eitaa logo
ارتباط موثر
1.4هزار دنبال‌کننده
875 عکس
317 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
چرخه افسردگی.m4a
14.33M
🔶 چرخه افسردگی خانم دکتر رباب حامدی افکاری که ما را ناتوان و غمگین می‌کنند. و خلق و خوی انسان را پریشان می کند. غرق شدن در دریای از ناکامی و ناآرامی... تکرار افکاری که به جای حل مسئله برای ما ناکامی ایجاد می‌کند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
«..اﮔﺮ ﺧﻮﺍﻫﯽ ﮐﻪ ﺩائما ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺖ ﺑﺎﺷﯽ . ﺑﺎ ﻫﻤﻪ ﮐﺴﺎﻥ ﺩﻭﺳﺖ ﺷﻮ ﻭ ﮐﯿﻦ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻝ ﻣﺪﺍﺭ، ﺯﯾﺮﺍ ﮐﻪ ﭼﻮﻥ ﺷﺨﺼﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺩﻭﺳﺘﯽ ﯾﺎﺩ ﮐﻨﯽ، ﺩائما ﺷﺎﺩﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﯽ، ﻭ ﺁﻥ ﺷﺎﺩﯼ ﻋﯿﻦ ﺑﻬﺸﺖ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺩﺷﻤﻨﯽ ﯾﺎﺩ ﮐﻨﯽ، ﺩﺍئم ﺩﺭ ﻏﻢ ﺑﺎﺷﯽ، ﻭ ﺁﻥ ﻏﻢ ﻋﯿﻦ ﺩﻭﺯﺥ اﺳﺖ. ﭼﻮﻥ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﯾﺎﺩ ﮐﻨﯽ، ﺑﻮﺳﺘﺎﻥ ﺩﺭﻭﻧﺖ ﺍﺯ ﺧﻮﺷﯽ ﻣﯽ‌ﺷﮑﻔﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻞ ﻭ ﺭﯾﺤﺎﻥ ﭘﺮ ﻣﯽ‌‌‌ﺷﻮﺩ. ﻭ ﭼﻮﻥ ﺫﮐﺮ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﻣﯽ‌کنی، ﺑﺎﻍ ﺩﺭﻭﻧﺖ ﺍﺯ ﺧﺎﺭﺯﺍﺭ ﻭ ﻣﺎﺭ ﭘﺮ ﻣﯽ‌ﺷﻮﺩ ﻭ ﭘﮋﻣﺮﺩﻩ ﻣﯽ‌گرﺩﯼ...» 🍃ﻣﻨﺎﻗﺐ ﺍﻟﻌﺎﺭﻓﯿﻦ🍃 @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⛔️ نگرانی هایتان را تبدیل به فاجعه نکنید. ☑️ آیا میدانید: 🔻بسیاری از نگرانی هایتان پیش بینی هایی هستند که به هیچ وجه با واقعیت انطباق ندارند. و یا مربوط به اتفاقاتی است که با زاویه دید کنونی ما به این سختی مشاهده می شود، و گاهی اگر از زاویه دید دیگری(که شاید همان به حقیقت و صواب نزدیک‌تر باشد و ما از آن بی خبر باشیم.) بررسی شود تلخی و سختی و ناگواری کنونی را ندارد. ❓ با چه راهکارهایی می توان پیش بینی هایتان را از چشم انداز واقع بینانه تری ببینید: 1️⃣ زنجیره نگرانی هایتان را قطع کنید. 🔻هیچ وقت نمی توانم نمره قبولی بگیرم و واحد های درسی ام را بگذرانم حتما مشروط می شوم و هیچ وقت فارغ التحصیل نخواهم شد. این نمونه ای از زنجیره وقایع منفی است. 🔻به نظر می رسد زنجیره وقایع منفی باعث می شود که آنچه در حال حاضر نگرانش هستید، این قدر ناخوشایند و وحشتناک تلقی گردد. 🔻واقعیت این است که هیچ یک از زنجیره وقایع منفی که پیش بینی میکنید به وقوع نمی پیوندد. در واقع تنها چیزی که اتفاق افتاده این است که در آن لحظه شرایط دشوار تر به نظر رسیده. 2️⃣ احتمالات واقعی را مد نظر قرار دهید. 🔻از خودتان بپرسیداحتمال وقوع هر یک از وقایعی که من را نگران کرده چقدر است؟ 🔻واقعیت این است که ما اغلب چنین فکر می کنیم: چون احتمال وقوع این حادثه وجود دارد پس حتما اتفاق می افتد. در حالی که احتمال به وقوع پیوستن آن بسیار ضعیف است. 3️⃣ از سوگیری و خطای ذهنی(لغزش اندیشی) دست بردارید. 🔻وقتی کنترل شرایط فعلی از دستمان خارج شود، اغلب نگران می شویم که مبادا حادثه بدی اتفاق بیفتد. آیا شما نگران چیزی هستید که یک خطای لغزشی است؟ آیا شما صرفا نگران مشکل کوچکی هستید که برای آن جار و جنجال راه انداخته اید؟ و قبل و بعد از چنین شرایطی، معمولا ذهن به سبب برخی لغزش‌ها آلوده به تحریف هایی می‌شودکه در عین خطا و لغزش ، گمان می کنیم راهی درست و سالم را برگزیده‌ایم. 4️⃣ فکر کنید چطور می توانید با تنیجه ناخوشایند واقعی کنار بیایید. 🔻افراد نگران توانایی خود را در مقابله با وقایع منفی غیر منتظره و پیش بینی ناپذیر، بسیار پایین برآورد میکنند. از خود سوال کنید:اگر دوستم چنین مشکلی داشت چه توصیه ای به او می کردم؟ خودتان نیز به همان توصیه عمل کنید. بخوانید وهمرسانی بفرمایید... 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷برای تامل «یکی از دشوارترین درس‌هایی که برای ایجاد تغییرِ مؤثر در زندگی باید به بهترین وجه بیاموزیم، این است که یاد بگیریم: اگر چیزی با خواسته‌ی ما همخوانی ندارد، به آن برچسب بد نزنیم.» 📚کتاب: تئوری انتخاب و مدیریت زندگی ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ❇️ وقتی به چیزی برچسب می زنیم، ذهن ما از تحلیل جدی آن و بررسی دلایل و استدلال هایش احساس بی نیازی می‌کند. @ertebatmoaserdini .
📌 مارک توآین(نویسنده مشهور) می‌گوید: با احمق ها بحث نکنید! آنها اول سطح شما را تا سطح خودشان پایین می‌کشند، بعد با تجربه یک عمر زندگی در آن سطح، شما را شکست می دهند...! ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ گاهی در قبال نادانی‌ها سکوت، راهکار مناسب تری است. فرمود: وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
منم شبیه حضوری که هست اما نیست تویی شبیه خیالی که نیست اما هست یادمان هست که ما مدیونیم... @ertebatmoaserdini .
🚫قضاوت ديگران موجب شگفتی است كه هر انسانی با آنكه خودش را بيش از ديگران دوست دارد، به عقايد و اظهارات ديگران دربارۀ خودش، بيش از باور خود دربارۀ خويشتن اهميت می‌دهد. ما به قضاوت ديگران درباره خودمان، بسيار بيشتر از قضاوت خويش دربارۀ خودمان اهميت می‌دهيم. به قول مارکوس ارلیوس: "قضاوتهايت را بردار تا آزارهايت برداشته شود" @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نوشته‌اند: مهم‌ترین چیز در روابط انسان‌ها گفتگو است؛ اما مردم دیگر باهم حرف نمی‌زنند، به هم گوش نمی‌کنند. چندی است که آنها سینما می‌روند، تلویزیون تماشا می‌کنند، به رادیو گوش می‌دهند، و در سال‌های اخیردر شبکه‌های اجتماعی زندگی می کنند و یا پست‌های صفحات خود را به روز می‌کنند، اما تقریبا با‌هم صحبت نمی‌کنند. اگر بنا داریم دنیا را تغییر بدهیم، چاره‌ای جز این نیست که از نو برگردیم به دورانی که آدم‌ها دور هم جمع می شدند و با هم حرف می‌زدند، و جنگجوها دور یک آتش جمع می‌شدند و برای هم قصه تعریف می‌کردند... @ertebatmoaserdini .
غلط انجام دادن کار درست | درست انجام دادن کار غلط راسل اکاف از بنیان‌گذاران و مروّجان «تفکر سیستمی» چنین می‌گوید: «هر چقدر بکوشید کاری را که از اساس غلط است بهتر انجام دهید، همه چیز بدتر می‌شود. بسیار بهتر است که کار درست را اشتباه انجام دهید، تا این که برای بهتر انجام دادن کاری تلاش کنید که از اساس غلط است. کسی که کار درستی را غلط انجام می‌دهد، ولی در پی اصلاح و تصحیح است، مدام بهتر خواهد شد.» @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷 کارهای کوچک روزانه از میان انبوه تکنیک‌هایی که برای مدیریت زمان و انضباط شخصی مطرح می‌شود، مورد ساده‌ای وجود دارد که بسیاری از ما آن را جدی نمی‌گیریم: «خوب است که عادت کنید کارهای خود را بنویسید، اما کارهایی را که انجام‌شان کمتر از ۲ دقیقه وقت می‌گیرد، و می‌توان در همان لحظه انجام داد، ننویسید، انجام دهید.» گاهی اوقات،‌ عقب انداختن کارهای کوچک، ناگزیر است. چون شرایط و موقعیت آن فراهم نیست؛ اما بیشتر وقت‌ها فقط تنبلی می‌کنیم. مثلاً‌ اگر قرار است بسته زباله را جلوی درب بگذارید، یا قبض برق را پرداخت کنید و الان هم روی مبل خانه یا پشت میزتان نشسته‌اید و اطلاع کارت بانکی‌تان هم در موبایل‌تان هست، اشتباه است که «پرداخت قبض برق» را در فهرست کارهای آتی خود بنویسید، و برای بردن کیسه زباله، منتظر زمان دیگری باشید. نوشتن فهرست کارها نباید به روشی برای طفره‌ رفتن از انجام کارها تبدیل شود. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌مهم نیست چه چیزهایی(از سرمایه مادی تا سرمایه معنوی و علمی..) داریم؛ چیزی که مهم است نحوه‌ی استفاده ما از داشته‌ها در جهت دست یابی به اهداف و آرمان‌هایمان است. و نحوه استفاده را با مهارت می آموزیم و ارتقا می بخشیم. @ertebatmoaserdini .
📃 تخیل و تقلید چگونه به رشد کودکان کمک می‌کند؟ قسمت اول ✍️ کودک برای درک دنیای واقعی و بزرگسالی نیازمند است در دوران رشد از تخیل و تقلید برای خروج از دنیای درونی و ورود به دنیای بزرگسالی کمک بگیرد. 🔻در سنین خاصی از کودکی بچه ها وارد دنیای تخیلی می شوند، گاهی دوست خیالی، اسباب بازی خیالی و حتی در محیطی که ساخته ذهن خودشان و تخیلی است زندگی می کنند.شاید اطرافیان با مشاهده این موضوع نگران کودک شوند اما این مسئله جزئی از روند رشد کودک، طبیعی و لازمه ورود به دنیای حقیقی 🔻بدیهیست که انسان‌ها ۵ حس بینایی، چشایی، لامسه، بویایی و شنوایی را دارا هستند که بعضی از آن‌ها در رحم مادر ایجاد می‌شوند و بعضی مثل حس بینایی بعد از خروج از رحم مادر شروع به دریافت می‌کند. در روند رشد و تقریبا در زمان ۴ ماهگی هوش به این معنا که درک می‌کند مراقبین اصلی او چه کسانی هستند و چه کسانی با او غریبه اند، شکل می‌گیرد.کودک با داشتن این دو مورد، یعنی شکل گیری حواس ۵ گانه و هوش، می‌تواند تقلید کند. 🔻پژوهش‌های بسیاری در زمینه تقلید انجام شده، حتی نوزادی که ۱۰ دقیقه از تولد او می‌گذرد، می‌تواند تقلید را انجام دهد. مثلا اگر جلوی نوزاد چندبار زبان را بیرون بیاوریم او هم بعد از دیدن چندباره این حرکت، قادر به انجام آن می‌شود. 🔻کودک تا ۱۸ ماهگی کار تقلید را انجام می‌دهد، بسیار از والدین می‌شنویم که کودک با وجود اینکه اتاق و اسباب بازی‌های زیادی دارد، باز هم به آشپزخانه می‌آید و تمایل دارد با ابزارهای آشپزی بازی کند، یا نسبت به وسیله که دست والدین می‌بیند مثل کتاب یا گوشی کنجکاو است و این رفتارها را از پدر و مادرش تقلید می‌کند. 🔻دوران قبل از ۱۸ ماهگی کودک در مرحله برابری روانی قرار دارد، یعنی هیچ فرقی بین خودش و محیط بیرون نمی‌داند. اما بعد از ۱۸ ماهگی کودک وارد مرحله بازی‌های وانمودی می‌شود که رفتارهای طبیعی این دوران از زندگی است. بخوانيد و همرسانى بفرماييد... 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
📃 تخیل و تقلید چگونه به رشد کودکان کمک می‌کند؟ قسمت اول ✍️ کودک برای درک دنیای واقعی و بزرگسالی نی
📃 تخیل و تقلید چگونه به رشد کودکان کمک می‌کند؟ قسمت دوم 🔻در مرحله بازی‌های وانمودی کودک به ظرفیت تخیل کردن دست پیدا می‌کند. می‌تواند بازی‌های نمادین را با استفاده از اشیاء انجام دهد و مصداق سازی کند. مثلا با یک چوب اسب سواری کند. این بازی‌ها به کودک کمک می‌کند قبل از اینکه وارد دنیای واقعیت شود، به بازی‌های مشابه آن ورود کند. 🔻در مرحله ۱۸ ماهگی و پس از آن کودک از واقعیت درونی جدا می‌شود و به سمتی که دلش می‌خواهد وجود داشته باشد می‌رود. این رفتار در این مرحله از سن بسیار طبیعی است، گاهی مشاهده می‌شود که فرد بزرگسال هم چنین رفتاری را از خود نشان می‌دهد و به دوران رشد قبل ۱۸ ماهگی باز می‌گردند. در بزرگسالی این موضوع با مسائل مثبت هم دیده می‌شود، نمونه آن استفاده از تخیل برای خلق آثار هنری است. 🔻این اتفاق برای کودکی که رشد روانی سالمی دارد طبیعی است، زمانی باید برای کودک نگران شد که این تخیلات فراتر از حد طبیعی خودش بروند و ارتباط کودک را با محیط زندگی و واقعیت دچار مشکل کند. مثلا کودکی که می‌داند پدر و مادرش از هم جدا شده شده اند، اما وقتی نقاشی می‌کشد خودش را بین پدر و مادر و آن‌ها را نزدیک به هم نقاشی می‌کند که برگرفته از عالم خیال، تصورات او و انکار واقعیت است. بخوانيد و همرسانى بفرماييد... 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✳️ نکته‌ای از بیانات مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه ۱۴۰۲ : ♦️بدبین کردن جوانان به: 🔹مسئولان کشور، 🔹حرکت کشور، 🔹حرکت سیاسی کشور، 🔹حرکت اقتصادی کشور ♦️بدبین کردن افراد به یکدیگر ♦️بدبین کردن به انتخابات ⚠️از شیوه‌های دشمن است؛ با این مقابله کنید. @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
نگاه انسان‌های موفق، نگاه انسان‌های ناموفق ❇️انسان‌های موفق روی چیزهایی که می‌توانند کنترل کنند تمرکز می‌کنند. آن‌ها می‌دانند شادی‌شان به واکنش‌شان به اتفاقات پیرامون‌ خود بستگی دارد. انسان‌های موفق باور دارند به چیزهایی که بر آن‌ها تمرکز می‌کنند کنترل دارند، پس از قدرت تمرکزشان هوشمندانه استفاده می‌کنند. ⏹آدم‌های ناموفق در درجه اول اتفاقات منفی را با دقت می‌بینند، علاوه بر این، تمرکزشان را بر روی چیزهایی(معمولا منفی) می‌گذارند که نمی‌توانند کنترل‌کنند.(در نتیجه به جای حل مشکلات، فقط رنج می برند و گاهی غر می زنند.) برای نمونه آن‌ها راجع‌به مکالمات گذشته خود یا دیگران بسیار فکر می‌کنند، خود و یا دیگران را به‌خاطر اشتباه‌های گذشته سخت سرزنش می‌کنند... و اجازه می‌دهند ترس از آینده آن‌ها را از حرکت در مسیر امروز باز بدارد. خلاصه رفتار این گروه دوم همان منفی نگری است. @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا