فکرت
#گفتگو ♦️مداد قرمز 🔹گفتگو با #محمد_قوچانی مشاوره رسانهای #رپیس_جمهور 🔹«مداد قرمز» در اولین قسمت
📝#یادداشت
🔷در نخستین قسمت از برنامه مداد قرمز با موضوع دوگانه #انقلاب_اسلامی و #جمهوری_اسلامی، #محمد_قوچانی مشاور رسانهای #رئیس_جمهور و به عنوان روزنامهنگاری که نسبت مهر و کین #حاکمیت را توأمان چشیده ـ البته (شاید) خودش معتقد باشد در این مسیر مهری ندیده ـ برایمان در مورد دیدگاهش پیرامون دوگانه انقلابی اسلامی و جمهوری اسلامی گفت و معتقد بود استعمال واژه #انقلاب نادرست است و ما باید از نهضت به عنوان واژهی جایگزین سخن بگوییم. نهضت یک فرایند مدام و پیوسته است در حالیکه انقلاب انگار یک تغییر مهیب ناگهانی است.
🔷قوچانی در این برنامه گفتگو محور کوشید با اشاره به پارهای از سخنان مرحوم #مطهری از #اسلام_انقلابی و #انقلاب_اسلامی، نگاه انقلابی و گفتمان بر این پایه را با نگاه منافقینی که اعتقاد به اسلام انقلابی داشتند و انقلاب اسلامی را وسیله قرار دادن اسلام برای انقلاب میدانستند، تخطئه کند! در حالی که این دوستان و هم قطاران لیبرالی خویش هنوز که هنوز است تکلیف خود را با مفهوم انقلاب اسلامی روشن نکرده و مشخص نکردن که تا چه میزان به اصول انقلاب پایبندند. شاید نیز مشکل در این باشد مفهوم انقلابی بودن و انقلابیگری در نزد این دست افراد خلاصه در شمشیر دست گرفتن و جنگیدن با دشمن متخاصم شود.
🔷بسیار جالب است این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و به نوعی بازوی رسانهای این حزب، برای توجیه گفتمان مذاکره زده خویش و همفکرانش، گفتمان انقلاب اسلامی را به گفتمان چپی تعبیر میکند که مذاکره در مقابل مقاومت قرار میگیرد و #حضرت_امام (ره) را در عین اینکه یک انقلابی خیلی بزرگ میداند، یک سیاستمدار خیلی بزرگ یا به تعیبرش یک دیپلمات برجسته در #مذاکره با #غرب ارزیابی میکند.
🖋 نویسنده: صدرا بصیرت
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷#سینمای_جنگ؛ در کانون توجهاتِ #جشنواره_فیلم_فجر
🔸#فیلم «#درخت_گردو» از واقعیتی الهام گرفته است که در طول سالهای گذشته و در ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر کمتر بدان پرداخته شده است. در واقعه بمباران سردشت قریب به 100 غیرنظامی جان باخته و حدود 8 هزار نفر نیز به وسیله گازهای سمی مسموم شدند.
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝#یادداشت
🔷#سینمای_جنگ؛ در کانون توجهاتِ #جشنواره_فیلم_فجر
📍رامین حسین آبادیان
🔸#سی_و_هشتمین دوره از جشنواره فیلم فجر درحالی برگزار شد که توجه و اهتمام ویژه به «سینمای جنگ» در آن به خوبی به چشم میخورد. علت این مسأله هم آن است که «#جنگ_تحمیلی» اساسا جایگاه ویژهای در قاموس #جمهوری_اسلامی دارد.
🔸در این دوره از جشنواره فیلم فجر نیز همچون ادوار گذشته، توجه به سینمای جنگ به صورت برجسته به چشم میخورد. علت آن است که کلیدواژههای «#انقلاب_اسلامی» و «جنگ تحمیلی» اساسا با یکدیگر گره خوردهاند و نمیتوان هریک از آنها را بدون در نظر گرفتن دیگری در ذهن متصور شد.
🔸این انقلاب اسلامی بود که دشمن را وادار به ورود به «جنگ تحمیلی» کرد و این پیروزی در «جنگ تحمیلی» بود که بقای انقلاب اسلامی را تضمین کرد.
«#آبادان_یازده_۶۰» از جمله فیلمهایی است که با محوریت جنگ تحمیلی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. فیلم مذکور، اثری متفاوت در حوزه #دفاع_مقدس است که به شروع #جنگ_ایران_و_عراق میپردازد. این فیلم در واقع روایتگر دلاوریهای مردم آبادان در زمان جنگ تحمیلی است که به شکلی متفاوت به مسأله پرداخته است.
🔸اما سینمای جنگ جشنواره فیلم فجر امسال تنها به فیلم «آبادان یازده ۶۰» ختم نمیشود، چراکه فیلم دیگری نیز با محوریت جنگ تحمیلی ـ و البته با نگاهی متفاوت ـ به نمایش درآمده است. این فیلم، «#درخت_گردو» است که بمباران شهر «سردشت» از توابع استان آذربایجان غربی را به شکلی تأثیرگذار برای نسلهای پس از جنگ تحمیلی روایت میکند و همگان را مـتأثر میسازد.
🔸فیلم «درخت گردو» از واقعیتی الهام گرفته است که در طول سالهای گذشته و در ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر کمتر بدان پرداخته شده است. در واقعه بمباران سردشت قریب به 100 غیرنظامی جان باخته و حدود 8 هزار نفر نیز به وسیله گازهای سمی مسموم شدند.
روایت بیپرده و تأثیرگذار «درخت گردو» تلاشی است تحسینبرانگیز برای آگاه ساختن نسلهای پس از جنگ تحمیلی به واقعیتهای تلخی که همچنان زنده هستند. بنابراین، جشنواره فیلم فجر در این حوزه نیز از دیدگاه اغلب کارشناسان و صاحبنظران، موفق عمل کرده است.
🔸فارغ از آنچه که گفته شد، درحال حاضر یکی از مهمترین سؤالاتی که اذهان را به خود مشغول ساخته است، این است که جشنواره فیلم فجر از 4 دهه گذشته تاکنون به ویژه طی سالهای اخیر، آیا روندی صعودی داشته و یا سِیری نزولی به خود گرفته است؟
کارشناسان و صاحبنظران حوزههای مختلف، هریک پاسخهای متفاوتی به این سؤال دارند. برخی معتقدند که جشنواره فیلم فجر از اهداف اصلی خود دور شده و برخی نیز معتقدند که این جشنواره تریبونی برای عرضه آثار دینی و افکار #انقلاب_اسلامی است.
🔸اما در هر صورت، نگاهی هر چند گذرا به سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر نشان میدهد که هرچند این جشنواره در فیلمها و مستندهای خود به مقولات مهم «امنیت جامعه اسلامی»، «جنگ تحمیلی» و «مسائل دینی و ارزشی» اهتمام ورزیده اما به نمایش درآوردن برخی فیلمها که عملا ـ نه در شکل و نه در محتوا ـ کوچکترین سنخیتی با اصول و ارزشهای حاکم بر جامعه اسلامی ندارد، موجب شده تا برخی با دیدگاه منفی به آن بنگرند. در نهایت باید گفت که شاید یکی از برجستهترین نقاط قوت دیگر جشنواره کنونی فیلم فجر، عدم اهتمام آن به آثار طنزِ فاقد محتوا و مضمون برخلاف سالهای گذشته، بوده است.
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🔰#قهرمان_بدون_مرز ۲
🔸دومین هم اندیشی اصحاب #علوم_انسانی_اسلامی در باب جهان #مقاومت پس از #شهادت_سردار_سلیمانی
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام و المسلمین رهدار.mp3
9.64M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #احمد_رهدار
🔸موضوع: هویت مقاومتی
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام والمسلمین هاشمیان.mp3
11.51M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #محمد_حسین_هاشمیان
🔸موضوع: عاملیت افقگشا در مقابل بنبستهای ساختاری
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام دکتر سوزنچی.mp3
10.93M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #حسین_سوزنچی
🔸موضوع: فهم پدیده حاج #قاسم_سلیمانی، از #جامعه_شناسی تا #امت_شناسی
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام دکتر اسلامی.mp3
11.16M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #علی_اصغر_اسلامی_تنها
🔸موضوع: #شهید_مقاومت از منظر ارتباطات متعالیه
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام دکتر سلطانی.mp3
9.95M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #مهدی_سلطانی
🔸موضوع: حاج #قاسم_سلیمانی و تکوین مرزهای نوین انسانی
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
خانم دکتر زارعی.mp3
7.78M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی خانم دکتر #راضیه_زارعی
🔸موضوع: #سردار_سلیمانی و افزایش سرمایه اجتماعی برون گروهی در #جهان_اسلام
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
حجت الاسلام دکتر پارسانیا.mp3
13.83M
🔊 #فایل_صوتی
#قهرمان_بدون_مرز ۲
♦️سخنرانی حجت الاسلام دکتر #حمید_پارسانیا
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷خیزهای ناتمام #سروش
🔸نگاهی تحلیلی-انتقادی به آثار #عبدالکریم_سروش :
کتاب «#نهاد_ناآرام_جهان»
در چندین موضع از متن کتاب، میتوان به مواقفی اشاره کرد که سروش مخاطب را درباره تفسیرش از #حرکت_جوهری_ملاصدرا و نسبت به اصلاح این باور امیدوار میکند اما هربار در کمال ناباوری ملاحظه میشود گام اصلی و نهایی را برنمیدارد.
