eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
856 عکس
305 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
📚چند نکته از یک کتاب 🔶 اینکه شما حاضرید برای چه چیزی بجنگید، تعیین می‌کند که شما چه کسی خواهید بود. 🔷 مشکلات ما، شادی‌های ما را می‌آفرینند و در کنارش، مشکلات کمی بهتر و کمی ارتقایافته‌تر نیز ایجاد می‌کنند. 🔶 من در زندگی‌ام به افراد و موضوعات زیادی اهمیت می‌دهم. همچنین افراد و موضوعات زیادی هم هستند که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم. آن چیزهایی که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم به وجود آورنده تفاوت‌های من با دیگران در زندگی‌ام هستند. 🔷 کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت دهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید و تنها چیزهایی را مدنظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند. کتاب: هنر ظریف بی خیالی ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ «بی‌خیالی» هنر ظریفی است که در آن نسبت به اموری که اهمیت زیادی ندارند، حتی اگر به علتی ما را به خود مشغول کرده باشند، بی خیال‌تر شده و وقت و توان خود را برای امور پر اهمیت‌تر مبذول می‌کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💢 در زمین دیگران خانه مکن... 🔸 من مسئول چه چیزهایی نیستم؟ عقاید دیگران افکار دیگران حرف‌های دیگران اشتباهات دیگران برداشت‌های دیگران رفتارهای دیگران نتایج کارهای دیگران 🔹من مسئول چه چیزهایی هستم؟ افکارم عقایدم حرف‌هایم رفتارهایم واکنش‌هایم تلاش‌هایم اشتباهاتم معمولا نگران کدام یک از موارد بالا هستیم؟ @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
💢 در زمین دیگران خانه مکن... 🔸 من مسئول چه چیزهایی نیستم؟ عقاید دیگران افکار دیگران حرف‌های دیگران
با این وصف، امر به معروف و نهی از منکر چه می‌شود؟ به زودی در این زمینه می نویسیم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
💢 در زمین دیگران خانه مکن... 🔸 من مسئول چه چیزهایی نیستم؟ عقاید دیگران افکار دیگران حرف‌های دیگران
نکات در مورد مسئولیت خود و دیگران... الف) منظور از مسئول بودن این نیست که خود را سرزنش کنیم و احساس گناه داشته باشیم؛ بلکه این معنا است که خود را مسئول زندگی، افکار، رفتار و اقدامات خود بدانیم. در عین حال منظور این نیست که انسان هرگز قربانی تصادفات ناخواسته و یا اقدامات ناشایست دیگران نمی‌شود، و یا هر کسی مسئول تمام اتفاقات زندگی خود به شمار می‌رود. انسان در حد محدودی قدرت دارد و در هر صورت بخشی از اتفاقات زندگی از حوزه قدرت و اختیار او خارج می‌شود. در آیه کریمه ۱۶۴ سوره مبارکه انعام می فرماید: « وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ » و هیچ گنه‌کاری گناه دیگری را متحمّل نمی‌شود. این نکته مهمی که همواره باید به خاطر داشته باشیم. ب) بخشی از اعمال انسان در زندگی و احوال دیگران موثر است، و نمی‌تواند ادعا کند که زندگی و اقدامات شخصی او به دیگران ربط ندارد! همه در مقابل این اقدامات خود مسئول هستیم و باید مسئولیت اجتماعی اقدامات خود را بپذیریم. امر به معروف و نهی از منکر نیز از جمله اقدامات شخصی هر فرد است، که در حوزه مسئولیت اجتماعی باید با روشی موثر دیگران را به خوبی دعوت کند و از بدی بازدارد. ج) با در نظر گرفتن هر دو جنبه فوق، گاهی ما به جای تمرکز بر اقدامات خود، تمایل داریم دغدغه افکار و اعمال دیگران را داشته باشیم و برای اینکه دیگری چه فکر می‌کند و...رنج‌هایی متحمل می‌شویم؛ در حالی که مسیر اصلاح و تغییر از خود ما آغاز می‌شود. در نتیجه انسان در مسیر مسئولیت‌پذیری از اصلاح خود شروع، و برای اصلاح جامعه و دیگران به قدر توان خود تلاش می‌کند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ نمایش یا سازندگی...؟ گاهی من در مقام نمایش هستم و گاهی در مقام سازندگی . در هنگام نمایش و ریاء ناچار عیب‌ها را بزک می‌کنم و از کمبودها چشم می‌پوشم و چشم ها را می‌پوشانم. ولی در مقام ساختن و پروراندن ، عیب‌ها را بیشتر و بزرگ‌تر می‌کنم تا خوب‌تر ببینم‌شان . میکرب‌ها را در زیر ذره بین می‌گذارند تا بزرگ‌تر و مشخص‌تر شوند و طرز کارشان و راه خنثی کردنشان بدست بیاید .‌ وقتی می‌خواهی ماشین قراضه‌ات را بفروشی ، هیچ دوست نداری که خریداری زیر جُلش را بالا بیاورد؛ ولی آنجا که می‌خواهی سفر دور و دراز و پر ارزشی را شروع کنی، هی خودت را به این طرف و آن طرف می‌زنی تا چیزی از چشم نیفتد و عیبی باقی نماند . آنها که در صدد خودفروشی نیستند و در مقام خودسازی بر آمده اند ، این‌ها نقد و نمایاندن‌ها را هدیه می‌دانند . این‌ها که برای خود طرحی دارند و با خود کاری را شروع کرده‌اند و تولدی را آغاز نموده‌اند ، عیب‌گویی‌ها ، برایشان ارمغان است که امام می‌فرمود: رحم الله من أهدى إلى عيوبی... درود بر آن کس که عیب هایم را به من هدیه داد... 📚کتاب روش نقد ، ج ۱ ، مرحوم استاد علی صفایی حائری @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
🔴 ماجرای خواندنی دعای شهید مطهری برای راننده بداخلاق اتوبوس! 🔹در ایامی که در قم بودیم، تازه این شرکتهای مسافربری راه افتاده بود. به قصد مشهد سوار شدم. بعد از مدتی احساس کردم راننده اتوبوس نسبت به شخص من که معمّم هستم، یک حالت بغض و نفرتی دارد. نه من او را می ‏شناختم و نه او مرا می‏ شناخت. در ورامین که توقف کرد، وقتی خواستم از او بپرسم که چقدر توقف می ‏کنید، با یک خشونتی مرا رد کرد که دیگر تا مشهد جرأت نکنم یک کلمه با او حرف بزنم! 🔹پیش خودم توجیهی کردم، گفتم لابد مسلمان نیست، مادّی است، یهودی است. آن طرف سمنان که رسیدیم، من وقتی رفتم وضو بگیرم تا نماز بخوانم، همین راننده را دیدم که دارد پاهایش را می‏ شوید. مراقب او بودم، دیدم بعد وضو گرفت و نماز خواند. حیرت کردم: این که مسلمان و نمازخوان است! ولی رابطه ‏اش با من همان بود که بود. 🔹شب شد. پشت سر من دو تا دانشجوی تربتی بودند. آنها هم می ‏خواستند ایام تعطیلات بروند خراسان (تربت). او برعکس، هرچه که نسبت به من اظهار تنفر و خشونت داشت، نسبت به آنها مهربانی می‏ کرد. شب از یکی از آنها خواهش کرد که بیاید کنارش با هم صحبت کنند تا خوابش نبرد. او هم رفت. دیدم این راننده دارد سرگذشت خودش را برای آن دانشجو می‏ گوید. من هم به دقت گوش می‏ کردم که بشنوم. اولًا از مردم مشهد گفت که از آنهایشان که با آخوندها ارتباط دارند بدم می ‏آید. گفت: خلاصه این را بدان که در میان همه فامیل من، تنها کسی که راننده است منم. باقی دیگر، دکتر و مهندس و تاجر و افسر هستند. 🔹من سرگذشتی دارم. پدر من آدم مسلمان و بسیار متدینی بود. من بچه بودم، مرا به دبستان فرستاد. پیشنماز محلّه از این مطلب خبردار شد، آمد پیش پدرم گفت: تو بچه ‏ات را به مدرسه فرستاده‏ ای؟! ای وای! مگر نمی‏ دانی که اگر بچه ‏ات به مدرسه برود لامذهب می‏ شود؟ پدر من هم از بس آدم عوامی بود، این حرف را باور کرد و دیگر نگذاشت دنبال درس بروم. یک روز بعد از اینکه زن و بچه پیدا کردم فهمیدم که اصلًا من سواد ندارم. 🔹معمّا برای من حل شد که این آدم، بیچاره خودش مسلمان است ولی خودش را بدبختِ صنفِ من می ‏داند، می‏ گوید: این عمامه به سرها هستند که ما را بدبخت کردند. 🔹این یک جور نهی از منکر است، یعنی رماندن، بدبخت کردن مردم و دشمن ساختن مردم با دین و روحانیت. بعد من پیش خود گفتم: خدا پدرش را بیامرزد که فقط با آخوندها دشمن است، با اسلام دشمن نشد؛ باز نمازش را می ‏خواند، روزه‏ اش را می ‏گیرد، به زیارت امام رضا(ع) می ‏رود. 📙 کتاب حماسه حسینی، ج1، ص8-236 (با اندک تلخیص) ✳️ گاهی یک ارتباط می تواند در طول زندگی فرد تاثیر گذارد. پس مراقب ارتباطات ، تعاملات و سخنان خود باشیم. ای بسا با قصد انجام تکلیف(و شاید راهنمایی و هدایت)، رفتاری داشته و یا حرفی بزنیم؛ اما رفتار یا گفتار، به باورهای فرد، آسیب‌هایی وارد می‌کند که شاید بعدها قابل جبران نباشد. در ارتباط با دیگران مسئولیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب، عصر امروز: حجاب محدودیت شرعی و قانونی است/ کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است/ خیلی از کسانی که کشف حجاب می‌کنند اگر بدانند پشت کار آنها چه سیاستی است قطعاً این کار را نمی‌کنند/ دشمن با برنامه وارد شده ما هم باید با برنامه وارد شویم/ کارهای بی‌قاعده نباید انجام بگیرد 💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌸عصاره معارف عرض کردم: آقا! من عجول و بی‌صبرم، خلاصه و عصاره همه معارف را در یک جمله برایم بیان کنید! آن روز صحبت من به لطیفه‌ای بیشتر شبیه بود تا یک پرسش که باعث خنده ملیح علامه شد؛ نگاهی از سر لطف و رأفت به من کردند. و سپس فرمودند: « با همه مهربان باش. با دوستان مروّت و با دشمنان مدارا کن. خلاصه همه دین و قرآن بسم الله الرحمن الرحیم است. هر حرکت که از تو سر میزند متذكر اسم الله، رحمن و رحیم باش، یعنی هم رحمان باش با تمام خلق خدا و هم رحیم باش با اهل ایمان و محبت.» آنگاه با تبسمی که دل می‌ربود و با صدای لرزان جان بخش زمزمه فرمود: در خانه اگر کس است یک حرف بس است. آشنای آسمان، ص ١۶٠ (خاطرات و اسناد درباره مرحوم علامه طباطبائی) @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
به خاطر داشته باشیم: پیدا کردن نقاط ضعف دیگران کمی هوش می‌خواهد؛ اما سواستفاده نکردن از آن نقاط ضعف، مقدار زیادی هوش، و نیز میزانی از انصاف، اخلاق و انسانیت لازم دارد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📚برشی از یک کتاب اگر فردی به راز زندگی پی نبرد ، در درک مفاهیم کلیدی زندگی نیز دچار اشتباه می‌شود ، در فهمِ معنای خوشبختی ، لذت ، آزادی و ... (حجاب) هم مانند خیلی از مسایل دیگر به اعتقاد ما یک ارزش است و در نگاه عده‌ای یک پدیده خنثی، اما ارزش‌ها و ضدارزش‌های زندگی ، بدون فهمِ معنای زندگی چگونه معلوم می شود؟ کسی که مفهوم زندگی و ارزش حیات را کشف نکرده باشد چطور حجاب را جزو ارزش‌ها یا ضدارزش‌ها قرار می دهد ؟! از باحجابان هم باید پرسید : آیا شما پس از وقتی که معنای زندگی را درک کردید به حجاب معتقد و پایبند شدید ؟ یا به خاطر عادتِ خانواده ، گریز از فشار اجتماعی ، ترس از جهنم و ... ؟ ارزش برتر حجاب هنگامی است که پس از درک معنای زندگی انتخاب شده باشد. کتاب راز یک فریب ، یوسف غلامی ، ص۵۷ @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
🌹جرعه‌ای برای زندگی عن أمير المومنين عليه السلام: إِنْ‏ أَحْبَبْتَ‏ أَنْ‏ تَكُونَ‏ أَسْعَدَ النَّاسِ بِمَا عَلِمْتَ فَاعْمَلْ. [غررالحکم؛ حديث۳۷۱۹] اگر دوست داری سعادتمندترين مردم باشی، به آنچه می­دانی عمل کن. ✳️اين فرمايش، رهنمود مهمی در خودسازی است؛ اگر انسان به آنچه می­داند عمل کند نه تنها سعادتمند بلکه سعادتمند ترين می­گردد. لطفا با کمی درنگ تامل کنیم... @ertebatmoaserdini .
❇️ جاذبه‌ی خاک، تن را به پایین می‌کشد و جاذبه‌ی آسمان روح را به بالا، و انسان در حیرت میان این دو جاذبه، راه خود را به سوی حق باز می‌شناسد. شهید سید مرتضی آوینی @ertebatmoaserdini .