارن تلکه میکنن و همزمان منت هم سرشون میذارن.
🔶 شیوهشون هم اینه که با تشدید تولید بدون صرفه، سیاستگذار رو مجبور میکنن به کارخونه ها ارز بده ، بعد به دلیل اینکه تولید زیاده، چک(؟!) روی دست کارخونه مونده با نرخ ارز مصوب باهاش حساب میکنه و این وسط با بازیگری در بازار ارز نرخ جدیدی میسازه و به اون استناد میکنه تا افزایش چند صد درصدی رو توجیه و از طریق قطع ارتباط ملت با تولیدی نذاره با قیمت کارخانه فرش دست مردم برسه.
🔶 همین اتفاق در مقیاس کوچک ترش در جاهای دیگه مثل بازار یافت آباد وجود داره یعنی افرادی میان از طریق بانک ها، پاساژ میسازن و واحدهای این پاساژها رو میدن به یکسری دلال که رابطه بین تولیدکننده و مردم رو قطع کنند. اینجاست که عمده مغازه داران بافت خودشون تولیدکننده نیستن و چون تولیدکننده توان گرفتن این مغازه ها رو نداره، مجبور کانال فروش محصولاتش رو به غیر واگذار کنه. بدقولی های متواتر یافت آبادی ها هم سر اینه که از اوضاع داخل تولیدی ها بی خبرن.
🔶 ازین جهت ماجرای فرش ها و در کل لوازم خانگی یک مساله مهم در مهار تورمه. بازسازی نظام توزیع مبتنی بر صرفه مقیاس، حذف سوداگری و ایجاد اشتغال مولد به پایان هواداری بازار کوچک ایران از استمرار تورم منجر میشه.
🔸 #به_قلم_اساتید:میلاد شیرآوند
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
✅ اخلاق سرمایه داری، روح عدالتخواهی
🔶 روزی که جنبش عدالتخواهی شکل گرفت در ابتدای دهه هشتاد و با بیان صریح رهبری برای شکل گیری مطالبه هایی که کسی تا آن روز جدی نمیگرفت، کمتر کسی فکر میکرد زمانی این جنبش خلاصه متن پیامش مقابل رهبری آن باشد که محترمانه رهبر را عامل اصلی بی عدالتی ها در کشور معرفی کند و مطالبه اصول مردمسالاری از او کند. چه شد؟ چرا کار جنبش به اینجا کشید؟
🔶 از روز نخست میدیدم برخیشان با هو کردن و کوچک شمردن جریانات دیگر آغاز کردند. خوب البته آنها اولین تشکیلاتی بودند که نام یک آرمان مهم انقلاب را روی خود گذاشته بودند و لابد باید نشان میدادند نسبت به بقیه تشکلها از این جهت جلوترند. همینطور از طرف طیفی از مسوولین و صاحب منصبان مورد تهدید و اتهام بودند و باید بیش از دیگر مجموعه ها هوای یکدیگر را میداشتند. اما اینها کم کم باعث یک نارسایی اخلاقی شد.
🔶 مدتی پیش وقتی مساله «عدالتخواهی خوارجی» را مطرح کردم با کمال تعجب دیدم دوستانم از این تشکیلات برآشفتند. هر چه توضیح میدادم که من درباره یک فرهنگ و گفتمان سخن میگویم و این چه ربطی به شما دارد، کاری به افراد ندارم کاری به گروه خاصی ندارم و والله قسم که کاری نداشتم و ندارم، اما از غیظ و غضبشان کاسته نشد. چرا؟ چون آنها خود را صاحبان اصلی این شعار میدانستند و وجود آن را در دیگران نفی میکردند. این شدنی نبود که افقی جهانی و ملی را که جریانهای مختلف دنبالش میکنند در یک قوطی کبریت حبس کنیم ولی گویا چنین میخواستند.
🔶 به نظرم انحصار طلبی و خودخواهی در کالبد تشکیلات درد اصلی این جریان شد. و مهمترین مشکل این اخلاق آنجا ظاهر میشد که مانع شکل گیری «اندیشه ورزی» در این جریان میشد. جریان اندیشه ورز جریانی است که خودش خودش را نقد کند. جریانی که سخن اثباتی روشن داشته باشد نه فقط یک نه بزرگ باشد. شما باور نمیکنید خوبان اهل اندیشه ای در این جریان با اینکه میدیدند فلان رفیقشان حاج قاسم را هم حتی عدالتخواه نمیداند دم فرو میبستند و رفیقشان را نقد نمیکردند.
🔶 شما باور نمیکنید تا همین یکی دو سال پیش این جماعت با مهدی نصیری سابقا متحجر و امروز ملتقط و فحاش، دم خور بودند و حاضر نبودند رک و روشن عقاید مخالف انقلاب او را نقد کنند. چرا؟ چون او مدتی در دهه هفتاد اهل عدالتخواهی بوده و روابطی با آنها دارد. او در علن بنیانهای اندیشه امام را نقد میکرد و اینها حداکثر گاهی در خفا پاسخ میدادند.
🔶 شما باور نمیکنید وقتی یکی از رفقای این جماعت که نظام اسلامی را به قرآن سوزی متهم کرده بود و محکوم هم شده بود به نشر اکاذیب و دروغگویی، چندین نفر از رفقایش که حالا در بخشهای مختلف کشور مسوول هم بودند یا آبرویی داشتند، به نفع او نامه نوشتند و قوه قضاییه را متهم کردند. البته با این قید که ما سبک فلانی را هم قبول نداریم و البته خودشان هم خوب میدانستند اثر رسانه ای نامه شان به نفع چه کسی و به ضرر کجا است. اما چنین کردند و آبرویشان را خرج او نمودند.
🔶 این اخلاق، راه اندیشه ورزی و پویایی فکری را میبندد. راه معنویت را سد میکند و عملا با یک موجودی با هیکل گنده و مغز کوچک و روح کودک طرف خواهیم بود. وقتی اعتراض میکردیم که شما که میبینید نقش بسیاری از دوستانتان را در یاس آفرینی و ناامید سازی و حرمت شکنی نظام، پس چرا سکوت میکنید؟ برای مان حرف از رفتار شهید بهشتی با شریعتی میزدند. وای خدایا! بهشتی!؟ آزاداندیشی و بی تعلقی بهشتی درباره تشکیلات حزب جمهوری را در آثارش و رفتارش ندیدید؟ مرزبندی روشن او ذیل گفتمان انقلاب با بنی صدر و جریانش را ندیدید؟
🔶 حالا یک جنبش داریم که اصل و فرع نمیشناسد، اهل فکر و مطالعه نیست و بیانیه اش را از کف مجازی و توییت بازیها جمع میکند، جنبشی که بهترین محمل شده تا نیروهای جوان انقلابی را از نظام اسلامی انقلابی متنفر کند. آنچه باعث میشد عاقبت نصیری و احمدی نژاد و اشتری و صدرالساداتی امثالهم آن شود که میبینیم،یعنی روح خودخواهی و لجاجت، روح انحصار طلبی، روح مدارا با رفیق و کم محلی به نظام انقلابی و در یک کلام همان روح سرمایه داری در وجود این تشکیلات هم رخنه میکرد.
🔶 اما با همه این احوال نباید از این جمعیت مأیوس شد. شکل گیری این اخلاق تا حدودی طبیعی و ناشی از شرایط مبارزه شان بود هر چند آثار منفی زیادی را باعث شده اما امروز جوانان تازه کاری در این تشکیلات وارد شده اند که امید است حرکتی و انقلابی در آن شکل دهند، و البته هنوز دوستان عزیزی در ادوار این تشکل وجود دارند که امید است این اخلاق غلط را مداوا کنند. تشکیلات جنبش عدالتخواهی میتواند یک جریان پیشرو و خط شکن در آرمانخواهی کشور باشد و امید است که چنین باشد. بشرطها و شروطها.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی
✅ راهبرد آیت الله خامنه ای برای تضعیف اسرائیل چیست؟
🔶 آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در بیاناتشان در دیدار با مسئولان کشور و سفرای کشورهای اسلامی اظهار داشتند : زوال رژیم صهیونیستی و قدرت بازدارندگی آن کاملا محسوس و مشهود است و جهان اسلام باید کمک و تقویت عناصر مبارز داخل فلسطین را راهبرد خود بداند .
🔸در مورد سخنان آیت الله خامنه ای و نکته مهم و استراتژیک آن بر تقویت عناصر مبارز داخل فلسطین چند نکته باید ذکر شود ؛
1️⃣ مهم ترین عامل فرسایش و تضعیف توان نظامی اسرائیل درگیرکردن آن از درون است ؛ زیرا ۱/۸ میلیون عرب فلسطینی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ با پاسپورت اسرائیلی ساکن هستند و ۳/۵ میلیون فلسطینی نیز در کرانه غربی رود اردن در تماس با مهاجران اشغالگر حضور دارند و بدون شک خیزش عمومی آنان با استفاده از سلاح های سرد و گرم منجر به ناامنی شدید در جبهه داخلی اسرائیل می گردد و علاوه بر تضعیف روحیه بدنه اجتماعی آنان ، بخش قابل توجهی از ظرفیت ارتش صهیونیست را درگیر می کند .
2️⃣ اسرائیل در شرایطی در جنگ های ۱۹۶۷ ، ۱۹۷۳ و ۱۹۸۲ پیروز شد که جبهه داخلی آن کاملا امن و آرام بود ، اما درجنگ سال ۲۰۰۶ استراتژی حزب الله لبنان علاوه بر جلوگیری از نفوذ ارتش صهیونیست به جنوب لبنان و رسیدن به رودخانه لیطانی، فشار به جبهه داخلی مناطق صهیونیست نشین از طریق راکت باران مداوم آنجا بود .
🔸به عبارت بهتر سربازان و افسران اسرائیلی برای اولین بار در شرایطی می جنگیدند که خانواده هایشان در ناامنی بسر می بردند و همین فاکتور مهم باعث عدم تمرکز آنان در برجنگیدن با نیروهای حزب الله در خطوط مقدم میشد .
🔶 ارتش صهیونیست در برخی از روزهای جنگ ۳۳ روزه پیشروی هایی در خاک لبنان داشت، اما هرچه گستره و میزان فشار آنان بر جبهه های جنوب لبنان بیشتر میشد ، حزب الله نیز حجم شلیک راکت ها و دامنه شهرهای زیر آتش را بالاتر می برد تا امنیت روانی شهروندان اشغالگر را تحت تاثیر قرار دهد و در این استراتژی موفق نیز بود.
3️⃣ به نظر می رسد استراتژی آیت الله خامنه ای برای نابودی اسرائیل ۲ جنبه مهم داشته باشد ؛ اولین آن محاصره اسرائیل و افزایش میزان حضور نظامی همه جانبه و شامل محور مقاومت در مرزهای آن است که نشانه های آن را در غزه ، سوریه و لبنان می توان مشاهده کرد و دوم تضعیف و فرسایش توان دولت و ارتش صهیونیست از درون و به خصوص در کرانه غربی رود اردن .
🔶 این نکته قابل ذکر است که درگیری چند روز گذشته محور مقاومت و شلیک هایی که از غزه ، لبنان و سوریه انجام گرفت با پاسخی بسیار ضعیف از سوی نیروی هوایی اسرائیل مواجه شد که غیر قابل انتظار بود و در همین زمینه بسیاری اعتقاد داشتند که درگیری های داخلی صهیونیست ها و عملیات های متناوب و پردامنه ی فلسطینی ها در کرانه غربی رود اردن مهمترین دلایل این ضعف بود.
4️⃣ به نظر می رسد دولت نتانیاهو متوجه کاهش بازدارندگی خود شده باشد و درصدد اصلاح آن از طریق دست زدن به عملیات هایی در پیرامون مرزهای خارجی دولت صهیونیست باشد که یک ریسک بزرگ را می طلبد.
🔸در پایان باید گفت اسرائیل در ضعیف ترین شرایط خود در دوران حیاتش در ۷۵ سال اخیر بسر می برد و زنده بودن آن به میزان پایداری آن از لحاظ امنیتی و نظامی در برابر فشارهای داخلی و خارجی دارد .