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️نگاهی تحلیلی-انتقادی به آثار #عبدالکریم_سروش : کتاب «#نهاد_ناآرام_جهان»
✅بخش چهارم
🔷خیزهای ناتمام سروش
🔸در چندین موضع از متن کتاب، میتوان به مواقفی اشاره کرد که #سروش مخاطب را درباره تفسیرش از #حرکت_جوهری_ملاصدرا و نسبت به اصلاح این باور امیدوار میکند اما هربار در کمال ناباوری ملاحظه میشود گام اصلی و نهایی را برنمیدارد.
🔸در اینجا به چند مرحله از خیزهای ناتمامی که او برمیدارد اشاره میشود: در جایی (صص 37 تا 40) به بحث اصالت و #وحدت اتصالی وجود، مساوقت شیئیت و تشخص با وجود و اینکه «قبول نظریه حرکت جوهریه مسبوق به قبول نظریه اصالت وجود است» اشاره میکند، و در موضعی دیگر (ص 74) باز خیز دیگری درخصوص جایگاه حرکت جوهری و برداشتن مرزهای طبیعت و ماوراءطبیعت توسط ملاصدرا برمیدارد اما باز در همانجا متوقف میشود.
🔸سروش در بخش دیگری از کتاب (ص 60) استشهاد صدرا به آیه کلَّ یَومٍ هو فی شأنٍ (29 الرحمن) را که اتفاقا تاییدی بر وجود حرکت در تمام مراتب هستی است و نه صرفا عالم طبیعت، بهطور عجیبی به «دخالت خدا در امور و همهکاره بودن او» و نیز «مشتی بر دهان آنان که خدا را پس از شش روز خلقت به خواب استراحت بردند» فرو میکاهد. و نهایتا در موقفی دیگر (صص 77 و 78) هم قول #ملاصدرا در اسفار درباره حرکت اشتدادی جوهر نفس در مراتب مختلفش را نقل و ترجمه میکند: «چقدر سخیف و سبکمایه است که کسانی تصور کردهاند که نفس، جوهرا و ذاتا از ابتدای تعلق به بدن تا انتهای عمر چیز یکسان و ثابتی است. در حالی که دانستی که نفس در ابتدا هیچ نیست و در اوج خود به مرحله عقل فعال میرسد... .»
🖋 نویسنده: امیر فرشباف،کارشناسارشد فلسفه
🔹منبع: فرهیختگان
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
👥 #گفتگو
♦️ویژه برنامه مداد قرمز
گفتگو با #مهدی_نصیری
🔶موضوع :«دوگانه #آرمان و واقعیت»
🔹با #پیروزی_انقلاب آزمونِ سختِ تحقق #آرمانها آغاز شد. ما بر فراز #چهل سالی ایستادهایم که از آن روزهای آرمانخواهی گذشته است. بعضی معتقدند امروز ما، شبیهِ وضعیتِ آدم میانسالی است که در سالهای پرشور نوجوانی، مطمئن بوده که قرار است «دکتر» و «خلبان» بشود، اما حالا کارمند سادۀ یک اداره است و تنها دغدغهاش اینکه تا آخر ماه چند روز دیگر مانده است.
🔹پس دیگر آرمانی نمانده و هر چه هست، واقعیتهای تلخ است. و بعضی دیگر به یادمان میآورند که نهتنها #جامعۀ ما، که هیچ جامعهای بدون #آرمان زنده نخواهد ماند.
🔹بههرحال سؤالها باقی است: آرمانها چه نقشی در #انقلاب ما و در شیوۀ خاص سیاستورزی در دوران #جمهوری_اسلامی ایفا کردهاند؟
🔹آیا امروز باید دست از آرمانها کشید و به واقعیت چسبید، یا باید واقعیت را در بوتۀ سنجش و نقد آرمانها گذاشت؟
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
ویژهبرنامه «مداد قرمز» با حضور مهدی نصیری با موضوع «دوگانه آرمان و واقعیت».mp3
19.87M
👥 #گفتگو
♦️ #ویژه برنامه مداد قرمز
گفتگو با #مهدی_نصیری
🔹موضوع :«دوگانه آرمان و واقعیت»
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
👥 #گفتگو
♦️ویژه برنامه مداد قرمز
گفتگو با #مهدی_نصیری
🔶موضوع :«دوگانه #آرمان و واقعیت»
✅نکتههای گزیده:
🔹تغییر در خودم را حتماً میپذیرم و کسی از نفس تغییر نباید نگران باشد بلکه از ثبات بیدلیل باید نگران بود. توجه من به واقعیتها خیلی بیشتر از گذشته شده است. یک دلیل تغییر، اقتضای سن آدمی است. دلایل دیگر تجربیات، مطالعات، باز شدن افقهای نوین در ذهن، تغییرات #جامعه و ... است. برخی از تغییرات هم منفی است. مثلاً اینکه مسلمات عقلی یا دینی را انکار کنیم.
🔹برخی آرمانها قابل عدول نیست و اگر از آنها عدول کنیم از انسانیت خودمان عدول کردهایم. آرمانگرایی در انسان امری فطری است. شاید اگر به انسان بهجای حیوان ناطق بگوییم جاندار #آرمان_گرا بهتر باشد.
🔹انبیا مسیر درست آرمانخواهی و تعالیخواهی انسان را مشخص کردهاند تا انسان مسیر را اشتباه نگیرد. #آرمانهای_انقلاب_اسلامی در 2 آرمان خلاصه میشود:
1️⃣ #معنویت و تقرب به خداوند در حوزه فردی و اجتماعی
2️⃣ #عدالت
🔹هیچ #حکومت_دینی موظف به اجرای همه احکام دینی ولو بلغ ما بلغ نیست. در بحث امربه معروف و نهیازمنکر همه فقها گفتهاند که منوط به تأثیر است. قبلاً هم در برنامه «زاویه» مطرح کردم که چرا نگفتهاند امر به "واجب" و نهی از "حرام" و گفتهاند امربهمعروف و نهیازمنکر؟ این یعنی به واجبی باید امر شود که بهعنوان یک معروف، شناخته شده باشد.
🔹ما در عرصههایی دچار ناکارآمدی در مدیریت هستیم و مردم از این ناکارآمدی آسیب میبینند و اذیت میشوند. ملاک اینکه #مردم با #حکومت هستند یا نیستند فرم عقلایی جهانی دارد که #جمهوری_اسلامی هم پذیرفته است که اکثریت به معنی 50 بهعلاوه 1 درصد است. زمانی که نشریه «#صبح» را منتشر میکردم تقریباً «صبح» و یکی دو نشریه دیگر بودند که در مسیر ایستادگی در برابر مفاسد با ما همراهی میکردند و شاید نشریات دیگر تفکرشان این بود که اینجا واقعبینی اولویت دارد.
🔹در سیره انبیا و اهلبیت این مسئله بسیار کلیدی است که آرمان هیچوقت یک ایدهآل ذهنی محض نبوده است. آرمان با متن واقعیت ارتباط دارد. ما در مبانی دینیمان چیزی به نام قعود نداریم که بگوییم دیگر حرکت ما تمام شده است. بلکه #قرآن میگوید نجات یک انسان میتواند مانند نجات همه انسانها باشد. در تاریخ اهلبیت میبینیم که از یک طرف با چه واقعیات تلخ و سختی مواجه میشوند و آنقدر فشار بنیعباس و بنیامیه زیاد میشود که نمیتوانند تشکیل حکومت دهند. اما درعینحال هیچکدام از اهلبیت جریان آرمانخواهی را متوقف نکردند. ما باید بهاندازه وسعمان آن آرمانها را محقق کنیم.
📌#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎤 #مصاحبه
♦️هدف از #عملیات_روانی،فتح معادلات ذهنی و فکری #جامعه
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🎙 #گفتگو با حسینعلی رمضانی
✅ بخش اول
🔹انسان دارای سه بعد کالبدی، فکری و قلبی است. ابعاد سختافزاری بر کالبد و جسم انسان نظر دارد و ابعاد نرمافزاری بر فکر و قلب انسان.
🔹خب؛ وقتی صحبت از #جنگ میشود، هدف فتح جسم و فیزیک بوده و وقتی صحبت #دیپلماسی میشود، هدف فتح معادلات ذهنی و فکری میباشد و در نهایت وقتی صحبت #عملیات_روانی میشود، هدف تخریب باورها و آرزوهای قلبی و سست کردن بعد روانی مخاطب است.
🔹عملیات روانی به عنوان یک جنگ شناختی فرض میشود که فکر و قلب #جامعه را هدف قرار میدهد.
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎤 #مصاحبه
♦️هدف از#عملیات_روانی،فتح معادلات ذهنی و فکری #جامعه
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🎙 #گفتگو با #حسین_علی_رمضانی
✅ بخش اول
🔹امروز در محضر حسینعلی رمضانی مدرس #دانشگاه و #پژوهشگر در عرصه #علوم_انسانی هستیم. وی فارغ التحصیل مقطع دکترا در رشته مطالعات فرهنگی و نیز دانشجوی دکترای سیاستگذاری فرهنگی(دکترای دوم) است.
🔹مقالات و تقریرات متعددی در سطوح و لایههای مختلف #علوم_انسانی در سایتهای علمی – تحلیلی به رشته تحریر در آورده و کتبی چند نیز تألیف و به #جامعه علمی کشور تقدیم نموده است. رمضانی ضمن فعالیت در فضای رسانهای؛ در اداره #رسانه و نشریات یکی از نهادهای فرهنگی کشور در حال خدمت است.محور بحث و گفتگوی ما با این پژوهشگر در مورد "الگوی عملیات روانی امام خمینی(ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی به این معنا که برای حضور #مردم و ایجاد بصیرت در بین توده و آگاهسازی از چه روشهایی بهره میگرفتند" است.
📍نظر شما راجع به عملیات روانی چیست و چه تعریفی از آن دارید؟
🔹سوال از چیستی و یا تحلیل زوایای مفهومی یک پدیده امری مرسوم در ابتدای یک بحث علمی است. عملیات روانی به عنوان یک مفهوم ترکیبی بین عملیات و روان بوده که در آن یک منبع سعی میکند با ایجاد ارتباط و تولید محتوی و پیام در دستگاه محاسبات فکری جامعه هدف تغییری معنادار ایجاد کرده و در سیر تغییر تفکر جامعه هدف، جهت رفتار آنها را به سوی منافع خود هدایت نماید. عملیات روانی به معنای خسته و ناامید شدن از داشتههای خود و امید داشتن به داشتههای منبع پیام است. تعریف به مثال نیز در منطق مرسوم بوده و در این میان نظر شما را به این مثال برای درک بهتر عملیات روانی جلب میکنم.
🔹انسان دارای سه بعد کالبدی، فکری و قلبی است. ابعاد سختافزاری بر کالبد و جسم انسان نظر دارد و ابعاد نرمافزاری بر فکر و قلب انسان. خُب؛ وقتی صحبت از #جنگ میشود، هدف فتح جسم و فیزیک بوده و وقتی صحبت #دیپلماسی میشود، هدف فتح معادلات ذهنی و فکری میباشد و در نهایت وقتی صحبت عملیات روانی میشود، هدف تخریب باورها و آرزوهای قلبی و سست کردن بعد روانی مخاطب است. عملیات روانی به عنوان یک جنگ شناختی فرض میشود که فکر و قلب جامعه را هدف قرار میدهد.
📍آیا از دید شما عملیات روانی بار منفی و سلبی داشته و نظر #اسلام راجع به آن چیست؟
🔹#علمیات_روانی در تحلیل مفهومی با #جنگ_روانی تفاوت دارد. بدین معنا که در عملیات روانی بار مثبت و منفی با هم در نسبت به جامعه هدف و در نحوه بکارگیری روشها و ترفندها هویت خاصی به خود میگیرد؛ این در حالیست که در جنگ روانی عموماً جامعه هدف شما دشمن بوده و روشها و ترفندهای شما اصولاً منفی فرض میشود. در عملیات روانی شما سه جامعه هدف دارید؛ که عبارتند از خودی، #دشمن و بیطرف که در حوزه عملیات روانی به سه گروه سفید، سیاه و خاکستری مرسوم میباشند.
🔹روشها و ترفندها در عملیات روانی برای جامعه خودی عموماً بر روشهای مثبت و ترغیب و تشجیع استوار بوده و در رابطه با دشمن با روشهای منفی ناامیدی و یأس، تهدید، تخریب و ... و در رابطه با گروههای #خاکستری در دو هویت مثبت و منفی هویت مییابد؛ چراکه گروه خاکستری یا جامعه هدف بیطرف یا باید یکجا بایستد و وارد معادلات جنگ و اختلافات دو طرف نشود؛ یا به نفع خودی یا دشمن وارد عمل شود. با توجه به هویت جامعه هدف و با در نظر گرفتن قاعده هزینه – سود میتوان عرصه خاکستری یا بیطرف را مدیریت روانی کرد.
🔹بنابراین در جمعبندی پاسخ به این سؤال باید اذعان کنم که عملیات روانی الزاماً امری مضموم نبوده و #اسلام نیز آن را تایید میکند. این موضوع را در رابطه با آیات و روایات و سیره نبوی در جنگهایی مثل فتح #کعبه و برپا کردن آتش در اطراف #مکه و ایجاد رعب در دل دشمنان صدق میکند. در سیره معصومین (ع) نیز حضرت #امام_حسین(ع) را میتوان به عنوان الگوی تبلیغ و عملیات روانی (که هر دو مفهوم تبلیغ و عملیات روانی هویتهای متفاوتی دارند) ذکر کرد. حضرت (ع) برای تشجیع نیروهای قلیل خود، پرده از چشمهای سر آنها برداشته و بر داشتههای گذرای عالم دانی مهر پایان زده و با نشان دادن جایگاه آنها در بهشت برین انگیزه جهاد آنها را صد چندان کرد. طیف دشمن و بیطرف نیز در واقعه #کربلا از خطاب و عتاب حضرت (ع) دور نماندند.
👤 مصاحبه گیرنده : سید حسین امامی
📌 #کانال_فکرت:
https://eitaa.com/fekrat_net
#صوت های زیر مربوط به #نشست تخصصی بالاست:
استفاده برای عموم آزاد است.
📌 #کانال_فکرت:
https://eitaa.com/fekrat_net
سیره پژوهی؛ کارکردهای اجتماعی سیره- دکتر احمد پاکتچی 1.mp3
18.42M
♦️سلسله مباحث تخصصی سیره پژوهی
✅کارکردهای #اجتماعی سیره
🎙دکتر #احمد_پاکتچی
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
سیره پژوهی؛ کارکردهای اجتماعی سیره- دکتر احمد پاکتچی 2.mp3
28.1M
♦️سلسله مباحث تخصصی سیره پژوهی
✅کارکردهای #اجتماعی سیره
🎙دکتر #احمد_پاکتچی
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷خیزهای ناتمام #سروش
🔸نگاهی تحلیلی-انتقادی به آثار #عبدالکریم_سروش :
کتاب «#نهاد_ناآرام_جهان»
بهنظر میرسد یکی از سرچشمههای اشتباهات سروش در فهم و تقریر نظریه #حرکت_جوهری، نگاه گزینشی و تقلیلی بهجای نگاه تالیفی، تاریخی و تحلیلی به مسائل است که البته خود این مساله، خطای کوچکی نیست و دامنه آن را تقریبا در همه آثار و اقوال سروش میتوان دنبال کرد.
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷خیزهای ناتمام #سروش
♦️نگاهی تحلیلی-انتقادی به آثار #عبدالکریم_سروش :
کتاب «#نهاد_ناآرام_جهان»
بخش پایانی
🔹چند ملاحظه
بهنظر میرسد یکی از سرچشمههای اشتباهات سروش در فهم و تقریر نظریه #حرکت_جوهری، نگاه گزینشی و تقلیلی بهجای نگاه تالیفی، تاریخی و تحلیلی به مسائل است که البته خود این مساله، خطای کوچکی نیست و دامنه آن را تقریبا در همه آثار و اقوال سروش میتوان دنبال کرد.
🔸نکته دیگر به بیدقتیهای مفهومی و زبانی بازمیگردد که منشأ سوءفهم شده است، او حرکت را اولا بهعنوان «وصفی در مقولات» آنهم فقط ذیل مرحله «قوه و فعل» اسفار ملاحظه میکند؛ انگار فقط #ملاصدرا یک کتاب دارد و در آن کتاب هم فقط یک فصل را به مبحث حرکت اختصاص داده است! و ثانیا «ثبات» و «تجرد» را ملازم میداند و حرکت را ملازم و مقارن مادیت! در حالی که آنچه ملازم حرکت و شرط ماتقدم آن است، «امکان» است، نه مادیت و جسمانیت.
🔸در بخش «خلاصه و ختام» مینویسد: «حرکت جوهری، موجود مادی را یاری میکند تا به آستانه جهان مفارقات برسد و هویتی روحانی بیابد و حامل و همنشین موجودی مجرد گردد. و چنین است که با نردبان حرکت جوهری ماده میتواند به عالم معنا صعود کند، از #جهان_ شهود پا به جهان غیب بگذارد و از طبیعت تنگ، سر به فراخنای وراء طبیعت بکشد. موجودات غیرمادی، از آنجاکه قوه ندارند، حرکت ندارند، و چون حرکت ندارند بالطبع زمانزده نیز نیستند و به این سبب است که مفارقات از زمان و تغیر یکجا بری و برکنارند.» (ص82)
🔸تقلیل و فروکاست سروش صرفا یک تفسیر بهرأی و مصادره بهمطلوب قابل اغماض نیست؛ بلکه تحریفی عمیق است که از سویدیگر، لوازم و نتایج سوء بهمراتب بزرگتر و عمیقتری نیز بر آن مترتب میشود. لوازم پذیرش نگاه سروش، نادیده انگاشتن یا تحریف این مسائل است: اصالت وجود، وحدت وجود، اشتداد و انبساط وجود، تحلیل معنای وجود، اعتباریت ماهیت، قیام صدوری نفس، معاد جسمانی، اتحاد عاقل و معقول، تجدد امثال، حضور قیومی عقل در عالم، فناء تعینی و سیر تکاملی موجودات و... که هرکدام میتوانند موضوع یک یا چندین فصل از مباحث فلسفی باشند.
🔸سروش همچنین در این کتاب همانطور که اشاره شد، درستی مسائل برهانی را با افتخار، پس از عرضه بر مباحث علمی قرن هفدهمی اعلام میکند و این نیز از رویکردهای قابل نقد و خدشه او است که مقدمات و توالی فاسدی دارد. مثلا او تحول در علوم از عصر #یونان و #قرون_وسطی تا نوزایی و تجدد فرهنگی #غرب را نهتنها گزارش نمیکند؛ بلکه بنا بر شواهد موجود، انگار اساسا نمیبیند و این طرز تلقی، مخاطب را نسبت به تاریخ و سنت فلسفی خویش و نسبت به وضع موجود و اینکه «چه باید کرد؟» گمراه میکند .
👤 نویسنده: امیر فرشباف،کارشناسارشد فلسفه
📍منبع : فرهیختگان
📌 #کانال_فکرت:
https://eitaa.com/fekrat_net
🎤 #مصاحبه
♦️#عملیات_روانی مبنایی کاملا منطقی دارد.
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🎙 #گفتگو با #حسین_علی_رمضانی
✅ بخش دوم
🔹مبنای عملیات روانی بر پایه منطق شکل میگیرد. اگر هدف فکر و دستگاه محاسباتی مخاطب باشد، دستکاری کردن فرآیند استدلالی او و در سیر اهداف عملیات روانی برای #دشمن و حریف؛ بهرهگیری از باب مغالطات در منطق بهترین روشها در این حوزه فرض میشود.
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎤 #مصاحبه
♦️#عملیات_روانی مبنایی کاملا منطقی دارد.
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🎙 #گفتگو با #حسین_علی_رمضانی
✅ بخش دوم
📍در عملیات روانی منبع به دنبال چه چیزی است؟
🔹ببینید؛ رفتار انسانها برآیندی از باورهای اوست که جهت به آن میدهد و ذهنیت و تفکری است که موجب شکل گرفتن یک نحوه قیاس و یا منطق اگر – آنگاه بوده که در سیر آن رفتار علاوه بر جهت، شکل موافق، مخالف یا خنثی در نسبت با یک عمل یا کنش به خود گرفته و عکسالعمل یا واکنش نشان میدهد.
🔹 منبع تولید پیام در عملیات روانی به دنبال همراهسازی جامعه هدف است و در این راستا ابتدا باید #جامعه مخاطب را خوب بشناسد و برای هر کدام یک هدفی که الان ذکر میکنم در نظر گیرد. برای نیروهای خودی: نسبت به داشتههای خود امیدواری ایجاد کند و تقویت روحیه خودی شود.
🔹برای نیروهای #دشمن و حریف: نسبت به داشتههای خود ناامیدی و سستی و یاس آورده و هزینه آن را برای هر نوع فعلی علیه منبع عملیات روانی بالا ببرد و نسبت به سودی که در همراهی با اهداف منبع پیام است گوشزد کند. برای نیروهای بی طرف یا خاکستری نیز بر اساس هویت این طیف اهداف خاصی را ترسیم کرده و سعی در همراهسازی آنها دارد.
📍آقای دکتر رمضانی آیا میتوان بین منطق و علمیات روانی رابطه ایجاد کرد؟
🔹بله دقیقاً؛ چراکه مبنای عملیات روانی بر پایه منطق شکل میگیرد. اگر هدف فکر و دستگاه محاسباتی مخاطب باشد، دستکاری کردن فرآیند استدلالی او و در سیر اهداف عملیات روانی برای دشمن و حریف؛ بهرهگیری از باب مغالطات در منطق بهترین روشها در این حوزه فرض میشود.
🔹شما اگر یک نگاه سادهای به #تاریخ_اسلام داشته باشید؛ جهل #خوارج در #جنگ با #معاویه و ترفند قرآن بر سر نیزه کردن که "اصل کلمه الحق یراد بها الباطل" را در ذهن متبادر میکند، از آن جمله است. هر چه #حضرت_امیر (ع) تلاش کردند که با برهان قاطع مخاطب را از مغالطه حریف جلوگیری کند، به دلیل جهالت جامعه هدف پیروز نشد.
🔹از این مثالها در سیر تاریخ الی ماشاءالله وجود دارد و به نظر میتوان با رجوع به منطق که ابزاری است برای مصون ماندن ذهن و فکر از خطا، روشها و ترفندهای خوبی به دست آورد.
📍آیا در سیر انقلاب اسلامی نیز ما شاهد عملیات روانی بودیم یا خیر؟
🔹چرا که نه! در جریان انقلاب اسلامی چه #نظام_شاهنشاهی و چه نیروهای #انقلابی هر کدام به شیوههای مختلف از عملیات روانی بهره میگرفتند. طیف حاکم با ایجاد رعب و وحشت و ایجاد بیاعتمادی و ترس در بین اجزا و ارکان #نظامی و #امنیتی خود نوعی جو امنیتی مخوف ایجاد کرده که فرد نسبت به نزدیکترین اعضای خانواده خود نیز هراس داشت.
🔹بهرهگیری از روش شایعه و نیز بالا بردن هزینه مردم در به خیابانها ریختن و اینکه سودشان این است که در خانههایشان بنشینند و تکان نخورند از ترفندهایی بود که در سیر ارسال پیام چه به صورت رادیویی و تصویری و یا در میدان با بهرهگیری از ابزار بلندگو و سلاح و ماشینآلات ضد اغتشاش و ... در دل مردم تظاهرات کننده ایجاد میکردند، در این سو نیز مردم انقلابی با تولید و تکثیر اعلامیهها، نوار کاست سخنرانی #امام (ره)، دیوارنوشته و شعارهای خاص و نیز حضور فیزیکی در میدان موجب وحشت #نظام_دیکتاتوری میشدند.
🔹عملیات روانی نیروهای عملکننده در زمان #انقلاب در بین #مردم در سیر جوش و خروش موجب انسجام درونی آنها برای رسیدن به یک هدف مشترک که همان سرنگونی #رژیم_پهلوی و روی کار آوردن یک #حکومت عدل بوده شکل میگرفت و این در حالی بود که #رژیم کمیتهای ویژه در ذیل #سازمان_اطلاعات و #امنیت_کشور با عنوان کمیته عملیات روانی داشته و تمام فعالیتها برنامهریزی شده صورت میگذیرفت.
👤 مصاحبه گیرنده : سید حسین امامی
📌 #کانال_فکرت:
https://eitaa.com/fekrat_net