معلم شیمی خوبی که بد میشود چطور میتواند بیتأثیر از «بریکینگ بد» باشد؟ اما با این حال من را عمیقاً به یاد داستان «لافکادیو» میاندازد. قصهاش را شنیدهاید؟ لافکادیو، شیری که در جنگل برای خودش مشغول بود و روزی در مواجهه با شکارچیان ثروتمند در برابر تفنگشان ایستاد. این عمل ثروتمندان را به وجد آورد. او را به شهر بردند و در حمام مارشمالو و شهرت و پول غرقش کردند. کمکم مثل آدمها روی دو پا ایستاد و دستمالگردن بست. بهقدری که فراموش کرد زمانی شیر بوده. روزی از روزها با دوستان اعیان خود برای تفریح به جنگل رفت و به شکار شیر پرداخت. در آن لحظه به خود آمد، زندگی انسانی را رها کرد و دیگر کسی از او خبر ندارد. لافکادیو شیری است که جواب گلوله را با گلوله داد.
در سریال «هیولا»، شرافت (فرهاد اصلانی) هم همین است. روزی زندگی کوچک خودش را داشت اما ...
متن کامل نقد و بررسی سریال هیولا را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#هیولا
#مهران_مدیری
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣4⃣0⃣
@azadisqart
محمدحسین چهاردهساله وقتی به تهران میآید، با دختری یتیم اما ثروتمند آشنا میشود که چراغعلیخان (امیراکرم)، پسرعموی رضاشاه، بهعنوان قیم ادارهی املاکش را به عهده داشته و در عین حال در فکر ازدواج با آن دختر بوده. شهریار در همان چهاردهسالگی مهر دخترک را به دل میگیرد و میان آنها علاقهای به وجود میآید. چند سال بعد، پس از اینکه شهریار به مدرسهی طب میرود آن مرد از محبوب شهریار، خواستگاری میکند و دختر میگوید به مردی دیگر قول ازدواج داده است. امیراکرم میفهمد و شهریار را در باغ شاه زندانی میکند و به فکر مسموم کردن شهریار هم میافتد که با وساطت مادر آن دختر شهریار آزاد میشود و برای زنده ماندن با دلی شکسته و روحی آزرده شهر را ترک میکند و به نیشابور میرود.
از تو بگذشتم و بگذاشتمت با دگران
رفتم از کوی تو اما عقب سر نگران
ما گذشتیم و گذشت آنچه تو با ما کردی
تو بمان و دگران وای به حال دگران
بعد از حدود پنج سال که امیراکرم از دنیا میرود، شهریار به تهران بازمیگردد و محبوب پیشین میخواهد که با شهریار ازدواج کند اما او که دیگر به ساحت جدیدی از سرزمین عشق پا نهاده، نمیپذیرد و این عشق همیشه برای او مقدس میماند.
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
بیوفا حالا که من افتادهام از پا چرا
متن کامل تکنگاری شهریار را در سالروز درگذشت این هنرمند و روز بزرگداشت او بخوانید.
#شهریار
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
3⃣4⃣1⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ده غزل از بهترین غزلهای عاشقانه شهریار
انتخاب بهترینهای یک شاعر کار آسانی نیست، مخصوصا از شاعری بسیارگو که بیش از شعرهای بسیار خود هواداران و منتقدان بیشمار دارد. این است که در این انتخاب بلندپروازی نکردیم و بیشتر به نقل مشهورترین شعرهای زیبای عاشقانهی استاد شهریار اکتفا کردیم و فقط چند انتخاب را به کمترشنیدهها اختصاص دادیم. این گزیده نیز نه بهترین شعرهای شهریار، بلکه ده شعر از بهترین عاشقانههای شهریار است.
شهریار در موضوعات و مضامین بسیار شعر سروده اما شاید بتوان گفت دلیل اولیه شهرت او عاشقانههایش بودند (اگرچه بعدها دو شعر درخشانش در ستایش امام علی علیه السلام این شهرت را هزاران برابر کرد). از جملهی این عاشقانههای معروف «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» است که امروز دیگر هر ایرانی خودش را و داستان پشت پردهاش را از بر است. و البته به همین علت در این فهرست عنوانشان نکردیم!
۱
چو بستی در به روی من به کوی صبر رو کردم
چو درمانم نبخشیدی به درد خویش خو کردم
چرا رو در تو آرم من که خود را گم کنم در تو؟
به خود باز آمدم نقش تو در خود جستجو کردم
متن کامل این غزل را در فهرست بهترین غزلهای عاشقانه شهریار بخوانید.
#شهریار
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
3⃣4⃣2⃣
@Azadisqart
🔹فهرست: برندگان جایزه امی ۲۰۲۴ در همه بخشها
در تب تند سریالبینی این سالها حتما جوایزی مثل جایزهی امی که بر برنامههای تلویزیونی، و پرطرفدارترین آنها یعنی سریال تمرکز دارد، نقش بسیار چشمگیری در دیده شدن یک سریال تلویزیونی دارند. مراسم جوایز امی ۱۵ سپتامبر برگزار شد و برندگان امسال سریالهای تلویزیونی نیز مشخص شدند.
هفتاد و ششمین دورهی جوایز تلویزیونی امی با رکوردشکنی سریال «شوگان» با ۲۵ نامزدی و دریافت ۱۸ جایزه همراه بود. پس از شوگان، سریال کمدی «خرس» برای فصل سوم خود با ۲۳ نامزدی و دریافت ۱۱ جایزه در رتبهی بعدی قرار گرفت. اگرچه سریال «فقط قتل در ساختمان» ۲۱ نامزدی داشت اما مینیسریال «بچه گوزن» با ۱۱ نامزدی و دریافت شش جایزه اصلی، در رتبهی سوم این فهرست قرار گرفت.
متن کامل گزارش و فهرست برندگان جایزه امی ۲۰۲۴ را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#فهرست_آثار
#هزار_و_یک_سریال
#جشنواره_امی
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣4⃣3⃣
@Azadisqart
یکی از نشانههایی که ثابت میکند یک فیلم یا سریال موفق بوده است این است که مخاطبان، به جای نام اصلی بازیگران از نام کاراکتر آنها استفاده کنند. این اتفاق برای برایان کرینستون در بریکینگ بد افتاد و کرینستون از بعد از این سریال تبدیل شد به «والتر وایت»؛ همان معلم شیمی نابغه!
با این سریال استعداد فوقالعادهی برایان کرانستون بر همه ثابت شد، چراکه این بازیگر توانست ظرفیت بسیار بالایی را برای بازی در دو نقش کاملاً متضاد از خود نشان دهد. در این باره همین بس که آنتونی هاپکینز که بیشتر با فیلم درخشان سکوت برهها شناخته میشود دست به قلم شد و برای همکارش نامهای ستایشآمیز نوشت و گفت بازیگران این سریال و به نظر نگارندهی این متن کلیت فیلمنامه، یک کلاس درس کامل است. نگارندهی این متن، در کمال تواضع به فیلمنامهنویسان جوان، توصیه میکند این سریال را نه فقط از سر سرگرمی بلکه به دیدهی یک کتاب آموزش فیلمنامهنویسی تماشا کنند.
متن کامل ریویوی نقد و بررسی سریال بریکینگ بد را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#بریکینگ_بد
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣4⃣4⃣
@azadisqart
کاغذ اخبار هنر: مهمترین خبرهای هنر و ادبیات؛ شهریور ۱۴۰۳
🔹در عالم نقاشی، تابلوی «شب پر ستاره»ی ونگوک که بسیار مشهور است مورد بررسی دانشمندان قرار گرفت تا آنچه را «تلاطم پنهان» در نقاشی او از آسمان مینامند، کشف کنند.
این دانشمندان با یک تصویر دیجیتالی با وضوح بالا، توانستند اندازه معمول ضربات قلم مو را به طور دقیق اندازه گیری و آنها را با مقیاسهای مورد انتظار از نظریههای تلاطم مقایسه کنند. دانشمندان با بررسی نتایج این تحقیق، در نهایت اعلام کردند این نقاش هلندی، درکی شهودی از جهان طبیعی داشته است و در نقاشی نمادین خود یعنی «شب پرستاره»، فیزیک حقیقی دنیای واقعی را با دقت شگفت انگیزی در پشت حرکت ابر و هوا در آسمان به تصویر کشیده است.
🔹بالاخره پس از اختلافات شدید فرزندان آلن دلون در به خاکسپاری او، شنبه سوم شهریورماه، جسد او در تمهیدات شدید امنیتی، برای خصوصی برگزار شدن این مراسم، با حضور 40 نفر از آشنایان او که از میان همهی دوستان، همکاران و خانوادهی او انتخاب شده بودند به خاک سپرده شد. از میهمانان دستچینشدهی این خاکسپاری خصوصی خواسته شده بود در طی مراسم، تلفنهای همراه خود را در کیسههای پلاستیکی در بسته قرار دهند و عکس نگیرند. اداره محلی نیز، پرواز هواپیماها و پهپادها را بر فراز این ملک ممنوع کرده بود.
دلون قبل از مرگ، محل خاکسپاری خود در دهکده دوشی فرانسه و کشیش کاتولیکی که مراسم تدفین او را اجرا کند انتخاب کرده بود.
متن کامل کاغذ اخبار هنر شهریور ۱۴۰۳ را در سایت مجله میدان آزادی بخوانید.
#کاغذ_اخبار
#مجله_میدان_آزادی
3⃣4⃣5⃣
@azadisqart
مجله میدان آزادی
یازده شعر از یازده قرن در ستایش پیامبر آخرالزمان
شمعی برای شب مهمانی تو
یازده شعر برتر از یازده قرن در نعت پیامبر
بی شک الفَست احد، ازو جوی مدد
وز شخص احد به ظاهر آمد احمد
در ارض محمد شد و محمود آمد
اذ قال الله: قل هو الله احد
ابوسعید ابوالخیر
انتخاب فهرستی از بهترین شعرها در ستایش پیامبر آخرالزمان حضرت محمد مصطفی (ص) کار آسانی نیست وقتی بدانی و بخوانی که تاریخ ادبیات پارسی با مهر محمد و آل محمد آغشته و در هم تنیده است و به قول مولوی «قافلهسالار» قافلهی بزرگشاعران و عارفان ایرانی «در دو جهان مصطفی ست»؛ «نعت» سنت ثابت و دائم ادبیات فارسی و شعر ایرانی در ستایش پیامبر اکرم است و شاعران ایرانزمین این عقیده را عشق میدانستند و این عشق را حتی با عشق جوانی هم بیگانه نمیدیدند: «سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی / عشق محمد بس است و آل محمد». بنابراین به این نتیجه رسیدم همین قدمت و تداوم را اساس صورتبندی و انتخاب قرار دهم. پس نتیجه شد یازده شعر، از یازده شاعر از یازده قرن تاریخ شعر فارسی.
طبیعتا انتخاب اینگونه هم آسان نیست، در بعضی قرنها به سبب فزونی شاهکار و شعر خوب انتخاب دشوار است، مثل قرن هفتم که بین شعرهای درخشان سعدی و نظامی و خاقانی نمیشود انتخاب کرد و سرانجام مجبور شدم نظامی را با این استدلال که شعرش نه شهرت شعر سعدی را دارد و نه دشواری خاقانی برگزینم (و نه به سبب برتری). در بعضی قرنها هم مثل قرن دوازده و سیزده که شعر فارسی در دوره رکود است به دلیل اندک بودن شعرهای خوب انتخاب دشوار بود...
شاعرانی که در این صفحه از ایشان میخوانید به ترتیب قرن: ابوسعید ابوالخیر، سنایی، عبدالرزاق اصفهانی، نظامی، خواجوی کرمانی، جامی، اهلی شیرازی، صائب تبریزی، قصاب کاشانی، نیر تبریزی و علی معلم دامغانی
ای عرش برین سریر سلطانی تو
مهمانی بزم دوست، ارزانی تو
این مشعلهها که بر رواق فلک است
شمعیست برای شب مهمانی تو
نیر تبریزی
متن کامل مطلب یازده شعر برتر در نعت و ستایش پیامبر از یازده قرن شعر فارسی را در سایت مجله میدان آزادی بخوانید.
#فهرست_هنرمندان
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
3⃣4⃣6⃣
@azadisqart
داستان دوخطی مجموعه قهوه تلخ ساده بود: یک دانشآموختهی سرخوردهی رشتهی تاریخ با خوردن یک فنجان قهوه به اواخر زندیه و پیش از آمدن قاجاریه برمیگردد و متوجه میشود در این فاصله، گروهی مسند قدرت را به دست گرفتهاند. او سعی میکند از اتفاق عجیب حضورش در یک برههی تاریخی استفاده کند تا شاید بتواند مسیر تاریخ را تغییر دهد. زهی خیال باطل!
شاید همین سادگی داستان دوخطی مجموعه باعث شد که خیلی زود مدعیانی هم پیدا کند؛ از کسی که شاکی بود ایده و طرح قبلی او دزدیده شده تا گروهی که معتقد بودند این مجموعه برداشتی از کتاب «ماشااللهخان در دربار هارونالرشید» نوشتهی ایرج پزشکزاد معروف است. چنین ادعاهایی البته راه به جایی نبرد و نمیبرد چون اساساً داستان خطی بیشتر تولیدات نمایشی و داستانی مشترک و محدود است و تفاوت در پرداختها، جزئیات و زاویهدید است که لایههای اثر را معنادار و متفاوت میکند.
در پرداختن به جزئیات داستان میتوانیم بگوییم که «قهوهی تلخ» به خلق فضایی دست زد که در آن بهطور نمادین یک حاکمیت سنتی به تصویر کشیده شد: از شاه و بستگان تا درباریان متملق و رشوهبگیر و از شیوهی ارتباطات خارجی و داخلی تا برخورد با مردم کوچه و بازار. نهایتِ تصویر کاریکاتورگونهای که از فساد، توهم و حماقت میتوان ترسیم کرد.
متن کامل ریویوی نقد و بررسی سریال قهوه تلخ را بخوانید.
#قهوه_تلخ
#مهران_مدیری
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣4⃣7⃣
@azadisqart
🔹پربازدیدترین مطالب مجله میدان آزادی در شهریور ۱۴۰۳
سومین ماه تابستان و در پیاش فصل پرتب و تاب تابستان هم به پایان رسید و وقت مرور کارنامه است. در این مطلب سراغ ده مطلب پربازدیدتر ماه شهریور میرویم.
در پربازدیدهای این ماه بیشترین مطالب مربوط به دو هنر شعر و سینماست.
در ادامه، فهرست پربازدیدترین مطالب شهریور ماه ۱۴۰۳ سایت میدان آزادی را به ترتیب آمار بازدید ببینید:
۱. ریویو: نقد و بررسی سریال «طوبی» ساخته «سعید سلطانی»
۲. ده غزل از بهترین شعرهای عاشقانه محمدعلی بهمنی
۳. ریویو: نقد و نظری به فیلم «روزی روزگاری آبادان» ساخته «حمیدرضا آذرنگ»
۴. بهترین سریالهای عاشقانه ایرانی در شبکه نمایش خانگی
۵. ده ترانه از بهترین ترانههای محمدعلی بهمنی
۶. گفتگوی مجله میدان آزادی با «محمد سلمانی» درباره «محمدعلی بهمنی» و شعر و شخصیت او
۷. ریویو: نقد و بررسی فیلم «آغوش باز»، ساخته «بهروز شعیبی»
۸. میراث محمدعلی بهمنی برای غزل و غزل نو
۹. بهترین سریالهای خانوادگی خارجی
۱۰. ریویو: نقد و بررسی سریال «دندون طلا» ساخته «داود میرباقری»
یادآوری میشود این آمار فقط مربوط به سایت است، سایر پلتفرمهای فعال میدان آزادی – در تلگرام و بله و ایتا– آمار بازدید متفاوت خودشان را دارند.
#مجله_میدان_آزادی
3⃣4⃣7⃣
@azadisqart
May 11
۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور) از سوی سازمان ملل متحد به نام روز جهانی صلح نامگذاری شده است. روزی که زنگ صلح در مقر سازمان ملل در نیویورک نواحته میشود و به این امید که موهبت گمشدهی صلح را در هیاهوی خشونت جهان به یادآوریم و هزینههای هولناک فقدانش را با خود مرور کنیم. طبق قانون این سازمان امروز باید در تمامی جنگهای جهان ۲۴ ساعت آتشبس برقرار شود، حال دردناک است بدانیم همین امروز و همزمان با روز صلح، ارتش اسرائیل یک مدرسه در محله الزیتون غزه که محل سکونت آوارگان و پناهجویان فلسطینی بود را بمباران کرد که تاکنون کشته شدن ۲۰ غیرنظامی فلسطینی در آن تایید شده است، جدا از بمباران یک منطقه دیگر با هشت شهید فلسطینی دیگر. در هر صورت به بهانه روز صلح قراردادی فهرستی از تماشاییترین پوسترهای هنرمندان ایرانی و خارجی توسط گردآوری شده است.
فهرست ۱۰ پوستر تماشایی از هنرمندان ایران و جهان با موضوع صلح را ببینید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
#گرافیک
3⃣4⃣8⃣
@azadisqart
🔹پیشنهاد مطالعه: «پرونده رو تن این تخته سیاه» پروندهای پیرامون معلم و مدرسه
مهرماه سال گذشته بود که پروندهی «رو تن این تخته سیاه» گشوده شد تا تصویر مدرسه و خاطرات آن را در ادبیات و هنر جستجو کند و تاکنون ۱۳ مطلب در این پرونده منتشر شده است. به مناسبت فرارسیدن روز اول مهر و بازگشایی مدارس و دانشگاهها شما را به مطالعه این پرونده دعوت میکنیم.
در پرونده «رو تن این تخته سیاه» معلمهای به یادماندنی سینمای ایران را به یاد آوردیم و صفحات کتابها را به دنبال روایتی از معلمان ورق زدیم. محمود دولتآبادی، جلال آل احمد، غزاله علیزاده، اکبر صادقی، علی اشرف درویشیان، محمد بهمنبیگی، پوران درخشنده، ابراهیم فروزش، پرویز شیخطادی و... از جمله ویسندگان و هنرمندانی هستند که آثارشان در این پرونده مرور شده است.
پروندهی رو تن این تخته سیاه؛ پروندهای برای ماه مهر و مدرسه
#رو_تن_این_تخته_سیاه
#مجله_میدان_آزادی
3⃣4⃣9⃣
@azadisqarr
نام «شجریان» در کشور ما عجین با «ربنا» است. «ربنا» مناجاتی است که شجریان آن را تمرینی و از روی نسخه جواد ذبیحی خواند اما نتیجه این تمرین آنقدر موفق بود که به مدت ۳۰ سال در دقایق نزدیک به افطار از تلویزیون پخش میشد و باعث محبوبیت و نوستالژی چند نسل از «ربنای شجریان» شد. نوستالژیای که این سالها هرچند دستمایه تولید محتوای سطحی خاطرهبازها و هم وعده وعیدهای سیاسی شده باشد باز هم جایگاهش دست نیافتنیست.
«هوشنگ ابتهاج» یا سایه یکی از شاعرانیست که همکاری زیادی با محمدرضا شجریان داشته است و معروفترین و پرتکرارترین روایت همکاری او با شجریان که در صفحات مجازی ذکر میشود مربوط به قطعه «ایران ای سرای امید» است. اما سایه، خاطرهها و حرفها و گفتنیهای دیگری هم درباره شجریان دارد که در کتاب «پیر پرنیاناندیش» از آنها سخن گفته است. یکی از این سخنها درباره «ربنای شجریان» است و آنچه که از نظر سایه باعث به دل نشستن مناجات ربنا شده است.
متن روایت هوشنگ ابتهاج از ربنای شجریان را بخوانید.
#محمدرضا_شجریان
#هوشنگ_ابتهاج
#مجله_میدان_آزادی
#موسیقی
3⃣5⃣0⃣
@azadisqarr
🔹کاغذ اخبار هنر: مهمترین خبرهای هنر و ادبیات؛ تابستان ۱۴۰۳
همچنان معتقدیم، مهمترین خبر تابستان ۱۴۰۳ درگذشت غزلسرای معاصر استاد محمدعلی بهمنی در 84 سالگی است. مجله میدان آزادی که پیشتر، در مطلب مفصلی به زندگینامه و مهمترین کتابها و شعرهای استاد محمدعلی بهمنی پرداخته بود، در پرونده پرترهای به مرور زندگی هنری و آثار او پرداخته است که اینجا در دسترس علاقهمندان است.
🔹اواسط تیرماه مصاحبهای از دختر آلیس مونرو، که در آن فاش کرد سالها توسط همسر مادرش آزار جنسی دیده است و مادرش با اطلاع از این حادثه به زندگی با همسرش ادامه داد، جهان ادبیات بهخصوص کاناداییها را که مونرو از مفاخر ادبیشان بود تحت تاثیر قرار داد.
🔹از دیگر مهم موسیقی در تابستان ۱۴۰۳ میتوان به برگزاری اولین کنسرت در مجموعهی تاریخی تخت جمشید اشاره کرد.
🔹یکی از حاشیههای مهمتر از متن اختتامیه جشنواره ونیز، بیانیهی تنها برندهی چند جایزهای این رویداد جهانی، یعنی سارا فریدلند بود.
فریدلند پس از ادای مقدمات مرسوم، بالای سن در حالیکه جایزهاش را در دست داشت کاملاً صریح گفت: «من معتقدم که این مسئولیت ما به عنوان کارگردان فیلم است که با بسترهای نهادی مصون از مجازات، یعنی اسرائیل، در صحنهی جهانی مقابله کنیم. من در کنار مردم فلسطین در مبارزهی آنها برای آزادی ایستادهام.»
متن کامل کاغذ اخبار هنر تابستان ۱۴۰۳ را بخوانید.
#کاغذ_اخبار
#مجله_میدان_آزادی
3⃣5⃣1⃣
@azadisqart
امروز یکم مهرماه، سوزِ پاییز با خبر تلخی مهمان خانههایمان شد. انفجار یک معدن زغالسنگ در طبس و کشته و مفقود شدن هموطنانمان. آمارها تا این ساعت از جانباختن بیش از ۵۰ کارگر ایرانی حکایت دارد. سال گذشته در تحریریه مجله میدان آزادی پروندهای را پیرامون تصویر کارگران در ادبیات و هنر منتشر کردیم، برای قدردانی از این هموطنان مظلوم و عزیز و نامش را «قهرمانان بیداستان» گذاشتیم. امروز ضمن تسلیتگویی به همه مردم ایران به ویژه خانوادههای مصیبتدیده کارگران شما را به مطالعه این پرونده دعوت میکنیم. همچنین پرونده را با مطالب جدیدی به احترام سوگ مردم ایران در اندوه از دست دادن کارگران شریف طبسی به روز میکنیم.
لئو تولستوی، جان اشتاین بک، هوشنگ مرادی کرمانی، ناصر تقوایی، احمد بیگدلی، محمدعلی گودینی، ناصر موذن، مجید مجیدی، رخشان بنی اعتماد، همایون اسعدیان، رضا میرلوحی و علیرضا داوودنژاد از جمله هنرمندان و نویسندگانی هستند که آثارشان درمورد کارگران در این پرونده مرور شده است.
قهرمانان بیداستان
پرونده ادبیات و هنری کارگری
#قهرمانان_بی_داستان
#مجله_میدان_آزادی
3⃣5⃣2⃣
@azadisqart
اگر در میان رمانهای مختلفی که در ادبیات جهان به توصیف اوضاع کارگران پرداختهاند به دنبال تصاویری دقیق از اوضاع کارگران معدن بگردیم هیچ رمانی را پیدا نمیکنیم که شفافتر و درخشانتر از «ژرمینال» وضعیت این کارگران را به تصویر کشیده باشد.
امیل زولا نویسنده فرانسوی این اثر را که بیگمان مهمترین اثر اوست، در سال ۱۸۸۵ منتشر کرد و در آن نشان داد صنعت فرانسه بر چه بیعدالتی عجیبی بنا شده است. او شرایط کاری بسیار سخت و ناایمن، و دستمزدهای پایین کارگران معادن زغال سنگ را در رمان خود گزارش کرد. در ۱۸۸۴ که رمان ژرمینال به مرور در نشریات فرانسوی منتشر میشد بالاخره قانون اتحادیههای کارگری در این کشور تصویب شد. تعابیر او کماکان تکاندهنده و خواندنی هستند.
«اتیین عاقبت از پشتۀ خاک پایین رفته و به معدن وورو وارد شده بود. کسانی که او به آنها روی میآورد و درباره امکان کار از آنها پرس وجو میکرد همه سر میجنباندند و میگفتند که منتظر مباشر معدن باشد و او را میان بناهای تاریک و پر از سوراخها و کنج و کنارهای سیاهی که پیچیدگی فضاهای درهم و طبقاتشان اضطراب در دل میانداخت آزاد میگذاشتند. اترین پس از آنکه از پلکانی تاریک و نیم ویران بالا رفت خود را روی پل گونهای لرزان یافت. بعد، از سرپوشیده سنگ گیری گذشت و این جایگاه به قدری تاریک بود که او دستها را حایل خود گرفته پیش میرفت تا به چیزی برنخورد. ناگهان دو چشم بزرگ زردرنگ پیش رویش تاریکی را شکافت به زیر برج استخراج و تالار تحویل دم دهانه چاه رسیده بود. درست در همین وقت استادکار چاقی که باباریشوم Richomme صدایش میکردند و چهره با صلابت مهربانش با سبیل درشت سفیدی به دو نیم شده بود به سمت دفتر تحویل میرفت. اتیین به او روی آورد و پرسید:
_ اینجا کارگر نمیخواین؟ هر کاری باشه میکنم!»
متن کامل بریدهای از کتاب «ژرمینال» اثر امیل زولا را در پروندهی قهرمانان بیداستان بخوانید.
#قهرمانان_بی_داستان
#مجله_میدان_آزادی
3⃣5⃣3⃣
@azadisqart
تازگی در غزلهای منزوی تاریخدار نشد و شد یک ویژگی همیشگی و بدون تاریخ مصرف. این تازگی نه با غزلهای «از کهربا و کافور» که از غزلهای «حنجرهی زخمی تغزل» شروع شده بود؛ شعرهایی که در سالهای جوانی شاعر سروده و چاپ شد و منزوی در مقدمهای که در بازنشر این کتاب حدود سی سال بعد نوشته، دربارهی چند غزلِ افزوده بر آن، گفته است که اینها پارههایی از جوانی مرا با خود حفظ کردهاند و من امروز جوانی خودم را بسیار دوست میدارم و یادگارهایش را نیز هم.
هیچ دورخیزی نکرده بودم برای اینکه یک شعر جدید بنویسم؛ یک غزلی که تازه باشد و مثلاً ربطی به غزلهای گذشتگان نداشته باشد؛ اصلاً چنین چیزی در ذهنم نبود. اگر در این غزل یک تازگی هست که هست، به نظرم در دو سه عامل میتوان این را جستوجو کرد: یکی اینکه احتمالاً ذهنیت من یک عنصر تجددطلب و تازهجو بود یا حداقل چنین چیزی در ذهنیت من بود. دوم اینکه...
متن کامل غزلهای منزوی؛ تازگی نگاه؛ تازگی کلام را بخوانید.
#حسین_منزوی
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
3⃣5⃣4⃣
@azadisqarr
کوین اسپیسی در مصاحبهای گفته بود: «در مکالمهای که با بیل کلینتون داشتم او جملهی بسیار جالبی بیان کرد؛ کلینتون خطاب به من گفت: نود و نه درصد کارهایی که شما در آن سریال انجام میدهید کاملاً واقعی هستند، ولی یک رئیسجمهور هیچ وقت نمیتواند لایحهی آموزش و پرورش را به آن سرعت به مرحلهی اجرا برساند.» شاید نود و نه درصد کمی اغراقآمیز به نظر برسد اما گفتهی بیل کلینتون به موضوع واقعی بودن اتفاقات سیاسی سریال اشاره دارد. به این ترتیب، «خانهی پوشالی» نهتنها بستری برای نشان دادن اختلافات و فساد داخل سیستم دولتی آمریکا بود، بلکه مضامین سیاسیاش خصوصاً پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و رسواییهای انتخابات ترامپ با اتفاقهای واقعی پیوند خورد. همهی اینها سریال را به موضوعی قابل بحث در میان مخاطبان تبدیل کرد، باورپذیری آن بیشتر شد و حتی توانست عنوان سریالی «پیشگامانه» را به خود اختصاص دهد.
شاید یکی از مهمترین دلایل این توفیق، حضور عوامل اصلی سازنده همچون بو ویلیمن و مشاور سیاسی او، جی کارسن در عرصهی سیاسی و در کنار سیاستمدارانی همچون هیلاری کلینتون و هاوارد دین باشد. ضمن اینکه نویسندهی رمان، مایکل دابز نیز رئیس ستاد مارگارت تاچر بود. همچنین کوین اسپیسی نیز برای درک و دریافت حال و هوای یک سیاستمدار چند روزی را در کنار کوین مککارتی، یکی از اعضای حزب جمهوریخواه مجلس گذراند. از سوی دیگر، سریال موضعگیری این کشور در ارتباط با کشورهای دیگر ازجمله روسیه و ایران را نیز نشان داد. عوامل سازندهی این سریال بهصورت آشکار و پنهان روسیه را تحقیر کردند و این کشور را ظالم و عقبماندهی فرهنگی نشان دادند. در جایی هم از زبان یکی از شخصیتها، ایران را کشوری با مردمی وحشی معرفی کردند. کلر آندروود نیز ایران را کشور تروریستی میداند که با کمک روسیه به لحاظ موشکی مسلح میشود.
متن کامل ریویوی سریال خانه پوشالی را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#خانه_پوشالی
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣5⃣5⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ۱۰ شعر از بهترین شعرهای پاییزی
پاییز کوچک من،
گنجایش هزار بهار
گنجایش هزار شکفتن دارد
پاییز، بر خلاف فصل بهار که به حیاتبخشی معروف است و رویش، فصلی است که نمایشی دیگرگون و البته دیدنی راهانداخته. نمایشی که مرگ نمادین گیاهان را برای بینندگانش به اجرا درآورده است. نمایشی که شاید برای خیلی از ما تکراری شده و از عادتهای ذهنیمان فراتر نمیرود. حال و هوای مردم قدیم را فقط کودکی میفهمد که برای اولین بار از دیدن ریزش برگی از درخت با تعجب میایستد و با برق چشمان خاصی نظارهگر آن است. اما یک شاعر هم در هر زمانهای که زندگی میکند، به دنبال کودکی کردن است و دیدن نادیدنیها.
شاعران دورههای مختلف تاریخی، بسیار علاقمند به تصویر کشیدن زیباییهای این نمایش نمادین مردگان بودهاند. تا این حد که در دورههای قدیم و همین زمانهی اطراف ما، دفترهاشان را پر بکنند از کلمات به نظم در آمدهی پاییزی! در این نوشته، سعی شده است که از دریچهی شعرهای کلاسیک و معاصر، به تماشای پاییز بنشینیم.
متن کامل فهرست ۱۰ شعر از بهترین شعرهای پاییزی را بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
3⃣5⃣6⃣
@azadisqart
سعید آقاخانی برای ساخت این سریال، همکاری موفقیتآمیز خود را با امیر وفایی تکرار کرده است. امیر وفایی در هر پنج فصل از سریال «نون خ» نویسندگی کار را بر عهده داشت و توانست با یک قصهی روان، داستانی روایت کند که به تجربیات فرهنگی مخاطب ایرانی نزدیک است. چنین داستانی همراه با مهارت آقاخانی در کارگردانی، سریالی شد که در مجموع توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. «راز بقا» نیز به همین منوال از داستانی ساده، روان و نزدیک با فرهنگ مخاطب ایرانی ساخته شده که میتواند لحظات خندهدار بسازد.
«راز بقا» در مقایسه با سایر آثار طنز شبکهی نمایش خانگی توانسته استقلال خود را حفظ کند؛ چراکه به تکرار نیفتاده و فرمولهای پولسازی و مخاطب خریدن را بیرویه مصرف نمیکند. مثلاً در حالیکه شاهد مصرف بیرویهی ستارههای بازیگری در آثار نمایش خانگی هستیم، «راز بقا» در کنار چند چهره، ترکیب بقیهی بازیگران را مستثنا از چنین قاعدهای چیده است. همچنین این سریال در برههای توانست رضایت مخاطبان را با روایت بیآلایش خود جلب کند که سریالی مانند «نیسان آبی»، کمدی را غوطهور در لودگی ارائه میکرد و سریالی مانند «هیولا»، نمایشی پرزرقوبرق در طراحی صحنه و لباس به راه انداخته بود.
متن کامل ریویوی سریال راز بقا را در پروندهی هزار و یک سریال بخوانید.
#راز_بقا
#سعید_آقاخانی
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣5⃣7⃣
@azadisqart
🔹فهرست: بهترین سریالهای جنایی ایرانی و خارجی
ژانر جنایی همواره طرفداران زیادی داشته و دارد. برای کسانی که درگیر مسائل عادی روزمرهاند، تماشای داستانهای جنایی یکی از بهترین راههای قطع ارتباط از اتفاقات سادهی پیرامون است. این موضوع از چشم کارگردانها نیز مخفی نمانده، تا جایی که سالانه بیش از بیست سریال هالیوودی در این ژانر ساخته یا بهروز میشوند.
آلفرد هیچکاک، اسطورهای که امروزه از شیوهی روایتش در انواع قصهگویی سینمایی استفاده میشود، پیشگام ساخت اینگونه فیلمها و سریالها بود. شاید بتوان گفت حتی بهترین کارگردانها بخواهند یا نخواهند، در ساخت آثارشان وامدار ژانر جنایی و هیچکاک هستند.
در این ژانر کارآگاهان، پلیسها، وکیلها، جنایتکاران و بیگناهان در برابر یکدیگر قرار میگیرند و حل پروندههای جنایی برای مخاطبی که فقط در جایگاه تماشا قرار گرفته است، هیجانانگیز به نظر میرسد. در ادامه فهرستی از برترین سریالهای این ژانر به انتخاب شما را معرفی میکنیم.
متن کامل فهرست بهترین سریالهای جنایی را در پروندهی هزار و یک سریال بخوانید.
#فهرست_آثار
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣5⃣8⃣
@azadisqart
در بیبیسی نیوز ژاپن ذکر شده که درام اوشین جهان را مجذوب خود کرد و در فرهنگ دیگر کشورها نیز بسیار تأثیر گذاشت، در حدی که لغت اوشیندروم (اوشین+سندروم=سندروم اوشین) ساخته شد. گفته میشود که شخصیت اصلی این داستان تقریباً با الهام از زندگی کاتسو وادا و شیزوئه مارویاما ساخته شده است. کاتسو وادا همسایهی کارگردان سریال بوده و الهامبخش او برای خلق این شخصیت. کاتسو وادا مادر کازو وادا رئیس فروشگاههای زنجیرهای یاوهان (Yaohan) بود که در جنگجهانی دوم با سختکوشی فراوان توانست تا کسب و کار خانوادگیشان را از ورزشکستگی نجات دهد. شیزوئه مارویاما نیز الگوی دیگری بود که شخصیت اوشین از آن برگرفته شده است. داستان زندگی او توسط دخترش در کتاب «میراث مادران ما» به چاپ رسید و سوگاکو هاشیدا صحنههایی از کتاب را در اثر خود به تصویر کشید، مانند صحنهای که اوشین روی الوارهای بهم وصل شدهای که به عنوان قایق استفاده میشده در رودخانهای طولانی در حال حرکت است. دختر شینزوئه مارویاما بیان میکند که مادرش با اشک به تماشای این سریال مینشسته و داستان سخت زندگیاش را به یاد میآورده است.
در ژاپن معتقدند اشکهایی که برای زندگی سخت اوشین ریخته شد باعث تقویت این کشور شده و از این سریال بهعنوان «قدرت زندگی» یاد میکنند. به عبارت دیگر، مردم ژاپن زندگی سخت اوشین تانوکورا و تلاشهای او برای حفظ زندگی و خانواده توام با کار طاقتفرسا را الگوی موفقیت در زندگی خود قرار دادند.
متن کامل ریویوی سریال اوشین را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#اوشین
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
3⃣5⃣9⃣
@azadisqart