May 11
📦 چرا تولید باید رونق بگیرد؟ 🇮🇷
۱- مصرفکننده ایرانی میل به خرید کالای ایرانی پیدا کند.
۲- برای جوان ایرانی شغل ایجاد شود.
۳- مانع از بیکاری کارگر ایرانی گردد.
۴- قاچاق کالا کاهش یابد.
۵- درآمد دولت افزایش و زمینه بیشتر برای فعالیت عمرانی در کشور فراهم آید.
۶- مانع از خروج ارز از کشور گردد.
۷- وارادت کالاهای مصرفی را کاهش یابد.
۸- آسیبهای اجتماعی ناشی از بیکاری (همچون فقر، طلاق، اعتیاد و ... ) را کاهش یابد.
۹- رفاه خانوار ایرانی، بهبود و سطح معیشت جامعه ارتقاء یابد.
۱۰- تحریمهای دشمن بیاثر گردد.
۱۱- از تاثیرات مخرب فرهنگی برخی کالاهای وارداتی بکاهد.
۱۲- رونق پایدار به اقتصاد ملی آید و موجب خروج واقعی از رکود گردد.
۱۳- با تقویت صنایع داخلی موجب ارتقاء کیفیت محصولات شده و بازارهای صادراتی آن را گسترش دهد.
۱۴- به افزایش عدالت و کاهش فاصله طبقاتی کمک نماید.
۱۵- ارزش پول را تقویت کرده و وابستگی اقتصاد ملی را به ارزهای خارجی و نوسانات ناشی از قیمت آن و تحولات خارجی کم کند.
سال ۱۳۹۸؛ سال #رونق_تولید
@borhan_ir
🔶 #جوان_مؤمن_انقلابی نخواهد گذاشت #تقیزادهها حرفشان به کرسی بنشیند!
🔹 یکی از ویژگیهایی که در میان برخی روشنفکران تجددگرای #تاریخ_معاصر_ایران مشاهده میشود، تناقضی است که میان ادعای ترقیخواهیِ آنان و انعقاد #قراردادهای_استعماری وجود دارد.
🔹 به عنوان نمونه، فردی چون #میرزا_ملکمخان ناظمالدوله ـ که به اعتقاد برخی، پدر تئوریک غربزدگیِ مدرن در ایران است ـ شیفتهی ترقیِ ایران بود. نگاهی به رسالهی «اصول ترقی» او نشان میدهد که وجه اقتصادیِ #تمدن_غرب برای وی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و از همین رو، سعی میکرده با تلاش در جهت ورود اندیشهی غربی به ایران، #پیشرفت کشور را میسّر سازد.[1] با این حال، همین روشنفکری که شیفتهی ترقی ایران، آن هم با قرائت غربیاش بوده، امتیازی چون #لاتاری را در کارنامهی سیاسی خود ثبت میکند که به گفته یکی از تاریخپژوهان معاصر «داستان فضاحتباریست که لکهی ننگی در پروندهی #روشنفکری ایران است... و بیتردید انگیزهای جز انگیزهی شخصی و منفعتپرستی حقیرانه نداشته است.»[2]
🔹 نمونهی دیگر، یکی از اَخلاف نامآشنای او یعنی سیدحسن #تقیزاده بود که به گفتهی خود، بیشترین تأثیر را از ملکمخان پذیرفت.[3] به اعتقاد تقیزاده، لازمهی ترقی ایران این بود که «ايرانى بايد ظاهراً و باطناً، جسماً و روحاً فرنگیمآب شود و بس»![4] اگرچه وی بعدها سعی کرد این اظهارنظر خود را تا حدی تعدیل نماید، اما این موضعگیریِ صریح، کار خود را کرده بود.
🔹 جالب اینجاست که این روشنفکر دوران #مشروطه نیز همچون سَلف خود، با وجود تمام ادعاهایش مبنی بر لزوم پیشرفت برونزای ایران، یک نقطهی تاریک بزرگ در کارنامهی حیات سیاسیاش در دوران رضاشاهی دارد؛ آنجایی که در کسوت وزیر دارایی، در امضای تجدید قرارداد نفت #دارسی به سال 1312ش ایفای نقش میکند و البته بعداً مدعی میشود که در آن خیانت ملی، فقط «آلت فعل» بوده و نقشی ایفا نکرده است.
🔹 چنین تناقضاتی که در میان حلقهای از روشنفکران معاصر دیده میشود، حکایت از این دارد که در نگاه روشنفکر تجددخواهِ غربگرا ـ که مبتنی بر «برونزایی» است ـ آن چیزی که اصالت دارد، تحقق مدرنیزاسیون غربی در جامعه به هرقیمتی است، ولو آنکه منجر به اعطای امتیازهای گزاف به بیگانه و به خاک سیاه نشاندن هموطنان شود!
برونزایی، خصیصهی اصلیِ جماعت روشنفکر غربزده است و درست در نقطه مقابلِ «درونزایی» قرار میگیرد. ماهیت برونزایی این است که به مرور زمان، از دلش فجایعی چون دارسی، لاتاری، رِژی و... در میآید؛ در حالی که در نگاه درونزا و متکی به داخل ـ که یکی از دالهای اصلی #گفتمان_انقلاب_اسلامی است ـ اساساً امکانی برای اعطای امتیازاتی چون لاتاری، دارسی و... فراهم نیست. لذا اگر پیشرفت درونزا، حاکم بر چشمانداز رشد کشور باشد، چنین نگاهی به پشتوانهی مردم انقلابی ایران ـ خصوصا جوانان مؤمن انقلابی ـ این اجازه را به جریان روشنفکر غربگرا نخواهد داد تا مسیر به اصطلاح تجددخواهیاش را به عقد قراردادهای ننگینی چون لاتاری، دارسی، #رژی و... ختم کند؛ نکتهای که #مقام_معظم_رهبری، در بیانات نوروزیشان در #حرم_رضوی، به خوبی بدان اشاره کردند:
💬 «در داخل، متأسّفانه بعضیها غرب را بَزک میکنند، بدیهای غرب را توجیه میکنند، رتوش میکنند،... مثل تقیزاده. در دورهی طاغوت، آدمی مثل تقیزاده، به این مضمون گفت که ایران باید از فَرقِ سر تا ناخن پا غربی بشود؛ یعنی #سبک_زندگی در ایران باید غربی بشود. امروز هم تقیزادههای جدید از این حرفها میزنند؛ البتّه به این صراحت نمیگویند امّا مضمون حرفشان این است.... آنهایی که پشت سرِ سند ۲۰۳۰ ـ سند ۲۰۳۰ یعنی برگرداندن سبک زندگی اسلامی به زندگی غربی ـ میایستند، همان تقیزادههای امروز هستند؛ البتّه امروز به توفیق الهی جوانهای مؤمن ما و مردم انقلابی ما نخواهند گذاشت این تقیزادهها حرفشان به کرسی بنشیند....»[5]
hmp.me/ci0t
📚 پینوشتها:
1. محمد رادمرد، «اصلاح خط و توهم ترقی»، وبگاه اندیشکده برهان.
2. ماشاالله آجودانی، مشروطه ایرانی، تهران: نشر اختران، 1383، ص305.
3. ایرج افشار، زندگی طوفانی؛ خاطرات سید حسن تقیزاده، تهران: انتشارات علمی، 1368، ص26 و 383.
4. حسن تقیزاده، مجله کاوه، دوره جدید، ش1، جمادی الاول 1338ق.
5. بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1 فروردین 1398.
#گروه_تاریخ
#رونق_تولید #جریان_روشنفکری #تقیزادههای_جدید #پیشرفت_درونزا
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 استقلال و آزادی، خونآوردِ صدها هزار ایرانی شجاع و فداکار
🔹 شعار بنیادین انقلاب شکوهمند اسلامی، مشتمل بر این سه بخش بود: «استقلال، آزادی، #جمهوری_اسلامی» شعاری که به تصریح #قانون_اساسی، محور اصلی به ثمر نشستن نهال انقلاب در سال 1357 بود.[1] همانطور که از ظاهر شعار نیز بر میآید، دو مفهوم بنیادین «آزادی» و «استقلال» از اهمیت بهسزایی در ایجاد، استمرار و ثمردهیِ نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) برخوردار است.
🔹 #آزادی و دانستن قدر و منزلت حقیقی آن، برای ملتهایی که بهای سنگینی برای تحصیل آن پرداختهاند، ارزش بیشتری مییابد؛ به بیان دیگر، هرقدر ملتی در این راه بیشتر مبارزه کرده و بهای بیشتری پرداخته باشد، به همان میزان ارزش آزادی را بیشتر و بهتر درک خواهد کرد.
ملتی که سالیان سال و پیش از ظهور اسلام، با استبداد شاهنشاهان ایران و قرنهای متمادی پس از ظهور اسلام، با قهر و غلبهی مطلقالعنان سلاطینِ به ظاهر مسلمان روبرو بوده، ظرفیت بالقوهی زیادی برای درک آزادی و #عدالت_اجتماعی دارد. برای چنین ملتی، نهضت #مشروطه، بارقهی امیدیست تا برای نخستینبار، کمی از شیرینیِ طعم #مردمسالاری_دینی را بچشد؛ اگرچه انحرافاتِ پیشآمده در این نهضت، شیرینی اولیه را به تلخی کشاند، اما تجربهای تاریخی را پیش روی ملتی رنجدیده گذاشت تا این تجربهی شکستخورده را بار دیگر و با نهضت #امام_خمینی (ره)، با موفقیت پشت سر گذارد. چنین ملتی، در نسبت با ملتهای دیگر، قطعاً شیرینیِ طعم آزادی را بهتر درک خواهد کرد.
🔹 همین ماجرا، برای «استقلال ملی» یا همان «آزادی در مقیاس یک ملت» نیز صادق است. لذت #استقلال، برای ملتهایی که روزگاران طولانی طعم #وابستگی را چشیدهاند، قابل لمستر خواهد بود.
ملتی که در دویست سال اخیر، بارها و بارها نفوذ اجانب را به انحاء مختلف در میان صفوف خود دیده، تجربه شیرین و موفق #جنبش_تنباکو را پشت سر گذاشته، #نهضت_ملی_شدن_صنعت_نفت را با عاقبتی نهچندان خوش سپری کرده، جنگی 8ساله و خانمانسوز را با تمام وجود لمس کرده و از آن سربلند بیرون آمده و برای هرکدام از این فقرات، مرارتهای بسیار کشیده، طبعاً ارزش و اعتبار #استقلال_ملی برایش دوچندان خواهد بود.
🔹 شدت مبارزات ملی مردم ایران طی قرون متمادی، به ویژه از دویست سال اخیر تا به امروز، به حدی بوده که برکاتِ تلخ و شیرین آن را باید نه «دستآورد» بلکه «خونآورد» هزاران انسان متعهد، شجاع، فداکار و میهندوستی دانست که هرکدام در برههای از تاریخ این مرزوبوم، حماسهها آفریدند؛ همانگونه که #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم انقلاب، به این موضوع اشاره کرده، فرمودند:
💬 «منزلت آزادی و استقلال را کسانی بیشتر میدانند که برای آن جنگیدهاند. ملّت ایران با جهاد چهلسالهی خود از جملهی آنها است. استقلال و آزادی کنونی ایران اسلامی، دستاورد، بلکه خونآوردِ صدها هزار انسان والا و شجاع و فداکار است؛ غالباً جوان، ولی همه در رتبههای رفیع انسانیّت.»[2]
goo.gl/ZjqSaz
📚 پینوشتها:
1. متن کامل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بخش «بهایی که ملت پرداخت».
2. بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران، منتشرشده در 24 بهمن 1397.
#گروه_تاریخ
#روز_جمهوری_اسلامی #12_فروردین #بیانیه_گام_دوم_انقلاب
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 19 راهکار برای تقویت #تولید_داخلی
🔹 ریسک پایین به همراه سودآوری بالا در فعالیتهای غیرمولّد، به گسترش #سوداگری در #اقتصاد_ایران دامن زده و باعث گردیده انگیزهی تولید و سرمایهگذاری مولّد کاهش یابد و به جای آن، سوداگری و #دلالبازی رواج یابد که خود دارای پیامدها و عوارض منفی متعددی است . حال سؤال این است: راهکارهای خروج از این وضعیت چیست؟...
hmp.me/cjsr
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4576
✍🏻 دکتر وحید شقاقیشهری
#گروه_اقتصادی
#تولید_ملی #رونق_تولید
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 #گام_دوم و سبک زندگی؛ بخش 1️⃣
🔺 #سبک_زندگی غربی و اسلامی
🔹 #سبک_زندگی_غربی، تاکنون نتایج شوم اخلاقی، اجتماعی و فرهنگیِ بسیاری را در قالب ابتذال، دشمنی با نهاد #خانواده، #افزایش_سن_ازدواج، زندگی با حیوانات و روابط نامشروع جنسی به بار آورده است؛ روابط نامشروعی که در قالبهایی چون #ازدواج_سفید، #همجنسگرایی، #تغییر_جنسیت و حتی اخیرا روابط جنسی با حیوانات، انسان را به موجودی بسیار ذلیلتر از اقوام دوره #جاهلیت و قصص قرآنی همچون #قوم_لوط، #قوم _عاد و …. دچار کرده است.
🔹 در مقاله حاضر، به تعریف سبک زندگی غربی و اسلامی به صورت مختصر پرداخته خواهد شد.
hmp.me/cjtk
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4605
✍🏻 سید امیرعلی ناقدی
#گروه_فرهنگ_و_جامعه
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب #سبک_زندگی_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 چرا ایرانیها کالای مشابه خارجی را ترجیح میدهند؟
🔹 چه شده است که #مقام_معظم_رهبری #سال_۹۸ را #سال_رونق_تولید نامگذاری کردند؟ در این سال وظیفهی دولت، مجلس و مردم چیست؟ چه موانعی بر سر راه #حمایت_از_تولید قرار دارد؟ چرا ایرانیها به جای استفاده از کالای وطنی ترجیح میدهند کالای مشابه خارجی مصرف کنند و چند سؤال دیگر….
🔹 «رونق تولید»؛ این عنوان نام سال ۹۸ است که از سوی رهبری انقلاب انتخاب شده است. باید دید منظور رهبری از حمایت از تولید ملی چیست؟ نقش ارکان جامعه در این سال چیست و مردم، مجلس و دولت چه وظایفی را بر عهده دارند؟ چه اقداماتی باید در این راستا صورت گیرد؟ در هر حال سال ۹۸ آغاز شده و همگان منتظرند تا ببینند مصادیق حمایت از تولید ملی چگونه در جامعه نمود پیدا خواهد کرد.
🔹 در همین ارتباط گروه اقتصادی #اندیشکده_برهان در گفتوگویی با دکتر «محمد جلیلی»، استاد دانشگاه، به بررسی زوایای مختلف این موضوع پرداخته است.
hmp.me/cjt4
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4580
🎙 گفتوگو با دکتر محمد جلیلی
#گروه_اقتصادی
#رونق_تولید #تولید_ملی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 #گام_دوم و سبک زندگی؛ بخش 2️⃣
🔺 تبعات اقتصادی #سبک_زندگی_غربی
🔹 یکی از عواقب شوم #سبک_زندگی غربی، علاوه بر گسست خانوادهها و یا متلاشی شدن آن، شکل نگرفتن #خانواده است؛ بهطوریکه در انسانهای تربیتیافته در این تمدن، دیگر تمایلی برای تشکیل خانواده، فرزندآوری و تعهد نسبت به کودک و #همسر دیده نمیشود.
🔹 در بخش اول از مقاله حاضر، به تعریف سبک زندگی غربی و اسلامی بصورت مختصر پرداخته شد. در این بخش به عوارض حاصل از این سبک زندگی در جوامع غربی از جنبه اقتصادی، اجتماعی و فردی پرداخته خواهد شد.
hmp.me/cjxv
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4609
✍🏻 سید امیرعلی ناقدی
#گروه_فرهنگ_و_جامعه
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب #سبک_زندگی_اسلامی
👈🏻 پیوند بخش اول این نوشتار:
https://t.me/borhan_ir/5521
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 چرا سود دلالی در اقتصاد ایران بالاست؟!
🔹 مشکلات کنونی #تولید کشور چیست؟ چرا هیچگاه #رشد_اقتصادی گنجاندهشده در برنامههای #توسعه_اقتصادی محقق نمیشود؟ چه عواملی باعث جذاب شدن بخش #دلالی و غیرتولیدی در کشور شده و موجب میگردد که انگیزه برای #سرمایهگذاری در تولید، روند نزولی به خود گیرد؟! در این میان، وظیفه دولت چیست؟...
hmp.me/cjym
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4620
✍🏻 دکتر عبدالمجید شیخی
#گروه_اقتصادی
#رونق_تولید #تولید_ملی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
📚 حضور غرفه اندیشکده برهان در اولین روز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
🔹 با آغاز فعالیت سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اندیشکده برهان با شرکت در بخش انتشارات عمومی (شبستان مصلی-راهرو ۲۲-غرفه ۱۶) روز چهارشنبه 4 اردیبهشت 98 شروع به کار نمود.
🔸 سیودومین نمایشگاه کتاب بین المللی گامی برای تحکیم دوستی پایدار ایران با ملت های جهان است و امسال با شعار «خواندن توانستن است»افتتاح شد.
🔹 در نمایشگاه کتاب امسال، دو هزار و 400 ناشر داخلی و 800 ناشر خارجی آثار خود را به شکل مستقیم و غیرمستقیم در این دوره ارائه می دهند. چهارصد هزار عنوان کتاب مربوط به چهار تا پنج سال گذشته و صدها رویداد فرهنگی اعم از رونمایی کتاب و نشست و پژوهش های فرهنگی در این دوره نمایشگاه برگزار خواهد شد.
🔸 گفتنی است انتشارات دیدمان با حدود ۱۲۰ عنوان کتاب از سال ۹۵ تا 97 در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است. حدود ۵۰ عدد کتاب سال 97 و ۲۰ عنوان کتاب سال 98 در این نمایشگاه قرار دارد.
💠 @borhan_ir
6426883_-213073.pdf
343.1K
فهرست کتابهای عرضهشده انتشارات دیدمان در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
👈 سالن ناشران عمومی (شبستان) راهرو ۲۲، غرفه ۱۶
t.me/didemanpub
با حضور در غرفه اندیشکده برهان در سیدومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، #هدیه ویژه فرهنگی دریافت نمایید:
👈 سالن ناشران عمومی (شبستان) راهرو ۲۲، غرفه ۱۶
🔸 @borhan_ir
📚 کتاب "تکنوکراسی با طعم لیبرالیسم" منتشر گردید.
📖 جدیدترین کتاب با موضوع نقد و بررسی گفتمان و کارنامه تکنوکراتها در جمهوری اسلامی ایران
📌 تکنوکراتها چگونه در جمهوری اسلامی رسوخ کردند؟
📌 هاشمی رفسنجانی چه قرابتی با تکنوکراتها داشت؟
📌 کارنامه دولت سازندگی در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی
و ...
نویسنده: محمدجواد اخوان
عرضهشده در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
👈 سالن ناشران عمومی (شبستان) راهرو ۲۲، غرفه ۱۶، انتشارات دیدمان
💠 t.me/mjakhavan
#باهم_کتاب_بخوانیم
📚 کتاب «تاریخچه ادبیات معاصر ایران»
جلد اول - از آغاز تا سال 1300 ه.ش
جلد دوم- دوره پهلوی اول
https://t.me/DidemanPub/33
✍️ به قلم دکتر شهریار زرشناس
🔻این کتاب در ۲۹۱ صفحه و در ۲ فصل اصلی، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
💠 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
«آثار منظوم و منثور ادبی در ملل و اقوام مختلف چونان آیینهای بازتابانندهی روح و هویت و احوال و عهد و عالم و افق تاریخی آنهاست. در یونان باستان، هنگام ظهور تاریخ غرب، آثار شاعرانی چون هومر و هیزیود، اولین مظاهر مکتوب و ادبی ظهور همهی تاریخ غرب (در دورهی باستانی آن) بودند... این امر اختصاص به یک عهد تاریخی ندارد.
🔶 در عالم #ایران_پس_از_اسلام، ادب منظوم و منثور و حکایات و اشعار و در کل، آنچه میتوان میراث ادبی ایرانیان مسلمان در زبان فارسی نامید، از جهات عدیده، هم بازتابدهندهی مؤلفههای اصلی هویتی ما بوده است و هم احوال و اطوار و ادوار و اکوار تاریخ ایران پس از اسلام را روایت کرده است.
📜 در بررسی #تاریخ_تطور_ادب_فارسی از نیمهی اول قرن سوم هجریقمری و پیدایی اولین آثار منظوم و منثور فارسی دری تا دهههای پایانی قرن سیزدهم هجریقمری (که سیطرهی #ادبیات_شبه_مدرن تدریجاً پدیدار میشود و میراث و میراثداران ادب کلاسیک فارسی به حاشیه رانده میشوند) مشاهده میکنیم که ادبیات کلاسیک فارسی بهموازات فراز و فرودهای #تمدن_ایران پس از اسلام، احوال و دگرگونیهای مختلفی را تجربه میکند.
✅ مجموعهی ادب #کلاسیک فارسی اگرچه تماماً اسلامی نیست و برخی جنبههای ناهنجار متأثر از فرهنگهای دیگر در آن حضور دارد، اما وجه غالب آن عمیقاً ملهم از #آموزه_های_دینی است و در کل همانگونه که گفتیم، ادب کلاسیک فارسی را میتوان و باید نوعی #ادبیات_حکمی و #دینی و اخلاقی و #عرفانی دانست.
✅ غزل #حافظ و نثر #سعدی را میتوان نقاط اوج ادبیات کلاسیک فارسی دانست و در این آثار بهعنوان آیینهای برای دریافت درونیترین لایههای روح معنوی ساکنان این مرز و بوم نظر کرد.
🔷 در بررسی #تاریخ_هنر و ادب کلاسیک، میبینیم که اگرچه در #دوره_صفویه کوششی برای احیای نحوی هنر و ادب دینی و اسلامی اصیل (شیعی) صورت گرفت که تا حدودی و از جهاتی نیز موفق بود و موجب رواج گونهای از شعر دینی و مدح و منقبت اولیای دین گردید، اما بنا به عللی، شعر و نثر دینی-شیعی ما نتوانست به نقطهی اوجی برسد که مرحلهی کمال پیش از خود را پشت سر بگذارد و ازاینرو شکوفایی ادبی پدیدارشده همچون خودِ رستاخیز #صفویه دولت مستعجل بود. وجه غالب ادب دورهی صفویه در شعر، یعنی «سبک هندی» نیز علیرغم زیباییها و ظرافت و حتی در بسیاری موارد، عمق معانی عرفانیاش ( مثلاً در شاعری چون عبدالقادر #بیدل_دهلوی ) بههرحال موفق به ایجاد گونهای سبک ادبی خلاق زیبایی شکوفای تماماً مبتنی بر رویکرد متعهدانهی شیعی نگردید و شاید تاریخ، انجام این وظیفه را برای #شاعران_متعهد انقلابی شیعهی دوران #انقلاب_اسلامی به امانت نگاه داشته بوده است.
🔴 راهورسم موسوم به « #نهضت_بازگشت » نیز اگرچه به دوران شکوفایی از تاریخ ادب این سرزمین چشم دوخته بود، اما بهدلیل #فقدان_اصالت و حالت سطحی و انفعالیای که داشت و نیز به این علت که دیگر وضع و اقتضای مرحلهی تاریخیای که این مردمان و شاعران و نویسندگان در آن قرار داشتند، امکان چنین احیایی را به ایشان نمیداد، در عمل ناموفق ماند.»
نمایشگاه کتاب، شبستان، راهرو22، غرفه ۱۶
#هرروز_یک_کتاب
t.me/didemanpub
انقلاب در #گام_دوم منتشر شد
بیست و یکمین شماره نشریه #برهان_اندیشه با عنوان «انقلاب در گام دوم» با موضوع شرح تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی منتشر گردید.
این نشریه در ۴ فصل و ۳۹۱ صفحه، فرازهای گوناگون بیانیه حضرت امام خامنهای بمناسبت چهل سالگی انقلاب کبیر اسلامی را مورد بررسی و مداقه قرار داده و مطالعه آن به فهم عمیق تر و دقیق تر این بیانیه کمک میکند.
«انقلاب در چله نخست»، «برکات انقلاب چهل ساله»، «انقلاب در گام دوم» و «توصیههایی برای آینده» عناوین فصول چهارگانه این مجموعه است.
علاقهمندان جهت دریافت این مجموعه میتوانند به غرفه اندیشکده برهان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (شبستان، راهرو ۲۲، غرفه۱۶) و یا پایگاه اینترنتی به نشانی DidemanBook.ir مراجعه فرمایند.
💠 @Borhan_ir
📢 #انتشار_کتاب «از مکتب نیاوران تا کابینه توسعهگرا» به همت اندیشکده برهان
🔺 تأملی بر مبانی و مؤلفههای شبهگفتمان اعتدال
📖 کتاب «از مکتب نیاوران تا کابینه توسعهگرا» با موضوع تأملی بر مبانی و مؤلفههای شبهگفتمان #اعتدال، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب در 256 صفحه و 9 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
🔹 انتخابات 22 خرداد 1392 را میتوان از حیث نتیجه، یکی از غیرمنتظرهترین انتخابات تاریخ کشور دانست و البته ویژگی دیگر آن، پیروزی نامزد منتخب با رأیی شکننده بود. علیایحال این انتخاب در عمل منجر به کسب آرای بیش از پنجاهدرصدی آقای #حسن_روحانی و به قدرت رسیدن جریانی شد که خود را «اعتدالگرا» میخواند.
🔹 از نخستین روزهای پس از انتخابات، موضوع گفتمانشناسی دولت یازدهم و رئیسجمهور منتخب و تبیین مفهوم اعتدال، چه از منظر معنا و چه از جهت مصداق، مورد توجه صاحبنظران و تحلیلگران بوده است. به نظر میرسد برای واکاوی هرچه بیشتر این جریان باید پیشینهی تحولات و خاستگاه فکری آن را مورد بررسی قرار داد.
🔹 برای این منظور، بایستی حلقهی فکری این جریان که از مرکز تحقیقات استراتژیک ریاستجمهوری (و بعدها مجمع تشخیص مصلحت نظام)، حزب اعتدال توسعه، دبیرخانهی شورای عالی امنیت ملی در پیرامون محور آن، یعنی دکتر حسن روحانی جمع شده و در این باب اندیشهورزی کردهاند را مورد مطالعه قرار داد؛ حلقهای که در مراکز فوق، دغدغهی اصلی خود را «توسعه» قرار داده و بهتدریج آن را معنادهی کرده و برای دستیابی به آن راهبردپردازی میکند. آنگاه که این طیف در میدان رقابتهای سیاسی حضور مییابد، غیریت و وجه تمایز خود را از دیگران در قالب «اعتدال» تعریف میکند و سعی میکند آن را در محیط ملی و فراملی تبیین و ترسیم کند.
🔹 نگارندهی این کتاب، در جهت شناخت مبانی این رویکرد خاص، تمرکز خود را بر ادبیات و گفتمان چهرههای محوری و نظریهپردازان این حلقهی خاص (که از سوی برخی از همین چهرهها، «مکتب نیاوران» نامیده شده است) قرار داده و کوشیده است بر این مبنا، چهرهای کلی از گفتمان این جریان و نیز هدفگذاریهای مطلوب آن ترسیم کند.
تلاش بر این بوده است تا چکیدهای از نگرش این حلقه با تمرکز بر این دو کلیدواژهی مهم (یعنی توسعه و اعتدال) گردآوری و نقد و بررسی شود.... ازآنجاکه مؤلف برخی از اجزای نگرش و رویکرد این جریان را در تضاد و تناقض با آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و گفتمان برخاسته از آن دید، بهتناسب در فصول مختلف آن را مورد نقد و بررسی قرار داده و کوشیده است تا خواننده در عین مطالعهی دیدگاه این جریان، نقد این دیدگاهها را در کنار هم مطالعه کند....
🌐 علاقهمندان جهت دریافت این کتاب میتوانند به غرفه اندیشکده برهان در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (شبستان مصلی، راهرو ۲۲، غرفه ۱۶) و یا پایگاه اینترنتی انتشارات دیدمان به نشانی DidemanBook.ir مراجعه فرمایند.
hmp.me/cj79
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی #مکتب_نیاوران #اعتدالگرا #نمایشگاه_کتاب
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «استقلال یا وابستگی؟» به همت اندیشکده برهان
🔺 مروری بر تقابل نظری و عملی دو نگاه در ایران معاصر
📖 کتاب «استقلال یا وابستگی؟» با موضوع مروری بر تقابل نظری و عملی دو نگاه در ایران معاصر، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #اندیشنامه_پیشرفت و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 192 صفحه و 5 فصل، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
🔹 #حاکمیت بهعنوان تنها منبع مشروع اعمال قدرت در حوزۀ مشخصی از سرزمین، حکومت و ملّت برای موجودیّت و قوام به #استقلال نیازمند است. استقلال سیاسی یک دولت و حاکمیّت میتواند اسباب وصول به اهداف یک ملّت را به صورت آزادانه برای ایشان فراهم نماید. حرکت بر اساس منافع ملّی در سیاست خارجی و وضع آزادانۀ قوانین در حوزۀ سیاست داخلی بر اساس ارزشهای ملّی از مزایای حداقلی استقلال سیاسی محسوب میشود.
🔹 به دلیل فراگیر شدن پروژۀ #جهانی_سازی برخی تلاش میکنند تا واحدهای سیاسی و اقتصادی مستقل در جهان را دچار ضعف و اضمحلال نمایند. نتیجۀ چنین فرآیندی هضم دولت ملّتهای دارای هویّت مستقل در نظم نوین جهانی ناشی از حذف مرزهای سیاسی و فرهنگی توسّط برخی قدرتهای بزرگ است. به عبارت دیگر بانیان جهانی سازی در غرب، خود مستقل از احترام و شناسایی سایر فرهنگها و هویّتهای سیاسی و فرهنگی اقدام به یکپارچه سازی جهان بر اساس #اصول_تمدن_غرب نموده و با طرح ایدههای پوچی همچون «بی معنا بودن استقلال در دنیای امروز»، استقلال خود را در #وابستگی و استعمار سایر ملّتها ایجاد مینمایند.
🔹 #استعمار_نو با رویکرد توسعه دانش و فناوری ابعاد دیگری از استعمار را پیش روی استثمارکنندگان ملّتها قرار داد. سپس در دوران پست مدرن با ایده و پروسۀ جهانی سازی و #متحدالشکل کردن عقاید و افکار و فرهنگها، تکنولوژی و فناوری به عنوان مزیّت اصلی بشر معرفی شد و در آمیزشی با آموزههای انسان گرایی و فرد محوری سبکی تازه از استعمار را تحت عنوان #استعمار_فرانو علیه بشریت ایجاد نمود. یکسان سازی فرهنگی و هویّتی ناشی از استعمار فرانو، بر وابستگی سیاسی و فرهنگی ملّتها و دولتها استوار بوده و کوچکترین مقاومتی در برابرخود را بر نمیتابد.
🔹 انقلاب اسلامی ایران به عنوان مهمترین #سد_مقاومت معنوی در برابر ظلم بی سابقۀ ناشی از #استعمار پست مدرن مورد تهاجم بیسابقهای قرار گرفته است. رهبران غربی پس از یأس از دخالت عامل خارجی برای #تضعیف انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی، معتقدند برای حذف این رقیب جدی نظری و عملی میبایست #هویت و #استقلال_سیاسی او را مورد خدشه قرار داد....
🌐 علاقهمندان جهت دریافت این کتاب میتوانند به غرفه اندیشکده برهان در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (شبستان مصلی، راهرو ۲۲، غرفه ۱۶) و یا پایگاه اینترنتی انتشارات دیدمان به نشانی DidemanBook.ir مراجعه فرمایند.
hmp.me/cj8b
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی #نمایشگاه_کتاب
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
#نمایشگاه_کتاب
📚 کتاب «#اعتلای_میراث_روحالله»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ اندیشنامه نظام اسلامی (4)
🔸بازخوانی برگهایی از کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در دوران زعامت حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)
🔻با ورود به دهه فجر #چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی و در حاشیه #نشست «#پیشروندگی و #پیشبرندگی انقلاب اسلامی؛ در آستانه دهه پنجم»، کتاب اعتلای میراث روحالله در 149صفحه و در7 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«شاخصهای راه امام خمینی (ره)»
🔹«محور جهانی مقاومت»
🔹«صیانت از یک جمهوری»
🔹«حرکت پرشتاب به سوی مرجعیت علمی»
🔹«چشمانداز «تمدنسازی»»
🔹 «اقتدارافزایی و عزتمندی در نظام اسلامی»
🔹«تعالی دینی و معنوی»
hmp.me/cf7x
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻تأسیس #نظام مقدّس جمهوری اسلامی به وسیلۀ حضرت #امام_خمینی (ره)، در یک زمینۀ کاملاً #مردمی اتفاق افتاد و موجب پدید آمدن افقهای بلندِ نظری و عملی در فهم سیاسی اسلام از جهان شد. در نظم روابط بینالملل در آن روز، احتمال ایجاد یک «#دیگر» برای تمدّنی با زمینۀ لیبرالدموکراسی، بسیار بعید و دور از ذهن شمرده میشد.
✅اعجاز دیگر انقلاب اسلامی در امتزاج #نظام_سیاسی با یک #گفتمان_اسلامی است که دارای ادعایی جهانشمول است. از این رو به مثابۀ #زنگخطری برای دیگر مکاتب بشری شمرده میشود که داعیۀ ساخت و ادارۀ برترین نظم بشری را دارند. به همین دلیل جمهوری اسلامی از ابتدا دارای بیشترین دشمنان در میان دولتهای سلطهطلب بود.
🔷توان انقلاب اسلامی ایران در تغییر بینش کالاوارگیِ نظام کاپیتالیستی به #نگاه_معنویتمدارِ اسلامی، سبب بروز ظرفیّت انسانسازانۀ این مکتب شد و #معنویّت را به عنوان مبنای #نظم_تمدّن معرفی نمود.
✳️ بر همین منوال ایدههای فردی #مقاومت از سوی مستضعفین با هر جهانبینی و ایدئولوژی در نقاط پراکندۀ جهان در سایۀ حمایت یک دولت مستقرّ قدرتمند مبدّل به محوری شده است که هرچند #جغرافیای_سیاسیاش در منطقۀ غرب قرار دارد، امّا #جغرافیای_ذهنیاش حتی اروپا و آمریکای شمالی را نیز درنوردیده است.
🔶حفظ و البته تداوم #اعتلای چنین نظامی با وجود همۀ مخاطرات، مهمترین امری است که باید به آن مبادرت کرد. شناخت و فهم درست تاریخ منجر به انقلاب اسلامی، درک صحیح از مبانی آن، اشراف بر نقشۀ راه و در نهایت تبیین کارنامۀ نظام مقدّس جمهوری اسلامی، همه در وظیفۀ «#حفظ_نظام» نهفته است.
جهت تهیه کتاب به نمایشگاه کتاب سالن شبستان راهرو ۲۲ غرفه ۱۶ انتشارات دیدمان مراجعه و یا
روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 hmp.me/cf7y
🆔 t.me/dideman
#باهم_کتاب_بخوانیم_5
📚 کتاب «ریشههای #نفوذ»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ جریاننگاشت (10)
🔸واکاوی راهبردها و اقدامات نظام #سلطه در پیشبرد #نفوذ فکری
🔻این کتاب که از مجموعه کتاب های #جریاننگاشت و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران #اندیشکده_برهان است در 228 صفحه و در 5 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«معنا و مفهوم جنگ نرم»
🔹«معنا و مفهوم «نفوذ» نظام سلطه از منظر مقام معظم رهبری»
🔹«اصول و مبانی فکری غرب در نفوذ و سلطه فکری»
🔹«ابعاد مختلف نفوذ فکری دشمن و اقدامات صورت گرفته از سوی نظام سلطه»
🔹«راهبردهای مقابله با نفوذ فکری»
hmp.me/cfo2
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻#انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در دورانی به ظهور و پیروزی رسید که قدرت های استعماری و سلطه طلب در حال تقسیم بندی جهان به دو جهان دو قطبی بودند. جهانی که آن را عرصه نفوذ قدرت های خود دانسته و سعی در افزایش #سلطه استعماری خود بر کشورهای دیگر جهان بودند. آنگونه که برای رسیدن به این اهداف خود و بدیل نمودن دیگر کشورهای جهان به قدرت های وابسته از هیچ تلاش و نقشه ای فروگذار نکرده و همواره از راه ها و روشها و نقشه های گوناگون برای رسیدن به این اهداف خود بهره می بردند. فعالیتهایی همچون به کارگیری نیروهای #نظامی و جنگ افروزی به بهانه های گوناگون، برنامه های #اقتصادی خاص و افزایش نفوذ #کارتلهای غربی در کشورهای در حال توسعه، افزایش سلطه #رسانه ای با انحصار در آوردن شبکه های رسانه ای، جلوه دادن تمدن غربی به عنوان نمونه متعالی سبک زندگی و ... از این جمله اند.
✅ آنچه که با مطالعه اینگونه عملکردهای #غرب به ذهن متبادر می شود این است که در حقیقت روح سلطه پذیر انسان دنیاخواه که در مسیر برآورده نمودن #امیال خود گام بر میدارد، به شکل دیگری نظام یافته و برای رسیدن به خواسته های خود تلاشی روزافزون را دنبال نموده است. انسانی که رفتار خود را به طرز شگفت انگیزی بر تعالیم #شیطانی منطبق ساخته، راه و رسم دنیاطلبی را مقدم بر هر آموزه ای نموده و فطرت خداجوی خود را سرکوب نموده است.
✳️ دشمن بعد از ناکامی در عرصه #نبرد_نظامی و نیز آگاهی از تاثیر و قدرت باورها و ارزشهای دینی در حفظ و دوام نظام جمهوری اسلامی ایران، صورتی دیگر از مقابله و تهاجم را در دستور کار خود قرار داده است که در ادبیات سیاسی امروز از آن تعبیر به «#جنگ_نرم» می شود. جنگی که ابعاد گوناگونی دارد و به نظر دشمن بهترین راه برای نفوذ در عقیده و فکر ملت مسلمان ایران می باشد و با #کمترین هزینه بهترین نتیجه را بدست می دهد. به همین دلیل #نفوذ_فکری اولین راه برا رسیدن به پیروزی برای دشمن سلطه گر است.
جهت تهیه کتاب به نمایشگاه کتاب سالن شبستان راهرو ۲۲ غرفه ۱۶ مراجعه یا روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/7OeVt
🆔 t.me/dideman