#عفافگرایی
#امر_به_معروف
🔰حضرت #رسول_اکرم صلی الله علیه وآله وسلم:
🌺"أَلا اُخْبِرُكُمْ عَنْ اَقْوامٍ لَيْسُوا بِأَنْبِياء وَ لا شُهدَاء تَغْبِطُـهُمْ النّاسُ يَوْمَ الْقِيامَةِ ... يَأْمُرُونَهُمْ بِما يُحِّبُ اللّه ُ وَ يَنْهَوْنَهُمْ عَمّا يَكْرَهُ اللّه"
🌺"گروهى هستند كه نه پيامبرند و نه #شهيد ولى مردم به مقامى كه #خداوند به خاطر #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر به آنان عطا فرموده #غبطه مى خورند".
📚مستدرک وسائل، ج 12، ص١٨٢
👤رئیس بازرسی پلیس پیشگیری پایتخت:
🔺در یک سال گذشته بیشترین تماس با سامانه ۱۹۷، در مورد #تقدیر و تشکر از #مأمور_آمر به معروف در #مترو بوده است.
👤سرهنگ بهزاد هادیپور اظهار داشت: شهروندان بسیاری با سامانه ۱۹۷ پلیس تهران تماس گرفتند و از اقدام مأموری که چند وقت پیش در مترو اقدام به امر به معروف کرده بود، تشکر کردند.
❇️بر اساس این خبر، چندی پیش یکی از مأموران پلیس متروی تهران به یکی از مسافران خانم که #حجاب مناسبی نداشته است #تذکر میدهد که خانم سعی در مخالفت دارد؛ اما این مأمور با #سعه_صدر این خانم را به #رعایت_حجاب دعوت کرد.
✅فیلم این امر به معروف چند ساعت بعد، در فضای مجازی منتشر و با بازخورد خوبی از مردم مواجه شده بود. 👇
https://www.mehrnews.com/news/5034015/
https://www.bartarinha.ir/fa/news/1028261/
https://eitaa.com/umefafgaraei
🌻با سلام و احترام
📣📣📣 بیستمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
💬 با عنوان: "عفافگرایی در پرتو درک مطالبهگرانه از تربیت: رهیافتی مبتنی بر آموزههای انقلاب اسلامی"
👤ارائه دهنده: آقای مرتضی نقرهای، دانشجوی دکتری مطالعات برنامه درسی و آموزش دانشگاه فردوسی مشهد
⏰ زمان: چهارشنبه 9 مهر ماه ساعت 15:45
🎧 آدرس اتاق مجازی:
vroom.um.ac.ir/saeedy
💠جهت حضور در این نشست مجازی، در صورت استفاده از کامپیوتر، میبایست بر روی سیستم شما، نرم افزار Adobe Flash Player نصب باشد و در صورت استفاده از تلفن همراه و یا تبلت، نرم افزار Adobe Connet را از طریق بازار بر روی گوشی خود نصب بفرمایید.
✅ ضمناً به عرض میرساند، پژوهشکده مطالعات اسلامی، ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، پذیرای تعداد محدودی از علاقهمندان (با اطلاع قبلی) برای جلسه حضوری نیز، میباشد.
🔊لطفاً با انتشار این پیام، در دعوت از همکاران و علاقه مندان، با ما همراه شوید💐
با تشکر
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#تربیت_جنسی
📖#معرفی_کتاب
🌸"لحظههای بی تو بودن: راهکارهای کنترل جنسی برای نوجوانان و جوانان"🌸
✍️به قلم #رضا_اخوی و انتشارات جمکران
🔷جاده #جوانی، جاده لغزندهای است که بارش مناظر شهوانی و وزش افکار جنسی، باعث یخ زدگی دل و کندی مسیر حرکت به سوی #خدا میشود؛ از این رو باید با #مدیریت_صحیح و همراه داشتن #تجهیزات_معنوی، گام در این مسیر گذارد تا از پیامدها و خطرات در امان ماند و به #سلامت به مقصد رسید.
🔷نویسنده در کتاب لحظههای بی تو بودن، سعی کرده با زبانی تمثیلوار، راهکارهای #کنترل_جنسی را، برای #نوجوانان و #جوانان ارائه کند.
📝نویسنده کتاب میگوید، این کتاب، میتواند گامهایی مؤثر و راهکارهایی قابل اجرا، فرا روی #خداباوران نوجوان و جوان بگشاید تا با واقع نگری، به مسیر انتخابی خویش بنگرند و اگر احساس کردند به #خطا رفتهاند، پیش از آنکه دیر شود بازگردند.
📕در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
☘️"مگس وقتی وجود شیرینی یا #آلودگی یا زخمی را حس نماید، با روشن کردن موتور جستجو، با سرعت به سوی شکار و طعمه بال میگشاید. آنگاه که در ذهن آدمیان نیز از طریق نگاههای آلوده، تماس فیزیکی یا عاطفی با نامحرم و... شیرینی شیطان پسند، زخم معنوی و چرک گناه ایجاد شود، طمع #شیطان گُل کرده و با سرعت حاضر میشود تا با نشستن سر سفره فکر و دل آنها، بر بیماری دوری از خدا بیفزاید".☘️
🍃نوشتار حاضر، تلاشی است برای محکم کردن قدمها و ارادهها.
🎈به امید آنکه در زندگی، لحظههای بدون #خدا، هرگز وجود نداشته باشد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
#انحراف_از_مسیر_عفاف
⚠️#تمسخر_حجاب برای افزایش جذب مخاطب
♨️متأسفانه به دلیل بیتوجهی و عدم نظارت مسئولان فرهنگی، با یک روند افزایشی، عدهای با اعمال ضددین خود، احساسات مردم #متدین را جریحهدار میکنند و در کمال وقاحت، #فرهنگ یک ملت را به #سخره میگیرند.
🔶موچین سریالی در قالب طنز برای شبکه نمایش خانگی است که در ۱۸ قسمت ۴۵ دقیقهای تولید شده و پخش آن، از ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹ آغاز شده است.
🔶داستان این فیلم، درمورد افرادی است، که از دیدن یکدیگر در طول روز خسته شدهاند و حس میکنند دنیای کوچکی دارند؛ ولی اینطور نیست.
📛پوستر جدید این سریال که برای قسمت یازدهم آن است، تصویر "امیر نوری" را، در حالی که #مقنعه به سر کرده و چانه خود را نیز با آن پوشانده، اما جلوی موی خود را بیرون گذاشته، به تصویر کشیده است که به نوعی، یک دهن کجی به #حجاب محسوب میشود و در نوع خود تأسف برانگیز است.
🔥چرا تهیهکنندگان و کارگردانان ما، از درک این موضوع عاجزند، که مردمی که پای رسانههای داخلی مینشینند، #حرمت دارند؟!؟
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷گزارشی از نوزدهمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
🔷با عنوان "غفلت از «گنج جنگ» و «#گروه_دوستی» در تربیت جنسی" (بخش دوم)
👤با ارائه آقای دکتر حسین #باغگلی، عضو هیئت علمی گروه تعلیموتربیت پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی
⏰در تاریخ چهارشنبه 2 مهر ساعت 15:45
🎧جلسه مذکور بهصورت وبینار، در اتاق مجازی به آدرس vroom.um.ac.ir/saeedy با مشارکت تعدادی از اعضای هیئت علمی، مسئولین و کارشناسان فرهنگی، روانشناسان، مربیان آموزشی و تربیتی و علاقهمندان مسائل فرهنگی، به صورت مجازی و همچنین حضوری، برگزار گردید.
✅بخش اول این جلسه و غفلت از «گنج جنگ»، در تاریخ 29 مرداد، با ارائه آقای دکتر سعیدی رضوانی ارائه گردیده بود.
🔺 در ابتدای نشست مذکور، آقای دکتر باغگلی اظهار داشتند، امروزه با سه #جبهه دین باوران، دین ناباوران و معنویت باوران سکولار (فارغ از دین) مواجه هستیم که جبهه سوم بسیار قدرتمند میباشد. ایشان افزودند، امروزه #استراتژی_مواجهه تغییر کرده است و به جای تحقیر #معنویت_گرایان و #عفافگرایان، استراتژی #پذیرش_استدلالها، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
👤سخنران کارگروه عفافگرایی در ادامه، به بیان ویژگیهای #عصر_جدید، رویکردها و عملکردهای #رقبای_جدید و توضیح ویژگی #تربیت_اثربخش در دنیای معاصر پرداختند و در انتها نیز، پیشنهاد تشکیل #گروه_دوستی_نوجوان را تشریح نمودند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 آقای دکتر باغگلی، ویژگیهای #عصر_جدید را چنین برشمردند: حجم و سرعت بالای تولید و انتشار اطلاعات، قدرتیابی رسانه در ذهنیتسازی انسانها، تنوع طلبی، چالش میان محافظهکاری و ریسکپذیری در زندگی، سطحی شدن انسان، افزایش فاصله بین نسلی و...
💥ایشان ضمن تشریح عملکردهای #رقبای_جدید، اذعان نمودند که، رقبای جدید، برای #راهبری_مخاطب، برنامهریزی عمیقی را از طریق تحمیل الگوی #اقتصاد_سرمایه_داری و الگوی روش فهم خاص در حوزههای مختلف، در دستور کار خود دارند.
👤 عضو هیئت علمی گروه تعلیم و تربیت پژوهشکده افزودند، رقبای جدید به #حس_آزادی و #انتخاب_گری، توجه ویژهای نشان میدهند و این حس را، از طریق تبدیل عملیات به بازی (بازیسازی روانی)، ارائه گزینههای محدود هدفمند و سناریوهای نیمه تمام، به #نوجوانان ارائه میکنند.
✴️برای مثال، زمانی که از یک فروشگاه خرید میکنیم، فروشنده به ما توصیه میکند که در صورت خرید چند هزار تومان دیگر، امتیاز بیشتری کسب میکنیم و احتمال برنده شدن ما در قرعه کشی فروشگاه افزایش مییابد و مستقیماً از ما نمیخواهند که خرید بیشتری را انجام دهیم.
🔷 دیگر عملکرد رقبای جدید، بهره گیری از #تفکر_انتقادی برای تخریب سرمایههاست و این کار را، از طریق تفسیر شبهه به بیدارسازی، نهادینه سازی جرأت مندی ابراز وجود (اعتماد به نفس) و بهره گیری از تناقضهای #شبکه_معرفتی مخاطب انجام میدهند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷#عزت_نفس اهمیت بیشتری از #اعتماد_به_نفس دارد. اما مربیان عموماً بر روی اعتماد به نفس کار میکنند. عزت نفس به درک #ارزشمندی خود توسط هر فرد برمیگردد و اعتماد به نفس، برداشت و #توانمندی هر فرد برای انجام کار است و ذیل عزت نفس قرار دارد.
⚠️عزت نفس تقریباً وجه منفی ندارد. اما اعتماد به نفس منهای عزت نفس، حتی ممکن است که برای کودکان و نوجوانان #مخرب باشد.
✴️برای مثال برای تبیین تفاوت این دو، اگر در جمعی بزرگسال گفته شود که به ازای هر "کله ملق" مبلغ خاصی اهدا میشود، هیچ بزرگسالی نسبت به این امر اقدام نمیکند؛ چون عزت نفسش به او این اجازه را نمیدهد. اما اگر همین مسئله برای کودکان مطرح شود تقریباً همه حاضرند که اینکار را انجام دهند، چون بحث اعتماد به نفس مطرح است و هر یک که اعتماد به نفس بالاتری داشته باشد علاقهاش برای انجام این کار بیشتر است.
👤مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی، ضمن تشریح رويكردهاي تربيتمعنويِ ديني و رويكردهاي رقيب، به ارائه راهکارهایی برای #تربیت در دنیای معاصر پرداختند و همچنین، رويكرد شكلگيري عمل (رویکرد خطی و مدل برنامهریزی درهم تنیده) را نیز، تبیین نمودند.
✅دکتر باغگلی، در تشریح نقش حوزه #عقلانی و حوزه #هیجانی در کنش و #رفتار افراد، بیان کردند مثلاً اگر غریبهای از ما بخواهد که آشغالی را از کف زمین برداریم و آن را به سطح زباله بیاندازیم، احتمالاً پاسخ منفی به او میدهیم. اما اگر همین خواسته را مثلاً دایی ما، داشته باشد، بدون تعلل آنرا انجام میدهیم. کار همان کار است اما اینکه چه کسی آن را به ما بگوید، رفتار ما متفاوت خواهد بود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 دکتر باغگلی به بیان ویژگیهای روانی و اخلاقی و ویژگیهای رفتاری و شناختی نوجوان پرداختند و اذعان نمودند،
🔶نوجوان در #حوزه_اخلاقی، تمایلات قانونگریزانه و خودمحورانه دارد و احساسات تند و مبالغهآمیز و عدم تعادل و بیثباتی عاطفی، مخصوصاً در شرایطی که فکر میکند دیگران به حرفهایش گوش نمیکنند، از ویژگیهای بارز این دوره است.
🔶در توضیح ویژگیهای #رفتاری نوجوان، بیان نمودند در پارهای از موارد اگر رفتارهای ضدارزشی، منجر به مشهور شدن شود، نوجوان از انجام آن ابایی ندارد و #الگوگیری از ویژگیهای اصلی این دوره است.
🔶در خصوص ویژگیهای #شناختی نوجوان نیز اذعان نمودند، کنجکاوی و پرسشگری از ویژگیهای بارز این دوره بوده و بخشی از تلاشهای عمده ذهنی و شناختی نوجوان، صرف #هویت_یابی میشود.
💠نکات قابل توجه درخصوص #تربیت_نوجوان:
🍀مهمترین شاخصه رفتاری با نوجوان، برخورد صمیمانه، صبورانه و بهدور از هرگونه تندخویی و سختگیری است.
🍀رشد جنسی نوجوان و تمایلات و کنجکاویهای جنسی او باعث بروز پریشانی و نگرانیهایی در او میشود، که اگر نوجوان نتواند آنها را #کنترل کند، به مسائلی چون مقاربتهای جنسی، استمنا، همجنسبازی و ... تبدیل میشود.
🍀#نظارت و #کنترل خانواده در این دوره لازم است، اما اگر در این زمینه زیادهروی شود باعث ضعف در اعتماد بهنفس و انجام فعالیتهای گروهی میشود.
🍀گروههای همتا میتوانند نقش بهسزایی در رشد هویت نوجوان داشته باشند و #رشد_اجتماعی نوجوان تحت تأثیر سه عامل همسالان، مدرسه و خانواده است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی اذعان نمودند، در بستر کارهای فرهنگی، مربی با #شگردهای_تربیتی میتواند زمینه کارهای تربیتی را فراهم آورد.
🔥اما متأسفانه درصد قابل توجهی از معلمان و مربیان این روزها، دیگر #مربی نیستند و فقط خود را #معلم و آموزگار میدانند. برای مثال در بین ۶۰ معلم دوره ابتدایی، هیچکدام نپذیرفتند که هفت سوره قرآن را در طول یک سال تحصیلی به دانشآموزان آموزش دهند! درصورتی که زمان اندکی از آنها، برای این آموزش، گرفته میشد. آنها نپذیرفتند، چون که آنها بر این باورند که صرفاً معلم و آموزگار هستند.
📛متأسفانه ملاکهای تربیتی در مدارس و فعالیتهای فرهنگی و جمعی نیز #تغییر کرده است و انتخاب بچهها و دعوت آنها به گروه تئاتر و سرود و... بر مبنای #تخصص میباشد نه علاقه. چراکه مدارس در پی کسب مقام در منطقه و شهر و استان هستند و فقط به دنبال قویترها هستند. اما اگر بچهها، با توجه به علاقه خود وارد چنین گروههایی شوند، میتوان #نکات_تربیتی بسیاری را به آنها، در داخل این گروهها ارائه کرد و از این #فرصت استفاده نمود. اما کارکردهای تربیتی این گروههای فرهنگی تقریباً از بین رفته است.
♨️سخنران کارگروه عفافگرایی و تربیت جنسی، قبل از معرفی #طرح_گروه_دوستی، نظام رسمی آموزشوپرورش را، در انجام مأموریت تربیتی خود، با محدودیتها و چالشهایی مواجه دانستند و اذعان نمودند که فعالان در فضای #تربیت_غیررسمی کمتر برنامهریزی شده و هدفمند حرکت میکنند و مربیان تربیتی موجود، اغلب فاقد #مهارتهای لازم و #بینش تربیتی روشن هستند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤دکتر باغگلی تأکید کردند، به مقوله رشد میتوان از زوایای مختلف نگریست. از یک منظر میتوان یک #رشد ایستا را دنبال نمود (در این نوع نگاه، هدف رسیدن به یک نقطه مشخص از قبل تعیین شده است)، همچنین میتوان رشد را در یک اتمسفر فرهنگی و شرایط چند بُعدی دید که نهایت آن، وابسته به #انتخاب_آگاهانه متربی در ابعاد مختلف وجودی اوست.
💠اهمیت و ضروت تشکیل #گروه_های_دوستی
✅ گروههای دوستی میتوانند بستر مناسبی برای عملیسازی #تئوریهای_تربیتی باشند. در حال حاضر بسیاری از تئوریهای تربیتی ما آمادگی کامل برای استفاده در میدان عمل را ندارند.
✅ امروز باید #فضای_تربیت_عمومی (به مفهوم گروههای بزرگ و ناهمگن) را شکست و امر تربیت را در گروههای کوچکِ همگن جستجو نمود.
📛بدون #پدر و #مادر نمیتوان کار تربیتی کرد. مجموعههای مذهبی خیلی که کار میکنند، بچهها را از خانوادههایشان جدا میکنند.
♨️عدم کارآمدی نظام رسمی آموزش و پرورش و عدم کارآمدی الگوهای موجود در #تبلیغ_دین، دو دلیل اصلی برای ضرورت تشکیل گروههای دوستی و حرکت به سمت #الگوهای_جدید_تربیتی تلقی میشود.
⚠️عدم توجه دقیق به فعالیت گروههای دوستی، میتواند اثرات منفی زیادی داشته باشد (از جمله تأثیرات بد تربیتی افراد ناسالم بر روی سایر اعضای گروه)
📌اکثر گروههایی که با دانشآموزان دبیرستانی کار میکنند، اذعان دارند که کار تربیتی باید از سنین پایینتر شروع شود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
طرح گروه دوستی نوجوان.ppt
3.17M
👤آقای دکتر باغگلی، ضمن پیشنهاد مطالعه #پاورپونت ارائه شده، به کلیه علاقهمندان حوزه تربیتی، اضافه کردند:
♻️ ️یکی از مشکلات جدی #نخبه_پروری در کشور ما، نگرش تک ساحتی به نخبه است، درحالیکه ما باید #نگاه_تربیتی به همه ساحتهای تربیتی یک #انسان داشته باشیم.
📌باید توجه داشت که نقش اثرگذار آموزش و پرورش رسمی در جامعه باز و چند صدایی، بسیار کمرنگ شده و آنجایی که #مشکلات_تربیتی بیشتر است، سیستم بسته آموزش و پرورش نیست، بلکه محیطهای عام اجتماعی است. گروههای دوستی میتواند فرصتی برای پر کردن #خلاءهای_تربیتی موجود باشند.
🔷از آنجا که در دوره دوم دبیرستان، بحث #کنکور و درس خیلی پررنگ میشود، لذا فعالیتهای مدنظر تربیتی برای این دوره خیلی #کارآیی نخواهد داشت و سیکل اول دبیرستان، برای فعالیت تربیتی مدنظر است.
📌در طرح گروه دوستی، عنصر کلیدی، #مربی محسوب میشود و در خصوص مربی نیز، روحیات و ویژگیهای شخصیتی پایه، حرف اول را میزنند، این مهم بیشتر #یافتنی است تا ساختنی.
⛔️ سمنها، ظرفیت لازم را، برای انجام کار تربیتی ندارند و طرحهای اجرایی تربیتی کلان (از جمله بسیج و انجمن اسلامی دانشآموزی) نیز، نتوانسته است #مشکلات_تربیتی جامعه را حل نماید، بنابراین رفتن به سمت الگوهای تربیتی محدود، میتواند #کارگشا باشد.
🌺در پایان دوره سه ساله گروههای دوستی، مربی #موظف است که اعضای گروه خود را به #پایگاه_تربیتی مناسب، متصل نموده باشد.
🍃باید توجه داشت که ما با یک #زندگی روبرو هستیم نه با یک بچه مدرسهای. اهداف معنی ندارد و تنها یک #هدف داریم: #رشد_همه_جانبه_یک_زندگی 🍃
https://eitaa.com/umefafgaraei