♨️ چت جی پی تی؛ و ضرورت تدوین «الگوی مواجهه اخلاقی با فناوری های نوین»
✍️حسینعلی رحمتی
در آدرس زیر مطالعه کنید:
https://eitaa.com/harahmati/453
♨️ چت جی پی تی؛ و ضرورت تدوین «الگوی مواجهه اخلاقی با فناوری های نوین»
✍️حسینعلی رحمتی
🔻الف) دنیای امروز عرصه حضور روزافزون و رقابتی فناوری های اطلاعات و ارتباطات است. نزدیک ترین مثال آن همین «چت جی پی تی» است که هنوز از راه نرسیده، گوگل چتبات Bard را ارایه کرد، یا موتور جست و جوگر Bing خود را به آن مجهز نمود. بررسی سیر صعودی تولید و توزیع این فناوری در چند دهه گذشته نشان گر آن است که این فرایند سرِ ایستادن ندارد، و حتی در آینده، به دلایلی که در جای خود باید بررسی شود، با شدت و قوت بیشتری ادامه خواهد یافت. بدیهی است که ورود هر فناوری به همراه خود مجموعه ای از مسائل، موضوعات و دغدغه های اخلاقی را به دنبال دارد که باید به آنها هم توجه شود.
🔻ب)در دنیای شبکه مند شده، کشور ما هم از جامعه جهانی جدا نیست و تجربه های گذشته نشان داده که شهروندان به هر صورت، زود یا دیر و کم یا زیاد، سراغ این فناوری ها خواهد رفت. از این رو همه افراد و نهادهای مرتبط با اخلاق و / یا فناوری در کشورمان باید برای مواجهه با این فناوری ها الگویی را تعریف کنند تا با آمدن هر فناوری جدید، هم جامعه هم نهادهای حاکمیتی و غیر حاکمیتی تکلیف خود را بدانند و بتوانند با آن مواجهه معقول و منطقی داشته باشند. همان طور که در موارد دیگر، مانند وقوع سیل و زلزله، هم اگر سیاست ها و برنامه های کلان و وظایف هر شهروند و نهادی از قبل مشخص شده و آموزش های لازم داده شده باشد میزان ضرر و زیان به کمترین حد خود می رسد.
🔻ج) طراحی «الگوی مواجهه اخلاقی» یا «الگوی اخلاقی مواجهه» با فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطاتی البته نیازمند هم اندیشی، هم دلی و همراهی نهادهای مدیریتی و سیاستگذار با اندیشوران جامعه است، ولی در این جا به طور مختصر به چند نکته اشاره می شود. امید که فتح بابی باشد برای جدی گرفتن طراحی این الگو از یک طرف، وتوجه به نکته هایی که در این طراحی باید مد نظر قرار گیرد، از سوی دیگر.
این الگو باید ناظر به موارد زیر باشد:
🔘 1. استفاده از مزیت ها و ظرفیت های فناوری های جدید:
مثلا همین «چت جی پی تی» برای پیشبرد دانش، تحلیل اطلاعات، تسریع و تقویت کارهای پژوهشی، دستیاری متخصصان رشته هایی چون پزشکی، ارایه مشاوره به افراد در زمینه های مختلف، جست وجوی هوشمند و مفیدتر در فضای مجازی و موارد دیگری که در آینده مشخص خواهد شد کاربرد دارد. بی توجهی به این گونه مزایا و نگاه یک سر بدبینانه و سلبی به این فناوری ها موجب محروم شدن جامعه از آنها می شود.
🔘2. در امان ماندن از چالش های اخلاقی این فناوری ها:
هر فناوری از نظر اخلاقی کارکردی دوگانه دارد. از این رو در مواجهه با آن، خوش بینی افراطی و بی توجهی به کژکارکردهای آن به همان اندازه نادرست است که بدبینی افراطی. مثلا «چت جی پی تی» می تواند به ابزاری برای تقلب در پژوهش های علمی، ارایه مشاوره غلط و متضرر کردن مخاطبان، و نقض حریم خصوصی افراد تبدیل شود. بنابراین، در طراحی الگوی مواجهه با فناوری های جدید باید برای حفاظت جامعه از ین بی اخلاقی هم چاره اندیشی شود.
🔘3. تفکیک وظایف مرتبطان:
درباره هر فناوری مجموعه ای از افراد و نهادهای جامعه، از کاربران عادی گرفته تا سازندگان نرم افزار و سخت افزار، عاملین فروش و خدمات، مدیران سایت ها و کانال ها و گروه ها، قوای سه گانه و نهادهای فراقوه ای از قبیل شورای عالی فضای مجازی درگیر و دخیل هستند و بدون همراهی و همدلی آنها استفاده درست از فناوری ها به نتیجه لازم نمی رسد. از این رو در طراحی الگوی مواجهه بایستی نقش و وظایف هر یک از آنها مشخص شود. بی توجهی به این مسئله موجب ناهماهنگی در عرصه عمل می شود که خود مشکلات دیگری را به دنبال دارد.
🔘4. اقبال و اعتمادِ جامعه هدف:
افراد و نهادهایی که در صدد طراحی الگوی مواجهه با فناوری های جدید هستند از همان ابتدا بایستی به طور جدی این مسئله را مدنظر قرار دهند. توجه به کارکردهای مثبت، در نظر گرفته خیر عمومی جامعه، مشارکت دادن نخبگان در فرایند طراحی و تبلیغ الگو، و اطلاع رسانی شفاف و مداوم از جمله کارهایی است که می تواند زمینه این اقبال و اعتماد را فراهم کند.
🔻پ. ن:
آنچه گفته شد صرفا در حد «طرح بحث» بود. از این رو، نگارنده از همه اندیشوران دغدغه مند اخلاق و فناوری تقاضا دارد به این موضوع ورود کرده و با ارایه نظرات خود به شکل گیری الگوی پیش گفته یاری رسانند.
بهمن 1401
🔸 @harahmati
🔴 فلسفه و فناوریهای همگرا
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔺پیشرفتهای صنعتی و هوش مصنوعی و تولید رباتها و ماشینهای هوشمند که به زودی در هر کوی و برزنی شاهد حضور گسترده و فعال آنها خواهیم بود، اجازه تأملات آرام و اشتغال فیلسوفان را به مباحث انتزاعی محض نمیدهد. همانطور که اجازه فتاوای غیردقیق و نامطمئن را هم به فقیهان نمیدهند.
فناوریهای هوش مصنوعی از فیلسوفان و فقیهان و اخلاقیان میخواهند با سرعت و قاطعیت درباره موضوعات مختلف مربوط به اراده و شخصیت انسان تصمیم بگیرند والا حرکت سرسامآور ماشین صنعت، همواره شتابنده و فزاینده است و هرگز نه تنها متوقف نمیشود؛ بلکه سرعت آن «یکنواخت» نیز نخواهد بود؛ بلکه دائماً «پیشرونده» و «شتابنده» است.
🔺تولید ماشینهای هوشمند از عالمان علوم انسانی میخواهد با سرعت و دقت و اطمینان دیدگاه خود را درباره اراده و انتخاب و تصمیمگیری در بزنگاهها مشخص کنند؛ برنامه را به ماشین بدهند. باید برای یک ماشین هوشمند مشخص کنند که فیالمثل در دو راهیِ زیر گرفتن انسانی بیگناه یا برخورد با وسیله نقلیهای دیگر و کشته شدن سرنشین ماشین، اخلاقیترین مسیر را مشخص کند؟
🔺دنیای جدید دنیای بیحوصله و عجولی است. به فیلسوفان اجازه نمیدهد که هزاران سال درباره مقوله «اراده آزاد» و نحوه مواجهه با دوراهیها و معضلات اخلاقی گفتگو کنند و بر سر و کله همدیگر بزنند و شادمانه بگویند که اقتضای بحث فلسفی درباره اراده و اختیار چنین است که «رگرگ است این آب شیرین آب شور/ در خلایق میرود تا نفخ صور». در دنیای فناوریهای نوین، نفخ صور این نظرات همین الان است.
—————————
🌐 @ainews_ir
♦️@harahmati
#معرفی_مقاله
«کارکردهاي اخلاقي هوش مصنوعي براي افزايش ميزان کار مفيد ومعنادار کارمندان»
نوشته سارا بنکينز و پاول فورموسا،
مجله اخلاق تجارت، فوريه 2023.
Bankins, S., Formosa, P. The Ethical Implications of Artificial Intelligence (AI) For Meaningful Work. J Bus Ethics (2023).
نويسندگان بااشاره به اهميت اخلاقي افزايش ميزان #کارمفيد در محل هاي کار، چرايي و چگونگي استفاده از #هوش_مصنوعي براي رسيدن به اين هدف را تبيين مي کنند.
مقصود از کار مفيدکاري است که جذاب، متنوع، براساس مهارت، مفید براي ديگران، و از روي ميل و رغبت انتخاب شده باشد.
متن مقاله در آدرس زیر:
https://doi.org/10.1007/s10551-023-05339-7
♦️@harahmai
✅«لینکدین نوشتن «مقالات مشارکتی» با #هوش_مصنوعی را ممکن کرد» (دیجیاتو)
💢چند سوال: از نظر اخلاقی:
1.انسان #نویسنده_مسوول محسوب می شود یا ربات؟
2.جایگاه #اخلاق_پژوهش در اینگونه مقالات مشترک کجاست؟
3.درست است که مزایای اینگونه مقالات علمی به انسان تعلق گیرد؟
4.اصلا ربات را می شود #فاعل_اخلاقی محسوب کرد؟
@harahmati
💢 فیلم کامل نشست علمی
«چرا باید پروژه مطالعاتی داشته باشیم؟ بررسی موردی اخلاق فناوری اطلاعات»
✍️ارایه کننده: حسینعلی رحمتی
در مدرسه تخصصی اخلاق پژوهی روشمند (به همت انجمن علمی دانشجویی دانشگاه معارف و شهید بهشتی) ۴ اسفند 1401
🔘 پروژه مطالعاتی با پروژه فکری چه تفاوتی دارد؟
🔘چرا باید پروژه مطالعاتی داشته باشم؟
🔘چالش های فراروی یک پروژه مطالعاتی چیست؟
🔘به عنوان یک طلبه، دانشجو یا استاد نسبت به «پروژه مطالعاتی ام» چه وظایفی دارم؟
🔻برای مشاهده فیلم این نشست کلیک کنید👇
https://sky.webinaronline.ir/playback/presentation/2.3/c4d70c808cd35410e63862c8ffaf846b242b5845-1677154537703
May 11
هدایت شده از مرکز تحقیقات حکمرانی هوشمند
🔸 سلسله نشست های اندیشه ورزی مرکز نوآوری حکمرانی هوشمند
🔴 موضوع: هوش مصنوعی و سبک زندگی
🔹 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی جعفر زاده
📆 زمان: شنبه ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۶
🏢 مکان: دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده کامپیوتر، ط۳، سالن جلسات
—————————
💠 مرکز نوآوری حکمرانی هوشمند دانشگاه علم و صنعت ایران
🌐 @smartgoviust
🌺 انتظار مسوولیت پذیر؛ انتظار مسوولیت گریز
✍️حسینعلی رحمتی
🔻یکی از چالش های فراروی گفتمان مهدویت در دنیای امروز، شکل گیری یا گسترش انتظار منفعلانه یا مسوولیت گریزانه است؛ که اندیشمندان و دلسوزان و مدافعان فرهنگ مهدویت و انتظار بایستی ضمن نقد آن، انتظار مطلوب و منتظر واقعی را از منظر تفکر شیعی معرفی نمایند تا هم از دین و هم از مسئله مهدویت رفع اتهام شود.
🔻 یکی از چیزهایی که مستمسک منتقدان قرار می گیرد تبیین نادرستی است که برخی از ما از مسئله انتظار فرج ارائه می کنیم به گونه ای که گویی قرار است ما هیچ تلاشی برای رشد و پیشرفت همه جانبه نداشته باشیم و همه مسوولیت ها و تعهدات انسانی و دینی خود را به امید ظهور امام مهدی(ع) رها نماییم تا ایشان ظهور کنند و همه مسائل حل شود. روشن است که چنین دیدگاهی هم با روح فرهنگ اسلامی و شیعی سازگار نیست هم با سیره و سنت نبی گرامی اسلام(ص) و خاندان وی.
🔻 اسلام دین مسوولیت است و قرار نیست وجود پیشوایان دینی موجب مسوولیت گریزی و انفعال افراد شود. اتفاقا وجود امام برای تبیین هر چه بهتر مسوولیت ها است. در نگرش اسلامی هر کس به سهم خود و میزان وُسع و توانی که دارد مسوول است و مورد مواخذه قرار می گیرد. انتظار مورد دفاع در فرهنگ اسلامی انتظاری است که انسان را مسوول و متعهد و پر تلاش ولی امیدوار تربیت می کند. انتظاری است که به شخص اطمینان می دهد جهت کلی حرکت تاریخ در نهایت به سوی خیر و فلاح و رستگاری و شکوفا شدن استعدادهای انسان است.
نگارش: 1391
بازنشر: 1401
@harahmati
♨️ استارلینک، اخلاقِ فیلترینگ، و فرضِ «بدترین حالتِ ممکن»
✍️حسینعلی رحمتی
👉🏾https://eitaa.com/harahmati/467
♨️ استارلینک، اخلاقِ فیلترینگ، و فرضِ «بدترین حالتِ ممکن»
✍️حسینعلی رحمتی
🔻آقای امیر عبدالهیان، وزیر امورخارجه کشورمان، اعلام کرد استارلینک «فعالیت های غیرقانونی» خود را در قلمرو جمهوری اسلامی ایران شروع کرده است (سایت ایرنا، 9 اسفند 1401، کد خبر: 85043304). درکنار آن، اخیرا ماهواره های نسل دوم استارلینک در مدار زمین قرار گرفته و برخی گوشی های تلفن همراه هم به فناوری جدید «کوالکام» Qualcomm مجهز شده و زمینه استفاده از این ماهواره ها بدون نیاز به دیش و رسیور را فراهم کرده اند (سایت خبرآنلاین، 10 اسفند 1401، کد خبر 1737327).
🔻امکان دور زدن «فیلترینگ» توسط استارلینک تقریبا مهم ترین نکته ای بود که از نخستین روزها در فضای عمومی کشور ما مطرح شد. از این رو اینک که برخی مسوولان هم دسترسی بعضی شهروندان به این فناوری را تایید کرده اند لازم است نسبت «فیلترینگ و اخلاق» به طور جدی تری مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که یکی از اهداف اِعمال فیلترینگ در ایران (و دیگر کشورها) ممانعت از فعالیت های غیراخلاقی و عدم دسترسی کاربران به محتوای نامناسب در این فضاست. اما فراگیر شدن فناوری هایی چون استارلینک رسیدن به این هدف را با چالش جدی مواجه می کند. از این رو از هم اکنون بایستی این وضعیت جدید مورد بررسی قرار گیرد.
آنچه گفته می شود گرچه به بهانه استارلینک است ولی به واقع درباره هرگونه فناوری یا روشی چون استفاده از فیلترشکن و وی پی ان و پروکسی است که امکان دسترسی بدون فیلتر شهروندان به فضای مجازی را فراهم می کند. همچنین مطالبی که مطرح می شود از منظر بحث اخلاق، و بیشتر ناظر به وظایف اخلاق پژوهان فناوری اطلاعات است، و بررسی آن از منظر سیاسی، حقوقی، امنیتی و مانند آن از بحث حاضر بیرون است.
🔻یادداشت حاضر با نگاهی آینده پژوهانه مدعی آن است که اگر روند تولید و توسعه فناوری هایی چون استارلینک به همین ترتیب پیش برود، «محتمل ترین» سناریو آن است که ما در آینده ای دور یا نزدیک با یک «اینترنت فیلترناپذیر» مواجه خواهیم شد. از این رو، اخلاق پژوهان و دیگر مراکز و نهادهای مرتبط با فضای مجازی بایستی از هم اکنون وقوع چنین وضعیتی را «مفروض» بگیرند و تلاش های علمی و عملی خود را براساس آن برنامه ریزی کنند. مزیت این کار، آماده شدن برای بدترین (و تا اندازه ای، محتمل ترین) وضعیتِ ممکن، اندیشیدن تمهیدات لازم، و عدم غافلگیری است. در آموزه های دینی ما هم نسبت به این گونه آماده بودن ها تاکید شده است. به عنوان نمونه، امام علی (ع) می فرماید: انسان زمان شناس خود را برای مواجهه با تحولات آماده می کند («إنَّ مَن عَرَفَ الأيّامَ لم يَغفُلْ عنِ الاستِعدادِ» (كافي، 15/72).) و از وقوع حوادث غافل گیر نمی شود («أعرَفُ النّاسِ بِالزَّمانِ مَن لَم يَتَعَجَّب مِن أحداثِهِ» (غررالحکم: 2/449).
🔻جدای از فناوری هایی چون استارلینک، موارد دیگری هم وجود دارد که احتمال وقوع «اینترنتِ بدونِ فیلترینگ» را تقویت می کند، که از آن جمله می توان به کثرت استفاده از فیلترشکن و «وی پی ان» اشاره کرد؛ به گونه ای که هم اکنون شاهد حضور پرتعداد بسیاری از شهروندان در شبکه ها و پیام رسان های فیلترشده از قبیل تلگرام، واتساپ، کلاب هاوس، اینستاگرام، و یوتیوب هستیم. همچنین با استفاده از پروکسی می توان به برخی پیام رسان های فیلترشده دسترسی پیدا کرد، و چه بسا در آینده فناوری ها یا روش های دیگری برای بی اثر کردن فیلترینگ پا به عرصه وجود بگذارد.
🔻بنابراین، باز هم بر نکته اولیه این یادداشت تاکید می شود که: اخلاق اندیشان و اخلاق پژوهان فناوری اطلاعات و دیگر مرتبطان با فضای مجازی در کشورمان بایستی از هم اکنون بدترین حالت ممکن، یعنی بی اثر شدن فیلترینگ را در نظر بگیرند و جامعه را برای چنان روزی آماده نمایند. در این زمینه چه کارهایی می توان کرد؟ پاسخ آن را باید جدگانه بررسی کرد. در این جا به طور خلاصه می گوییم: «نه ترس، نه بی خیالی؛ بلکه برخورد فعالانه و واقع بینانه».
3 اسفند 1401
🔸 @harahmati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه اول
🔸در #فضای_مجازی اخلاق چه جایگاهی دارد؟
🔸 آیا با فضای #فیزیکی تفاوت دارد؟
🔸ضرورت تلاشهای نظری و عملی درباره اخلاق #فناوری_اطلاعات
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه دوم
🔸 نگرش #اخلاقی ما به فضای مجازی چگونه بر روی #تصمیم گیری های مان نسبت به این فضا تاثیر می گذارد؟
🔸از بین سه دیدگاه مربوط به #اخلاق در #فضای_مجازی، کدامیک قابل دفاع تر است؟
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه سوم
🔸 فضای مجازی و مسوولیت اخلاقی
🔸درباره فضای مجازی چه کسانی اخلاقا مسوول اند؟
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه چهارم
🔸 واداری و بازداری اخلاقی در فضای مجازی
🔸کارکرد دوگانه فضای مجازی برای #امربه_معروف و نهی از منکر
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه پنجم
🔷 تاثیر باورهای دینی برای زیست اخلاقی در فضای مجازی
🔷 عوامل درونی و بیرونی موثر بر افزایش انگیزه اخلاقی در فضای مجازی
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟪 #ویدیوهای_اخلاق_فناوری_اطلاعات
حسینعلی رحمتی
جلسه ششم
🟣حق الناس در فضای مجازی
⭕️چگونه به آسانی حقوق دیگران را در فضای مجازی پایمال می کنیم؟
⭕️آیا با یک استیکر و ایموجی هم ممکن است موجب تضییع حق الناس شویم؟
⭕️دشواری های جبران حق الناس در فضای مجازی چیست؟
پاییز 1401
@harahmati
@hekmateislami
🔸چهاردهمین شماره فصلنامه حیات معنوی، «ویژه اخلاق صنفی روحانیت(2)»
این شمارۀ فصلنامۀ «حیات معنوی» به موضوع اخلاق صنفی روحانیت اختصاص یافته و در قالب پنج مقاله، چهار گفتوگو، دو معرفی و نقدِ کتاب و بخش جدید نقد و نظر ارائه شده است.
🔹این شماره در 200 صفحه و به قیمت 80هزار تومان، چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار دارد. برای تهیه فصلنامه از راههای زیر اقدام فرمائید.
💠مراکز پخش:
تهران:دفتر مؤسسه بشرا، 09121053085
🌐نسخه الکترونیکی:
1. وبسایت «مؤسسه فرهنگی دینپژوهی بشرا»: www.boshraonline.ir
2. فیدیبو: www.fidibo.com
3. کتابراه: www.ketabrah.ir
4. طاقچه: www.taaghche.com
https://eitaa.com/ethical
♦️@harahmati
رحمتی، فیلترینگ و تزاحم اخلاقی.pdf
679.8K
💢معرفی مقاله
🔹 «بایستههای اخلاقی #فیلترینگ و پالایش محتوا در #فضای_مجازی»،
✍️حسینعلی رحمتی و دکتر حمید شهریاری.
🔹فصلنامه علمی پژوهشی اخلاق وحیانی، دوره 7، ش12،شهریور 1396، ص145-170.
🔹از معدود مقالات علمی که فیلترینگ را از بُعد اخلاقی بررسی کرده است.
🔻چکیده:
از منظر اخلاقی، مهمترین هدف پالایش محتوا یا فیلترینگ پیشگیری از نقض اخلاق در فضای مجازی است؛ ولی تحقق چنین هدفی مستلزم آن است که همۀ مرتبطان با فیلترینگ با تکالیف خود آشنا باشند و برای عمل به آنها تلاش کنند. تا این وظایف و دشواریهای آنها شناسایی نشود، نمیتوان انتظار داشت فیلترینگ هم در خدمت اخلاق باشد و هم اخلاقی اِعمال شود. این مقاله افزونبر معرفی مهمترین وظایف شهروندان و نهادهای حاکمیتی دربارۀ فیلترینگ، دشواریهای آن را تحلیل میکند و برای کاهش آنها راهکارهایی میدهد. وظایفی چون اطلاعرسانی، نظارت، دور نزدن فیلترینگ، همدلی و همراهی کاربران و نهادها و رازداری و امانتداری، و دشواریهایی چون خطای انسانی و فنی، تعارض وظایف اخلاقی و ضعف انگیزه را معرفی میکنیم. برای تبیین هرچهبهتر، وظایف را به مشترک و اختصاصی تقسیم کردهایم. مبحث دیگر مقاله، تعریف وظیفۀ اخلاقی، اهمیت آن و مبانی و منشأ الزام وظیفۀ خلاقی است.
جدیدترین اثر محقق ارجمند جناب آقای دکتر #محمدتقی_اسلامی درباره #اخلاق_کاربردی منتشر شد. ایشان لطف کردند و نسخه ای از آن را به من هدیه دادند. از دو جهت خوشحال شدم. هم از اینکه در مباحث روشی اخلاق کاربردی که با فقر منابع مواجهیم اثری منتشر شده، هم این که پس از چندین دهه بالاخره بزرگواری پیدا شد و کتابی به ما هدیه داد😆 برای من که سالها بود از کسی کتاب هدیه نگرفته بودم کاملا غیرمنتظره بود.
ضمن تبریک به دکتر اسلامی و تشکر از ایشان، دوام توفیقاتشان را از خدای بزرگ خواهانم.
@hatahmati
یکی از کاربران فجازی گفته: «از #چتجیپیتی پرسیدم چرا ادعای مسلمونی میکنی، گفت جوری برنامهریزی شده که خودش رو همکیش مخاطبش فرض کنه»
💢نکته مهمی است.
باید #سوادرسانه ای و آگاهی اخلاقی شهروندان در مورد #فناوریهای مبتنی بر #هوش_مصنوعی را بالا برد تا به اینگونه مسائل و محدودیت ها توجه کنند واز آنها #انتظارمعقول داشته باشند. #سوگیری های این فناوری ها یکی از چالش های جدی است که پیامدهای اخلاقی هم دارد.
حسینعلی رحمتی
۲۸ اسفند ۱۴۰۱
@harahmati
آگاهی و تجربه اندوزی از تلاش کشورهای اسلامی در مورد ارتباطات و فناوری یکی از وظایف ضروری افراد و نهادهای مرتبط با رسانه و فضای مجازی در کشورمان است.
امیدوارم جدی بگیرند.
حسینعلی رحمتی
۲۸ اسفند ۱۴۰۱
کتاب «رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات» با شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۵ هزار تومان در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
@harahmati
کتاب «رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات» نوشته محمود قلندر، عباس قنبری باغستان، محمد یوسف حسین و گروهی از مترجمان توسط انتشارات علمی و فرهنگی وارد بازار نشر شد.
مطالعه تجربه مالزی، به عنوان یکی از پیشگامان جنبش اسلامیسازی دانش، با بیش از پنج دهه کوشش علمی یافتههای زیادی دارد. یکی از مهمترین این یافتهها را وان محمد نور (۱۹۹۷) در تقریرش بر آثار نقیب العطاس بیان میکند؛ جایی که هشدار میدهد در مسیر اسلامیسازی دانش ممکن است با کوتهفکرانی مواجه شویم که به اشتباه تصور میکنند اسلامیسازی فرایندی مکانیکی است که خارج از ذهن یا روح صورت میپذیرد. او به نقل از العطاس تصریح میکند که فرایند اسلامیسازی دانش در اصل مفهومی است، و لذا امری عقلانی که به قوه ذهن و ادراک اشاره دارد. وان محمد نور صحبت از مباحثی چون دوچرخه اسلامی، قطار اسلامی و اضافههایی از این دست و یا اولویت بخشیدن به نهادها یا سازمانهای فیزیکی را کوته فکری قلمداد میکند و متذکر میشود که نباید از این امر غافل شد که اسلامیسازی دانش قبل از هر چیز نیازمند ذهن متعالی است.
این مجموعه چکیدهای جامع از تلاشهای متنوع در راستای اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات در کشور مالزی طی پنج دهه گذشته است.
کتاب «رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات» با شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۵ هزار تومان در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
mehrnews.com/xYFcL
تشریف فرمایی بهار طبیعت و بهار قرآن بر همه شما عزیزان مبارک.
ان شاالله همیشه تن تان سالم، دل تان شاد، رزق تان واسع، و نور امید و ایمان در قلب تان فروزان باشد🤲
حسینعلی رحمتی
@harahmati