هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
برنامه برای احیا کردن مسجد محلمون.pdf
345.8K
🔻 ۸ گام پیشنهادی برای طلبه ای که می خواهد مسجد محله خود را آباد کند
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی #صدای_حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh / v-o-h.ir /
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما در جامعه مومنین به من چه، به تو چه نداریم!
ــــــــــــــــــــــــ
حجت الاسلام میرزا محمدی:
اگر مومنین نسبت به هم از ولاء طرفینی استفاده نکنند از جرگه «الذین آمنوا» خارج میشوند.
محرم ۱۴۴۵
#ولاء_طرفینی
#پیوندهای_اجتماعی
ــــــــــــــــــــــــ
شمع
شبکهٔ مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
به ما در #خانه_امام بپیوندید👇
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@khaneh_emam
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه (استماع بفرمایید)
1⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه اول
https://eitaa.com/olgou4/5354
2⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه دوم
https://eitaa.com/olgou4/5359
3⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه سوم
https://eitaa.com/olgou4/5361
4⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه چهارم
https://eitaa.com/olgou4/5364
5⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه پنجم
https://eitaa.com/olgou4/5367
6⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه ششم
https://eitaa.com/olgou4/5369
7⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه هفتم
https://eitaa.com/olgou4/5373
8⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه هشتم
https://eitaa.com/olgou4/5377
9⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه نهم
https://eitaa.com/olgou4/5388
0⃣1⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه دهم
https://eitaa.com/olgou4/5392
1⃣1⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه یازدهم
https://eitaa.com/olgou4/5397
2⃣1⃣مسجد و اداره جامعه - جلسه دوازدهم
https://eitaa.com/olgou4/5399
3⃣1⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه سیزدهم
https://eitaa.com/olgou4/5405
4⃣1⃣ مسجد و اداره جامعه - جلسه چهاردهم
https://eitaa.com/olgou4/5410
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
⚡️در مدرسه فقهی هدایت دو نوع طبقه بندی از دانش های فقهی وجود دارد/ شارع پنج دسته دانش جامع دارد!
👌طبقه بندی اول: به محوریت ۴۰۰ نظریه و در قالب ۹ دسته علم و با غرض مواجهه ظرفیت بنیان با طبقه بندی بیکنی از علوم و سند توسعه پایدار 2030 تدوین شده است و به صورت مسئله محور بینش ها و دانش های مدرنیته را به چالش می کشد! (به فضل الهی)
👌طبقه بندی دوم: با محوریت اصطلاحات فرائض کبار و حدود کبار به یک طبقه بندی توقیفی دست یافته ایم و در این طبقه بندی، دانش های مورد نیاز برای زندگی به پنج اَبَر دانش: ۱- دانش جامع صلات، ۲- دانش جامع زکات، ۳- دانش جامع حج، ۴- دانش جامع صوم و ۵- دانش جامع ولایت تقسیم می شود.
👌هر کدام از این دانش های خمسه، دارای سرفصل های درونی متعددی هستند.(شرح فقهی اصطلاح حدود کبار) به عنوان مثال: دانش جامع صلات دارای سرفصل های ۱- دانش جامع طهارت، ۲- دانش جامع وقت، ۳- دانش جامع قبله، ۴- دانش جامع تکبيرة الافتتاح، ٥- دانش جامع رکوع، ۶- دانش جامع سجود و ۷- دانش جامع دعا می باشد. (در جلسات آینده سرفصل های دانش های دیگر شارع را شرح می دهیم.)
👌بررسی های عمیق مدرسه هدایت، با موضوعٍ کشف کارکردهای اجتماعی دانش جامع طهارت و دیگر دانش های شارع، کارکردهایی همچون: ۱- کارکرد سیاسی تبلیغاتی، ۲- کارکرد پیشگیری از بیماری، ۳- کارکرد اقتصادی و کاهش هزینه، ۴- کارکردی امنیتی و پدافند غیر عامل، ۵- کارکرد پیشگیری از جرم و... را برای دانش جامع طهارت و سایر دانش ها به اثبات رسانده است. (به اذن الهی)
👌 مهمترین نشست تاریخ شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی و مدرسه فقهی هدایت را با عنوان: تبیین طبقه بندی دانش های جامع شارع برگزار خواهیم نمود. (به فضل الهی)
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - دیدار و گفتگو با جمعی از فضلای حوزه علمیه قم با موضوع: تبیین طبقه بندی جامع دانش های شارع - سه شنبه ۶ تیر ۱۴۰۲ - قم
#دانش_های_جامع_شارع
#طبقه_بندی_معیوب_بیکنی
#حدود_کبار
https://eitaa.com/olgou4
سند ملی مسجد - 14020605.pdf
1.14M
پیشنویس سند ملی مسجد
سندی برای کاهش مشکلات و موانع مدیریت مسجد
🚩 سید ناصر میرمحمدیان
📍در نخستین جلسه از سلسله نشستهای حسینیه هدایت تبیین شد؛
💠معیار و سنجه پیشرفت در جامعه
🔹رییس سازمان تبلیغات اسلامی🔻
در الزامات پیشرفت معنا و تفسیری از زندگی وجود دارد که در فرمایشات رهبری مطرح شده است.
🔸در گفتوگو با مردم باید مصادیق و مثالها را مطرح کنیم؛ مانند قرآن که قصه میسازد و مفاهیم بلندی را بصری میکند تا راه و رسم زندگی با تمثیل تبیین شود.
🔹 از نگاه رهبر معظم انقلاب، پیشرفت ۴ عرصه و بعد دارد. یکی در ساحت فکر و اندیشه، دوم علم، سوم زندگی و چهارم ایمان.
🔸اگر بهرهمندی جامعهای از ابزار زیاد باشد اما بهره مندیاش از به کارگیری فکر کم باشد به نتیجه مطلوب نمیرسد.
🔹 در تعبیر رهبری مهمترین عرصه پیشرفت ایمان و معنویت است.
🔸برای ایمان هم باید سنجهای وجود داشته باشد و به ظاهر نمیتوان خوبی و نیکویی را فهمید چون از یک امر قلبی داریم صحبت میکنیم و باید معیاری برای آن وجود داشته باشد.
🔹در همه این عرصههای نرم افزاری، ایمان از همه مهمتر است؛ آن چیزی که حرکت می آفریند ایمان است و پیشرفتهای در همه عرصهها، پشتیبانی به نام ایمان دارد.
🔻حسینیه هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
🔹مدرسه هدایت🔹
امروز مساجد نقشی اصیل و بی بدیل در برداشتن گام دوم انقلاب اسلامی دارند؛ مسئله اساسی در ایفای این نقش، تعالی کنشگران مسجدی است؛ با درک این ضرورت، بنیاد هدایت از ابتدای تاسیس، ماموریت خود را «تعالی شبکه امامت و کنشگران مسجدی» تعریف کرده است.
بنیاد هدایت، این ماموریت را در یک حرکت ترکیبی دنبال میکند:
1. الگوسازی
2. توانمندسازی
3. راهیاری
4. عملیات
5. جریانسازی
6. گفتمانسازی
7. شبکهسازی
8. تولید محتوا
از ابتدای 1402 در تلاش بودیم به منظور گسترش و تقویت فعالیتهای بنیاد با محور توانمندسازی، زمینه راه اندازی مدرسه هدایت را فراهم آوریم؛ مفتخریم که امروز با استعانت از حضرت فاطمه زهراء سلاماللهعلیها، همزمان با آغاز دوره توانمندسازی کنشگران جهاد تبیین، مدرسه هدایت به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز مینماید.
🆔 @madreseh_hedayat
📌 مدرسه هدایت در آپارات
بنیاد هدایت، آغاز تا امروز.mp3
27.11M
🔊 روایت بنیاد هدایت
از آغاز تا امروز
اگر از همسنگران عزیز ما در شبکه تبلیغ و شبکه امامت یا از فعالان محترم عرصهٔ مسجد هستید و نسبت به ماهیت بنیاد هدایت، ماموریتها، برنامهها و عملیاتهای بنیاد سوال دارید، لطفا بشنوید.
👆 بر اساس تیتر هر بخش از صوت، روی عدد آبیرنگ زمان بزنید و بشنوید.
00:27 راههای تجربه شده برای حلِّ مسائل اجتماعی!
03:54 روش فراگیر برای حلِّ مسائل اجتماعی!
06:37 چرا اماممحوری برای حل مسئلههای محله؟
07:57 مهمترین مشکل مسجد چیست؟
10:40 تقسیم مسئولیت نهادها نسبت به مسجد!
11:57 ماموریت بنیاد هدایت نسبت به مسجد
12:29 روشهای توانمندسازی امام محله
17:08 بهترین روش توانمندسازی امام محله؟
19:48 چیستی و چراییِ روش گروهمحوری برای توانمندسازی؟
20:40 روش میدانیِ توانمندسازی امام محله
21:05 سیر تاریخی عملیاتهای توانمندسازی بنیاد هدایت
24:34 فلسفهٔ لبیک مجازی، رسانهایِ شبکه امامت!
25:11 روش حل مسئله برای توانمندسازی امامان محله
26:27 ماجرای عملیاتِ تبیین «جهاد تبیین» برای شبکه امامت
28:45 فلسفهٔ توجه به بانوان کنشگر محله با کلیدواژه «بانور»
34:43 ارزش و جایگاه «شبکه بانور»
🚩 سید ناصر میرمحمدیان
✅ ۱۰ شاخصه جهاد تبیین
اخیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مداحان اهل بیت ؟ع؟و شاعران آیینی، فرمودند: مداحان و ستایشگران مکتب اهل بیت علیهمالسلام با تأسی به این سنت نورانی و درس بزرگ فاطمی، جهاد تبیین را با دو شاخص «توانایی برانگیختن دلها و حرکتآفرینی» و «جهتگیری درست و دقیق» وظیفه اصلی خود بدانند. با بهره گیری از این دو شاخصه کلان، میتوان ده مولفه مبنایی و عملیاتی جهاد تبیین را احصاء کرده و مورد تاکید قرار داد.
۱- موضوع شناسی: بیشک مهمتریناصل در جهادتبیین، بصیرتکافی به مفاهیم و موضوعات و اشراف به مقومات و زمینههاست. فقدان تسلط بر مبحث تبیینی، مصداق عینی ضدتبیین و ضدتبلیغ است. دراین چارچوب، پرداختن به «معلول» بهجای «علت » از مصادیق بیبصیرتی است.
۲-مخاطب شناسی: شناخت جامعه هدف و مهمتر از آن، مخاطب شناسی از ارکان جهاد تبیین است. در اینجا ویژگیهای کلان اجتماعی، محیطی،سن مخاطبان وزمینه پذیرش آنها نسبت به مقوله تبیینی موردنظر، جملگی ازاهمیت فوقالعادهای برخوردار خواهد بود. باید زبان مخاطب را فهمید و به لسان قوم سخن گفت.
۳- شیوه نو در بیان: برای کارآمدسازی امر تبیین، میبایست به مساله روزآمدی توجه داشت. نمیشود از شیوههای قدیمی که کارآمدی خود را از دست دادهاند، انتظار نتیجه داشت. استفاده از ابزار روز که برد مناسب و تاثیر عمیقتری داشته باشد یک ضرورت است.
۴- گفتمان سازی: تکرار و ریشهدار کردن و ابتنای به محکمات درامرتبیین و تبدیل آن به یک منظومه مقبول فکری، از شروط تبیین درست و صحیح است. فقط در این صورت میتوانیم از مسیر تبیین به گفتمانی غالب در جامعه برسیم.
۵- امید بخش بودن: توجه به خروجیها و نتایج حاصله از تبیین بسیار حائز اهمیت است. تبیین باید روشنگرانه و امیدآفرین باشد. این مهم، فقط از طریق باز کردن گرههای ذهنی مردم امکانپذیر خواهد بود. به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، داشتن «گوش شنوا و زبان اقناعگر» در این مسیر ضروری است.
۶- اتخاذ موضع آفندی و پیشدستانه: در ادبیات نظامی تعبیری وجود دارد که میگوید: حمله، بهترین دفاع است. فارغ از برخی شبهات در این تعبیر از این واقعیت نمیتوان گذر کردکه اگرهمیشه منتظر طرح شبهات باشیم و سپس به پاسخ بیندیشیم، همواره در موضع انفعال هستیم. طرح مباحث تبیینی، قبل از ایجاد شبهه و انجام اقدامات پیشدستانه بهویژه در جایی که رقبا و معارضین خود دچار ضعف و مشکلات عدیده هستند ما را از انفعال خارج میکند.
۷- روند پژوهی دقیق عرصه تبیین: تبیین یک مقوله، یک پروژه یا اتفاق نیست، بلکه ابعاد پیشینی و پسینی دارد. بنابراین در این خصوص باید از نگاه پروژه محور پرهیز کرد.
۸- اقدام به موقع: تبیین اگربه موقع انجام نشود، تاثیرکافی نخواهدداشت. روایت اول اهمیت فراوانی دارد. اگربه دشمن فرصت تحریف، کتمان و جعل حقایق داده شود، غلبه دادن روایت حقیقی، کار دشواری خواهد بود.
۹- تمرکز بر ۲ مولفه تابآوری و برانگیختگی: همان گونه که اشاره شد، عرصه تبیین مبتنی بررصدگری، محاسبه، درک صحنه و عملیات موثر است. محاسبه دقیق تابآوری(ظرفیت تبیینی مخاطبان) و سنجش کیفی برانگیختگی ذهنی آنها (در قبال درک مقوله تبیینی) باید به خوبی صورت گیرد تا در روند تبیین دچار افراط یا تفریط نشویم.
۱۰- آیندهپژوهی تبیین: داشتن برآوردی از روندهای تاثیرگذار برآینده جوامع، پیامدهای ناشی ازآن، طراحی الگوهای جدید تعامل با مخاطبان و نهایتا، ترسیم منظومهای عملیاتی(براساس نگاه کمی و کیفی) درراستای تثبیت وبسط مباحث تبیینی در جوامع هدف، امری اجتنابناپذیر است.
محمدمهدی ایمانی پور/ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پیوستِ مردم!
همانطور که حمایت و مطالبه مردمی، سوخت موشکها و پهبادها شد؛ حمایت و تشکر مردمی هم گنبد فولادین پدافندی و بازدارنده دشمن خواهد شد.
جا دارد سرتاسر ایران اسلامی، میدان حمایت و تشکر و راهپیمایی و تجمعِ حمایت شود.
🔅 پ.ن:
خدا و مردم!
《در همهی صحنههای سیاست داخلی و خارجی ما نقش مردم همین اندازه تعیین کننده است و این جاست که ما میرسیم به مضمون آن آیهای که در طلیعهی خطبه تلاوت کردم که خدای متعال به رسول اکرم میفرماید: «هو الذی ایّدک بنصره و بالمؤمنین» خداوند تو را با پیروزی خودش، با یاری خودش و با مؤمنان کمک کرد. یعنی پیروزی الهی و نصرت الهی در کنار مؤمنان. مؤمنان این قدر بها داده میشوند در قرآن. «یا ایّها النّبی حسبک اللَّه و من اتّبعک من المؤمنین» خدا و مؤمنان تو را بس.
این حرف کوتاه انقلاب ماست.
خلاصهی جمهوری ما این است: خدا و مردم.
سیاست نه شرقی و نه غربی ما بر روی این پایه استوار است؛ خدا و مردم.
ما این دو عنصر شریف را که میتوانند حرکت انقلاب اسلامی ما را روزبهروز گسترش و عمق بیشتری بدهند، نباید از دست بدهیم.》
(رهبر انقلاب اسلامی۱۳۶۱/۰۳/۱۴)
#وعده_صادق
#راهپیمایی_سراسری
#پدافند_مردمی
#سوخت_موشکها
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱/۲۶
🔻 #حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
🔰بستههای خود آموز مجازی رویداد توانمدسازی شهید سلیمانی:
🔸بسته اول؛ آشنایی با الگوی امامت
🔸بسته دوم؛ آشنایی با ایده امامت محله
🔸بسته سوم؛ وظایف سه گانه امام محله
میتوانید بستههای خودآموز مجازی را از اینجا دریافت کنید
🔻کانال اطلاع رسانی دوره شهید سلیمانی
@dsh_soleimani
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️معرفی برخی از کتب کتابخانه الگوی پیشرفت
👌برخی از کتاب های کتابخانه الگوی پیشرفت اسلامی را در ادامه دریافت نمایید. این کتاب ها محصول تدوین ۱۲۲ جلسه تخصصی در قالب حدود ۸۰۰۰ صفحه بحث است:
۱-چگونگی مواجهه با سلطه دلار بر کسب و کار مردم - ۲۶۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5483
۲- الگوی فقهی تحلیل و مهار تورم -۳۵۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5453
۳- طبیب مشاور قلب و عروق - ۳۵۲ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4200
۴-مروری بر اشکالات فقهی بورس - ۱۷۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2459
۵-طرح تمدنی محله امام رضا علیه السلام -۱۲۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3978
۶-الگوی جدید مدیریت روستا - ۱۰۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3731
۷-الگوی فقهی روایت میراث فرهنگی -۱۷۰ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4522
۸- فقه البیان -۲۲۴ صفحه
https://eitaa.com/ketab_olgou/46
۹-پروتکل های فقهی مدیریت کرونا -۱۷۲ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3391
۱۰-تعریف جدید واکسن -۷۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3646
۱۱-الگوی فقهی ارزیابی غذا - ۷۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2914
۱۲-مقررات فقهی ساختمان - ۳۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3356
۱۳-طبیب مشاور نیروهای مسلح - ۹۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4073
۱۴-الگوی فقهی تحلیل و تجویز دواء -۳۹۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5472
۱۵-برنامه جمعیتی الگوی پیشرفت - ۱۱۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5051
۱۶-تعریف جدید پول - ۶۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3258
۱۷-پروتکل های فقهی مدیریت انواع آبله -۱۰۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4416
۱۸- نظریه فقهی انفاق -۲۵۳ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4595
۱۹- نظریه فقهی آموزش و پرورش آینده - ۳۱۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2149
۲۰-سیاست خارجی قبل از ظهور -۷۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3639
۲۱- بررسی اشکالات محصولات تراریخته - ۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/297
۲۲- الگوی فقهی تحلیل بیماری - ۵۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3022
۲۳- جعبه فقهی شخصیت - ۱۶۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3919
۲۴- الگوی راهبری باغ های علم و فن آوری - ۸۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4061
۲۵- اجتهاد برای کودکان - ۸۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5468
۲۶-الگوی تفصیل ( روش های تقویت قوه دریافت انسان) -۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4660
۲۷- جدول فقهی تسخیر - ۱۸۳ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4488
۲۸-الگوی مواجهه با اسناد بین المللی - ۵۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/313
۲۹- فقه العلم - ۶۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/1438
۳۰-فقه المکاسب - ۶۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3282
۳۱- برنامه ملی محرومیت زدایی - ۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4582
۳۲-نظریه فقهی هسته های توازن - ۸۶۳ صفحه
https://m-hedayat.blog.ir/1402/07/29
۳۳-نقشه جامع تمدن اسلامی -۱۰۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4276
۳۴-الگوی ساخت - ۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2952
۳۵- طبیب مشاور مغز و اعصاب
https://eitaa.com/olgou4/5457
۳۶-اولویت های تمدنی ۱۲ گانه
https://eitaa.com/olgou4/2990
۳۷-ساختار جدید خدمات در دستگاههای اجرایی
https://eitaa.com/olgou4/5245
۳۸-طبیب مشاور عروق
https://eitaa.com/olgou4/4354
۳۹-جدول فقهی زینت
https://eitaa.com/olgou4/5581
۴۰-مس جن
https://eitaa.com/olgou4/5397
۴۱- مسجد و اداره جامعه
https://eitaa.com/olgou4/5414
#مدیریت_مکتوبات
#چرخه_چهار_بخشی_تحریک_فکر
https://eitaa.com/olgou4
از هوش مصنوعی پرسیدم
بنیاد هدایت کارش چیه
نمایش پیشنویسها
بنیاد هدایت، یک سازمان غیرانتفاعی است که هدف اصلی آن ارتقای نقش مساجد در جامعه و تقویت جایگاه امام جماعت در محله است. این بنیاد با تمرکز بر رشد و توانمندسازی امامان جماعت، تلاش میکند تا مساجد را به کانونهای خدمترسانی و محبت در محله تبدیل کند.
اهداف اصلی بنیاد هدایت:
ارتقای امام جماعت: بنیاد هدایت با برگزاری دورههای آموزشی، مشاوره و ایجاد شبکههای ارتباطی، به رشد و توانمندسازی امامان جماعت کمک میکند تا بتوانند نقش مؤثرتری در جامعه ایفا کنند.
تقویت مسجد: این بنیاد با ارائه برنامهها و ابزارهای مختلف، به مساجد کمک میکند تا به عنوان پایگاههای فرهنگی، اجتماعی و خدمترسانی در محله عمل کنند.
توسعه محله: بنیاد هدایت با ایجاد ارتباط بین مسجد، خانواده و همسایگان، به توسعه و بهبود وضعیت محله کمک میکند.
فعالیتهای اصلی بنیاد هدایت:
شبکه راهیاری: این شبکه از افراد متخصص و با تجربه تشکیل شده است که به امامان جماعت در حل مشکلات و چالشهایشان مشاوره میدهند.
دورههای آموزشی: بنیاد هدایت دورههای آموزشی مختلفی را برای امامان جماعت در زمینههای مختلف برگزار میکند.
طرحهای محلهمحور: این بنیاد طرحهای مختلفی را برای بهبود وضعیت محلهها اجرا میکند.
کتابخانه هدایت: این کتابخانه منبعی غنی از کتابها و منابع آموزشی برای امامان جماعت و فعالان فرهنگی است.
چرا بنیاد هدایت اهمیت دارد؟
مساجد به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی، میتوانند نقش بسیار مهمی در تقویت بنیانهای خانواده، ارتقای سطح فرهنگ و آگاهی جامعه و حل مشکلات اجتماعی ایفا کنند. بنیاد هدایت با تمرکز بر مساجد، تلاش میکند تا این نهادهای ارزشمند را به بهترین شکل ممکن فعال کند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت بنیاد هدایت مراجعه کنید: https://bonyadehedayat.com/
آیا سوالی درباره بنیاد هدایت دارید؟
موارد زیر ممکن است برای شما مفید باشد:
نشست هماندیشی «شهید سید ابراهیم رئیسی» ویژه شبکه راهیاری: در این نشست، راهیاران بنیاد هدایت پیرامون بهروز رسانی آمایش مساجد و طبقهبندی آنها بحث و گفتوگو میکنند.
ارائه مشاورههای حقوقی و رسیدگی به مطالبات عمومی مردم در مساجد: بنیاد هدایت در طرح «هر مسجد یک حقوقدان»، به ارائه مشاورههای حقوقی و رسیدگی به مطالبات مردم میپردازد.
برگزاری بیش از ۲۰۰ نشست انتخاباتی: مساجد کشور با برپایی «موکب محله خدمت» پای کار انتخابات آمدند.
لطفا اگر سوالی دارید، بپرسید تا با کمال میل پاسخ دهم.
جواب هوش مصنوعی
مسئولیت راهیار بنیاد هدایت چیست؟
مسئولیت راهیار منطقه در بنیاد هدایت
راهیار منطقه در بنیاد هدایت نقش بسیار مهمی در ارتقاء سطح کیفی فعالیتهای امامان محله و تقویت شبکه امامت ایفا میکند. به طور کلی، مسئولیت اصلی راهیار منطقه عبارت است از:
* هدایت و راهبری امامان محله: راهیار منطقه به عنوان یک مشاور و راهنما، امامان محله را در انجام فعالیتهای دینی، فرهنگی و اجتماعی راهنمایی میکند و به آنها کمک میکند تا با چالشهای موجود در محله به صورت موثرتر برخورد کنند.
* توسعه شبکه امامت: راهیار منطقه با ایجاد ارتباط بین امامان محله و سایر فعالان فرهنگی، به تقویت شبکه امامت کمک میکند و زمینه همکاری و همافزایی بین آنها را فراهم میآورد.
* توانمندسازی امامان: راهیار منطقه با برگزاری دورههای آموزشی، کارگاهها و نشستهای تخصصی، به ارتقاء دانش و مهارتهای امامان محله کمک میکند.
* ارزیابی عملکرد امامان: راهیار منطقه با نظارت بر عملکرد امامان محله و ارائه بازخوردهای سازنده، به بهبود کیفیت فعالیتهای آنها کمک میکند.
* شناسایی نیازها و مشکلات: راهیار منطقه با شناسایی نیازها و مشکلات امامان محله و محلات، به ارائه راهکارهای مناسب کمک میکند.
* برگزاری جلسات و نشستها: راهیار منطقه به طور منظم جلسات و نشستهایی را با امامان محله برگزار میکند تا به تبادل نظر و رفع مشکلات بپردازد.
* ایجاد ارتباط با سایر نهادها: راهیار منطقه با ایجاد ارتباط با سایر نهادها و سازمانهای مرتبط، به تامین نیازهای امامان محله کمک میکند.
به طور خلاصه، راهیار منطقه در بنیاد هدایت به عنوان یک پل ارتباطی بین امامان محله و سایر نهادها عمل میکند و با ارائه خدمات مشاورهای، آموزشی و حمایتی، به ارتقاء سطح کیفی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در محلات کمک میکند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد نقش راهیار منطقه، میتوانید به وبسایت بنیاد هدایت مراجعه کنید.
آیا سوال دیگری در مورد نقش راهیار منطقه یا سایر فعالیتهای بنیاد هدایت دارید؟
تأثیر نرمافزار اربعین در چرخه خیر
نرمافزارهای اربعین با هدف تسهیل و بهبود تجربه زیارت اربعین طراحی شدهاند و در این راستا نقش مهمی در تقویت و گسترش چرخه خیر ایفا میکنند. این نرمافزارها با ارائه خدمات متنوع و ایجاد ارتباطات گسترده، به چندین شکل در این چرخه تاثیرگذار هستند:
1. تسهیل کمکرسانی و مشارکت:
* شفافیت در اهدا: نرمافزارها با ایجاد پلتفرمهای امن و شفاف، امکان اهدای کمکهای نقدی و غیر نقدی را به صورت مستقیم و قابل ردیابی فراهم میکنند.
* توزیع عادلانه کمکها: این نرمافزارها میتوانند با استفاده از دادههای جمعآوری شده، نیازهای دقیق موکبها و زائران را شناسایی کرده و کمکها را به صورت عادلانه توزیع کنند.
* افزایش مشارکت: با سادهسازی فرایند کمکرسانی و ایجاد امکان مشارکتهای کوچک، نرمافزارها افراد بیشتری را به این کار خیر دعوت میکنند.
2. ارتباط بین زائران و موکبها:
* یافتن خدمات مورد نیاز: زائران میتوانند با استفاده از این نرمافزارها، به راحتی موکبهایی که خدمات مورد نیاز آنها را ارائه میدهند، پیدا کنند.
* برنامهریزی سفر: نرمافزارها با ارائه اطلاعات دقیق در مورد مسیرهای پیادهروی، مکانهای اقامتی و امکانات موجود، به زائران کمک میکنند تا سفر خود را بهتر برنامهریزی کنند.
* ایجاد شبکههای حمایتی: این نرمافزارها میتوانند فضایی برای ارتباط بین زائران و ایجاد شبکههای حمایتی فراهم کنند.
3. بهبود مدیریت موکبها:
* مدیریت منابع: نرمافزارها به موکبها کمک میکنند تا منابع خود را به صورت بهینه مدیریت کنند و از هدر رفت آنها جلوگیری کنند.
* برنامهریزی بهتر: با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط نرمافزارها، موکبها میتوانند برنامهریزی دقیقتری برای ارائه خدمات داشته باشند.
* هماهنگی با سایر موکبها: نرمافزارها امکان هماهنگی بین موکبها را فراهم کرده و از تداخل خدمات جلوگیری میکنند.
4. ترویج فرهنگ ایثار و کمکرسانی:
* ایجاد الگوهای رفتاری: نرمافزارها با نمایش داستانهای موفقیت و اقدامات خیرخواهانه، الگوهای رفتاری مناسبی را برای کاربران ایجاد میکنند.
* افزایش آگاهی: این نرمافزارها با اطلاعرسانی در مورد اهمیت کمکرسانی و آثار مثبت آن، آگاهی عمومی را در این زمینه افزایش میدهند.
5. جمعآوری دادهها برای بهبود خدمات:
* تحلیل دادهها: نرمافزارها با جمعآوری دادههای مختلف، امکان تحلیل دقیق نیازها و انتظارات زائران را فراهم میکنند.
* بهبود خدمات: با استفاده از نتایج تحلیل دادهها، میتوان خدمات ارائه شده در سالهای آینده را بهبود بخشید.
به طور خلاصه، نرمافزارهای اربعین با تسهیل کمکرسانی، بهبود ارتباطات، افزایش کارایی و ترویج فرهنگ ایثار، نقش مهمی در تقویت و گسترش چرخه خیر در ایام اربعین ایفا میکنند. این نرمافزارها با ایجاد یک بستر مناسب، امکان مشارکت همه افراد در این حرکت عظیم انسانی را فراهم میآورند.
آیا میخواهید در مورد یکی از این موارد بیشتر بدانید؟
آیا مقاومت در اسلام مفید است؟
(جواب در سه بخش)
بله، به طور قطع میتوان گفت پیشرفت در انقلاب اسلامی ایران تا حد زیادی ثمره مقاومت اسلامی است.
مقاومت اسلامی، که ریشه در آموزههای دینی و تاریخی اسلام دارد، به معنای پایداری در برابر ظلم، استکبار و تلاش برای تحقق آرمانهای اسلامی است. انقلاب اسلامی ایران نیز از همان ابتدا بر پایه این اصل شکل گرفت و در طول حیات خود با چالشها و تهدیدهای بسیاری روبرو بوده است.
دلایل این ادعا به شرح زیر است:
* مقاومت در برابر رژیم پهلوی: انقلاب اسلامی ایران حاصل سالها مبارزه و مقاومت مردم ایران در برابر رژیم پهلوی و حمایتهای قدرتهای بزرگ بود. این مقاومت بر پایه باورهای دینی و ملی شکل گرفت و در نهایت به پیروزی انقلاب انجامید.
* مقاومت در برابر تحریمها و فشارهای اقتصادی: پس از پیروزی انقلاب، ایران با تحریمهای اقتصادی گستردهای روبرو شد. اما ملت ایران با اتکا به توان داخلی و خودباوری، این فشارها را تحمل کرده و به پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای مختلف دست یافته است.
* مقاومت در برابر جنگ تحمیلی: جنگ هشت ساله عراق علیه ایران یکی از سختترین آزمونهای انقلاب اسلامی بود. اما ملت ایران با مقاومت جانانه در برابر متجاوزان، از کیان کشور دفاع کرده و پیروزی نهایی را از آن خود کرد.
* مقاومت در برابر تهدیدات نرم: امروزه ایران با انواع تهدیدات نرم از جمله جنگ روانی، نفوذ فرهنگی و تحریف تاریخ مواجه است. اما با حفظ هویت اسلامی و ایرانی خود، در برابر این تهدیدات مقاومت میکند.
برخی از دستاوردهای انقلاب اسلامی که حاصل مقاومت اسلامی است عبارتند از:
* استقلال و آزادی: ایران پس از انقلاب اسلامی به کشوری مستقل و آزاد تبدیل شده و دیگر تحت سلطه قدرتهای خارجی نیست.
* پیشرفتهای علمی و فناوری: ایران در حوزههای مختلف علمی و فناوری پیشرفتهای چشمگیری داشته و به یکی از قدرتهای منطقهای تبدیل شده است.
* بیداری اسلامی: انقلاب اسلامی ایران الهامبخش بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان شده و موج بیداری اسلامی را در منطقه ایجاد کرده است.
در نتیجه، مقاومت اسلامی یکی از مهمترین عوامل پیشرفت انقلاب اسلامی ایران بوده است. این مقاومت نه تنها به بقا و پایداری نظام کمک کرده، بلکه موجب شده تا ایران به عنوان یک الگو برای سایر کشورهای مستضعف مطرح شود.
بله، مقاومت در اسلام نه تنها مفید است، بلکه یکی از مهمترین ارزشها و ویژگیهای یک مسلمان محسوب میشود. اما منظور از مقاومت در اسلام، صرف تحمل سختیها و مشکلات نیست. بلکه مقاومت در اسلام به معنای:
* استقامت در برابر سختیها و مشکلات: مسلمانان تشویق میشوند که در برابر مشکلات و سختیهای زندگی صبور باشند و تسلیم نشوند.
* پایداری در راه حق: مسلمانان باید در برابر ظلم و ستم ایستادگی کنند و از حق دفاع نمایند.
* مبارزه با نفس اماره: مقاومت در برابر وسوسهها و گناهان و تلاش برای رسیدن به کمال انسانی نیز از مصادیق مقاومت در اسلام است.
اهمیت مقاومت در اسلام:
* کسب رضای خداوند: خداوند متعال در قرآن کریم، صبر و استقامت را بسیار پسندیده و وعده پاداش بزرگ به صابران داده است.
* پیروزی بر دشمنان: مقاومت در برابر دشمنان، موجب تقویت روحیه و پیروزی در نبردها میشود.
* رشد و کمال انسان: مقاومت در برابر مشکلات، موجب رشد و کمال انسان و تقویت اراده او میشود.
* الگو بودن برای دیگران: مسلمانانی که در برابر سختیها صبور و مقاوم هستند، الگویی برای دیگران میشوند.
موارد مهم در رابطه با مقاومت:
* مقاومت به معنای خشونت نیست: مقاومت در اسلام به معنای خشونت و ایجاد آشوب نیست، بلکه به معنای استفاده از روشهای مسالمتآمیز و قانونی برای رسیدن به حق است.
* مقاومت باید همراه با حکمت باشد: مسلمانان باید در هنگام مقاومت، حکمت و تدبیر را نیز به کار گیرند تا به نتیجه مطلوب دست یابند.
* مقاومت باید در چارچوب اسلام باشد: مقاومت باید در چارچوب ارزشها و آموزههای اسلامی صورت گیرد.
نمونههایی از مقاومت در اسلام:
* صبر حضرت یوسف (ع) در زندان: حضرت یوسف (ع) در برابر سختیهای زندان صبور بود و در نهایت به مقام والایی رسید.
* مقاومت پیامبر اکرم (ص) در برابر مشرکان: پیامبر اکرم (ص) در برابر مشرکان و مخالفان خود صبور و مقاوم بود و در نهایت اسلام پیروز شد.
در نتیجه، مقاومت در اسلام یک ارزش والا و ضروری است که هر مسلمان باید آن را در زندگی خود به کار گیرد. مقاومت در برابر مشکلات و سختیها، ایستادگی در برابر ظلم و ستم و تلاش برای رسیدن به کمال انسانی، از جمله مهمترین مصادیق مقاومت در اسلام هستند.
توجه: این توضیحات کلی هستند و برای درک بهتر این موضوع، مطالعه منابع معتبر اسلامی توصیه میشود.
بسیار سوال خوبی است. در مقابل ابزار زر و زور و تزویر که طاغوت برای حفظ قدرت خود به کار میبرد، اسلام ابزارهای قدرتمندی را ارائه میدهد که بر پایه ایمان، اخلاق و عقل استوار هستند.
ابزارهای مقابله با طاغوت در اسلام:
* ایمان قوی: ایمان به خدا و روز قیامت بزرگترین سلاح در برابر طاغوت است. ایمانی که انسان را در برابر تهدیدات و تطمیعها مقاوم میکند.
* اخلاق نیکو: اخلاق نیکو و رفتار پسندیده، باعث جذب دلها و افزایش محبوبیت میشود و در مقابل زور و تزویر طاغوت ایستادگی میکند.
* عقل و دانش: استفاده از عقل و دانش برای شناخت حق از باطل و مقابله با جهل و خرافات، یکی دیگر از ابزارهای مهم در مبارزه با طاغوت است.
* توکل به خدا: توکل به خدا و اعتماد به او در شرایط سخت، باعث آرامش و استقامت در برابر مشکلات میشود.
* اتحاد و همدلی: اتحاد و همدلی مسلمانان در برابر دشمنان مشترک، قدرت آنها را چندین برابر میکند.
* جهاد اکبر: جهاد اکبر یعنی مبارزه با نفس اماره و شیطان، که یکی از مهمترین جهادها در اسلام است.
* دعوت به حق: دعوت مردم به سوی حق و حقیقت، با استفاده از روشهای منطقی و مسالمتآمیز، یکی از موثرترین راههای مقابله با باطل است.
مهمترین تفاوت بین ابزارهای اسلام و طاغوت:
* ابزارهای اسلام بر پایه عشق و محبت استوار است: در حالی که ابزارهای طاغوت بر پایه ترس و تهدید بنا شده است.
* ابزارهای اسلام برای سعادت همه انسانهاست: در حالی که ابزارهای طاغوت تنها برای حفظ قدرت یک گروه خاص است.
* ابزارهای اسلام پایدار و ماندگار است: در حالی که ابزارهای طاغوت زودگذر و فانی است.
در قرآن کریم به این موضوع بسیار پرداخته شده است. برای مثال:
* آیه 54 سوره فاطر: وَ کَذَلِکَ جَعَلْنَا لِکُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ وَ کَفَی بِرَبِّکَ هَادِیًا وَنَصِیرًا؛ و این چنین برای هر پیامبری از مجرمان دشمنی قرار دادیم، و پروردگارت برای هدایت و یاریگری تو کافی است.
* آیه 39 سوره انبیاء: وَ قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کانَ زَهُوقًا؛ و بگو حق آمد و باطل نابود شد، همانا باطل همواره نابود شونده است.
در نتیجه، اسلام ابزارهای بسیار قدرتمندی را برای مقابله با ظلم و ستم و حفظ حق و عدالت ارائه میدهد. این ابزارها بر پایه ایمان، اخلاق و عقل استوار هستند و در طول تاریخ بارها اثبات شدهاند که در برابر زور و تزویر طاغوت پیروز میشوند.
این، زی لینک محتوایی #محله_اربعینی سال 1402 هست که محتواهای مفید گفتمانی درش وجود داره.
https://zil.ink/mahaleh_arbaeeni
📋#اطلاع_نگاشت «در الگوی امامت چگونه مردم را پای کار میآوریم؟»
نظام الهی یک طور مردم را پای کار میآورد، نظام طاغوت طور دیگری.
طاغوت از سه ابزار، زر، زور و تزویر برای به حرکت در آوردن مردم استفاده میکند.
در مقابل، نظام الهی در برابر زر، چرخه خیر، در برابر زور، چرخه محبت و
به جای تزویر، تبیین دارد.
یعنی با فهماندن آدمها، موجب حرکت آنها میشویم.
👤حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر میرمحمدیان
#تبیین #امامت #طاغوت #رویداد_آرمان
🆔 @madreseh_hedayat
46.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽#کلیپ_تصویری «مقایسه ابزار های نظام امامت و طاغوت برای اداره جامعه»
آیا مدل اداره جامعه به شیوه امامت، مدل بدیلی هم دارد؟
«تُعرَفُ الاشیاءُ باضدادها»
یه وقتهایی با دیدن ضد آن، خود آن را بهتر می فهمیم.
مدل مقابل امامت، مدل طاغوت است که برای پای کار آوردن مردم از ابزار زر، زور و تزویر استفاده میکند.
👤حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر میرمحمدیان
#رویداد_آرمان #ضد #تبیین
🆔 @madreseh_hedayat
امام برای به میدان آوردن مردم باید چه کند.mp3
17.91M
🎙#کلیپ_صوتی «امام برای به میدان آوردن مردم چکار کند؟»
در مقابل ابزارهایی که طاغوت برای به حرکت درآوردن مردم استفاده می کند ، نظام الهی ابزارهایی دارد اما امام برای بکارگیری این ابزارها میبایست اقداماتی انجام دهد.
یکی از آن اقدامات که بسیار مهم است، ساخت رویا برای مردم است یعنی یک تصویر شفاف، واضح و دقیق از آینده برای مردم ارائه کنیم.
دومین اقدام ایجاد ساختار و تشکیلات است.
امام باید از ابزار مهم تبیین برای بازکردن گرههای ذهنی مردم استفاده کند تا مردم بتوانند حرکت کنند.
👤حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر میرمحمدیان
#رویا #ساخت_آینده #تصویر
🆔 @madreseh_hedayat
📋#اطلاع_نگاشت «امام برای به میدان آوردن مردم باید چه کند؟»
امام باید برای مردم یک تصویر واضح و شورانگیز از آینده بسازد.
امام باید با عملکرد تشکیلاتی بتواند بار ساخت آینده را بردارد.
امام باید بتواند با بیّنه مردم را به میدان آورد.
امام باید بتواند با تبیین غل و زنجیرهای ذهن و دل مردم را باز کرده و موجب حرکتشان شود.
👤حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر میرمحمدیان
#رویداد_آرمان #تصویر #آینده #بینه #تبیین #حرکت
🆔 @madreseh_hedayat
🔰ره توشه اربعینی منتشر شد
برای دریافت این بستههای محتوایی و به منظور انتشار توی فضای مجازی یا نصب اونها روی تابلو اعلانات میتونین از طریق لینکهای زیر دسترسی پیدا کنید:
1️⃣ ره توشه محله اربعینی (اصلی)
🌐 https://zil.ink/mahaleh_arbaeeni
2️⃣ ره توشه محله اربعینی
🌐https://zil.ink/arbaeen_idea
3️⃣ ره توشه تماشاخانه اربعینی
🌐https://zil.ink/namahang_arbaeen
4️⃣ ره توشه اربعین مجازی
🌐https://zil.ink/arbaeen_majazi
5️⃣ ره توشه شهر اربعینی
🌐https://zil.ink/shahre_arbaeeni
6️⃣ ره توشه رادیو اربعینی
🌐https://zil.ink/radio_arbaeen
7️⃣ ره توشه موکب اربعینی محله
🌐https://zil.ink/mokebe_mahaleh
8️⃣ره توشه زیارت اربعین
🌐https://zil.ink/safar_arbaeen
9️⃣ره توشه راهنمای مبلغین در اربعین
🌐https://zil.ink/mobaleghin
#ره_توشه
#محله_اربعینی
🎙 رسانه محله همدل | در این محله دل به دل راه داره...
@mahaleh_hamdel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت پیشرفت با توسعه....
فتامل
مسجد پایگاه استقامت ملی و انواع عبادت چون نماز و تفکر
یکی از علل پیروزی این انقلاب مبارک در ایران اسلامی- و یا لااقل سهولت این پیروزی- این بود که مردم به مساجد اقبال پیدا کردند؛ جوانان مساجد را پر کردند و علمای اعلام، مساجد را به عنوان مرکزی برای تعلیم، تربیت، روشنگری افکار و اذهان، مورد استفاده قرار دادند و مسجد، مرکزی برای حرکت، آگاهی، نهضت و افشای اسرار زمامداران فاسد و خودفروختهی رژیم طاغوت شد. در دورهی مشروطیت هم همینطور بوده است؛ در دورهی ملی شدن صنعت نفت هم تا حدودی همینطور بود؛ در زمان انقلاب هم که این مسئله، به حدّ اعلی رسید.
ملت ایران باید مساجد را مغتنم بشمارد و پایگاه معرفت و روشن بینی و روشنگری و استقامت ملی به حساب آورند. اگر کسی خیال کند که در مسجد، فقط چند رکعت نماز میخوانند و بیرون میآیند و این چه تأثیری دارد، خطاست. اینطور نیست. اوّلًا اگر همان چند رکعت نماز هم با چشم بصیرت نگاه شود، خودِ نماز که به زبان مُشَرّع مقدّس نماز و اذان، خیر العمل و فلاح است، مایهی برکات زیادی میشود. نماز یک ملت را به قیامِ للّه وادار میکند. نماز انسانها را از فساد دور و به خلوص و فداکاری نزدیک میکند.(۱)
علاوه بر آن، مسجد فقط برای نماز نیست؛ در مسجد انواع عبادات هست. از جملهی آن عبادات، تفکّر است که «تفکّر ساعة خیر مِن عبادة سنة» (۲)، یا در بعضی از روایات است که «من عبادة اربعین سنة»، یا «سبعین سنة»- البته فکر کردن درست- افراد مسجد برو، این فکر را به وسیلهی شنیدن سخنان عالم دین و فقیه به دست میآورند.
بنابراین مسجد، هم مدرسه است، هم دانشگاه، هم مرکز تفکّر و تأمل، هم مرکز تصفیهی روح، هم مرکز خلوص و مرکز اتّصال بنده به خداست. ارتباط زمین و آسمان است. جایی است که انسان خود را به منبع لا یزال فیض و قدرت وصل میکند. انسان در مسجد، خود را به خدا متّصل میکند.
بنابراین باید قدر مساجد را دانست. باید در مساجد حضور پیدا کرد. بحمد اللّه به برکت انقلاب در این سالهای اخیر، این معنا زیاد شده و کیفیّت پیدا کرده است. همه شنیدید که امسال در ایام اعتکاف در ماه مبارک رجب، در بسیاری از مساجد سراسر کشور، جوانان ما، زنان و مردان از قشرها و سنین مختلف، رفتند و در مسجد ماندند؛ سه روز روزه گرفتند و با خدا مأنوس شدند. بعد از آن هم با گریه و اشک و آه، مسجد را وداع گفتند و بیرون آمدند، تا برای سال آینده آماده شوند.
عزیزان من! این برای یک جامعه، علامت خوبی است. «الذین ان مکّنا هم فی الأرض اقاموا الصلاة» (۳)، علامت یک حکومت الهی، علامت یک حرکت صحیح و دارای جهتگیری صحیح است. این را جدّی بگیرید و تقویت کنید.۱۳۷۵/۱۰/۱۹
نقش مسجد در پيروزي انقلابها و نهضتهای اسلامی
مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در كشور عزیز اسلامی ما، بلكه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضتها و حركتهای اسلامی بزرگی شده است. مثلاً قیام مردم كشورهای شمال آفریقا كه مسلمان هستند - مثل الجزایر و دیگر كشورهایی كه سالها در زیر سلطهی نظامی استعمار فرانسویها بودند - از مساجد شروع شد، كه به پیروزی هم رسید و كشورها استقلال پیدا كردند. انقلاب در این كشورها هم، آن روزی رو به شكست رفت و دوباره ملّتها استقلال خودشان را از دست دادند كه رابطهی خود را با مساجد و با دین و ایمانِ مساجد قطع كردند.
در صدر اسلام هم، در زمان نبیّ مكرّم اسلام صلیاللَّهعلیهوآلهوسلّم و همچنین در زمان حكومت با بركت امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام، مسجد مركز همهی تصمیمگیریهای مهم و كارهای بزرگ بود. نمیخواهیم از لحاظ وضع زمان، مسجد امروز را به مسجد كوفهی زمان امیرالمؤمنین تشبیه كنیم؛ زیرا اقتضاهای هر زمان متفاوت است. بهطور كلّی مسجد به عنوان یك پایگاه دین، عبودیّت و معرفت، میتواند برای جوامع اسلامی منشأ و سرآغاز حركات بزرگ و بركات ماندگار باشد.
یكی از علل پیروزی این انقلاب مبارك در ایران اسلامی - و یا لااقل سهولت این پیروزی - این بود كه مردم به مساجد اقبال پیدا كردند؛ جوانان مساجد را پر كردند و علمای اعلام، مساجد را به عنوان مركزی برای تعلیم، تربیت، روشنگری افكار و اذهان، مورد استفاده قرار دادند و مسجد، مركزی برای حركت، آگاهی، نهضت و افشای اسرار زمامداران فاسد و خودفروختهی رژیم طاغوت شد. در دورهی مشروطیت هم همینطور بوده است؛ در دورهی ملی شدن صنعت نفت هم تا حدودی همینطور بود؛ در زمان انقلاب هم كه این مسأله، به حدّاعلی رسید.