🔶 علائمی که نشان میدهد تیک عصبی دارید
میگنا- حدود 25 درصد از کودکان و 1 درصد از بزرگسالان #تیک_عصبی را تجربه میکنند. این اختلال معمولاً پسرها را بیشتر از دخترها درگیر کرده و سن شیوع آن در 7 سالگی است ولی گاهی در اوایل بلوغ و بزرگسالی نیز ظاهر میشود. تیکها در حالت عادی عمری کوتاه دارند و تقریباً تا یک سال بعد از ظاهر شدن بهبود مییابند.
#تیکها اغلب ارثی هستند و با عواملی مانند احساس گناه، استرس، اضطراب، خستگی، سرزنش شدید، کمبود خواب و هیجان و تنش بیش از حد، شدت پیدا میکنند......👇👇
http://www.migna.ir/news/49248/preview/
🔶 توانایی مراقبت از خود نیاز اصلی کودکان
میگنا-هر چه #کودک توانایی حرکتی بیشتری به دست میآورد، امکان فاصله گرفتن او از والدینش بیشتر میشود. بنابراین در مواردی که والد در کنار کودک حضور ندارد، نظارتی بر #آسیبهای احتمالی نیز وجود ندارد.
در این شرایط مهم است که کودک بداند برای حفظ خود از هر نوع آسیب چه رفتاری باید داشته باشد و درواقع چه مهارتهایی باید بیاموزد. یکی از انواع مهارتهای ضرری که هر کودکی باید از آن آگاه باشد، مهارت مراقبت از خود در آسیبهای جنسی است.
در بسیاری از تجاوزها و آزارهای جنسی که کودکان با آن برخورد داشتهاند، آگاه نبودن کودک از حریم خود و اینکه چه برخوردی با آزارگر داشته باشد، او را طعمه راحتی برای آزارگران قرار داده است.
هرچند کودکان تا حدود سنین نوجوانی نیازمند حمایت و مراقبت بیشتری از جانب والدین خود هستند، با اینوجود گاهی در موارد غیرمنتظره افرادی که والدین اطمینان کافی نسبت به آنها دارند، از شرایط اعتماد والدین سوءاستفاده کرده و به کودک نزدیک میشوند. بنابراین، حتی خود والدین نیز باید نسبت به این امر آگاهی بیشتری کسب کنند و با دقت بیشتری افراد مورد اعتماد خود را انتخاب کنند.
از سوی دیگر، واکنشهای #هیجانی والدین در ارتباط بااندام جنسی کودک، میتواند ترس از گزارش تهدیدهای آزارگران را به همراه داشته باشد.
درواقع آنچه والدین نگران آن هستند، ترس از آگاهی خارج از سن کودک در مورد مسائل جنسی است. غافل از اینکه آگاهسازی کودک متناسب با سن او میتواند او را از آسیب برهاند و یا از آسیبهای احتمالی بیشتر جلوگیری کند.
بهطورکلی عدم آگاهی کودک و والدین درزمینه #خود_مراقبتی و ترس کودک از واکنش والدین به دلیل نبودن رابطه صمیمانه بین کودک و والدین ازجمله مواردی است که میتواند زمینه را برای آسیبهای جنسی در کودکی فراهم کند و این آسیبها را نیز ادامهدار کند....👇👇
http://www.migna.ir/news/49249
فهمیه صانعی
روانشناس کودک
🔶 نقش الگويي مادران در ازدواج دختران
ميگنا- ما در مورد عشق و روابط، در دوران کودکی می آموزیم. به عنوان یک نوزاد و پس از آن کودک، دلبستگی هایی که ما با مراقبان اولیه خود شکل می دهیم، معمولا مادرمان به ما، در مورد عشق و روابط آموزش می دهند. باحضور مادری که هشیار و نسبت به نیازهای ما حساس است و از طریق حرکات و کلمات به طور پیوسته و قابل اعتماد به ما پاسخ می دهد، یک کودک می آموزد که جهان یک مکان امن با افرادی است که از او مراقبت می کنند؛ این یادگیریها به عنوان الگوهای کارکردی #ارتباطی در ناخودآگاه، بطور قابل ملاحظه ای در طول یک دوره عمر، ثابت باقی می مانند و درونی می شوند.
با یک مادر بی توجه، کسی که فریادها یا گریه هایمان را نادیده می گیرد یا هیچ تلاشی برای تسکین ما ندارد ، یک کودک می آموزد که جهان جای قابل اعتمادی نیست و او به حال خود رها شده است. او یاد می گیرد که احساساتش را خاموش کند تا از خود محافظت کند؛ این کودک با یک #سبک_اجتنابی از دلبستگی تا دوران بزرگسالی رشد می کند.
با مادری که گاهی اوقات وجود دارد و گاهی اوقات نه، کودک برای تطبیق دادن خود با دنیا از یک راهکار نابهنجار استفاده می کند و #سبک_دلبستگی مضطرب را تا بزرگسالی توسعه می دهد. وقتی که که این دختر بالغ می خواهد ارتباط نزدیک و صمیمی برقرار کند، همواره احساس خطر می کند، چرا که او می ترسد از اینکه ترک یا طرد شود؛ این باعث می شود او احساساتی بی ثبات داشته باشد.
برخی از #دخترانِ محروم از عشق #مادر، صادقانه معتقدند وقتی که از زیر نفوذ روزمره مادران خود رها شوند آنگاه قادر خواهند بود گذشته را پشت سر بگذارند. آنها ممکن است برای رفتارهای مادرانشان نسبت به خود، دلیل تراشی کنند، زیرا هنوز هم امیدوار هستند که بتوانند عشق مادرانشان را به دست بیاورند، یا ممکن است تنها بخواهند آرامش فعلی را حفظ کنند و سعی کنند همه چیز را طبیعی و عادی ببینند.و برخی دیگر می دانند که به کمک نیاز دارند و وارد درمان میشوند و شروع به درک این فرآیند که چگونه تحت تاثیر گذشته قرار گرفته اند، می کنند ...... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49250/preview/
🔸 تهیه کننده: نرگس سادات رحمت الهی
🔹 دوره دکتری تخصصی مشاوره خانواده
🔶 روزی که دخترم را در اینستاگرام پیدا کردم
میگنا- پدر و مادر بودن وظیفۀ تناقضآمیزی است. تا وقتی فرزندتان کوچک است، باید با همۀ توانتان از او مراقبت کنید، و اگر در انجام این کار موفق شوید و فرزندی قوی و مستقل بزرگ کنید، رهایتان میکند و به دنبال ساختن زندگی خودش میرود. گاهی دلتان لک میزند که دوباره به شما پناه بیاورد، یا چیزی از زندگیاش تعریف کند، ولی دریغ از یک کلمه حرف مشترک. اینجور وقتها، شاید شبکههای اجتماعی بتواند کمکتان کند تا بچههایتان را دوباره بشناسید.
به ندرت چیزی پیدا میشود که از محبتکردن به دختری ۱۵ساله دردناکتر باشد، مخصوصاً وقتی این دخترْ بچۀ خودتان باشد. از هر مادری که #دوران_بلوغ دخترش را از سر گذرانده بپرسید و او همدلانه سر تکان خواهد داد و حتی شاید در آغوشتان بگیرد؛ آغوشی که نصیبتان نمیشود.
#دوستانم میگویند، این هم میگذرد. بله، در ذهنت این را میدانی، اما قلبت مثل کیسۀ بوکس پارهای است که محتوایتش دارد بیرون میریزد. بیشتر از یک دهه فرزندنت را بزرگ میکنی، تغذیهاش میکنی، بغلش میکنی، در تکالیف مدرسه کمکش میکنی، موهایش را میبافی، مراقب #بازیهای کودکانهاش با بچههای دیگر هستی و هنگام رد شدن از خیابان دستش را میگیری، بعد ناگهان جلویت را میگیرد. در اتاقش را محکم میبندد. هر از گاهی در میزنم و وارد میشود، اما همیشه حس مزاحم را دارم.
#آرزوی آن شبهایی را دارم که دخترم، پائولینا، نمیتوانست بخوابد و تن کوچکش را به نرمی بدن خودم میچسباندم، گرمای وجودش با گرمای بدنم درمیآمیخت و هر دویمان بیهوش میشدیم.
این روزها بهزحمت میبینمش یا با او صحبت میکنم. مشغول کارهای مدرسه است و وقتی زمان آزاد دارد ترجیح میدهد با دوستانش باشد. متوجهم. تکههایی از زندگیاش را میشنوم که از اتاقش در طبقۀ بالا طنینانداز میشود، مکالماتش، خندههایش و آهنگهای محبوبش که گاهی در ماشین از آیفونش پخش میکند..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49255/preview/
🔶 تاثیر ویروس HIV بر عملکرد #مغز کودکان
ميگنا- در این مطالعه، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان عملکرد عصبی-روانشناختی سه گروه از کودکان ۵ تا ۱۱ ساله را بررسی کردند: کودکانی که قبل از تولد مبتلا به HIV شده و تحت درمان با ART بودند، آنهایی که در معرض ویروس HIV بودند اما HIV منفی بودند؛ و آنهایی که هیچوقت در معرض HIV قرار نگرفته بودند.
محققان متوجه شدند کودکان مبتلا به ویروس HIV حتی با وجود انجام درمانهای اولیه و مراقبتهای خوب پزشکی، با چالشهای جدی عصبی-شناختی مواجه بودند. «مایکل بویوین»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما دریافتیم کودکان مبتلا به #ویروس HIV در زمینه برنامه ریزی و فکرکردن با مشکلاتی روبرو هستند که تفاوت شأن در این زمینه با سایر #کودکان به مرور زمان افزایش مییابد چراکه این مهارتها در کودکان عادی در طی سالهای مدرسه رشد میکند.»...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49264/preview/
🔶 عوامل روانی تأثیرگذار در رابطه از نگاه یونگ
◽ ساختار روان در روانکاوی یونگ▫▫▫
میگنا- روان از قطعات تکه تکه شده ی انرژی، عقده ها و اشکال کهن الگویی تشکیل شده است. فرصت فراوانی برای فرافکنی وجود دارد. از آنجاییکه هرگز نمی توانیم بفهمیم که کدام انرژی ها به صورت مستقل عمل می کنند و حجابی از #توهم را آن گونه که می شناسیمش، روی دنیا می اندازند.”کانت” باعث شد روانشناسی به عنوان ردیابی کردن فرآیند درونی ضروری شود.”تمام روابط، با فرافکنی آغاز می شوند.”
#ایده غلط و تاثیرگذار دیگر که بشر را پیش می برد یا به قولی انگیزه انسان هاست، خیال”دیگری معجزه گر”است. این فکر که فردی در دنیای بیرون وجود دارد که دقیقا از همه لحاظ مناسب ماست، کسی باعث خواهد شد زندگی ما جواب دهد، کسی که برای ما حکم یک روح در دو بدن را دارد. کسی که همیشه در کنار ما خواهد بود، ذهن ما را خواهد خواند، می داند که ما چه می خواهیم و عمیق ترین نیازهای ما را برآورده می کند. پدر یا مادر خوبی که از ما در برابر درد و رنج محافظت خواهد کرد و اگر ما خوش شانس باشیم، کاری می کند که نیاز به سفر خطرناک “تکامل فردی”نداشته باشیم. تقریبا همه فرهنگ های عامه به واسطه این ایده و اثرات سوء آن انرژی می گیرد. جست و جو برای “دیگری معجزه گر”، در پشت پرده جست و جوی “دیگری معجزه گر”، قدرت کهن الگویی انگاره های مربوط به والدین قرار دارد. الگوهای فکری مربوط به خود و “دیگری”و تعاملات بین این دو از تجربیات اولیه شکل می گیرد.
بسیاری از زوج ها که مدتی طولانی با هم زندگی می کنند، اغلب شبیه یکدیگر می شوند. جذب شدن ابتدایی به طرف مقابل، تاحدود زیادی به واسطه ی انگاره ی مربوط به پدر و مادر هدایت می شود.
نمی توان عمق و نیرومندی انگاره ای را به طور دقیق دانست یا فهمید، چرا که ناخودآگاه است و نیز، قبل از اینکه هوشمندی وجود داشته باشد که بخواهیم درباره ی آن تامل کنیم، چنین موردی درون ذهن ما برنامه ریزی شده است.
همسری که به دنبال او هستیم، باید برای مثال ثبات داشته و قابل اعتماد باشد، یا حس امنیتی که زمانی پدر یا مادر فراهم می کردند را به ما بدهد.
گاهی اوقات فرد به رابطه پایان می دهد و آگاهانه تلاش می کند با فردی که کاملا متفاوت است رابطه قلبی برقرار کند، پس از مدتی متوجه می شود که تعاملاتی آشنا تکرار می شود که از ویژگی های رابطه پیشین بود. البته آن چیز که تکرار می شود، مجموعه نیروهای روانی مربوط به رابطه است نه ظاهر بیرونی آن. ما به دنبال چیزهای می رویم که برایمان شناخته شده و آشناست. حتی اگر آن چیز آشنا، زخم زننده و آسیب رساننده باشد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49261
🔶 دلایل اهمیت سلامت معنوی
میگنا- در تعریف سلامت از دیدگاه #سازمان_بهداشت_جهانی آمده که "سلامت یک حالت دینامیک از تامین رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است و نه فقط نبودن بیماری و نقص عضو". به عبارت دیگر همانگونه که از این تعریف برمی آید ، سلامت علاوه بر جنبه های جسمانی، دارای ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی نیز هست.
از نظر پیشینه، طی نیم قرن اخیر، رفته رفته مجامع علمی متوجه بعد دیگری از #سلامت، تحت عنوان سلامت معنوی شده اند که گرچه متقدمان علوم پزشکی به آن عنایت داشتهاند ولی به دنبال رنسانس علمی در اروپا و رشد سریع علوم در بخشهای مادی و جدایی علم از دین و #معنویت در این بستر تاریخی، مغفول واقع شده بود.
نهضت استخراج و طبقه بندی علمی جنبه های معنوی سلامت با توجه به بستر محیای آن در متون اسلامی و نیز سابقه غنی آن در فرهنگ ایرانی و عنایت اطباء و علما در طول تاریخ، اقدامی است که در سالیان اخیر در حال پیگیری و توجه است و در سال ۱۳۹۷ منجر به انتشار اولین نسخه دانشنامه سلامت معنوی شد.
مطالعه قند و لیپید تهران که یکی از مطالعات جامع مبتنی بر جمعیت بوده زمینه را برای پژوهش این بعد از سلامت فراهم ساخته است.
دکتر پریسا امیری، رییس مرکز تحقیقات تعیین کننده های اجتماعی سلامت پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، اخیرا به بررسی ارتباط سلامت معنوی با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بزرگسالان تهرانی پرداخته است .
وی با اشاره به اینکه این مطالعه با ابزار پرسشنامه و تجزیه و تحلیل پاسخ های آن بر روی حدود ۱۶۰۰ نفر انجام شده، گفت: "یافته های مطالعه قند و لیپید تهران ارتباط سلامت معنوی با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت را در بین زنان و مردان تهرانی نشان میدهد."
