📌منشور اخلاق سیاسی در کلام امام رضا (علیه السلام)
💐 الإمام الرضا عليه السلام ـ لِعَبدِ العَظيمِ الحَسَنِيِّ ـ
🔸يا عَبدَ العَظيمِ ، أبلِغ عَنّي أولِيائِيَ السَّلامَ، وقُل لَهُم أن لا يَجعَلوا لِلشَّيطانِ عَلى أنفُسِهِم سَبيلاً ، ومُرهُم بِالصِّدقِ فِي الحَديثِ وأداءِ الأَمانَةِ ، ومُرهُم بِالسُّكوتِ ، وتَركِ الجِدالِ فيما لا يَعنيهِم ، وإقبالِ بَعضِهِم عَلى بَعضٍ ، وَالمُزاوَرَةِ ، فَإِنَّ ذلِكَ قُربَةٌ إلَيَّ .
🔹ولا يشغلوا أنفُسَهُم بِتَمزيقِ بَعضِهِم بَعضًا فَإِنّي آلَيتُ عَلى نَفسي أنَّهُ مَن فَعَلَ ذلِكَ وأسخَطَ وَلِيًّا مِن أولِيائي دَعَوتُ اللّه َ لِيُعَذِّبَهُ فِي الدُّنيا أشَدَّ العَذابِ وكانَ فِي الآخِرَةِ مِنَ الخاسِرينَ .
🔸وعَرِّفهُم أنَّ اللّه َ قَد غَفَرَ لِمُحسِنِهِم وتَجاوَزَ عَن مُسيئِهِم إلاّ مَن أشرَكَ بِهِ أو آذى وَلِيًّا مِن أولِيائي أو أضمَرَ لَهُ سوءًا فَإِنَّ اللّه َ لا يَغفِرُ لَهُ حَتّى يَرجِعَ عَنهُ ، فَإِن رَجَعَ ، وإلاّ نَزَعَ روحَ الإيمانِ عَن قَلبِهِ وخَرَجَ عَن وَلايَتي ، ولَم يَكُن لَهُ نَصيبُُ في وَلايَتِنا ، وأعوذُ بِاللّه ِ مِن ذلِكَ [ الاختصاص : ۲۴۷ . ] .
💐امام رضا عليه السلام ـ به عبدالعظيم حسنى فرمودند:
: اى عبدالعظيم! دوستانم را از جانب من سلام برسان و به آنان بگو كه شيطان را به خود راه ندهند؛ و ايشان را به راستگويى و امانتدارى سفارش كن.
🔸به آنان توصيه كن كه خاموشى گزينند و بحث و جدلهاى بيهوده را رها كنند، به يكديگر روى آورند و به ديدن هم بروند؛ زيرا كه اين امور، باعث نزديك شدن به من مى شوند، خود را سرگرم تكه پاره كردن يكديگر نكنند؛ زيرا من به جان خودم سوگند ياد كرده ام كه هركس چنين كند و دوستى از دوستان مرا خشمگين سازد، از خدا بخواهم كه در دنيا، سخت ترين عذاب را به او بچشاند و در آخرت، از زيانكاران باشد.
🔹 به آنان بگو كه خداوند، نيكوكار ايشان را آمرزيده و از بدكارشان گذشت كرده است، مگر كسى كه بدو شرك آورد يا دوستى از دوستان مرا آزار دهد و يا نسبت به او قصد بدى داشته باشد؛ زيرا [در اين صورت ] خداوند او را نمى بخشد تا زمانى كه از اين كارها [يا از اين بدانديشى] دست بردارد و اگر دست برنداشت، روح ايمان از دلش كنده شود و از ولايت و دوستى من خارج گردد و نصيبى در ولايت ما نداشته باشد، پناه مى برم به خدا از اين امر.
#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#حرکت
#امتداد_ابراهیم
#رشد
#بلوغ
#فتنه
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1934
📌انفتاح بود...
شهید رئیسی #انفتاحی در تاریخ انقلاب اسلامی بود و شهادت او #مصیبت بزرگی بود که در کوتاه مدت قابل جبران نیست .
حضور شهید رییسی در عرصه سیاست ایران یک انفتاح بود
انفتاحی بعد از یک دولت مسدود
انفتاحی بعد از تشتت جبهه انقلاب
انفتاحی بعد از نبود الگوی مردانی چون رجایی و بهشتی.
انشاءالله در بلند مدت، شهادت او که یک ثلمه و شکاف عمیق در جبهه انقلاب است ترمیم خواهد شد اما در کوتاه مدت همچنان دغدار هستیم و اشکها جاری است.
(رحمة الله علیه)
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1935
هدایت شده از عقلانیت انقلاب اسلامی
📌رئیس جمهور باید دارای #عملکرد انقلابی باشد
خصوصیّات یک رئیسجمهوری را که به نظر میرسد رئیسجمهور مطلوب باید دارای این خصوصیّات باشد، من میگویم، شما نگاه کنید ببینید واقعاً همین جور است یا نه؛ یعنی این نظر شخص من نیست... دارای #عملکرد_انقلابی و جهادی باشد؛ یعنی با #عملکرد_اُتوکشیده نمیشود #کار کرد؛ با این همه مسائل اساسیای که در کشور وجود دارد، یک #حرکت_جهادی و انقلابی لازم است؛ بایستی #عملکردش این جوری باشد.
سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران ۱۴۰۰/۰۱/۰۱
#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#عملکرد
#کار
#حرکت
°•°•🌺🍀•°•°🌷🌱•°•°
❇️#از_اصول_فلسفه_تا_طرح_کلی
https://eitaa.com/usul121/1158
📌 مهمترین وظیفه رئیس جمهور
آیت الله العظمی خامنهای:
در دولت، باید رئیس جمهور را محور قرار داد. من همیشه گفتهام که دولت به چهارراهی میماند که رئیس جمهور، مثل #فرمانده سر این چهارراه است. وقتی جلوِ یک بخش دست گرفت، آن باید متوقّف شود، تا بخشهای دیگر بتوانند بیایند و حرکت کنند. وقتی اشاره کرد که حرکت کنید، حرکت کنید؛ یعنی جلوتر نروید و عقب هم نمانید. آنچه را که رئیس جمهور با مشورت، با رعایت جوانب قضیه، با ملاحظه آن چیزهایی که بخشهای مختلف میروند و به عنوان نیازهای مختلف با او در میان میگذارند و نگاه #فرابخشی که به طور طبیعی دارد، اولویت تشخیص میدهد، آن باید رعایت شود.
۱۳۷۸/۰۶/۰۲
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت
https://khl.ink/f/2964
#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#حرکت
#امتداد_ابراهیم
#رشد
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1937
📌 درس انقلاب اسلامی
«وَ إِنِّي وَ اللَّهِ لَأَظُنُّ أَنَّ هَؤُلَاءِ الْقَوْمَ سَيُدَالُونَ مِنْكُمْ بِاجْتِمَاعِهِمْ عَلَى بَاطِلِهِمْ وَ تَفَرُّقِكُمْ عَنْ حَقِّكُمْ وَ بِمَعْصِيَتِكُمْ إِمَامَكُمْ فِي الْحَقِّ وَ طَاعَتِهِمْ إِمَامَهُمْ فِي الْبَاطِلِ، وَ بِأَدَائِهِمُ الْأَمَانَةَ إِلَى صَاحِبِهِمْ وَ خِيَانَتِكُمْ، وَ بِصَلَاحِهِمْ فِي بِلَادِهِمْ وَ فَسَادِكُمْ، فَلَوِ ائْتَمَنْتُ أَحَدَكُمْ عَلَى قَعْبٍ لَخَشِيتُ أَنْ يَذْهَبَ بِعِلَاقَتِهِ.
امام علی (علیه السلام) خطبه 25 نهج البلاغه؛ بخش دوم: نافرمانی از امام حق.
🔹انقلاب اسلامی عمیقترین انقلاب تاریخ معاصر از حیث علمی و نظری بود و از بنیانهای فلسفی و فقاهتی دقیقی برخوردار بود که ریشه در تاریخ و فرهنگ اسلامی داشت و این انقلاب را رهبری راهبری میکرد که حکیم، عارف و فقیه برجسته بود و متفکرانی همچون علامه شهید مطهری، آیت الله شهید بهشتی و آیت الله العظمی خامنهای، مبانی و اصول آن را تبیین و تفسیر کردهاند. محور وحدت و همبستگی جامعهی ایران این بنیاد فلسفی و فقاهتی با این شرح و تفصیل بود.
🔸براین مبنل، شناخت این انقلاب نیازمند یک مطالعهی تخصصی جامع و بهرهمندی از علوم اسلامی و استادان برجستهی حکمت و فقاهت است و بدون آن حتما این شناخت ممکن نیست. در نبود چنین شناخت و معرفتی، از عمق جامعه و وحدت و همبستگی اجتماعی کاسته و بر سطحینگری، تفرقه و نشتت و تضاد اجتماعی افزوده میشود و تخریب و توهین و تهمت زدن در جامعه با لعاب انقلابیگری جای اخلاق و منطق و قانون را پر میکنند.
🔹 متاسفانه در نظام آموزش و پرورش و حوزههای علمیه اصلا به بررسی علمی و فقاهتی انقلاب اسلامی و مکتب فکری و عقلانی آن پرداخته نمیشود و در آموزش عالی هم دو واحد زورکی و عمومی در کارشناسی میگذارند و هر شخصی با هر میزان دانش و اطلاع از هر قشری(مانند مداح، مجری، امام جماعت، کارمند دانشگاه) میتواند آن درس را ارائه دهد بدون آنکه کوچکترین تخصصی در بنیادهای فلسفی و فقاهتی انقلاب اسلامی و مکتب امام خمینی و آثار سایر متفکران انقلاب داشته باشد، با چنین وضعیتی معلوم است که بخش قابل توجهی از جوانان، انقلاب و انقلابیگری را در حد شعارهای کلی و قیافه و ظاهر افراد معنا کنند و به راحتی این و آن را از دایره انقلاب اسلامی خارج کنند و به انواعی تهمتها و توهینها متصف کنند و صرفا یک تعداد محدودی را انقلابی بداند که یک سلسله حرفهای شعاری و تکراری را با آب و تاب بیان کنند و بر تمایز گذاری حداکثری و تضادهای اجتماعی اصرار داشته باشند و علیرغم تذکرات امام جامعه بر وحدت و همبستگی اجتماعی، به تفرقهافکنی و تخریب و توهین و تهمت زدن میپردازند.
🔸در چنین حالتی است که برخی از افراد کمسواد و کمعمق با استفاده حداکثری از رسانهها و فضای مجازی و البته با بهرهمند شدن از بودجههای فرهنگی، میتوانند به سرعت چهره شوند و به عنوان سخنگویان جبهه انقلاب اسلامی جا باز کنند و هر رطب و یابسی را به نام انقلاب و انقلابیگری و عدالت خواهی به خورد جامعه بدهند. ای کاش میشد فهرستی از این افراد کممایه و پر طمطراق را نام برد تا خوانندگان عزیز میتوانستند خود به تحقیق درباره این افراد بپردازند چه کنیم که فضای نقد و گفتگوی علمی در جامعه مدعی انقلابیگری مسدود است و اگر کسی نکتهای بگوید به سرعت تخریب و تهدید میشود و با انواع و اقسام توهینها و اتهامها او را از صحنه خارج میکنند تا روزه سکوت بگیرد و حرفی نزند.
🔹بارها در این کانال از مشکل بزرگ #از_جا_کندگی_معرفتی و #خطر_سوفسطائیان در جمهوری اسلامی بحث شده است. بخصوص در ایام انتخابات اسفند ۱۴۰۲ عرض شد که در آیندهی جامعه اسلامی با چالشهای بیشتری از سوی این طیف خاص مواجه خواهیم بود.
بنگرید:
https://eitaa.com/hekmat121/1661
و:
https://eitaa.com/hekmat121/1673
🔹 چنانکه بارها ذکر شد راهکار مواجه با #سوفسطائیان و رسانههای خطابی آنها، درگیری و دعوا، پاسخ و بازی در میدان بازی آنها نیست، بلکه گسترش عقلانیت و آموزش راهبردهای خردورزی از طریق تربیت اجتماعی و تربیت سیاسی است.
🔸درس انقلاب اسلامی باید درس عقلانیت و بصیرت باشد درس تربیت اجتماعی و رشد سیاسی باشد. کسی میتواند این درس را بدهد که بر نظام فکری امام خمینی و مقام معظم رهبری به معنای واقعی مسلط باشد و شناخت عمیقی از اسلام، ایران و انقلاب اسلامی داشته باشد. طبیعتا هر کسی میتواند چنین ادعایی داشته باشد اما حتما باید احراز شود و کارشناسان مربوطه بر این تضلع و تبحر گواهی دهند.
فاعتبروا یا اولی الابصار
#سوفسطائیان
#مغالطه
#بحران_معرفت
#از_جا_کندگی_معرفتی
#عقلانیت
#نظام_اندیشه_اسلامی
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1938
📌بیاخلاقی در انتخابات یعنی چه؟
🔸برخی از افراد فعال در فضای مجازی پرسش داشتند که مصادیق بیاخلاقی و تخریب در انتخابات چیست.
برخی از مهمترین مصادیق بیاخلاقی و تخریب از این قرار است:
۱. تقطیع کلام، صوت و فیلمهای کاندیدا و هواداران وی به قصد #وارونهنمایی واقعیت؛
۲. مقایسههای غلط آن متن یا صوت تقطیع شده با یک بخش تقطیع شده از بیانات امام و رهبری و شهدا به قصد تقابل سازی و القا دشمنی و ضدیت؛
۳. همانند سازی یک نامزد با شخصیت دیگری که به هر دلیل نزد جامعه از شهرت خوبی برخوردار نیست به قصد همذات پنداری و سرایت دادن قبح فعل و شخصیت دیگری به نامزد مورد نظر؛
۴. جعل اسناد و مدارک و تصاویر؛
۵. ارائه تفسیری از کلام و صوت و تصویر یک نامزد به گونهای که اصلا هماهنگ با قصد و ذهنیت او نیست؛
۶. تکرار شایعات بیاساس و اتهاماتی که شبکههای معاند (همچون بیبیسی و اینترنشنال و افراد معلوم الحال) مطرح کردهاند و نهادهای قانونی مثل قوه قضاییه و شورای نگهبان به کذب آن رأی دادهاند.
۷. دروغ گفتن و نسبت دادن حرفهای غیر واقعی به یک نامزد با مهارتهای هنری و رسانهای آن را راست جلوه دادن؛
۸. تخریب نامزدی به بهانه حمایت یک شخص خاص از او که شاید حاشیهای داشته باشد و یا متنی را در نقد کسی نوشته باشد؛
۹. اصرار بر نشنیدن و نپذیرفتن دفاعیات کاندیدا از خود در برابر شایعات و اتهامات؛
۱۰. مارپیچ سکوت و وادار کردن دیگران به سکوت و عدم امکان دفاع از نامزد مورد علاقه ایشان از روشهای مختلفی مثل تهدید، توهین، نصیحتهای دروغین، فشار مجازی و ....
#انتخابات
#سوفسطائیان
#مغالطه
#تخریب
#بی_اخلاقی
#فتنه
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1939
هدایت شده از عقلانیت انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب
🇮🇷 رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران علمی: برای انتخاب خوب ببینید چه کسی #توانایی_کار در جهت ملاکهای انقلاب را دارد
-----------------
#خدمت_و_پیشرفت
#عملکرد
#کار
#حرکت
#کارنامه
#برنامه
https://eitaa.com/usul121/1222
📌 ملاکهای انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی یک تحول بزرگ در جامعه ایرانی بود که عزت و افتخار را به انسان ایرانی بازگرداند و کشور را در مسیر پیشرفت و تعالی قرار داد.
انقلاب اسلامی بر سه ملاک و محور اساسی #عقلانیت، #معنویت و #عدالت استوار است و کسی میتواند با انقلاب اسلامی تا پایان همراهی کند که این سه ملاک اصلی را به صورت جمع سالم بفهمد و در مسیر تحقق این سه اصل مهم تلاش کند.
امروز حضرت آقا فرمودند که فردی را باید برای ریاست جمهوری انقلاب کرد که «توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب اسلامی را داشته باشد».
با توجه به مطالعه فراوان در آثار مکتوب و سخنان مختلف شش نامزد موجود، بخصوص گفتگوهای تلویزیونی اخیر آنها، بر این اعتقاد مصممتر شدم که دکتر قالیباف نسبت به بقیه نامزدها از توانایی و کارآمدی بیشتری در تحقق اهداف و ملاکهای انقلاب اسلامی برخوردار است و میتواند همچون گذشته #مدیریت_جهادی را به سطوح مختلف دولت تزریق کند و ادامه دهندهی مسیر آیت الله شهید رئیسی باشد و #دولت_انقلابی را همچون #مجلس_انقلابی در مسیر #خدمت_و_پیشرفت راهبری کند.
#خدمت_و_پیشرفت
#عملکرد
#کار
#حرکت
#کارنامه
#برنامه
#قالیباف
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1941
📌تفکر دیروز و امروز مسلمین درباره میزان تأثیر عمل در سعادت انسان
✍استاد شهید آیت الله مطهری
بخش اول:
بحث ما درباره احیای تفکر اسلامی است. مصلحین اسلامی، متفکران بزرگ اسلامی، مخصوصاً آنان که در قرون متأخر پیدا شدهاند، به این مطلب کاملًا توجه کردهاند که طرز تفکر مسلمانان درباره اسلام آسیب دیده است. در هفته گذشته عرض کردم فرق است بین اینکه یک آیین و مکتب، خودش در ذات خود زنده باشد و اینکه طرز تلقی مردمی که آن را پذیرفتهاند به صورت زندهای باشد. ممکن است خود آیین، جوهر حیاتی داشته باشد ولی آن طرز تفکری که مردم درباره آن دارند طرز تفکر صحیحی نباشد.
❇️آسیبشناسی
بنابراین وقتی عرض میکنم که طرز تفکر مسلمین در عصر حاضر درباره اسلام آسیب دیده است، مربوط به تلقی ما مسلمانان از اسلام است. ما اگر بخواهیم این طرز تفکر را بررسی کنیم باید مثل طبیبی که بیماری را بررسی میکند بررسی کنیم.
اولین کار طبیب این است که او را تحت معاینه قرار میدهد، میخواهد بیماریاش را تشخیص بدهد، از او سؤالاتی میکند، سوابقش را میپرسد، عوارضی را که الآن دچارش هست میپرسد، گذشتهاش را از او میپرسد و همه کوششاش این است که در درجه اول بیماریاش را تشخیص بدهد، پس از آن در مقام معالجه برمیآید.
ریشه های آسیب دیدگی طرز تفکر اسلامی ما
ما مسلمانان اگر بخواهیم طرز تفکر خودمان را تصحیح کنیم باید به سوابق و گذشته و تاریخ خودمان مراجعه کنیم، چرا که ریشههای این آسیب بسا هست که از زمانهای خیلی دور باشد. البته مختلف است؛ بعضی دو قرن و بعضی سه یا چهار یا پنج قرن و بعضی از آنها ممکن است سیزده قرن سابقه داشته باشند، یعنی از قرن دوم اسلام پیدا شده باشند. من به یکی دو مطلب اشاره میکنم که مربوط به قرون اول اسلامی است، گو اینکه در قرن ما هم ریشههای جدیدی پیدا کرده است.
از جمله آسیبهای قرون اولیه اسلامی خوار شمردن تأثیر #عمل در سعادت انسان است.
به عبارت دیگر رجوع از طرز تفکر واقع بینانه به خیالبافانه. انسان اگر به قرآن که سند و مرجع اول ماست مراجعه کند و بعد از قرآن اگر به سنت قطعی نبوی و همچنین سنن قطعی ای که از ناحیه ائمه اطهار رسیده است- مثل روایاتی که از ناحیه آنها رسیده است- مراجعه کند کاملًا به این اصل پی میبرد که اسلام دین عمل است.
❇️عمل، تکیه گاه تعلیم و تربیت اسلامی
تکیه گاه تعلیم و تربیت اسلامی عمل است. اسلام بشر را متوجه این نکته میکند که هرچه هست عمل است. سرنوشت انسان را عمل او تشکیل میدهد. این یک طرز تفکر واقعبینانه و منطقی و منطبق با ناموس خلقت است. قرآن کریم راجع به عمل چقدر صحبت کرده و چقدر تعبیرات رسا و زیبایی در این زمینه دارد! مثلًا: وَ انْ لَیسَ لِلْانْسانِ الّا ما سَعی برای بشر جز آنچه که کوشش کرده است نیست؛ یعنی سعادت بشر در گرو عمل اوست. فَمَنْ یعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَیراً یرَهُ. وَ مَنْ یعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرّاً یرَهُ هرکسی به اندازه وزن یک ذره اگر کار خیر بکند آن کار خیر او از بین نخواهد رفت، به او خواهد رسید؛ و اگر به اندازه وزن یک ذره کار بد کند، از میان نخواهد رفت و به او خواهد رسید. این تعلیم، یکی از بزرگترین تعلیمات برای حیات یک ملت است
وقتی یک ملت فهمید که سرنوشتش به دست خودش است، سرنوشت او را عمل خودش تعیین میکند، آن وقت متوجه عمل و نیروی خودش میشود، متوجه اینکه هیچ چیز به درد من نمیخورد مگر عمل و نیروی من که صرف فعالیت و سعی میشود. این خودش عامل بزرگی است برای حیات.
شما اگر میبینید در صدر اسلام مسلمین آنقدر جنبش و جوشش داشتند، چون یکی از اصول افکارشان همین بود. آنها این تعلیم را که از سرچشمه گرفته بودند هنوز منحرف نکرده بودند. فکرشان این بود که هرچه من عمل و سعی میکنم و هرچه که می جنبم (البته عمل یک مسلمان اختصاص به عمل جوارح ندارد بلکه نیت و ایمان او هم باید صحیح باشد) فقط همین است که به درد من میخورد و جز این چیز دیگری نیست. این چقدر به انسان اعتماد به نفس میدهد، چقدر انسان را متکی به نیروی خودش میکند؟! از جمله تعلیمات اسلام که در همان صدر اسلام کم و بیش آسیب دید و هرچه گذشت این آسیب زیادتر شد (نه تنها اصلاح نشد بلکه زیادتر شد) همین مسئله است.
🛑 ادامه دارد ...
#خدمت_و_پیشرفت
#عمل
#عملکرد
#کار
#حرکت
#کارنامه
#برنامه
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1942
📌تفکر دیروز و امروز مسلمین درباره میزان تأثیر عمل در سعادت انسان
✍استاد شهید آیت الله مطهری
بخش دوم:
❇️نقش امویها در پیدایش این آسیب
کم کم افکاری پیدا شد که عمل را تحقیر و آن را بیارزش تلقی میکرد. به عبارت دیگر طرز تفکر مسلمین در مسئله مبنای سعادت انسان، از طرز واقعبینانه به طرز خیالبافانه گرایش یافت و به طوری که تاریخ نشان میدهد ریشه این فکر را امویها ایجاد کردند.
مسئلهای است که از قدیم در بین علمای کلام مطرح بوده و آن این است که آیا اساس، ایمان است، و اصلًا ایمان چیست؟ تاریخ نشان میدهد که خلفای بنی امیه از نظر اینکه خودشان در عمل فاسق و فاسد بودند و این امر را نمیتوانستند از مردم کتمان کنند و مردم هم میدانستند که اینها از نظر عمل فاسدند، این فکر را ترویج میکردند که اساس این است که ما ایمان داشته باشیم، اگر ایمان درست باشد عمل اهمیتی ندارد.
❇️چرا فکر تحقیر عمل پیدا شد؟
چون اینها حکومت داشتند و قدرت و ثروت در اختیارشان بود، قهراً میتوانستند تبلیغات وسیعی در این زمینه بکنند؛ مزدورهایی هم از آن عالمنماها درست کنند و آنها هم مرتب بگویند اساس، ایمان است؛ ایمان که درست شد عمل هرچه بود بود؛ برای اینکه خلفای بنی امیه را تبرئه کنند که مردم خیلی حساسیت نشان ندهند و نگویند که اینها چه جور خلفایی هستند که عملشان اینچنین فاسد است! علم کلام نشان میدهد که فرقهای در قرن دوم اسلامی پیدا شد که آنها را «مُرْجِئه» میگفتند.
مرجئه یکی از اصول عقایدشان همین مطلب بود و خلفای اموی هم ازاینها حمایت میکردند.
❇️ایمان چیست؟
در آن وقت ما شیعیان چه فکر میکردیم، یعنی ائمه ما چه دستور میدادند؟ ما از علی بن ابیطالب چه الهام میگرفتیم؟ وقتی که از ائمه ما سؤال میکنند که ایمان چیست؟
میفرمایند: الْایمانُ مَعْرِفَةٌ بِالْجَنانِ وَ اقْرارٌ بِاللِّسانِ وَ عَمَلٌ بِالْارْکانِ،
ایمان با سه چیز محقّق میشود: اعتقاد قلبی، اقرار به زبان و عمل با اعضا و جوارح. اصلًا ائمه ما #عمل را جزو ایمان شمرده اند، یعنی کسی که #عمل ندارد ایمان ندارد. دلش را خوش نکند بگوید ایمان مجزای از #عمل میتواند وجود داشته باشد.
اگر در قرآن میبینید مؤمنین تمجید شدهاند، خیال نکنید مقصود کسانی است که یک گرایش اعتقادی دارند ولی در برنامه عملی شرکت ندارند. خیر، در قرآن هرجا که مؤمنین تمجید شدهاند، یعنی کسانی که شهادتین را میگویند و در دل اعتقاد دارند و با جوارح و اعضای خودشان #عمل میکنند.
...
❇️فکر مسخشده
اما به فکر امروز خودمان که نگاه میکنیم میبینیم عمل به عناوین و اسامی مختلف تحقیر میشود؛ میبینیم ملت ما به چیزی که اعتنا ندارد عمل است. مثلًا پیش خودش خیال میکند که اگر بتوانم در حرم حضرت رضا علیه السلام یا در حرم امام حسین علیه السلام یک جا قبری پیدا کنم، این جانشین همه چیز حساب میشود. این کجا و فکر اسلام کجا! آیا مردمی که فکر میکنند که اگر در عمرشان هرکار کردند، کردند ولی بعد از فوتشان در پایین پای حضرت رضا علیه السلام دفن شدند، همه کارها یکجا نادیده گرفته خواهد شد، روی سعادت را میبینند؟ فکر نمیکند که اگر تو در پایین پای حضرت رضا علیه السلام میخواهی دفن شوی هارون الرشید هم در پایین پای حضرت رضا علیه السلام مدفون است؛ پس یکی از کسانی که باید از مجازات الهی مصون بماند هارون الرشید است، پس چرا وقتی که از بالای سر حضرت میخواهی رد شوی میگویی بر هارون و مأمون لعنت؟ این را میگویند یک فکر مسخشده و مرده. اینکه میگوییم احیای تفکر اسلامی، یکی از مواردش این است که در مسئله عمل، فکر ما باید زنده بشود، باید بفهمیم اسلام دین عمل است، دین وابستگیهای خیالی نیست.
منبع: احیای تفکر اسلامی ، ص ۳۳-۳۷. و ص۴۴ و ۴۵.
#خدمت_و_پیشرفت
#عمل
#عملکرد
#کار
#حرکت
#کارنامه
#برنامه
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1943
📌گریز از عمل و آثار سوء آن در جامعه اسلامی
✍استاد شهید مطهری
آنقدر که جانشینسازیها به جای عمل برای بشر خسران آورد، خود فسق و فجورها برای بشریت خسران نداشته است.
جانشینسازی برای ایمان در جهان اروپا رخ داد و جانشینسازی برای عمل در جهان اسلام.
ازخصوصیات تأسفآور در تاریخ اسلامی همین سلسله جریانهاست. علیرغم تأکید شدید قرآن به این که ایمان و عمل دو رکن اساسی سعادت بشر است، حرکتهایی میبینیم که در آن حرکتها آگاهانه یا ناآگاهانه (برای اکثریت مردم ناآگاهانه؛ شاید برای افراد معدودی که خواستند سوء استفادهای بکنند آگاهانه) چیز دیگری جانشین عمل شد و این یکی از علل اساسی انحطاط مسلمین است، یعنی یکی از آن ریشههایی است که سبب شد در دورههای بعد جامعه اسلامی و تمدن اسلامی به سوی انحطاط برود.
معمولا وقتی یک بیماری در یک بدن رخنه میکند، خصوصاً اگر آن بدن خیلی سالم و قوی و نیرومند باشد ابتدا که رخنه میکند اثرش ظاهر نمیشود، باید چند سال بگذرد [تا اثرش ظاهر شود.] مثلاً میکروب سل وقتی که در بدن یک انسان جوانِ قوی و نیرومند وارد میشود تا مدتی اصلاً احساس نمیکند، درصورتی که آن میکروب قسمتهایی از ریه او را خورده است. بعداز مثلاً سه سال عوارضی احساس میکند؛ وقتی به طبیب مراجعه میکند طبیب میگوید تو سه سال است که مبتلا به سل هستی.
جامعه اسلامی یک جامعه بسیار نیرومند بود. نفوذ این میکروبها درابتدا اثر خودش را نمیتوانست ظاهر کند ولی بعد از چهار قرن، پنج قرن، شش قرن اثرش ظاهر شد یعنی اثر میکروبی که در قرن اول یا دوم و یا سوم پیدا شده بود ـ که اینها زیاد هم هست ـ بعد از چند قرن ظاهر شد.
هدایت شده از عقلانیت انقلاب اسلامی
1.49M
📌نقش عمل و عملکرد در انتخاب رئیس جمهور
اخیرا متنی از علامه استاد آیت الله شهید مطهری در فضای مجازی منتشر شده است که به مخاطب اینگونه القا میکند که کارنامه و عملکرد در انتخاب رئیس جمهوری لازم نیست بلکه توجه به آن یک انحراف است.
در حالی که این یک مغالطه بزرگ و نتیجه عدم آشنایی با فکر و اندیشه استاد شهید علامه مطهری است.
🎙پاسخ از حجت الاسلام دکتر سید مهدی موسوی
مطالب پشتیبان جهت آشنایی با اندیشه استاد مطهری درباره نقش عمل در تربیت و اجتماع اسلامی:
✍استاد شهید آیت الله مطهری
📌تفکر دیروز و امروز مسلمین درباره میزان تأثیر عمل در سعادت انسان
https://eitaa.com/hekmat121/1942
📌گریز از عمل و آثار سوء آن در جامعه اسلامی
https://eitaa.com/hekmat121/1945
#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#عملکرد
#کار
#حرکت
#ظلم
#جفا
#تخریب
#امتداد_ابراهیم
°•°•🌺🍀•°•°🌷🌱•°•°
❇️#از_اصول_فلسفه_تا_طرح_کلی
https://eitaa.com/usul121/1232
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ویژگیهای رئیس جمهور آینده در آخرین سخنان رهبر انقلاب
«ملّت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیده بینالمللی، منافع خود را حفظ کند و عمق راهبردی خود را تثبیت کند و ظرفیّتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خود را به بُروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند #حفرهها و #رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پُر کند، احتیاج دارد به یک رئیسجمهور #فعّال، #پُرکار، #آگاه و #معتقد_به_مبانی_انقلاب»
#خدمت_و_پیشرفت
#عمل
#عملکرد
#کار
#حرکت
#کارنامه
#برنامه
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1947
📌سه گونه اسلام
🔹یکی از آثار شهید بهشتی کتاب #سه_گونه_اسلام است که عنوانی بسیار انذار دهنده است. یعنی تفسیر ما از اسلام سه گونه میتواند باشد و هر کس براساس مبانی فکری و روشی خود، اسلام را به گونهای فهم و تفسیر میکند و بر یک سلسله عناصری تاکید میکند و نظامی از مباحث اسلامی ارائه میدهد که در تفسیر دیگر آن عناصر برجسته نیست و نظاموارهی دیگری پیشنهاد میدهد.
🔸 رقابتهای انتخاباتی این دوره و استفاده هر گروه و جریان از معارف اسلامی و بیانات رهبران و متفکران انقلاب به گونهای استفاده میکنند تا از این طریق بتوانند نامزد خود را کارآمد و مطمئن و انقلابی معرفی کند.
🔹 بعد از انتخابات، لازم است درباره این تفاسیر متفاوت و روششناسی آنها بحث و گفتگوی دقیق شود و ریشههای فکری و الهیاتی برخی از اختلافها و تضادهای درونی نیروهای مدعی انقلابیگری را بهتر بازشناسی و تحلیل کرد.
#انتخابات
#نظام_اندیشه_اسلامی
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1948
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 به یاد او …
🔹 تصاویری از لحظه حضور شهید جمهور آیتالله سید ابراهیم رییسی در محل برگزاری مناظرات انتخاباتی در صداوسیما
#شهید_جمهور
#آیت_الله_رئیسی
#خدمت_و_پیشرفت 🇮🇷
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1949
📌 اشک ما در غم او تمام نمی شود ...
#شهید_جمهور
#آیت_الله_رئیسی
#خدمت_و_پیشرفت 🇮🇷
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1957
خون پاک و مطهر شهید آیت الله رئیسی فضای جامعه را بسیار اخلاقی و معطر کرده است و الحمدلله این مناظره یک جلوه از این رشد فکری و بلوغ سیاسی بود.
رحمت خدا بر آن شهید عزیز و همراهان گرامیاش.
و باید از همه نامزدهای محترم تشکر ویژه داشته باشیم که در عین صراحت و نقد، اخلاق و ادب و تقوا را رعایت کردند.
#شهید_جمهور
#خدمت_و_پیشرفت 🇮🇷
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1957
📍هم اکنون KHAMENE.IR
تیتر یک سایت رهبری در مورد #انتخابات
اول :
افزایش مشارکت بعد انتخاب خوب؛
دوم :
شاخص، نزدیکی و توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب است.
#شهید_جمهور
#خدمت_و_پیشرفت 🇮🇷
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1957
📌 تغییر ذائقهها در فضای مجازی
(شکل گیری سوفیسم جدید)
🔸فضای مجازی یک جهان واقعی ویژهای است که انسان را از حقیقت جدا ساخته و حقایق جدیدی را میسازد و فرد را وارد یک جهان معنایی متفاوتی میکند. در این جهان مجعول، انگارههای ذهنی حاکمیت دارد و پدیدههای خارجی به پدیدارهای ذهنی تبدیل میشود و هر کس براساس جهانی که در آن حضور دارد پدیدهها را مینگرد و تفسیر میکند.
🔹 پدیدهی انقلاب و انقلابیگری هم از این قاعده مستثنی نیست و هر گروه و جریان فکری و سیاسی با استفاده از فضای مجازی و ابزار شناختی به تغییر ذهنیت افراد میپردازد و تلقی خود از انقلاب و انقلابیگری را به دیگران القا میکند تا دیگران از این چشمانداز و براساس این ذهنیت و انگاره انقلاب را بشناسند و کنشگری انقلابی خود را سامان دهند.
🔸 در این جهان واقعی و واقعیت ساز، هرکس از ابزارهای قدرتمندتر رسانهای و جذابیتهای بیشتر هنری و هیاهوهای سیاسی بیشتر بهرهمند باشد از قدرت نرم و اقتدار بیشتری برخوردار است و میتواند افراد بیشتری را با خود همراه کند و خود را به عنوان چهره سرشناس و سخنگوی جبههی انقلابی معرفی کند و ذهنیت افراد را تغییر دهد و انگارههای جدید را ایجاد کند.
🔹 متاسفانه افراد کمسواد ولی پر هیاهو، بیاخلاق اما سخنور، دارای تیم، گروه و پول ( #سوفسطائیان ) میتوانند سازندگان این جهان معنایی جدید باشند و عموم جوانان مذهبی و هئتی که دغدغهی انقلابیگری دارند را جذب خود کنند. جوانانی که با یک استاد فاضل انقلابی و مسلط بر افکار و اندیشههای امام و رهبری ارتباطی نداشتهاند و از بنیانهای فکری و نظری انقلاب اسلامی هیچ اطلاعی ندارند. لذا طبیعی است که انقلاب و انقلابی گری را از این مدعیان پرطمطراق و دارای رسانههای قدرت در فضای مجازی بیاموزند و براساس انگارهها و ذهنیتهایی که آنها ساختهاند افراد را داوری کنند و بیانات امام و رهبری را بد بفهمند و به تندروی و کندروی / افراط و تفریط روی بیاوردند.
🔸تنها راه جلوگیری از این افراط و تفریطها، گسترش عقلانیت انقلاب اسلامی و آشنا ساختن نسل جوان و افراد مذهبی و هیئتی با نظام اندیشه اسلامی و مکتب فکری امام خمینی با تفسیر مقام معظم رهبری و شهید مطهری و شهید بهشتیهاست. تا نسل جوان به عمق مباحث نظری و فکری انقلاب اسلامی پی ببرند و با ملاکهای انقلاب اسلامی که عبارتند از عقلانیت، معنویت و عدالت است بیشتر آشنا بشوند.
#سوفسطائیان
#عقلانیت
#نظام_اندیشه_اسلامی
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1961
شهید مطهری :
این یک نکتهای است که غالباً جامعهها از راه گرایش صددرصد به باطل، به گمراهی کشیده نمیشوند، بلکه از #افراط در یک #حق به فساد کشیده میشوند.
بسیاری از انسانها نیز از این راه به فساد کشیده میشوند.
نمونههای افراط در رشد یک ارزش خاص:
۱. عبادت
۲. خدمت به خلق
۳. آزادی
۴. عشق
✍انسان کامل، ص۳۶ به بعد.
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1962
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 شأن ملت ایران نیست ...
تخریب به دیگران
اهانت به دیگران
متهم کردن دیگران
... این علامت بدی است.
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1964
بازخوانی نقش #خوارج در جنگ صفین یک ضرورت برای جبهه انقلاب اسلامی در همهی زمانهاست.
خوارج با دسیسه عمر و عاص ابتدا در برابر #مالک_اشتر ایستادند و با انواع تهمتها و تخریبها و اتهامات، دست او را در صحنه جنگ بستند و شکست دیپلماتیک را به امیرالمؤمنین (علیه السلام) تحمیل کردند و بعد از آن به ایجاد دو دستگی در جبههی اسلامی پرداختند و امام علی و یاران او را عامل این شکست دانستند.
خوارج یک روح و یک تفکر است که در هر زمانی چهرهای جدیدی به خود میگیرد.
استاد شهید مطهری به خوبی در کتاب جاذبه و دافعه از این مصیبت بزرگ اجتماعی و سیاسی در جامعه اسلامی یاد کرده و خطرات آن را تحلیل کرده است.
چقدر خوب است در ایام #انتخابات این کتاب را برای مردم بخوانیم و خطرات خوارج و روحیه خارجیگری را بازگو کنیم.
#غدیر
#خوارج
#شکست
#انتخابات
#وحدت
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1965
📌 تخریب و درگیری از دو ناحیه
🔹در ایام عید قربان تا عید غدیر هستیم که حقیقتا میتوان آن را دهه امامت و ولایت دانست. ولایت و امامت، رکن حیات اجتماعی انسان است که همواره با ابتلا و امتحان همراه بوده است و هر چقدر تاریخ به جلو آمده است این ابتلائات و امتحانات پیچیدهتر شده است.
🔸حضرت امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) در دو جبهه داخلی مبتلا بود که یکی در میان یاران خود بود و دیگری رقیب سیاسی ایشان بود.
🔹خوارج آن ابتلای پیچیده و عجیب در میان همراهان و یاران امام علیه السلام بود.
🔸ابتلای دیگر اهل جمل و سپس معاویه و جناح امویان بود که در شام مستقر بودند و در امر حکومت و سیاست با امام علیه السلام رقابت میکردند.
🔹امام علی (علیه السلام) و یاران ایشان
از سویی با جمعی از صحابه و تابعین و اهل حجاز درگیر بودند که با سیاستهای امیرالمومنین موافق نبودند و سر به شورش نهادند.
🔸و از سوی دیگر در درون جبههی خود با طیفی تندرو و تخریبکننده و اتهام زن درگیر بودند که با سیاستهای اصلاحی امیرالمومنین همراه نبودند و بر برخوردها تند و تقابلی اصرار داشتند و چارهای جز حفظ و تحمل آنها نبود.
🔹اما به تدریج هر دو جناح، با اهداف مختلف علیه امام و سرداران سپاه او همچون مالک اشتر شوریدند و در عین تفاوت در اهداف و اغراض، یک نتیجه را به دست آوردند، تحمیل حکمیت، اغتشاشات داخلی، شهادت یاران امام همچون محمد بن ابی بکر و مالک اشتر و نهایتا شهادت امیرالمومنین (علیه السلام).
#غدیر
#خوارج
#شکست
#وحدت
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/1966