در ازدواج ما به دنبال رسيدن به اتكاي متقابل هستيم چون زندگي ذاتاً داراي اتكاي متقابل بسيار است .
كوشش براي رسيدن به حداكثر كارايي از طريق استقلال ، مثل اين است كه بخواهيم با چوب گلف تنيس بازي كنيم ، آن وسيله مناسب براي اين منظور نخواهد بود .
توازن بين جسارت و ملاحظه است . هر كسي بتواند با جسارت احساسات و اعتقادات خود را پس از تعادل با احساسات و اعتقادات فرد ديگر اظهار كند از بلوغ فكر بهره مند است . به خصوص اگر موضوع براي دوطرف از اهميت خاصي برخوردار باشد .
#انگیزشی🍶🍓 ! .
میـــگمقبولدارۍ! هیچڪسنمیتونـهمثـلخـدا اینقـدر زیبا وآروم آدمـوببخشـه؟ تـازهبهروتھمنمیـآره. . .🕊 ڪهگاھـۍکۍبودۍوچـۍشـدۍ! هیچوقـتاز توبـه نتـرس...️🌱
!🍃’✉️’
🌸🍃
@fatemi24
🔴 #هر_دو_بخوانید!
💠 زمان برای مردها به سرعت میرود ولی برای زنها خیلی کند جلو میرود. دقیقاً مثل این است که مردی برای یک کاری میرود بیرون پنج شش ساعت بعد برمیگردد،برای خانمش این چند ساعت خیلی طول کشیده ولی برای مرد انگار فقط چند دقیقه طول کشیده است!!!
💠 کلمهی (تازه) برای آقایان از چند دقیقه تا چند سال قبل، مورد استفاده قرار میگیرد:
🔸مثال:
مگه تازه فرش نخریدیم؟ (۵سال قبل)
مگه تازه مامانت اینجا نبود؟ (۳ماه قبل)
مگه تازگیا باهم نرفتیم بیرون؟ (۶هفته قبل)
💠 توصیف کلمهی(زیاد) برای آقایان از یک چیزِ زیاد تا چیزهای خیلی کم متغیر است.
🔸مثال:
چرا گله میکنی من که وقتی بیرون یا سرکارم خیلی بهت زنگ میزنم (حداکثر ۱ بار در روز)
💠 این تفاوت بین زن و مرد ممکن است باعث سوءتفاهم و ناراحتی بین زن و شوهر شود.
پس تفاوتهای یکدیگر را بشناسیم!
@fatemi24
#خانمها_بخوانند
🔵وقتی زنان نمی توانند مردی را پیدا کنند که 100% به او اطمینان کنند. یعنی به خودشان اطمینان ندارند...به انتخابشان اعتماد ندارند.
🔵پس شروع میکنن به کنترل کردن توی رابطه.
اگر دوست پسر شما و یا همسرتان بخواهد برود ، می رود. اگر کنترلش کنید ،جلویش را بگییرید،رابطه اش با دوستانش قطع کنید،بخواهد برود میرود.
🔵وقتی به مردی 100% اعتماد می کنید باید احتمال لغزش و اشتباه را بدهید.وقتی به خودم و انتخابم اعتماد دارم میدانم که مرد من اشتباه کرده و عمدی نبوده و دلیل بر متعهد نبودن او نیست.بلکه یک اشتباه و لغزش است.
@fatemi24
🌱❄️🌱❄️🌱
❄️🌱❄️
🌱❄️
مهم ترين اتفاقاتِ زندگى هم
به وقتش اگر اتفاق نيفتد
مزه اش را از دست ميدهد!
مثلاً همين من
"تو" را
درست در همين لحظه
در همين حال
در همين فصل
كنارِ همين روزهاى كسل كننده ام ميخواهم
مى دانى؛
آمدنت
سالها بعد هم اگر برايم رخ دهد،
نه اينكه آن روزها دوستت نداشته باشم ، نه
ولى قبول كن،
انتظار زيادش آدم را خسته ميكند...
من از احساسى كه حيف ميشود اين روز ها حرف ميزنم
از دوست داشتنى كه بايد كنارِ گوش ت زمزمه كنم و كيفى كه از ديدن صورتت وقتى با شنيدنش سرخ ميشود
من نبودنت را هر روز
مثل يك بغض مى خورم و
ميترسم از هضم نبودنت
گلايه اى نيست،
اما بايد بدانى،
اينقدر دست نيافتنى بودنت
دارد مجابم ميكند به دست كشيدن از
دوست داشتنى كه پر است از نداشتنت!
@fatemi24
🌸
📌چیزای که هنوز برای شاد کردنمون وجود دارن !
_ خنده یه نوزاد
_ وجود مادرو پدرمون
_ دیدن بارون
_ موفقیتامون
_ مادر بزرگ و پدر بزرگا
_ دیدن طبیعت
_ دوستامون
_ هدفامون
❤️ @fatemi24
یه جا هست که خدا میگه: «فَإِنَّكَ بِأَعْيُنِنَا...»
یعنی: «تو در حفاظت کامل مایی...»
میخوام بگم اگر فقط خدا رو داری نگران هیچی نباش جوری ازت مراقبت میکنه و مسیرایی رو بهت نشون میده که هیچ کس نمیتونه...! هیچ کس مثل خدا نمیتونه ازت محافظت کنه و راه رو بهت نشون بده
📌انتقاد پذیری، راهی برای یافتن عیبها
🔰فلسفۀ اصلی زندگی مشترک، #قرار گرفتن دو نفر در کنار هم برای طی کردن #مسیر رشد و کمال در این دنیاست.
✳️ انسان، در صورتی میتواند به #رشد حقیقی دست پیدا کند که #عیبهای خود را یکی پس از دیگری برطرف کند.
📛در این میان، جهالت یا غفلت انسان، #مانع دستیابی به تمام عیبهاست. از همین روست که باید گفت یکی از اصلیترین شناختهایی که باید به دنبال آن بود، شناخت عیبهای خویش است.
✅انسان، وقتی در کنار شخص دیگری قرار میگیرد، چشمهای او هم به یاریاش آمده، در راه دست پیدا کردن به عیبهایش، کمکش میکنند.
💞 در زندگی مشترک به جهت علاقۀ میان زن و شوهر و ارتباط بسیار آنها با هم، دو طرف علاوه بر این که میتوانند در #یافتن عیبها به یکدیگر کمک کنند، در #برطرف کردن این عیبها هم یاران خوبی برای هم هستند؛ البتّه این در صورتی است که هر دو طرف، انتقادپذیر باشند؛ یعنی تمایل داشته باشند همسرشان عیبهایشان را به آنان، تذکّر دهد.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۱۵
❤️ @fatemi24
💞زن یا شوهری که عیبهای همسر خود را #تذکّر میدهد، از #محبوبترین همسران است؛ زیرا تذکّر معایب، یکی از مصادیق آشکار دوستی#خالصانه است.
از سوی دیگر، کسی که به دلایل غیر قابل قبول، از #گفتن_عیبهای همسرش به او پرهیز میکند، خواسته یا ناخواسته در مسیر دشمنی با همسرش گام برداشته است.
❌یکی از دلایل اصلی #فقدان_فرهنگ انتقاد در محیط بسیاری از خانوادهها، نوع نگاه اشتباهی است که ما نسبت به انتقاد داریم.
📛 ما بیش از آن که انتقاد را #همراهیِ دوستانه برای رسیدن به هدف آفرینش خویش بدانیم، آن را دستاویزی برای خُرد شدن شخصیّت خویش از جانب همسرمان میشماریم.
🚫به همین دلیل هم انتقاد نمیکنیم تا مورد انتقاد قرار نگیریم. البته آشنا نبودن انتقاد کننده با شیوۀ انتقاد نیز این ذهنیت را برای انتقاد شونده به وجود میآورد.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ٢١٦
❤️ @fatemi24
📌نکاتی در بارۀ شیوۀ انتقاد
🔰 اگر انتقاد به صورت صحیح انجام نگیرد، ممکن است #سوءتفاهمی به وجود آید که زمینهساز مشکلات جدّی و جدیدی در زندگی شود. پس در مسیر انتقاد به این نکات توجه کنید:
1️⃣ زمان انتقاد
✅ بهترین زمان انتقاد، وقتی است که همسر، آمادگی روحی و ذهنی لازم برای شنیدن انتقاد را داشته باشد.
📛 برای مثال، انتقاد در زمانی که همسر از کار روزانه #خسته است، در اوج #عصبانیّت، در هنگام ناراحتی از یک مسئله و ...، کار چندان درستی نیست.
❌ بدون این آمادگی ممکن است انتقاد، موجب ایجاد تنش در زندگی شود.
✳️ گاهی بهتر است گفتن یک انتقادی را تا چند هفته و یا چند ماه به #تأخیر انداخت تا آمادگی لازم برای شنیدن آن در همسر، ایجاد شود.
⚠️ البتّه ما نباید در این مدّت، بیکار نشسته، فقط منتظر باشیم که خود او این آمادگی را پیدا کند؛ بلکه بهتر است خودمان هم نکات لازم در #زمینهسازی را رعایت کنیم تا زمان انتقاد، زودتر فرا برسد.
⬅️ ادامه دارد....
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۱۸
❤️ @fatemi24
2️⃣ مکان انتقاد
💢اگر با انتقاد به دنبال تغییر در همسرتان هستید، در #جمع به او انتقاد نکنید؛ زیرا بسیاری از افراد، حتّی آنهایی که مشتاق شنیدن عیبهای خود هستند، از انتقاد در جمع، عصبانی شده، واکنش #منفی از خود نشان میدهند.
❌برخی، #عقدههای خود را به بهانۀ انتقاد، خالی میکنند؛ یعنی در جمع، عیب فرد را میگویند تا شخصیت او خُرد شود، بعد هم اسم این عمل را انتقاد میگذارند!
3️⃣ زبان انتقاد
⚠️ اگر انتقاد را اهدای عیب به همسر بدانیم، باید در #هنگام انتقاد، رویی گشاده، گفتاری دوستانه و لحنی مهربان داشته باشیم. در غیر این صورت، انتقاد، تأثیر خود را نخواهد داشت.
📛 برخی انتقاد خود را با زبانی #سرزنشآمیز مطرح میکنند. این کار، بیش از این که شخص را تغییر دهد، ناراحت میکند. پس باید مراقب باشیم که انتقاد ما #شکل زخمِ زبان یا سرزنش به خود نگیرد.
⬅️ ادامه دارد....
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۱۹
❤️ @fatemi24
4️⃣انتقاد غیر مستقیم
✅انتقادها را تا حدّ ممکن، به صورت غیر مستقیم بگوییم. وقتی همسرمان، دیروز کار خوبی انجام داده و امروز، کار اشتباهی مرتکب شده، به جای یادآوری این اشتباه، بهتر است آن کار #خوب را به یادش بیاوریم.
🔸 #فرض کنید مردی به داشتن رابطۀ همراه باوقار همسرش با افراد نامَحرم، حسّاس است که حساسیت به جایی هم هست.
🔹دیروز دوستان مرد به خانهشان آمدهاند و همسرش، بسیار متین و باوقار با آنها برخورد کرده است. امروز، عدّۀ دیگری از دوستان او به خانهشان آمدهاند؛ امّا همسرش، وقار خود را آن گونه که بایسته بوده، رعایت نکرده است.
🔰در این جا میتوان دو برخورد داشت: یکی این که مرد بگوید: «چرا امروز، وقارت را حفظ نکردی؟». دیگر آن که بگوید: «دیروز، خیلی خوشحال شدم؛ زیرا بهتر از امروز، وقارت را حفظ کردی».