🔶 تحلیلگران اسرائیل را دولتی میشناسند که ادامه بقایش همواره متغیری وابسته به توان نظامی آن بوده و قدرت ارتش این رژیم مهمترین نقطه ثقل امتداد موجودیت صهیونیست ها در فلسطین و عامل بقای آن از منظر شهروندان اشغالگر بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:علیرضا تقوی نیا؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جامعه_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی #ظهور
✅ صدای پای زندگی دیگر
🔶 آیه ای در قرآن هست که اتفاق مهمی را درباره قیامت بازگو میکند.
وَاسْتَمِعْ يَوْمَ يُنَادِ الْمُنَادِ مِنْ مَكَانٍ قَرِيبٍ
بشنو با دقت گوش کن، روزی را که منادی و ندا دهنده ای از یک مکان نزدیک ندا میدهد.
🔶 آیه درباره قیامت است اما روایاتی همین آیه را درباره ظهور قائم نیز استفاده کرده اند. علامه میگوید اتفاقی که قیامت رخ میدهد مرحله به مرحله رقیقه اش در کل سیر تاریخ رخ میدهد. لذا آیات قیامت بر ظهور و رجعت در روایات ما تطبیق شده اند. این نکته علامه یک مبنای مهم «فلسفه تاریخی» است.
🔶 استماع که از پیامبر ص و یعنی از کل امت خواسته شده یعنی این اتفاق را مرحله به مرحله در وجود خودتان و در کل امت و جبهه حق، محقق کنید. تلاش کنید بشنوید.
🔶 یوم اشاره به بیدار شدن و حیات و زندگی را چشیدن دارد. چنانکه مفسرین هم با توجه به آیات بعد بر لحظه بیداری مردگان با ندای اسرافیل تطبیقش داده اند. مکان قریب هم اشاره به مرتبه ای بالاتر دارد که صدایش را از عمق جان و با همه وجود میشنویم. ای پیامبر! آن ندا را تلاش کن بشنوی، دائم و گام به گام. خودت و امتت.
🔶 صدا قبل از تماشا به انسان در خواب میرسد. در هنگام خواب بعد از دیدن از کار میافتد و در هنگام بیداری قبل از دیدن. صدا اولین اتصالی است که با آن حقیقت برتر برقرار میکنیم.
🔶 اهل معرفت آخرین منزل از منازل بدایات که مربوط به عبور انسان از دنیا است را سماع نامیده اند. یعنی انسانها سراپا گوش میشوند. قشیری درباره این مرحله از رشد آیه یستمعون القول فیتبعون احسنه را به کار برده. ثمره این سماع یک تبعیت حقیقی از سر رشد و فهم است. لذا در دوره ظهور امت در مقام سماعند و تبعیت میکنند تبعیت از سر دانایی و رشد نه تبعیت از سر جهل.
🔶 چند اتفاق در این چهل و چند سال برای مردم ایران محقق شده اولا پذیرش ولایت در عین سالار بودن خودشان. این اتفاق بعد از رحلت امام هم به سادگی امتداد یافت و وقفه پیدا نکرد. یک تبعیت ولایی کلان (در کل جامعه نه لزما تک تک افراد نسبت به ولی) در یک مسیر سخت و پر پیچ و خم. ثانیا فشارها و تحریمها و دروغگوییهای دشمنان اگر چه مردم را به ضعفهای عمیق درونیشان آگاه کرد اما آنها را متوجه داراییهایشان و دل کندن از این و آن نیز نمود. همه این شرایط یعنی ایران در حال چشیدن طعمی از استماع یک زندگی راقی و برتر است. استماعی که بروز یک مرحله پر امید و سالاریت مردم است. سالاریتی که با ولایت سازگار است هم طعم آزادی دارد و هم عبودیت از سر رشد. شنیدن ندایی نزدیک که امروز فقط گوشهایمان آنرا بهتر میشنود. بازگشت به زندگی بالاتر ایمانی و توانمندیهای بالاتر ، بازگشت به «بنیه درونی قوی و مستحکم» مردم.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr