071 آیات 159-165 آل عمران.mp3
11.47M
#مباحث_تفسیری
ص 71
#آل_عمران، آیات 159-165
🔹 پیامبر اکرم ص چه نیازی به مشورت گرفتن از مردم داشت؟
🔹 وظایف رسولان و مبلغان الهی (تلاوت، تزکیه، تعلیم)
🔹 حکمتگویی کافی نیست، حکیمپروری لازم است.
🔹 عمل به احکام، باید بر اساس حکمت باشد.
🔹 آسیبشناسی از جامعه و بیان نتایج آن (به روشی مناسب) ضرورت دارد.
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
🔹 عزت شیعه، سرمایه جمهوری اسلامی ایران است
♻️ چند نکته درباره ملاقات پاپ با آیتالله سیستانی
🔰 حمید رسایی: سفر #پاپ_فرانسیس به عراق هرچند با هدف و انگیزه دیدار با مرجع عالیقدر #آیت_الله_سیستانی انجام نشده بود و این ملاقات هم به دنبال درخواست از طرف مرجعیت نبود بلکه با اصرار طرفهای دیگر انجام شد، اما با پذیرش و سیاستورزی بجای آیت الله سیستانی، در نهایت برای جبهه جهانی اسلام و مسلمین و بویژه شیعیان، اندوخته خوبی داشت. این دیدار البته با حواشیای در فضای مجازی مواجه شد که چند نکته در باره آن مینویسم:
۱. اولین حاشیه به اصل پذیرش این دیدار برمیگشت. عدهای اشکال کردند که در زمان #آیتالله_بروجردی (ره) وقتی پادشاه عربستان به ایران آمد و وقت ملاقات خواست، آن مرجع عالیقدر به وی وقت ملاقات نداد، چون #پادشاه_عربستان در برنامه خود زیارت حرم #حضرت_معصومه (س) را قرار نداده بود. بر همین اساس اشکال کرده بودند که چرا آیت الله سیستانی در حالی که زیارت حرم #امام_علی علیه السلام در برنامه پاپ نبوده، چرا آیتالله سیستانی پدیرفتهاند که با وی ملاقات کنند!
علاوه بر این که تفاوت ضرورتهای زمان آیت الله بروجردی با ضرورتهای امروز برای هر ناظری قابل درک است، واقعا وقتی برخی تفاوت پادشاه یک کشور مسلمان با مقام عالی کلیسای مسیحی را نمیفهمند، چه باید گفت!
از نظر این جماعت، حتما اشکال بزرگتری به شخص این مرجع محترم وارد است که سالهاست با اینکه بیت ایشان در چند دهمتری حرم امیرالمومنین علیه السلام است، اما برای زیارت و رفتن حرم از خانه خود خارج نشدهاند! البته این رفتار آیت الله سیستانی هوشمندانه و برای انتقال یک پیام مهم سیاسی و امنیتی است که بعد از سقوط صدام و اشغال عراق توسط آمریکا حکایت از #نبود_امنیت_در_عراق با وجود آمریکاییها میکند.
۲. اشکال کرده بودند که ای کاش دفتر این مرجع تقلید با تغییر #رنگ_لباس آیت الله سیستانی، اجازه نمیدادند که چنین تصویر نمادین سیاه و سفیدی از این دیدار منتشر شود که در آن، پاپ با لباسی یکدست سفید و مرجع تقلید شیعیان با لباس یکدست تیره قرار گرفتهاند! تردید ندارم که اگر اینگونه میشد و در لباس ایشان تغییری حاصل میشد، همین افراد اشکال میکردند که چرا باید لباس مرجع تقلید شیعه، متأثر از پاپ تغییر کند! آنچه همواره دیدهایم لباس رسمی پاپ، همیشه سفید و لباس آیتالله سیستانی هم همیشه با همین ترکیب رنگبندی بوده است.
eitaa.com/rasaee/4566
۳. خناسانی در داخل کشور، ملاقات پاپ با آیتالله سیستانی را نشانه قدرت #مرجعیت_به_دور_از_سیاست و ضعف جمهوری اسلامی ایران دانستهاند! در حالی که #آیتالله_سیستانی_سیاسیترین_مراجع تقلید شیعه در عراق است.
یکی از مهمترین نشانههای دخالت ایشان در سیاست عراق، ممانعت از ورود مقامات عراقی در بیت و دیدار با ایشان حتی در همراهی با پاپ است که دیداری بینالمللی شمرده میشود.
برخی عدم ملاقات آیت الله با مقامات جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر را نشانه مخالفت این مرجع تقلید با سیاستهای جمهوری اسلامی ایران میدانند، در حالی که این موضوع متأثر از نارضایتی ایشان از سیاستها و عملکرد مسئولان عراقی است. چون ایشان به مقامات عراقی وقت ملاقات نمیدهند، برای اینکه جلوی سوءاستفاده و شیطنتهای برخی را بگیرند، با مقامات سیاسی دیگر کشورها از جمله ایران هم ملاقات نمیکنند.
۴. برخی در داخل تلاش کردند تا این ملاقات را به ضرر جمهوری اسلامی ایران و به نفع نظام سیاسی عراق جلوه دهند. در حالی که وقتی در ملاقات پاپ با آیتالله سیستانی، #جنایت_صهیونیستها علیه #مسلمانان_سنی فلسطین به پاپ یادآوری و به نقش وی برای مقابله با آن اشاره میشود؛ وقتی مقامات عراقی در چنین ملاقات مهمی اجازه ورود به بیت ایشان را ندارند، این یعنی سرمایه این ملاقات نه برای نظام سیاسی عراق که برای شیعیان امیرالمومنین است و #عزت_شیعه_سرمایه_جمهوری_اسلامی_ایران است، کسی در این شک دارد؟!
🔺صفحات حمید رسایی در فضای مجازی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
«اتحادیۀ اروپا» یا «اتحادیۀ اروپایی»؟
#زبان_فارسی | #زبان_انگلیسی | #ترجمه #گرتهبرداری | #ویرایش | #ویرایش_ترجمه | #ویرایش_زبانی | #آموزش_ترجمه | #بنگلادش | #اتحادیۀ_اروپا
«مردم بنگلادشی فيلمهاي ايراني را دوست دارند.» جوانآنلاین
«فیلمهای ایرانی» که آشناست؛ اما «مردم بنگلادشی» یک جوری نیست؟ «مردم بنگلادش» طبیعیتر و روانتر بهنظر نمیآید؟
یادم هست اوایل تشکیل اتحادیۀ اروپا، صداوسیما عنوان این اتحادیه را همینطور میگفت؛ اما چند سال است که بهجای این عبارت، ترکیب «اتحادیۀ اروپایی» به گوشمان میخورد. این اشتباهی است که در ترجمۀ European Union رخ داده است؛ یعنی مترجم، European را به همان صورت صفت (اروپایی) ترجمه کرده، نه اسم (اروپا).
قضیه از این قرار است که انگلیسیزبانها برخی تعبیراتی را که ما بهصورت اضافی بهکار میبریم، بهصورت وصفی بهکار میبرند و این اتفاق، غالباً در ترکیباتی میافتد که چیزی را به مکانی نسبت میدهند:
Iranian team
تیم ایران (نه ایرانی)
Turkish law
قانون ترکیه (نه ترکیهای)
American mountains
کوههای آمریکا (نه آمریکایی)
Japanese volcanoes
آتشفشانهای ژاپن (نه ژاپنی)
British history
تاریخ بریتانیا (نه بریتانیایی)
Arabian Peninsula
شبهجزیرۀ عربستان (نه عربستانی یا عربی)
Asian Football Confederation
کنفدراسیون فوتبال آسیا (نه آسیایی)
Union of European Football Associations
اتحادیۀ فوتبال اروپا (نه اروپایی)
در فارسی، ترکیباتی ازایندست را طبیعی و راحت بهکار میبریم: پستۀ دامغان، قالی کاشان، کشمش کاشمر، زیتون رودبار، عسل خوانسار، انار ساوه، فرش تبریز، زعفران قاین، تاریخ سیستان، برنامۀ هستهای ایران، بیابانهای آفریقا، واردات چین، آدابورسوم ژاپن و... . پس میتوانیم «اتحادیۀ اروپا» را هم راحت بهکار بریم. مردم بنگلادشی هم نداریم: مردم بنگلادش.
💠 | مهنهوِشت را بخوانید |
https://t.me/mehnevesht/470
076 آیات 195-200 آل عمران.mp3
4.9M
#مباحث_تفسیری
ص 76
#آل_عمران، آیات 195-200
🔹 لزوم همافزایی مؤمنان در روابط اجتماعی بر پایه ایمان و تقوا و صبر
077 آیههای 1-6 نساء.mp3
17.69M
#مباحث_تفسیری
ص 77
#نساء 1-6
🔹 تقوا در متن زندگی
🔹 حقیقت اکرام ایتام
🔹 تضییع حق ایتام با روشهای نوین و خطرناکتر
🔹 نگاه فرهنگی به بحث تعدد زوجات
🔹 عدالت اخلاقی-روانی در تعدد زوجات
🔹 واقعبینی در ملاکهای ازدواج
🔹 لوازم رفتاری معنای رزق
🔹 تفاوت رزق و کسوت
🔹 بلوغ اخلاقی و اقتصادی در ازدواج
🔹 وظیفه مربیان در رساندن فرزندان به این بلوغها
🌷
078 آیات 7-9 نساء.mp3
5.1M
#مباحث_تفسیری
ص 78
#نساء 7-9
🔹 سیر طبیعی فرهنگ شدن امری در جامعه
083 آیات 27-31 نساء.mp3
5.53M
#مباحث_تفسیری
ص 83
#نساء 27-31
🔹 ضرورت تناسب احکام فقهی با موضوع هدایت (انسان)
🔹 امضائی بودن برخی از احکام دینی
🔹 توجه به نظام اخلاقی اسلام، بر اساس شناخت گناهان کبیره
084 آیه 34 نساء.mp3
7.32M
#مباحث_تفسیری
ص 84
#نساء 34
🔹 اگر این آیه را درست و دقیق ترجمه و تفسیر کنیم، شبهات مطرح درباره #حقوق_زنان، اصلا مطرح نمیشوند.
بازخوانی مفهوم نشوز زن و مرد در قرآن.pdf
476.7K
085 آیات 38-43 نساء.mp3
5.6M
#مباحث_تفسیری
ص 85
#نساء 38-43
🔹 رابطه سه عنصر تربیتی:
* فطرت اخلاقی
* مبدأ و معاد
* فلسفه اخلاق
🔹 #فلسفه_حقوق: تقنین متناسب با ظرفیت مخاطب و جامعه
087 آیات 52-59 نساء.mp3
5.24M
#مباحث_تفسیری
ص 87
#نساء 52-59
🔹 توضیح دو #آیه_ولایت
🔹 باید بهشت و جهنم را طوری بفهمیم که مظهر حکمت الهی باشند.
🔹 آیا #اولی_الامر لزوما عصمت دارد؟
088 آیات 60-65 نساء.mp3
5.18M
#مباحث_تفسیری
ص 88
#نساء 60-65
🔹 آیا استفاده از رسانههای خارجی و دادگاههای بین المللی، لزوما مصداق #تحاکم_الی_الطاغوت است؟
089 آیات 66-68 نساء.mp3
5.15M
#مباحث_تفسیری
ص 89
#نساء 66-68
🔹 حقانیتِ احکام الهی و نبوی، کاملا آشکار است و هیچ ابهامی ندارد. مرجعیت، #ولایت_فقیه و هر حکم دیگری را هم باید همینگونه فهمید.
🔹 هویت جامعه (روح جمعی اجتماع)
🔹 قسم سومی از استثناء ادبی: برزخ بین متصله و منفصله (از نظر علامه طباطبایی)
089 آیات 69-71 نساء.mp3
5.86M
#مباحث_تفسیری
ص 89
#نساء 69-71
🔹 ارتباط آیه 59 (با اولی الامر) و 69 (بدون اولی الامر)
🔹 لوازم کوچ برای جنگ
🔹 لوازم سلوک اخلاقی
🔹 اشاره به تفاوت سلوک الی الله در دوره قبل از #ظهور (گروهی) و بعد از ظهور (همگی)
ظهور قرآنی حضرت مهدی
🕋🌅
وَ رَوَى جَابِرٌ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع أَنَّهُ قَالَ إِذَا قَامَ قَائِمُ آلِ مُحَمَّدٍ ع ضَرَبَ فَسَاطِيطَ لِمَنْ يُعَلِّمُ النَّاسَ الْقُرْآنَ عَلَى مَا أَنْزَلَ اللهُ جَلَّ جَلَالُهُ فَأَصْعَبُ مَا يَكُونُ عَلَى مَنْ حَفِظَهُ الْيَوْمَ لِأَنَّهُ يُخَالِفُ فِيهِ التَّأْلِيفَ
◀️ آنگاه که قائم آل محمد (صلوات الله علیه و آله) قیام و ظهور کند، خیمههایی بر پا میکند تا عدهای، قرآن را آنگونه به مردم بیاموزند که خدای بزرگ نازل کرده است. پس آن روز، یادگرفتن قرآن به این شیوه، بر کسانی که قرآن را در این روزگار آموختهاند، سختتر خواهد بود؛ زیرا قرآن با شیوهای که خدا فرستاده، بر خلاف چیزی است که ایشان با آن انس گرفتهاند.1️⃣
💡 توضیح:
درباره اینکه خدای حکیم قرآن را چگونه نازل کرده و چرا آموزش قرآن در دوره ظهور #امام_عصر (علیه السلام) «مخالف تألیف» است بحثهای زیادی میان #حدیثشناسان و #قرآنپژوهان درگرفته. شاید مهمترین و روشنترین معنا چنین باشد:
خداوند قرآن را به ترتیبی سازنده و حکیمانه2️⃣ و همراه با #تفسیر_وحیانی3️⃣ بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نازل کرد تا نقش مربیگری ایشان بر پایهی این بیانات4️⃣ و آن ترتیب5️⃣ شکل گیرد، که مهمترین سند نگهدارندهی این حکمتها، مصحف امیر مؤمنان (علیه السلام) بود. اما پس از رحلت پیامبر (ص) این گنجینهی بیبدیل، از دایرهی معارف اسلامی حذف یا کاسته شد و به همین علت امروزه آنگونه که باید و شاید از قرآن بهره نمیبریم، جز اندکی. در واقع یکی از کارکردهای مهم آن چشمهی جوشان این بود که بشر در هر مقطعی از زندگی خود دریابد، راهکار قرآن برای برونرفت از مشکلات خود و دستیابی به مراتب بالاتر #رشد چیست؛ حقیقتی که در روایات اهل بیت (علیهم السلام) بیان شده و به ما رسیده،6️⃣ ولی هنوز به شکل بایستهای جزء فرهنگ علمی و عملی مسلمانان قرار نگرفته است.
بر اساس ادلهی دینی (همچون روایت مذکور) انتظار میرود، پس از ظهورِ سلالهی #شریک_قرآن7️⃣ و بقیّت الله،8️⃣ معارف قرآنی در بالاترین سطح ممکن وارد متن زندگی بشر شود؛ چه اینکه آن حضرت حکمت بالغهی الهی است و معلمانی را تربیت خواهد کرد که بتوانند حامل این فقه حکیمانه و رشدآفرین باشند و به دیگران بیاموزند.
الهی که همگی توفیق زندگی قرآنی در پرتو تعالیم و حمایتهای حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) داشته باشیم؛ چه پیش از ظهور و چه پس از آن.
——
پینوشتها:
1️⃣ شیخ مفید، الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج 2، ص 386
2️⃣ كتابٌ أُحْكِمَتْ آياتُهُ ثُمَّ فُصِّلَتْ مِنْ لَدُنْ حَكيمٍ خَبيرٍ (هود 1)
3️⃣ و لا يَأْتُونَكَ بِمَثَلٍ إِلاَّ جِئْناكَ بِالْحَقِّ وَ أَحْسَنَ تَفْسيراً (فرقان 33)
4️⃣ ... وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (نحل 44)
5️⃣ و قُرْآناً فَرَقْناهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلى مُكْثٍ وَ نَزَّلْناهُ تَنْزيلاً (اسراء 106)
6️⃣ حدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ الْجَبَّارِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ مَنْصُورٍ عَنِ ابْنِ أُذَيْنَةَ عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع عَنْ هَذِهِ الرِّوَايَةِ مَا مِنْ آيَةٍ إِلَّا وَ لَهَا ظَهْرٌ وَ بَطْنٌ وَ مَا فِيهِ حَرْفٌ إِلَّا وَ لَهُ حَدٌّ يَطْلُعُ مَا يَعْنِي بِقَوْلِهِ لَهَا ظَهْرٌ وَ بَطْنٌ قَالَ ظَهْرٌ وَ بَطْنٌ هُوَ تَأْوِيلُهَا مِنْهُ مَا قَدْ مَضَى وَ مِنْهُ مَا لَمْ يَجِئْ يَجْرِي كَمَا تَجْرِي الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ كُلَّمَا جَاءَ فِيهِ تَأْوِيلُ شَيْءٍ مِنْهُ يَكُونُ عَلَى الْأَمْوَاتِ كَمَا يَكُونُ عَلَى الْأَحْيَاءِ كَمَا قَالَ اللهُ تَعَالَى وَ ما يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ وَ نَحْنُ نَعْلَمُهُ.
(محمد بن حسن صفار، بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم، ج 1، ص 203، حدیث 2)
7️⃣ در زیارتنامهی سید الشهداء (علیه السلام)، از جمله در شب #نیمه_شعبان، چنین وارد شده است:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا شَرِيكَ الْقُرْآنِ»
(المزار الكبير، (لابن المشهدي)، ص 426)
همچنین در زیارت امام عصر (ع) موسوم به زیارت آل یاسین آمده است:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا تَالِيَ كِتَابِ اللهِ وَ تَرْجُمَانَهُ»
(الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج 2، ص 493)
8️⃣ احادیث، «بَقِيَّتُ اللهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ...» در آیه 86 سوره هود به اهل بیت (علیهم السلام) تفسیر شده است که به گسترهی معنایی و مصداقی آیه توجه میدهند.
(ر.ک. الكافي، ج 1، ص 471، حدیث 5، كمال الدين و تمام النعمة، ج 1، ص 331)
#نیمه_شعبان
#میلاد_امام_زمان
https://eitaa.com/anbaz60/417
🌹💫
انباز
#مباحث_تفسیری ص 88 #نساء 60-65 🔹 آیا استفاده از رسانههای خارجی و دادگاههای بین المللی، لزوما مصدا
مناسب بحث #تحاکم_الی_الطاغوت:
#شهاب_الدین_حایری_شیرازی
🔴 آیا در ایران قاضی هست ؟
فردریک کبیر می خواست قصری بسازد. در کار ساخت قصر وقفه افتاد. علت را پرسید. گفتند در گوشه ای از زمین، آسیابی است که صاحبش نمی فروشد. فردریک شخصا به سراغ آسیابان رفت و علت را پرسید.
آسیابان گفت اینجا موروثی است و من نه آنقدر متمولم که به آن احتیاج نداشته باشم و نه آنقدر فقیر که به پولش نیازمند باشم پس نمیفروشم!
فردریک با پرخاش گفت:
«تو میدانی با چه کسی حرف میزنی؟ من اینجا را از تو میگیرم!»
آسیابان لبخندی زد و گفت؛
«نمیتوانی چون هنوز در برلین قاضی هست!».
فردریک به یاد نصایح «ولتر» افتاد که به او گفته بود:
در حکومت هر چیزی را ابزار خودت کن جز دستگاه عدالت را، چون مردمت از هر جا رانده شوند به دستگاه عدالت پناه می برند، و وقتی آنجا را نیز گوش به فرمان تو ببینند دیگر به بیگانه پناه می برند، و بدین ترتیب پای بیگانه به کشورت باز میشود…
https://t.me/virayeshe_zehn/1789