✳️ به طور حتم، شیوۀ دوم، تأثیر بیشتری دارد؛ زیرا علاوه بر این که انتقادی غیر مستقیم است، #تشویقی هم در آن نهفته که تأثیر سخن را بیشتر میکند.
5️⃣ میزان انتقاد
❌انتقادهای پشت سرِ هم موجب میشود که همسرمان احساس کند ما فردی #عیبجو بوده، فقط به دنبال نقصهای او میگردیم. به وجود آمدن این احساس، موجب میشود که همسرمان، #گرایش دوستانهای را که در انتقاد هست، حس نکند.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۱۹
❤️ @fatemi24
5️⃣ گفتن خوبیها در کنار عیبها
⚠️ خوبیها و بدیها را باید کنار هم دید. اگر کسی صرفاً عیبگوی خوبی باشد، امّا از گفتن خوبیها غفلت کند، پس از مدّتی، تأثیر کلامش از بین خواهد رفت.
💟 بنابراین، پیش و پس از گفتن هر عیبی، خوبیهای همسرمان را هم یادآور شده، او را به جهت این خوبیها ستایش کنیم.
6️⃣ قالب انتقاد
🔰لازم نیست همیشه انتقادها در قالب #گفتار باشد.
✅ گاهی میتوان در قالب یک نامۀ دوستانه، انتقاد کرد، گاهی هم در قالب رفتار؛ یعنی به جای این که از رفتار نادرست همسرمان انتقاد کنیم، با رفتار صحیح به او بفهمانیم که کار او نادرست است.
❤️مثلاً اگر همسرمان عصبانی شده و بر سر ما فریاد میکشد، ما با او به #نرمی و آرامی سخن بگوییم تا بفهمد که کار درست، آرام سخن گفتن است.
⬅️ ادامه دارد...
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۲۱
❤️ @fatemi24
7️⃣ قالب انتقاد
✅لازم نیست همیشه انتقادها در قالب گفتار باشد. گاهی میتوان در قالب یک نامۀ دوستانه، انتقاد کرد، گاهی هم در قالب رفتار؛ یعنی به جای این که از رفتار نادرست همسرمان انتقاد کنیم، با رفتار صحیح به او بفهمانیم که کار او نادرست است.
💟مثلاً اگر همسرمان عصبانی شده و بر سر ما فریاد میکشد، ما با او به نرمی و آرامی سخن بگوییم تا بفهمد که کار درست، آرام سخن گفتن است.
8️⃣ نیّت انتقاد
📛 انتقاد، تنها و تنها باید برای #اصلاح عیب همسر، بیان شود. اگر عیب همسر را پیدا کرده، از آن در مواقعی استفاده کنیم که با او دچار #اختلاف شدهایم، علاوه بر این که از نظر معنوی ضربۀ سهمگینی به خود زدهایم، رابطۀ خود و همسرمان را هم به مرز دشمنی رساندهایم.
9️⃣ حفظ حریم خصوصی
🚫انتقاد از یک فرد، نباید به کس دیگری جز #خود او گفته شود. این کار، علاوه بر این که غیبت محسوب میشود، نوعی دشمنی به شمار میآید.
❌ در صورتی که فرد متوجّه شود که همسرش، عیب او را به کس دیگری گفته، در روابط زناشویی، #تنشهای قابل توجّهی پیش میآید. عیب همسر، باید به خود او گفته شود و در غیاب او هم باید حریم او را #حفظ کرد.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۲۱
❤️ @fatemi24
❓چگونه روحیّۀ نقدپذیری پیدا کنیم؟
❓برای پیدا کردن روحیّۀ نقدپذیری، چه باید کرد؟
📌تفکّر
✨بپذیریم که نیامدهایم برای #ماندن؛ آمدهایم برای رفتن.
یادمان باشد که نیامدهایم برای #در جا زدن؛ آمدهایم برای بالا رفتن. فراموش نکنیم که فرصت اندک است؛ بسیار نیست و این اندک برای به دست آوردن #ابدیّت است.
⚠️بپذیریم که #عیبها، مانع رشد ماست و باید آنها را بشناسیم.
بپذیریم که انسان به #تنهایی نمیتواند عیبهای خود را بشناسد. پس باید از دیگران کمک بگیرد.
🔰با تفکّر روی این مطالب و پذیرش آن، #نگاه ما به کسی که انتقاد میکند، نگاه جدیدی خواهد شد.
💯اگر کسی نگاه دنیایی هم داشته باشد، باز انتقادپذیری، راهی برای داشتن دنیای #بهتر او خواهد بود.
حتّی کسانی هم که به خدا #اعتقاد ندارند، دوست دارند در زندگی دنیایی با #کمترین عیب ممکن در میان مردم، حضور پیدا کنند.
✅ کسی که کارش را به خوبی انجام میدهد، از نگاه مردم، قابل #اعتماد است.
پس اگر #عیبی در کیفیت کارم بود و نمیدانستم و کسی این عیب را به من گفت، به من خدمت کرده است. اگر من در آداب معاشرت با مردم خوب عمل کنم، #محبوبِ مردم میشوم. پس اگر کسی عیبی در آداب معاشرت من دید و به من تذکّر داد، به محبوبیّت من در میان مردم، کمک کرده است.
⬅️ ادامه دارد.....
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص۲۲۷
❤️ @fatemi24
📌باز کردن راه دیگران برای انتقاد
✅ پس از فکر کردن روی مطالبی که در نکتۀ اوّل گفته شد، حالا نوبت عمل است.
✳️ حتّی اگر برایتان سخت هم هست؛ امّا با دیگران، بویژه همسرتان طوری برخورد کنید که به خودش #جرئت انتقاد بدهد. وقتی هم که انتقادی از شما شد، حتّی اگر درست نبود، موضعِ دفاعی نگیرید.
💢عادت کنید که پس از انتقاد، کمی فکر کنید. اگر انتقاد درست نبود، میتوانید با زبانی نرم و رویی خوش، دلیل نادرست بودن آن را بگویید. اگر هم انتقاد بهجایی از شما شد، حتماً از انتقاد کننده،#تشکّر کنید.
⚠️ممکن است این نوع برخورد، در #ابتدا برخلاف روحیّۀ شما باشد؛ امّا اگر این کار با تفکّر روی مطالبی که در نکتۀ اوّل گفتیم، همراه شود، آرام آرام، روحیّۀ شما به گونهای خواهد شد که از انتقاد، ناراحت نمی شوید.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۲۸
❤️ @fatemi24
📌زمینهسازی برای انتقاد
❓گاهی انسان وقتی با همسرش انتقادی را مطرح میکند، به #شدّت ناراحت میشود. به نظر من، یکی از دلایل اصلی این ناراحتی این بوده که ما نتوانستهایم #زمینهسازی خوبی برای طرح این انتقاد داشته باشیم. به نظر شما چه کارهایی میتواند زمینۀ شنیدن و پذیرش انتقاد را در همسرمان فراهم کند؟
🔰تمام نکتههایی که تا به حال گفته شد، خود عواملی برای این زمینهسازی است؛ امّا علاوه بر آن، باید به نکتههایی ذیل نیز توجّه داشت:
1️⃣ با توجّه به قواعدی که در گام گفتگو میآید، یکی از موضوعات جلسات #گفتگو را انتقاد از رفتار و کردار یکدیگر بگذارید. تعیین #موضوع انتقاد، تا اندازۀ بسیاری آمادگی لازم برای مواجهه با انتقاد را برای همسر، ایجاد میکند. تمام قوانین گفتگو را در این جا هم مراعات کنید.
2️⃣ پیش از انتقاد از همسر، از #خودتان انتقاد کنید؛ یعنی ابتدا برخی از نقصهایی را که در گفتار یا رفتارتان بوده، بیان کنید. به این کار، «خود انتقادی» میگویند.
خود انتقادی، موجب میشود زمینۀ روانی لازم برای #پذیرش انتقاد در همسرتان، ایجاد شود؛ زیرا یکی از دلایل عدم پذیرش انتقاد، آن است که طرف مقابل احساس میکند با پذیرش انتقاد در مقابل انتقاد کننده، #کوچک شده؛ امّا وقتی شما از خودتان انتقاد نمودید، همسرتان شما را در کنار خود میبیند، نه در مقابل خود. به همین دلیل هم احساس حقارت نمیکند. تأثیر انتقاد پس از خود انتقادی، دو چندان خواهد شد.
3️⃣ سعی کنیم خود به آنچه که از همسرمان میخواهیم انجام دهد، عمل کنیم و از چیزی که او را نهی میکنیم، پرهیز کنیم. عمل کردن به گفتهها، خود زمینهساز مناسبی برای ایجاد روحیّۀ پذیرش در همسر است.
⬅️ ادامه دارد.....
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۲۹
#
❤️ @fatemi24
4️⃣ سخنان مقدّماتی برای ورود به انتقاد هم خیلی مهم است. بهتر است #بدون مقدّمه به سراغ انتقاد نرویم. پیش از انتقاد، از این که واقعاً در پیِ اصلاح عیب هستیم، نه چیز دیگری، خیال همسرمان را آسوده کنیم. #مثلاً پیش از انتقاد، بگوییم: «از آن جا که من شما را دوست دارم، نمیخواهم عیبی داشته باشید که شما را از رشد حقیقی باز دارد. دوست دارم شما هم نسبت به من، همین طور باشید؛ یعنی اگر دیدید عیبی دارم که مانع رشدم شده، حتماً آن را بازگو کنید تا به کمک شما، آن را برطرف کنم». ابراز محبّت و علاقه هم از سخنان مقدّماتی و لازم است.
5️⃣ پس از انتقاد هم فضای روحی ــــ روانی همسرمان را با جملاتی آرام کنیم. #مثلاً بگوییم: «البتّه این #برداشت من از رفتار یا گفتار شما بود؛ شاید هم اشتباه میکنم. حالا که من عیب شما را گفتم، دوست دارم من هم اگر عیبی دارم، شما بگویید».
6️⃣ از او بخواهید تا نقش شما را در عیب خود، تذکّر دهد. مثلاً به او بگویید: «اگر من هم در این مسئله مقصّر هستم، بگویید تا خودم را اصلاح کنم».
7️⃣ پس از بیان انتقاد، از این که او به سخنان شما گوش داده، تشکّر کنید.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول،ص ۲۳۱
❤️ @fatemi24
🔥کیفر بداخلاقی با خانواده
هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و مردم [از خاک سپاری سعد بن معاذ] بازگشتند. پرسیدند : ای رسول خدا! با سعد کاری کردی که با هیچ کس دیگر نکرده ای؛ جنازه اش را بدون ردا و کفش مشایعت کردی؟ پاسخ دادند : فرشتگان بدون کفش و ردا در تشییع او حاضر شدند و من به آنان تأسی جستم. پرسیدند: یک بار سمت راست تابوت و بار دیگر سمت چپ تابوت آن را گرفتی! پاسخ دادند:دستم در دست جبرئيل بود و هر جا را که او میگرفت، می گرفتم.گفتند: به غسل او فرمان دادی و خودت برجنازه اش نماز گزاردی و خودت به خاکش سپردی؛ آنگاه گفتید به راستی عذاب قبری بر سعد اصابت کرد؟ گفتند: آری، رفتار او [سعد] با خانواده اش تند بود.
📘مفاتیح الحیاة ص ٢٣٩
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🌸🍃
@fatemi24