⭕️ چرا همیشه دیر میرسم؟ (۶)
(+دلایل و راهکارها)
۷.عاداتی که از محیط شما به ارث رسیده است.
تحصیلات ، تجربیات ، محیط اجتماعی، دوستان و شغل شما شخصیت شما را شکل داده است و همواره چارچوب ها و یا چهره هایی بودند که رفتارها و عادات شما با آنها تنظیم شده است.
شاید در خانه پدری شما وقت شناسی مهم نبوده و والدینتان اغلب شما را دیر به مدرسه می بردند.
این محیط اولین سناریوی اجتماعی شما بوده است.
و یا دوستانی داشته اید که به موقع بودن کارها برایشان پر اهمیت نبوده است.
از آنجا بوده که عادت ها و باورهای متعددی در خود ایجاد کردید و اکنون در بزرگسالی تکرار می کنید.
چگونه عادت همیشه دیر رسیدن را ترک کنیم؟
ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#برنامه_ریزی
#اهمال_کاری
#مهارت_آموزی
#مدیریت_زمان
#اخلاق_معاشرت
.
⭕️ چرا همیشه دیر میرسم؟ (۷)
(+دلایل و راهکارها)
چگونه عادت همیشه دیر رسیدن را ترک کنیم؟
عقب افتادن از وظایف و دیر رسیدن به قرارها عواقبی دارد. به عنوان مثال، می تواند منجر به مشاجره یا حتی اخراج از کار شود. دیرکردن مزمن برای شما سودی ندارد.
🔹 حتی اگر فکر می کنید این فقط بخشی از شخصیت شماست، می توانید تغییر کنید.
در واقع، چند راهبرد اساسی وجود دارد که می تواند به بهبود عادات، بهره وری و همزیستی شما کمک کند.
یکی از روشهای توصیه شده، مشورت با یک متخصص است .
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، دیر رسیدن مداوم می تواند به خاطر یک اختلال اضطرابی و یا به سبب علل و عوامل دیگریُ ایجاد شود. بنابراین، تشخیص درست یک نقطه شروع خوب است.
راهبردهای مفید دیگر :
• وظایف را به تعویق نیندازید.
• از انجام چند وظیفه به طور همزمان خودداری کنید.
• حافظه و توجه خود را آموزش دهید.
• به داشتن روال و پایبندی به آنها عادت کنید.
• تکنیک های مدیریت زمان را تمرین کنید.
• یاد بگیرید که از قبل برنامه ریزی کنید.
• تکنیک هایی را برای مدیریت استرس و اضطراب به کار ببندید.
• برنامه ریزی کنید که ده دقیقه قبل از قرارهایتان در محل حاضر شوید.
• محیط خود را مرتب نگه دارید. این به شما کمک می کند زمان را تلف نکنید.
• همیشه به خاطر داشته باشید که ممکن است اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد.
در نهایت، اگرچه همه ما گاهی اوقات ممکن است دیر برسیم، اما لزوماً به این معنی نیست که دیر رسیدن یک عادت است یا باید به یک عادت تبدیل شود. اگر چنین است، باید تغییرات را آغاز کنید. اینها به بهبود تصویری که دیگران و حتی شما نسبت به خودتان دارید کمک می کند.
@ertebatmoaserdini
#برنامه_ریزی
#اهمال_کاری
#مهارت_آموزی
#مدیریت_زمان
#اخلاق_معاشرت
.
هدایت شده از ارتباط موثر
آرامش در زندگی،
حاصل از میانرفتن ناملایمات و طوفـانهای زندگی نیست
که امری غیرممکن است...
بلکه حاصل آرام زندگیکردن در میان ناملایمات و طوفـانهاست!
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#مدیریت_ذهن
#کنترل_خشم
#مثبت_نگری
#آرامش
.
🔵 «چگونه یک دوست خوب باشیم؟» 1⃣
این سوال بسیار کلی و عمومی است و پاسخهای بسیار زیادی میتوان برای آن یافت.
بسیاری از صفتها و رفتارهای مثبتِ شناختهشده مثل صداقت و وفاداری و یکرنگی و همدلی میتوانند ویژگیهای یک دوست خوب باشند. همچنین تعریفی که ما از حمایت اجتماعی ارائه میکنیم میتواند راهنمای خوبی برای تبدیل شدن به یک دوست خوب باشد.
(حمایت اجتماعی چیست):
🔸از نظر احساسی و عاطفی از دوست خود حمایت کنیم.
🔸در حد توان خود، ابزارها و وسیلهها و امکاناتی را که به آنها نیاز دارد در دسترسش بگذاریم.
🔸اطلاعات و دانشی را که به کار او میآید در اختیارش قرار دهیم.
🔸کمک کنیم تا شناخت بهتری از خودش پیدا کند و ارزیابی دقیقتری از خود داشته باشد.
اما دوستی یک کارکرد دیگر هم دارد که نباید از آن غافل شویم. چیزی که در ادبیات روانشناسی از آن با عنوان سنجش جایگاه و اعتبار خویشتن یا Self-validation یاد میشود.
اگر به آن توجه داشته باشیم، چه در رابطه عاطفی و چه در رابطه با دوستان و همکاران و خانواده، میتوانیم همراه بهتری باشیم و رابطهی عمیقتر و ماندگارتری بسازیم.
@ertebatmoaserdini
#همدلی
#یادگیری
#عزت_نفس
#ارتباط_موثر
#خود_شناسی
#مهارت_آموزی
#اعتبار_شخصی
#اخلاق_معاشرت
#حمایت_اجتماعی
.
🔵 «چگونه یک دوست خوب باشیم؟» 2️⃣
ما انسانها موجوداتی اجتماعی هستیم و بخشی از هویت خود را در تعامل با دیگران، کشف میکنیم و میشناسیم.
شاید به صورت نظری و روی کاغذ بتوانیم بگوییم که «من خودم را میشناسم» و «جایگاهم را میدانم» و «برای خودم ارزش قائل هستم» و «خودم را موجودی یکتا و منحصربهفرد میدانم.»
اما در دنیای واقعی نیاز داریم که دیگران هم «بودنِ ما» و «جایگاهِ ما» و «ارزشِ ما» را به رسمیت بشناسند و تأیید کنند. این همان چیزی است که از آن به عنوان Self-validation یا اعتبارسنجیِ خویشتن یاد میشود.
البته این حرف به آن معنا نیست که حرف و نظر و دیدگاهِ همه برای ما به یک اندازه مهم است و یا اینکه یک فرد ناآشنا و دور، میتواند با برخوردها و رفتارهایی که با ما دارد، بودنِ ما را نفی کند یا احساس بیارزشی در ما القا کند و کاری کند که تصویر ذهنیای که از خودمان داریم آسیب ببیند.
اما در زندگی همهی ما کسانی هستند که برایمان مهماند و نظر و دیدگاهشان دربارهی ما، روی قضاوتی که از خودمان داریم تأثیر میگذارد. از این افراد معمولاً با عنوان «افرادِ مهم زندگی» نام برده میشود.
در میان این گروه، همسر ، خانواده و دوستان صمیمی، قطعاً از جملهی مهمترین و تأثیرگذارترین افراد محسوب میشوند.
@ertebatmoaserdini
#همدلی
#یادگیری
#عزت_نفس
#ارتباط_موثر
#خود_شناسی
#مهارت_آموزی
#اعتبار_شخصی
#اخلاق_معاشرت
#حمایت_اجتماعی
.
هدایت شده از ارتباط موثر
هر حيوان که از دور ديدی و ندانستی سگ و گرگ است يا آهو، ببين رو به سمت مرغزار و سبزينه است يا لاشه و استخوان؛ آدمی را نيز چون نشناسی، ببين به كدام سوی می رود...
کتاب مجالس سبعه
ــــــــــــــــــــــــــــ
افکار و احساسات و رفتار هر کسی معرفی کننده او هستند.
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#موفقیت
#انتخاب
#خودسازی
.
در پشت این نقاب بزرگسالی ما، کودکی است که مسیر سختی را تا به حال طی کرده است، بیتوجهی دیده، تنبیه شده، محرومیت کشیده و رنج برده است.
این کودک نیازمند عشق، توجه و مراقبت است. حداقل خودمان او را ببینیم،
ناراحتیهایش را بفهمیم، درکش کنیم، به او دلداری دهیم، دائم اشتباهاتش را یادآوری نکنیم، با احساس گناه وسواسگونه او را پژمرده نکنیم.
با این کودک رنجدیده مهربان باشیم و در ادامه راه دستش را بگیریم و او را از سختیها عبور دهیم، بدون این که سرزنش و تحقیرش کنیم و رنجی بر رنجهایش بیافزاییم.
خانم دکتر حامدی(روانشناس)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
احساس گناه افراطی و عذاب وجدان وسواسگونه نه تنها موجب رشد و بالندگی اخلاقی و ایمانی نمیشود؛ بلکه ممکن است از طریق رفتارهای اجتنابی، بیشتر آدمی را دچار نفسانیت ها و گناهان کند.
@ertebatmoaserdini
#شفقت
#اجتناب
#انتخاب
#مهربانی
#خودسازی
#عزت_نفس
#خود_تخریبی
#اعتبار_درونی
.
🔶نامه به مدیر مدرسه پسرم
به نام خدا
جناب آقای حسن محمدی،
مدیر خوشفکر دبیرستان علم سلیم-مدرسه زندگی
با سلام،
از ما خواستهاید تا پیش از شروع سال تحصیلی توقعاتمان را از مدرسه بیان کنیم. دوستتر داشتم بجای پر کردن آن فرم، خواستههایم را در نامهای برایتان بنویسم:
از پسرم کار بخواهید. چون او را هتل نمیآورم، به اولین سال دبیرستان میفرستم. اجازه دهید بریدههای کاغذ و تراشههای چوب را زمین بریزد اما خودش هم جمع کند. به بابای مدرسه بگویید مدیون من است اگر بجای پسرم چیزی را جارو کند. کاش ماهی یکبار از بچهها بخواهید شیشهها را تمیز کنند، خاک نیمکتهای کلاسشان را بگیرند. به پسرم نوبت دهید تا درختها و گلدانهای مدرسه را آب دهد و برگهای زردشان را بگیرد.
کاش صبحانه را در مدرسه بخورند و از پسرم بخواهید سفره پهن کند، چای دم کند، نان خرد کند و آخرش هم به همراه بچههای دیگر جمع کنند و بشویند.
ای کاش همین اول سال قلمو و رنگ و اسپری دهید تا کلاسشان را خودشان رنگآمیزی کنند. روی دیوارهایش به سلیقه روزآمدشان چیزهایی بنویسند، خطهایی بیندازند.
بیشتر سرویسهای بهداشتی عمومی کشور ما بهداشتی نیستند! هر کاری لازم است بکنید تا پسرم و همه بچهها سرویسهای مدرسه را مثل سرویس خانههایشان نگه دارند.
از پسرم بخواهید شما را نقد کند، رفتار و برنامههای دبیران و مشاوران و معاونان را. نترسد از گفتن. توبیخ نشود از فکر کردن. از او بخواهید برای حرفهایش دلیل بیاورد و تا قانع نشد دست نکشد. از مدرسه شما توقع دارم گفتوگو سکه رایج باشد. رفتارهای پسرم را هم ارزیابی کنید و بخواهید در فضای امن گفتوگوی همکلاسیها از دوستانش راه حلهای کارآمد بگیرد. این کار موثرتر از تذکر و توبیخ دبیران است.
لطفا به دبیران مدرسه بگویید جواب سوالهای پسرم را ندهند. هر وقت سوال پرسید، کمکش کنند تا خودش دنبال پاسخ بگردد.
بعد از صبحگاه و قبل از شروع اولین زنگ، پنج دقیقه را اختصاص دهید تا هر کسی در مدرسه است کتاب بخواند. از خود شما گرفته تا تک به تک عوامل اجرایی و دبیران و دانشآموزان، کسی با کسی صحبت نکند و هر کس کتابی که دوست دارد بخواند. مدرسه بشود یک کتابخانه بزرگ. کتابهای درسی نشوند همه دنیایش. دنیایش را بزرگ کنید.
آقای محمدی عزیز، از پسرم بخواهید داستان بنویسد، شعر بگوید، مقاله بنویسد. بخواهید برای پژوهش فیلم بسازد، عکس بیندازد. برود در آزمایشگاه خطر کند. به او بگویید پژوهش فقط در کتابخانه نیست. برود وسط شهر جستجو کند، سوال بتراشد. از پسرم بخواهید در کارگاه با چوب و فلز و چکش و اره وسیله بسازد، اختراع کند. از آنها بخواهید اپلیکیشن بازی طراحی کنند، انیمیشن تولید کنند.
در بوفه مدرسه پسرم را دخالت دهید تا در کنار مسوول بزرگسال بوفه شیوه کاسبی را یاد بگیرد، حساب و کتاب و طرز برخورد با مشتری را. بگذارید خوراکیها را در قفسه بچیند. بار خالی کند و بعد کارتونها و مقواها را در سطل مخصوص بازیافتیها بیندازد.
هنگام مراسم نماز یا صبحگاه فضایی شکل نگیرد که به زور و با خوابالودگی، پسر ۱۳ ساله با خدا مناجات کند. لحظاتی را شکل دهید که وقتی پسرم با خدا خلوت میکند بداند که خدا نزدیکترین است و ارتباط قلبی او با خدا برای خودش تعالی میآورد نه اینکه دل مدیر و مربی پرورشی را راضی کند و کارت امتیاز بگیرد. به او و بچههای دیگر اجازه دهید نیایشهایی را که به زبان خودشان نوشتهاند بخوانند. نیایشهای ساده که خواستههای واقعی خودشاناند و با صداقت هستند.
از معلمهایتان بخواهید قوانین کلاسها را تنهایی وضع نکنند. از بچهها کمک بگیرند و با هم قانون بگذارند. چون این قوانین را بچهها باید اجرا کنند.
به پسرم حالی کنید بجای آنکه از ضعف و نمره کمِ همکلاسیهایش خوشحال شود، احساس بد کند. کاری کنید تا به جای احساس کمبود از نمره پایینِ خودش از کمک نکردن به دوستانش شرمنده باشد.
از پسرم نخواهید در همه درسها و مهارتها نفر اول باشد. راستش او هم مثل بقیه بچهها در خیلی کارها کماستعداد است. به او بگویید همه آدمها برای همه کارها ساخته نشدهاند، راه خودت را پیدا کن.
مدیر محترم، به پسرم اجازه دهید اشتباه کند، خراب کند، گند بزند. بگذارید بارها ویران کند و بسازد. اشتباه کردن را امتیاز بدهید. بگویید فقط یک اشتباه نابخشودنی وجود دارد و آن هم هیچ کاری نکردن و بالتبع اشتباه نکردن است.
آقای محمدی نازنین، چون از پیش میدانستم مدرسه زندگی ساختهاید پیشنهادهای بعضا عجیبم را نوشتم؛ حرفهای تکراریام را ببخشید!
با آرزوی خوبی و زیبایی
علی اکبر زین العابدین
@ertebatmoaserdini
#تربیت
#یادگیری
#عزت_نفس
#مهارت_آموزی
#اخلاق_کاربردی
#نظام_آموزشی
.
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻استاد قرائتی در آیین اختتامیه دومین جشنواره پاسخ برتر:
❇️ اثرگذاری تبلیغ چهرهبهچهره بر مخاطب بیشتر است
◻️ حوزه نیازمند سایت خنده است چراکه خنده یکی از نیازهای اصلی جامعه است. متأسفانه ما با حرام میخندیم، باید سایت خندههای حکیمانه در حوزه راهاندازی شود تا از این خندههای حرام دور باشیم.
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
🔹چند سطر از یک کتاب
نمیتوانستم راهی پیدا کنم که موجود ویژه ای در جهان باشم؛ ولی میتوانستم راهی متعالی و آبرومند برای پنهان شدن پیدا کنم
و برای همین نقاب های مختلف را امتحان کردم: خجالتی، دوست داشتنی، متفکر، خوش بین، شاداب، شکننده.
این ها نقابهای سادهای بودند که تنها بر یک ویژگی دلالت داشتند.
باقی اوقات نقاب های پیچیدهتری به صورت می زدم: محزون و شاداب، آسیبپذیر ولی شاد، مغرور اما افسرده.
این ها را به این خاطر که توان زیادی ازمن می بردند در نهایت رها کردم.
📌از من بشنو:
نقاب های پیچیده زنده زنده تو را می خورند.
📚 از کتاب جزء از کل
@ertebatmoaserdini
#اجتناب
#واقع_بینی
#ابراز_وجود
#عزت_نفس
#خودشناسی
#خود_افشایی
.
من در پناه لطف تو خواهم گریختن
فردا که هر کسی رَوَد اندر حمایتی
شعر: جناب سعدی علیه الرحمه
@ertebatmoaserdini
#امام_رئوف
#معنویت
.
امروز عصر جلسهای که با جمعی اساتید فلسفه و کلام ، در مجموعه فرهنگی باغ طوبی اصفهان(در منطقه تخت فولاد) برگزار شد.
به لطف این جلسه توفیق شد در یادروز شهدای اصفهان(۲۵آبانماه) در کنار گلستان شهداء باشیم.
تا کنون گلستانی از لاله بی زوال کنار هم دیدهاید؟
تا کنون ۸۰۰۰ ستاره یکجا دیدهاید؟
تا کنون هزاران حامی صادقِ پراز آرامش دیدهاید ؟
بر سر تربت ما چون گذری همت خواه
که زيارتگه رندان جهان خواهد بود
یادمان هست که ما مدیونیم...
@ertebatmoaserdini
#شهداء
#معنویت
هدایت شده از
🔴گر چه این حرف ها آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم، اطاعت والدین، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن، و ترک خدعه و حیله، و تقدم در سلام، و نیکویی کردن با هر بَرّ و فاجر، مگر در جایی که خدا نهی کرده. الله الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید!
تا توانی دلی به دست آور
دل شکستن هنر نمی باشد.
#سید_علی_قاضی_طباطبایی
#وصیت
#علامه_طباطبایی
🔶کیمیای سعادت
https://eitaa.com/KimiyayeSaadat
🔹اگر هر یک از ما تنها در همان حدی که در میوهفروشی میوههای خراب و آسیبدار را کنار میزنیم و تازهها و سالمترها را جدا میکنیم،
افکار منفی را کنار میزدیم و با افکار زیبا، رنگارنگ، سالم و هر آنچه که انرژیبخش است را به ذهن خود راه میدادیم، هر روزمان پر از هیجان مثبت، دلهایمان پر از امید، و زندگیمان پر از معجزههای خداوند بود.
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#مثبت_اندیشی
#موفقیت
#انتخاب
#آرامش
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 هر سخنرانی و مقاله ضد اسلامی من را از یک جهت خوشحال میکند!
🔹 من مکرر در نوشتههای خودم نوشتهام من هرگز از پیدایش افراد شکاک در اجتماع که علیه اسلام سخنرانی کنند علیه اسلام مقاله بنویسند متأثر که نمیشوم هیچی، خوشحال هم میشوم. از یک نظر خوشحال میشوم از نظر چه؟
شهید آیتالله مطهری، آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۳۲۶-۳۲۵
@ertebatmoaserdini
#فرصت_سازی
#مدیریت_ذهن
#مثبت_اندیشی
#موفقیت
#انتخاب
.