یک سال از طوفان الاقصی گذشت...
از میان خبرها یک به یک سوا کردیم و آن چه را که فکر می کردیم حقیقتا «خبر» است، اینجا گرد هم آوردیم. چیزی در درون مان می گفت شرایط در حال تغییر است و خبر ورق تازه ای خورده.
در سایه ی طوفان الاقصی، عالم خبرهای دیگری زیر سر دارد و ما باید آنها را پیدا کنیم اما کجا؟ این سوال ها را با خودمان حمل می کردیم که به دو سخنرانی اخیر رهبر انقلاب برخوردیم:
«بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد؛ اینها نسبت به ایران دچار خطای محاسباتیاند؛ اینها ایران را نمیشناسند، جوانان ایران را نمیشناسند، ملّت ایران را نمیشناسند، قدرت و توانایی و ابتکار و ارادهی ملّت ایران را هنوز نتوانستهاند درست بفهمند؛ این را ما باید به اینها بفهمانیم. کیفیّت کار را مسئولین ما باید تشخیص بدهند و درست بفهمند و آنچه صلاح این کشور و این ملّت است، آن را انجام بدهند. [آنها] باید بدانند ملّت ایران کیست، جوانان ایران چگونهاند»(۶ آبان۳).
«امروز میبینید دیگر، وضع جور دیگر است. قویتر شدهایم امّا توطئههای دشمن پیچیدهتر شده؛ این مهم است. امروز صِرف اینکه ما در میدان جنگ نظامی حاضر باشیم و کار کنیم و تلاش کنیم و موشک بسازیم، کافی نیست. بله، ما در این زمینهها پیشرفتهای خوبی کردهایم، امّا این کافی نیست؛ ما باید روی دلهایمان، روی روحهایمان، روی زبانهایمان، روی جهتگیریهایمان کار کنیم»(۱۵ مهر ۳).
شاید نزدیک ترین رد و نشان این سخن را در شهید ابراهیم عقیل رصد کردیم. همان فرماندهی که می گفت داشتهی ما موشک نیست بلکه شخصِ شما و عقل و دل های شما جوانان است. او این را نیز گفته بود که باید به وقتش نقطه ی مواجهه با دشمن را پیدا کرد مثل داوود که در همین نقطه و با همان یک قلم فلاخن و قلابسنگ، کار جالوت و لشکریانش را ساخت.
این را هم مرور می کنیم که این ها را یک تحلیلگر و خیالباف دور از میدان که نه، فرمانده امتحان پس دادهی میدان می گوید. لبنان در طوفان الاقصی ورود کرد و سید حسن نقطهی رویارویی اش را یافته بود، یافته بود که ابراهیم عقیل میتوانست بگوید داشتهی ما موشک نیست و دل است، همان چیزی که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره داشت. حزب الله جوری می جنگید که شکلش نه اِبای از جنگ باشد و نه جنگی تمام عیار. او نقطهی رویارویی اش را یافته بود، جنگی که تلفاتش کمتر بود و خانه خالی شدنش بیشتر. جنگی که دشمنش در آن جبهه نه می توانست نقش قربانی مظلوم بگیرد نه ظالمی خون آشام، نه میتوانست این باشد و نه آن. اینکه او در برابر حزب الله نمی توانست چیزی باشد، آزاردهنده تر بود. این شکل جنگیدن نشأت گرفته از همان نگاهی ست که می گوید نه تعلل می کنیم و نه شتاب زده عمل می کنیم، یا حتی می گوید نه بزرگنمایی میکنیم و نه کوچکش میشماریم.
نقطه ی رویارویی مان که پیدا نشود، پویش های درخواست سلاح هسته ای رو می شود، پشتوانه ها جابه جا می شوند و میدان اصلی ما می شود میدان تسلیحاتی اما ما دلواپس زمینیم، دلواپس انسان. میدان آتش افروزیها و جنون هفت تیر کشی میدان ما که نه، میدان دشمن شرور لاقید است. هنر آنست که موشک بسازیم اما میدان جنگ را از یکه تازیِ موشک بازیِ محور شرارت بیرون بکشیم (خواسته ی آمریکا فروش سلاح بیشتر است. ایرانی که تنها در موشک و تسلیحات شناخته شود، ایران باب میل آمریکاست. آنها نباید ما را فقط با موشک بشناسند. ما چیزی بیشتر از موشکها هستیم).
داوود نبی جوانی بود که در نقطه رویارویی اش با پارهای سنگ، دشمن تا بن دندان مسلح را در جنگی نامتوازن به زیر کشید.
ایشان از جوان ایرانی گفتند،
از ابتکار جوان ایرانی،
از اینکه موشک همه داشتهمان نیست و چیزهای دیگری هم مثل دل و روح و زبان دست دارد.
ما بعد از یک سال طوفان الاقصی می خواهیم دنبال این هم باشیم.
می خواهیم خبری بگیریم از نشان این بی نشانیها...
از نقطه ی رویاروییها...
که داشتهمان چیست و نقطه ی رویارویی مان کجاست؟
وقت وقتِ ایران و جوان و دل و روح و زبان ماست.
#اصرار
#خبر #دل #زبان #شخص #زمان #خانه
#طوفان_الاقصی #ایران #لبنان #آمریکا
@Esrar3
آن هم اکتبر بود، تاریخ اکران جوکر ۱. استقبال زیادی شد. شاید کمتر کسی فکرش را می کرد. به فاصلهی کوتاهی پس از اکران جوکر ۱ بود که صحنه ی اعتراضات عراق و لبنان و حتی گفته شده اعتراضات ۹۸ بنزینی در ایران هم آتشش را از جوکر عاریت داشت (حسین کچوئیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی میگوید که این فیلم در شکلگیری اعتراضات و اغتشاشات در ایران پس از اجرای یک تصمیم بنزینی سهم داشته است).
کم کم جوکر هم به لیست ایسم دارها پیوست و شد جوکریسم.
اما جوکر چه و که بود؟
مردی که با خونش به صورت لبخند می کشید. عمیقا غمگین بود. وقتی بیشتر غمگین می شد بیشتر می خندید. با آدم های ضعیف و ناتوان مهربان تر بود. بودنش تحقیر می شد. دوست داشت باشد اما ناکام بود. زورش نمی رسید. رنج این ناکامی ها یکباره به خشونت کشید. موی سبز و لب و بینیِ قرمز ابتدا آرایشی بود برای خنداندن آدم ها اما به تدریج این آرایش به نقاب بدل گشت. تبدیل این آرایشِ خنداندن به نقابِ جوکر طعنه بود به مردمانی که تاب نمی آوردند آدم ها خودشان باشند. کوچک که بود مادرش برای اینکه گریه نکند و خودش را نکُشد برایش داستانی سرهم کرده بود که او به منظور «شادی» به دنیا آمده، به همین خاطر او را «شادی» صدا می کرد. جوکر طغیان غم بود بر مردمانی که می خواهند رنجِ ساکت و منزوی شده را تحقیر کنند.
این کمی از شخصیت جوکر بود و آدم ها خصوصا نسل جوانتر احساس یکی بودن کردند. اینکه جوکر از آنها می گوید و حرف آن ها را می زند. بازیگر نقش اصلیِ رنج در آن سالها جوکر بود و نقش مکملش مردمان خسته از قهرمانهای پاستوریزه که زیر پای قهرمانِ ضد قهرمان جدیدشان کف می زدند.
سال ۲۰۱۹ بود که قاسم سلیمانی در میانه ی این میدان شهید شد. وقتی عراق صحنه ی اعتراضات جوکری شد، شیرازه ها از هم پاشید. کسی انتظارش را نداشت. جوکر (نسخه ی ساخته شده ی تاد فیلیپس) به فاصله ای کوتاه از رونمایی اش تبدیل به شخصیتی دلخواه شد. تا بیایند دست بجنبانند که قضیه از چه قرار بوده و اصلا جوکر کیست و چه کرده، ترامپ دلقک سیاست آمریکا در همین حفره ی بی خبری از رنج، دستور قتل شهید قاسم سلیمانی را صادر کرد.
سال ۲۰۲۴ _ جوکر دوباره آمد، باز هم در اکتبر اما با یک فرق بزرگ، جهان قبل از اکران جوکر ۲ یک سال تمام نمایش دنباله دار «۷ اکتبر» را تماشا می کرده. جوکر ۲ وقتی آمد که غزه پیش از او آمده بود و چه خوش آمده بود. غم حالا نه بر پرده های سینما بلکه در غزه لحظه به لحظه صدا و تصویرش را می ساخت. رنج در هفت اکتبر، حنجرهای گرم و نجیب یافته بود که در طمع موشک ها برای کشتنش، بی نقاب و صادق و شریف برای زندگی و رنجدیدگان دعا میکرد: «خدواندا از مرگ ما برای مردم رنج دیده زندگی بساز».
ایستاده در آستانه استقبال از بلندترین روزهای تاریخ، جوکر را بدرقه می کنیم در حالیکه غزه را بر چشم نشانده ایم و این بالا نشینی ها از آنانی ست که پرده از شمایل قدسی رنج برانداخته اند؛
یگانه هنرمندان نقش اصلی رنج جهان_ غزه
••••••••
+طارق از شمال غزه:
جانهایتان را در برابر خدا بسیار نشمارید. جانهایی گران مایهتر از جان شما بودند که در راه خدا ارزانی شدند.
خداوندا از ثبات قدم و مرگ ما برای آنهایی که بعد از ما میآیند زندگی قرار بده، برای یاری دینت و بندگان مستضعفت. ما را هرچه زودتر پیش خودت ببر.
#طوفان_الاقصی #هنر #فیلم_و_سریال #خبر
#غزه #رنج #زندگی #خودکشی #نسل #خشونت
#عراق #لبنان #ایران #زمان #جهان #آمریکا
@Esrar3
57.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌊سیلی که منتظرش بودیم
🔻I've seen the blood
🔹من خون های ریخته شده را دیدم
🔻I've seen the broken
🔹من شکست خوردهها را دیدم
🔻The lost and the sights unseen
🔹گمگشتگی و افق های دیده نشده را
🔻I want a flood
🔹یک سیل میخواهم
بخشی از شعر مربوط به قطعه شورشِ لینکین پارک است که در فضای مجازی معروفترین ریمیکس جوکر شده.
طوفانالاقصی شد، چیزی که ما منتظرش بودیم...
برای سیل زدگان، برای وقتی که از جوکر تا غزه رسیدیم.
سلام بر غزه
سلام بر نبض تپندهی سیل جهان
🎥از جوکر تا غزه_ تماشا کنید
#طوفان_الاقصی #اصرار
#غزه #رنج #هنر
#فیلم_و_سریال #موسیقی
@Esrar3
هدایت شده از اصرار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاپ دربارهی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میگوید هر دو طرف( ترامپ و هریس) «در برابر زندگی» هستند.
🧷انتخاب سخت شده.
به طور کلی روند انتخابات (در سالهای اخیر و کشورهای مختلف) را که بررسی کنید، انتخابات، این مردمیترین ظرفیت بشر کنونی به اینجا رسیده است که سوای نامزدها، صِرف انتخاب مسأله شده است. تا اینجا که دیدیم، این مسأله در انتخابات فرانسه، آمریکا و شاید هم ایران ملموستر است.
#زندگی #آمریکا #ایران #فرانسه
@Esrar3
هر وقت ترامپ جلو میفته، نظرسنجی ضد ترامپ منتشر میشه / آنا پائولینا لونا، نماینده محافظهکار:
"وقتی این افراد (دموکراتها) شروع به باختن میکنن، میان نظرسنجیهایی که ناگهانی از مسیر اصلی خارجن رو برای سرکوب (رای دادن به ترامپ) پیش میندازن. به رای دادن ادامه بدین! ترامپ در حال برنده شدن هست! نیویورک تایمز اعتراف کرد که بیش از حد از دموکراتها نمونه گیری کرده!"
#آمریکا #انتخاب
@Esrar3
اصرار
هر وقت ترامپ جلو میفته، نظرسنجی ضد ترامپ منتشر میشه / آنا پائولینا لونا، نماینده محافظهکار: "وقتی ا
°
🧷وقتی «روش» بر «واقعیت» غلبه میکند...؛
در باب نظر سنجی های انتخاباتی که دیگر «نمونه گیری» نیستند
در همین ایران هم شاهدش بودیم، مرددها به تردیدِ یک انتخاب معین که میرسیدند، سروکلهی نظر سنجی ها پیدا می شد و ما شاهد نتایجی بودیم که روش اطلاع از نتیجه (نمونهگیری)، نتیجه را جابهجا کرده بود.
حالا نمونه گیری ها ابزار «مداخله» و «سوگیری» شدهاند.
این غلبهی روشی آنقدر که روش، مقصود شود نمیتواند صرفا ناشی از رویهی غلط اجرای یک روش باشد، بلکه بیشتر ناشی از مسأله شدن «انتخاب» است.
آدمهایی که اصل «انتخاب» برایشان مسأله شده و نظرسنجی ها قصد ندارند آنها را به حال خودشان رها کنند، در واقع مداخله بر مسألهدارانِ «انتخاب» است.
با پیشرفت زمان، «انتخاب» مسألهتر نیز خواهد شد و آدمها دنبال شکل دیگری از مشارکت میگردند، مشارکتی که شاید دیگر حرف اصلیاش «انتخاب» نباشد.
همچون ایران، در آمریکا هم گویا این مسأله پیش آمده. ما مسألههای مشترک زیادی داریم.
بعد از طوفان الاقصی و ماجرای دانشجویان آمریکایی کمی از هم باخبر شدیم. غزه نشان داد ما ملتها چه اندازه از هم بیخبر بودیم.
حالا که بابش باز شده؛ ما دنبال خودمان هستیم در جهان، و به قول رهبر انقلاب وقتش رسیده که «آنچه باید اتّفاق بیفتد، عبارت است از حرکت عمومی ملّتها در این راه. جوانهای ما با همتایان خودشان در کشورهای دیگر تماس داشته باشند».
#خبر #زمان #انتخاب #حشر_و_نشر
#ایران #غزه #آمریکا #ما_در_جهان
#دانشگاه #نسل #طوفان_الاقصی
@Esrar3
11.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این آقایی که با این حال آشفته و گریان میبینید یک مصریست.
سخنانش مربوط به وقتیست که مصر به کشتی جنگی رژیم صهیونیستی اجازه داد از کانال سوئز عبور کند.
«نه میتوانم گریه کنم، نه بمیرم، نه کاری کنم...
مرزها را باز کنید ما هم برویم با آنها (اهالی غزه) بمیریم.
به خدا خسته شدم. دیگر نمیتوانم زندگیام را کنم. نه میتوانم کار کنم، نه میتوانم هیچ کاری کنم. نه میتوانم روزه بگیرم، نه میتوانم افطار کنم، نه میتوانم کاری کنم...
به خدا خودکشی میکنم. نمیتوانم زندگی کنم.
با خدا حرف میزنم و به خدا میگویم خدایا من نمیتوانستم در این شرایط زندگی کنم.
(با کنایه) ما نمیتوانستیم کاری کنیم چون جناب حاکم دستور دادند کاری نکنید و ساکت باشید.
خدایا من دیگر نمیتوانم...».
#مصر #غزه #طوفان_الاقصی
#رنج #زندگی #خودکشی
#ما_در_جهان #وطن_مقاومت
@Esrar3
11.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این جمعه که نه، جمعهی قبلتر فراخوانهایی داده بودند به نام «جمعه الغضب» که مردم در کشورهای مختلف راهپیمایی کنند. میدیدم حتی اهالی غزه دعوت به مشارکت کرده بودند و امید داشتند شروع حرکت تازه ای باشد که امیدشان ناامید شد.
در اردن این تجمع نزدیک سفارت آمریکا شکل گرفت. دقت کنید سفارت آمریکا.
شعار چه بود؟ «بر در و دیوار بنویسید که آمریکا مادر تروریسم است...».
با فرصتی که غزه به ما داد و ما شاید برای اولین بار فرصت کردیم ملتها را این چنین تماشایی ببینیم، در این یک ساله دیدیم اردن و شعارهایش چه اندازه چشمگیر بودند.
میبینید که، وقتی گفته میشود جبههی شرارتی پس رژیم صهیونیستی وجود دارد، ملتها حواسشان هست که بزرگ این جبههی شرور، آمریکاست و نزدیک به سفارت شرورش چنین شعاری میدهند.
#طوفان_الاقصی
#اردن #غزه #آمریکا #وطن_مقاومت
@Esrar3
10.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نیست از این کاروان دل خستهتر
ساربانا لحظه ای آهستهتر
📌نروژ
#نروژ #غزه #طوفان_الاقصی
#فلسطین #حشر_و_نشر
@Esrar3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زخمی و گرسنه از وسط معرکه پیغام میدهد:
«ما به مردم تمام جهان پیغام رساندیم که کار با نفرات ارتش و سلاح و هواپیماها شدنی نمیشود، کار صبر و ایستادگی و اصرار میخواهد».
✅ زیرنویس شده
#غزه #طوفان_الاقصی #مقاومت
#فلسطین #اصرار #ما_در_جهان
@Esrar3
اصرار
در ادامه صحبتهای اسامه حمدان: به رغم تصاویر قساوت بار اما این تصاویر قهرمانی مردم فلسطین است. اگر
24.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰توضیح چگونگی طوفان الاقصی با قرآن از زبان اسامه حمدان
مقدمه_ مردم خواهند گفت خدا از آنها راضی باشد که طوفان الاقصی را راه انداختند زیرا این گونه اولین سطر پایان اسرائیل را نوشتند.
ما به سه مسأله متعهد شدیم؛
1⃣اول اینکه هر کاری که از دستمان برمیآید انجام دهیم خداوند میفرماید «و اعدوا لهم ما استطعتم» نگفت که نیروی موازی و معادل و ضربهزن برتر از آنها، گفت «مااستطعتم» هرچه استطاعت دارید... ما هم هر چه استطاعتش را داشتیم آماده کردیم.
2⃣مسأله دوم اینست که تو فرمان خدا را اجرا کردی که با آنها مبارزه کنی. «در راه خدا جهاد کن که تو جز بر خودت مکلف نیستی و اهل ایمان را نیز به مبارزه تشویق کن». ما هم امت را تشویق میکنیم که کنارمان مبارزه کنند.
3⃣مسأله سوم که خودمان را به آن ملزم دانستیم این است که هر کجا باشی هدفت واضح است و به آن پایبند بمانی.
خداوند متعالی که این را به شما عطا کرده؛ که قدرتت را از چاقو و قبل از آن سنگ افزایش بدهی تا به موشک ارتقا یابد، قدرت بیشتری هم به تو خواهد داد چرا که «و الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا». پیروزیای که در این سالها محقق کردی و آن را هر عاقلی میفهمد، بیشتر هم به تو خواهد داد به شرط آنکه ادامه بدهی و هم در نیتت صادق و با اخلاص باشی، و هم در تلاش و آمادگیات صادق باشی.
به همین خاطر است که من معتقدم حرکت ما حرکت درستی بود. طوفان الاقصی که تکامل عملیاتی بود که منجر به آغاز نبردی بزرگ با اشغالگری شد، پایه و اساس آزادسازی را می گذارد. زیرا که آزاد سازی مستلزم نبردی بزرگ و بسیار بزرگ با رژیم اشغالگر است.
#طوفان_الاقصی #فلسطین #غزه #قرآن
@Esrar3