روایات بدون درایات
✍علی محمدی هوشیار
برخی از خطبای محترم جامعه، به صرف مشاهده هر روایتی در منابع روایی، به آن استناد نموده و بر اساس آن، سعی در باورنمایی و الگوسازی می کنند. غافل از آنکه اقتضائات زمانی و مکانی و عقلی آن روایت را ملاحظه نمایند یا آن را در هندسه و دستگاه حدیثی و کلامی شیعه مورد فهم قرار داده باشند. در روش این دسته از افراد، تمامی روایات موجود در منابع روایی قابلیت استفاده و استناد دارند و نیز باور بر آن دارندکه تک تک روایات در زندگی انسانها ایفای نقش خواهند داشت.
به عنوان نمونه میتوان به سخنان یکی از سخنرانان محترم اشاره کرد که درباره علائم ظهور گفته است: «در مقابل اینجور برخورد با اخبار ظهور، باید گفتش که اهل بیت عصمت و طهارت(ع) که بیکار نبودن که علامتی رو بگن که علامت نیست! و امکان تطبیق وجود نداره!... اگه بنا باشه هزار تا عبدالله دیگه بیاد فوت بکنه و شرایط بی ثباتی اونجا پیش بیاد، این چه علامتیه؟! شما آدم عاقل باشی میتونی اینجوری علامت بدی مردمو بذاری سر کار؟».
این درحالی است که مقام معظم رهبری با تکیه بر هندسه و دستگاه حدیثی و کلامی شیعه درباره تطبق علائم ظهور میفرماید: «همه این موارد غلط و انحرافی است زیرا برخی مطالب درباره علائم ظهور، غیرقابل استناد و ضعیف است و مطالب معتبر را هم نمیتوان به راحتی تطبیق داد».
طبعاً مواجهه اینچنینی با روایات؛ زمینه را برای پذیرش روش ها و دریافت های نواخباریان فراهم نموده و راه استدلال و کارهای عالمانه را در جامعه مسدود خواهد نمود.
مقام معظم رهبری درباره کار عالمانه و متفکرانه در مهدویت بیان فرمودند: «البته کار عالمانه و مستند درباره موضوع مهدویت و انتظار بر عهده اهل فن و متخصصانی است که علم حدیث و رجال را به خوبی میدانند و با مسائل و تفکرات فلسفی آشنایی کامل دارند».
@ali_m_hoshyar
حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار تعدادی از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم
پاسخگویی به شبهات یکی از وظایف مهم حوزه است، حوزه باید پاسخگو شبهات در سطوح مختلف باشد حالا گاهی این شبهه از خود حوزه باشد یا بیرون حوزه انسان بايد آماده پاسخگویی باشد مدتی پیش از یکی از آقایان اهل علم که در سطح بالایی هم هست و من با آثار و کار او آشنایی دارم مسائلی مطرح شد دیدم جناب آقای فاضل آقازاده محترم مرحوم آیت الله #فاضل_لنکرانی (رحمت الله علیه) یک جواب متین و خوب و محترمانه و انصافاً عالمانه داد یا همين مناظره جناب آقای #علیدوست که اصل این کار چقدر قابل تحسين است که حوزه چنین آمادگی داشته باشد ، ما باید افرادی تربیت کنیم که در فن مناظره ورود پیدا کنند و الحمدلله در حوزه داریم این چنین افرادی را، خدا رحمت کند مرحوم آیتاللّه #مصباح_یزدی را انصافاً در این موضوع با آن دانش بالا ممتاز بود اصلاً کار اهلبیت (علیهم السلام) هم یکی تربیت افرادی برای مناظره بوده است.
آیت الله نوری همدانی ، امروز صبح ۲۰ آبان ۱۴۰۳.
@ali_m_hoshyar
#کتاب_خوب
معیارهای شناسایی مهدی موعود و تمایز آن از مدعیان دروغین
✍ حجتالاسلام محمد شهبازیان
تعداد صفحات: ۷۲۷
@ali_m_hoshyar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 پایان ده سال گمراهی
🎥 حکایت خانمی که ده سال مبلّغ احمد الحسن بود و به فضل الهی هدایت شد را از زبان خودش بشنوید
@ali_m_hoshyar
حدیث لولا فاطمه(س)
✍علی محمدی هوشیار
این عبارت به عنوان حدیث قدسی مشهور شده است:
یا أَحْمَدُ! لَوْلاک لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاک، وَ لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما؛
ای احمد! اگر تو نبودی افلاک را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود شما دو نفر را خلق نمیکردم.
این حدیث در جوامع روایی متقدم و متاخر شیعه نیامده و برای اولین بار سید محمدحسن میرجهانی (وفات ۱۳۷۱ شمسی) در کتاب جُنَّة العاصمة آن را با استناد به کتابی خطی به نام کشف اللئالی نوشته صالح بن عرندس حلی نقل کرده است.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی سند حدیث لولا فاطمه را جعلی میداند چنانچه در سند چنین آمده که ابن عرندس از کسی نقل میکند که مدتها بعد از خودش به دنیا آمده است. جرعه ای از دریا، ج۲، ص۶۸۵.
البته بخش اول و دوم این حدیث با برخی روایات مشابهت دارد اما برای بخش سوم آن هیچ مویدی در دست نداریم که دال بر این باشد که حضرت زهرا سلام الله علیها دلیل خلقت حضرت علی علیه السلام و رسول گرامی صلی الله علیه وآله وسلم و عالم خلقت باشد.
@ali_m_hoshyar
نواخباری ها و مسأله بحران
✍علی محمدی هوشیار
پیدایش بحرانهای سیاسی و اقتصادی، بهانه مناسبی برای القاء ناکارآمدی حاکمان یک کشور به دست میدهد و جریان نواخباری نیز با علم به این ماجرا، تمام تلاش خود را بر القاء پروژه شکست مدیریت فقاهتی صرف کرده و آن را نتیجه دوری از روایات اهل بیت(ع) قلمداد نموده است. از سویی مخاطبین این جریان نیز، در مواجهه با مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور، با توجه به نداشتن قوه تحلیل، فریب شبهات و القاءات این جریان را خوردهاند.
در این بین، وظیفه حوزه های علمیه و نهادهای فرهنگی به خوبی مشخص می گردد که می بایست در گلوگاه های انحراف حضور یافته و در راستای روشنگری، مسائل مرتبط را برای عموم حل نمایند.
@ali_m_hoshyar
کانال | علی محمدی هوشیار
🔴 نتیجه دفاع نکردن از حق معصومین علیهمالسلام!! یکی از دوستان أمیرالمؤمنین عليه السلام را عقرب نی
مطالب کانال را از ابتدا مرور کنید
مقوله اعتماد و مسأله بازگشت
✍علی محمدی هوشیار
بی اعتمادی و احساس ناامنی؛ یکی از عوامل دور شدن ها و فاصله ها می تواند باشد. وقتی یک انسان، از یک اعتقاد و مکتب فاصله می گیرد، اولین چیزی که درباره او باید مورد بررسی قرار گیرد، همین مقوله است.
فضای اعتماد، احساس امنیت می بخشد و هر کسی که در ایجاد آن پیش دستانه وارد عمل شود، در حفظ و نگهداشت افراد جامعه خود با موفقیت عمل کرده است.
اگر ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران و ما به عنوان حوزه های علمیه، فضای اعتماد حقیقی را برای مخاطبین و مردم خود فراهم نماییم، نه تنها شاهد ورود مردم به فرقه ها نخواهیم شد، بلکه استارت خروج از فرقه را برای بسیاری از انسان های پاک نهاد خواهیم زد.
مخصوصا به یاد داشته باشیم که بسیاری از آسیب دیدگان فرقه های انحرافی، منتظر پلی برای بازگشت به اعتقاد صحیح و پیشین خود هستند که گاهی با اقدامات عجولانه امنیتی یا قضائی، راه را برای آنان برای همیشه مسدود می کنیم.
فرقه ها با استفاده از همین حربه؛ یعنی با ایجاد فضای اعتماد، گروه های زیادی را از بدنه جامعه دینی جدا کرده و با القاء مداوم امنیت به آنان، سازمان خود را حفظ نموده و پرورش می دهند.
@ali_m_hoshyar
تلاش های مذبوحانه برای تطبیق یک روایت
✍علی محمدی هوشیار
روایتی در کتاب الغیبة نعمانی به نقل از امام باقر علیه السلام آمده و درباره مردمانی از مشرق سخن میگوید که حق را مطالبه کرده و در نهایت نیز آن را به دست آورده و به امام زمان علیه السلام تحویل داده خواهد شد. اگر چه در نظر امام باقر علیهالسلام کشته شدگان آنان شهید محسوب می شوند، اما جان خود را برای یاری صاحب الزمان علیه السلام نگه می دارد.
«أَمَا إِنِّي لَوْ أَدْرَكْتُ ذَلِكَ لاَسْتَبْقَيْتُ نَفْسِي لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ»
یکی از سخنران مشهور کشور، ضمن تلاش برای تطبیق این روایت با حرکت مردم ایران در انقلاب اسلامی، از بیان و ترجمه پایان روایت خودداری کرده و سخنران دیگری که گویا هیچ تخصص و تحصیلاتی در موضوع مهدویت ندارد نیز، علاوه بر تطبیق روایت بر انقلاب اسلامی، فراز پایانی روایت را اینگونه ترجمه کرده است: آنقدر این قضیه به ظهور نزدیک است که اگر من در آن شرایط بودم و آن زمان را درک کنم، سعی میکنم که خودم را برای ظهور نگه دارم!
✅اولا وجه این گونه تطبیق ها اصلا مشخص نیست و ثانیا تلاش برای حل مشکل با فهم فراز پایانی روایت با حذف یا ترجمه اشتباه نیز، اشتباه دیگری است که برخی از سخنرانان مرتکب آن شده اند.
باید توجه داشت که این روایت جزو منفردات روایی است که بیشتر شبیه یک پیشگویی بوده و تکلیفی نمی تواند بسازد و از سویی تطبیق های بلاوجه؛ عمل ناصوابی است که برخی سعی بر آن دارند.
قبلا هم به سخن مقام معظم رهبری اشاره شد که فرمودند: «همه این موارد غلط و انحرافی است زیرا برخی مطالب درباره علائم ظهور، غیرقابل استناد و ضعیف است و مطالب معتبر را هم نمیتوان به راحتی تطبیق داد».
➖انقلاب اسلامی به پشتوانه آیات و روایات و عقل، به زعامت یک فقیه و مجتهد جامع الشرایط به وقوع پیوست و برای عظیم جلوه دادن خود نیازی به تکروایت های متشابه ندارد.
دوستان عزیز توجه کنند که نه تنها چنین تطبیق هایی به نفع انقلاب اسلامی نیست، بلکه به ضرر آن خواهد بود.
@ali_m_hoshyar
مقاله: بررسی مناسبات عدالت و قدرت در دوران حکومت امام مهدی عج با تکیه بر مفهوم تعالی
https://jm.isca.ac.ir/article_76529.html
✍علی محمدی هوشیار
دوفصلنامه جامعه مهدوی
@ali_m_hoshyar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرقه فراموش شده...
✍علی محمدی هوشیار
فرقه انحرافی احمدالحسن از جمله فرقه هایی است که شب و روز در حال تبلیغ هستند و هنوز از شیعه تلفات گرفته و روح و اعتقادات آنان را به مسلخ می برند اما بطور کلی از دید منتقدین و مسولین ذی ربط به فراموشی سپرده شده اند.
⛑دوستان عزیز! یکی از اقسام جنگ داخلی، جنگ اعتقادی است که توسط فرقه ها مدیریت می شود. آنها شب و روز در حال پیشروی و فتح سنگرها هستند.
مدارس، حوزه های علمیه، آموزش و پرورش، ادارات، مجموعه های نظامی، ورزشگاهها، دانشگاه ها و سایر اصناف و اقشار، از جمله مناطق جنگی فرقه ها به شمار می روند.
🗣لطفا تا خیلی دیر نشده بیدار شویم.
❓حذف شدن منتقدین این فرقه به بهانه های گوناگون هم معنای خاص خودش را در این کارزار دارد که بماند....
@ali_m_hoshyar
مقالات چاپ شده در ۱۴۰۳
✍علی محمدی هوشیار
عنوان مقاله: صورتبندی نظام دانش مواجهه با فرقه ها بمثابه دانشی بینارشته ای
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3573
عنوان مقاله: هم سنجی روش مواجهه اندیشه ای تبلیغ در معنویت های نوظهور با اسلام، با تکیه بر مفهوم هویت
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3606
عنوان مقاله: روش شناسی مطالعه تاریخ انگاره ها در مهدویت
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3640
عنوان مقاله: بررسی مناسبات عدالت و قدرت در دوران حکومت امام مهدی علیه السلام با تکیه بر مفهوم تعالی
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3918
➖➖➖➖➖
@ali_m_hoshyar
1401.05.08 - درسنامه.pdf
3.46M
#چاپ_جدید
#ویراست_پنجم
#کتاب
💯درسنامه نقد و بررسی احمدالحسن
به همراه اضافات و اصلاحات
تعداد صفحات: ۴۳۱
@ali_m_hoshyar
#رجعت
آیا امام حسین علیه السلام بلافاصله پس از امام مهدی علیه السلام رجعت می کند؟
پاسخ این سوال در روایتی آمده است :
وَ مِمَّا جَازَ لِي رِوَايَتُهُ أَيْضاً عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْأَيَادِيِّ يَرْفَعُهُ إِلَى عَلِيِّ بْنِ عُقْبَةَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : عَنِ اَلرَّجْعَةِ أَ حَقٌّ هِيَ؟ قَالَ نَعَمْ فَقِيلَ لَهُ مَنْ أَوَّلُ مَنْ يَخْرُجُ قَالَ اَلْحُسَيْنُ يَخْرُجُ عَلَى أَثَرِ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قُلْتُ وَ مَعَهُ اَلنَّاسُ كُلُّهُمْ؟ قَالَ لاَ بَلْ كَمَا ذَكَرَ اَللَّهُ فِي كِتَابِهِ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي اَلصُّورِ فَتَأْتُونَ أَفْوٰاجاً قَوْمٌ بَعْدَ قَوْمٍ
از امام صادق علیهالسلام سوال شد: آیا رجعت حق است؟ فرمود بله. سوال شد اولین کسی که رجعت می کند چه کسی است؟ فرمود امام حسین علیه السلام کسی است که بلافاصله پس از قائم علیهالسلام رجعت می کند. گفتم آیا همه مردم همراه او باز میگردند؟ فرمود نه. چنانچه در قرآن فرمود که در آن روز نفخ در صور شده گروه گروه باز می گردند.
منتخب الأنوار المضیّة، ج ۱، ص ۲۰۱.
@ali_m_hoshyar
📽کلیپ های مرتبط با مهدویت
🗣استاد علی محمدی هوشیار
جغرافیای ظهور
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3409
علائم حتمی ظهور
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3414
نشانه محوری ظهور
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3414
تعداد اوصیاء
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3431
ولایت فقیه
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3432
معرفی احمد الحسن
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3438
لطف در غیبت امام
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3450
امید و انتظار
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3634
قانون شناخت امام
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3562
بهانه های نخ نما
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3649
صدای صیحه آسمانی
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3675
دسته بندی مدعیان
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3676
جایگاه شیعیان عصر غیبت
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3678
شناخت امام
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3692
نهی از عجله خواهی
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3699
جان جانان(آذری)
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3704
زمان یاری امام
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3751
مبانی عرفان
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3752
پرچم گمراهی
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3757
مستند خواب پریشان
https://eitaa.com/ali_m_hoshyar/3404
🔺🔺🔺
@ali_m_hoshyar
حکمرانی و زمینه سازی
✍علی محمدی هوشیار
در باور مشهورِ شیعیان عصر غیبت، عملکرد و مدیریت مردم و حاکمیت، تأثیری مستقیم بر پیش افتادن زمان ظهور امام مهدی علیه السلام داشته و چگونگی حکمرانی را در قالب فراهم سازی زمینههای لازم برای تحقق ظهور مورد ملاحظه قرار دادهاند.
علاوه بر آن، الگو و چرخه حکمرانیِ زمینه ساز را بهترین نسخه تعالی بشر دانسته و آن را به عنوان نسخهای برگرفته از آیات و روایات و اندیشه امامین انقلاب سرلوحه زندگی قرار داده است.
حکمرانی زمینه ساز؛ بیانگر نوع سبک زندگی سیاسی ـ اجتماعی مردم بوده و مناسبات مردم با نهادهای مختلف مدنی و دست اندرکاران نظام و سیستم حکومتی را در جامعه عصر غیبت توصیف مینماید.
اگرچه دورنمایی از اصول و مبانی حکمرانی زمینه ساز در اختیار انسان عصر ظهور قرار دارد، اما همین مقدار نیاز به بررسیها و پژوهشهای علمی بیشتری داشته و چگونگی در مسیر قرار گرفتن اقتصاد، سیاست و فرهنگ را باید جانمایی و تبیین نمود.
گفتگوها و نشست های علمی درباره حکمرانی زمینه ساز با تاکید بر روایات و با تکیه بر اندیشه امامین انقلاب؛ فرصت مناصبی در اختیار اندیشمندان و صاحب نظران قرار خواهد داد تا ضمن بررسی ابعاد گوناگون حکمرانی زمینه ساز، منظومهای کامل و رشد یافتهای را در اختیار بدنه نظام جمهوری اسلامی قرار داده و راه را برای پژوهشهای آتی هموار نمایند.
@ali_m_hoshyar
⚖مقایسه اتباع احمد بصری با دیگر فرقه ها
🔸بنده در عمر چهل و چند ساله حوزویام با خیلی از فِرق بحث کردم با «کمونیست»ها مناظره داشتم، با قطبهای «دراویش» مناظره داشتم با «وهابی»ها بیش از دویست جلسه مناظره با مفتیان و اساتیدشان در خاک «عربستان» داشتم .
🔘ولی من بیمحتواتر، بیمنطقتر و بیدلیلتر از طرفداران «احمد اسماعیل بصری» ندیدم.
🔈بخشی از سخنرانی
آیتاللهحسینی قزوینی 1397/08/3
@basaer_l
🔴 نتیجه دفاع نکردن از حق معصومین علیهمالسلام!!
یکی از دوستان أمیرالمؤمنین عليه السلام را عقرب نیش نیش زد و سریعا نزد أمیرالمؤمنین عليه السلام آمد...
حضرت به او فرمود:
بر اثر این نیش نمی میری برو، او رفت و پس از مدتی آمد و عرض کرد: یا أمیرالمؤمنین بر اثر آن نیش عقرب دو ماه زجر کشیدم، حضرت به او فرمود: میدانی آن عقرب چرا تو را نیش زد؟
عرض کرد خیر، حضرت فرمودند:
چون یک بار در حضور تو سلمان را به خاطر دوستی ما مسخره کردند و تو هیچ نگفتی و از سلمان دفاع نکردی، این نیش عقرب بخاطر آن است.
@ali_m_hoshyar
📗 مستدرک الوسائل، ج 12، ص 336 .
#رجعت
رجعت امام حسین علیهالسلام چهزمانی خواهد بود؟
در روایتی آمده است:
اَلْفَضْلُ بْنُ شَاذَانَ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِي اَلْمِقْدَامِ عَنْ جَابِرٍ اَلْجُعْفِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: وَ اَللَّهِ لَيَمْلِكَنَّ مِنَّا أَهْلَ اَلْبَيْتِ رَجُلٌ بَعْدَ مَوْتِهِ ثَلاَثَمِائَةِ سَنَةٍ يَزْدَادُ تِسْعاً قُلْتُ مَتَى يَكُونُ ذَلِكَ قَالَ بَعْدَ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قُلْتُ وَ كَمْ يَقُومُ اَلْقَائِمُ فِي عَالَمِهِ قَالَ تِسْعَ عَشْرَةَ سَنَةً ثُمَّ يَخْرُجُ اَلْمُنْتَصِرُ فَيَطْلُبُ بِدَمِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ دِمَاءِ أَصْحَابِهِ فَيَقْتُلُ وَ يَسْبِي حَتَّى يَخْرُجَ اَلسَّفَّاحُ.
جابر جعفى گفته است: از امام باقر عليه السّلام شنيدم كه مىفرمودند: به خدا قسم كه مردى از ما اهل بيت، بعد از مردنش زنده شده و سيصد و نه سال حكومت خواهد كرد.
به حضرت عرض كردم: اين واقعه كى اتفاق مىافتد؟
حضرت فرمودند: بعد از قائم عليه السّلام.
عرض كردم: قائم در عصر خود چه مدّت حكومت مىكند؟
حضرت فرمودند: نوزده سال و بعد از آن
منتصر خروج كرده، خون حسين و يارانش را طلب خواهد كرد. پس قاتلان آن حضرت را مىكشد و اسير مىكند تا اينكه سفاح خروج مىكند.
در این روایت، مراد از منتصر امام حسین علیهالسلام است که با عنوان رجل منا اهل البیت آمده است
✅در روایات متعددی نام امام حسین علیهالسلام را با منتصر تطبیق داده اند. مانند:
يَا جَابِرُ وَ هَلْ تَدْرِي مَنِ اَلْمُنْتَصِرُ وَ اَلسِّفَاحُ يَا جَابِرُ اَلْمُنْتَصِرُ اَلْحُسَيْنُ وَ اَلسَّفَّاحُ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ.
التفسير (للعیاشی)، ج ۲، ص ۳۲۶.
@ali_m_hoshyar
معرفی کارگزاران ائمه اطهار علیهم السلام با واژگان گوناگون
✍علی محمدی هوشیار
۱. وکیل و وکلاء
امام هادی علیه السلام جانشینی ابوعلی بن راشد به جای علی بن حسین بن عباده ربّه را چنین مرقوم فرمود: قد اقمت ابا علی بن راشد مقام علی بن الحسین بن عبده ربّه و من قبله من وکلائی...
۲. قوّام
در رجال کشّی درباره برخی وکلای امام کاظم علیه السلام که البته واقفی هم شدند آمده: مات ابوالحسن علیهالسلام و لیس من قوّامه احد الا و عنده المال الکثیر...
۳. تولّی
در الغیبة طوسی آمده است: من اخبار من کان یختص بکل امام و یتولی له الامر یعنی یوکل له الامر...
۴. صاحب
در الغیبة طوسی درباره جناب محمد بن عثمان آمده: فقلت یا سیدی رجل یری بأنه صاحب الامام و وکیله
۵. طریق
در الغیبة طوسی آمده: لا ترجعون الی ابی جعفر محمد بن عثمان العمری فتسالونه عن ذلک فیوضح لکم الحق فیه فانه الطریق الی صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه
۶. نیابة
قطب الدین راوندی آورده است: کان عثمان بن سعید وکیل العسکری علیهالسلام ثم نائب القائم علیهالسلام
۷. الابواب الاربعة
در الاحتجاج طبرسی آمده است: ذکر طرف مما خرج ایضا عن صاحب الزمان علیه السلام من المسائل الفقهیه و غیرها فی التوقیعات علی أیدی الابواب الاربعة و غیرهم
۸. المنصوب الیوم لهذه الطائفه
در الغیبة طوسی امده است: ان تَلقی ابا جعفر و تحدث به عهدا فانه المنصوب الیوم لهذه الطائفه
۹. سفراء
در بحارالانوار آمده است: و قال: ابوالفرج المظفر بن علی بن حسین الحمدانی ثقة عین و هو من سفراء الامام صاحب الزمان علیه السلام
۱۰. باب
الاحتجاج طبرسی آورده است: الابواب المرضیون و السفراء الممدوحون فی حال الغیبة
۱۱. قائم مقام
در إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، توقیع ناحیه مقدسه آمده است: لیس فینا شک و لا فی من یقوم مقامنا بأمرنا...
@ali_m_hoshyar
#پاسخ_به_نواخباریگری
تعریف اجتهاد در کلام امام خمینی(ره):
«شکی نیست در این که تفریع بر اصول، اجتهاد است و اجتهاد در عصر ما به جز همین تفریع نیست. پس مثل قول معصوم که «یقین به شک» شکسته نمیشود یک اصل است و احکامی که مجتهدین از آن استنباط میکنند تفریعات است و تفریع مانند قیاس حکم به اشباه و نظایر نیست؛ بلکه تفریع استنباط مصادیق و فروع از کبراهای کلی است»
امام خمینی، الرسائل، ج۲، ص۱۲۵.
#اجتهاد
#یک
@ali_m_hoshyar
#پاسخ_به_نواخباریگری
اجتهاد صحابه در عصر رسول خدا(ص):
«اولین بار اجتهاد در میان صحابه واقع شده است؛ مانند واقعه بنی قریظه»
علی آل کاشف الغطاء، ادوار علم الفقه و اطواره، ص۱۶.
پس از پایان جنگ احزاب پیامبر گرامی(ص) به اصحاب فرمودند: نباید احدی از شما نماز عصر را به جا آورد جز در بنی قریظه.
گروهی از اصحاب به ظاهر امر توجه کرده و نماز عصر را در وقت ادا ترک کردند و نماز را علی رغم فوت وقت نخواندند و آن را به هنگام شب در بنی قریظه خواندند.
گروه دیگری اجتهاد کردند و نماز عصر را پیش از رسیدن به آنجا در وقت ادا به جا آوردند.
این گروه با توجه به معنا، از راه اجتهاد به این نتیجه رسیدند که غرض رسول خدا از آن فرمان، تسریع در رسیدن به بنی قریظه بوده است نه نهی از نماز عصر در وقت خود.
بنابراین هم نماز عصر را در وقت خودش خواندند و هم به غرض رسول خدا که تسریع در رسیدن به مقصد بوده توجه کردند.
#اجتهاد
#دو
@ali_m_hoshyar