🔧 *پیچ اینستاگرام را به تدریج سفت کنید! *
شواهد تجربی و تحقیقات علمی معتبر، بیان می کنند که #اینستاگرام بستری برای گسترش موارد ضداخلاقی، ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی، تبرج جنسی و خودنمایی اشرافی، افسردگی روحی، کاهش رضایت از زندگی و ده ها آسیب دیگر فردی و اجتماعی است.
اما به نظر بنده مهمترین مشکل اینستاگرام، تبدیل شدن آن به ابزار استکبار جهانی در #مهندسی_فکر_و_احساس ایرانیان است؛ ابزاری که به لحاظ شناختی باعث شده نوجوانان ما تصور کنند که #رژیم_پهلوی در حال حرکت به دروازههای تمدن بزرگ بود، اما انقلاب اسلامی ما را عقب رانده است [!] و به لحاظ روانی و احساسی باعث شده بسیاری از جوانان و نوجوانان در رویدادهای مستحدثه از هواپیمای اوکراینی گرفته تا حوادث بنزینی و مرگ مرحومه #مهسا_امینی، دقیقا متناسب با جهتدهی استکبار جهانی موضع بگیرند.
@vaareh
به علاوه اینستاگرام به دلیل قابلیت تعاملی، دسترسپذیری، همه زمانی و همه مکانی بودن و... دهها برابر بیشتر از رسانههای ماهوارهای، تاثیرگذار است. لذا نابودکردن چنین ابزار سلطهای قطع بازوی راست دشمنان انقلاب اسلامی (اگر بازوی چپ را عامل اقتصاد فرض کنیم) در جنگ تمام عیار کنونی علیه ملت ایران است. به علاوه این پلتفرم با بهرهگیری از کلان دادهها، #هوش_مصنوعی، #فیلترینگ_حبابی و دهها ابزار دیگر به شیوه ای عمل میکند که محتواهای تولیدی و مثبت جناح مومن انقلابی، به مثابه ریختن کاسه شیر در حوض زهرآگین، در معرض دید سایر کاربران قرار نگیرد. لذا بنا به اصل قرآنی فیهما اثم کبیر و منافع لناس، اگرچه اینستاگرام کارکردهای مثبتی نیز دارد اما مسدودسازی/محدودسازی آن ضرورت عقلی و شرعی دارد.
با این همه آیا می توان یکباره اینستاگرام را فیلتر یا مسدود کرد؟ دست کم به سه دلیل فکر می کنم چنین چیزی هم اکنون میسر نیست؛
یکی اینکه درآمد بخشهایی از جامعه ما به اینستاگرام مستقیم یا غیرمستقیم وابسته شده است (چون تخمین هایی که تاکنون راجع به تعداد افراد شاغل زده شده است، علمی و دقیق نیست به آن نمی پردازم). دوم اینکه بخش مهمی از ارتباطات انسانی و کسب اطلاعات خبری و سرگرم کننده افراد به اینستاگرام منتقل شده است و افراد به دریافت محتوا از این طریق عادت کردهاند. سوم اینکه بخشهای بزرگی از فعالان فضای مجازی انقلابی به دلیل منافعی که اینستاگرام دارد و موفقیتهای خرد و کلانی که در این عرصه کسب کردهاند، با #مسدودسازی اینستاگرام همراه نیستند و طبیعتا نمی توانند بار جهاد تبیین را برای دیگران برعهده بگیرند. شاهد مثال این مدعا، عدم همراهی جریان انقلابی با طرح مجلس موسوم به #طرح_صیانت ـ به دلیل احتمال قطعی اینستاگرام ـ بود. این بدان معنا است که همان طور که فراگیری اینستاگرام در بستر زمان رخ داده است، مسدودسازی کامل آن یکباره میسر نیست.
جمعبندی اینکه با پدیدهای مواجهیم که به لحاظ بار ارزشی منفی است، اما مقابله با آن به لحاظ اجرایی با دشواریهای زیاد همراه است. راهکار پیشنهادی در چنین شرایطی مقابله تدریجی است؛ یعنی به جای برخورد سلبی یک شبه، در یک فرایند مشخص و برنامهریزی شده، میبایست شریان اقتصادی اینستاگرام ناپایدار، دسترسی به آن محدود و نسبت به مشکلات آن #اقناع صورت بپذیرد. به نحوی که پس از چند ماه و حداکثر یک سال بخش زیادی از کاربران اینستاگرام ترجیح بدهند که سکوی دیگری را برای کسب و کار و ارتباطات انتخاب کنند.
@vaareh
البته به دلیل اینکه مسدودسازی اینستاگرام هزینه اجتماعی و سیاسی زیادی را برای عاملان آن دربر دارد، همواره این خوف در نگارنده وجود دارد که ممکن است با همین بهانه که ما میخواهیم به تدریج و با برنامه با این سکو مواجه شویم، به مانند دولت های قبل، هیچگاه چنین مقابلهای صورت نگیرد و اینستاگرام همچنان به حیات مماتبخش خود ادامه دهد که در این باب به خداوند متعال پناه می برم.
13.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شروین_حاجی_پور (خواننده #عصر_جدید) این آهنگ رو برای حمایت از معترضان کف خیابان خوانده است؛
یکی از انقلابی های خوش سلیقه همون آهنگ را با عکسهای دیگه تدوین کرده که قشنگ با آهنگ میخونه؛
خیلی نیاز به این کارای هنری داریم.
#حسین_دارابی
حجت الاسلام عالی_فتنه.mp3
10.05M
سخنرانی حجتالاسلام عالی با موضوع #فتنه اخیر
شب شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام)
مسجد مقدس جمکران
پیشنهاد میکنم حتما گوش بدید. #اینستاگرام رو هم میگه!!
[ کانال منبرهای عالی در ایتا ]
🆔 @Menbaraali
⚽️ بازی امروز #ایران_انگلستان نشان داد حتی اگر از بزرگترین قدرت های دنیا بخوریم، می زنیم.😊
#مهدی_طارمی
#جام_جهانی_2022
🔰نشست حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات
🔶کانون اندیشه جوان در پنجمین نشست از سری جدید نشست های کرسی آزاد اندیشی تحت عنوان مجموعه نشستهای معرکه به موضوع «حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات» می پردازد.
🔷فصل اول برنامه گفتگومحور معرکه به اعتراضات اخیر جامعه ایران اختصاص داده شده است تا زوایای پیدا و پنهان اتفاقات اخیر جامعه فارغ از هیجانات و کنش های زودگذر مورد بررسی، نقد و موشکافی قرار گرفته و راهکارهای جامعه دانشگاهی و اندیشمند پیرامون آن ارائه شود.
🗓در نشست پنجم از این فصل، روز چهارشنبه ۹ آذر ماه ساعت ۱۵ محمدحسین سیاح طاهری «دکترای جامعه شناسی و کارشناس حوزه فضای مجازی» و محمد کشوری «مدیر اندیشکده طیف» به بحث و گفتوگو خواهند پرداخت.
💢قابل ذکر است این گفتگوها به صورت زنده از صفحه آپارات کانون اندیشه جوان به نشانی https://www.aparat.com/canoon.org و کانال روبیکا کانون اندیشه جوان به نشانی https://rubika.ir/canoon_org پخش خواهد شد.
#رسانه
#معرکه
#دانشجو
#حکمرانی
#اعتراضات
#فضای_مجازی
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#محمد_کشوری
#سیاست_گذاری
#نشست_مجازی
#کرسی_آزاد_اندیشی
#محمد_حسین_سیاح_طاهری
📌@canoon_org
هدایت شده از کانون اندیشه جوان
26.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰حکمرانی مجازی بر اعتراضات!
🔶فضای مجازی نه یک ابزار که یک راهبرد در ناآرامی های اخیر بود. اما جمهوری اسلامی چگونه از این فضا در کنش ها و واکنش هایمان استفاده کرد؟ آیا فضای استفاده از فضای مجازی در این ایام عقلانی بود؟ برای حکمرانی صحیح فضای مجازی به چه مواردی باید توجه کرد؟
#رسانه
#معرکه
#دانشجو
#حکمرانی
#اعتراضات
#فضای_مجازی
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#محمد_کشوری
#سیاست_گذاری
#نشست_مجازی
#کرسی_آزاد_اندیشی
#محمد_حسین_سیاح_طاهری
📌@canoon_org
هدایت شده از کانون اندیشه جوان
🔰حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات
🎞فیلم کامل پنجمین نشست معرکه با موضوع «حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات»
🔷این نشست با حضور محمدحسین سیاح طاهری «جامعه شناس و کارشناس حوزه فضای مجازی» و محمد کشوری «مدیر اندیشکده طیف» برگزار شد.
🔶فیلم کامل این نشست را در سایت و شبکه های کانون اندیشه جوان ببینید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون بخش اول _ بخش دوم ببینید.
#رسانه
#معرکه
#دانشجو
#حکمرانی
#اعتراضات
#فضای_مجازی
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#محمد_کشوری
#سیاست_گذاری
#نشست_مجازی
#کرسی_آزاد_اندیشی
#محمد_حسین_سیاح_طاهری
📌@canoon_org
هدایت شده از کانون اندیشه جوان
حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات.mp3
39.23M
🎧صوت نشست معرکه با موضوع «حکمرانی فضای مجازی و اعتراضات» را بشنوید.
👤با حضور محمدحسین سیاح طاهری و محمد کشوری
📌@canoon_org
🏍 امروز بعد از سر کار آمدم سوار موتورم که کنار خیابان پارک شده بود بشوم، دیدم این کاغذ را روی موتور گذاشته اند.
به نظر نمی آید سازماندهی شده باشد. اگر هم باشد اهمیتی ندارد. مهم این است که من و شمای بچه مذهبی و طرفدار نظام حتی اندازه این کاغذ ده سانتی هم عرضه نداشتیم کار کنیم. 😒
نزدیک به دو ماه از #فتنه_ترکیبی اخیر می گذرد. در این مدت در فضای مجازی غربی روزانه صدها و شاید هزاران محتوای متنی و چندرسانه ای جدید تولید می شود که ذهن و قلب کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی را نشانه می رود، اما ما و همفکران مان، همه اش غر زده ایم که ما در اقناع افکار عمومی ضعیف ایم، دشمن از همه امکاناتش دارد استفاده می کند، ما رسانه را نمی شناسیم، هنر بلد نیستیم، هماهنگی نداریم و از این حرف های تکراری.
در مقابل اقلیت برانداز از #دیوارنویسی و شعاردهی روی پشت بام و در مترو گرفته تا #تحریم_اقتصادی شرکت های لبنی و دیجتال و #اعتصاب_اجباری مغازه ها و کامیوندارها و انواع و اقسام روش های نرم و سخت متنوع کار خود را جلو می برند، اما ما منتظریم که با تندشدن و افراط اغتشاشگران، دست آنان برای مردم عادی رو بشود و خود به خود رسوا شوند و ما با خیال راحت به زندگی مان برسیم.
انتظار منفعلانه و ذلیلانه دیگر بس است. از نهادهای رسمی نظام از صداوسیما، ارشاد، سپاه و نیروی انتظامی دیگر چیزی بیشتر از این درنمیآید. خیلی هنر کنند همین #اخبار_جعلی و دروغینی که در فضای مجازی پخش می شود را با سه روز تاخیر تکذیب کنند. دست شان هم درد نکند.
هم اکنون وقت ورود مستقیم مردم به میدان مبارزه است.
بقیه در کانال👇
@vaareh
بقیه از بالا👆
هم اکنون وقت ورود مستقیم مردم به میدان مبارزه است. همان مردم که همواره و در بزنگاه ها حامی نظام بودهاند، این بار هم باید جور نهادهای جمهوری اسلامی را بکشند. ما هم باید روش های خلاقانه خودمان را در #جهاد_تبیین ابداع کنیم و پیش ببریم.
❎ آیا نمی شود مثل گذشته روحانیون در مترو بنشینند و به سوالات مردم جواب بدهند؟
❎ آیا نمی شود در پارک ها و بوستان ها تراکت های تبلیغاتی سیاه و سفید توزیع کرد و در انتها آدرس سایت ها و کانال های تاثیرگذار را نوشت؟
❎ آیا نمیشود شبکه بانوان خانه دار که در انتخابات ریاست جمهوری با مردم تلفنی صحبت می کردند را دوباره فعال کرد؟
❎ آیا نمی شود برخی بانی طرح های نذر کتاب شوند و همین معدود نوشته هایی که در نقد فتنه #زن_زندگی_آزادی نوشته شده است را به دست دانش آموزان رساند؟
در مثال نمانید! این روش ها خوب اند یا بد اند؟ بررسی کنید. با یکدیگر مشورت کنید و دست به کار شوید.
@vaareh
هرکس هر جا که هست اگر معلم است، پزشک است، مغازه دار است، کارمند است و... دیگران را نسبت به خطاهای بزرگ این اعتراضات و آینده خطرناکی که پیش روی مردم ایران است در فضای مجازی و مخصوصاً حضوری آگاه کند.
همین امروز شروع کنیم که فردا دیر است...
حضور ۶۰ درصد مردم در پیامرسانهای داخلی/ آیا مهاجرت به پلتفرم بومی اتفاق افتاده است؟
چند روز پیش #وزیر_ارتباطات، تصویری را در کانال شخصی خود در بله بارگذاری کرد که آمار کاربران فعال #پیامرسان_های_ایرانی را نشان میداد. این آمار به دلایلی مورد توجه رسانههای مختلف قرار نگرفت، اما حاوی نتیجه بسیار مهمی است که در این مختصر به آن اشاره میشود.
@vaareh
سالها یکی از انتقادات به پیامرسانهای ایرانی این بود که مردم به اینها اعتماد نخواهند کرد. حتی نظرسنجیهای رسمی مانند #ایسپا در سال ۱۴۰۰ نیز چنین مسئلهای را تایید میکرد که ۴۸.۴ درصد پاسخگویان اعلام کرده بودند فقط از رسانههای اجتماعی خارجی استفاده میکنند.
اما اتفاقاتی که در دو سه ماه گذشته رخ داد، نشان داد که این گمانه زنیها صحیح نیست و مردم اگر خدمتی باکیفیت دریافت کنند، از آن سرویس استفاده خواهند نمود. اما چرا احساس عمومی ما با آمار وزیر ارتباطات همخوانی ندارد؟
چرا احساس نمی کنیم که مهاجرت صورت گرفته است؟
1⃣ باید توجه داشت که در امور فرهنگی و اجتماعی احساس شخصی ما ملاک نیست و بسیار پیش آمده که فرد در «حباب اطرافیان» گیر میکند و رفتار افراد نزدیک به خود را به سایر طبقات اقتصادی-اجتماعی و مناطق جغرافیایی کشور تعمیم میدهد. لذا برای شناخت امور میبایست از روشهای علمی بهره برد. برای مثال درباره میزان کاربران #واتساپ و #اینستاگرام، فهم عمومی با واقعیت متفاوت است.
طبق اخرین نظرسنجی که توسط ایسپا انتشار عمومی پیدا کرده (خرداد ۱۴۰۱) بیان شده است که 78.5 درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور از یک پیامرسان یا رسانه اجتماعی استفاده میکنند. در این میان استفاده از واتساپ با 71.1 درصد بیش از سایر برنامهها است و پس از آن اینستاگرام به میزان 49.4 درصد و تلگرام به میزان ۳۱.۶ درصد استفاده میشود. یعنی اگر جمعیت ایرانیان بالای ۷ سال را برابر ۷۴ میلیون در نظر بگیریم، جمعیت استفاده کنندگان از واتساپ حدود ۵۲.۵ میلیون نفر است. اما تصور عمومی این است که انگار تمام ایرانیان این پیامرسان را نصب دارند.
2⃣ آمارها را از مراجع متفاوت میتوان تقاطع گرفت. برای مثال علاوه آمار پیمایش ایسپا میتوان آمار کافه بازار ـ به عنوان فراگیرترین بازار اپلیکیشن ایرانی ـ را بررسی کرد. بازار پیش از فیلترینگ، نصب واتساپ را به میزان ۷۰+ و اینستاگرام را به میزان ۵۰+ میلیون نفر نشان میداد (با این فرض که ممکن است بعضی افراد دو شماره داشته باشند). این اعداد درحالی است که واتساپ به صورت انحصاری به مهمترین رسانه خارجی برای ارتباطات بدل ایرانیان شده بود اما در مقابل رسانه انحصاری داخلی وجود نداشت.
لذا همان طور که تصویر نشان می دهد، تعداد افراد مهاجرت کرده به داخل زیاد است، اما چون این جمعیت بین سکوهای مختلف تقسیم میشود، این افراد کم به نظر میآیند. آمار کاربران پیامرسانهای داخلی بر اساس اطلاعات کافه بازار (در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۱) به شرح زیر است:
ایتا: ۱۰+
آی گپ: ۶+
بله: ۶+
روبیکا: ۱۰+
سروش پلاس: ۹+
گپ: ۲+
جمع آمار فوق نشان میدهد که بیش از ۴۳ میلیون نفر پیامرسانهای داخلی را نصب کردهاند.
بنابراین در مقایسه با آمار واتساپ و اینستاگرام با اطمینان میتوان گفت که بیش از ۶۰ درصد مردم به داخلی مهاجرت کردهاند.
3⃣ نکته دیگر این است که کاربران به صورت «انفرادی» به پیامرسانهای داخلی مهاجرت کردهاند و هنوز گروهها بدانجا منتقل نشده است؛ باز در نظرسنجیهای معتبر مانند ایسپا از افراد پرسیده شده که بیشترین استفاده شما از رسانههای اجتماعی چیست و اغلب کاربران به برقراری ارتباط با دوستان، خانواده و... اشاره داشتهاند. لذا به خلاف آنکه کسب و کار کانالداری در این پیامرسانها پررونق است که خواننده محترم این را از آمار اعضای کانالهای پرمخاطب و تعداد مشاهدهها (view) میتواند مطمئن شود، اما به دلیل مهاجرت انفرادی، این تصور به وجود میآید که انگار کسی از اینجا استفاده نمیکند.
به عنوان آزمایش خواننده گرامی کافی است یکی از پیامرسانهای بالای ده میلیون کاربر را نصب کرده و نگاهی به قسمت مخاطبان آن بیندازد. میتوان پیش بینی کرد که ۳۰-۲۰ درصد شماره مخاطبان گوشی خود را در آنجا بتواند ببیند که با نصب پیامرسان دوم و سوم این تعداد رو به تزاید خواهد گذاشت. لذا به درستی میتوان نشان داد که مردم به پیامرسانها مهاجرت کرده اند اما به خاطر تنوع پیامرسانها است که این مسئله به درستی دیده نمیشود. امید که با ایجاد امکان اتصال متقابل بین پیامرسانها (interconnection) یا تلفیق آنان از طریق خرید، واگذاری سهام و... این مسئله پراکندگی برطرف شود.
مابقی یادداشت را در وبگاه فارس یا کانال @vaareh بخوانید. ممنون می شوم نظرات موافق و مخالف خود را ارائه کنید👇
https://www.farsnews.ir/news/14010930000346
حضور ۶۰ درصد مردم در پیامرسانهای داخلی/ آیا مهاجرت به پلتفرم بومی اتفاق افتاده است؟/ قسمت دوم👆
سوال اینجاست که آیا موفقیت پیامرسانهای ایرانی در جذب کاربر مایه مباهات است؟
شاید برخی این ایراد را وارد کنند که مهاجرت گسترده ایرانیان به پیامرسانهای داخلی به خاطر فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام صورت گرفته است و #کسب_و_کارهای زیادی در این مدت متضرر شدند و بنابراین این مسئله چندان مایه خرسندی و مباهات نیست. در پاسخ چند نکته گفتنی است:
@vaareh
اول اینکه حوزه «پیامرسانی» جزو فناوریهایی است که در مرز دانش قرار گرفته و پاسخگویی همزمان به هزاران درخواست در لحظه و انتقال میلیونها فایل و پیام در روز، پیچیدگیهای زیادی دارد که معدود کشورهایی در دنیا از آن بهره بردهاند. فیلترینگ رسانههای اجتماعی خارجی دست کم در دو مقطع دیگر در کشور ما صورت گرفته بود؛ #فیلترینگ_تلگرام در سال ۱۳۹۷ و #حوادث_بنزینی سال ۱۳۹۸. در این دو مقطع مشکلاتی برای پیامرسانهای داخلی به وجود آمد و نارضایتیهای گسترده از آنان تا مدتها ادامه داشت، اما در مقطع فعلی اگرچه اختلالات موردی وجود داشت، اما و سرویسدهی پیامرسانها در طول هشتاد و چند روز گذشته همواره برقرار بود و زحمات تیمهای جوان و نخبه پیامرسانهای ایرانی این مرتبه به بار نشست.
دوم آنکه به واسطه این اقدام، ایران توانست استقلال خود را در بخشی از فضای مجازی به دست آورد. دستاورد تاریخی ملی شدن صنعت پیامرسانی در کشور را از این حیث میتوان با ملی شدن صنعت نفت مقایسه کرد. با این توضیح که «داده» به جای «نفت» مهمترین منبع اقتصاد جدید به شمار میرود و در دست داشتن جریان جهانی داده شبیه به جریان جهانی انرژی، گامی بزرگ در جهش تمدنی کشورها محسوب میشود. همان طور که بسیاری از خدمات دیگر مانند #تاکسی_اینترنتی، #فروشگاه_آنلاین، #آموزش_مجازی و... همگی اجزای مختلف استقلال ایران در فضای مجازی است که باکیفیت پایدار در کشور ما در حال ارائه شدن است و مردم هم از آنان احساس رضایت دارند.
سوم اینکه بدون تعارف مردم ما در شبکههای اجتماعی خارجی زیر شدیدترین بمباران رسانههای معاند و محتواهای ضداخلاقی قرار داشتند و مردم بیپناه ـ بدون سلاح و سواد رسانهای ـ مجبور بودند از سلامت فکر و روان خود و خانوادهشان در آنجا محافظت کنند. در اغتشاشات اخیر و به واسطه میدانداری #شرکت_متا (به عنوان شرکت مادر اینستاگرام و واتساپ) در این بحران، حاکمیت مجبور شد مردم را با سختی و (بخوانید اجبار!) به پناهگاههای امن هدایت کند. اینکه ما خانه امنی داریم که میتوانیم در آن زندگی کنیم و از بمباران در امان باشیم، چیز بدی نیست. به پناهگاه که نباید فحش داد. البته برخی به درستی میگویند: ما قبول داریم #خرمشهر آلوده شده، اما خانه و زندگی ما چه میشود؟ تکلیف کسب و کار ما که آنجا مانده چیست؟ جواب این است که باید به مرور خانه و زندگی و کسب و کار را در محیط امن شکل داد. البته که در مثال ما خرمشهری وجود ندارد و اینستاگرام زمین دشمن ـ بخوانید تلآویو یا #نیویورک ـ بود که مردم و مسئولان ما در آنجا خانه و مغازه ساخته بودند اما به هر حال دولت میبایست تلاش کند تا حد امکان خسارتها و جراحتهای ناشی از این انتقال را به حداقل برساند، و تا زمانی که شهری به تمام معنا خرم و هوشمند در کشور مجازی ایران ایجاد شود، دست از کار و حمایت برندارد. به امید آن روز...
نظرات خود را در وبگاه فارس به اشتراک بگذارید.👇
https://www.farsnews.ir/news/14010930000346