این عضو هیات علمی افزود: بر اساس بررسیهای انجام گرفته، ارتباطی مثبت بین مولفه شناختی/عاطفی سلامت معنوی با بعد روانی کیفیت زندگی در زنان و مردان وجود داشت و همچنین در خصوص بعد جسمانی کیفیت زندگی، این ارتباط به شکلی غیرمستقیم و به واسطه اثر بعد روانی در زنان و مردان مشاهده شد.
امیری در ادامه توضیح داد: معنویت به دلیل فراهم کردن چارچوبی برای توصیف تجارب زندگی و ایجاد حس یکپارچگی و اتصالات وجودی، به ارتقاء سلامت روان کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه بدون سلامت معنوی، دیگر ابعاد زیستی، روانشناختی و اجتماعی نمیتوانند عملکرد مطلوبی داشته باشد یا به حداکثر ظرفیت خود برسند، اضافه کرد: فقط با درنظر گرفتن این جنبه است که بالاترین سطح کیفیت زندگی مرتبط با سلامت که هدف نهایی مداخلات مرتبط با سلامت است، قابل دستیابی خواهد بود.
این متخصص آموزش بهداشت توضیح داد: برخورداری از معنویت از طریق مقابله مذهبی مثبت شامل روشهایی مانند دعا، اعمال خیرخواهانه در شرایط منفی، ادراک رابطه با خدا، اعتقاد به هدف خیرخواهانه برای زندگی و حس ارتباط با جامعه مذهبی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت را افزایش میدهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49272/preview/
کتابهای زرد روانشناسی و موفقیت همچنان پرفروشاند!
میگنا: کتابهایی که در حوزه روانشناسی و راههای رسیدن به #موفقیت و #خوشبختی در بازار نشر، پخش شدهاند، این روزها فروش بالایی دارند؛ گویی مشکلات و سختیهای اقتصادی و اجتماعی، مردم را به سمت خرید این گروه از کتابها هدایت میکند. نمیتوان نادیده گرفت که دسترسی مردم به #کتابهای_زرد_روانشناسی موفقیت در ایستگاههای مترو و بساطیهای کنار خیابان با تخفیف ۵۰ درصد، سادهتر میشود، اما چرا جامعه ما تا این اندازه در جستوجوی میانبری برای رسیدن به موفقیت است؟ آیا این کتابها میتوانند مردم را برای پولدار شدن راهنمایی کنند؟
▫ سرانه کتابخوانی در ایران پایین است، این در حالی است که کتابهای روانشناسی و راههای رسیدن به زندگی بهتر فروش بالایی دارد.
مصطفی اقلیما، جامعهشناس، درباره چرایی این دوگانگی توضیح داد: کتابخوان نیستیم و علاقهای هم به این موضوعها نداریم، اما آرزوهای خود را در این #کتابها پیدا میکنیم. بزرگترین مشکل ما به دلیل فشارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه شکل گرفته است؛ بههمین دلیل است که در #کمبود روابط عاطفی، اهداف بلندمدتمان یا حتی دوستی که بتوان با او صحبت کرد، به خواندنِ این سبک کتابها و شرکت در دورههای رسیدن به #موفقیت تمایل پیدا میکنیم. حتی خیلی از زنها و مردها به سمت فالگیرها میروند. افراد همه مشکلات خود را در رویا میتوانند حل کنند.
خواندن کتاب، آن هم کتابهایی که بهراحتی و با تخفیفهای بالا در دسترس است، در مقایسه با شرکت در دورههای دستیابی به موفقیت و مراجعه به #روانپزشک روشی ارزانقیمت به شمار میرود. اقلیما دراینباره توضیح داد: محتویات کتاب با زندگی ما هماهنگ نیست، در نتیجه خیلی از افراد دچار تضاد میشوند. برخی #روانشناسان میگویند که آنها افسرده شدهاند، اما افراد افسرده نیستند، آنها وقتی میبینند چیزی که خواندهاند با آنچه در جامعه رخ میدهد، هماهنگ نیست، امید و هدف زندگی خود را از دست میدهند و تبدیل به افرادی بیحوصله میشوند و نه افسرده. دیگر نمیخواهند از جای خود تکان بخورند، کاری کنند و نمیدانند که به کجا خواهند رسید.
او بیان کرد: تا زمانی که زیرساختها و قوانین جامعه اصلاح نشود مشکلات درمان نمیشود. وقتی افراد از زندگی خسته میشوند و دنبال آرامش هستند، دنبال هر چیزی میروند که به آنها آرامش بدهد. به همین دلیل است که روی این کتابها سرمایهگذاری میشود و ناشران و روانپزشکانی که برای بیمار قرص آرامشبخش تجویز میکنند، همیشه مشتری ثابت دارند....... ادامه گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49274/preview/
🔶 افتتاح مجتمع مشاوره و خدمات روان شناختی آموزش و پرورش در مشهد
میگنا: قاسمعلی خدابنده مدیر کل آموزش و پرورش استان در آیین افتتاح مجتمع مشاوره و خدمات روانشناختی شهید مطهری آموزش و پرورش ناحیه یک مشهد تاسیس #مراکز مشاوره را از جمله کارهای خوب و تاثیرگذار در حوزه دانش آموزی دانست و عنوان کرد: بحث آسیب های اجتماعی طی چند سال گذشته برای همه مسئولین نظام دغدغه مندی ایجاد کرده است و همین موضوع باعث شده پیشگیری از این آسیب ها مسیر خوبی را در پیش گرفته و اقدامات خوبی در دستگاه ها و به خصوص در آموزش و پرورش صورت پذیرد.
وی افزود: در حال حاضر ۴۹ #مرکز_مشاوره_دانش آموزی در سطح استان وجود دارد به این معنی که تمام مناطق و شهرستان های استان خراسان رضوی یک مرکز مشاوره داشته و با افتتاح این مرکز دو ناحیه در سطح شهر #مشهد دارای دو مرکز مشاوره دانش آموزی هستند.
خدابنده با اشاره به لزوم توجه به #پیشگیری از آسیب های اجتماعی در میان جعیت دانش آموزی خاطر نشان کرد: دانش آموزان به لحاظ شرایطی که دارند در معرض #آسیب بیشتری نسبت به سایر اقشار قرار دارند، به همین جهت اگر در سنین نوجوانی و بلوغ اقدامات پیشگیرانه انجام پذیرد بسیاری از مشکلات در حوزه آسیب های اجتماعی حل خواهد شد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین از رونمایی از اطلس خطرپذیری آسیب های اجتماعی دانش آموزان استان خبر داد و گفت: #نقشه_خطرپذیری دانش آموزان برای کل استان خراسان رضوی ترسیم شده و برای همه مدارس ارسال شده است، در این اطلس آسیب هایی که ممکن است برای دانش آموزان هر منطقه رخ بدهد و راهکارهایی که برای جلوگیری از بروز این خطرات باید انجام پذیرد پیش بینی شده است.
وی ضمن اشاره به برنامه های خوبی که در حوزه مشاوره استان صورت پذیرفته گفت: علی رغم کمبودهایی که در حوزه نیروی انسانی وجود دارد با این حال همکاران ما تمام تلاش خود را بکار بسته اند و در سال جاری دبیرخانه مشاوره کشوری به استان #خراسان_رضوی واگذار شده که نشان از توانمندی همکاران ما در این حوزه است......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49276/preview/
🔶 گسترش یک پدیده شوم ضد اجتماعي:
🔴 تسویه حساب در خیابان!
میگنا: قمهکشی خیابانی برای «هانی کرده» یکی از اراذل شناخته شده تهران در روزهای اخیر بحثهای زیادی را مطرح کرده است. از وحید مرادی گرفته تا هانی کرده همه این اتفاقها یک ماهیت دارند؛ آن هم اینکه تسویهحسابها به خیابان کشیده شدهاند و افزایش یافتهاند. جامعهشناسان و آسیبشناسان اجتماعی نزاع و درگیری را بهعنوان یکی از عمدهترین آسیبهای اجتماعی در جامعه امروز ایران برشمردهاند. نزاع بهطور اعم و صورت جمعی آن بهطور اخص در هر جامعهای همیشه بهعنوان یکی از مسائل اجتماعی مطرح بوده است و در صورتی که عمومیت پیدا کند و موجبات #جریحهدار شدن افکار عمومی شود، بهعنوان یک #جرم از لحاظ جامعهشناختی بدان پرداخته میشود.
تسویهحسابهای #خیابانی با ایجاد اخلال در روابط اجتماعی، فضایی آکنده از بغض، #کینه و دشمنی را در میان افراد به وجود میآورد که این امر با زمینهسازی برای ایجاد #نزاع و تنشهای بعدی، جامعه را از نظر مادی و معنوی متضرر میکند.
◻ چرا با وجود پلیس ورزیده و دوربینهای خیابان، برخی هراسی از این رفتارها ندارند؟
منوچهر ثابتی، جامعهشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با این موضوع میگوید: چند سالی هست که این موضوع تبدیل به معضلی خیابانی شده است. من چند وقت پیش گزارشهای پلیس را میخواندم که نشان میداد این معضل افزایش پیدا کرده است. خود من اتفاقاً بعد از این ماجرای «هانی کرده» داشتم به این میاندیشیدم که چطور امکان دارد در این جامعه ما که اینقدر نظارت رسمی وجود دارد و پلیس ایران هم پلیس قوی و ورزیدهای است، با این تکنولوژی که آنها دارند و رصد میکنند و دوربینهایی که در سطح خیابانها هست، این اتفاقها میافتد. با اینکه همه میدانند چنین نظارتی وجود دارد، اما هراسی از این رفتارها ندارند........ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49281/preview/
🔶 دختران و پسرانمان را چطور تربیت کنیم؟
ميگنا- تربیت یکی از مباحث مهم و چالشبرانگیز #خانوادهها است، اما در این میان اینکه #تربیت دختران سختتر است یا پسران سوالی است که نمیتوان بهطور دقیق به آن پاسخ داد. اما نکتهای که نباید در هیچ شرایطی از نظر دور داشت این است که در نحوه تربیت آنها تفاوتهایی وجود دارد و به تناسب آن باید برخوردهایی متفاوت اعمال شود.
🔹 تفاوت در بازی: یکی از تفاوتها به بازی پسران و دختران برمیگردد. پسرها دوست دارند تکاپوی بیشتری داشته باشند و اسباببازیهای پرصدا و پرزرقوبرق را ترجیح میدهند مثل اتومبیلهای آژیردار. پسرها کمی بیاحتیاطند و در بازیها گاهی خرابکاری میکنند و برای همین باید #والدین به بازی پسرها نظارت داشته باشند. اما دخترها معمولا بازیهای آرامتر را ترجیح میدهند. آنها نیازی ذاتی به پرستاری از دیگران دارند و به همین دلیل به بازی با عروسک و حیوانات خانگی علاقه نشان میدهند. آنها هنگام صحبت با اسباببازیهایشان، از تعارفات ملایم و تکگویی استفاده میکنند که متضاد شیوه ارتباطی بیشتر پسرها هنگام بازی است.
🔹 تفاوتهایگفتاری: این نکته را در نظر داشته باشید که ارتباط برقرار کردنتان با توجه به اینکه پسر دارید یا دختر متفاوت است. دختران معمولا زودتر یاد میگیرند که حرف بزنند و تمایل بیشتری به حرف زدن نشان میدهند. آنها از گوش دادن به صحبتهای پدرومادرشان لذت میبرند و معمولا بهطور مفصل آنچه برایشان اتفاق افتاده تعریف میکنند و پاسخهای طولانی میدهند. پسران کمحرفترند، آنها به اندازه دختران به جزییات گفتوگوها توجه نشان نمیدهند و پاسخهایشان یکی، دو کلمهای و در حدی است که اصل قضیه را برساند. این خصوصیت پسران احتمالا بهخاطر طبیعت شلوغ کار آنها و عدمعلاقهشان به نشستن و حرف زدن هنگامی است که میتوانند اینور و آنور بروند.
🔹 تفاوت در اعتمادبهنفس: پسران و دختران دیدگاه متفاوتی با هم دارند و برای همین باید والدین بیشتر حواسشان به دخترها باشد؛ دختران بسیار زودتر از پسران با مسائل مربوط به اعتماد بهنفس درگیر میشوند و لازم است والدین به نگرانیهای دخترشان دراینباره که ممکن است در سنین پایینی - حدود ٥ سال- بروز کند، توجه نشان دهند. مشکلات مربوط به کاهش اعتماد به نفس در پسران، معمولا در سنین پیش از بلوغ خود را نشان نمیدهد. از آنجا که پسران معمولا کمتر با خودشان مشکل دارند، راحتتر میتوان آنها را در این زمینه قانع کرد.
◻ اشتباهات تربیتی والدین
اشتباهات همیشه مختص کودکان نیست و پیش میآید که والدین در تلاش بر تربیت صحیح کودکانشان در دام اشتباهاتی بیفتند که بیشک در آینده کودکانشان بیتأثیر نخواهند بود. این اشتباهات در قبال دختران و پسران تفاوتی ندارد و میتوانند به یک اندازه بر شکلگیری #شخصیت آنها تأثیر بگذارد، بنابراین اگر دختر یا پسری دارید که میخواهید از او فردی مستقل، باشخصیت و اجتماعی و موفق بسازید از این اشتباهات پرهیز کنید.
🔸 دروغ نگویید؛ دروغ، دروغ است و مصلحتی و غیرمصلحتی ندارد. یکی از دامهایی که اولیا گرفتار آن میشوند دروغهای مصلحتیای است که گاهی اولیا برای پیشبرد کارهایشان به آن متوسل میشوند. صادق بودن بهترین کار است چون در چنین شرایطی فرزندتان در کنار آموختن صادق بودن به درک درستی از شرایط و موقعیتها میرسد.
🔸 تهدید نکنید؛ «اگر دوباره زبانت را دربیاوری، تنبیهات میکنم» با این تهدید تنها توانستهاید کاری کنید که در نهایت #کودکتان با شما لجبازی کند و این درحالی است که مطمئن باشید او کار بدش را تکرار خواهد کرد. فراموش نکنید که کودکان باید از جدیت شما مطمئن باشند البته نه تهدیدها!
🔸 رشوه دادن ممنوع؛ رشوه دادن به کودکان، آن هم وقتی باید وظیفهشان را انجام دهند، باعث میشود همیشه از شما توقع جایزه داشته باشند. بهتر است تشویق را جایگزین رشوه کنیم تا به نتیجه بهتری دست بیابیم.
◻ دختران هم میتوانند قوی باشند
میتوان با شیوههای تربیتی درست دختران را همچون پسران افرادی قوی و متکی به نفس بارآورد. والدین باید با تغییر نگرش و رفتار صحیح تقویت اعتمادبهنفس دخترانشان را هدف قرار دهند. البته باید در این مورد جانب احتیاط را رعایت کرد؛ چراکه در غیر این صورت دخترانی لوس و خودشیفته خواهیم داشت.
*دختران باید بیاموزند احساساتشان را به درستی ابراز کنند، بنابراین اگر با کلمات بدی احساساتش را بیان میکند به او کلمات و جملات جایگزین را آموزش دهید و خودتان هم در بیان احساساتتان از جملات مشابهی استفاده کنید. این جملات باید صریح، محترمانه و منطقی ب..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49257
🔶 فضای مجازی تیشه به ریشه خانواده میزند
میگنا- دکتر لاله شهیدی -روانشناسی درباره پیامد مثبت فضاهای مجازی اظهار کرد: شبکههای اجتماعی امکانات زیادی را در اختیار افراد قرار میدهند که از جمله این امکانات میتوان به دسترسی سریع به اطلاعات اشاره کرد. از سوی دیگر فضای مجازی #سبک_زندگی افراد، عقاید و نگرشهای آنها را تغییر داده است، بنابراین این شبکهها بر روابط بین اعضای خانواده اثر گذاشتهاند.
هر تکنولوژی که وارد جامعه میشود باید از قبل زیرساخت فرهنگی آن آماده شده باشد. امروزه #والدین به علت اشتغال ساعات طولانی از شبانهروز را دور از خانه هستند که این موضوع موجب میشود اعضای خانواده از هم دور بوده و فرصت کمی برای کنار هم بودن داشته باشند. فضای مجازی موجب میشود علیرغم اینکه اعضای خانواده زیر یک سقف زندگی میکنند، اما در عمل از یکدیگر دور بوده و نتوانند با هم تعامل مثبت داشته باشند.
از جمله آسیبهای استفاده زیاد از فضای مجازی میتوان به تخریب روابط خانوادگی، سست شدن بنیان خانواده، افزایش طلاق عاطفی زوجین (زوجین با وجود اینکه زیر یک سقف با هم زندگی میکنند، اما با یکدیگر تعاملات مثبت ندارند و رابطه عاطفی بین آنها نیست) و کاهش صمیمیت بین اعضای خانواده اشاره کرد. همچنین استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی تعاملات بین والدین با فرزندان را کاهش داده است، بنابراین فرزندان ابراز میکنند که والدین آنها را درک نکرده و خواستههای آنها را متوجه نمیشوند.
شهیدی تأکید کرد: نتایج حاصل از تحقیقی نشان میدهد که استفاده نادرست از فضای مجازی حریمها را در خانواده شکسته است، وقتی حریمها در خانواده از بین برود، اختلافات افزایش پیدا میکند و خانوادهها به سمت طلاق و جدایی میروند. #شبکههای_اجتماعی باعث شده زن یا شوهر با افرادی غریبه از جنس مخالف ارتباط برقرار کنند، بنابراین با کاهش میزان اعتماد و آرامش در #خانواده آسیب جدی به نهاد خانواده وارد میشود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49286
🔶 تصاویر/ رونمایی از اطلس پایش سلامت روانی-اجتماعی دانش آموزان در مشهد با حضور رئیس نظام روانشناسی و مشاوره
میگنا: مراسم رونمایی از اطلس پایش سلامت روانی اجتماعی دانش آموزان با حضور دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، دکتر فریبرز درتاج معاون پژوهشی، دکتر جلالی رئیس روابط عمومی سازمان نظام، علیرضا مالک اشرفی معاون پرورشی و فرهنگی استان، دکتر امین یزدی رئیس سازمان نظام خاسان رضوی، اسدی معاون سوادآموزی استان، دکتر سبزیکاران رئیس اداره مشاوره، تهامی رئیس مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی استان خراسان رضوی، نجاتی از دادگستری استان،دکتر نجات عضو سازمان نظام روانشناسی مشهد و بسیاری دیگر مهمانان از جمله #روانشناسان و #مشاوران شاغل در مراکز و مدارس آموزش و پرورش استان، اساتید و دانشجویان دانشگاهها و مسئولان استانی روز پنجشنبه در فرهنگسرای ثابت مشهد برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تعدادی از بازنشستگان مشاوره آموزش و پرورش استان تجلیل و قدردانی به عمل آمد..... برای دیدن تصاویر به لینک زیر بروید:👇👇👇
http://www.migna.ir/gallery/49292/1/preview/
🔶 تسهیلات دریافت پروانه سازمان نظام روانشناسی برای مشاوران شاغل در آموزش و پرورش
میگنا- دکتر محمد حاتمی آموزش و پرورش را وزارت اول کشور و مهمترین وزارتخانه دانست و گفت: #نشاط اجتماعی، پیشرفت، توسعه و بهره وری همه باید از کانال آموزش و پرورش ایجاد شود. د
ر این زمینه دارد فکر می شود. اولین قدم کار شما در آموزش و پرورش افزایش اطلاعات #شناختی افراد است. رفتار به تحول شناختی هیجانی، رفتاری، اجتماعی و انگیزشی تقسیم می شود که همه در حیطه کار روانشناسی انجام می شود.
حاتمی روانشناسی را علم رفتار سازی و پیش بینی رفتار دانست و گفت: مشاور باید بتواند رفتار را پیش بینی کند. حضور مشاور در مدرسه جز ضروریات است از آموزش هم مهمتر است. ما می خواهیم آدم ها را در مدرسه بسازیم و تحویل جامعه بدهیم و این #نقش روانشناس را بی بدیل نشان می دهد.
وی اظهار کرد: تمام دانش آموزان باید در دید چشمان مشاوران و روانشناسان مدارس باشند. ما از مشاهده رفتار ها و زبان بدن دانش آموزان می توانیم حال و وضعیت روانی آنها را تشخیص دهیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور وضعیت فعلی آموزش و پرورش از لحاظ تعداد روانشناس و مشاور در مدرسه را مناسب ندانست و گفت: ما باید در کنار شما باشیم و از طریق همکاری های مختلف به آموزش و پرورش کمک کنیم . بین سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و آموزش و پرورش تعامل قوی وجود دارد.
حاتمی گفت: پروانه نظام روانشناسی و مشاوره در سطح بین المللی اعتبار دارد و مشاورانی که در آموزش و پرورش کار میکنند از لحاظ حرفه ای و اخلاق حرفه ای بهترین نیروها هستند. و توصیه ما بر این است پروانه سازمان نظام روانشناسی را بگیرید و در صورتی که آموزش و پرورش کسانی را معرفی کند تسهیلاتی برای دریافت #پروانه این سازمان فراهم کنیم.
وی گفت: ما در سازمان روانشناسی آمادگی داریم با مشارکت آموزش و پرورش دوره های توانمندسازی برگزار کنیم تا مشاوران و روانشناسان استان ها آموزش لازم را ببینند و توانمندی های حرفه ای خود را افزایش بدهند تا آسیب های اجتماعی کاهش یابد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49295/preview/
🔶 افزایش بیاشتهایی در نوجوانان
میگنا- کارشناسان در یک مطالعه جدید دریافتند، افزایش شوکهکنندهای در آمار #بیاشتهایی نوجوانان رخ داده است. بررسیها حاکی از آن است، رسانههای اجتماعی به ویژه ایسنتاگرام و سلبریتیها عامل اختلال در تغذیه کودکان و نوجوانان هستند.
#رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام منجر به بروز اختلال خوردن در نوجوانان شده است؛ آنها از خوردن غذا و مواد غذایی مغذی خودداری میکنند تا مانند افراد #مدلینگ اینستاگرام باشند.
کارشناسان علمی باور دارند، نوجوانان تحت تأثیر افراد مشهور هستند که رژیمهای خود را در رسانههای اجتماعی تبلیغ میکنند. بررسیها همچنین نشان داده، متخصصان بهداشت و درمان باید در تشخیص اختلالات خوردن مهارت بیشتری داشته باشند، زیرا #تشخیص زودرس و درمان می تواند بستری در بیمارستان را کاهش داده و جان خود را نجات دهد.....👇👇
http://www.migna.ir/news/49299/preview/
🔶 «سلامت روان» نوجوانان هدف میشود
میگنا- چین قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۲ تمام مدارس را قادر به ارائه خدمات روان شناسی برای دانش آموزان و دانشجویان به عنوان بخشی از یک برنامه عملی با هدف #سلامت روان کودکان و جوانان کند.
طبق برنامه ای که بطور مشترک توسط ۱۲ مقام مرکزی از جمله کمیسیون ملی بهداشت و وزارت آموزش و پرورش منتشر شده است، هر مدرسه و دانشگاه باید یک بستر #خدمات روان شناسی ایجاد کند یا به پزشکان مدارس متکی باشد تا بتواند خدمات بهداشت روان را به دانش آموزان ارائه کند.
مؤسسات آموزش پیش دبستانی و آموزش ویژه لازم است که #معلمان_بهداشت روان تمام وقت را به استخدام درآورند.
طبق این برنامه تا پایان سال ۲۰۲۲، ۶۰ درصد بیمارستانهای روانپزشکی کشور در درجه 2 و بالاتر باید خدمات سرپایی روانی را برای کودکان و نوجوانان ارائه دهند، در حالی که ۳۰ درصد از بیمارستانهای کودکان، مراکز #خدمات مراقبت از مادران و کودکان و بیمارستانهای عمومی نیز این خدمات را ارائه میدهند.
در ادامه این برنامه آمده است: تا سال ۲۰۲۰، تمام شهرها باید دسترسی مستقیم به مراکز #روانشناسی و مشاوره داشته باشند و میزان آگاهی از دانش بنیادی بهداشت روان در بین #جوانان باید به ۸۰ درصد برسد.
بروز مشکلات روحی و رفتاری و #شیوع اختلالات روانی در بین جوانهای چینی در سالهای اخیر به یک مشکل بهداشت عمومی به طور فزاینده ای تبدیل شده است..... 👇👇
http://www.migna.ir/news/49304
🔶 تصویب طرح الزام دولت به تعیین سرفصل جنایات آمریکا در کتب درسی
میگنا- نمایندگان #مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 15 دی) با اتفاق آرا و ۲۳۱ رای موافق، ۲ مخالف طرح الزام دولت در تعیین سرفصل #جنایات و توطئههای #آمریکا در کتب درسی #مدارس و #دانشگاهها را تصویب کردند.
◻ در ماده واحده این طرح آمده است: وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و #بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلفند با بهرهگیری از تمام اسناد تاریخی به ویژه اسناد به جای ماده از لانه جاسوسی آمریکا در تهران، سرفصل جنایات، توطئهها، خیانتها و مداخلات نظام استکباری به ویژه دولت آمریکا در دنیا (با اولویت کشور ایران) را در برنامهها و #کتب_درسی مدارس، مؤسسات آموزش عالی و دانشگاههای دولت و غیر دولتی کشور اعم از وابسته به این وزارتخانهها و یا تحت نظارت آنان بگنجانند....👇👇
http://www.migna.ir/news/49308/preview/
تهران فردا تعطیل است
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران، فردا دوشنبه ۱۶ دی ماه را در استان تهران تعطیل اعلام کرد.
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن دعوت از اقشار مختلف مردم برای مشارکت در مراسم تشییع و تجلیل از سردار قهرمان ایران و اسلام، سپهبد شهید، قاسم سلیمانی فردا (دوشنبه) ۱۶ دی ماه را در استان تهران و روز (سه شنبه) ۱۷ دی ماه را در استان کرمان تعطیل اعلام کرد.
🔶 رابطه بین اخلاق کسب و کار با دینداری
ميگنا- در پژوهشی که در خصوص "دینداری و اخلاق کسب و کار در بازار" توسط نیره شریفی (دکتری جامعه شناسی فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی) با جامعه آماری ۳۷۸ نفر در بازار شهر #بابل انجام شده، آمده است:« امروزه با وجود تاکید بر اهمیت رعایت اخلاق در جامعه، از دیدگاه برخی جامعهشناسان جامعه کنونی ایران با نوعی بحران اجتماعی اخلاق مواجه است. به طوری که #رشد آسیبهای اخلاقی به عنوان مهمترین نوع آسیبهای اجتماعی و پیامدهای افت اخلاق در عرصههای گوناگون زندگی اجتماعی نگرانیهای بسیاری را در سطح مصلحان اجتماعی و اقشار گوناگون مردم به دنبال داشته است. در این میان با توجه به اهمیت روزافزون نهاد اقتصاد و بازار، همچنین رشد برخی از آسیب های اقتصادی توجه به رعایت #اخلاق در بین کنشگران اقتصادی از اهمیت خاصی برخوردار شده است.»
محققان میگویند:« اخلاق در کسب و کار با هدف بهبود کیفیت اخلاقی #تصمیمگیریها و عملکردها در همه سطوح کسب و کار همواره مطرح بوده است. در کشورهای اسلامی از جمله ایران از دیرباز دین به عنوان یکی از منابع تولید #هنجارهای اخلاقی؛ باور های فرهنگی، انتظارات از شرکت کنندگان در بازار و مرزهای رفتار اجتماعی قابل قبول در بازار را تعیین کرده و نهادهای دینی قواعد تجارت و اجرای آنها را تحت تاثیر قرار داده اند. علاوه بر این ادیان با مشخص کردن کنشهایی که در دنیا یا آخرت توسط خداوند پاداش داده میشود یا مجازات میشوند رفتارهای مومنان را کنترل کرده اند. بدین ترتیب پایبندی به اخلاق کسب و کار در این جوامع تا حد زیادی تابع ارتباط دین و بازار در سطح نهادی و فردی بوده است.»
در این پژوهش آمده است:« نهاد دین از طریق آموزش و نظارت بر اجرای اخلاق کسب و کار بر پایبندی بازاریان به اخلاق اقتصادی تاثیر گذار بوده است. در سطح فردی نیز پایبندی به این نوع اخلاق با دینداری بازاریان ارتباط داشته است. امروزه وضعیت دینداری افراد نه تنها به میزان دینداری، بلکه انواع #دینداری مرتبط است. میزان دینداری مبتنی بر ابعاد اصلی دین در سطح مرکزی دینداری و انواع دینداری در سطح نگرشها و طرز تلقیها راجع به دین، لایههای پیرامونی دینداری را تشکیل میدهند.»
یافتهها نشان میدهند:« انواع دینداری بر اساس اینکه آیا افراد از مراکز رسمی دینی تبعیت میکنند و مهمترین عناصر سازنده دینداری خویش را از الگوهای رسمی دینی اتخاذ میکنند یا خیر، شکل گرفته ، بر نوع عملکرد افراد در حوزههای اقتصادی تاثیر میگذارند. چرا که برای برخی دینداران زندگی بر پایه کتاب و سنت، عمل به احکام و قواعد #اسلامی اهمیت بسیار دارد. ازاین رو آنان برای رسیدن به سعادت اخروی، یک شیوه زندگی توصیف شده را دنبال میکنند.»....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49309/preview/
چرا قاسم سلیمانی اسطوره است؟
میگنا: بامداد روز جمعه رفت، اما رفتنش مثل دیگران نبود. همه جا از عکسها و خاطرات او پر شد. هیچ خبری نبود جز «سردار قاسم سلیمانی». رفتنش با همه فرق داشت، چون همه مردم دنیا از خوانندهها و فیلمسازان آمریکایی گرفته تا دولتمردان کشورها دربارهاش نوشتند و خودِ واقعیشان را آشکار کردند. فرزند شایسته ایران - عنوانی که محمود دولت آبادی برای او انتخاب کرد - آینهای شد که افراد، وجود باطنی خود را در او ببینند و موضعگیری کنند و این یکی از ویژگیهای اسطورهها است.
یکی از ویژگیهای #اسطورهها این است که افراد را وادار به موضعگیری میکنند. همین موضوع و موضعگیری موجب میشود افراد خودِ واقعیشان را آشکار کنند. یکی از دلایل اسطوره بودن سردار سلیمانی این است که همه را به موضعگیری واداشته است و افراد به واسطه او، آنچه که درون خود نهان داشتند را آشکار میکنند. سردار سلیمانی برای افرادی که ضد استکبار و نفوذ آمریکا هستند و غلبه کشورهای دیگر را بر منطقه نمیپذیرند، اسطوره مثبت و برای افرادی که شیفته غرب هستند و سبک زندگی غربی دارند اسطوره منفی است.
در واقع #قاسم_سلیمانی بُرش میزند و آدمها را حتی برای خودشان عیان میکند. او آینهای شده که افراد، باطن خود را در آن میبینند و مجبورند در مقابل آن موضعگیری کنند، بنابراین اسطورهها موجب میشوند ما خودمان و موضع گیریهایمان را بشناسیم و موجب آشکار شدن ضمیر ناخودآگاه ما در برابر اسطورهها میشود.
▫ زایش اسطوره در دوران معاصر کم شده است
بهمن نامور مطلق، اسطوره شناس، بعد از بیان این جملات ادامه میدهد: به عقیده من قاسم سلیمانی شاخصی برای خودشناسی است تا با خودمان بیپرده مواجه شویم. گاهی انسان تا مقابل اسطوره قرار نگیرد نمیتواند خودش را بشناسد. من افرادی را میشناسم که پیش از این انتقادهای بنیادین بسیاری به وضعیت داشتند و انتظار نمیرفت در برابر چنین اتفاقی موضعگیری مناسبی داشته باشند، اما سردار سلیمانی موجب شد نهان پاک این افراد متبلور شود و آنها خود را به یکباره بازسازی کنند و به عبارتی خودشان را قاسم سلیمانی دیگری بدانند.
چرا باید یک جوان بیکار که درگیر مسائل اقتصادی است، خودش را یک قاسم سلیمانی بداند؟ زیرا این افراد احساسشان را علیه ظلم ابراز میکنند. به همین دلیل امیدوارم مسئولان ما از این هدیه یعنی خون سردار سلیمانی که گفتمان جدیدی را راه انداخته است به خوبی استفاده کنند و مثل او مردمی رفتار کنند.
شنیدهام وقتی سردار سلیمانی وارد مجلسی میشد برایش فرق نمیکرد کجا بنشیند، با همه دست میداد و روبوسی میکرد و به دلیل مردمداری و رفتار خاکیاش در دل مردم جا داشت. اسطوره، کسی است که میتواند در قلبها نفوذ کند، نه در بخشنامهها و سردار سلیمانی به همین دلیل مورد توجه بود.
سردار سلیمانی از این جهت با دیگر اسطورهها متفاوت است که یک اسطوره فراجناحی در ایران بود، مورد توجه همه جناحها بود و با همه ارتباط داشت. از طرفی سردار سلیمانی خودش را وارد جبهههای کوچک نمیکرد و مرد جبهههای بزرگ بود که از چپ و راست، سنتی و مدرن، حتی شیعه و سنی گذر کرده بود. به عبارتی تبلور یک انسان آزاده در مقابل استکبار جهانی بود. ارتباط او با همه خوب بود و مرزهای گستردهای داشت. برای او یک مرز بزرگ میان استکبار و استضعاف وجود داشت که آن را در عمل هم نشان داد..... ادامه مطلب👇👇
http://www.migna.ir/news/49311/preview/
🔶 اختلالات و نیازهای ارضانشده تروریستها
میگنا- تروریسم یعنی شیوه ایجاد وحشت توسط اقدامات خشونت آمیز مکرر توسط افراد، گروهها یا بازیگران دولتی به دلایل سیاسی، جنایی و غیرعادی در جایی که اهداف مستقیم، اهداف اصلی نیستند. قربانیان چنین #خشونتی اغلب به طور تصادفی یا گزینشی از میان جمعیت هدف انتخاب میشوند و به عنوان مولدهای پیام رسانی عمل مینمایند.
◽ تروریسم از منظر اختلالات روانشناختی
یکی از مشهورترین تعاریف از تروریسم که بسیار نقل شده، تعریف الکس اشمید است. ایشان #تروریسم را چنین تعریف میکنند: «تروریسم یعنی شیوه ایجاد وحشت توسط اقدامات #خشونت آمیز مکرر توسط افراد، گروهها یا بازیگران دولتی به دلایل سیاسی، جنایی و غیرعادی در جایی که اهداف مستقیم، اهداف اصلی نیستند. قربانیان چنین خشونتی اغلب به طور تصادفی یا گزینشی از میان جمعیت هدف انتخاب میشوند و به عنوان مولدهای پیام رسانی عمل مینمایند.»
در یک تحقیق ارائه شده از اشمید، ۱۰۹ تعریف موجود از تروریسم جمع آوری شده و ۲۲ عنصر از آن به دست آمده است. در این تعاریف به کارگیری خشونت و اعمال زور ۸۲ درصد را به خود اختصاص داد. در اکثر تعاریف، همان طور که اشمید بیان میکند، خشونت و سیاست نقش عمدهای در ارائه یک تعریف از تروریسم دارند. استفاده از زور، خشونت یا تهدید به منظور کسب اهداف سیاسی از طریق ایجاد وحشت و ارعاب، که در تعریف از تروریسم بسیار کاربرد دارد از عوامل اصلی تعریف تروریسم هستند.
خشونت، پرخاش و پرخاشگری واژگانی اند که گاهی مترادف هم به کارگرفته میشوند؛ ولی هر عملی که سبب آسیب رساندن به شخص، شیء یا حیوان میشود یا با چنین قصدی صورت میگیرد، پرخاشگری نامیده میشود و مشابه تعریف فوق برخی معتقدند که خشونت کنشی عامدانه برای آسیب رسانی فیزیکی به شخص دیگر است. علت شناسی تروریسم دانشمندان را به سوی کشف علل حالت خشونت کشاند.
در جست و جوی کشف علت تروریسم صرف علل روانشناختی کافی به نظر نمیرسد، از آنجایی که عمدتا تروریستها به طور گروهی فعالیت میکنند و با ورود به گروه، به یک هویت و یک «ما»ی واحد نمیرسند، فرآیند ورود افراد به گروههای تروریستی، روانشناسی گروه، فرآیند مشروعیت زدایی از بزه دیدگان و... از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اولین انتشار مهم در روانشناسی تروریسم از یک روانپزشک به نام فردریک هکر بود که در تحلیل خود از تروریسم بر تنوع انگیزهها تاکید بسیار داشت. نسل اول تحقیق در مورد علل ارتکاب تروریسم از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی شروع شد و تا میانه دهه ۱۹۸۰ ادامه یافت که مبنای تحقیقات تئوری وابسته به روانکاوی بود که آغازگر آن فروید بود و نسل دوم تحقیقات توسط جرالد پست در سال ۱۹۸۴ به عمل آمد. او به این نتیجه رسید که تروریسم نتیجه آسیبشناسی روانی یا نقض شخصیتی در تروریستها است.
در این رویکرد تمامی تلاشهای محققان در جهت تطبیق یافتههای روانشناسی با فرد تروریست میباشد که در نهایت بتوانند به این نتیجه برسند که آیا آسیب روانی در شخص میتواند منجر به تروریست شدن وی گردد؟ آیا در تروریستها بیماری روانی خاصی مشاهده شده است؟ آیا تروریست شدن ریشه در عوامل روانی ماقبل بزهکاری دارد؟ نقش اختلال در فرآیند رشد در تحقق تروریسم چه میباشد؟
با توجه به انگیزههای مختلفی که موجب ورود تروریستها به حیطه اعمال مجرمانه میگردد و با توجه به اهداف غایی که گروههای تروریستی دنبال میکنند، نتیجه متفاوت خواهدبود. در گروههایی که عمدتا با انگیزههای سیاسی، ملی و جدایی طلب وارد حوزه تروریسم میشوند، نشانههایی بارزی از اختلالات روانی و اضطراب مشاهده نشده است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49316/preview/
🔶 بی توجهی به کودکان در کودکی رشد مغز را کاهش میدهد
ميگننا- نتایج یک بررسی بر روی کودکان یتیم در رومانی نشان می دهد این افراد در مقایسه با #کودکان دارای پدر و مادر مغزهای کوچک تری دارند.
پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که #بی توجهی به کودکان در #سنین پایین تاثیر مخربی بر روی فرایند رشد و توسعه مغز آنها دارد.
این بررسی که بر روی کودکان یتیم متعددی در کشور رومانی انجام شده، نشان میدهد این کودکان که شرایط بدی را در یتیم خانهها و موسسات نگهداری از کودکان بی سرپرست گذرانده و محبت پدر و مادر را حس نکردهاند، مغزهای کوچکتر و رشدنیافتهتری در مقایسه با کودکانی داشتهاند که در خانه پدر و مادرشان بزرگ شدهاند.
اسکن #مغز این کودکان و مقایسه آن با وضعیت مغز کودکان عادی به روشنی تفاوت در ابعاد مغز این دو گروه را نشان میدهد. نکته مهم اینکه وضعیت #مغز کودکانی که به #فرزندی پذیرفته شده و از یتیم خانهها خارج شده اند به مراتب بهتر از شرایط مغز کودکان باقی مانده در یتیم خانهها بوده است.
بررسی یادشده در طول سه دهه انجام شده است و برای تکمیل آن وضعیت مغز دهها هزار کودک با یکدیگر مقایسه شده است...👇👇
http://www.migna.ir/news/49319/preview/
🔶 ارتباط بین افسردگی و عصبانیت چیست؟
ميگنا- در مطالعهای در سال ۲۰۱۳ که شامل ۵۳۶ شرکت کننده بود که در حال تجربه #افسردگی های عمده بودند، ۵۴.۵٪ از آنها احساس تحریک پذیری و عصبانیت را گزارش کردند.
طبق اعلام انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA)، افسردگی می تواند به روش های مختلفی در افراد مختلف بروز کند.
ADAA خاطرنشان می کند که زنانی که دارای افسردگی هستند، معمولا احساس ناراحتی و گناه می کنند، در حالی که مردانی که افسردگی را تجربه می کنند، بیشتر احساس تحریک و عصبانیت می کنند.
#عصبانیت ناشی از “آسیب پذیری خودشیفتگی” است ، یعنی زمانی که فرد نسبت به هر گونه رد یا از بین رفتن درک شده بسیار حساس باشد.
تجربه طرد شدگی ممکن است باعث ایجاد احساس عصبانیت شود، که می تواند فرد را بعلت ترس عصبانی کند و به روابطشان آسیب برساند.
آنها ممکن است این عصبانیت را به سمت خود سوق دهند، که می تواند به عزت نفس پایین و افسردگی منجر شود.
افرادی که عصبانیت و #افسردگی را تجربه می کنند ممکن است برخی از علائم زیر را داشته باشند:
تحریک پذیری، ناامیدی، غم یا پوچی، حس گناه یا پوچی، خستگی، اختلال تمرکز، مشکل خواب، تغییرات غیر قابل توضیح در وزن، از دست دادن لذت یا علاقه به سرگرمی و افکار خودکشی.
پزشک ممکن است افسردگی را هنگامی تشخیص دهد که فرد بیش از ۲ هفته علائم را تجربه کرده باشد.
انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد. فرد باید در مورد تمام علائم خود با پزشک مشورت کند تا از تشخیص صحیح آنها اطمینان حاصل کند.....👇👇
http://www.migna.ir/news/49321/preview/
🔶 دانستنیهای اولیه روانشناسی در بحران
میگنا- کمکهای اولیه روانشناسی مجموعهای از اقدامات است که برای آسیبدیدگان سوانح بحرانی حمایتهای فوری و آسایش مورد نیاز را فراهم میکند. زودرنجی، احساساتی بودن، بیشور و شوقی و ناامیدی در ظاهر و چهره افراد مشخص است. #کمکهای اولیه روانشناسی شامل ارایه حمایتهای اولیه و انسانی، ارسال اطلاعات کاربردی، ابراز #همدردی، #همدلی، نگرانی، احترام و اعتماد به تواناییهای فردی است.
◽ چهار عنصر اولیه کمکهای اولیه روانشناسی
▫ نزدیک بمانید
میتوانید با ابراز توجه و احساسات، رفتارهای محبتآمیز و دوستانه به ایجاد حس اعتماد و امنیت کمک کنید. فرد ممکن است پریشان و بسیار احساساتی به نظر برسد یا پرخاشگری کند و دست کمک را رد کند.
▫ به دقت گوش کنید
برای کمک به فردی که #شرایط سختی را تحمل کرده است باید برای شنیدن حرفهایش زمان صرف کنید. برای دریافت توضیحات بیشتر درباره موضوع یا مسألهای با دقت به او گوش کنید.
▫ به ابراز احساسات پاسخ دهید
افراد بحرانزده ممکن است احساسات متفاوتی از خود بروز دهند. به توضیحات و برداشتهای افراد از حوادث توجه کنید و به احساسات آنها احترام بگذارید.
▫ مراقبتهای عمومی و کمکهای موثر را ارایه دهید
کمکهای موثر از قبیل تعارف یک لیوان آب مفید است. در پذیرش و انجام مسئولیت برای رفع نیازهای واقعی فرد زیادهروی نکنید....👇👇
http://www.migna.ir/news/49322/preview/
🔶 احساس خانهگریزی فرزندان؛ ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی
میگنا- دکتر غلامعلی افروز در کارگاه مقابله با آسیبهای اجتماعی که در دانشگاه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه اثربخشترین راهکار پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، انسجام و هماهنگی نظام تربیتی معلم و خانواده است، اظهار کرد: بهترین راهکار پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، هماهنگ بودن و #انسجام_نظام_تربیتی #معلم یعنی (آموزش و پرورش) و خانواده است.
وی افزود: اگر تعارض در نظام تربیتی بین معلم و خانواده ایجاد شود آنگاه دانشآموز در وضعیت تعارض روانی قرار میگیرد و طبیعی است وقتی چنین شد خطرات #آسیبهای اجتماعی هم در جامعه بیشتر میشود؛ هم معلم و هم پدر و مادران باید نزد فرزندان و دانشآموزان محبوب باشند؛ در محیط خانواده باید فضای محبوبیت، نشاط معنوی و #آرامش_روانی وجود داشته باشد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: اگر اینها وجود نداشته باشند احساس گریز از خانه (خانه گریزی) شکل میگیرد که خودش، میتواند ریشههای بزهکاری و آسیبهای اجتماعی باشد؛ کمااینکه ریشههای بزهکاری، لزوماً فقر نیست؛ فقر میتواند زمینهساز باشد؛ اما مهمترین موضوع این است که نباید در کانون #خانواده، احساس خانهگریزی نزد فرزندان شکل بگیرد؛ اگر این احساس شکل گرفت ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
رئیس پیشین سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: در هر مقطع تحصیلی باید یک معلم ـ مشاور وجود داشته باشد تا تربیت دانشآموزان در محیط #مدرسه، بهویژه با تأکید بر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، بهصورت اثرگذار صورت گیرد؛ فراموش نکنیم مهمترین نظام تربیتی فرزندان ما برای #پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، نظام آموزش و پرورش است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49324/preview/