مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #عرفان 🔰 گروه علمی عرفان، جلسه۲۱۷ ⬅️ امامت در آثار عطار نیشابوری 🎤حجتالاسلام قادر
#گزارش #نشست_تخصصی
✅ بازتاب گسترده امامت در اشعار عطار نیشابوری
🔰حجتالاسلام و المسلمین قادر فاضلی؛ استاد حوزه و دانشگاه در نشست علمی "امامت در آثار عطار نیشابوری"با بیان اینکه #عطار_نیشابوری از بزرگانی است که در بین متأخرین خود مانند جامی و مولوی و شیخ محمود شبستری منشاء اثر بوده است، بیان کرد:
🔅#شبستری که خودش اعجوبه بوده است میگوید: «که تا صد قرن عطار ناید».
💠عطار نیشابوری با صراحت در مورد #امامت سخن گفته است؛ در بین بزرگان ما درباره ولایت و امامت یکسری مشترکات وجود دارد از جمله اینکه وجود عالم بدون امام و ولی الله ممکن نیست از موارد اتفاق است؛ براین اساس، نبیالله میتواند خاتمیت و انقطاع داشته باشد ولی ولیالله اینطور نیست و ولایت، خاتمیت ندارد زیرا تا خدا هست اسماء الله هم وجود دارد. خداوند خود را ولی معرفی کرده و فرموده است: انت ولیی فی الدنیا و الاخره؛ یعنی حتی در قیامت هم ولی هست.
*️⃣مبنای عرفا یکسان است و مانند #فقه نیست که اختلاف نظر باشد البته نوع بیان آنان متفاوت است؛ در مورد امامت، محیالدین عربی و سایرین دارند که ولیالله، قطب عالم امکان است. کلمه قطب هم اولین بار از امیرمؤمنان علیه السلام صادر شده است؛ ایشان فرمودند: وَ إِنَّهُ لَيَعْلَمُ أَنَّ مَحَلِّي مِنْهَا مَحَلُّ الْقُطْبِ مِنَ الرَّحَى. یعنی نظام هستی دور قطب وجود ایشان میچرخد.
📝گزارش این نشست را اینجا بخوانید.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#ببینید l #اخلاق
"محبوبترین و مبغوضترین حالت نزد خدا"
🎤 قسمتی از بیانات استاد فیاضی، رئیس هیئتمدیره مجمع عالی حکمت اسلامی در جلسه تفسیر قرآنکریم
#آیتالله_فیاضی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️دعای روز دوم ماه رمضان
🔸اَللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إلَي مَرْضَاتِكَ و جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَائَهِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
🔹خدايا مرا در اين ماه به خشنودی ات نزديك كن، و از خشم و انتقامت بركنار دار،
و به قرائت آياتت موفق كن، ای مهربان ترين مهربانان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#معرفی_کانال
📲برای دریافت صوت و فیلم های دروس اساتید مجمع عالی حکمت اسلامی به کانال رسانه بپیوندید.
⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/mediahekmat
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #فلسفه_سیاسی 🔰گروه علمی فلسفه سیاسی، جلسه۱۷۰ 🔸حکمرانی؛ عقلانیت و فطرت 🎤حجت الاسلام
#گزارش #نشست_تخصصی
✅ تأکید روایات بر پیوند محکم علم و عقل
🔰حجتالاسلام والمسلمین احمدرضا یزدانی مقدم؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در نشست علمی “حکمرانی؛ عقلانیت و فطرت” گفت:
🌐در تعریف #حکمرانی گفته شده است که حکمرانی مجموعهای از سنتها و نهادهایی است که حاکمان در چارچوب آن عمل میکنند یا به عنوان روش پیادهسازی قدرت در نهادهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشورها یا تصدیگری اقتصادی سیاسی و اجرایی برای مدیریت تمامی مناسبات کشور در تمامی سطوح است.
🔸اگر برخی افراد مرتکب خطا شوند مردم میگویند مگر تو عقل نداری یا اگر تصمیمات برخی از مسئولان خوشایند مردم نباشد میگویند این کار خلاف عقل و غیرعقلانی است. جالب این است که فارابی همین موضوع را توضیح داده است و تقریبا همین معنا از #عقل را مطرح کرده است. طبق تعریف #فارابی در عقل، علم هم خوابیده است یعنی بهره گرفتن از تجربه؛ گاهی تجربه شخصی و گاهی تجربه چند سال و چند قرن بشری است و قصد نداریم از ابتدا مسائل تجربه شده توسط بشر را تجربه کنیم کمااینکه در ریاضیات هم از ابتدا شروع نمیکنیم.
📝برای مطالعه گزارش نشست، کلیک کنید.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislam
#ماه_رمضان
❇️دعای روز سوم ماه رمضان
🔸اَللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِيهَ وَ بَاعِدْنِي فِيهِ مِنَ السَّفَاهَهِ وَ التَّمْوِيهِ وَ اجْعَلْ لِي نَصِيباً مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الأَْجْوَدِينَ.
🔹خدایا به من در این ماه به من تیزهوشی و بیداری عنايت فرما، و از بیخردی و
اشتباه دورم ساز، و از هر خيری كه در اين ماه نازل میکنی، برايم بهره ای قرار ده، و به حق جودت ای جودمندترين جودمندان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #معرفت_شناسی 🔰 گروه علمی معرفت شناسی، جلسه۲۳۱ 🔍 بررسی تجربی روابط شعورمندی و اخت
#گزارش #نشست_تخصصی
✅ نفی اراده و اختیار ناشی از مبنای اصالت ماده است
🔰حجتالاسلام والمسلمین مصطفی زارع اردکانی؛ پژوهشگر فلسفه اسلامی در نشست علمی«بررسی تجربی روابط شعورمندی و اختیار از حیث پدیده های کوانتومی در فلسفه فیزیک، فلسفه ابن سینا و فلسفه ملاصدرا و آیات وحیانی»
⬅️با بیان اینکه آقای مطهری در کتاب یادداشتهای خود در جلد ۹ آورده است: آنچه امروز درباره قانون نارسایی علیت در داخل اتمها گفته میشود که بدون سابقه مادی، حادثهای پدید میآید نوعی #اعتقاد و ایمان به غیب است؛ این مطلب اگرچه از نظر فلسفی صحیح نیست ولی خود مطلب عجیب است؛ بحث اینکه در داخل اتمها، نارسایی قانون علیت مطرح شده است تحت عنوان #قانون_کوپرنیکی است.
🔹در #فیزیک وقتی یک پدیده کوانتومی را در داخل هسته اتم مشاهده میکنند، میبینند فوتون و نوری در داخل هسته بدون سابقه مادی و ناخودآگاه پدید میآید؛ این پدیده چون روش تجربی و مادی دارد قابل توجیه مادی نیست و دعوای بین انیشتین و بقیه این است که او میگوید خدا تاس نمیاندازد و دیگران به او میگویند تو به خدا نگو چه کند. فرق یک پدیده #کوانتومی مانند همین مسئله با بقیه در این است که در داخل هسته رخ میدهد و در اینجا این سؤال مطرح است که آیا این پدیده منشاء مادی دارد که ما آن را نمیبینیم یا منشاء غیرمادی دارد.
📝برای مطالعه گزارش نشست، کلیک کنید.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislam
#ماه_رمضان
امام خمینی(ره):
🔹اگر کسی اهلش باشد(این دعاها) راه را برای انسان باز میکند و نورافکن است برای اینکه بشر را از ظلمت بیرون بیاورد.
#امامخمینی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️دعای روز چهارم
🔸اَللَّهُمَّ قَوِّنِي فِيهِ عَلَي إِقَامَهِ أَمْرِكَ وَ أَذِقْنِي فِيهِ حَلاَوَهَ ذِكْرِكَ وَ أَوْزِعْنِي فِيهِ لأَِدَاءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ وَ احْفَظْنِي فِيهِ بِحِفْظِكَ وَ سِتْرِكَ يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ.
🔹خدايا در اين ماه برای برپاداشتن امرت نيرومند ساز مرا،و شيرينی ذكرت را به من بچشان، و ادای شكرت را به من الهام فرما، و به نگهداری و پوششت نگاهم بدار، ای بيناترين بينندگان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#جمعه #صاحب_الزمان
امام صادق علیهالسّلام فرمود:
🔸كسى كه به همه امامان إقرار نماید و مهدىّ عجّل الله تعالی فَرَجَه الشریف را إنكار كند ، همانند كسى است كه به همه پيغمبران إقرار نموده و نبوت محمّد صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ را إنكار کرده است.
📚بحارالأنوار ۵۱ / ۱۴۳
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️ دعای روز پنجم
🔸اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
🔹خدايا قرار ده مرا در اين ماه از آمرزش جويان، و از بندگان شايسته فرمانبردار،و از اوليای مقرّبت، به رأفتت ای مهربان ترين مهربانان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#معرفی_کتاب
📚معرفتشناسی اخلاق در اندیشه اسلامی
🖋مجید ابوالقاسمزاده
⬅️کتاب حاضر پس از مفهومشناسی و بیان مبادی تصوری بحث، به طرح مباحث عمده #معرفتشناسی اخلاق، از جمله عقلی یا شرعی بودن، یقینی یا مشهوری بودن، و بدیهی یا نظری بودن قضایای اخلاقی از منظر اندیشمندان مسلمان پرداخته است.
✍️اثر حاضر در هفت فصل با عناوین مفاهیم، معرفتشناسی مفاهیم اخلاقی، منابع و راههای شناخت قضایای اخلاقی، عقلی بودن قضایای اخلاقی، عقلانی بودن قضایای اخلاقی، بداهت قضایای اخلاقی، و اطلاق قضایای اخلاقی تنظیم گردیده است.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #فلسفه_اخلاق 🔰 گروه علمی فلسفه اخلاق، جلسه۱۶۷ ❓اخلاق اجتماعی؛ دینی یا فرادینی؟ (
#گزارش #نشست_تخصصی
🌀اخلاق فرادینی در حل مشکلات اخلاقی جامعه ناتوان است
🔰حجتالاسلام والمسلمین زهیر رضازاده؛ مدرس و پژوهشگر فلسفه اسلامی در نشست فلسفه اخلاق با موضوع “اخلاق اجتماعی؛ دینی یا فرادینی؟” که از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد با بیان اینکه از منظر برخی افراد، اخلاق فرادینی مبتنی بر هیچ اعتقاد دینی خاصی نیست و نسبت به همه دینها بیطرف است ولی ما اخلاق را مبتنی بر دین اسلام میدانیم، گفت:
⬅️آقایان همچنین میگویند #اخلاق فرادینی برتجربه و عقلانیت خود بنیاد بشر استوار است و از شرع برای فهم اخلاق استفاده نمیکنیم ولی ما معتقدیم که ارزشهای اخلاقی مبتنی بر عقل، سنت و قرآن کریم است لذا معنایی که این افراد از اخلاق دینی ارائه میدهند غلط است مثلا گفتهاند اخلاق، صرفا مبتنی بر #اعتقادات دینی است در حالی که علامه مصباح یزدی، اخلاق #سکولار را به عنوان حداقل اخلاق قبول دارد.
🔹رضازاده با بیان اینکه فرضا که اخلاق را مبتنی بر باورهای سرشتی بکنیم، این سؤال مطرح است که چون این اصول فطری، کلی است آیا میتواند پاسخگوی همه مشکلات در روابط اجتماعی باشد یا خیر؟ گفت: پس اخلاق فطری مجموعه اصول اخلاقی است که محدودیت دارد ثانیا اموری کلی است و اخلاق دینی و فرادینی هم در این امور مشترک هستند البته مزیت اخلاق دینی این است که در بسیاری از موارد جزئی هم ورود دارد و راهنمایی به انسان میدهد.
📝گزارش این نشست را اینجا بخوانید.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislam
#ماه_رمضان
مقام معظم رهبری:
🟡بهترین کلمات و بهترین خواستهها برای شبهای ماه رمضان، دعای ابوحمزه و دعاهای شبهای قدر است. اگر کسی معانی این دعاها را نمی داند، با زبان خودش دعا کند. خودش با خدا حرف بزند.
#آیتالله_خامنهای
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️ دعای روز ششم
🔸اَللَّهُمَّ لاَ تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لاَ تَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَي رَغْبَهِ الرَّاغِبِينَ.
🔹خدايا مرا دراين ماه به خاطر نزديك شدن به نافرمانی ات وامگذار، و با تازيانه های انتقامت عذاب مكن، و از موجبات خشمت دورم بدار، به فضل و عطاهايت، ای نهايت دلبستگی دل شدگان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#معرفی_کتاب
📚یادنامه علمی علامه طباطبایی(دفتر اول)
🔅علامه سیدمحمد حسین طباطبایی در طول عمر با برکت خود، با گفتوگوهای علمی، تدریس، تألیف و پرورش شاگردان برجسته، نقشی کمنظیر و ستودنی در احیاء و گسترش حکمت اسلامی در عصر معاصر داشتند.
🔹تبیین شخصیت علمی و اخلاقی این حکیم متأله و بازخوانی آراء، آثار و اندیشه های ماندگار این عالم عامل و عارف واصل، تاثیر بسزایی در ترویج و توسعه گفتمان حکمت اسلامی در عرصه داخلی و بین المللی دارد.
⬅️دفتر اول یادنامه علمی علامه طباطبایی(ره) حاوی مجموعه مباحث و مطالب اولین ویژه برنامههای بزرگداشت علامه طباطبایی می باشد که در سال ۱۳۹۴ از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی طراحی، برنامهریزی و اجرا شد.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#ببینید l #ضیافت۵
💠ویژه برنامه های فرهنگی(مجازی) مجمع عالی حکمت اسلامی در ماه مبارک رمضان
🎤آیت الله محمدباقر تحریری
▫️جلسه اول
⬅️ موضوع: روزی حلال و ماه مبارک رمضان
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔻برای دیدن ویدئوهای مجمع عالی حکمت اسلامی، ما را در آپارات دنبال کنید
⬇️🔰⬇️🔰⬇️🔰
https://www.aparat.com/hekmateislami
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️ دعای روز هفتم
🔸اَللَّهُمَّ أَعِنِّي فِيهِ عَلَي صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ.
🔹خدایا مرا در اين ماه بر روزه و شب زنده داریاش ياریده، و از لغزشها و گناهانش دورم بدار،
و ذكرت را همواره روزیام كن، به توفيقت ای راهنمای گمراهان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
آیت الله قاضی:
🟡 بر شما باد به قرائت قرآن با صوت حزین و با آهنگ و غنا! یعنی با صدای خوش بخوان که تو را تکان دهد. دیدار براداران خود را زیاد کنید!
#آیتالله_قاضی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#معرفی_کتاب
📚چگونگی دلالت معرفت نفس بر معرفت رب متعال در حدیث (من عرف نفسه فقد عرفه ربه)
🖋محمد مهدی نادری
⬅️ باب اصلی بنیان مرصوص #توحید و شاهراه رسیدن به معرفت حضرت ربّ تبارک و تعالی، فکر و توجه به نفس است است. از آسمان و کهکشان ها و سیر سیارگان گرفته تا شجر و شتر و زنبور عسل به عنوان آیات حق مطرح شدهاند و از جهان کبیر گرفته تا #انسان که خود جهانی صغیر است معرف حضرت باری تعالی قلمداد شده اند.
🔸اما در این بین خود بشر به منزله آیتی عظیم و منحصر به فرد در بین آیات مطرح است؛ بدین لحاظ برای نوع انسانها (نه لزوما برای ملک و جن یا هر موجود دارای شعور) خود او نفس او که از دیگر مخلوقات بدو نزدیکتر است بهترین آیت و آینه حق تلقی شده است. آینهای که در صورت بی غبار بودن، جمال یار را به وضوح مینمایاند؛ خصوصا با عنایت به مطلب که خدواند نفس انسان را به عنوان نمودی از ذات و صفات و افعال خویش قرار داده است تا شناخت او پلکانی برای شناخت پروردگار باشد.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#ببینید l #ضیافت۵
💠ویژه برنامه های فرهنگی(مجازی) مجمع عالی حکمت اسلامی در ماه مبارک رمضان
🎤آیت الله محمدباقر تحریری
▫️جلسه دوم
⬅️ موضوع: روزی حلال و ماه مبارک رمضان
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔻برای دیدن ویدئوهای مجمع عالی حکمت اسلامی، ما را در آپارات دنبال کنید
⬇️🔰⬇️🔰⬇️🔰
https://www.aparat.com/hekmateislami
#آیتالله_تحریری
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#ماه_رمضان
❇️ دعای روز هشتم
🔸اَللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَهَ الأَْيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلاَمِ وَ صُحْبَهَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ اﻵْمِلِينَ.
🔹خدايا در اين ماه مهرورزی به ايتام، و خوراندن طعام، و آشكار كردن سلام، و همنشينی با اهل كرامت را نصيبم فرما، به عطايت ای پناهگاه آرزومندان.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
#معرفی_کتاب
📚یادنامه علمی حکمت مصباح
ویژه نامه علمی بزرگداشت علامه مصباح یزدی
⬅️ در پی ارتحال حکیم متأله حضرت آیتالله علامه مصباح یزدی؛ از ناظران معظم مجمع عالی حکمت اسلامی، همزمان با اربعین رحلت این عالم وارسته و فیلسوف والامقام، ویژه برنامه های علمی در غالب جلسات تخصصی و نشست های علمی از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برنامه ریزی و برگزار گردید.
🔸یادنامه علمی مصباح حکمت، حاوی این مجموعه مباحث و مطالب است که در سال ۱۳۹۹ از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار گردید.
#آیتالله_مصباحیزدی
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#ببینید l #ضیافت۵
💠ویژه برنامه های فرهنگی(مجازی) مجمع عالی حکمت اسلامی در ماه مبارک رمضان
🎤آیت الله محمدباقر تحریری
▫️جلسه سوم
⬅️ موضوع: روزی حلال و ماه مبارک رمضان
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔻برای دیدن ویدئوهای مجمع عالی حکمت اسلامی، ما را در آپارات دنبال کنید
⬇️🔰⬇️🔰⬇️🔰
https://www.aparat.com/hekmateislami
#آیتالله_تحریری
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
#نشست_تخصصی #فلسفه_دین 🔰 گروه علمی فلسفه دین، جلسه۱۵۵ 🔻 نقد تقریر استقرائی شلنبرگ از برهان ا
#گزارش #نشست_تخصصی
🌀مبنای برهان اختفای الهی شلنبرگ مبتنی بر پوزتیویست است
🔰دکتریاسر هاشمی؛ مدرس و پژوهشگر #فلسفه در نشست فلسفه دین با موضوع«نقد تقریر استقرائی شلنبرگ از برهان اختفای الهی؛ از منظر تجربه دینی» با بیان اینکه از طیف خداباوران در فضای اسلامی و غیراسلامی همیشه درصدد این بودند که ادلهای را برای خداباوری ارائه دهند و در طیف خداناباوران هم این تلاش صورت گرفته است، گفت:
🔹یکی از این ادله، مسئله شر است و برهان اختفای الهی هم که مطرح است زیرمجموعه مسئله شر است. #شلنبرگ معتقد است که اختفای الهی جدا از مسئله شر است و میتواند ادله مستقلی برای اثبات عدم وجود خدا باشد. البته او این دو را از جهاتی شبیه همدیگر میداند و در نهایت معتقد است تفاوتهایی میان این دو وجود دارد که میتواند از یکدیگر تفکیک کند و آن را برهانی قویتر از مسئله شر بداند.
🔸برخی معتقدند که اختفای الهی علت معده و زمینهساز برای شر معرفتی است؛ شلنبرگ به عنوان پیشگام در این زمینه معتقد است، خدایی که عاشق مطلق است باید زمینه ارتباط را بین خود و بندگانش فراهم کند و لازمه آن وجود ادله و قرائن کافی برای شناخت خداست ولی ما این موضوع را در عالم نمیبینیم. یکی از مسائلی که او اصرار دارد ناباوری معقول یا ناباوری غیرقابل سرزنش است.
📝مطالعه مشروح گزارش این نشست
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami