#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خوانش فرااقتصادی از برجام!
🔶 بدون تردید شروع برجام که متأثر از رأی ملت در سال ۱۳۹۲ بود یک هدف اساسی داشت و آن کمکردن آلام اقتصادی مردم در قبال کُند کردن توسعه هستهای ایران بود. هدف نظام جمهوری اسلامی از برجام، گشایش اقتصادی از طریق مذاکره بود ولاغیر.
🔷 در خارج از پوسته قدرت و قدری هم در داخل حکومت ۳ نگاه به برجام شکل گرفت:
1⃣ دستهای میگفتند تلاش نماییم با برجام فشار اقتصادی دشمن را کم کنیم. این دسته معتقد بودند که مشکل غرب با ما بر سر وجود (ماهیت) انقلاب اسلامی نیست بلکه سر حدود است بنابراین چیزی میدهیم و چیزی میگیریم و مشکل حل میشود.
2⃣ دسته دوم معتقد بودند با مذاکره مخالف نیستیم اما مشکل غرب با ما بر سر اساس و ماهیت جمهوری اسلامی است و هستهای و موشکی و غیره بهانه است.
3⃣ اما از سال دوم دولت روحانی دسته سومی بودهاند که تاکنون، بدون توجه به محتوا و دادهها و ستاندههای برجام بر توافق اصرار داشتهاند تا حدی که اصطلاح «بدهبره» هشتگ انتقاد نسبت به آنان شد. برخی تا همین اخیرا صریح میگفتند که مسئولیت عدم توافق بهعهده مقام معظم رهبری و سپاه است تا هر طور شده توافق امضا شود.
این دسته هدف از برجام را «تبدیل ایران از یک کشور انقلابی به کشوری عادی» اعلام کردند. نام این عمل را نرمالیزاسیون گذاشتند و به روحانی نوشتند که وظیفه داری ایران را از حالت استثنایی به حالت عادی تبدیل کنید. روحانی گرچه گرایش اقتصادی را در برجام مد نظر داشت اما هنوز برجام امضا و اجرا نشده بود که از برجام ۲ و ۳ سخن میگفت و از «ایران جدید» نام می برد!
🔸 در همه این سالها مقام معظم رهبری بر گفتمان انقلابیگری تأکید میکردند و هوشمندانه متوجه صحنه بودند. تعابیری مانند «دولت انقلابی»، «مجلس انقلابی»، «حوزه انقلابی» و حتی استاد و معلم و کارگر انقلابی را گوشزد میکردند و...
🔹 حال در آستانه توافق احتمالی باید یادمان باشد هدف مذاکره گشایش اقتصادی برای ملتی است که تحمل کرد و تسلیم نشد. برجام ربطی به ماهیت حقیقی نظام جمهوری اسلامی ندارد. این دولت برجام را فقط برای معیشت میخواهد اما آن دولت برای معیشت هم میخواست. ممکن است ما با غرب به زیست مسالمتآمیز راضی شویم. اما آنان هضم شدن ما در هاضمه خود را میخواهند که طبیعی است ما بر هویت تمدنی و ماهیت نظام خود اصرار داریم و خواهیم داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد اطلاعات یا اقتصاد دانشبنیان
🔸 بشر یک مرحلهی جدیدی را شروع کرده است؛ صحبت از این است که از اطلاعات و دانش بتواند بتواند خلق ارزش کند. اینجاست که اقتصاد دانش بنیان یا اقتصاد اطلاعات به آن میگویند.
🔹 اقتصاد دانش بنیان مفهومش این نیست که به عنوان مثال در اقتصاد صنعت، دانش نبوده است، علم نبوده است، مگر میشود؟ تمام بحثهای دنیای الکترونیک، صنایع الکترونیک برای بخش صنعت، علم در آن بوده است.
🔸 اساساً از قرن هجده که مسیر آنطور بالا رفت، علم فیزیک و علم شیمی هم رشدی پیدا کرده بود و علوم پایه کار کردند، تبدیل به فناوری و محصول شدند، محصولاتشان را به شکل تلویزیون، ماهواره و چیزهای مختلف دیدیم، این به شکل ماشینها دیده شد؛ خود ماشین بر اساس علم تولید میشود.
🔹 خیلی وقتها ابزارهای بسیار جدید، کلی مسئلهی علمی روی آن خوابیده که به آن بیتوجه هستیم. یک اره را ببینید؛ فکر کنید چند نوع علم در آن جمع و تبدیل به اره شده است و اگر آنها نباشد، اره کار نمیکند. بیش از ده علم میشود.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۳۹۴
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ اژدهای هفت سر فساد
🔶 گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان دیروز شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ روی سایتها و شبکههای خبری قرار گرفت و همگان را شگفتزده کرد.
🔳 گزارههای خبری
▪️طبق گزارش تحقیق و تفحص، رقم تخلفات ۹۱ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان است.
▪️ارزش ریالی تخلفات مربوط به تولید و فروش محصولات، ۵۷ هزار و ۷۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است که بخش عمده تخلفات مربوط به تفاوت حاصل از تفاوت مابین قیمت فروش فولاد مبارکه اصفهان با بازار است. در این بخش نزدیک به ۵۴ هزار میلیارد تومان تخلف برآورد شده است. ایجاد رانت نزدیک به سههزار میلیارد تومانی از دیگر بخشهای تخلفات این حوزه است. فروش محصولات فولادی به شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مازاد بر نیاز و عدم تناسب با تولید خودرو با قیمت پایینتر، از دیگر تخلفات است.
▪️ رقم تخلفات نحوه انعقاد قرارداد و انتخاب اشخاص طرف قرارداد، در مجموع ۲۶ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان برآورد شده که حدود پنجهزار و ۷۰ میلیارد تومان آن مربوط به قراردادهای ریالی و مابقی مربوط به قراردادهای ارزی (عمدتا یورو) است.
▪️ از بخشهای مهم تخلفات فولاد مبارکه، در حوزه مالی، اقتصادی و سرمایهگذاری است که رقمی حدود هفتهزار و ۲۸۴ میلیارد تومان میباشد.
▪️ سه میلیارد تومان دریافتی مدیرعامل، حقوق ۷۷ میلیونی برای مدیر روابط عمومی، پرداخت حقوق ماهیانه ۶۰ میلیونی برای مشاوران خیالی، پرداخت غیرقانونی به اعضای غیرموظف هیئتمدیره و استخدام سفارشی ۲۰۰ بازنشسته، از بخشهای قابلتأمل در تخلفات فولاد مبارکه است.
▪️ به گزارش سایت جهان نيوز، شرکت فولادمبارکه در مواردی اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا مجموعههای وابسته به ذینفوذان سیاسی و اجتماعی کرده است که بهعنوان نمونه میتوان همسر واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور وقت، عباس آخوندی وزیر اسبق راهوشهرسازی، قدرتالله نوروزی شهردار سابق اصفهان و... را نام برد.
🔷 گزاره تحلیلی
🔹 مجتمع عظیم فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین مجتمع تولید فولاد در کشور و موتور محرکه دستکم ۳ هزار کارخانه و شرکت در کشور است. این شرکت از سال ۱۳۹۷ با مشکلات بسیاری مواجه شده که علت اصلی آن در سوءمدیریت، به کارگیری مدیران بازنشسته و تبانی پشت پرده و فسادهای احتمالی در انعقاد قراردادها و نادیده گرفتن منافع مجتمع و سهامداران بورسی آن است که تخلفات متعددی را در این مجتمع صنعتی رقم زده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 برخورد با فساد، مقدم بر هر اقدام دیگری است و نمیتوان رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی را بدون آن رقم زد و دستیابی به این مسائل در صورتی امکانپذیر است که بیماری فساد درمان شود. شفافسازی، مدیریت تعارض منافع، فرهنگسازی و نظارت همگانی با نهادینه کردن فسادستیزی، رشد فرهنگ پاسخگویی و مسئولیتپذیری، شایستهگزینی، سهولت فرآیندها با بازنگری در نظام مجوزها و استعلامهای دولتی با رویکرد حداقلسازی لزوم صدور مجوزها، دولت الکترونیک با بهرهگیری از فناوری اطلاعات، حمایت از فعالیت سالم، تقویت اشراف با یکپارچهسازی اطلاعات در نظام مالی و اقتصادی کشور و بهرهگیری از روشهای نوین تحلیل داده، نظارت مؤثر و کارآمد با بهرهگیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثربخشی نظارتها و حذف بسترهای فسادزا و در نهایت برخورد قاطع، دقیق و مؤثر از جمله اصولی است که میتواند در مقابله با فساد مؤثر باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ بار کجی که دائم میافتد
🔶 وقوع فساد ۹۲ هزار میلیارد تومانی در مجتمع عظیم فولاد مبارکه با درآمد عملیاتی ۱۸۴ هزار میلیارد تومان (معادل ۱۴ درصد بودجه کشور) از یک طرف و کشف این فساد توسط مجلس شورای اسلامی از طرف دیگر، نیازمند بررسی و نگاه دوباره به مقوله مبارزه با فساد است.
در این خصوص میتوان به چند نکته اشاره کرد:
1⃣ انتشار این گزارش از سوی مجلس شورای اسلامی خط بطلانی بر ادعاهای وقوع فساد سیستماتیک در ایران است؛ به واقع انتشار شفاف گزارشی از سوی یک «سیستم» که اتفاقا در آن اسامی و تخلفات برخی از نهادها و جایگاههای حاکمیتی همان سیستم، بدون روتوش و لاپوشانی بیان شده است، نشانه عزم جدی سیستم برای تحقیق، تفحص و کشف و مبارزه با فساد در درون سیستم است، موردی که در فساد سیستماتیک هیچگاه اتفاق نمیافتد.
2⃣ این گزارش نشان میدهد علیرغم همه اقدامات انجام شده، شرکتهای دولتی همچنان دالان هزارتوی فسادند؛ تسلط روندهای غلط، ساخت کلونیهای سخت مدیریتی، ساختارهای معیوب و بروکراسی خستهکننده، قوانین دست و پا گیر، نظارتهای کاغذی و... که عمدتا در همه این مجموعهها مشابه هستند، سبب روایی و پایایی فساد در مجموعههای بزرگ اقتصادی شده است.
به زبانی ساده اگر تیم تحقیق و تفحص مجلس سراغ هر مجموعه مشابه دیگری نیز برود میتوان انتظار نتایج مشابه را داشت؛ چرا که بار کج در هر جایی دیگری هم ممکن است به زمین بیفتد.
3⃣ نکته مهم در این گزارش، درگیری بخشهای زیادی از نهادها و مؤسسات دولتی و رسانهها و... که حتی بعضی خود نقش ناظر را داشتند در مناسبات مالی با این شرکتها است. شاید یک علت، ضعف بنیه مالی و بودجه نهادهای دولتی به نسبت حجم برنامه است که آنها را مجبور میکند برای تأمین بخشی از هزینهها به سمت شرکتها و مؤسسات صاحب سرمایه مثل فولاد مبارکه متمایل شوند. درخواستهایی که اجابت هر کدام از آنها، نهاد، سازمان، مدیر و یا ناظری را وامدار آن شرکتهای صاحب سرمایه خواهد کرد.
🔶 نکته پایانی
🔸 فساد نامبارک اتفاق افتاده در فولاد مبارکه نشان میدهد متأسفانه در مقوله مبارزه با فساد گرفتار واپسماندگی هستیم و همچنان از اژدهای فساد عقبتر حرکت میکنیم. جای اندیشیدن دارد که چرا با داشتن دستگاههای عریض و طویل حراستی، محاسباتی و نظارتی که در همه مجموعهها هم حضور دارند، باز هم شاهد وقوع تخلفات گسترده هستیم؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#بریکس
✅ ابعاد راهبردی و اقتصادی حضور ایران در بریکس
🔶 قسمت اول
🔸 پذیرش درخواست ایران برای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای که حدود یک سال پیش انجام شد، شوک مثبتی در داخل کشور و میان متحدان ایران و شوکی منفی به رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی کشورهای منطقه که مدعی موفقیت در سیاست انزوای بینالمللی ایران هستند، وارد کرد.
🔹 محور غربی-عربی همچنان نگران گسترش نفوذ ایران در سطوح سیاسی، اقتصادی و امنیتی در عرصه منطقهای و بینالمللی هستند و تلاشهای کشورمان برای پیوستن به سازمان بریکس با حضور روسیه، چین، هند و برزیل و آفریقای جنوبی این نگرانیها را افزایش داده است.
🔸 حضور فعال ایران در این سازمانها که ماهیت بینالمللی دارند، تنها به معنای شکست ساختار تحریمهای غرب علیه ایران که دهههاست اعمال میشود، نیست؛ بلکه سرآغاز تحولی تاریخی و البته برگشتناپذیر با همافزایی و یکپارچگی سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی و امنیتی با کشورهای بزرگ و نوظهور منطقهای و فرامنطقهای (همچون روسیه، چین، برزیل، هند و ...) است که در آن میتوان صدای شکسته شدن استخوانهای یکجانبه گرایی غرب را به خوبی شنید.
🔹 ایران در سالهای اخیر چندین گام مهم برداشت و تماسهای زیادی در بالاترین سطوح برای کسب جایگاه مورد قبول در سازمان بریکس برقرار کرد؛ سازمانی که در آن کشورهای دارای سریعترین رشد اقتصادی جهان حضور دارند. بیتردید حضور در بریکس میتواند مسیر تبدیل شدن ایران را به کشوری توسعهیافته هموار کند که تأثیرات زیادی به ویژه در زمینههای ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک دارد.
🔸 آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان اواخر خردادماه سال جاری در گفتوگو با مردم از رسانه ملی درباره ارتباط با همسایگان گفت: تا ۴۵۰ درصد رشد تبادلات تجاری با کشورهای همسایه داشتهایم، صادرات خدمات فنی و مهندسی به ۱۸ کشور همسایه داریم و ۲.۵ میلیارد ارزش صادرات فنی مهندسی ایران به کشورهای منطقه است. سهم ایران در تجارت و ترانزیت منطقه بسیار بالاست و تازه در ابتدای راه هستیم. ارتباط ایران با کشورهای عضو شانگهای، بریکس و اکو بسیار مهم است.
وی همچنین در سخنرانی خود در اجلاس ویدئوکنفرانسی «بریکس پلاس» که به میزبانی چین برگزار شد، تأکید کرد، ایران آماده است تا از همه ظرفیتها و توانمندیهای خود برای ارتباط میان کشورهای بریکس با کریدورهای انرژی و بازارهای بین المللی استفاده کند.
🔹 سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: برخلاف دروغپردازی غربگرایان، رئیسجمهور چین از آیت الله رئیسی برای سخنرانی در اجلاس بریکس دعوت کرد.
🔸 اعضای بریکس اقتصادهای نوظهور مانند چین، هند، روسیه، برزیل و دارای نیمی از جمعیت جهان هستند و این حضور منافع اقتصادی بالایی خواهد داشت. از منطقه غرب آسیا صرفاً ایران دعوت شده است.
🔹 در همین راستا سعید خطیب زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کشورمان تأیید کرد، ایران درخواست خود را برای پیوستن به بریکس ارائه کرده است و گفت: اعضای بریکس ۳۰ درصد از کل تولیدات و ۴۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند، گرچه گروه بریکس معاهده یا توافق بینالمللی نیست، اما بر مبنای سازوکار بسیار نوآورانه با جنبههای گسترده شکل گرفته است.
🔸 مهدی صفری، دستیار وزیر امور خارجه در امور اقتصادی نیز تأکید کرد، در صورت تقویت گروه بریکس، دلار از مبادلات مالی کشورهای عضو این گروه حذف خواهد شد.
وی درباره همکاری با سازمان شانگهای توضیح داد، جمهوری اسلامی امیدوار است ارز یکپارچه پیشنهادی به زودی برای معاملات مالی و تجاری کشورهای عضو این سازمان تصویب شود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #تحلیل_کننده #بریکس ✅ ابعاد راهبردی و اقتصادی حضور ایران د
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#بریکس
✅ ابعاد راهبردی و اقتصادی حضور ایران در بریکس
🔶 قسمت دوم - حضور در بریکس و مقابله با سلطه اقتصادی آمریکا
🔹 شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در اظهاراتی با بیان اینکه جهان باید با تحریمهای یکجانبه و تلاش برخی کشورها برای حفظ هژمونی سیاسی و نظامی خود مخالفت کند، گفت: برای درک بهتر آثار و نتیجه اجلاس بریکس باید روند کلی کنونی در عرصه سیاست بینالملل را درک کنیم که همان افول آمریکا به عنوان قدرت مسلط جهان تک قطبی است.
🔸 بی تردید قدرتهای منطقهای در راستای فعالیتهای خود دو ابتکار مهم انجام خواهند داد تا بتوانند هر چه زودتر خلاء ناشی از افول و سلطه اقتصادی آمریکا را پر کنند و بتوانند موقعیت خود را در منطقه بهبود بخشند و تثبیت کنند:
1⃣ طبعاً نخستین اقدام در این مسیر احیای تشکلهایی است که تاکنون به دلیل یکجانبهگرایی آمریکاییها در حاشیه بودهاند.
2⃣ دومین ابتکار نیز ایجاد سازمانهای جدید بر مبنای توانمندیها و ظرفیتهای آنهاست.
🔹 اجلاس بریکس که مدتها پیش با عنوانی جدید همچون «بریکس پلاس» برگزار شد، ابتکاری از نوع نخست و همان چیزی است که اعضای آن نه تنها به عنوان تغییر نام، بلکه به دلیل تغییر رویکرد اتخاذ کردند. بیانیه بریکس پلاس عزم اعضا را برای گسترش عمق راهبردی گروه نشان میدهد که میتوانند با درخواست تهران و بوئنوس آیرس برای پیوستن به این گروه موافقت کنند.
🔸 نباید از نظر دور داشت چین و برزیل در حال حاضر به دلیل اختلافات شدید با آمریکا و هند تمایل زیادی برای مشارکت فعال در ساز و کار جدید دارند.
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ علم و تولید ثروت
🔸 قبلاً علم را وارد فضای تولید میکردیم و میگفتیم به جای اینکه کشاورزی را دیمی بکنیم، فقط آب بریزیم و گندم بپاشیم بعد درو کنیم، کمی فکر و مطالعه کنیم. با علم میتوان ده برابر تولید نمود. اینجا علم مانند یک نهاده تولید وارد سیستم تولید میشود و آن را بهبود میبخشد.
🔹 تابع تولید دارای ورودی و خروجی است؛ یعنی نهاده و ستاده. اگر به زبان ریاضی بنویسم، خروجیهای یک فرآیندی که روی آنها اتفاق میافتد، تابع ورودیها هستند.
به عنوان مثال، میگفتیم کارگر، علم، زمین، چیزهای مختلف دارد. همهی مدیریتهای این سیستم هستند و میآیند و با آن ورودیها در یک فرآیند تولید، تولید صورت میگیرد.
علم هم یکی از اینهاست، از قدیم هم بوده است.
🔸 هر کس دانشش بیشتر بوده است، تولید بهتری کرده است؛ آن دیگر اقتصاد دانش بنیان نیست. آن مفهوم از اهمیت دانش برای افزایش تولید همیشه تاریخ بوده است. اقتصاد ایران که صنایع مختلف مانند خودروسازی، پتروشیمی و پالایشگاه و استخراج نفت دارد؛ مگر از علم استفاده نمیکند؟ پس اینکه مقام معظم رهبری اقتصاد دانش بنیان فرموده است، چیست؟ بعضیها میگویند مگر تاکنون اقتصادها جاهلبنیان و جهلبنیان بودند؟ آنها هم علم بودند. دانشگاه، مهندسی و پزشکی علم بود. اقتصاد ما دانش بنیان بوده است.
میگوییم که نه! این اصطلاح خاصی است.
🔹 آیا قرار است همهی مردم ایران مقاله ISI تولید کنند؟ لایسنس علمی میخواهیم به همهی مردم دنیا بفروشیم؟ همهی مردم مقاله و کتاب چاپ کنند و به دنیا بفروشند؟ مفهوم اقتصاد دانش بنیان این است؟
میگوییم نه! آن هم نیست.
🔸 اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که سعی میکند مستقیم از طریق دانش، خلق ارزش کند؛ یعنی خود دانش را تبدیل به ارزش کند.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۳۹۵
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#قدرت_بازدارندگی
✅ قدرت دفاعی پیشبرنده
🔶 روز تأسیس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در روز ۳۱ مرداد، «روز صنعت دفاعی کشور» نامیده شده است.
امروز را به همه افتخارآفرینان عرصه صنایع دفاعی کشور به ویژه مجاهدان خاموش وزارت دفاع و صنایع دفاعی سایر نیروهای مسلح کشورمان که روزآمد برگی بر برگهای اقتدار دفاعی و تهاجمی میهن عزیزمان میافزایند، تهنیت و تبریک میگویم.
🔸 این نامگذاری فرصتی است برای تقدیر از تمام کسانی که دفاع، امنیت، اقتدار و صلح امروزمان را مدیون ذهن طراح، رشادت ساختن، شجاعت ایستادن و شهادت ثمربخش آنها هستیم.
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 عرصه دفاعی کشور بدون تردید بهترین تجلیگاه دستاوردها و آرمانهای انقلاب اسلامی است؛ چرا که کشورمان از یک انحطاط و عقبماندگی تاریخی و در ادامه از وابستگی زمان پهلوی در این عرصه و به عبارتی از «هیچ» به «همه چیز» و اقتدار در «بازدارندگی» و قدرت «ضربه متقابل» رسیده است.
🔹 شگفتی و عظمت قدرت دفاعی امروز ما در این است که همزاد با روند تصاعدیابنده تحریمها، به این نقطه از خوداتکایی و نوآوری در عرصههای تخصصی و فناورانه دفاعی همانند توانایی موشکی، پهپادی، سایبری، لیزری و دفاع نامتقارن رسیدهایم. یعنی از جایی سلاحی نخریدهایم و اساسا هیچ کشوری از بیم تحریمهای آمریکا و اروپا حتی به چند برابر قیمت هم به ما سلاح نمیفروخت. البته اگر لیست مخارج ما را با فهرست بلندبالای مخارج نظامی کشورهای کوچک دوروبر ایران مقایسه کنید، با این که از کمیت عددی آن تعجب میکنید اما در عمل کیفیت دفاعی ما رشکبرانگیز است و کسی جرأت نگاه چپ به تمامیت و استقلال ملت ایران ندارد.
🔹 برخلاف نظر خناسان و شبههپردازان، در نگاه جمهوری اسلامی ایران توسعه توان دفاعی کشور نه تنها منافاتی با تأمین امنیت و معیشت مردم ندارد، بلکه زیربنای امنیت و سبب تأمین و تضمین اقتصاد کشور است. تصور کنید ایران از مؤلفههای قدرت دفاعی خود بنا بر اصرار و تلاش همین کشورهای مذاکرهکننده در پرونده هستهای و کسانی که در داخل میخواستند جای سکوهای دفاعی و موشکی، گفتمان بکارند و صلح درو کنند، تهی و تخلیه میشد، آیا سرنوشتی متفاوت از سوریه، سودان، لیبی و اوکراین متصور بود؟!
🔶 نکته راهبردی
🔸 مرور تجارب گرانسنگ انقلاب در این چهار دهه نشان میدهد تقویت توان دفاعی، خواسته و جزء منافع حیاتی مردم است؛ چرا که قدرت دفاعی بومی و متکی به خود است که ایران اسلامی را به قله کنونی رسانده، تهدیدات منطقهای و جهانی را از ما دفع کرده، در الگوگیری از جمهوری اسلامی برای برخی کشورها و گروههای جهادی الهامبخش بوده و برای مذاکرات و تعیینکنندگی ایران در بازیهای مختلف پشتوانهسازی کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
✅ چرخش آشکار ترکیه درباره سوریه
🔶 اخیرا رئیسجمهور ترکیه در موضعی کاملا خلاف یک دهه گذشته سیاستهای این کشور علیه سوریه، اعلام کرد که خواهان گسترش روابط با دولت این کشور است.
🔸 اردوغان گفته است که گفتوگو و دیپلماسی با دولت سوریه را نمیتوان رد کرد و این جدیدترین نشانه از این است که آنکارا ممکن است مایل به اصلاح روابط با همسایه جنوبی خود باشد و دیپلماسی بین کشورها هرگز نمیتواند بهطور کامل قطع شود.
🔷 این تغییر موضع اردوغان نسبت به سوریه به چند دلیل و با اهداف ذیل صورت گرفته است:
1⃣ ترکیه به این گزاره رسیده که سیاستهای این کشور در یک دهه گذشته علیه سوریه ناکارآمد و با ناکامی مواجه شده است و نیاز به یک تغییر راهبرد در امور سوریه دارد.
2⃣ باتوجه به مخالفت ایران و روسیه با گسترش عملیاتهای ترکیه در شمال سوریه، اردوغان حداقل در مقطع فعلی خواهان افزایش تنش با سایر بازیگران به ویژه روسیه نیست. در نتیجه هر عملیاتی از جانب ترکیه در شمال سوریه با واکنش سایر بازیگران مواجه خواهد شد.
3⃣ باتوجه به نزدیک بودن انتخابات ریاستجمهوری ترکیه و نیاز اردوغان به کسب آرای عمومی، وی سعی دارد نظر رأیدهندگان را به خود جلب کند؛ زیرا اکنون و بر اساس آمار چیزی نزدیک به ۳ میلیون آواره سوری در ترکیه وجود دارد و نارضایتی عمومی از سیاستهای اردوغان منجر به این شد که اردوغان بعد از ۲۵ سال در انتخابات سال ۲۰۱۹، شهر استانبول را به مخالفان خود واگذار کند. بنابراین این مسئله میتواند پاشنه آشیل اردوغان برای انتخابات آینده باشد.
4⃣ ترکیه برای نفوذ در کشورهای هدف خود از دو روش فرهنگی و اقتصادی، بیشتر استفاده میکند. باتوجه به گرایش بیشتر کشورهای منطقه به سمت سوریه و طرح عضویت این کشور در اتحادیه عرب، اکنون آنکارا خود را در موضعی میبیند که نسبت به سایر بازیگران عقب افتاده است. در نتیجه ترکیه برای کسب نفوذ در سوریه و به نوعی به دست آوردن حوزه نفوذ، به سمت سوریه گرایش پیدا کرده است تا این عرصه را به سایر بازیگران واگذار نکند.
5⃣ سناریوی دیگری نیز وجود دارد که بر اساس آن تحلیل میشود، چرخش ترکیه به صورت مقطعی است و در حال حاضر انتخابات برای اردوغان از همه مهمتر است. هرچند این تحلیل با واقعیتهای ممکن سازگار نیست.
🔸 در مجموع میتوان اینگونه بیان کرد که ترکیه به سیاستهای اشتباه خود در سوریه پی برده و به دنبال آن است که حوزه نفوذ جدیدی در سوریه با برقراری روابط سیاسی ایجاد کند و سپس آن را به سایر عرصهها به ویژه بحث اقتصادی نیز سوق دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#منطقه #غرب_آسیا
✅ ترور ستارهها
🔶 قسمت اول
🔸 بسیار سادهاندیشانه است که تصور شود میرحسین موسوی با بیانیه اخیرش، تنها به دنبال نوعی انتقامگیری از سردار پرافتخار سپاه، شهید والامقام همدانی به دلیل قضایای سال ۱۳۸۸ بود!
🔹 با دقت و تأمل در عبارتها، کلمات و منطق ناصوابی که او به کار گرفته و از رهگذر آن استدلال نادرست و سستبنیان، به شهید سرافراز سردار همدانی اهانت میکند، میتوان دریافت که او این نگاه شیطانی و کینهتوزانه را به همه شهدای مدافع حرم و امنیت و از جمله شهید سلیمانی تعمیم خواهد داد.
🔸 تحلیل مواضع و رفتارهای این فتنهگر از سال ۱۳۸۸ تاکنون، واقعیتی را آشکار میکند و آن واقعیت، همراهی کامل وی با جبهه استکبار به سرکردگی آمریکا در مقابله با انقلاب اسلامی و ملت ایران است. به عبارت دقیقتر، هماکنون وی همانند داعش، منافقین، صهیونیستها، مرتجعین عرب و سلطنتطلبان جزئی از جبهه استکبار به حساب میآید.
🔹 اگر تا پیش از انتشار بیانیه اخیر، افرادی در ماهیت فتنه ۸۸ که یک فتنه آمریکاییـ صهیونیستی بود، تردید داشتند؛ به طور قطع با خودافشایی موسوی در این بیانیه دیگر کسی در ماهیت آمریکاییـصهیونیستی او تردید نمیکند.
🔸 این بازیگر فتنه خسارتبار برای کشور و مردم در سال ۱۳۸۸، در بیانیه منتشرهاش در فضای مجازی در روزهای گذشته، ضمن بیان دروغ بزرگ دیگری، همانند سال ۱۳۸۸ درباره رهبری آینده نظام، با اهانت به سردار همدانی، عصبانیت خود را نسبت به شکست آمریکاییها در پیادهسازی طرح خاورمیانه بزرگ به نمایش گذاشت.
🔹 به راستی، چرا باید آقای موسوی و همفکرانش، از شکست آمریکاییها در منطقه تا این حد و اندازه عصبانی و ناراحت باشند که با این وضوح، وی به یکی از سرداران پرافتخاری که نقش راهبردی در شکست نقشه آمریکاییها داشت، یعنی سردار همدانی اینگونه اهانت کند؟ آیا آمریکاییها با لشکرکشی به منطقه و اشغال افغانستان و عراق و راهاندازی گروههای تروریستی چون داعش، به دنبال نجات ملتها و کمک به آزادی و دموکراسی در منطقه بودند؟ یا اینکه آنها با صرف بیش از ۷ تریلیون دلار، به دنبال سلطه بر کشورهای منطقه و از جمله به تحت سلطه درآوردن ایران، همانند دوران قبل از انقلاب بودند؟
🔸 پاسخ بسیار روشن است و نیازی به استدلال نیست. آمریکاییها بارها از اهداف خود در لشکرکشی به منطقه و راهاندازی گروههای تروریستی سخن گفتهاند. آمریکا به دنبال رهبری جهان بود و راه رسیدن به این موقعیت را، سلطه انحصاری بر خاورمیانه یا جنوب غرب آسیا به عنوان راهبردیترین منطقه جهان، از نظر ژئوپلیتیکی میدانست. آمریکاییها با چنین منطقی حاضر شدند در دو دهه گذشته، بیش از هفت هزار میلیارد دلار در این منطقه هزینه کنند؛ اما این جمهوری اسلامی بود که با برخورداری از یک رهبر حکیم و سرداران پرافتخاری چون شهید همدانی و شهید سلیمانی، توطئه آمریکاییها علیه ملتهای منطقه و از جمله ملت ایران را با شکست مواجه کرد. بنابراین درد مشترک آمریکاییها و افرادی مانند موسوی، شکست طرحهای آمریکا علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران است.
بر همین اساس، میخواهند از عاملان اصلی این شکستها انتقام بگیرند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر یدالله جوانی، تحلیلگر
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #تحلیل_کننده #جریان_های_سیاسی #منطقه #غرب_آسیا ✅ ترور ستارهها 🔶 قسمت
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#منطقه #غرب_آسیا
✅ ترور ستارهها
🔶 قسمت دوم
🔹 آمریکاییها سردار سلیمانی را ترور فیزیکی میکنند و موسوی به ترور شخصیتی سردار همدانی دست میزند؛ اما کار موسوی در واقع، نقطه شروع یک پروژه شیطانی و آن هم پروژه ترور ستارههاست. موسوی در این پروژه شیطانی، همه شهدای مدافع حرم و حافظان استقلال، تمامیت ارضی و عزت ایرانیان را نشانه گرفت.
🔸 دشمن درمانده در مقابل جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران، نقاط قوت و منابع تولید قدرت در کشورمان را نشانه گرفته است. رهبری حکیم و شهدا در انقلاب اسلامی، از عظیمترین منابع تولید قدرت به شمار میآیند. این آقای فتنهگر در بیانیه خود، هر دو منبع تولید قدرت را نشانه میرود؛ اما مثل گذشته، پروژهاش با شکست مواجه میشود.
🔹 اهانت به شهید همدانی در یک بیانیه، شهید همدانی را زندهتر از قبل کرد و مردم به ویژه جوانان عزیز را در فضای مجازی، بیش از پیش با این شهید با اخلاص آشنا کرد. نقطه هدف در ترور شهید همدانی، آن بود که نقش الگویی و الهامبخشی شهدا و از جمله شهدای مدافع حرم را مخدوش کنند.
🔸 دشمنان این انقلاب و نظام اسلامی برخاسته از آن، اکنون متوجه این معنا شدهاند که تا وقتی شهدا برای مردم و جوانان نقش هدایتگری و راهنمایی، همانند ستارگان داشته باشند، این انقلاب و نظام اسلامی شکستناپذیر خواهد بود. در مکتب اسلام و اندیشه عاشورایی، در منظومه فکری امام و رهبری، شهدا همانند شمع محفل بشریت و ستارگانی هستند که میتوان با آنها راه پیدا کرد و گرفتار کژراههها نشد.
🔹 رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این خصوص میفرمایند: «شهدا ستارگان درخشانی هستند که هر کدام میتوانند عالمی را روشن کنند و اگر این حقیقت زنده بماند، تقدیس شود و مورد تکریم قرار بگیرد، تاریخ برای همیشه از آن بهره خواهد برد، همچنانکه تاریخ بشریت از خون به ناحق ریخته شده اباعبداللهالحسین(ع) استفاده میکند.»
🔸 آری، شهدا همانند ستارگان به ما راه درست را نشان میدهند. آنان به ما پیام میدهند که چگونه باید در مقابل ذات ربوبی و اراده الهی تسلیم بود و برای حفظ دین و ارزشهای دینی از جان خود گذشت. آنان به ما یاد میدهند که چگونه باید در مقابل دشمن، به مقاومت دست زد و از او نترسید. آنان به ما پیام میدهند که راه عاقبت بخیری شما در تبعیت کامل از ولایت فقیه به عنوان نائب امام زمان(عج) است. این حقیقت را، دشمن و مزدورانش هم فهمیدهاند و از همین رو، برای ترور شخصیتی شهدا نقشهها کشیدهاند؛ اما این پروژه شیطانی در همان گام نخست با شکست سنگین مواجه شد؛ چرا که ستارهها را نمیتوان با ترور، از تششع و نورافشانی بازداشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر یدالله جوانی، تحلیلگر
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ نقش شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی
🔶 قسمت اول
🔹 «یک مسئلهی دیگر در سرفصل اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است... این بخش شرکتهای دانشبنیان خیلی جادهی باز و امیدبخشی است. ما استعدادهای برجستهای داریم که میتوانند در این مورد کمک کنند.»
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
🔹 «ما باید هر کدام نقش خودمان را بشناسیم و آن را ایفا کنیم. یکی از بخشهای ما، اقتصاد است و خاصیت اقتصاد در چنین شرایطی، اقتصاد مقاومتی است؛ یعنی اقتصادی که همراه با مقاومت باشد در مقابل کارشکنی دشمن، خباثت دشمن، دشمنانی که ما داریم. به نظر من یکی از بخشهای مهمی که میتواند این اقتصاد مقاومتی را پایدار کند، همین کار شماست؛ همین شرکتهای دانش بنیان است؛ این یکی از بهترین مظاهر و یکی از مؤثرترین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است؛ این را باید دنبال کرد.»
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از پژوهشگران و مسئولان شرکتهای دانشبنیان ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
🔸 یک تعریفش این است که ثروت باید مستقیم از علم تولید بشود، نه اینکه علم داشته باشی، نفت را هم مخلوط کنی و از نفت پتروشیمی، از پتروشیمی محصول به عنوان مثال لپتاپ درست بکنی و بفروشی. در این مسیر علم هست، اما باید نفت هم باشد، ژاپن اگر نتواند از جایی نفت، سیلیس و منیزیم و کبالت تهیه و وارد بکند، تمام صنعت الکترونیکش میخوابد، یعنی دانش به تنهایی کافی نیست، مواد اولیه هم میخواهد.
🔸 فرض کنید که کسی آشپزی بلد است، علمی از آشپزی بلد است که بدون هیچ نوع نخود و لوبیایی میتواند شما را سیر کند. چیزهایی خلق کند و محصول خلق کند. تولید مستقیم ثروت از علم یعنی چی؟ نقش علم و دانش در اقتصاد به دلیل ایجاد تخصص و بهبود بهرهوری عوامل تولید، از گذشته مورد توجه قرار گرفته و جایگاه فناوری و دانش به عنوان عوامل درونزا در رشد اقتصادی مورد تأکید بوده است.
🔸 با توجه به اینکه در اقتصاد دانشبنیان، تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات، عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال در تمامی فعالیتهای اقتصادی است، فرآیندهای خلق و ایجاد دانش، فراگیری و اکتساب آن، پخش و اشاعه و کاربرد عملی آن باید با دقت برنامهریزی شود تا بازخورد بین فرآیندهای مذکور، پیشرفت اقتصاد دانشبنیان را تضمین کند. وجود محیط مناسب اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و قانونی برای سرمایهگذاری، تولید و تجارت، آموزش و تعلیم و تربیت یا سرمایهگذاری در سرمایهی انسانی، سیاستهای حمایتی دولت و فناوری اطلاعات و ارتباطات، از جمله پیشنیازهای اقتصاد دانشبنیان است.
🔸 برای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان، باید شرایط لازم برای ابداع و نوآوری فراهم شود تا توانایی تبدیل ایدهها به محصولات از طریق سرمایهگذاری، به تولید محصولات جدید منجر شود.
🔸 #منبع: اقتصاد دانشبنیان: الزامات، نماگرها، موقعیت ایران، چالشها و راهکارها، نشریه اقتصاد و تجارت نوین، تابستان ۱۳۸۴، ص ۸۳ تا ۱۰۹
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ مذاکره زیر غرش توپ
🔶 هر چند تا به امروز مذاکرات احیای برجام به نتیجه نهایی نرسیده است ولی خبرهای منتشر شده نشان میدهد که اگر آمریکاییها از ذهنیت اشتباه خود دست کشیده و حاضر به پذیرش متن پیش روی خود باشند چشمانداز برای توافق در زمان کوتاه فراهم است. اما مرور آنچه در چند سال گذشته در مذاکرات اتفاق افتاد میتواند یک کلاس واقعبینانه برای دانشجویان علوم سیاسی و روابط بینالملل باشد.
🔹 به نظر میرسد مهمترین درس، استفاده و پای کار آوردن همه ظرفیتهای موجود در کشور است از ظرفیتهای نظامی گرفته تا ظرفیتهای مردمی و وضع قوانین. کاری که در تیم مذاکرهکننده قبلی یا به صورت کلی نفی شد و یا از آن غفلت گردید.
🔸 مثلاً قانون اقدام راهبردی مجلس با موظف ساختن دولت به انجام اقداماتی مانند حرکت بهسمت ایجاد زیرساخت برای ظرفیت ۱۹۰ هزار سو غنیسازی، آغاز غنیسازی ۲۰ درصدی و تولید سالانه ۱۲۰ کیلوگرم از آن، ایجاد آمادگی برای غنی بیش از ۲۰ درصدی و همچنین انباشت گسترده مواد هستهای و موارد این چنینی برخلاف رویه تیم سابق که نگاهی منفعلانه به عرصه مذاکرات داشتند موجب ارتقای داشتهها و توانمندیهای ما در میز مذاکرات گردید.
🔹 یکی از ظرفیتهای دیگری که در مذاکرات به نحو احسن از آن استفاده شد استفاده از ظرفیت نظامی ایران است. متأسفانه ما در دولت قبل به صراحت شاهد بودیم که توان نظامی و دفاعی در تضاد با مذاکرات هستهای قلمداد میشد و در برخی سالیان گذشته بودجه برخی از مجموعههای دفاعی ما به علت مذاکرات کاهش یافت. این در صورتی است که در فضای رئالیستی و واقعبینانه افزایش مؤلفههای قدرت نظامی و دفاعی موجب تقویت دستگاه دیپلماسی میشود. منطق مذاکرات غربیها همان چیزی است که بیسمارک صدراعظم آهنین آلمانی میگفت که «حرف حق را باید از دهان توپ شنید.»
🔸 نکته مهم اینکه عرصه بینالملل بر اساس واقعیات موجود و به اذعان بسیاری از فلاسفه غرب فضای بینالملل حالتی آنارشیستی و شبیه جنگل دارد؛ در این شرایط آنکه ضعیف باشد قطعاً به زوال کشیده خواهد شد و آن کسی میتواند حق خود را از حلقوم مستکبرین غربی همچون آمریکا بستاند که روز به روز بر مؤلفههای قدرت و توانمندی خود بیفزاید و بتواند از این مؤلفههای قدرت در میز مذاکرات امتیاز کسب کند و این شعر یک حقیقت است که
برو قوی شو اگر راحت جهانطلبی؛ که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ چالشهای بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی
🔶 ارتش رژیم صهیونیستی که روزگاری در جهان عرب به شکستناپذیری معروف بود و در اکثر جنگهای اعراب با این رژیم، کشورهای عربی شکست میخوردند و رژیم صهیونیستی اراده خود را بر آنها تحمیل مینمود، امروز در وضعیتی قرار دارد که در مقابل گروههای کوچک مقاومت در فلسطین اشغالی نمیتواند از خود دفاع کند!
🔸 «تال لِو رام» تحلیلگر صهیونیستی روزنامه معاریو در یادداشتی مینویسد: «رئیس ستاد مشترک ارتش در آینده با پنج چالش روبهرو خواهد بود:
1⃣ اولین چالش ایرانی است که در آستانه امضای توافق هستهای است؛ موضوعی که ممکن است فرصت گزینه نظامی علیه ایران را کاهش دهد.
2⃣ چالش دوم بحران نیروی انسانی در مؤسسات نظامی به ویژه ردههای میانی است که فرسایش آن همچنان ادامه دارد.
3⃣ چالش سوم که شاید خطرناکترین باشد، حزبالله است؛ با افزایش تنشهای اخیر درباره مرزهای آبی اقتصادی با لبنان و میدان گازیـ نفتی کاریش و علیرغم تلاش سالهای اخیر ارتش برای بهبود آمادگی در راستای نبرد در جبهه شمالی با آموزش یگانهای نخبه، نیروی هوایی و خرید سلاح، احتمال درگیری با آن (حزبالله) بالاست.
4⃣ چالش چهارم از بین رفتن «آزادی مطلق» نیروی هوایی ارتش اسرائیل در سالهای اخیر است.
5⃣ چالش پنجم، نوار غزه و کرانه باختری است. اسرائیل بارها و بارها خود را گرفتار غزه دیده است. ارتش اخیراً از امکان آتشبس طولانیمدت سخن گفته اما به نظر میرسد بیشتر آرزو باشد تا تحلیل هوشمندانه».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 تحولات میدانی در فلسطین اشغالی و درگیریهای سالهای اخیر رژیم صهیونیستی با گروههای مختلف اسلامی در نوار غزه از جمله در دو جنگ اخیر یعنی سیفالقدس و جنگ چند هفته پیش به خوبی نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی به رغم ظاهر توانمند و سلاحها و تجهیزات و امکانات قدرتمندی که در اختیار دارد؛ اما از درون دچار ضعف شدید شده است که اگر اینگونه نبود در مقابل جهاد اسلامی که جزو گروههای کوچک مقاومت در فلسطین است، میتوانست مقابله کند.
🔹 اما سؤال اینجاست که واقعاً چه عنصر یا عناصری در تضعیف ارتش رژیم صهیونیستی که رکن اصلی بقای این رژیم تا به امروز بوده، دخیل است؟
در پاسخ به این پرسش دو عنصر «بیرونی» و «درونی» مهم قابل شناسایی است:
1⃣ عنصر نخست که بیرونی است، به قدرت رو به رشد مقاومت اسلامی در فلسطین اشغالی و محیط پیرامونی آن مربوط میشود. این قدرت نه تنها در ابعاد دفاعی و تهاجمی و تجهیز شدن به موشکهای نقطهزن و روشهای نوین جنگی، بلکه در حوزه بازدارندگی نیز به سطوح قابل توجهی دست یافته است.
2⃣ عنصر بعدی را باید در درون ارتش رژیم صهیونیستی جستوجو کرد. ارتش صهیونیستی در تمام ابعاد وجودی، اعم از ساختاری، منابع انسانی، به ویژه «روحیه» و توان رزمی، با آسیبهای بزرگی روبهروست. به عنوان مثال جنگهای سالهای اخیر سربازان صهیونیستی با مقاومت اسلامی باعث شده است که شمار زیادی از آنها دچار اختلالها و بیماریهای حاد روانی شده و این شرایط نه تنها کم نشده، بلکه روزبهروز در حال افزایش است. کار به جایی رسیده است که ارتش صهیونیستی در حوزه جذب نیز با مشکل مواجه است و کمتر جوانی حاضر است به خاطر تنشهای موجود در اراضی اشغالی، در آن به کار گرفته شود. این در حالی است که بحرانهای درونی رژیم اشغالگر از جمله بحران در عرصههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی اثرات مخربی بر این ارتش گذاشته و آن را تضعیف نموده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ چرا توافق کوتاهمدت عایدی برای اقتصاد کشور ندارد؟
🔶 قسمت اول
🔸 به دنبال خروج یکجانبه آمریکا از برجام، ایران و اروپا با چالشهای بسیاری در مسیر پایبندی به این توافق مواجه هستند و تداوم مسیر اشتباه دولت دونالد ترامپ از سوی دولت جو بایدن و تلاش برای اعمال فشار بر ایران دستیابی به توافق را با تردیدهای بسیاری مواجه کرده است.
🔹 ایران در سالهای اخیر کمترین بهره را از برجام برد و امتیازاتی که قرار بود شامل ایران شود، به صورت نسیه پرداخت شد در حالی که تعهدات برجامی ایران نقد و پیش از آغاز اجرای آن انجام شد.
🔸 زمانی که مذاکرهای انجام میشود، باید به نوع توافق توجه شود، اگر برجام توافقی باشد که بدون هیچ پیش شرطی شرایط کشور با آن پایدار شود و ماهیتش بلندمدت باشد که برای همیشه بهانهها را از کشورهای غربی بگیرد، میتوان به آن نگاه مثبت داشت.
🔹 بلندمدت بودن توافق سبب میشود سرمایهگذار خارجی بتواند در ایران برنامهریزی، رشد اقتصادی ایجاد و تورم را کنترل کند؛ اما تجربیات گذشته نشان داده است آنها به دنبال این موضوعات نیستند که توافق پایدار با ایران داشته باشند، بلکه به دنبال این هستند با ما توافق مشروط و کوتاه مدت منعقد کنند، زیرا میدانند در بازه زمانی کوتاه اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و بر بسته شدن توافق کوتاهمدت تأکید میکنند.
🔸 اگر این توافق رخ بدهد در کوتاهمدت نرخ ارز کاهش مییابد و تورم روند نزولی به خود میگیرد، اما بعد از بازه زمانی کوتاه به روال قبلی خود برمیگردد. در این شرایط رشد اقتصادی کاهش مییابد؛ زیرا سرمایهگذاری خارجی در کشور وجود ندارد و در عمل وارد دوره رکود میشویم.
🔹 اگر توافق محکم و خوب بسته شود، در بلندمدت شاهد کاهش تورم خواهیم بود، این بستگی به نوع نگاه دولت دارد؛ زمانی دولتی بر سر کار بود که آمادگی و برنامهای برای بعد از برجام نداشت؛ در حالی که دولت باید برای بعد از برجام از ظرفیتهای به وجود آمده استفاده کند. محدودیتهای تجاری و مالی یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود و اگر از ظرفیتهای بالفعل برجام استفاده کنیم، شاید رشد و رونق اقتصادی را شاهد باشیم؛ اما شرایط پیش رو نشان میدهد غرب از نگه داشتن ما در توافق کوتاهمدت سود میبرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: رضا غلامی، کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #اقتصاد #تحلیل_کننده #مذاکره #برجام ✅ چرا توافق کوتاهمدت
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ چرا توافق کوتاهمدت عایدی برای اقتصاد کشور ندارد؟
🔶 قسمت دوم
🔸 اگر توافق انجام نشود، تکانه خاصی در اقتصاد ما به وجود نخواهد آمد؛ زیرا در سالهای اخیر شرایط بدتر از این را گذراندهایم. نظام اقتصادی دنیا تغییر کرده است، آمریکا با چین وارد مخاصمه شده و دنیا به سمت دوقطبی شدن پیش میرود؛ لذا باید محکم بایستیم تا به توافق پایدار دست یابیم.
🔹 در این شرایط اگر کسی بخواهد به دولت فشار بیاورد که باید توافق هرچند مشروط شکل بگیرد، به نفع کشور کار نمیکند بلکه خواستهاش در راستای منافع اروپا و غرب است.
🔸 توافق کوتاهمدت مشروط به هیچ عنوان در راستای منافع ملی نیست. اصلاح طلبان که در روزهای اخیر به دولت فشار میآورند، فقط منافع کوتاهمدت کشور را در نظر میگیرند. اگر دوباره وارد توافق کوتاهمدت شویم همان اتفاقات گذشته تکرار خواهد شد و دچار نوسانی میشویم که کشور را در آینده با چالش مواجه خواهد کرد. در نتیجه باید به دنبال شرایط پایدار بلند مدت باشیم.
🔹 دولت نباید منافع کشور را به برجام گره بزند. اینکه سرعت اقتصادی در برخی بخشها پایین است نشان میدهد برخیها منتظر بازگشت آمریکا به برجام هستند. در شرایط فعلی میتوان بدون توجه به برجام محکم به جلو رفت و بازارها را کنترل کرد. دولت باید زنجیرهای از صنایع را راهاندازی کند تا جلوی خام فروشی گرفته شود.
🔸 در شرایط فعلی که با تحریم مواجهیم میتوان با کشورهای همسایه و کشورهای بزرگ شرقی وارد مراودات تجاری شد. اینگونه مراودات باعث میشود شاهد ثبات اقتصادی در کشور باشیم.
🔹 در دوره تحریمها باید همانند روسیه، کشورهای غربی را وادار به تبعیت از سیاستهای خود کرد. روسیه کشورهای اروپایی را وادار میکند بهای نفت و گاز را به روبل پرداخت کنند، اما در مقابل ما در کشور خودمان در برخی از رستورانها و آژانسهای هواپیمایی اجازه میدهیم به دلار پول پرداخت کنند؛ به عبارتی پدافند غیرعامل را زیر پا گذاشتهایم.
🔸 دولت سیزدهم دیپلماسی خوبی با کشورهای همسایه به ویژه عربستان و مصر داشته است که میتواند در آینده بر معادلات جهانی تأثیرگذار باشد. در کشورهای همسایه بازارهای بزرگی وجود دارد که دولت در این زمینه وارد عمل شده و شاهد برخی نتایج آن از جمله افزایش فروش نفت، بازگردانی ارز و... هستیم که همگی ناشی از دیپلماسی فعال دولت است. دولت در حوزه سفرهای استانی و خارجی نیز اقدامات خوبی داشته که فضای آرامی در این زمینه در کشور حاکم شده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: رضا غلامی، کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ نقش شرکتهای دان
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ نقش شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی
🔶 قسمت دوم
🔹 «از لحاظ کوتاهمدّت هم اعتقاد بنده این است - یعنى این اعتقاد ناشى از کارى است که کارشناسها و صاحبنظرها کردهاند - که تحریمها هم - که امروز مسئلهى تحریمها یکى از مسائلى است که در ذهنها مطرح است - با پیشرفت علم بىاثر میشود. با نگاه کوتاهمدّت و میانمدّت هم که نگاه کنیم - با قطع نظر از آن آیندهى طولانى و بلندمدّت - اگر کشور میخواهد تحریمها که امروز ابزارى است در دست دشمنان ما براى تحقیر ملّت - از تحریم براى فشار آوردن روى آبروى ملّى، غیر از فشارهاى عملى که مربوط به زندگى است استفاده میکنند و تحقیر میکنند؛ اینکه ما از گذشته، در این چند سال مدام تکرار میکردیم که روى مسئلهى تحریمها خیلى تکیه نکنید، بهخاطر این است - [بىاثر شود]، با نگاه علمى به مسائل کشور، و توجّه به علم، و پیوند دادن علم و صنعت و کشاورزى - که توضیحات آقایان محترم را در این زمینهها شنیدید - تحریمها بىاثر خواهد شد. و ما در این زمینهها میدان کار برایمان باز است و میتوانیم کار کنیم؛ شرکتهاى دانشبنیان یکى از اساسىترین کارها در مقولهى همین اقتصاد مقاومتى است که مطرح شده و دربارهى آن بحث شده است و مورد تأیید و تصدیق همهى اطراف مسائل کشور قرار گرفته است.
البتّه در تشخیص شرکتهاى دانشبنیان دقّت بشود، یعنى شاخصهها و مشخّصهها [معیّن بشود] و شرکت دانشبنیان استانداردسازى بشود؛ اینجور نباشد که به اسم شرکت دانشبنیان کسانى بیایند و همین کارهایى را که در برخى از عرصههاى دیگر معمول است - دلّالى و مانند اینها - در [اینجا] پیش ببرند. به معناى واقعى کلمه، شرکتِ دانشبنیان [باشد]؛ این را باید یکى از محورهاى اساسى قرار داد.»
بیانات رهبر انقلاب در دیدار اساتید دانشگاهها ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
🔸 طی این سالها رهبر انقلاب به مسئلههایی تأکید فرمودند که لازمهی تحقق آنها از نظر دانش اقتصاد، مسئلهی «انتقال بخشی» است. ایشان با تأکید بر مجموعهای از صنایع فوق پیشرفته (High Tech) مثل «نانوتکنولوژی»، «بیوتکنولوژی»، «هوافضا» و «هستهای» بر این نکته توجه دارند که اشتغال و رشد اقتصادی در دهههای آینده، بیشتر بر دوش فناوریهای نوین خواهد بود.
🔸 این آیندهپژوهی ایجاب میکند که ما نسبت به صنایع قدیمی خودمان نوعی تخریب سازنده داشته باشیم و با انتقال کار و سرمایهی ایرانی به بخشهای نوآور با ارزش افزودهی بالا و با ثمربخشی بیشتر، از آنها حمایت کنیم.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۳۹۸
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ رمزگشایی امنیتی از زنانهتر شدن موساد
🔶 این روزها رسانههای صهیونیستی در یک فرمان نادر مأموریت یافتهاند خبر انتصاب زنان در پستهای ارشد مدیریتی موساد را که در طول فعالیت این نهاد بیسابقه بوده رسانهای کنند.
🔹 بر اساس این گزارشها در حال حاضر چهار زن در پستهای مهم موساد در حال فعالیت هستند. به غیر از ریاست اداره اطلاعات موساد و بخش ایران این سازمان، دو زن دیگر نیز در سمتهای معاون رئیس اداره اطلاعات و معاون رئیس اداره نیروی انسانی کار میکنند.
🔸 این سطح از مجوز اطلاعرسانی برای اولین بار در سرزمینهای اشغالی اتفاق افتاده و به خوبی نشان میدهد که موساد از طریق این تغییرات اهداف تبلیغاتی را دنبال میکند و با انتخاب زنان به نوعی دنبال ترمیم وجهه خود و ایجاد فرصت تبلیغاتی بوده است. علاوه براین صهیونیستها این موضوع را هم طرح کردهاند که این انتصابات با هدف تشویق جذب زنان بیشتر برای همکاری با موساد به شمار میآید. موساد سالهاست در کنار ارتقا استفاده از فناوریهای نوین همچنان از زنان و ویژگی زنانگی آنها در دستیابی اهداف اطلاعاتی و عملیاتی به صورت گسترده استفاده میکند.
🔹 بر اساس اخبار منتشر شده در رسانههای صهیونیستی سه زن از چهار زن منصوب شده در مسئولیتهای مهم اطلاعاتی موساد، یک سابقه مشترک دارند و آن فعالیت در حوزههای مرتبط با ایران است. به معنای دیگر این انتصابها نشان میدهد که موساد به دنبال ترمیم ضعفهای خود در جنگ اطلاعاتی با ایران بوده و بیش از هر زمان دیگری اولویت خود را مقابله با ایران انتخاب کرده است. موضوعی که نشان میدهد در اسرائیل، هم سیاسیون و هم گردانندگان موساد از عملکرد افسران اطلاعاتی خود در برابر ایران ناراضی هستند تا جایی که کار به جابجایی در تخصصیترین حوزههای مدیریتی اطلاعاتی نیز کشیده شده است.
🔸 مسئول جدید میز ایران با نام اختصاری خانم «ک» و مسئول جدید بخش جمعآوری و تحلیل اطلاعات موساد با نام اختصاری خانم «الف» از نزدیکان نفتالی بنت محسوب میشوند که در مواجه با ایران تلاش کرده معادلات جدید امنیتی ایجاد کند. او پس از شکست راهبرد «مرگ با هزاران جراحت» که طرح خود او بود، چند هفته قبل از راهبرد «هدف قراردادن سر هشتپا» در برابر ایران رونمایی کرد. انتصاب و ارتقا زنان اطلاعاتی نزدیک به نفتالی بنت به معنای حرکت بیشتر موساد ذیل راهبرد گفته شده است.
🔹 جامعه اطلاعاتی اسرائیل چند هفته قبل شاهد یک تغییر بزرگ در حوزه فرماندهان اطلاعاتی در ایران بودند. به همین دلیل انتصاب سردار کاظمی به عنوان یک چهره شناخته شده در حوزه ضداطلاعاتی به سرعت مورد توجه جامعه تحلیلی اسرائیل قرار گرفت. مهمترین برداشت از تغییر فرماندهی در سازمان اطلاعات سپاه تهاجمیتر شدن این نهاد امنیتی در برابر اسرائیل و بالاتر رفتن سطح حفاظت اطلاعات و گسترش عملیاتهای ضداطلاعاتی در جامعه امنیتی ایران بود. بدیهی است که این تغییر مهم، میتوانست زمینهساز ایجاد تغییرات اجباری در جامعه اطلاعاتی اسرائیل نیز بشود. تخصص و سابقه زنان منصوب شده، نشان میدهد این انتصابات به نوعی به روزسانی در برابر تغییرات امنیتی در ایران نیز بوده است. آنچه مسلم است مدیریت امنیتی اسرائیل در شطرنج اطلاعاتی در برابر ایران، پیشکسوتهای جمعآوری خبر و عملیات خود را در برابر یکی ضداطلاعاتیترین چهرههای امنیتی ایران یعنی سردار کاظمی و دیگر نهادهای امنیتی ایران قرار داده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی جهان تیغی، تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ ملاحظات اقتصادی ایران در مذاکرات هستهای
🔶 اکنون که احتمالا در گامهای آخر احیای توافق هستهای هستیم، آنچه بیش از پیش اهمیت مییابد عدم تکرار اشتباهات دولت سابق در جریان مذاکرات است که در نهایت منجر به عدم انتفاع ملت ایران شد. در این زمینه نامه ۹ بندی رهبر معظم انقلاب در تأیید مشروط برجام، شاخص اصلی است که هرگونه توافق باید با آن سنجیده شود.
🔹 با این وجود و بر اساس تجربه گذشته در برجام، نکات اقتصادی متعددی به عنوان مطالبات ایران مطرح شده است که تحقق آنها لازمه و ضرورت هر توافق قابل قبولی است و بدون تحقق این موارد در توافق جدید، به نظر میرسد میتواند همان مسیر گذشته را در عدم انتفاع ملت ایران سبب شود؛ بنابراین توافق هستهای جدید با لحاظ خطوط قرمز ایران و متناسب با مقتضیات فعلی، باید ملاحظات اقتصادی زیر را تأمین کند:
به عنوان مهمترین بخش، نتیجه مذاکرات اخیر باید فضای اعتماد را به اقتصاد کشور برگرداند. در واقع هرگونه توافق باید به گونهای باشد که دو شاخص ریسک کشوری و امنیت سرمایهگذاری را در کشور بهبود بخشد. لذا به لحاظ حقوقی، بندهای توافق باید اطمینان لازم را در سرمایهگذار ایجاد نماید که برای یک دوره بلندمدت و پایدار، تحریم و کارشکنی واشنگتن منجر به ضرر و زیان آنها نخواهد شد.
🔸 مذاکرات جدید باید بهبود شاخص OP یا درجه باز تجاری که منجر به افزایش تجارت و صادرات میگردد را تأمین کند. اهمیت این موضوع در ورود به بازارهای جدید خواهد بود و در نهایت اثرش را بر تراز تجاری کشور خواهد گذاشت. به این معنا که تجار ایرانی باید آزادانه با بازرگانان خارجی تجارت نمایند.
🔹 تجربه گذشته بعد از مذاکرات سال ۲۰۱۵ نشان داد که آمریکاییها کشور به کشور رفتند تا مانع همکاری شرکتها و تجار خارجی با ایرانیان شوند. در واقع دولت آمریکا باید از کانالیزه کردن تجارت ایران پرهیز نماید و از تلاش برای تجارت محدود با کسب مجوز خاص و داخل در کانالهای اختصاصی از پیش تعیین شده اجتناب کند. بخش بیمه و بانکی کشور باید در شرایط عادی قرار گیرد تا فروش نفت و گاز و بازگشت درآمدهای حاصل از این فروش به راحتی وارد کشور شود.
🔶 نکته پایانی
🔸 در صورت تحقق هرگونه توافق، باید سطح همکاریهای اقتصادی با کشورها را بر اساس نیاز ملت ایران و همکاری آنها با کشورمان در زمان تحریم تعیین کرد. بدیهی است نگرش حقوقی برجام باید به گونهای باشد که ضمن اخذ تضمینهای معتبر و کافی، شرایطی پایدار و اطمینانبخش برای اقتصاد حاصل شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی، تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ پلان B ایران در مذاکرات هستهای
🔶 ایران با ارسال پاسخ مکتوب خود به متن توافق پیشنهادی اتحادیه اروپا، توپ را به زمین آمریکا انداخته تا آمریکا نظر نهایی خود را نسبت به احیای برجام یا ادامه سیاست شکست خورده فشار حداکثری اعلام کند؛ اعلام نظری که تاکنون حدود یک هفته به طول انجامیده و کشورهای غربی عضو برجام پیگیر اصلی آن هستند! موضوعی که در این میان اهمیت دارد نقشه راه دولت انقلابی در ادامه روند اداره کشور است.
🔳 گزارههای خبری
▪️ بر اساس بیانیه کاخ سفید، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس، امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه و اولاف شولتز صدراعظم آلمان در گفتوگو با بایدن درباره مذاکرات کنونی درباره برنامه هستهای ایران بر ضرورت تقویت حمایت از شرکا در منطقه آسیای غربی و تلاشهای مشترک برای بازدارندگی و محدود کردن آن چیزی که فعالیتهای بیثباتکننده ایران در منطقه نامیده شده، تأکید کردند.
▪️ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه همچنان در مسیر مذاکره هستیم و تاکنون شاهد تعلل آمریکا در ارائه پاسخ به پیشنهادات اروپا هستیم و هنوز پاسخ نداده است، تصریح کرد: «طرح دوم ما استمرار سیاست یکساله گذشته با همت و جدیت بیشتر خواهد بود، در صورت عدم پایبندی و عدم التزام آمریکا به بازگشت به توافق. به عبارتی پلن B ما استمرار سیاست خارجی با قوت و جدیت بیشتر بدون توجه به روند مذاکرات رفع تحریمها خواهد بود».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 این مذاکرات بیش از آنکه مذاکرات هستهای باشد، مذاکرات برای رفع تحریمهای ظالمانه غرب است. جمهوری اسلامی با هدف برطرف کردن تحریمهای ظالمانه وارد مذاکرات برجامی شده است. اگر طرف غربی حاضر به لغو تحریمهای ظالمانه نباشد، ادامه مذاکرات برجامی فایدهای ندارد.
🔹 جمهوری اسلامی برای بار دوم از یک سوراخ گزیده نخواهد شد. دولت انقلابی روند معیشت مردم و اقتصاد کشور را به روند مذاکرات گره نزده است. موضوع مذاکرات رفع تحریمها صرفاً یکی از موضوعات در ارتباط با حوزه سیاست خارجی کشورمان است.
🔹 «پلان بی» جمهوری اسلامی از یکسال گذشته آغاز شده است، دولت انقلابی، «توازنگرایی» و توسعه سیاست همسایگی را در پرتو تاکتیکها و مجموعه اقداماتی همانند گسترش ارتباط با شرق و تبدیل تهران به کانون ترافیک دیپلماتیک در منطقه با بیش از شش سفر منطقهای و همین تعداد سفر روسیه و رؤسایجمهور کشورهای آسیای میانه به ایران، در صدد افزایش تعاملات منطقهای و جهانی به منظور سرعتبخشی به پیشرفتهای داخلی و حل مشکلات اقتصادی کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#هنر #هالیوود
✅ توجیه اشغالگریهای نظامی با زبان جهانی هالیوود
🔶 از سال ۱۹۴۵ تا امروز، گسترش اقتصادی، فرهنگی و ایدئولوژیک ایالات متحده آمریکا بهعنوان یک امپراتوری پسااستعماری بهصورت پیوسته بر جنگ تکیه داشته و این کشور همیشه بر کوره جنگ و نظامیگری دمیده است.
🔸 بودجه وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۸، حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بوده است، در حالی که مجموع بودجه دفاعی چهار کشور دارای نیروی نظامی بعدی جهان یعنی چین، روسیه، عربستان سعودی و هند ۳۴۳ میلیارد دلار و در همان سال ایالات متحده بزرگترین صادرکننده سلاح به جهان بوده و نزدیک به ۱۰۰۰ پایگاه نظامی در ۸۰کشور داشته است.
🔸 وحدت ملت آمریکا که همیشه بهواسطه نابرابری طبقاتی، نژادپرستی و تبعیض نژادی تهدید میشود، همواره با جنگ تضمین شده و از جنگ جهانی اول به بعد، نخبگان آمریکایی (و تا حدی متحدان آنها در صنایع فرهنگی) اهمیت هدایت افزار عمومی را در مورد جنگ درک کردند. گاهی این کمپینهای تبلیغاتی جنگ بهصورت مخفیانه اجرا میشوند و سالها بعد مردم از آن آگاهی مییابند اما عموم مردم معمولا اتحاد ساختاری بین وزارت دفاع و صنایع سرگرمی حامی آن را نادیده میگیرند یا کماهمیت تلقی میکنند.
🔸 در هر صورت در تمام جنگها کمپینهای تبلیغاتی و نخبگان ایالتی و رسانهای ایالات متحده بهطور معمول با یکدیگر همکاری میکنند تا بر محتوای سرگرمیها و تولیدات فرهنگی و بسیاری از محصولات تأثیر بگذارند.
🔷 پس MPPO را بیشتر بشناسیم
🔹 هر ساله میلیونها نفر در سراسر جهان برای تماشای فیلمهای پرفروش هالیوود به سینماها میآیند. هالیوود از دیرباز صنعتی درآمدساز بوده و در حالی که حضور جهانی هالیوود بهطور گستردهای شناخته شده شاید برای مصرفکنندگان آن درهمتنیدگی طولانیمدت صنعت سینمایی با تصویرسازی نظامی کمتر آشکار باشد.
🔹 بسیاری از فیلمهای تجاری متعدد که نیروهای نظامی آمریکا را در سراسر جهان نشان میدهد در حال جنگ با تهدیدکنندگان امنیت آمریکا هستند که با حمایت مستقیم پنتاگون و ارتش آمریکا ساخته شدهاند.
🔹 مجموعهای به نام «وزارت دفاع -هالیوود» از اوایل قرن ۲۰ شکل گرفت و در پیش از جنگ جهانی اول، دیوید وارک گریفیث، یکی از دوستان رئیس جمهور وودرو ویلسون، کار روی فیلم «تولد یک ملت» (۱۹۱۵) را با کمک مهندسان ارتش در وست پوینت آغاز کرد.
🔹 در طول جنگ جهانی اول، بخش فیلمهای کمیته اطلاعات عمومی (CPI) با هالیوود برای ساختن فیلمهایی که از اهداف جنگی آمریکا حمایت میکردند، همکاری کرد. در طول جنگ سرد، ترتیبات همکاری پیوسته بین وزارت دفاع و هالیوود معمول شد. در سال ۱۹۴۸، شعبه امور عمومی وزارت دفاع، دفتر تولید تصاویر متحرک (MPPO) را افتتاح کرد و دونالد باروخ را که بهعنوان رابط وزارت دفاع با هالیوود برای ۴۰ سال آینده کار میکرد، استخدام کرد. بررسی و ساخت فیلمنامه جنگ با استودیوهای هالیوود، کمک برای دسترسی به سخت افزارهایی مانند تانکها، کشتیها یا هواپیماها، نیروها، پایگاهها و دانش فنی برای فیلمهایی که عملیات ارتش را به شکلی مثبت نشان میدادند از وظایف این دفتر بود. این دفتر کمک به فیلمهای تحسین شده جنگ ویتنام مانند اینک آخرالزمان(۱۹۷۹) و شکارچی گوزن(۱۹۷۸) را رد کرد اما در دهه ۱۹۸۰ در ساخت فیلمهایی مانند تاپگان(۱۹۸۶) همکاری کرد. در سال۱۹۸۹، فیل استراب جایگزین باروخ شد، و در طول دهه۱۹۹۰، استراب به هالیوود کمک کرد تا فیلمهایی مانند آرماگدون (۱۹۹۸)، نجات سرباز رایان(۱۹۹۸) و محاصره(۱۹۹۸) را در دهه ۹۰ بسازد و بعدها در قرن ۲۱ به ساخت پرلهاربر(۲۰۰۱)، دشمن در دروازهها(۲۰۰۱)، سقوط شاهین سیاه(۲۰۰۱) و مرد آهنی(۲۰۰۸) کمک کرد.
🔹 یکی از اهداف اصلی پنتاگون از این سرمایهگذاریها این است که شبیهسازیهای نظامی و ادغام تولید، نمایش و اجرای جنگ با تصاویر ماهوارهای، انیمیشنهای رایانهای و پخش زنده عملیات نظامی، یک جنگ فضیلتمند، بهداشتی، بشردوستانه و بدون خونریزی را که در آن نیروهای نظامی با کنترل سیستمهای تسلیحات رایانه همه چیز را هدایت میکنند به تصویر بکشد و اینچنین به خشونت نظامی مشروعیت بخشد و شهروندان را در مورد پیامدهای جنگ فریب دهد.
🔹 صنایع سرگرمیسازی نظامی، شهروندان را بهعنوان شرکتکنندگان اول شخص به جنگ فرا میخواند و به آنها اجازه میدهد جنگ را از دید سرباز، لوله تفنگ یا دوربین پهپاد شکاری تجربه کنند و بهجای توجیه یا پنهان کردن کشتار، شهروندان را دعوت میکند تا در حالتی سادیستی و از کشتن یا مشاهده کشته شدن دیگری لذتی عاری از گناه کسب کنند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#خودرو #بورس
✅ عرضه خودرو در بورس چه دستاوردهایی دارد؟
🔶 قسمت اول
🔸 روز گذشته هشت خودرو از ۶ گروه خودروسازی راهی بورس کالا شدند.
در جلسه هیئت پذیرش بورس کالای ایران،
خودروهای هایما در دو مدل S7 و S5 از گروه ایران خودرو،
لاماری ایما از گروه آرین پارس موتور،
دایون y5 از گروه خودروسازی ایلیا،
وانت دو کابین کاپرا از گروه بهمن موتور،
کامیونت ۶ تن فاو تایگر (Tiger V) و کشنده تک محور CA4180 از گروه سیباموتور،
کامیون فورس و امپاور هم از گروه بهمن دیزل
هشت محصول خودرویی جدید از ۶ گروه خودروسازی هستند که در بورس کالای ایران پذیرش شدهاند.
🔸 عرضه خودرو در بازار بورس کالا به اندازهای اهمیت دارد که فعالان بازار سرمایه با انتشار نامهای از اقدام و دستور آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان قدردانی کردند.
🔸 در نامه مجازی جمعی از سهامداران و فعالان بازار سرمایه خطاب به آیت الله رئیسی آمده است:
عرضه دوباره خودرو در بورس کالا اجرایی شده که این موضوع از چند جنبه قابل تأمل و در خور قدردانی و تحسین از حمایتهای حضرتعالی و تصمیمات دولت سیزدهم در راستای شفافیت و تقویت اقتصاد و بازار سرمایه و نیز ایجاد امیدواری در مردم است.
نخست، اینکه عرضه خودرو در بورس کالا مقدمهای برای توزیع تمام خودروهای داخلی در بورس و همچنین در راستای از میان رفتن قیمتگذاری دستوری، کوتاهشدن دست دلالان و شفافیت در فروش و واقعی شدن قیمت خودروست.
از سوی دیگر با حذف دلالان و واسطهها، سود واقعی به شرکتهای خودروساز و درنهایت سهامداران بازار سرمایه و همچنین جامعه ۵۰ میلیونی سهامداران عدالت که بعضاً از اقشار کمدرآمد و کم بضاعت هستند، خواهد رسید.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #خودرو #بورس ✅ عرضه خودرو در بورس چه دستاوردهایی دارد؟ 🔶 قسمت اول 🔸 روز گذش
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#خودرو #بورس
✅ عرضه خودرو در بورس چه دستاوردهایی دارد؟
🔶 قسمت دوم
🔹 همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش و عرضه خودرو در بورس برای جلوگیری از دلالی و سفته بازی در عرضه این کالا به متقاضیان واقعی گفت:
با وجود اینکه مخالفت جدی با این موضوع وجود داشت و به دلیل فشارهای واردشده از سوی خودروسازان به وزارت صنعت، معدن و تجارت، بار مانع بزرگی بر سر راه عرضه و فروش خودرو در بورس ایجاد شد، اما با عرضه خودرو در بورس شاهد بودیم کشف قیمتی زیر قیمت بازار انجام شد.
🔹 وی درباره محاسن عرضه خودرو در بورس افزود:
زمانی که کالایی به دور از قیمتگذاری دستوری عرضه میشود و در بازاری مانند بورس که شفافیت بر آن حاکم است به دست خریدار واقعی میرسد، شاهد کشف قیمتی زیر قیمت بازار خواهیم بود که دلالان تعیین کردهاند. این موضوع نه تنها به ضرر تولیدکننده نشد، بلکه عرضه خودرو در بورس به نفع تولیدکننده و مصرفکننده و به زیان دلال و سفته باز تمام شد.
🔹 این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:
وقتی عرضه خودرو وارد مکانیزم شفافی مانند بورس میشود، به نفع تولیدکننده و مصرفکننده است. نه تنها خودرو، بلکه قیمت مصادیق مختلفی مانند اوراق مسکن با وارد شدن به بورس بسیار کاهش یافت، درحالی که در بیرون از بورس قیمتها مدام در حال افزایش بود. با ورود اوراق مسکن به بورس، نسبت به چهار ماه گذشته قیمت اوراق دچار افت شدیدی شد.
🔹 دارابی تصریح کرد:
نمونه دیگر کاهش انواع مواد و محصولات مانند سیمان و میلگرد است. کالاهایی که در بازار آزاد به قیمتهای بالا بدون قاعده و ضابطه فروخته میشد درحالی که با عرضه در بورس کالا و درگیر شدن با مکانیزم شفاف قیمتها اصولی شد.
🔹 همایون دارابی معتقد است:
عرضه خودرو در بورس به جمع شدن بساط دلالی منجر میشود و فقط خریدار واقعی خودرو در این بازار باقی میماند. بیشک هنگامی که لاتاری خودرو گذاشته میشود، ۶ میلیون ثبت نام کننده متقاضی واقعی نیستند، بلکه همه میخواهند به قصد خرید با قیمت بالاتر خودروی خود را به فروش برسانند یا دلالها برای ایجاد کمبود مصنوعی خودرو در بازار خودرو خریداری و مدتی در پارکینگها نگه میدارند تا با قیمتهای بسیار بالاتری به متقاضی واقعی بفروشند.
🔹 این کارشناس بورس درباره اهمیت عرضه خودرو در بورس تأکید کرد:
با عرضه در محیط شفاف در دراز مدت قیمتها واقعی میشود، البته به این معنا نیست قیمت ممکن است کاهش قابل ملاحظهای داشته باشد، زیرا باید تورم و رشد دائمی قیمتها را در کشور در نظر بگیریم. هنگامی که نرخ واقعی تورم در کشور ۴۵ درصد است، سبد کالاهای ما ظرف یک سال ۴۵ تا ۵۴ درصد افزایش مییابد و طبعاً همه کالاها در دراز مدت افزایش قیمت خواهند داشت؛ اما این افزایش قیمت معقول و متناسب با تورم انجام میشود، نه متناسب با دلالی و واسطه گری.
🔹 وی افزود:
اگر یک گروه خودرویی خودروهای عرضه شده در بورس را بر مبنای ساختار لاتاری یا ساختار ثبت نامی واگذار میکرد، ۱۳۰ میلیارد تومان پول به جیب دلالان واریز میشد. امروز ۱۳۰ میلیون تومان در همان گروه خودرویی حفظ شد، بنابراین میتواند پول قطعات خود را بدهد و کارگران و سهامدارانش را راضی نگه دارد. علاوه بر این، دولت از این رقم ۲۵ درصد مالیات و ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافت میکند. بنابراین امیدواریم درباره تمامی خودروها و کالاهایی که مشمول قیمتگذاری هستند، این رویه انجام شود تا شاهد شفاف شدن قیمتها و جلوگیری از دلالی باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#سلمان_رشدی
✅ چرا «سلمان رشدی» به جای پاسخ علمی، حکم اعدام گرفت؟
🔶 قسمت اول
🔸 وقتی سلمان رشدی کتاب آیات شیطانی را نوشت، جدیترین واکنش به آن، حکم اعدامی بود که از سوی حضرت امام خمینی صادر شد و او را از ترس جان چون شیطانی به زندگی مخفیانه کشاند.
اما به راستی چرا به جای پاسخ علمی به کتاب، حکم اعدام او صادر شد؟
چرا «سلمان رشدی» به جای پاسخ علمی، حکم اعدام گرفت؟
🔸 شبانگاه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۱ خبر حمله به سلمان رشدی توسط یک جوان ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» مخابره شد. خبری که بار دیگر اذهان را به یاد آن اتفاق ناراحتکننده و فتوای تاریخی امام خمینی (رحمةالله علیه) انداخت.
🔸 ۲۵ بهمنماه سال ۱۳۶۷ بود که حکم «اعدام سلمان رشدی» توسط حضرت امام خمینی (رحمةالله علیه) به دلیل انتشار کتابی موهن، طی گزارش خبری تلویزیون اعلام شد:
«إنا لله و إنا إلیه راجعون
به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف کتاب «آیات شیطانی» که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود، شهید است ان شاء الله. ضمناً اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. و السلام علیکم و رحمةالله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی»
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #سلمان_رشدی ✅ چرا «سلمان رشدی» به جای پاسخ علمی، حکم اعدام گرفت؟ 🔶 ق
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#سلمان_رشدی
✅ چرا «سلمان رشدی» به جای پاسخ علمی، حکم اعدام گرفت؟
🔶 قسمت دوم
🔷 ماجرای کتاب موهن «آیات شیطانی»
🔹 احمد سلمان رشدی، متولد سال ۱۹۴۷ در یک خانواده نه چندان مذهبی، نویسنده هندی ـ انگلیسیای بود که کتاب موهن و ضداسلامی خود را با عنوان «آیات شیطانی» در سال ۱۹۸۸ منتشر کرد.
🔹 کار طبع و نشر این اثر ضددینی را انتشارات «وایکینگ» که وابسته به سرمایهداران اسرائیلی بود به عهده گرفت.
🔹 داستان کتاب به قصه «غرانیق» اشاره دارد؛ جایی که شیطان هنگام تلاوت آیات الهی سوره نجم توسط رسولالله، عباراتی را به ذهن ایشان وارد میکند و نبی خدا هم این عبارات را به عنوان «آیات قرآن» بیان کردهاند، اما پس از مدتی «جبرئیل امین» حضرت رسول را از این اتفاق آگاه میسازند. در کتاب «تاریخ طبری» به این ماجرا اشاره شده اما علمای شیعه و سنی در طول تاریخ با ارائه ادله متقن و اسناد معتبر جعلی بودن این داستان را ثابت کردهاند و دامان نبی مکرم خدا را از هر شبههای دور نگه داشتهاند.
🔶 از روسپیخانه تا ساحر کذاب
🔸 کتاب مذکور در سبک «رئالیسم جادویی» نوشته شده که شخصیتهای آن یعنی «جبرئیل» و «صلاحالدین» از یک هواپیماربایی جان سالم به در بردهاند.
🔸 بخش دیگر از داستان کتاب در روسپیخانهای ترسیم شده که نام زنان آن نام زنان پیامبر است. همچنین یکی از شخصیتهای کتاب به نام «عایشه» یک کنیز هندی است که اهالی روستایی را همواره به شهوترانی وسوسه میکند.
🔸 همچنین در این اثر با توهین به ساحت نبی مکرم اسلام ایشان «ساحرِ کذاب» معرفی میشوند.
🔷 عبدالکریم سروش و نقد سلمان رشدی
🔹 انتشار این اثر، احساسات و عصبانیت مردم مسلمان جهان را برافروخت؛ به طوری که تظاهراتهای گستردهای در اعتراض به این کتاب شکل گرفت و در پی آن تعدادی از شهروندان مسلمان جهان کشته شدند.
🔹 «سیدعطاالله مهاجرانی» در پاسخ به توهینهای سلمان رشدی کتاب «نقد توطئه شیطانی» را نوشت و آیات شیطانی سلمان رشدی را حاصل فرآیندی دانست که در طول جنگهای صلیبی بر ضداسلام شکل گرفته بود. حتی «عبدالکریم سروش» که خود صاحب برخی نظرات عجیب و شاذ در مورد قرآن و اسلام است، نظیر «قبض و بسط تئوریک شریعت»، «رؤیایی بودن وحی» و... طی یک سخنرانی در سال ۱۳۸۱ در آمریکا، اقدام سلمان رشدی را نه از سر آزادی بیان و عقیده، بلکه توهین به پیامبر اسلام معرفی کرد.
🔶 چرا اعدام؟ مگر پاسخ علمی نمیتوان داد؟
🔸 اما در این بین شاید این سؤال مطرح شود که چرا به جای پاسخ علمی به سلمان رشدی، حکم اعدام او صادر شد؟
🔸 در پاسخ باید گفت: اقدام سلمان رشدی، یک اشکال و شبهه نظری نبود که بخواهیم به آن به وسیله استدلال و بحث نظری پاسخ دهیم، بلکه او با تألیف این کتاب عملاً و عمداً به ساحت نبی اسلام جسارت کرد و خود را از مصادیق «سابّالنبی» قرار داد و حکم توهین کننده به پیامبر اسلام بنا به فقه شیعه و فتوای تمامی مراجع «اعدام» است.
🔸 اگر او در تألیف کتاب خود اِن قُلتها و ایراداتی را نسبت به قرآن و پیامبر بیان میکرد، بیشک با چنین واکنش سنگینی روبهرو نمیشد، کما اینکه بسیاری از منتقدان غیرمسلمان چنین روشی را اتخاذ کردهاند؛ اما سلمان رشدی در مقام اشکال کننده و بیان شبهه نیست، بلکه او با قصد توهین و استهزای اسلام و حضرت محمد مصطفی(ص) این اثر را پدید آورد.
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr