هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻منطق مغفولِ امام خمینی دربارۀ حجاب
🖊 مهدی جمشیدی
۱. در تاریخ ۵ آذر ۱۳۵۸، خبرنگار خارجی به امام خمینی اشکال میکند که در نوفلشاتو شما وعده کردید که نهتنها آزادیها حفظ میشوند، بلکه تعمیم نیز مییابند، در صورتی که بعد از پیروزی انقلاب دیدیم که با تظاهرات جمعی از زنان که حجاب را قبول نداشتند مخالفت شد. امام خمینی نیز میگوید:
«زنهایی که تظاهر کردهاند همان زنهایی بودند که از تتمۀ آن مسائل [فرهنگیِ به وجود آمده در حکومت پهلوی] بودند؛ آنهایی بودند که شاه آنها را به عنوان آزاد زنان به میدان آورده بود و آنها را به تباهی کشیده بود. آنها هم چون از این وضعی که آن تباهیها، آن آزادیهایی که آنها میخواستند - میخواستند که با جوانها آزاد باشند که هر کاری میخواهند بکنند و میخواستند با تباهیها همآغوش باشند، میخواستند کارهای برخلاف عفت بکنند – [منع شدند]، و میدیدند که اسلام با کارهای خلاف عفت، با کارهایی که مملکت را به تباهی میکشد و ملّت را به عقب میراند موافق نیست [تظاهرات کردند]. آنها بودند که آمدند در خیابانها و با آن صورتهایی که مردم دیدند تظاهر کردند. و الّا جلوی آزادی، هرگز گرفته نشده است و نمیشود و مردم آزادند؛ الّا آنجایی که بخواهند تباهی بکنند و بخواهند ملّت را به عقب برانند.»(صحیفۀ امام، ج۱۱، ص۱۳۱، ۵ آذر ۱۳۵۸).
۲. در این بیان، امام خمینی معتقد است که:
[الف]. زنانِ خواهانِ حجاب اختیاری، «بقایای تباهشدۀ سیاست فرهنگیِ دورۀ پهلوی» هستند که در دورۀ قبل، «آزاد زنان» خوانده میشدند و ازاینرو، در جامعۀ ایران «ریشه» ندارند و از لحاظ هویّتی، «اینجایی» و «بومی» نیستند، بلکه حکومت پهلوی به صورت ساختگی و سیاستی، آنها را پرورانده و تحمیل کرده است. این «تتمۀ انسانی»، میراث شومِ دورۀ تاریخیِ سپریشده هستند و اینک گمان میکنند که میتوانند به حیات فرهنگیشان ادامه بدهد؛ حالآنکه آن تاریخ به سر آمده و در این تاریخ جدید، «انسان جدید» متولّد شده است که تابع ارزشهای فرهنگیِ متمایزی است.
[ب]. مسألۀ این زنان نیز فقط حجاب اختیاری نیست، بلکه حجاب اختیاری، نقطۀ شروع است و اینان خواهان «رفتارهای خلاف عفت» هستند و میخواهند نسل جوان را در قالب «بستۀ سبک زندگیِ غربی»، فاسد و عیّاش و هرزه کنند. حجاب اختیاری، تنها یکی از نمودها و تعیّناتِ سبک زندگی آنان است و این سبک زندگی، دلالتهای اجتماعی دیگری نیز دارد که بهرسمیّتشناختنشان، زمام و شیرازۀ جامعۀ اسلامی را منهدم میکند.
[ج.] و دلیل تظاهرات آنها نیز این است که جمهوری اسلامی به آنها اجازۀ «آزادیهای نامشروع» نمیدهد و «منع قانونی» در مقابلشان ایجاد کرده است، درحالیکه اگر جمهوری اسلامی، آنها را در انجام خواستههای نامشروعشان آزاد میگذاشت و «قواعد اسلامی» را بر عرصۀ عمومی حاکم نمیکرد و الزام نمیطلبید، برنمیآشفتند. پس چنین نیست که به آنها ظلم شده باشد و آنها حقّ خویش را بطلبند، بلکه مسألۀ آنها تداومیافتن ولنگاری و بیبندوباری در سبک زندگی است و «حسّاسیّت جمهوری اسلامی» در این زمینه، آنها را برانگیخته و به صفآرایی سوق داده است.
[د]. این زنان، مساوی با «مردم» یا «بخش عمدۀ مردم» هم نیستند که لازم باشد جمهوری اسلامی در مقابل آنها تسلیم شود و چارهای در میان نباشد، بلکه اینان اقلّیّتی هستند که صدای بلند دارند. حساب عموم مردم از اینان جداست، درحالیکه آنها تلاش میکنند خودشان را مردم نشان بدهند.
[هـ]. در اینجا، «دو برداشت متضاد از آزادی» در برابر هم قرار گرفتهاند که در یکی، آزادی انسان را خواستهها و امیال خودش تعیین میکند و به دلیل نسبیبودن ارزشها، تباهی و غیرتباهی معنا ندارند؛ و در دیگری، آزادی انسان، باید تابع مصالح معنوی باشد. پس این نزاع اجتماعی، «خاستگاه معرفتی» و «سرچشمۀ میلی» دارد و از دو نوع «فلسفۀ زندگی» برمیخیزد که تصویرهای متفاوتی از انسان دارند. پس تسلیمشدن در برابر حجاب اختیاری یعنی پذیرفتن «روایت غربی از آزادی» و این امر با غایت تمدّنی و قدسیِ انقلاب، شکاف دارد و در نهایت نیز، «ساختار اجتماعیِ تجدّدی» را در جامعۀ ایران، بازتولید خواهد کرد. چنین روایتی از آزادی، آنچنان زیادهخواه و حریص است که پیش میرود تا تمام ساختارهای اجتماعی را تابع خویش سازد و دین و احکامش را نشدنی ترسیم نماید.
[و.] «آزادی»، یک نقطۀ شروع خوب است برای ایجاد یک «معرفت نوپدید» و «میل متفاوت» در این زنان. تاریخ جدید یعنی برانداختن نظام معرفت و میل پیشین. این نظام در وجود برخی، همچنان مستقر است و اینان «تجربۀ وجودیِ تازه»ای نیافتهاند. مسأله، پدیدآوردن یک اتّفاق است از پنجرۀ آزادی و در آسمان وجود شخص.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
هدایت شده از کانال حسین دارابی
براندازان و سادهلوحانی که حرفهای براندازا رو باور میکنن دقت کنن
این جمعیت دیشب تا صبح بیدار بوده، الانم روزه هستن، تشنه، گشنه، ساندیس هم نمیدن بهشون بلند شدن اومدن برای دفاع از یک کشور دیگه که مورد ظلم واقع شده. برای دفاع از خاک کشوری که غصب شده.
حالا بنظرتون این جماعت برای خاک کشور خودشون چیکار میکنن؟
حالا دیگه برید دنبال بازیتون....
حسیندارابی 👈 عضوشوید
@hosein_darabi
💢 داستان تویوتا 💢
▪️افسانهها و واقعیتهای جهانیسازی
✍️ پرفسور چانگ
(مدیر گروه مطالعات توسعه دانشگاه کمبریج):
🔹روزی روزگاری، در کشوری در حال توسعه، یک تولیدکنندهی اصلی خودرو، نخستین خودروِ خود را به ایالات متحده صادر کرد. تا آن روز، آن شرکت کوچک فقط محصولاتی بُنجل تولید کرده بود که کپیبرداریِ ضعیفی از محصولاتِ با کیفیتِ ساخت کشورهای ثروتمندتر بود. خودروِ تولیدی این کشور چیز چندان پیچیدهای نبود؛ صرفاً اتومبیلی کوچک و ارزان (که میشد آن را «چهارچرخهای با یک زیرسیگاری» نامید). اما همین هم برای آن کشور لحظه بزرگی بود و صادرکنندگانش احساس غرور میکردند.
🔹متأسفانه این محصول با شکست روبرو شد. به نظر اکثر مردمِ کشور واردکننده، این خودرو زشت بود و خریداران زرنگ مایل نبودند پول چندانی بابت خودرویی بپردازند که از محل تولید محصولات درجه ۲ میآمد. به این ترتیب، صادرکنندگان چارهای جز این نداشتند که این خودرو را از بازار ایالات متحده خارج کنند. این فاجعه به بحثی جدی بین شهروندان کشورِ تولیدکننده منجر شد.
🔹در کشورِ تولیدکننده، بسیاری استدلال میکردند اگر کشور بعد از ۲۵ سال تلاش، هنوز نمیتوانست خودروی خوبی بسازد، پس آیندهای برای این کار وجود نداشت. دولت برای موفقیت، هر فرصتی را در اختیار این تولیدکنندهی خودرو گذاشته بود و از طریق دیوار بلند تعرفه و کنترلهای سختگیرانه بر سرمایهگذاری خارجی در صنعت خودروسازی، این اطمینان را فراهم آورده بود که خودروساز مزبور در داخل کشور سود فراوانی ببرد. کمتر از ۱۰ سال پیش از آن، دولت حتی با هزینهکردن از محل بودجه عمومی، شرکت را از ورشکستگی قریبالوقوع نجات داده بود. بنابراین، منتقدان استدلال میکردند که باید ورود خودروهای خارجی آزاد و از مالیات معاف شود و به خودروسازان خارجی هم، که ۲۰ سال پیش از کشور بیرونشان کرده بودند، اجازه دهند دوباره کارخانههایشان را راهاندازی کنند.
🔹دیگران اما نظر مخالف داشتند و استدلال میکردند که هیچ کشوری بدون ایجاد صنایع «مهم» از قبیل خودرو به هیچ جایی نرسیده است. اینان میگفتند صرفاً به زمان بیشتری نیاز است تا خودروهایی تولید شود که مورد پسند همه قرار گیرد.
🔹زمان این اتفاقات سال ۱۹۵۸ و کشور پیشگفته نیر در واقع ژاپن بود. شرکت خودروسازی مزبور هم شرکت تویوتا بود و خودروِ صادراتی نیز تویوپت نام داشت. تویوتا در سال ۱۹۳۳ وارد فعالیت خودروسازی شد. دولت ژاپن خودروسازیهای جنرال موتورز و فورد را در سال ۱۹۳۹ (۱۳۱۸ خورشیدی) از کشور بیرون کرد و در سال ۱۹۴۹ با تأمین پول از طریق بانک مرکزی آن کشور موسوم به «بانک ژاپن» تویوتا را از ورشکستگی نجات داد.
🔹کمتر از ۵۰ سال پیش، اکثر مردم، از جمله بسیاری از ژاپنیها، بر این باور بودند که صنعت خودروسازی ژاپن اصلا نباید وجود داشته باشد.
🔹واقعیت اینست چنانچه دولت ژاپن در اوایل دههی ۱۹۶۰ از اقتصاددانان مُبلّغِ #تجارت_خارجی_آزاد تبعیت کرده بود، امروز دیگر اتومبیل پیشرفتهای چون لکسوس وجود نمیداشت. و امروز در بهترین حالت، تویوتا شریک جزئیِ یک تولیدکنندهی غربیِ خودرو میبود یا در بدترین حالت، دیگر حتی اثری هم از آن باقی نمانده بود.
👈همین نکات درباره کل اقتصاد ژاپن نیز صادق است.
📚 برگرفته از کتاب «نیکوکاران نابکار: افسانه تجارت خارجی آزاد و تاریخچه پنهان سرمایهداری»
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
گویا درک #شب_قدر تا آخر ماه رمضان قابل دریافت و استحصال است...
🔻 در دعاهای آخر ماه مبارک رمضان است که میفرماید: «اللهم ارزقنی فضل لیلة القدر» یعنی خدایا فضیلت شب قدر را روزی من کن. در بعضی روایات دیگر هم این معنی را دیدهام.
🔸 معلوم میشود که گویا برای درک لیلة القدر امری نسبی تعریف میشود که تا آخر ماه رمضان قابل دریافت و استحصال است.
🔹 یعنی اگر درک شب قدر محدود به شبهای قدر باشد، بعد از بیست و سوم خواندن دعای درک شب قدر معنی ندارد.
کد ۴۲۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
هدایت شده از یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
توصیف بانک خصوصی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
طرف مىآيد بانك ايجاد ميكند با استفاده از اجازهى توسعهى بانكها - كه يكى از كارهاى غلطى كه در كشور شد اين است كه اجازه ميدهند همينطور پشتسرهم بانك بهوجود بيايد - پولهاى مردم را جمع ميكنند، بعد شركتهاى صورى درست ميكنند، پولهاى مردم را بهعنوان قرض، وام و تسهيلات بانكى به شركتهاى خودشان ميدهند، جيب خودشان را پُر ميكنند؛ از اين كارها دارند ميكنند، اينها را بايستى مراقبت كرد (بیانات در حرم رضوی، ۱۳۹۸/۱/۱).
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
♨️قیمت دیسک و صفحه پراید (مبتلا به قشر کارمند) از پاییز تا الان تقریباً سه برابر شده؛
❗️اساتید اقتصاد نئولیبرال که میگن «تورم همیشه و همهجا یک پدیدهی پولی است» و «قیمتها باید بدون دخالت دستوری دولت، در بازار بصورت عرضه و تقاضا تعیین بشود»،
بفرمایید ببینیم از پاییز تا الان آیا:
▪️نقدینگی سه برابر شده؟
▪️یا تعداد پرایدها ۳ برابر شده؟
▪️یا همه پرایدها باهم صفحه تموم کردن که تقاضا افزایش پیدا کرده باشه؟
▪️یا مردم ریختن صفحه کلاچ بخرن انبار کنن؟
❓چرا تأثیر واضح و مشخص قیمت ارز و قیمتگذاری دلاری مواد اولیه داخلی رو کتمان میکنید؟؟؟؟
❓چرا قبول نمیکنید که تورم امروز ایران از نوع #فشار_هزینه تولید است، وگرنه نقدینگی که در بازار پیدا نمیشه.
❓منافع دارید یا چی؟؟؟؟
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
🔰 لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي كَبَدٍ
🍃 آیةالله بهجت رحمةالله علیه:
✍🏼 کمتر کسی پیدا میشود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا، با هزار تلخی و نیش همراه است!
🔹اگر کسی دنیا را این گونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و ... کمتر ناراحت میشود؛ زیرا از #دنیا بیش از این که #خانه_بلا است، انتظار نخواهد داشت!
🔰 براستى كه انسان را در رنج آفريدهايم
(سوره مبارکه بلد، آیه چهارم)
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
تجربه موفق کارآمدی اقتصاد مقاومتی در دولت سیزدهم!
حوزه اشتغال، یکی از بخشهای حساس کشور است که رییس جمهور به اقتصاددانان جوان انقلابی و گفتمان اقتصادمقاومتی اعتماد و نتیجه مطلوب آن را دریافت و وعده ۱میلیون شغل،تنها وعده کلان محققشده دولت بوده است.
همچنین خالص اشتغال ایجادی یکساله،نزدیک به دوبرابر مجموع خالص اشتغال دولت قبل است!
این عملکرد امیدوارکننده گفتمان اقتصادمقاومتی باید تجربهای از اعتماد موفق در عرصه اقتصاد کشور و تغییر ریل در حوزههای باقیمانده است.
خدمت مسئولین ذیربط نیز خداقوت میگوییم.
✍سید امیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ از برکات وجود بانکهای خصوصی در کشور
🔹کارنامه درخشان بانک آینده:
▪️تخلف بزرگ در خلق پول و تورم
▪️تخلف از دستورالعمل شورای پول و اعتبار در پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط (که نباید بیش از ۴۰٪ سرمایهی پایه باشد)
▪️اعطای بیش از ۶ برابر تسهیلات کلان و بیش از ۸۰ برابر در پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط
▪️اعطای بیشترین تسهیلاتِ اشخاصِ مرتبط خود تا پایان آذر ماه، به یکی از شرکتهای زیرمجموعهی خود (۷۰ هزار میلیارد تومان به بنگاه تجاری ایرانمال).
🔹البته این نوع تخلفات مختص بانک آینده و محدود به پروژه ایرانمال نیست و متأسفانه در شبکه بانکی کشور ، امری شایع گردیده است.
👈 اقتصاددانان #نئولیبرال که شبانهروز «نقدینگی» را عامل تورم در جامعه معرفی میکنند و راهکارهای معیشتسوزی مثل «جلوگیری از افزایش حقوق و دستمزد»، «گران کردن انرژی و مایحتاج مردم»، «افزایش نرخ بهره بانکی» و ... را برای کنترل نقدینگی تجویز میکنند (که متأسفانه حرفشان در بین دولتمردان خریدار هم دارد)، چرا در برابر چنین جنایتهای بزرگی که شبکه بانکی بویژه بانکهای خصوصی در خلق پول انجام میدهند، سکوت کرده و علیه آن فریاد نمیکشند؟
❓آیا پولی که بانکهای خصوصی از هیچ خلق کرده و صرف سفتهبازی و دلالبازی در بازارهای مسکن، طلا، ارز، خودرو و ... میکنند عامل تورم نیست؟؟
❗️فقط چندرغاز حقوق کارمند و کارگر را عامل تورم میبینید؟
❓اقتصاد خواندهاید تا توجیهگر سیری ثروتمندان و گرسنگی فقرا باشید؟؟؟
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
May 11
هدایت شده از 🕯 جهاد تبیین
⚠️بانک های خصوصی؛ صاحبان نقش های مخرّب در نظام پولی و مالی!
📌در مقابل حمایت از مدیران خوبِ شرکتها، با صاحبان نقشهای مخرّب در نظام پولی و مالی همچون برخی مؤسسات مالی یا بانکهای خصوصی که با خرید ملک و زمین یا اضافه برداشت از بانک مرکزی موجب تورم میشوند، بدون رودربایستی برخورد شود.
🗓دیدار رمضانی مسئولان نظام با رهبر انقلاب، ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
پ.ن:
💡یک سوال!
کدام یک از ما که ادعای انقلابی گری داریم، نگاه مان به بانک های خصوصی اینگونه است؟!
💠 https://eitaa.com/jahadtabini
✅ اعتبارات بانکی را به سمت تولید هدایت کنید
بیانات - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🔹یک نکتهی دیگر که البتّه این را هم قبلاً ما مکرّر گفتهایم امّا حالا که مسئولین محترم دولتی اینجا هستند باز هم تأکید میکنم که اعتبارات بانکی را به سمت تولید هدایت کنید؛
🔹این را از بانکها بخواهید؛ بانکها را موظّف کنید؛ بانک مرکزی میتواند در این زمینه به طور جدّی فعّال بشود. فاصلهی بین رشد نقدینگی در کشور و رشد تولید ناخالص ملّی ما یک فاصلهی نجومی است؛ چرا؟ چرا باید اعتبارات جوری مصرف بشود که به این انبوه نقدینگی بینجامد و در رشد تولید کشور تأثیری نداشته باشد؟ این وضع باید تغییر پیدا کند؛
🔹این دیگر کار مسئولین محترم دولتی است؛ این از جناب آقای مخبر که خب الحمدلله ایشان فرد توانایی هستند و دیگر مسئولین اقتصادی کشور انتظار هست که این کار را دنبال کنند؛
🔹یعنی تعامل با بانکها را متوقّف کنید به همین موضوع که اعتباراتی که داده میشود به سمت تولید برود؛ نظارت بانک مرکزی بر این کار قطعاً تأثیر خواهد داشت؛ این مسئلهی کلیدی مهمّی است.
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
میگویند کجای دنیا بانکهای خصوصی را تعطیل کردهاند؟
میگویم اولا که تجربیاتی وجود دارد!
ثانیا اگر هم وجود نداشت سوال این است: کجای دنیا جمهوری اسلامی با شعار نهشرقی، نهغربی و بر اساس مبانی تشیع شکل گرفته است؟
اگر قرار است هرچه در دنیا میگذرد اینجا کپی کنیم که چرا انقلاب کردیم؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
💢آیا ارزپاشی و طلاپاشی، منجر به کاهش قیمت ارز و طلا در بازار میشود؟
💢مدیریت #سمت_عرضه در بازار ارز و طلا مهمتر است یا #سمت_تقاضا؟؟
🔹 متأسفانه برخی در داخل تفاوت بازار سیبزمینی را با بازار ارز و طلا درک نمیکنند(یا نمیخواهند درک کنند). تصور میکنند همانطور که گرانی سیبزمینی را میتوان با واردات و توزیع آن در بازار (یعنی اصلاح در سمت عرضه) کاهش داد، برای ارز و طلا هم باید همین کار را کرد. غافل از اینکه گرانی امروز ارز و طلا نه به دلیل کمبود عرضه، بلکه به دلیل بحران در سمت تقاضا است. زیرا:
1⃣از یکطرف و با کاهش مستمر ارزش ریال، اقبال مردم به ارز و طلا بعنوان رقبای پول ملی بیشتر و بیشتر شده و مردم(خصوصا کسانی که توان سرمایهگذاری در مسکن و خودرو را ندارند) برای حفظ ارزش داراییهای خود به بازار ارز و طلا روی آوردهاند.
2⃣ و از طرف دیگر بدلیل اینکه ارز و طلا به تنهایی قابلیت مبادله دارند و میتوانند براحتی جای پول ملی را در تبادلات اقتصادی را گرفته و مزایای دیگری مانند عدم رهگیری توسط حکومت را نیز دارند (که آنها را مناسب تخلفاتی مانند فرار مالیاتی، قاچاق، رشوه و ... میسازد)، خیال دارندگان خود را تا حدی از دردسر تبدیل ارز و طلا به ریال در هنگام خرج کردن راحت نموده و اقبال مضاعف بخش زیادی از جامعه برای تبدیل همیشگی داراییهای ریالی خود به ارز و طلا را فراهم میآورد.
🔻در چنین شرایطی، صرف دخالت حاکمیت در سمت عرضه (با آتشزدن به ذخایر ارزی و طلای کشور و عرضه گسترده آنها به بازار) و عدم دخالت در سمت تقاضا، نهتنها باعث کاهش قیمت ارز و طلا نمیگردد بلکه به دلایل پیش گفته باعث تحریک و مضاعف نمودن انگیزههای خرید در جامعه و هجوم بیشتر مردمی در سمت تقاضا شده و عملاً افزایش قیمتها را بدنبال خواهد داشت. و در این دور باطل هیچ حدی برای افزایش قیمت ارز و طلا نمیتوان قائل بود بجز نابودی کامل ارزش پول ملی و اقتصاد کشور.
🔸 بماند که سیاستهای غلطی چون عرضه شمشهای گرمی و سکههای چند سوتی(که فقرای جامعه را نیز تشویق به مشارکت در این معرکه مینماید) و نیز ارائه چندهزار ارز اسکناس به هر کدملی (که بحمدلله اخیراً جلوی آن گرفته شد) عملاً بیش از گذشته به این آشفته بازار دامن میزند.
👈 کنترل بازار ارز و طلا، بدون دخالت حاکمیت در #سمت_تقاضا امکان ندارد و راهکاری آن هم بسیار مشخص و واضح است که در کشورهای مختلف(غربی و شرقی) امتحان خود را پس دادهاند. از قبیل:
1⃣اجرای پیمانسپاری ارزی بصورت ۱۰۰٪ (الزام تمامی صادرکنندگان داخلی به فروش ارز حاصل از صادرات به بانک مرکزی) که مانع سرازیر شدن ارز صادراتی به بازار سیاه دلالی میشود.
2⃣الزام افتتاح حساب ارزی و طلای غیر زینتی برای دارندگان ارز و طلا و واریز داراییهای خود به آن حساب.
3⃣ممنوعیت مبادله ارز و طلای غیر زینتی خارج از حسابهای مذکور و قاچاق تلقی نمودن آن و وضع مجازاتهای بازدارنده برای متخلفین.
4⃣تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس و اعمال آن بر بازار ارز و طلا به نحو مؤثر که منجر به خروج نقدینگی از این بازار گردد.
5⃣ممنوعیت یا اعمال قواعد سختگیرانه بر عملکرد صرافیهای داخلی در بازار رمز ارزها(بعنوان بازار جایگزین خرید و فروش ارز با ارزهای دلارپایه مانند Tether، BSD، USD و ...).
و ...
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
قسمت اول مناظره امروز علیزاده با زیباکلام عالی بود، علیزاده نابودش کرد. گوش کنید:
https://eitaa.com/jedaaltv_official/630
تا چند دقیقه دیگه هم قسمت دوم از روبیکا پخش میشه. ببینید:
https://rubika.ir/jedaaltv
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کیفیت کدام بالاتر است؟
پژو ۲۰۷ یا پورشه؟!
اخیرا فیلمی از کیفیت خودروی پژو ۲۰۷ تولید ایرانخودرو با تقلید از فیلم مشابه خارجی، توسط یک فعال مجازی منتشر شد که انتشار گستردهای یافت.
با کمی جستجو فیلم اصلی که درباره یکی از بهترین خودروهای شرکت «پورشه» است را پیدا کردیم.
همچنین فیلمی نیز از خودروی شخصی ضبط نمودیم تا صحت ماجرا را ارزیابی نماییم که هیچیک از وقایع فیلم برای خودروهای مورد آزمایش اتفاق نیافتاد.
در کلیپ فوق هر دو فیلم موجود است.
بصیرت و درستباوری به جای زودباوری خودتحقیرانه در جنگ ترکیبی شناختی-اقتصادی، امری مهم برای درک درست وقایع و در نتیجه رسیدن به مطالبه و پیشنهاد کاربردی با پیامد حل واقعی مشکلات است.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
خانمم گفت: اگر کاری باشه که بتونم انجام بدم توی خونه قبول میکنم. گفتم همین الان داری بیشتر از من کار میکنی.
گفت: نه! کاری که درآمد داشته باشه!
گفتم: کاری که داری میکنی چند برابر درآمد من ارزش داره. اگر تو نباشی من باید دهها میلیون تومان خدماتِت رو از #بازار تهیه کنم!
و البته این جدای از ارزش معنوی تربیت فرزند و انسانسازیست که انجام میدهی.
#نابازار
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اشتباهات بازار ارز و طلا را در بازار خودرو تکرار نکنید!
🎥 لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: برای کنترل عرضه و تقاضا!!! در بازار، چارهای جز واردات سالی ۵۰۰ هزار خودروی دست دوم نداریم.
ادامه 👇
💢اشتباهات بازار ارز و طلا را در بازار خودرو تکرار نکنید!
🛑 لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: برای کنترل عرضه و تقاضا!!! در بازار، چارهای جز واردات سالی ۵۰۰ هزار خودروی دست دوم نداریم.
✍ متأسفانه آقایان تصور میکنند که علت گرانی خودرو، کمبود عرضه در بازار است و راه علاج این مشکل هم عرضه بیشتر و بیشتر. غافل از اینکه همانطور که در مورد ارز و طلا شرح داده شد، نگاه امروز جامعه به بازار خودرو و مسکن هم نگاه سرمایهای است، نه مصرفی. یعنی بخش قابل توجهی از مردم، خودرو میخرند که ارزش سرمایهشان حفظ شود و در زمان فروش هم سود کنند.
▪️در چنین وضعیتی، عرضه بیشتر هم صرفاً با خرید بیشتر مواجه میشود و لزوماً منجر به کاهش قیمت قابل توجه نمیگردد.
🔹راهکارهای کاهش قیمت خودرو هم واضح و مشخص است و در سایر کشورها هم تجربه شده است:
1⃣ مدیریت #سمت_تقاضا از طریق تصویب و اعمال قانون مالیات بر عایدی سرمایه در بازار خودرو و ممنوع و قاچاق تلقیکردن خرید و فروش قولنامهای و وکالتی؛ به نحوی که خریدار خودروی صفر اگر در سالهای اولیهی پس از خرید، قصد فروش خودرو خود را داشته باشد، مجبور به پرادخت مالیات به اندازه سود خود از این خرید و فروش باشد. با اعمال این قانون، تقاضا در بازار خودرو بشدت کاهش پیدا کرده و محدود به مصرفکنندهی واقعی میگردد.
2⃣ مدیریت #سمت_عرضه نه صرفاً با افزایش تولید و واردات، بلکه با تغییر مبنای قیمتگذاری مواد اولیه تولید خودرو از دلار به ریال. توضیح اینکه عمده مواد اولیه تولید در کشور که محصولات پتروشیمی، پالایشی و معدنی(آهن، مس، فولاد، آلومینیوم و ...) میباشند متأسفانه از سال ۱۳۸۶ تاکنون با مبنای دلاری قیمتگذاری میشوند که این امر هزینه مواد اولیه تولید را بسیار بالا برده است. تغییر این روند که در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید گردید، باعث کاهش شدید قیمت مواد اولیه و در نتیجه کاهش قابل توجه قیمت تمام شدهی خودروی داخلی میگردد.
3⃣ و از همه مهمتر، #کاهش_قیمت_ارز بعنوان علتالعلل تورم و گرانیهای افسار گسیختهی سالهای اخیر کشور که راهکارهای آن در پستی جداگانه بیان گردید.
پ.ن:
قیمتگذاری دلاری مواد اولیه طی ۱۵ سال اخیر و افزایش مسمتر قیمت دلار، خصوصاً از سال ۱۳۹۶ به بعد که نرخ تسعیر ارز یعنی نرخ دلار مدنظر برای قیمتگذاری مواد اولیه، از ارز ترجیحی(۴۲۰۰ تومانی) به ارز نیمایی(در آن زمان ۱۲۰۰۰ تومان و اکنون ۲۸۵۰۰ تومان) تغییر پیدا کرد، باعث افزایش بیرویه هزینههای تولید در صنایع مختلف مانند خودرو، لوازم خانگی و ... طی سالهای اخیر گردیده است. در چنین شرایطی، اجبار و فشار از سوی دولت به خودروساز و تولیدکننده داخلی برای کاهش قیمت فروش محصول نهایی (یعنی قیمتگذاری ریالیِ محصولی که مواد اولیه آن دلاری قیمتگذاری شده است) باعث شده که شرکتهای خودروسازی کشور که تا پیش از سال ۱۳۹۶، سودده بودهاند، اینک هر کدام چندین هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند.
👈حال اگر مسئولین بدون حل مشکلات مبنایی گفته شده، بخواهند صرفاً با واردات خودرو خارجی، بازار را مدیریت کنند، این کار جز به ورشکستگی کامل و نابودی صنعت خودروسازی داخلی منجر نخواهد شد، ظرفیت صنعتیای که در منطقه بینظیر است و بسیاری از کشورها همچون روسیه آروزی داشتن آن را دارند.
یکی بر سر شاخ و بُن میبرید...
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
▪️در دادگاه سانحهی هواپیمای اوکراینی، تا ردههای بالای فرماندهی پدافند کشور هم مقصر شناخته شده و به حبس محکوم شدند.
🔹ایکاش در فتنه اخیر هم، فقط به مجازات عوامل میدانی بسنده نمیشد و رجال سیاسی، هنرمندان و فوتبالیستهایی که به آتش فتنه دمیدند و جوانان را تحریک به اغتشاش کردند هم مزه مجازات و حبس را میچشیدند!!!
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد اخلاقی و اخلاق اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️فروپاشی نظام خانواده، اخلاق و انسانیت
🔥اقتصاد سرمایهدای که مبتنی بر فردگرایی محض است، مسیری جز فروپاشی نظام خانواده ندارد.
🔥اگر به دنبال ساختار جایگزینی برای سرمایهداری نباشیم، انتهای راه به همین منزلی میرسیم که اکنون ژاپن در آنجا قرار دارد.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics