.
همانگونه که فردوسی بود
✍فاطمه میری طایفه فرد
قرن چهارم هجری، اوج شکوفایی تمدن شیعی، دوره اقتدار آلبویه اولین حکومت مستقل شیعه و ظهور دانشمندان و نویسندگان و ادیبان بزرگ است.
بزرگانی که تاکنون، از نامشان به نیکی یاد میشود. از بین شاعران اما، فردوسی چیز دیگری است برایم. یک شیعه بیاماواگر و یک شاعر بزرگ در تاریخ ادبیات فارسی، آن هم در قرن چهارم.
برین زادم و هم برین بگذرم
چنان دان که خاک پی حیدرم
قرن چهارمی که طلیعه بروز و ظهور فرهنگ و تمدن شیعی است و شاهنامه، کتابی که طلایهدار حفظ و صیانت از زبان فارسی است و داستانهایی که در اوج زیبایی، نشان از روزگاری دور دارد:
تو این را دروغ و فسانه مدان
به رنگ و فسون و بهانه مدان
فردوسی زحمات زیادی کشیده تا این ابیات، شاهنامه شوند. دل کنده از سلطان محمود غزنویها تا کتابش بعد از هزارسال، بماند و سندی برای تمدنی بزرگ باشد. خودش میگوید:
بسی رنج بردم در این سالسی
عجم زنده کردم بدین پارسی
شاعری که به غایتِ شعر، تمام و به غایتِ دین، کمال را داشت.
اما نمیدانم پس از گذران روزگار، چرا این بلاها بر سر مزارش رخ داده است، سالها محل جولان افرادی بوده که میخواستند با بزرگکردن فردوسی، ارزشهای دینی و اسلامی را کوچک کنند، اما غافل بودند که فردوسی، خود بزرگ است و دین اسلام از حافظه تاریخی ملت ایران و از درون قلب و پی آنان پاکشدنی نیست.
باورش برهمه سخت است که چه بر سر مزار او آوردند: از پیکندنهای نابجا تا طراحی اهرام ثلاثه مصر؛ خرابکردنها و آمد و رفتهای معماران خارجی که حتی یک بیت از او را نشنیده بودند و در آخر، طرحی که اکنون بر روی مقبره اوست، نمادی از مقبره کوروش. راستش رفتارشان را نمیفهمم، اما این را میفهمم که سهم فردوسی مقبرهخرابکردن نبوده است. سهم فردوسی ساختن مزاری پر شکوه و هنری و به غایت زیبا و هنرمندانه بوده که با مضمون شعرهایش مطابقت داشته باشد، به دور از هرگونه معمار اجنبی.
امسال وقتی به سنگ مزارش رسیدم، دیدم همه مشغول خودشان هستند، ژست میگیرند و لایک میخرند، عکس میگیرند و لایو میروند و در این میانه، ناگاه به خودم نهیب میزنم فاتحه یادت نرود. فراموشت نشود حالا که تا اینجا آمدهای، تحفهای از نور نثارش کنی. در پی کنجکاویهای همیشگی درباره ابنیه تاریخی، به راهنمای مقبره مراجعه کردم. بعد از مواجهشدن با سؤالات من گفت: تمام ایام عید را اینجا بودم و منتظر، شاید کسی سؤالی بپرسد، اما همه در حال و هوای عکس یادگاری بودند، حالا خویشانداز یا سلفی، چه فرقی میکند!
شروع کرد به توضیحدادنِ بخشی از آنچه در بالا آمد...
در موزه آرامگاه فردوسی، نسخه چاپی اما بدل دو مجلد، از قدیمیترین نسخ شاهنامه در ویترینی شیشهای به نمایش گذاشته شده بود. یکی نسخه فلورانس ایتالیا بود، مربوط به ۲۰۰ سال بعد از زندگانی فردوسی و قدیمیترین نسخه خطی موجود و دیگری شاهنامه بایسنقری هرات بود که الآن در کاخ گلستان محبوس است و امکان دیدنش فراهم نیست. نمیدانم چرا شاهنامه باید در ایتالیا باشد و یا چه کاری باید انجام شود تا به خانهاش برگردد؟ در این موضوع اهلفن نیستم، ولی من عادت ندارم چیزهای باارزش خود را به کسی، حتی امانت دهم. در آرامگاه غریبتر از هر کسی شاید خود فردوسی بود. هنوز که هنوز است نتوانستیم با اشعارش آنطور که باید و شاید، انس بگیریم.
در کنار موزه، خانه ابدی اخوان ثالث بود، شجریان هم در گوشهای دیگر از باغ شخصی فردوسی خوابیده بود و عدهای بر سر مزارش... برخی از آنان، حرمت متوفی را نگه نداشته بودند و برای آرامش روحش، سوهان بودند، بگذریم... از باغ شخصیِ فردوسی در تابرانِ توس که خارج میشدم یاد شعر اخوان ثالث افتادم که اخیرا با بیانی شیوا از زبانی آشنا شنیده بودم که این شعر را در وصف صحیفه سجادیه و دعای ابوحمزه ثمالی خوانده بودند:
ای تکیهگاه و پناهِ زیباترین لحظههایِ پرعصمت و پرشکوهِ تنهایی و خلوت من؛
ای شط شیرین پرشوکتِ من...
