16.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کربم
#نساء آیه ۶۷ الی۷۰
وَإِذًا لَآتَيْنَاهُمْ مِنْ لَدُنَّا أَجْرًا عَظِيمًا ﴿٦٧﴾
و ما نیز در آن صورت آنان را به طور یقین پاداشی بزرگ میدادیم. (۶۷)
وَلَهَدَيْنَاهُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا ﴿٦٨﴾
و بی تردید آنان را به راهی راست راهنمایی می کردیم. (۶۸)
وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا ﴿٦٩﴾
و کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت کنند، در زمره کسانی از پیامبران و صدّیقان و شهیدان و شایستگان خواهند بود که خدا به آنان نعمت [ایمان، اخلاق و عمل صالح] داده؛ و اینان نیکو رفیقانی هستند. (۶۹)
ذَٰلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللَّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ عَلِيمًا ﴿٧٠﴾
این [رفاقت با آنان] بخشش و فضلی از سوی خداست، و [در استحقاق این کرامت و فضل] کافی است که خدا [به نیّات و اعمال مطیعان] داناست. (۷۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٦٧)
-در اين آيه سومين فايدۀ تسليم و اطاعت در برابر خدا را بيان كرده، مىگويد: «در اين هنگام (علاوه بر آنچه گفته شد) پاداش عظيمى از ناحيۀ خود نيز به آنها خواهيم داد» (وَ إِذاً لَآتَيْناهُمْ مِنْ لَدُنّا أَجْراً عَظِيماً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 419
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٦٨)
-و در اين آيه به چهارمين نتيجه اشاره كرده، مىفرمايد:
«و ما آنها را به راه راست هدايت مىكنيم» (وَ لَهَدَيْناهُمْ صِراطاً مُسْتَقِيماً) .
منظور از اين هدايت، الطاف تازهاى است كه از طرف خداوند به صورت هدايت ثانوى و به عنوان پاداشى به اين گونه افراد شايسته داده مىشود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 419
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_539
🌹 #آیات_66_68 #سوره_نساء
🌸 وَلَوْ أَنَّا كَتَبْنَا عَلَيْهِمْ أَنِ اقْتُلُواْ أَنْفُسَكُمْ أَوِ اخْرُجُواْ مِنْ دِيَارِكُم مَّافَعَلُوهُ إِلَّا قَلِيلٌ مِّنْهُمْ وَلَوْ أَنَّهُمْ فَعَلُواْ مَا يُوْعَظُونَ بِهِ لَكَانَ خَيْراً لَّهُمْ وَأَشَدَّ تَثْبِيتا (66) و إذا لأتيناهم من لدنا اجرا عظيما (67) و لهديناهم صراطا مستقيما (68)
ً
🍀 ترجمه: و اگر به آنان دستور مى داديم كه یكدیگر را بكشید و یا از سرزمین خود بیرون روید، جز افرادى کمی از آنها ، این دستور را انجام نمى دادند و اگر آنان به آنچه پند داده مى شوند عمل مى كردند، برایشان بهتر و در پایدارى مؤثرتر بود. (66) و ما نیز در این صورت به طور یقین از نزد خود پاداشی بزرگ به آنان عطا می کردیم. (67) و قطعا آنان را به راهی راست هدایت می کردیم (68)
🌸 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در آیه 66 سوره نساء براى تکمیل بحث آیه گذشته درباره کسانی که از داوری های عادلانه #پیامبر صلی الله علیه و آله گاهی احساس ناراحتی می کردند مى فرمايد: و لو أنا كتبنا عليهم أن اقتلوا أنفسكم أو اخرجوا من دياركم ما فعلوه إلا قليل منهم: و اگر به آنان دستور می دادیم که یکدیگر را بکشید و یا از سرزمین خود بیرون روید، جز افراد کمی از آنها این دستور را انجام نمی دادند. یعنی می توانستیم تکالیف سنگین و طاقت فرسایی به آنها بدهیم که کفاره بت پرستی و گناهان بزرگ باشد ولی این کار را نکردیم این ها که درباره آبیاری کردن یک نخلستان و قضاوت عادلانه #پیامبر تسلیم نیستند چگونه می توانند از عهده امتحانات دیگر در آیند.
🌸 مثلا اگر به آنان می گفتیم یکدیگر را بکشید و یا از سرزمین خود مهاجرت کنید و بیرون روید چگونه می توانستند در مقابل آن طاقت بیاورند البته ما چنین دستوری به آنها ندادیم اگر هم این دستور را می دادیم فقط عده کمی از آنها #تسلیم بودند و بدون چون و چرا انجام می دادند. سپس در ادامه آیه 66 سوره نساء به دو فايده از انجام دستورات #الهى اشاره کرده و می فرماید: و لو أنهم فعلوا ما يوعظون به لكان خيرا لهم و أشد تثبيتا: و اگر آنان به آنچه پند داده می شوند عمل می کردند، برایشان بهتر بود و در پایداری مؤثرتر بود. اگر موعظه های #خدا و #پیامبر را بپذیرند هم به سودشان است و هم باعث تقویت #ایمان آنها می شود.
🌸 سپس در آیه 67 سوره نساء سومين فايده #تسليم و #اطاعت در برابر خدا را بيان کرده و می فرماید: و إذا لأتيناهم من لدنا اجرا عظيما: و ما نيز در اين صورت به طور يقين از نزد خود پاداش بزرگی به آنان عطا می کردیم. و در آیه 68 سوره نساء چهارمین فایده تسلیم و اطاعت در برابر #خدا را بیان کرده و می فرماید: و لهدیناهم صراطا مستقیما: و قطعا آنان را به راهی راست هدایت می کردیم.
🔹 پيام های آیات66تا68سوره نساء 🔹
✅ #مؤمنان باید خود را بسنجند، كه اگر فرمان سختى صادر شد، در برابر آن چگونه خواهند بود؟
✅ هنگام #امتحان، افراد كمترى از عهده ى انجام تكلیف و اثبات ادعا برمى آیند.
✅ فرمان كفر به #طاغوت و رجوع به پیامبر و تسلیم قضاوت هاى او بودن، موعظه و خیرخواهى الهى است.
✅ #خیر و #سعادت در گرو عمل است.
✅ #احكام_الهى مواعظ خداوند است.
✅ هرچه در راه #خدا گام برداریم، ثبات قدم و ایمان بیشتر مى شود.
✅ #تكالیف_الهى هرچند به ظاهر ناخوشایند و سخت باشد، ولى به خیر و صلاح انسان است.
✅ رسیدن به #خیر، ثبات قدم، اجر بزرگ و رهیابی مستقیم، در سایه عمل به مواعظ و پشتکار انسان است.
✅ گام نهادن در راه #خیر، سبب رسیدن به خیر بالاتر و بیشتر می شود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
آيه ٦٩-
شأن نزول:
در مورد نزول اين آيه و آيۀ بعد نقل شده: يكى از صحابۀ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به نام «ثوبان» كه نسبت به آن حضرت، محبت و علاقۀ شديدى داشت، روزى با حال پريشان خدمتش رسيد، پيامبر صلّى اللّه عليه و آله از سبب ناراحتى او سؤال نمود، در جواب عرض كرد: امروز در اين فكر فرو رفته بودم كه فرداى قيامت اگر من اهل بهشت باشم، مسلما در مقام جايگاه شما نخواهم بود، و اگر اهل بهشت نباشم كه تكليفم روشن است، و بنابراين در هر حال از درك حضور شما محروم خواهم شد، با اين حال چرا افسرده نباشم؟ !
اين دو آيه نازل شد و به اين گونه اشخاص بشارت داد كه افراد مطيع پروردگار در بهشت نيز همنشين پيامبران و برگزيدگان خدا خواهند بود، سپس پيامبر صلّى اللّه عليه و آله فرمود: به خدا سوگند، ايمان مسلمانى كامل نمىشود مگر اين كه مرا از خود و پدر و مادر و همۀ بستگان بيشتر دوست دارد، و در برابر گفتار من تسليم باشد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 419
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٠)
-براى بيان اهميت اين امتياز بزرگ (همنشينى با برگزيدگان) مىفرمايد:
«اين موهبتى از ناحيۀ خداست، و كافى است كه خدا از حال بندگان و نيات و شايستگيهاى آنها) آگاه است» (ذلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللّهِ وَ كَفى بِاللّهِ عَلِيماً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 420
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_540
🌹 #آیات_69_70 #سوره_نساء
🌸 وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَِئك مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّديقِينَ وَالشُّهَدَآءِ وَالصاَّلِحِينَ وَ حَسُنَ أُوْلئَِكَ رَفِيقاً (69) ذَلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللَّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ عَلِيما (70)
ً
🍀 ترجمه: و هر کسی كه از خدا و پیامبر اطاعت كند، پس همنشين كسانى خواهد بود كه خداوند بر آنان نعمت داده است، از پیامبران و صدّیقان و شهیدان و صالحان. و آنها رفیق هاى خوبى هستند. (69) این فضل و بخشش از سوى خداست و خداوند براى آگاه بودن کافی است. (70)
🌷 #أنعم: نعمت داده است
🌷 #علیهم: بر آنها
🌷 #النبیین: پیامبران
🌷 #الصدیقین: جمع صدیق است و آن کسی است که قول و عمل و زندگی اش صدق و راست باشد.
🌷 #الفضل: بخشش
🌷 #کفی: کافی است
🌷 #علیم: دانا
🔴 #شأن_نزول_آیات: این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. يکی از صحابه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به نام ثوبان که نسبت به #پیامبر محبت و علاقه شدیدی داشت، روزی با حال پریشان خدمت پیامبر رسید، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم علت ناراحتی او را پرسید. در جواب عرض کرد: امروز در این فکر فرو رفته بودم که فردای قیامت اگر من اهل بهشت باشم، در مقام جایگاه شما نخواهم بود و اگر اهل بهشت نباشم که تکلیفم روشن است و بنابراین در هر حال از درک حضور شما محروم خواهم شد با این حال چرا افسرده نباشم؟ که آیات 69 و 70 سوره نساء نازل شد.
🌸 آیات 69 و 70 بشارتی است برای افراد مطیع پروردگار و مطیع پیامبر که در #بهشت نیز همنشین پیامبران و برگزیدگان خدا خواهند بود. که آیه 69 سوره نساء مى فرمايد: و من يطع الله و الرسول فأولئك مع الذين أنعم الله عليهم: و هر کسی که از خدا و پیامبر اطاعت کند پس همنشین کسانی خواهد بود که خداوند بر آنان نعمت داده است. بر طبق این آیه راه رسیدن به #بهشت اطاعت از خداوند و پیامبر است. یعنی هر چه دستور داده شده بدون چون و چرا اطاعت کنیم. هر کسی به دستوراتی مانند نماز ، روزه ، حجاب ، پرهیز از نگاه به محرمات و سایر دستورات عمل کند قطعا جزو افراد بهشتی خواهد بود. سپس در ادامه آیه به چهار گروه اشاره می کند که می فرماید: من النبیین و الصدیقین و الشهداء و الصالحين: از پیامبران و صدیقان و شهیدان و صالحان
1⃣ #النبیین: فرستادگان مخصوص خداوند که نخستین گام را برای هدایت و رهبری مردم و دعوت به صراط مستقیم بر می دارند.
2⃣ #الصدیقین: کسانی که هم در سخن راست می گویند و هم با عمل و رفتار درست گفتار خود را اثبات می کنند و نشان می دهند که مدعی ایمان نیستند بلکه به راستی به فرمان های الهی ایمان دارند. در روایات بهترین نمونه صدیقان، امامان معصوم علیه السلام و صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها معرفی شده اند.
3⃣ #الشهداء: کشته شدگان در راه هدف و عقیده پاک الهی و یا افراد برجسته ای که روز قیامت شاهد اعمال انسان ها هستند.
4⃣ #الصالحين: افراد شایسته ای که با انجام کارهای مثبت و سازنده و مفید و اطاعت از دستورات پیامبران به مقامات برجسته ای رسیده اند.
🌸 سپس می فرماید: و حسن اولئک رفیقا: و آنها رفیق های خوبی هستند. از این عبارت این حقیقت به روشنی استفاده می شود که موضوع معاشران خوب و همنشین های با ارزش به قدری اهمیت دارد که حتی در #عالم_آخرت برای تکمیل نعمت های بهشتی این نعمت بزرگ به اطاعت کنندگان داده می شود. سپس در آیه بعد برای بیان اهمیت #همنشینی با پیامبران و برگزیدگان الهی که نعمت بسیار بزرگی است مى فرمايد: ذلك الفضل من الله و كفى بالله عليما: اين فضل و بخشش از سوى خداست و خداوند براى آگاه بودن کافی است. #خداوند از حال بندگان و اعمال آنها آگاه است و همین کافی است.
🔹 پيام های آیات69و70سوره نساء 🔹
✅ قرار گرفتن در راه انبیا و شهدا و داشتن رفقاى خوب، جز با اطاعت از دستورات #خدا و #رسول به دست نمى آید.
✅ #رفیق_خوب، انبیا، شهدا، صدّیقان و صالحانند. رفقاى دنیایى را هم باید با همین خصلت ها گزینش كرد.
✅ #اطاعت از رسول، پرتوى از اطاعت خدا و در طول آن است، پس با توحید، منافاتى ندارد.
✅ #پاداش اطاعت از پیامبر، همجوارى با همه ى انبیاست. چون همه یک نورند و یک هدف دارند و اطاعت از یكى، همراه شدن با همه است.
✅ آگاه بودن #خدا، بهترین عامل تشویق براى انجام وظیفه است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی📖
#حضرت_یونس(ع)
#قسمت_ششم🦋
🦋ملاقات يونس با قارون در اعماق زمين🦋
🌿از اميرمؤمنان على عليهالسلام نقل شده: هنگامى كه حضرت يونس عليهالسلام در شكم ماهى بزرگ، قرار گرفت، ماهى در درون دريا حركت مىكرد به درياى قُلزُم رفت و سپس از آن جا به درياى مصر رفت، سپس از آن جا به درياى طبرستان (درياى خزر) رفت، سپس وارد دجله بصره شد، و بعد يونس را به اعماق زمين برد.
🔰قارون كه در عصر موسى عليهالسلام مشمول غضب خدا شده بود (و خداوند به زمين فرمان داده بود تا او را در كام خود فرو برد) فرشتهاى از سوى خدا مأمور شده بود كه او را هر روز به اندازه طول قامت يك انسان، در زمين فرو برد. يونس عليهالسلام در شكم ماهى، ذكر خدا مىگفت و استغفار مىكرد. قارون در اعماق زمين، صداى زمزمه يونس عليهالسلام را شنيد، به فرشته مسلط بر خود گفت: اندكى به من مهلت بده، من در اين جا صداى انسانى را مىشنوم!
خداوند به آن فرشته وحى كرد به قارون مهلت بده. او به قارون مهلت داد، قارون به صاحب صدا (يونس) نزديك شد و گفت: تو كيستى؟
🌿يونس: انَا المُذنِبُ الخاطِىءُ يُونُسُ بنِ مَتَّى؛ من گنهكار خطاكار يونس پسر متى هستم.
قارون احوال خويشان خود را از او پرسيد، نخست گفت: از موسى چه خبر؟
يونس: موسى عليهالسلام مدتى است كه از دنيا رفته است.
قارون: از هارون برادر موسى عليهالسلام چه خبر؟
يونس: او نيز از دنيا رفت.
قارون: از كلثُم (خواهر موسى) كه نامزد من بود چه خبر؟
يونس: او نيز مرد.
🔰قارون، گريه كرد و اظهار تاسف نمود (و دلش براى خويشانش سوخت و براى آنها گريست)
فَشَكَرَ اللهُ لَهُ ذالِك؛ همين دلسوزى او (كه يك مرحلهاى از صله رحم است) موجب شد كه خداوند نسبت به او لطف نمود و به آن فرشته مأمور بر او خطاب كرد كه عذاب دنيا را از قارون بردار (يعنى همانجا توقف كند و ديگرى روزى به اندازه يك قامت انسان در زمين فرو نرود كه عذاب سختى براى او بود)
🌿و در حديث امام باقر عليهالسلام آمده: هنگامى كه آن ماهى به درياى مسجور رسيد، قارون كه در آن جا عذاب مىشد زمزمهاى شنيد، از فرشته موكلش پرسيد: اين زمزمه چيست؟ فرشته گفت: زمزمه يونس عليهالسلام است...
🔰آن فرشته به التماس قارون، او را نزد يونس آورد، قارون احوال خويشانش را از يونس عليهالسلام پرسيد، وقتى دريافت آنها از دنيا رفتهاند، گريه شديدى كرد، خداوند به آن فرشته فرمود: اِرفَع عَنهُ العَذابُ بَقيةَ الدُّنيا لِرَقَّتِهِ عَلى قَرابَتهِ [كه ترجمهاش ذكر شد .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽ ⭕️ «لهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ»
«اوست مالک آنچه درآسمانها و زمین است »
« بقره - 255 »
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ وَ الَّذِى جَآءَ بِالصِّدْقِ وَ صَدَّقَ بِهِ أُوْلَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ. لَهُم مَّا يَشَآءُونَ عِندَ رَبِّهِمْ ذَلِكَ جَزَآءُ الْمُحْسِنِينَ (زمر/۳۳-۳۴)
🔹و كسى كه سخن راست آورد و آن را تصدیق كرد، آنانند همان تقواپیشگان. هرچه بخواهند براى آنان نزد پروردگارشان فراهم است، این است پاداش نیكوكاران.
🔸در برخی احادیث حکایت شده که مقصود از آورندهی سخن راستین، پیامبر اکرم(ص) و منظور از تأیید کننده آن، امام علی(ع) است که اولین مسلمان و مؤمن به رسول خدا(ص) بود. البته روشن است که اینگونه احادیث مصادیق کامل و بارز آیه را مشخص میکنند و موجب انحصار معنا نمیشوند. همانطور که برخی مفسران احتمال دادهاند که مقصود، همهی پیامبران الهی و همهی مبلغان مکتب انبیا میتواند باشد. طبق این آیات، تقوای برخی افراد باعث گردیده که آنان تأییدگران وحی راستین باشند و نیکوکاری آنان، زمینهساز نعمتهای بهشتی برایشان شده است.
🔸صدق و راستى داراى ابعادى است:
➖صدق در گفتار: «جاء بالصدق» (آیهى مورد بحث)
➖صدق در وعده: «انّه كان صادق الوعد»(مریم/۵۴)
➖صدق در عهد: «صدقوا ما عاهدوا اللّه علیه»(احزاب/۲۳)
➖صدق در عمل: «اولئک الّذین صدقوا»(بقره/۱۷۷) و كسى كه در همهى مراحل، صداقت لازم را داشته باشد «صِدّیق» نامیده مىشود.
❇️ از پيامهای آیات
▫️مبلّغ دین، آن گاه مورد ستایش است كه خود نیز به آن چه مىگوید، عمل كند. «جاء بالصّدق و صدّق به»
▫️تبلیغ دین، مخصوص پیامبر(ص) نیست. «جاء بالصّدق... اولئک» (كلمهى «اولئک» آمده نه «هو»). چنانكه در جاى دیگر مىفرماید: «أدعوا الى اللّه على بصیرة أنا و مَن اتّبعنى»(یوسف/۱۰۸) من و هر كس از من تبعیت كند، با بینایى به سوى خدا مىخوانم.
▫️یكى از نشانههاى متّقین، تبلیغ پیام الهى است. «جاء بالصدق... متّقون»
▫️وسیلهى دریافت نعمتها در بهشت، اراده و خواست بهشتیان است. «لهم ما یشاؤن»
▫️الطاف الهى در بهشت محدودیّت ندارد. «لهم ما یشاؤن»
▫️متّقین همان نیكوكاران هستند. «هم المتّقون - المحسنین»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
وَ لَقَدْ صَرَّفْنٰا فِي هٰذَا اَلْقُرْآنِ لِلنّٰاسِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ وَ كٰانَ اَلْإِنْسٰانُ أَكْثَرَ شَيْءٍ جَدَلاً
و در این قرآن، از هر گونه مثلی برای مردم بیان کردهایم؛ ولی انسان بیش از هر چیز، به مجادله میپردازد!
الکهف آيه: 54
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚠️در جهت #غفلت_زدایی و برگشت به سوی خدا:
📜#قرآن_مجید درباره اثر #هشدار_دهندگی برخی #بلاها چنین می فرماید:
☀️«وَلَنُذِیقَنَّهُمْ مِنَ الْعَذَابِ الْأَدْنَی دُونَ الْعَذَابِ الْأَکْبَرِ لَعَلَّهُمْ یرْجِعُونَ»؛[سجده/ ۲۱٫]
«به آنان از #عذاب_نزدیک (عذاب این دنیا) پیش از عذاب بزرگ (آخرت) می چشانیم، #شاید_باز_گردند!»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_راغب_مصطفی_غلوش
📖 سوره مبارکه کوثر
#مقام_رست
#مقام_بیات
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
☘🌻#سبک_زندگی_قرآنی
7⃣#نقش قرآن در جلوگیری از
ناامیدی :(ادامه مطالب قبل)
❇ناامیدی بزرگترین وسیله شیطان برای دوری انسانها از خداست.
❇قرآن به ما می آموزد که راه گذشت ومغفرت الهی همواره بر روی انسانهای توبه کار باز و همواره دریچه رحمت الهی بازاست. انسان نبایستی برابر فرمایش قرآن خود را هیچگاه
ناامید ومأیوس بداند که اگر چنین باشد شروع شادی ابلیس خواهد بود.
❇خداوند در قرآن کریم بارها برتوکل انسانها به خداوند همراه با امیدواری اشاره می کند که این امر باعث می شود انسان همواره روزنه امید را در کارها پیش روی خویش ببیند وبا کوچکترین شکستی ناامید نشود.
🔰از منظر آیات قرآن نا امیدی از خداوند و رحمت او امری نامطلوب و از ویژگی افراد کافر بر شمرده شده است.
🔰از منظر برخی آیات قرآن ، ناامیدی برخاسته از مواجهه انسان با ناخوشیهای زندگی است، ناخوشیهایی که به دست خود انسان رقم میخورد و در واقع نتیجه عملکرد منفی خود اوست. ☘💚در《#آیه36 سوره روم》 میخوانیم: «وَ إِذا أَذَقْنَا النَّاسَ رَحْمَةً فَرِحُوا بِها وَ إِنْ تُصِبْهُمْ سَیِّئَةٌ بِما قَدَّمَتْ أَیْدیهِمْ إِذا هُمْ یَقْنَطُونَ؛ و چون مردم را رحمتى بچشانیم، به آن شاد مىشوند و چون به [سزاى] آنچه دستاورد گذشته آنان است، صدمهاى به ایشان برسد، بناگاه نومید مىشوند.»
و یا نزدیک به این مضمون در
☘💚《#آیه9 سوره هود》 میخوانیم:
«وَ لَئِنْ أَذَقْنَا الْإِنْسانَ مِنَّا رَحْمَةً ثُمَّ نَزَعْناها مِنْهُ إِنَّهُ لَیَؤُسٌ کَفُور؛
و اگر از جانب خود رحمتى به انسان بچشانیم، سپس آن را از وى سلب کنیم، قطعاً نومید و ناسپاس خواهد بود.
☘💚خداوند متعال در《#آیه۸۷ سوره یوسف》 از زبان حضرت یعقوب در این رابطه فرموده است: «یَا بَنِیَّ اذْهَبُواْ فَتَحَسَّسُواْ مِن یُوسُفَ وَأَخِیهِ وَلاَ تَیْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِنَّهُ لاَ یَیْأَسُ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ؛ اى پسران من بروید و از یوسف و برادرش جستوجو کنید و از رحمت خدا نومید مباشید زیرا جز گروه کافران کسى از رحمت خدا نومید نمیشود».
ادامه.....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیه_گرافی
إِنَ رَبَّکَ هُوَ الْخَلاَّقُ الْعَلِيمُ
💌 یقینا پروردگار تو آفرینندهای داناست.
📖 سوره #حجر- 86
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 تلاوت آیه 85 سوره #اسراء
👌 بسیار زیبا
✅ ... و از تو درباره «روح» سؤال میڪنند، بگو: «روح از فرمان پروردگار من است؛ و جز اندڪے از دانش، به شما داده نشده است!»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
☘️ چرا هنگام دعا دست به سوی آسمان بلند میکنیم و پس از آن دستها را به صورت میکشیم؟
پاسخ این پرسش در قرآن و روایات آمده است که در ذیل بیان میشود:
1. رزق انسان در آسمان است: در قرآن کریم به یکی از نشانههاى عظمت پروردگار اینگونه اشاره شده است: «رزق شما و آنچه به آن وعده داده میشوید، در آسمان است».
اگرچه در برخی از منابع تفسیری «رزق» در این آیه به دانههاى حیاتبخش باران تفسیر شده است که منبع هر خیر و برکت در زمین است، اما این معنا میتواند یکى از مصداقهاى روشن آیه باشد، و رزق مفهوم گستردهای دارد. و معنای دیگر «آسمان» در این آیه شریفه؛ عالم غیب و ما وراء طبیعت و لوح محفوظ است که رزق انسانها از آنجا مقدّر میشود.
2. امام علی (ع) میفرماید: «هر وقت از نماز فارغ شدید دستهاى خود را به سوى آسمان بلند نمایید براى دعا کردن»، شخصی از آنحضرت پرسید: اى مولاى من! آیا خداوند در هر مکان و جهتى نیست؟ امام(ع) فرمود: «بله». پرسید: پس چرا باید دستهاى خود را به طرف آسمان بلند کنیم؟ امام(ع) فرمود: «مگر آیه "وَ فِی السَّماءِ رِزْقُکُمْ وَ ما تُوعَدُونَ" را قرائت نکردهاى! روزى باید از محلش طلب شود و محل آن آسمان است که خداوند بیان فرموده؛ چه باران از آسمان نازل میشود و به سبب آن از زمین قوت خلایق روئیده و بیرون میآید».
3. وقتی انسان دست به دعا برداشت، مستحب است آنرا بر سر و صورت خود بکشد، برای اینکه لطف خدا شامل این دست میشود و دستی که عطای الهی را دریافت کند، گرامی است، بنابراین، خوب است آنرا به سر و صورت بکشد. چنانکه در این زمینه امام صادق(ع) فرمود: «هیچ بندهاى دست به درگاه خداى عزیز جبار نگشاید جز اینکه خداى عزّوجلّ شرم کند که آنرا تهى بازگرداند تا اینکه به مصلحت خود چیزی از فضل رحمتش در آن بنهد، پس هرگاه یکى از شماها دعا کرد تا دستش را به سر و روى خود نکشید، آن را پس نکشد».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا به همه چيز داناست
مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ
كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ
فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ
وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ
وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق میکنند
همانند بذری هستند که هفت خوشه برویاند
که در هر خوشه، یکصد دانه باشد
و خداوند آن را برای هر کس بخواهد
دو یا چند برابر می کند
و خدا [از نظر قدرت و رحمت،]
وسیع، و [به همه چیز] داناست
(سوره مباركه البقره آيه ٢٦١)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕#دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
💫 #آرزو>
⬅️ ۷ . برخی واژه #امل را نیز به #آرزو معنا کردهاند .
🌺صاحب التحقیق مینویسد :
معنای #حقیقی امل ، امید دور داشتن و انتظار کشیدن چیزی است که #حصول آن بعید است و در فارسی به آن آرزو گفته می شود ؛ ولی از سوی هیچ یک از مفسران پیشین ، این واژه بر #آرزو ( تمنّی ) تطبیق داده نشده است .
🌼خلیل ، #امل را به امید و ابن فارس به تثبّت و انتظار معنا کردهاند و چون در هر #انتظاری ، امید هم نهفته است ، این واژه در معنای امید به کار میرود .
🌺 بررسی کاربرد این واژه نشان می دهد که #امل ، غیر از آرزو است ؛ زیرا امل به خلاف آرزو به امور #محال تعلق نمی گیرد ؛
🌼همچنین #آرزو درباره امور گذشته و آینده به کار میرود ؛ در حالی که #امل درباره گذشته به کار نمی رود ؛
البته #امل در برخی موارد ، معنایی نزدیک به آرزو دارد و آن جایی است که مورد #آرزو امری محال نبوده ، مربوط به آینده باشد ؛
بنابراین #امل ، با آرمان ، سازگاری و تطابق بیشتری دارد .
👈 این واژه که #دو_بار در قرآن آمده ،
🌺یک بار #امری نکوهیده معرفی شده :
* ذرهم یاکلوا و یتمتعوا و یلههم الامل فسوف یعلمون = بگذارشان تا #بخورند و بهره گیرند و آرزوها سرگرم شان کند و به زودی #خواهند دانست * ( حجر ۳ )
🌼و بار دیگر ، #اعمال صالح انسان ، املی بهتر و صادق تر از مال و فرزندان که #زینت دنیا است ، دانسته شده است :
* الباقیات الصّالحات خیر عند ربّک ثوابا و خیر املا * ( کهف ۴۶ )
🌺این #آیات نشان می دهد که #امل می تواند در مواردی ستوده باشد .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۷۱
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ فَانْفِرُوا ثُبَاتٍ أَوِ انْفِرُوا جَمِيعًا ﴿٧١﴾
ای اهل ایمان! [در برابر دشمن مهیا و آماده باشید و] سلاح ها و ساز و برگ جنگی خود را برگیرید، پس گروه گروه یا دسته جمعی [به سوی جنگ با دشمن] کوچ کنید. (۷۱)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧١)
-آماده باش دائمى!
در اين آيه قرآن خطاب به عموم مسلمانان كرده و دو دستور مهم، براى حفظ موجوديت اجتماعشان به آنها مىدهد. نخست مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! با كمال دقت مراقب دشمن باشيد مبادا غافلگير شويد و از ناحيۀ آنها خطرى به شما برسد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ) .
سپس دستور مىدهد كه براى مقابلۀ با دشمن از روشها و تاكتيكهاى مختلف استفاده كنيد و «در دستههاى متعدد يا به صورت اجتماع، براى دفع دشمن حركت كنيد» (فَانْفِرُوا ثُباتٍ أَوِ انْفِرُوا جَمِيعاً) .
اين آيه دستور جامع و همه جانبهاى به تمام مسلمانان، در همۀ قرون و اعصار، مىدهد كه براى حفظ امنيت خود و دفاع از مرزهاى خويش، دائما مراقب باشند، و يك نوع آماده باش مادى و معنوى بطور دائم بر اجتماع آنها حكومت كند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 420
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh