المرسلات
📝#یادداشت| سه تقریر از یک تدریس
▫️رساله سیر و سلوک منسوب به علامه بحرالعلوم (ره) و مورد توجه علاقه مندان به عرفان اسلامیست.
▫️این رساله توسط علامه طباطبایی (ره) تدریس و تاکنون سه تقریر از آن جلسات توسط شاگردان علامه که حاضر در جلسه درس بوده اند، منتشر شده است.
▫️متن این سه تقریر به نحو عجیبی شبیه به یکدیگر است به نحوی که انسان گمان میکند که هر سه را یک نفر نوشته است. فارغ از اینکه دلیل این همه شباهت چیست، اما تشابه این سه متن، اصالت و صحت آنها را تضمین و اعتماد به محتوا را افزایش می دهد.
▫️این سه کتاب در عین یکی بودن، تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند.
▫️رساله لب اللباب به قلم مرحوم علامه طهرانی در چهلمین روز رحلت علامه نگارش یافته است. متن روان و قابل فهمی دارد و ایشان توضیحاتی را در پاورقی اضافه نکرده اند و فقط مشتمل بر متن تقریر است. البته ایشان حواشی خود را در کتابی مستقل بر اصل رساله نگاشته اند.
▫️متن کتاب جام صهبا تقریرات آیت الله سید عبدالله جعفری از درس علامه است. همانگونه که گذشت بین این کتاب و لب اللباب حتی در الفاظی که به کار رفته بیش از ۹۵درصد یکسانی وجود دارد.
▫️حاشیه این کتاب (که عمده حجم این کتاب نیز مربوط به حواشی آن است) توسط مولفی گمنام به نام (ص ج) که به فرموده خودشان از شاگردان آیت الله پهلوانی و آیت الله جعفری بوده اند، نگارش یافته است.
▫️ایشان در حاشیه این کتاب با ذکر نکاتی که آیت الله جعفری در ضمن بازخوانی متن بیان کرده اند و همچنین مطالبی مرتبط از سایر آثار علامه طباطبایی خصوصا المیزان و آثار آیت الله پهلوانی و سایر بزرگان و نکاتی از جانب خودشان، به نحوی مطالب کتاب را شرح و تفصیل داده و یا تکمیل کرده اند. این حاشیه از مزایای این کتاب است و حاوی نکات قابل استفاده است.
▫️کتاب ثمرات حیات، مجموعه یادداشت های آیت الله پهلوانی است. در ابتدای جلد اول این کتاب، یادداشت های ایشان از درس رساله سیر و سلوک علامه ذکر شده است. هر چند یادداشت های ایشان نسبت به دو تقریر دیگر، خیلی نواقص دارد، اما بخش های موجود کاملا شبیه دو تقریر دیگر است.
▫️در مجموع به نظر می رسد که از بین این سه تقریر رساله لب اللباب و جام صهبا کامل و یکسان هستند و البته حواشی جام صهبا، حاوی نکات مهم و قابل استفاده ایست.
▫️شکرالله مساعیهم.
✍️محسن ابراهیمی ۰۰/۸/۱
#اخلاق_و_عرفان #در_محضر_علامه
@almorsalaat
aya-elme-osul-ke-bar-mehvare-hojjiat-ast-mitavanad-pasokhgooye-masaele-jadid-bashad.mp3
15.02M
🌀#علوم_انسانی_اسلامی| آیا نظام حجیت علم اصول می تواند پاسخگوی مسائل علوم انسانی جدید باشد؟
🎙استاد علی فرحانی
▫️یکی از سوالاتی که در زمینه تولید علوم انسانی مطرح می شود این است که آیا نظام استنباط فعلی که بر مدار معذریت و منجزیت است و جنبه اخروی اعمال را در نظر دارد، می تواند در موضوعات جدید علوم انسانی که نتیجه محور و مادی هستند، پاسخگو باشد؟
▫️استاد در این صوت به این سوال از جنبه های مختلفی پاسخ می دهند. در ضمن مباحث به برخی از نواقص علم اصول که می توانند سبب ناکارآمدی آن شوند، اشاره می کنند. این امور عبارتند از: عدم توجه به احکام غیرالزامی فقه، عدم توجه به احکام وضعی، استفاده نکردن از تاریخ به عنوان یک منبع بسیار مهم در استنباط.
📌گزیده تدریس #الفائق 00/07/28
#پای_درس_استاد #اصول_فقه #فقه
@almorsalaat
🌹میلاد نبی مکرم اسلام (ص) برترین مخلوق عالم و امام جعفر بن محمد الصادق (ع) مبارکباد.
🌱اللهُمَّ إِنَّکَ قُلْتَ وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللهَ تَوَّابا رَحِیما وَ إِنِّی أَتَیْتُکَ مُسْتَغْفِرا تَائِبا مِنْ ذُنُوبِی وَ إِنِّی أَتَوَجَّهُ بِکَ إِلَى اللهِ رَبِّی وَ رَبِّکَ لِیَغْفِرَ لِی ذُنُوبِی. (بخشی از زیارت حضرت رسول ص)
#اهل_بیت
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| گنجینه اخلاق (جامع الدرر)
✍آیت الله حاج سید حسین فاطمی از شاگردان میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
⬇️لینک دانلود (۲جلد)👇
https://t.me/almorsalaat/6057
#اخلاق_و_عرفان #کتابخانه_مجازی
@almorsalaat
🌀#اخلاق_و_عرفان| کمالات اختصاصی امت پیامبر (ص)
▫️كمالاتى كه تا كنون ذكر شد و كم و بيش آثار و علائم آن بيان شد فيوضاتى است از جانب حضرت ربالعزّة كه اختصاص به امت حضرت خاتمالأنبياء والمرسلين محمدبنعبداللَّه صلى الله عليه و آله دارد.
▫️سالكان امَم سالفه و شرايع ماضيه كمالاتشان محدود بوده، پس از حصول فنا و نيستى خود، فقط مىتوانستند مشاهده اسما و صفات پروردگار را بنمايند و بالاتر از اين مرحله را گمان نمىبردند.
▫️و سرّ آن اين بود كه نهايت معرفت آنان منتهى به كلمه «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ» مىشد كه حاصل آن شهود ذات مستجمع جيمع صفات كماليه و جماليه است، ولى سالكان امت رسول اكرم صلى الله عليه و آله از اين مرحله بس بالاتر رفته، به مراحل بعديه اطلاع پيدا نمودهاند و به مراحلى كه قابل شرح و بيان نيست راه يافتهاند و علت آن اين است كه جميع دستورات اسلاميه راجع است به كلمه «اللَّهُ اكْبَرُ مِنْ أنْ يُوصَفَ».
▫️و بنابراين اساس، قهراً مراحلى را كه سالك مسلمان طى مىكند به جايى منتهى مىشود كه قابل شرح و بيان و توصيف نيست و اين به مناسبت ارتباط سلوك با كلمه مباركه: «اللَّهُ اكْبَرُ مِنْ أنْ يُوصَفَ» است؛
▫️لهذا خود انبياى سَلَف نيز مافوق مقام شهود اسما و صفات الهى چيزى را گمان نمىبردند تا با طاير همت، قصد پرواز به آن آشيان را بنمايند. از اين روى، در دنيا كه به انواع ابتلايات دچار مىشدند متوسل و متمسك به ولايت معنوى و روحى رسولاللَّه و أميرالمؤمنين و صديقه كبرى و اولاد طاهرينشان مىشدند، آنگاه نجات مىيافتند و اين همان مقام ولايت كبراى معنويه ايشان بود كه دفع هموم و غموم از آن انبيا مىكرد.
▫️اجمال اين مقام گرچه براى آنان مُدرَك بود و بر همين اساس متوسل به مقامات عاليه طاهرين مىشدند، ليكن كيفيت و خصوصيت آن برايشان معلوم نبود و تا آخر عمر بر آنها مجهول مىماند.
📚رساله لب اللباب
#اهل_بیت #معارف #عرفان
@almorsalaat
003-adab-moghabele-vali-moallem-ostad.mp3
2.88M
🔊#اخلاق_و_عرفان| لزوم تواضع و احترام شاگرد نسبت به استاد!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در صوت بالا ضمن نقل روایتی از حضرت صادق علیه السلام، ضرورت احترام شاگرد به استاد را مطرح می کنند و داستان قابل توجهی را در این باره نقل می کنند. حتما #بشنوید!
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
•|بسم الله الرحمن الرحیم|•
📣دبیرخانه بینش مطهر استان قم برگزار می کند:
🔸همزمان با ایام میلاد باسعادت رسول اکرم (ص) #افتتاحیه ی هشتمین دوره ی بینش مطهر برگزار می شود.🔸
🎙سخنرانان :
➖حجت الاسلام والمسلمین استاد علی فرحانی
(نقش آثار شهید مطهری در جهاد تبیین )
➖حجت الاسلام حامد سامی
(تبیین بینش مطهر)
⭕️شرکت برای بینش پژوهان گرامی #الزامی و برای مخاطبین کانال #مفید می باشد.
⏳زمان :دوشنبه ۳ آبان
ساعت ۱۹
💢افتتاحیه به صورت #پخش_زنده در کانال زیر برگزار می شود:👇
https://eitaa.com/joinchat/2767650840Cd17f406221
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰افتتاحیه ی هشتمین دوره بینش مطهر