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«قصه خانهداری»
✍مریم حمیدیان
بارها خواستهام روایت نویسی را کنار بگذارم و بقیه دوستان را هم به نوشتن مطالب علمی ترغیب کنم. اما هر بار که میبینم ما زنان خانهدار بلندگویی جز روایت نویسی نداریم این کار را نمیکنم. مثلا اگر من روایت زهرا خانم را ننویسم چه کسی میفهمد داستان او چیست؟ چه کسی میفهمد شوهرش وقتی زهرا خانم نه ماهه آبستن بوده، به او گفته:" من دلخوشی به تو و این بچهها ندارم، چقدر گفتم بندازش!"
و زهرا لبخند زده، با شکم سنگین جلوی سماور رفته و یک چایی تازه دم جلوی شوهرش گذاشته. بعد هم بچه کوچک دیگر را برده توی اتاق خوابانده تا شوهر کمی استراحت کند.
واقعا اگر ما ننویسم زیر پوست خانههایمان چه ایثارها و چه بلندنظریها جریان دارد، چه کسی مینویسد؟
مستندهای ساختگی صدا و سیما با آن خانوادههای خوش جمعیت اینستاگرامی نماینده ما میشوند؟
یا فلان کارشناس و دکتر قرار است آنچه از قلبهای ما بر زندگی جریان پیدا میکند را روایت کنند؟
راستش را بخواهی اگر خود زن خانهدار ننویسد چطور خانه را داری میکند، بقیه یا نمینویسند یا کم و زیاد قاطیاش میکنند. فقط خود ماییم که از جیک و پوک رازهایمان خبر داریم. رازهایی که میتواند پایههای یک تمدن را بسازد. رازهایی برای امروز و فردای همه پاکان عالم. برای هر کسی که بخواهد حرم خدا را پاسبانی کند.
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
✍زهرا گندمکار
طبیب جان و دل عاشقان! اجازه بفرما
که چند جملهای از درد بی دوا بنویسم
شکسته بسته دعا میکنم شاید بتوانم
حدیث آینه را با تو بیریا بنویسم!
حضور قلب ندارم، ولی عریضه خود را
به محضر چه کسی بهتر از شما بنویسم؟
ای آشنای غریب، ای عصمت هشتم، ای غریب الغربا، ای شمس الشموس و ای مولای من! آقا امام رضا!
از خدا پنهان نیست یقینا از شما هم نیست.
خیلی دلمان میخواست در این ایام زیبای ذیقعده پربرکت، بتوانیم از صحنِ انقلاب تا آزادی، از صحن امام حسن تا باب الجوادت آهسته آهسته قدم برداریم و عطر حرم را نفس بکشیم و دور قربونِ گنبد زعفرانیت بگردیم و بعد هم ارزن و دانه بریزیم برای کبوتران حرمت!
یا از سقاخانه لیوان پر آب کنیم و بنوشیم به نیت شفایِ قلبمان! دمِ غروب هم بنشینیم، زیر طاقِ یکی از حجرهها، دقیق روبه روی پنجره فولادت، با یک صوت مداحی، خیره بشویم به پرچمِ سبزِ مواجت! با اشکی که از چشمهایمان سرازیر میشود آرام بگوییم:♡ومَلأتِ لنا ضمائِرنا مِن حُبكِ ♡
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔹🔹🔹🔷🔷🔷🔷🔹🔹🔹
امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه باقرالعلوم برگزار میکند:
🔷 سلسله کارگاه های توانمند سازی و دانش افزایی مبلغین عفاف و حجاب
شامل: هویت و کرامت زن، روشهای ارتباط با نوجوان، مسئله حجاب در اسلام و غرب، فمنیسم و نظام سرمایه داری، آموزش بازی با کودک و نوجوان، موج کره ای و ....
✅ ویژه حوزویان و دانشگاهیان
✅ بانوان فعال فرهنگی
مزایای دوره:
۱.دوره نظری و کارورزی میدانی
۲.همراه با اعزام مستمر پس از آموزش
۳.استفاده از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه
۴. جلسات کارگاهی با محوریت پاسخگویی به شبهات روز
۵.همراه با اعطای گواهی دانش افزایی و معرفی نامه به شرکت کنندگان کلاس درصورت حضور کامل
⌛️زمان شروع دوره: هفته اول خرداد تا نیمه تیر ماه ۱۴۰۳
🗓 روزهای پنج شنبه
⏰ساعت 8 -12 صبح
🏢مکان: پردیسان ، بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)
✍️ثبت نام لغایت ۲ خرداد از طریق ارسال 👇
✅نام و نام خانوادگی
✅شماره تماس
✅تحصیلات
✅شغل
✅سوابق فعالیت فرهنگی
به آیدی ذیل در ایتا 👇👇👇
@Noorolhoda1
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔰امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی قم
@SzmnTbliqat_Banovan
@hejab_education
🌱 احتراما منتشر کنید و در کانال هایتان قرار دهید🌱
امور فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم(ع)
📚https://eitaa.com/boucul
.
🔖 تکلیفمحوری، راهحل معضل بیحجابی
✍آمنه عسکری منفرد
#بخش_اول
تقوا به معنی «تمرکز برتکلیف» و در یک کلمه «تکلیفمحوری»، از زیباترین و کاربردیترین تعاریف تقوا به شمار میرود و بر اساس آن، میتوان آن را رکن و گوهر اصلی جامعه اسلامی و مکانیزم منحصربهفردی برای جامعهپردازی و ترقی اجتماعی در جامعه اسلامی دانست و طبق این تعریف، میتوان «تقوای اجتماعی» را به معنی تلاش برای تحقق آرمانهای اسلامی معرفیکرد. پس اگر تقوا، بنیاد اخلاق و هنجارهای اجتماعی است، بیگمان ریشهی همهی ناهنجاریها نیز در بیتقوایی است و «انسان متقی» کسی است که نسبت به هرگونه پلیدی عقلانی، عقلایی و شرعی واکنش منفی نشان میدهد و به خود اجازه نمیدهد تا آن را مرتکب شود.
ملت ایران درتجربهی مقابله با ویروس مهلک جهانی کرونا در سال۹۸، در آزمون «تقوای اجتماعی» به معنی «تمرکز بر تکلیفمحوری» مانند تجربهی سالهای دفاع مقدس و بسیج عمومی کشور در پاسداری از آرمانهای نظام و دفاع از کشور، سربلند شد. آن روزهای تلخ که با پدیدار شدن تهدید در عرصهی سلامتی، همهی آحاد ملت دست به دست هم دادند و با بهکارگیری توصیههای رهبر معظم انقلاب با عزم ملی، اتحاد و همدلی آحاد ملت در رعایت پروتکلهای اجتماعی خوش درخشیدند.
تجربهی روزهای پر از التهاب و اضطراب ناشی از شیوع بیوقفه ویروس جهانی کرونا که در آن هر روز شاهد فوت تعداد زیادی از مردم دنیا و عزیزان و هموطنان خود بودیم و برای حفظ جان عزیزانمان مراکز آموزشی و مدارس به تعطیلی کشانده شد، ملت را برای جهادی دیگر این بار در عرصه سلامت عمومی کشور بسیج کرد. همان روزها و شبهایی که نیروهای مردمی با همراهی و همکاری بسیج و سپاه، به گندزدایی مراکز عمومی، بیمارستانها و پارکها پرداختند، عدهای به کمک در تغسیل و تدفین قربانیان کرونا شتافتند و جمعی به دنبال برطرف کردن نیازهای خانوادههایی که درگیر بیماری و فوت عزیزانشان بودند، شتافتند و با همدردی و همراهی بار اندوهشان را کاستند. در این میان نقش کانونی مساجد در بسیاری از محلهها به عنوان نقطهی مرکزی جمعآوری کمکهای مؤمنانه برای دوخت و تهیهی ماسک جهت پیشگیری و رفع نیازهای اولیهی اقتصادی اقشار آسیبپذیر جامعه، بسیار مؤثر، کارآمد و چشمگیر بود.
همچنین برنامهریزی و همکاری نخبگان با دولت برای تولید واکسنهای ایرانی در زمانی کوتاه و همکاری دولت برای وارد کردن و تآمین واکسن از کشورهای امن منطقه و واکسیناسیون عمومی، تولید و تأمین ابزارهای درمانی همچون انکباتور برای کنترل بیماری و درمان همهی مردم در کل کشور نقش مهمی در کنترل بیماری داشت و بدین ترتیب همهی آحاد ملت در کنار دولت رزمایشی ایرانی اسلامی از تقوای اجتماعی به معنیِ «تکلیف محوری» را به نمایش گذاشتند و این تهدید بزرگ ملی را شکست دادند.
این در حالی بود که دشمن همیشه بیدار از پای ننشست و با سوءاستفاده از تعطیلی آموزش حضوری مدارس و گسترش فضای استفادهی کودکان، نوجوانان و جوانان از فضای مجازی آموزشی، به نفع اهداف شوم خود استفاده کرد. سپس در برنامهای از پیش تعیینشده و درکنار ارائهی محتوای آموزشی، ابتدا با ذائقهسازی مخاطب را هدایت کرده و در مرحلهی بعد با صرف میلیاردها دلار، برنامهها و اهداف پلید خود را در قالبهای هنری جذاب؛ تحت عنوان فیلم، موسیقی و محتوای مسموم و ناامیدکننده از آیندهی روشن ایران قوی در شبکههای مجازی، به خصوص درشبکههای مجازی بیگانه در اختیار کاربران نوجوان و جوان قرار داد و در یک جنگ همهجانبهی هیبریدی ذهنها را تسخیر و هدایت کرد. سپس در دوران اغتشاش و فتنه سال ۱۴۰۱ که در کشور بر سر مسئلهی حجاب به بهانه مرگ یک دختر جوان و با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران اجرا شد؛ پیاده نظام تربیتشده، غافل و فریبخوردهی خود را وارد میدان کرد. البته با وجود تذکرات و توصیههای رهبر انقلاب در تمام سالهای بعد از انقلاب، خصوصا در سالهای اخیر مبنی بر اهمیت عرصهی جبههی فرهنگی و خطر وقوع جنگ نرم و شناختی از طریق رسانه خصوصا رسانههای بیگانه، به دلیل غفلت برخی والدین و مسئولین امر، دشمن در این زمینه نیز تا حدی موفق بود و این اقدامات منجر به شهادت تعدادی از مدافعان امنیت و خسارات جانی و مالی شدیدی شد. اما به فضل الهی و با هوشیاری و بصیرت مردم در عدم همراهی با فتنهجویان داخلی و خارجی، فتنه کنترل شد ولی بعد از مدتی کوتاه که ظاهرا پایان یافته بود، با شکلی جدید و در قالب اعتراض به حجاب اجباری، سر برآورد.
🍃ادامه دارد...
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🔖 تکلیفمحوری، راهحل معضل بیحجابی
✍آمنه عسکری منفرد
#بخش_دوم
این بار نیز در صورت بیتفاوتی، عدم تشخیص و عکسالعمل آگاهانه و به موقع از جانب آحاد مردم و مسئولین و دوری از اتحاد و انسجام ملی، عدم رعایت تقوای اجتماعی به معنای عدم تکلیف محوری به شکلی که شرح شد، عدم تبعیت از رهنمودهای رهبر انقلاب و غفلت و کوتاهی آحاد مردم، تبعات جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت. حضرت علی علیه السلام فرمود: کسی که به هنگام یاری ولیّ و رهبر خود بخوابد، با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد! »(عيون الحكم و المواعظ (لليثی)، ص۴۴۱)
پیشنهاد نگارنده این است که در شرایط فعلی مسائلی مانند بیحجابی یا معضلات ناشی از ولنگاری فضای مجازی که اثر مستقیم بر ترویج فرهنگ ترک حجاب دارد، حتی در معضلات اجتماعی و فرهنگی عمیقتر، در مرحلهی اول باید با تیمی از نخبگان و کارآمدان امر و بر طبق رهنمودهای کلی رهبر فرزانه انقلاب و سیاستهای نظام، امر مفروض کارشناسی شود؛ سپس ضریب خطای احتمالی و آثار مثبت و منفی طرحهای پیشنهادی بررسی شده و در نهایت طرحی واحد، همه جانبه و شفاف ارائه شود. لازم است سیاستهای مربوط به پیشگیری، مقابله و یا رفع خطرات احتمالی حاصل از اجرای طرح، تحت عنوان سیاست واحد، همه جانبه و کارشناسی شده، از طرف دولت و یا ارگان مسئول اعلام شود. همچنین باید پیامدهای احتمالی حاصل از انجام فعل و یا ترک آن به درستی برای همگان تبیین شود. در این صورت همهی آحاد ملت با آگاهی، اراده، اتحاد و انسجام ملی و استفاده از توان جمعی برای رفع معضل به میدان میآیند و بدین ترتیب بسیاری از این مسائل طبق قانون همافزایی با بهرهگیری از تقوای اجتماعی در جامعهی اسلامی و تکلیف مداری حول محور واحد از جانب مردم و مسئولین قابل حل خواهد بود تا دیگر شاهد شکست طرحهایی چون طرح امربه معروف از طریق حجاببان و یا تذکر دلسوزانه و مسئولانه مردم در معابر نباشیم.
🍃پایان
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
💢فقه فردی و منازعات تمدنی
✍زهرا راد
✅به نظر میرسد افتادن در دام فقه فردی، برای حل منازعات تمدنی و پیروزی در در جنگ تمدنها، راهی است که جمهوری اسلامی پیش از این طی کرده و آسیبهایش مدتهاست که آشکار شده است.
✅وقتی جامعه جهانی در یک ساختار تمدنی، برای برداشتن همه چهارچوبهای فرهنگی، به همه کشورها حکممیکند که باید با قوانین من سازگار شوید؛ میخواهد مقاومت فرهنگی را بشکند تا در نهایت پیروز همه میدانها باشد.
✅امام راحل عظیم الشان اگر این هژمونی را میپذیرفت، هرگز انقلابی رخ نمیداد و بیگمان تسلیم شدن در برابر این تمامیتخواهی بیش از اقتصاد و سیاست،یک تسلیم فرهنگی است. فرهنگ یعنی روحی که در کالبد تمدن جریان دارد و " هوایی که تنفس میشود". بنابراین چنین هماهنگیهایی با تمدن غرب، جمهوری اسلامی را در دراز مدت مصادره فرهنگی کرده و از درون تهی خواهد کرد.
✅استفتائات خردگرا و جزءنگر، مدتهاست که در جنگ تمدنی قیمت خود را از دست دادهاند.
✅اینک باید با احکام تمدنی و حاکمیتی به جنگ سلطهگران رفت و این مهم میسر نیست مگر با تلاش در ساحت موضوعشناسی دقیق و علمی برای فقیه.
✅در این میان تذکر این نکته ضروری است که ایرادی به فقیه وارد نیست؛ چراکه کارشناس مربوطه باید موضوعشناسی دقیق و کارشناسی به جا داشته باشد تا ابعاد موضوع برای فقیه روشن گردد. وقتی کارشناس مربوطه خود فریب بازنمایی غرب تمدنی، از راهحل معضلات اقتصادی را میخورد و به جای ارائه راهکارهای بنیادین، حل مساله را به تعطیلی یکروز در هفته تقلیل میدهد، مسأله واقعی و امر اجتماعی را بر فقیه مشتبه میسازد.
@AFKAREHOWZAVI
══﷽════✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟♥️
🎁🔮🎁 مسابقه ۲ 🎁🔮🎁
🍃 کانال خواهران حوزوی #هم_قلم برگزار میکند؛
❤مسابقه #یادداشتنویسیوکپشننویسی، ویژه ولادت امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام
💖 السلام ای پادشاه و صاحب ایران من
بلکه سلطان و امیر هر مکانی، یا رضا
🔸️به مناسبت میلاد باسعادت امام رضا علیهالسلام، به بهترین کپشن یا یاداشت،
در سه محور ذیل؛
1️⃣نقش مبارزاتی و سیاسی امام رضادر مقابل حکومت طاغوت
2️⃣تاثیر امام جامعه بر معنویت جامعه
3️⃣تاثیرمناظرات علمی امام رضا علیه السلام در ترویج کرسی های علمی و آزاد اندیشی
هدیه ای از طرف کانال #هم_قلم تعلق میگیرد.
♦️نوشتههای خود را به آی زیر ارسال فرمائید.👇👇
@Roya_afsari
⏰مهلت پاسخگویی تا ساعت ۱۲
روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۳۱
سپاسازهمراهیشماخوبان♥️
🗒️@HamQalam
.
انتشار یادداشت سرکار خانم محدثه زندی با عنوان" از کره تا قم" در خبرگزاری حوزه
لینک خبر👇
https://hawzahnews.com/xcRbB
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«شنبه های یهودی»
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
تصویب قانون تعطیلی شنبه ها توسط مجلس یازدهم، ایجاب می کند تا گذری بر تاریخ «شنبه های یهودی» داشته باشیم؛ در ابتدای امر یادمان نرودکه یهودیان در تاریخ جهان، از قدیم الایام، نسبت به حفظ حرمت شنبه های تقویم خویش، تعصب داشتند و مانند ما مسلمانان به راحتی، درصدد دست شستن از شعائر مذهبی و فرهنگی خویش نبوده اند؛ قابل توجه آنکه، نام روز جمعه در هویت مسلمانانی امت اسلام نیز، چنان یک ستاره درخشان بوده و این مطلب از چشم سفرنامه نویسان، پوشیده نمانده است! شاردَن جواهرفروش و جهانگرد فرانسوی که پژوهش های خوبی درباره ایران عصر صفوی دارد؛ آورده است که در تمام طول مدتى كه در سفر بودهام و هرجا گذر كردهام، به جايى نرسيدهام كه زمان را نسبت به هفته حساب نكنند و يگانه اختلاف در روز آغاز هفته است. بدين معنى كه فىالمثل مسلمانان ابتداى هفته را جمعه، يهوديان شنبه و مسيحيان يكشنبه و جماعتى ديگر سهشنبه مىدانند. او اضافه می کند که مسلمانان در روز جمعه كه به معنى روز اجتماع است، براى گزاردن نماز جماعت و ستايش خداى بزرگ گرد هم مىآيند (سفرنامه شاردن، ج ۳، ص۱۰۱۳).
روزهای مقدس در نزد یهودیان، بسیار حائز اهمیت است؛ مانند روز اول تشرى (یکی از ماه های یهود) که عيد آغاز سال است و در اين روز در بوقها و شاخها مي دمند و نيز كار كردن در اين روز را روا نمي دارند؛ چنانكه در روزهاى شنبه، كار كردن را صحیح نمی دانند (آثار الباقیه، ص ۴۲۷). قداست روز شنبه در نزد یهودیان ریشه تاریخی دارد و معتقدند که روز حشر و حساب و کتاب، روز شنبه خواهد بود و از این رو، هر شنبه در نظر ايشان رستاخيزى شمرده می شود (آفرینش و تاریخ، ج۲، ص۴۰۶).
اهمیت روز شنبه در تاریخ صدر اسلام نیز، در چشم یهودیان به چشم می خورد و در جریان غزوه خندق، وقتی قریشیان با رویگردانی بنی قریظه مواجه شدند؛ یهودیان نزد قریشیان عذر آوردند كه شنبه است و ما در شنبه ها نمی جنگیم! (العبر، ج۱، ص۴۲۶). در جریان همین جنگ بود که برخی از یهودیان تصمیم به شبی خون بر امت اسلام گرفتند و با خویش پنداشتند که چون مسلمانان از شنبه های ما ایمن هستند، فرصت خوبی برای حمله خواهد بود؛ اما برخی دیگر از آنان به جدیت به مخالفت برخاستند که ما شنبۀ خود را نمىشكنيم (مغازی، ج۲، ص۳۸۰). ابو عيسى وراق در كتاب مقالات از طايفهاى یهودی بنام عنانيه، سخن می گويد که در روز شنبه هيچ كارى را انجام نمىدهند؛ حتى بچههاى خود را در اين روز ختنه نمىكنند و عمل شنبه را براى روز بعدى مىگذارند. عقيده دیگری از یک طايفه يهود هم نقل می کند كه آنان هيچ عيدى را در شريعت موسى جز روز شنبه نمی دانند! همو ادامه می دهد که طايفه اليانيه، يكى از طوايف يهود، هيچ عيدی را معتبر نمىدانند و تنها روز شنبه را عيد مي گيرند (آثار الباقیه، ص ۴۴۲). اما همین متعصبان به عید شنبه، هنگامی که لباس اسلام برتن پوشانیدند؛ دیگر ارزش و جایگاهی برای شعائر پیشین خویش قائل نبودند چنانچه، مخیریق عالم یهودی مسلمان شده، وقتی با بهانه جویی یهودیان به خاطر پرهیز از جنگ در روز شنبه (جنگ احد) مواجه شد، به یاران گذشته خویش گفت که ديگر شنبه معنايى (در نزد او) ندارد! سلاح خود را برداشت و همراه رسول خدا به ميدان جنگ آمد و به شهادت رسید (مغازی، ج ۱، ص ۱۹۰).
با توجه به مطالب بیان شده و ترسیم اهمیت تاریخی تعطیلی روز شنبه در نزد یهودیان و تاکید موکد اندیشمندان مسلمانان، بر پرهیز از سلطه فرهنگی بیگانگان، این سوال جدی باقی می ماند که علت اصرار و تلاش نمایندگان ملت، در خالی کردنِ روزهای شنبه از فعالیت مسلمانان چه می تواند باشد؟! از طرف دیگر، من باب یادآوری بر نمایندگان محترم مجلس، بد نیست یادآور شویم که بر طبق قاعده نفیسبیل، هر نوع راه نفوذ و سلطه کفار بر جوامع اسلامی در حوزههای مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی باید مسدود شود. این قاعده بیانگر دو جنبه ایجابی و سلبی است که جنبه سلبی آن ناظر بر نفی سلطه بیگانگان بر مقدرات و سرنوشت سیاسی و اجتماعی مسلمانان و جنبه ایجابی آن بیانگر وظیفه دینی مسلمانان در حفظ استقلال سیاسی و از بین بردن زمینههای وابستگی می باشد.
#نفوذ
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍مرضیه سادات حمیدیان
تصویب تعطیلی شنبه در مجلس در گیر و دار
جنایت رژیم کودک کش صهیونیستی در رفح
و غزه و البته بعد از عملیات وعده صادق
همزمان با مخالفت مراجع و دروغ بستن
تاییدیه به مراجع این پیام را از ایران به
اسرائیل مخابره کرد که:
اینجا نفوذ کاملا بر اوضاع سوار است
اینجا امن و امان است
اینجا خواص یا بی بصیرتند یا خوابند
شما به کشتار کودکان مظلوم فلسطین ادامه دهید و کار ناتمامتان را تمام کنید.
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
⚫️ آیت الله کورانی دار فانی را وداع گفت | زندگینامه
علی کورانی از علمای شیعه اهل لبنان، پژوهشگر تاریخ اسلام و اندیشههای مذاهب اسلامی و بنیانگذار شرکت نرم افزاری المعجم الفقهی است که در ایران بیشتر با کتاب عصر ظهور که در ارتباط با مهدویت در احادیث اسلامی است، شناخته میشود.
او در سال ۱۹۴۴ میلادی در روستای یاطَر در نبطیه در جنوب لبنان در خانوادهای کشاورز به دنیا آمد و به تشویق آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین به مدرسهٔ دینی رفت و زیر نظر شیخ ابراهیم سلیمان درسهای مقدماتی را گذراند. در سال ۱۹۵۸ میلادی در چهارده سالگی به شهر نجف رفت و دروس مقدمات و سطح را در نزد آیات عظام محمد تقی فقیه، سید علاء بحرالعلوم، شیخ باقر ایروانی و سیدمحمدباقر حکیم خواند و در درس خارج آیت الله سید ابوالقاسم خویی و شهید سیدمحمد باقر صدر شرکت کرد.
کورانی از اواسط دههٔ ۶۰ میلادی، به عنوان نمایندهٔ چند مرجع شیعه از جمله آیت الله سید ابوالقاسم خویی، در کشورهای عراق و کویت فعالیت داشت. عمده فعالیتهای او علیه حزب بعث عراق و اندیشههای کمونیسم بود. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به لبنان بازگشت.
آیتالله کورانی پس از انقلاب اسلامی به ایران آمد و به پژوهش در این زمینهها پرداخت: احادیث اسلامی دربارهٔ حضرت مهدی(عج)، تاریخ تدوین قرآن، معنی واژههای قرآن (نقد کتاب مفردات راغب)، سیره نبوی(ص)، تاریخ امامان شیعه علیهم السلام و نقد اندیشههای وهابیت.
ایشان با حمایت آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی، بنیادی به نام مرکز المعجم الفقهی راه اندازی کرد و سپس با حمایت آیت الله سید علی سیستانی، مرکز «المصطفی للدراسات الدینیه» را برای پژوهش در اندیشههای اسلامی بنیان گذاشت؛ همچنین اقدام به راه اندازی پایگاهی به نام کتابخانه اهل البیت علیهم السلام کرد که در بردارنده حدود هفت هزار کتاب از منابع شیعه و اهل سنت میباشد.
کورانی از حدود سال ۱۹۹۸ به مناظره و گفتوگوهای اینترنتی با عالمان مذاهب دیگر، به ویژه عالمان وهابی پرداخت و پس از آن، به تدریج، به ارائهٔ برنامههای پرسش و پاسخ در تلویزیونهای عربی زبان پرداخت که باعث شهرت او در جهان عرب شد.
#آیت_الله_کورانی
#تاریخ #مهدویت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
اَمَّن یُّجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ
ختم صلوات برای سلامتی رئیس جمهور عزیزمان شرکت کنید لطفا
https://EitaaBot.ir/counter/a7cfv
.
.
دعای سریع الاجابه:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظِيمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَكْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهَانِ الْمُبِينِ الَّذِي هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ مِنْ نُورٍ وَ نُورٌ فِي نُورٍ وَ نُورٌ عَلى نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ كُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ يُضِيءُ بِهِ كُلُّ ظُلْمَةٍ وَ يُكْسَرُ بِهِ كُلُّ شِدَّةٍ وَ كُلُّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ وَ كُلُّ جَبَّارٍ عَنِيدٍ لَا تَقِرُّ بِهِ أَرْضٌ وَ لَا تَقُومُ بِهِ سَمَاءٌ وَ يَأْمَنُ بِهِ كُلُّ خَائِفٍ وَ يَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ كُلِّ سَاحِرٍ وَ بَغْيُ كُلِّ بَاغٍ وَ حَسَدُ كُلِّ حَاسِدٍ وَ يَتَصَدَّعُ لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّ وَ الْبَحْرُ وَ يَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْكُ حِينَ يَتَكَلَّمُ بِهِ الْمَلَكُ فَلَا يَكُونُ لِلْمَوْجِ عَلَيْهِ سَبِيلٌ وَ هُوَ اسْمُكَ الْأَعْظَمُ الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَكْبَرُ الَّذِي سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ وَ اسْتَوَيْتَ بِهِ عَلَى عَرْشِكَ وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِمُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ أَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِهِمْ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِي كَذَا وَ كَذَا»
اَمَّن یُّجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ
برای سلامتی آقای سید ابراهیم رئیسی و همراهان آیه شریفه و دعای فوق رو قرائت کنیم.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
خدایا!
حال دلمون خوب نیست.
نگرانیم
دل توی دلمون نمونده.
خدا جون!
ی ملت دست به دعا برداشتند.
از حرم امام رضا علیه السلام صدای دعای توسل میاد.
از حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها و دیگر امامزادگان ،صدای مردم نگران ولی امیدوار میاد که دست به دعا برداشتند.
خدای خوبم! به تو امید بستیم.
ناامیدمان نکن
گر نگهدار من آنست که من میدانم
شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
فاطمه میریطایفهفرد
نه اینکه ایرانم بلا به خود ندیده، که دیده، که زیاد هم دیده، ولی هربار سربلند بیرون آمدهاست، هربار سربلندتر از قبل.
اما این لحظات دوست و دشمن چه خوب عرض اندام میکنند. اگر هنوز شکی هست و یا شبههای، بروید و سری به کانالهای اسرائیلی بزنید. از بس گردو شکاندهاند، دمشان ورم کرده.
این لحظات و دستان بهدعابلندشده مردان و زنان زحمتکش این وطن، حال عجیبی دارد. امشب ایران نورانیاست. پر از نور، پر از امید و پر از اقتدار...
امام رضاجان تولدتون مبارک
برای ما دعا کنید.
یاعلی
"اللهم بارک لمولانا صاحبالزمان(عج)"
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
از تمام ایران، برای سید...
✍ ایرانپور
نام منطقههایی را به زبانها انداختی که برای همه غریب بود. نقطههای محروم را کشتزار خدمت کردی. ریشههای محبت محرومان در عمیقترین زمینها ریشه دواند و جوانههایش را در چین و چروک صورت پیرمردی دیدم که بی هیچ فاصلهای نگاهش را در نگاه پر مهرت دوخته و دلش به کشیده شدن قدمهای آبادانی در روستای محرومش خوش شده بود.
دستهایی در شب ولادت ولی امر ایرانیان حضرت رضا علیهالسلام به دعا بلند شدهاند که نسیم عدالتت روحشان را نوازش داده، بساط رضایت را پهن کردی و دلهای مستضعفان را به روشنای عدالت اجتماعی میهمان کردی.
شاید این دریایی که از اضطرار و دعا برای سلامتی تو راه افتاده، اتفاقی کم نظیر باشد اما برگرد و ببین که سیل نگرانی برای کسی به راه افتاده که سلامت رفتارش دلها را جذب کرده و حالا خانههای ایرانیان هر کدام شعبهای از پنجره فولاد خراسان است و برای سلامتیات دخیل بستهاند.
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍چمنخواه
خداوند در قرآن آیه ۸۷ سوره یوسف از زبان حضرت یعقوب علیهالسلام میفرماید:
«ای فرزندان من! بروید. از حال یوسف و برادرش تحقیق کنید و از رحمت بی منتهای خداوند ناامید نشوید. از رحمت خدا هرگز جز کافران ناامید نیستند.»
يَا رَادَّ يُوسُفَ عَلَىٰ يَعْقُوبَ
خدای رئوف و رحیم
ما به رحمت تو چشم دوختهایم.
ما را ناامید نکن.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانش را به ما برگردان.
آمین یا رب العالمین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍مریم قاسمی
دلم طاقت نیاورد و رفتم حرم...
خیلیا مثل خودم موبایل هاشون تو مشتشون بود،هرچی به حرم نزدیک میشدم بیشتر احساس میکردم انگارپشت دراتاق عمل یه آدم خیلی عزیزم...باورکنید حال خیلیا مثل من بود!تاحالا شب میلادامام رضا شهرم رواینجور ندیده بودم..حتی ایستگاه صلواتی ها درسکوت شربت و لقمه و شیرینی و ..میدادن گاهیم بعضی موکب ها یه نوای یا امام رضای رو پشت بلندگو گذاشته بودن که یه جورایی نمیدونستی نوحه س یا مولودی.راستش بغض خیلیا با شروع دعای توسل به جای مداحی شب عیدی ،ترکید.
دوسداشتم یکی یکی از اطرافیانم بپرسم کجای دلت درد داری که اینجورگریه میکنی؟ک مداح کارمو راحت کرد:خدایا آقامون خیلی تنهاس این رئیس جمهور خودشوسربازآقا میدونس آقا بهشون گفتن مغتنم😭به آغوش ملت برشون گردون و دشمن شادمون نکن...
گاهی پشت دراتاق عمل میفهمی که چقد بعضیا پاره ی تن آدم ن ...
و همونجا هم البته میفهمی کیا اونقدر لاشخورن که جلو جلو ارث تقسیم میکنن...
#اتحادملت
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍زینب نجیب
از عصر که خبر ناگوار سانحه هوایی بالگرد رئیسجمهور منتشر شد تا همین الان پیامهای بسیاری برای شرکت در ختم صلوات، ختم قرآن، خواندن دعا، قربانی گوسفند و دیگر نذورات بین آحاد جامعه دست به دست شد.
سیل جمعیتی که در حرمها، مساجد، حسینیهها و میادین اصلی شهر برای دعای دسته جمعی تجمع کردند.
هالهای از غم و نگرانی در سطح شهر دیده میشد.
اینها فقط یک معنا دارد.
🌱قلبها به دست خداست.
اگر صادق باشی و خالصانه برای خدا کار کنی، محبتت در دلها خانه میکند.
محبوبیت آقای رئیسی که هم خادمالرضا بود و هم خادمالوطن امروز مسجل شد.
بعد از سخنرانی آقا که سعی کردند پدرانه به مردم آرامش دهند با خود گفتم آقا جانم ما نگران هیچ چیز نیستیم
سایه شما بر سر ما مستدام
درد ما چیز دیگریست...
درد ما دلتنگی برای کسی است که در مناظرات انتخاباتی روزه میگرفت تا سخنی خلاف واقع نگوید، جدال نکند و برای خدا صبر کند...
خدایا او را به ما ببخش😭
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
مضطر
✍مریم عفتی مطلق
جنگل انبوه ارسباران دلهای پرالتهاب یک ملت را بهسوی خود کشانده است؛ ملتی که در انتظار و اضطرار بیخبری از حال و روز سید محرومان و همراهانش دلهایشان را به دعا و توسل گره زدهاند؛ اما او گویی خوشحال و سربلند است از اینکه سربازان سرافراز بهترین مخلوق آفریدگار عالَم را در آغوش گرفته...
یا صاحبالزمان! ای مَثَلِ اعلای پروردگار جهان! به حق مظلومیت خودت که قرنهاست غم دوری و ندیدنت دلهای سردمان را به آتش اضطرار نینداخته است! اکنون که شرم این بیمِهری جانمان را سخت میخراشد؛
ما را ببخش مهربانْ امام عزیزم/ بده برات در این شب که سخت غرق نیازم
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI