#بر_سر_دوراهی
لالایی
قدسی خان بابایی
الهی برایش بمیرم. خودش که حرفی نمی زند ولی من که ۲۴ ساعته کنار مادر هستم می بینم که دارد ذره ذره آب می شود. والله حق دارد! اینکه فکر کنی هیچ کس دوستت ندارد درد کمیاست؟ فکر کنی بودن و نبودنت برای دختر، پسر، فامیل و همسایه ات فرقی ندارد.
حال مادرم را می بینم و غصه می خورم و کاری هم از دستم برنمی آید.
با خودم می گویم بچه ها هم تقصیری ندارند، سن وسال که بالا می رود توقع آدم زیاد می شود، فقط هم برای مادر ما نیست، برای همه پیش می آید ولی باز دلم قرار نمی گیرد. دارم دق می کنم.
دلم می خواهد به این خواهر و برادرهای بی معرفتم بگویم خیال کرده اید خودتان تا آخرین روز عمر، سرپا و قبراق باقی می مانید؟ فکر کرده اید دست خودتان است که سال های آخر عمر چطوری باشید و چطوری زندگی کنید؟ نخیر عزیزم؛ نخیر جانم! دلم می خواهد بهشان بگویم همین حالا هم که هنوز آب و رنگی دارید و ادعایتان گوش فلک را کر می کند، دست و پا درد و کمردردتان شروع شده. قلب تان یکی در میان راهی بیمارستان تان می کند و از چند سال پیش دکتر مجبورتان کرده رژیم بگیرید تا قند و چربی و فشارتان زودتر از موعد، کله پایتان نکند!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
💛اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💛
🍂🌼سلام! صبحتون بهخیر. آخر هفتهتون پر از اتفاقات خوب ان شاالله🌼🍂
«رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَىٰ رُسُلِكَ وَلَا تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ إِنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ. پروردگارا! آنچه را به وسیله پیامبرانت به ما وعده فرمودی، به ما عطا کن! و ما را در روز رستاخیز، رسوا مگردان! زیرا تو هیچگاه از وعده خود، تخلف نمیکنی.» (آل عمران، آیه ۱۹۴)
@zane_ruz
#ایوان_هنر
گذری به معنا در جشنواره تئاتر فجر
عزیزالله محمدی
این هفته در صفحه «ایوان هنر» یادداشتی درباره مدیریت غلط جشنواره تئاتر فجر و اثری که بر شرکتکنندگان جوان این جشنواره میگذارد، به چاپ رسیده است. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
آستان هنر و به ویژه هنرهایی مثل فیلم و تئاتر که بیشتر در معرض دید و قضاوت مخاطب قرار دارند، دقیقا جایی برای تعریف و نیز محلی برای جستجوی مدینه ی فاضله است که در آن هنرمند با خلق یک اثر، هم به دنبال خلق مدینه فاضله خیالی خود در قالب دنیای تصویر است و هم راه یافتن به بستر جشنواره هنر و شناساندن خود به عنوان یک هنرمند را نیز عینا ورود به مدینه ی فاضله می داند. در ایران امروز ما که سهم هرکس از مدینه ی فاضله ی هنر، منوط به عوامل بی شمار متضاد مدیریتی شده، راه یافتن به جشنواره ای مثل «جشنواره ی فجر» هرچند برای همه هنرمندان عرصه هنر امری تفاخرآمیز است؛ اما تاریخ این جشنواره به خوبی ثابت کرده است آن ها که متقدم در کسب عناوین سال های گذشته این جشنواره بوده اند، بعدها به هزارویک دلیل جورواجور منتقدین جدی جشنواره شدند و حتی دیده شده که بعضی از حضرات، جشنواره را فاقد وجهات لازم هنری توصیف کردند.
✨آرزوی جوانان برای رسیدن به کمال هنر
در سوی دیگر این مدینه فاضله (جشنواره فجر) بی شمار جوانان جویای نام و در آرزوی چهره شدن قرار دارند که فقط و فقط راهیابی به این جشنواره را عین قله و به مثابه دست یافتن به کمال هنر می دانند و پس از دست یافتن به آنچه تفاخرهای روشنفکرمآبانه ای که از پس کلاه یا تیپ و پیپ هنری شان بر سطوح محافل و مجالس ترشح نمی کند! این واقعه در شهرستان ها و نیز در سطح رقابت های هنری محدود به یک طیف خاص، مثل جشنواره های موضوعی یا منطقه ای یا سازمانی از نمود بیشتری برخوردار است و راهیابی به جشنواره فجر تنها آرزوی هنرمندانی است که عمری در گوشه ای از یک شهرستان دورافتاده یا در جمع محدودی از طیف خاصی نان آرزوهای خود را به قاتق هنر زده اند و روزگار سپری کرده اند.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در شماره ۲۸۵۴ مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#انتخابات
یک ملت زمانی به بلوغ می رسد که انتخاب کند، حتی اگر غلط هم انتخاب کند باز هم بهتر از انتخاب نکردن است. در غیر این صورت آن ملت هیچگاه به بلوغ نمیرسد و همیشه در معرض سقوط است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
مرحوم حضرت آیت الله ضیاءآبادی:
ای عزیزانم اولا گناه نکنید، اگر به گناه افتادید، دست از نماز بر ندارید و این رشته باریک بین خود و خدا را پاره نکنید و این یک درِ آشتی با خدا را برای خود باز نگه دارید، عاقبت این نماز شما را اصلاح می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
تبخال ریسک ابتلا به زوال عقل را دوبرابر میکند
ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) یک ویروس شایع است که ابتلا به آن مادام العمر است، یعنی می توان علائم آن را از بین برد، اما نمی توان به طور کامل درمانش کرد. طبق تخمین ها، حدود ۶۷ درصد افراد زیر ۵۰ سال در دنیا به ویروس هرپس سیمپلکس نوع ،۱ علت تبخال دهان، مبتلا هستند. همچنین ۱۳ درصد این گروه های جمعیتی ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۲ دارند که علت اصلی تبخال است. زوال عقل نیز یک بیماری شایع است که روزبه روز موارد آن در دنیا گسترش می یابد. پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ حدود ۷۸ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شوند. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که همچنان علت مشخصی ندارد. شواهد روزافزونی نشان می دهند که ابتلا به HSV در توسعه آلزایمر یا زوال عقل نقش دارد. محققان معتقدند باید توانایی دارو های فعلی ویروس تبخال برای کاهش ریسک زوال عقل و امکان توسعه واکسن های جدید توسط پژوهشگران مشخص و تولید شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «زمان اشتباه، مکان اشتباه» نوشته جیلیان مک آلیستر
مریم جهانگیری زرگانی
تصور کنید بتوانید به گذشته برگردید و اتفاقاتی که قبلا برایتان رخ داده یا تصمیماتی که گرفته اید را تغییر بدهید. فکر می کنم هر آدمی حداقل یک بار در زندگی اش چنین آرزویی کرده باشد. اما برای «جنیفر» قهرمان رمان «زمان اشتباه، مکان اشتباه» دقیقا همین اتفاق رخ می دهد. او در شبی آرام و در آستانه ی هالوین کدو حلوایی اش را تزئین کرده، شمعی داخلش گذاشته، آن را پشت پنجره قرار داده و حالا پشت پنجره ی بزرگ آشپزخانه نشسته و انتظار برگشتن پسر نوجوانش «تاد» به خانه را می کشد. شوهرش «کلی» در طبقه بالاست و جنیفر می تواند صدای پای او را بشنود. او به بیست سال زندگی مشترکش و رضایتی که از این زندگی دارد فکر می کند. امشب قرار است ساعت ها را یک ساعت عقب بکشند و جنیفر از این که به اندازه ی یک ساعت زمان بیشتری دارد خوشحال است. تاد درست در لحظه ای که ساعت ها را عقب می کشند به خانه می رسد. اما درست در همان لحظه اتفاقی می افتد که زندگی جنیفر را دستخوش تغییری بزرگ می کند. جنیفر بی آن که خودش بخواهد شروع به عقب رفتن در زمان می کند و کم کم متوجه می شود این عقب رفتن در زمان به خاطر این است که او را به ریشه و علت اتفاقی که در آن شب رخ داده، برساند. «زمان اشتباه، مکان اشتباه» رمانی است با موضوعی جذاب و نو که نثری روان و داستانی پر کشش دارد. به طوری که زمین گذاشتن کتاب را برای خواننده سخت می کند. نویسنده در پایان هر فصل برای خواننده یک غافلگیری جذاب دارد که رازهای زندگی خانوادگی جنیفر را یکی پس از دیگری برملا می کند. بزر گ ترین نقطه ی قوت کتاب این است که نویسنده اجازه نمی دهد هیجان داستان افت کند و حدس زدن پایان آن دشوار است. «جیلیان مک آلیستر» نویسنده ی بریتانیایی با این رمان لذت بی نظیر کشف معما را به خواننده می دهد. خواندن این کتاب را به کسانی که به داستان های معمایی و جنایی علاقه دارند پیشنهاد می کنیم. در بخشی از این کتاب می خوانیم: «اندی چاقویی را از ظرف مخصوص قاشق و چنگال گوشه میز برمی دارد. «می تونی ازش استفاده کنی؟» «استفاده کنم؟» «یه خراش کوچولو» توضیح بیشتری نمی دهد. جنیفر آب دهانش را قورت می دهد. «فهمیدم. باشه.» چاقو را برمی دارد و با خجالت سطحی ترین خراش ممکن را نوک انگشتش ایجاد می کند. خیلی سطحی. اندی می گوید: «عمیق تر.» جنیفر چاقو را محکم تر روی خراش فشار می دهد. یک قطره خون بیرون می ریزد. «اینم از این.» خون را با دستمال کاغذی پاک می کند. «خوب شد؟» به زخم یک سانتی متری نگاه می کند. «اگه فردا این زخم روی انگشتت نباشه، یعنی فردا با بدن دیروز از خواب بیدار می شی، و این اتفاق هر روز تکرار می شه. از دوشنبه میری یکشنبه، بعد شنبه و بعد...» «پس در واقع این سفر در زمان نیست؟» «درسته.» به جلو خم می شود. «بگو ببینم. احساس فشار و له شدن نداشتی؟ فقط خاطراتت تکرار شدن؟» «فقط خاطرات تکرار شدن، مثل دژاوو.» «خیلی عجیبه. اون وحشتی که موقع جنایت تجربه کردی... فکر می کنی ممکنه اون باعثش شده باشه؟» جنیفر آرام می گوید: «نمی دونم.» رمان «زمان اشتباه، مکان اشتباه» به قلم جیلیان مک آلیستر توسط روناک احمدی آهنگر ترجمه شده. این کتاب را نشر نون روانه بازار کتاب کرده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#آموزش
چند نکته مهم درباره اکسنت وال
🟠اگر اکسنت وال را انتخاب می کنید، نباید از استفاده از رنگ های برجسته یا آن هایی که خیلی جلب توجه می کنند مثل بنفش، ارغوانی، نارنجی و... بترسید. تنها نکته این است که رنگ مورد استفاده ی شما باید در هماهنگی کامل با رنگ و دکوراسیون سایر دیوارها و قسمت های اتاق باشد.
🟢گاهی می شود روش ها و رنگ های رایج و پراستفاده را کنار گذاشت. مثلا راه راه کردن دیوار شاخص برای طراحی داخلی اتاق شما، شاید ایده ی بدی نباشد. یا می توانید به جای رنگ آمیزی، دیوار را کاشی یا سنگ کاری کنید. استفاده از قفسه ها با طرح ها و رنگ های متنوع بر روی دیوار می تواند راهکار دیگری برای تبدیل کردن آن به اکسنت وال باشد.
🔵بهترین نتیجه زمانی به دست می آید که برای دیوار شاخص، از رنگی تیره تر (در مقایسه با رنگ سایر دیوارها) استفاده کنید. البته برعکس این ترکیب هم امکان پذیر است. رنگی که برای اکسنت وال انتخاب می کنید، باید با رنگ سایر دیوارها تناسب داشته باشد. مثلا اگر رنگ سایر دیوارها سبز است، اکسنت وال را با سبز تیره، رنگ بزنید.
🟤بهترین کاری که می توانید برای حفظ این هماهنگی انجام دهید، آن است که رنگ یکی از وسایل تزئینی یا چیز دیگری در اتاق (مثلا بالش های کوچک روی تخت) را برای اکسنت وال انتخاب کنید؛ اما از انتخاب رنگ قسمت های غالب (مثلا پرده ها یا اثاثیه بزرگ و جاگیر) برای اکسنت وال خودداری کنید؛ چون با این کار تمایز و تفاوت موردنظر حاصل نمی شود و فضای داخلی اتاق، بیش از حد یکدست می شود.
🟣اگر رنگ آنچه روی دیوار شاخص نصب می کنید، خیلی شبیه به رنگ خود دیوار باشد، فضای داخلی جلوه چندان جالبی پیدا نخواهد کرد. رنگ وسایل و تابلوهای وصل شده بر روی دیوار شاخص باید در تضاد با رنگ دیوار باشند تا به چشم بیایند. تنها نکته این است که این تضاد را باید با سلیقه و خلاقیت به وجود بیاورید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
اسرائیل همه افراد این تصویر را به شهادت رساند.
اسرائیل دشمن زندگی است.
اسرائیل دشمن انسان است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_هفته
آپارتماننشینها
مریم ابراهیمی شهرآباد
آپارتمان نشینها حکایت آدمهایی است که به اسم مِهر و امید، در حاشیهی شهر جمعشان کردهاند تا دور هم باشند، چون ژنشان خاص است، برای زندگی در مجتمعهای آپارتمانی با واحدهایی بیشمار که روی سر هم سوار شدهاند. آنهایی که داشتن یک خانهی ویلایی نقلی در مرکز یا حتی جنوب شهر برایشان، یک رویای شیرین و البته دستنیافتنیست...
هرهفته، پنجشنبهها با ما باشید و از خواندن ماجراهای آپارتماننشینها لذت ببرید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
❤️اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❤️
💐☘همراهان گرامی کانال زن روز، سلام! صبح زیبای اولین روز هفته تون به خیر. آرزو میکنیم آخر هفته خوبی رو پشت سر گذاشته باشید و روزهای بهتری در پیش داشته باشید☘💐
«لَٰكِنِ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا نُزُلًا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ۗ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ. ولی کسانی (که ایمان دارند، و) از پروردگارشان میپرهیزند، برای آنها باغهایی از بهشت است، که از زیر درختانش نهرها جاری است؛ همیشه در آن خواهند بود. این، نخستین پذیرایی است که از سوی خداوند به آنها میرسد؛ و آنچه در نزد خداست، برای نیکان بهتر است!» (آل عمران، آیه ۱۹۸)
@zane_ruz
#مهارتهای_زندگی
توصیههایی برای خانهتکانی
🔸از به هم ریختگی خانه جلوگیری کنید
بعضیها فکر میکنند در هنگام خانه تکانی، قرار دادن هر وسیلهای سر جای خودش اهمیت زیادی ندارد، در حالیکه این تفکر، جز به هم ریختگی کل خانه و کلافگی اعضای خانواده نتیجهای ندارد، بنابراین مثل همیشه منظم باشید و هر وسیلهای را درست سر جای خودش بگذارید تا وسایل هیچ بخشی از خانه به بهانه خانه تکانی پخش و پلا نباشند. مطمئنا با رعایت این اصل مهم، هم آرامش بیشتری خواهید داشت و هم سرعت کارتان بالاتر میرود.
🔹برنامه ریزی داشته باشید
قطعا برنامهریزی و زمانبندی کمک بسزایی به پیشبرد سریعتر کارها میکند. قبل از شروع خانه تکانی و متناسب با برنامههای روزانه تان، زمانبندی کنید تا بدانید قرار است حداقل و حداکثر ظرف چند روز برای هر بخشی از خانه وقت بگذارید و خانه تکانی را به پایان برسانید. ضمنا قبل از شروع، یک چک لیست برای نظافت خانه در نظر بگیرید تا هیچ جایی از قلم نیفتد.
🔸اعضای خانواده را پای کار بیاورید
اکثر اوقات، اعضای خانواده به خاطر اینکه نمیدانند چه کمکی از دستشان برمی آید، وارد عمل نمیشوند، پس با یک مدیریت درست و درنظر گرفتن اوقات بیکاری آن ها، مسئولیتهایی را به همسر و فرزندانتان بسپارید و این ذهنیت که آنها از پس کار برنمی آیند را دور بریزید. شما باید روحیه همکاری و مسئولیتپذیری را از همین حالا در وجود فرزندانتان پرورش دهید. ضمنا اگر میبینید برای خانه تکانی به نیروی کمکی بیشتری نیاز دارید، از نیروهای خدماتی غافل نشوید و با وسواسهای «فقط نظافت خودم»، جسم و روحتان را خسته نکنید.
🔹اتاق به اتاق پیش بروید
خانه تکانی هم مثل هر کاری برای خودش اصولی دارد و قطعا به هم ریختگی کل خانه و تمیزکاری پراکنده در اتاق، آشپزخانه، هال و سرویسها اصلا ایده خوبی نیست، پس اصول خانه تکانی را رعایت کنید و بخش به بخش پیش روید. مثلا میتوانید از اتاق خوابها شروع کنید. تمیز کردن دیوار و پنجره و مرتب کردن داخل کمدها برای خودش خانی از خان هاست که نباید با هیچ کار دیگری تداخل پیدا کند. وقتی در اتاق خواب هستید فقط روی همان جا تمرکز کنید تا اگر به تعمیر و تغییر یا دور ریختن وسایل و البسه بلااستفاده و کهنه نیاز است، به درستی بتوانید تصمیم بگیرید.
🔸آشپزخانه را مرحله به مرحله تمیز کنید
بهترین زمان تمیز کردن قلب خانه، بعد از اتاق خواب هاست که دیگر آرامش بیشتری دارید. حالا کابینتها را نه همه باهم، بلکه یکی یکی بیرون بریزید تا مدیریت کار برایتان سخت نشود. با احترام به وقت خود و البته آب آشامیدنی، دور شست و شوهای غیرضروری را خط بکشید و تمرکزتان را بگذارید روی ظروفی که چربی گرفتهاند و سپس بخشهای مختلف آشپزخانه. در همین حین، خودتان را از شر وسایل شکسته و خرابی که مدت هاست گوشه آشپزخانه افتاده اند، خلاص کنید.
🔹هال و سرویسها را بگذارید آخر کار
تا وقتی آشپزخانه و اتاقها تمیز نشده اند، نظافت هال و سرویسها فایدهای ندارد، چون این بخشها در مسیر رفت و آمد هستند و خواه ناخواه تحت تاثیر خانه تکانی بخشهای دیگر قرار میگیرند. برای سرعت بخشیدن به کار، در حالی که مشغول تمیز کردن دیوارها، لوستر و ویترین هستید، پردهها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید و بلافاصله بعد از خاموش کردن ماشین، آنها را بطور نمدار آویزان کنید تا هم کارتان سرعت بگیرد و هم پردهها چروک نشده و نیاز به اتوکشی نداشته باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
نسلی که تربیت میکنید، مأموریتهای بزرگی خواهند داشت!
آیت الله حائری شیرازی
بنده به پدران و مادران عرض میکنم که فرزندان ما فرزندان عادی و معمولی نیستند؛ فرزندان ما از ما بهترند. فرزندان ما باید پیش مربی بزرگتری تربیت بشوند. فرزندان ما برای آینده روشنتری در جهان در اختیار ما گذاشته شدهاند. از این جهت فرزندان سؤالاتی میکنند که قبلاً نمیکردند. فرزندان ما فرزندانی هستند که میخواهند سرنوشت عالم را عوض کنند. نسل گذشته شاه را برانداخت و این نسل میخواهد استکبار جهانی را براندازد. نسل گذشته امام و اسلام را در حد توان در این کشور حاکم کرد و نسل آینده میخواهد سراسر جهان را زیر پوشش نور و هدایت قرار بدهد. البته اینطور نیست که فقط این کشور عالم را اداره کند؛ نه، کشور ما آتشی را روشن میکند و از برکت این آتش، در کشورهای دیگر و مردم آنها هم عشق پیدا میشود و شعله میکشد. اینطور نیست که کشور ما همه عالم را زیر و رو کند؛ نه، این کشور زودتر آتش گرفته و آتش ایمان در آن اثر کرده است. ما کاغذ زیر این همه هیزم هستیم. امام کبریتی را که امام زمان زد، به ما نزدیک کرد و این همه جوان را با شعله ایمان مشتعل کرد. خود امام هم آمادهتر از هر کسی بود و این آتش در او بهتر اثر کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
غذاهایی که باعث بیخوابی میشود
🍫شکلات تلخ: برخلاف تصور عمومی، مصرف شکلات تلخ بعد از وعده شام، هیچ تاثیری بر روی بهبود کیفیت خواب ندارد. شکلات منبع مخفی کافئین است. کافئین باعث برانگیختگی شده و توانایی شما برای تجربه خواب عمیق را کاهش میدهد. شما باید ۴ تا ۶ ساعت قبل از زمان خواب، از این خوراکی فاصله بگیرید.
🍔غذاهای چرب: این نوع غذاها برای هضم شدن، به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و باعث تجربه نفخ و سوء هاضمه میشوند. نفخ و سوء هاضمه کیفیت خواب را کاهش میدهند. سعی کنید ۳ ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.
🍐میوههای خشک: به گفته متخصصان تغذیه، مصرف بیش از حد میوههای خشک از آنجا که آب و فیبر کمی دارند، روی معده تاثیر گذاشته و سبب نفخ میشود.
🌶فلفل و غذاهای پر ادویه: مصرف فلفل و ادویهها راهی آسان برای افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن است، اما استفاده از این مواد غذایی پیش از خواب و اواخر عصر، سبب سوزش سر دل بخصوص در کسانی میشود که از مشکلات گوارشی رنج میبرند. گزینههای گرم و پرادویه را برای وعده صبحانه نگه دارید
🍕پیتزا: پنیر موجود در پیتزا چرب است و میتواند باعث اسیدی شدن دستگاه گوارش و بروز ریفلاکس شود. حتی اگر تجربه سوزش سر دل ندارید، مصرف پیتزا در شب میتواند خواب راحت را در هنگام شب از شما بگیرد.
🧅پیاز خام: مصرف پیاز بصورت خام باعث احساس نفخ و ریفلاکس میشود.
☕️کافئین: مصرف کافئین میتواند چند ساعت پس از مصرف، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و باعث بیخوابی شود.
🥫سس گوجه فرنگی: این نوع سس علاوه بر محتوای اسیدی آن، حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده نیز هست و باعث سوزش سر دل میشود. اگر مستعد سوء هاضمه هستید، این نوع سس را بخصوص در هنگام شب دیگر مصرف نکنید. مصرف سس گوجه فرنگی فرایند هضم مواد غذایی را کند میکند.
🍵چای سبز: این نوع چای نیز مانند چای سیاه، کافئین دارد. چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی دو نوع محرک دیگر نیز هست؛ تئوبرومین و تئوفیلین. این دو ماده سبب افزایش ضربان قلب، تحریک پذیری و اضطراب میشود. مزایای چای سبز باورنکردنی است؛ بنابراین شما باید از نوشیدن آن لذت ببرید، اما نه بعد از ۳ یا ۴ عصر.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#دانستنیها
زمین همیشه کروی نبوده است!
آیا می دانستید دانشمندان تصور می کنند که سیاره ی ما ممکن است در ابتدای شکل گیری اش یک کُره ی کامل نبوده باشد و بیشتر شبیه به یک اسمارتیز بوده باشد؟
ممکن است دانش عمومی بر این باشد که زمین گرد است، اما دانشمندان اکنون می گویند که ممکن است همیشه این طور نبوده باشد. در واقع دانشمندان فکر می کنند که زمین به جای کروی بودن در اوایل زندگی اش صاف تر و «شبیه یک اسمارتیز» بوده است. دانشمندان پیش از این فرض می کردند که «پیش سیاره ها» که سیارات بسیار جوانی هستند که به تازگی در اطراف ستارگان شکل گرفته اند، کروی هستند.
به گزارش دیلی میل، برای آزمایش این فرض، محققان دانشگاه مرکزی لنکشایر نحوه ی تشکیل سیارات را در صفحات گازی اطراف ستاره ها شبیه سازی کردند. این بررسی نشان داد که سیارات تازه تشکیل شده به جای کروی بودن، در واقع به صورت صاف تشکیل می شوند. این اولین باری است که دانشمندان در شبیه سازی خود به شکل سه بعدی سیارات تازه متولد شده نگاه می کنند. محققان بر این باورند که سیارات بعدا کروی می شوند، زیرا گاز و سایر مواد در قطب شمال و جنوب با سرعت بیشتری نسبت به خط استوا فرود می آیند. این پیش بینی ها ممکن است روزی به حل این سؤال کمک کند که سیارات چگونه تشکیل می شوند.
رصد پیش سیاره ها هنوز بسیار نادر است و تنها در چند سال اخیر امکان پذیر شده است. با این حال، محققان انتظار دارند که مسطح شدن پیش سیاره ها از طریق تلسکوپ قابل مشاهده باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97