📝سه بهاضافه یک رویکرد در پژوهش
✍️ محمدصدرا مازنی
سه رسم و رویکرد در پژوهشهای محققان که فراوان از آنها یاد میشود عبارتند از: ۱)رویکرد موضوعمحوری؛۲)رویکرد مسئلهمحوری؛ و ۳) رویکرد نیازمحوری.
اولی مدل سنتی تحقیق بود که در طول تاریخ پُرسابقه و نتایج آن در کتابخانههای دنیا فراوان است. در این رویکرد یک موضوع طرح شده و مطالب مرتبط با آن موضوع بهصورت درختوارهای و مبتنی برساختار دانشی طرح میشود. اگرچه برخی آن را بدون جهتگیری مشخص و فاقد هدف میدانند، اما بهگمانم این اتهامی ناروا است. هدفگذاری در ذات پژوهش و فحص علمی نهفته است و محققان به صورت هدفمند و همراه با جهتگیری روشن به پژوهش مبادرت میورزند. اگرچه در این رویکرد امکان اتلاف وقت نسبت به رویکردهای بدیل وجود دارد، اما محقق به ابعاد و اضلاع موضوع اشراف بیشتری دارد.
رویکرد دوم مسئلهمحوری است. تمرکز بر یک مسئله خاص و حل مسائل مطرح ویژگی این رویکرد است. گفته میشود یکی از علومی که بهصورت مسئلهمحور شکل گرفته است دانش فقه است که در آن، حکم هریک از افعال مکلفین بهمثابه یک مسئله، مطرح و با روش معیار(اجتهاد)، پاسخ آن از دل منابع اسلامی کشف میشده است. البته همین فقه هم عمدتا در حال حاضر به شیوه موضوعمحور مطرح میشود. مثلا موضوع طهارت برای پژوهش مطرح و همه مباحث مربوط به آن به صورت موضوعی و دائرهالمعارفی تبیین میشود. اغلب درسهای خارج_بهمثابه پژوهش شفاهی_ از جنس موضوعمحور است.
رویکرد سوم نیازمحوری است. مسئلهمحوری نسبت به موضوعمحوری برتریهایی دارد، اما وجود یک اشکال اساسی در آن موجب شد تا رویکرد نیازمحور مطرح شود. روشن است که همه مسئلهها لزوما مبتنی بر نیاز نیستند. چون ممکن است موضوع یک تحقیق مسئله باشد، اما مورد نیاز نباشد. یا دستکم آن نیاز مبتلابه نباشد پس مسئله ممکن است نیازمحور نباشد. این یعنی مسئلهمحوری هرگاه با نیازها منطبق باشد کاربردیتر خواهد بود.
رویکرد دیگری نیز به سه رویکرد پیشین اضافه میشود. این رویکرد را که به مسئلهمحوری و نیازمحوری نزدیک است اولویتمحوری مینامم. براین اساس ممکن است موضوع یک تحقیق مسئله و مورد نیاز، اما فاقد اولویت باشد. اولویتها بر اساس فرایندی با توجه به ابعاد و معیارهای مختلفی تعیین میشوند. سیاستهای سازمانی و منابع مالی و تقاضاها ازجمله ملاکهای پرداختن به اولویتها است.
#پژوهش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 چقدر فریاد زدیم؟
✍️ محمدامین رضایی
🔸۱: حضرت امیر ع: شریح به من خبر دادند كه خانه اى با هشتاد دينار خريده اى و سندى براى آن نوشته و گواهانى آن را امضا كرده اند؟ شريح گفت: آرى اى اميرمؤمنان، حضرت نگاه خشم آلودى به او كرد و گفت( نامه ۳ نهج البلاغه )
🔸۲: میانگین زمان انتظار مسکن دار شدن در ایران به ۴۰ سال رسیده! بین ۴۰ تا ۶۰درصد در آمد مردم صرف مسکن (اجاره و..) میشود. در تهران زمان انتظار خانه دار شدن دهک اول ۱۷۸ سال، دهک دوم و سوم به ترتیب۱۰۹ و ۷۹ سال طول میکشد (منبع فرهیختگان و تسنیم)
🔻۳:حجت الاسلام موسوی (امام جمعه اهواز): مسئولی را میشناسم که در یکی از مناطق اهواز در خانهای ۱۰هزار متری سکونت دارد و باید آن را هر چه سریعتر تخلیه کند، در غیر اینصورت شخصا به موضوع ورود میکنم. ثروتهای قانونی برخی مدیران به اندازهای است که حیوانات خانگیشان هم زندگی مرفهی دارند! (نماز جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰)
🔸۴: این دو روایت
🔻 الف: حضرت امیرع: ما اَخَذَ اللهُ عَلَى الْعُلَماءِ اَلاّ یقارّوا عَلى كِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظْلومٍ لاَلْقَیتُ حَبْلَها عَلى غارِبـِها
اگر خداوند از علما پیمان نگرفته بود كه با پرخورى ظالم و گرسنگى مظلوم آرام نگیرند، زمام خلافت را به حال خود رها مىكردم. (نهج البلاغه، خطبه۳)
🔻ب: امام حسین ع: وَ الْعُمْی وَ الْبُکْمُ وَ الزُّمْنُ فی الْمَدائِنِ مُهْمَلَة، لا ترْحَمُونَ؛ وَ لا فی مَنْزِلَتِکُمْ تَعْمَلُونَ وَ لا مَنْ عَمِلَ فیها تُعینُونَ
کوران، گنگان و بیماران زمینگیر در شهرها به حال خود رها شده اند و به حال آنان رحم نمیکنید و به کارى که شایسته جایگاه شما (علما است بر نمی خیزید؟ و کسانی را هم که در حق آنان بخواهند کاری کنند یاری نمیکنید.(خطبه منا)
🔸۵: چقدر فریاد زدیم؟!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸کرسی الگوی تحول در جامعه بر مبنای سیر نزول قرآن
🔰 مرکز #مطالعات_پیشرفت_و_تمدن پژوهشگاه برگزار میکند:
▪️ دکتر رحیم حاصلی به عنوان ارائهدهنده، حجج اسلام و المسلمین سید کریم خوب بین خوش نظر و محمد عابدی به عنوان ناقد در این کرسی حضور خواهند داشت.
⏰ سه شنبه 30 آذر ماه، ساعت 14:30
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 join.skype.com/CA4Rn3f0bGBZ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
تيزر نهايي كنگره علامه طباطبايي.wav
20.95M
🔺تیزر فراخوان مقالات کنگره بین المللی حضرت آیت الله علامه سیدمحمد حسین طباطبایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@hekmateislami
.
🕹پدال زندگی
✍️ محمدجواد محمودی
اولین باری که رفتم آموزشگاه و پشت فرمون نشستم،
توی دور برگردون که کلاج رو بردم پایین و فرمون رو چرخوندم
و با یه نیش گاز به مسیر ادامه دادم، گفتم عجب کار راحتی هستا! 🚗
الکی گندش میکنن میگن باید دو هفته دوره ببینی و یکی باید کنار دستت بشینه؛
آخه چارتا گازو کلاج و ترمز کاری داره؟
البته شایدم استعداد من خوبه و بقیه نیازبه این کلاسا دارن.💪🏻
تصمیم گرفتم بعد کلاس به استاد بگم
خودم بلدم و از جلسه بعد نمیام،.👨🏻
تو همین فکرا بودم که کف پام احساس میکردم هی این پدال ترمز
و کلاج تکون میخورن؛ گفتم بیا، اینم از ماشین! لااقل چندوقت
یکبار #تعمیر نمیبرن که #ماشین به این روز نیفته.🛠
پعد از رسیدن به #پارکینگ، داشتم کمربندم رو باز میکردم تا برم با استاد
صحبت کنم که یه دفعه چشمم به زیر پای استاد افتاد🤔
حسابی تعجب کرده بودم، چرا اونجا دو تا پدال دیگه هست؟
گفتم استاد این چیه؟
گفت اینها پدال کلاج و ترمز هست برای کنترل رانندگی
افراد مبتدی که اگه نتونستن هدایت ماشین رو انجام
بدن، من بتونم ماشین رو کنترل کنم...
از استاد تشکر کردم و قرار بعدی رو هم هماهنگ کردم...
با خودم گفتم توی زندگی هم، خیلی جاها فکر میکنم کار رو خودم انجام میدم؛
تازه به خودم میبالم که چقدر حرفهای و کاربلدم!
اما همیشه و همه جا یکی هست که داره غیر مستقیم کار رو
کنترل میکنه تا توی جاده زندگی تصادف نکنم...
پس این همه #غرور و «منم منم» چیه دیگه؟!
«قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَىٰ كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ #هَدَىٰ»
سوره مبارکه #طه، آیه 50
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 توضیح واضحات!
✍️ احمدحسین شریفی
همواره از عالم و عامی بوده و هستند کسانی که امکان و توانایی انتقال گویا و کوتاه مقصود خود را ندارند. بعضاً، حتی در جلسات «همفکری» و «هماندیشی» درباره مسأله یا موضوعی، به توضیح واضحات یا بیان امور نامربوط و یا حتی بیان امور بلاطائل میپردازند.
یکی از اساتید دانشگاه تهران میگفت در دوران تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، استادی داشتیم که متون فلسفی اروپایی را تدریس میکرد. روزی به هنگام بیان فیلسوفان ایونیا که آغازگران تفکر فلسفی در یونان باستان به شمار میآیند، استطراداً از لزوم آشنایی دانشجویان فلسفه با جغرافیا سخن به میان آورند. بعد از توضیحاتی در این باره، از باب الکلام یجر الکلام سخن را به اهمیت دانش جغرافیا و چگونگی آشنایی با جغرافیای کشورها و ... کشانده و گفتند در این زمان آشنایی با جغرافیا زحمت زیادی ندارد، نقشه کره زمین به خوبی طراحی شده و در اشکال مختلف حتی در فروشگاههای عمومی و اسباببازی هم هست. الان به شکل بادکنک هم تولید شده و شما میتوانید از فلان مغازه یک بادکنکی که نقشه زمین روی آن حک شده است را بخرید و ... در ادامه شروع کرد به توضیحاتی درباره کیفیت بادکردن بادکنکها و اَشکال مختلف این بادکنکها و رنگهای آنها و ..... الغرض، مدتی وقت کلاس درباره بادکنک و نحوه بادکردن آن و ... گذشت. تا اینکه یکی از دانشجویان از عقب کلاس گفتند استاد این همه توضیح نمیخواهد، ما بادکرده آنها را میخریم و خیال خودمان را راحت میکنیم!
آن استاد هم از این پاسخ خیلی خوشحال شد اما مجدداً بحث را در همین فضا ادامه داد ...!
#اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 سینما؛ خیال منفصل تمدنها
✍️ علیرضا قربانی
1️⃣ سینما، حاصل خیالپردازی دستهجمعی آدمهاست و به زبان حُکَما، عالَم خیال منفصل یک تمدن است. سینما از جنس خیال است، اما از این حیث که "ما به عنوان یک تمدن، به چه شیوهای تخیّل میکنیم" امری واقعی است. اگر بتوان عناصر ثابتی را در شیوه خیالپردازی یک تمدن، شناسایی کرد، آیا میتوان آن را تصادفی دانست؟ آیا خیال منفصل یک تمدن (=سینما)، بیارتباط با خیال متصل آن (=فرهنگ) است؟
2️⃣ دو عنصر محوری جذابیت سینمای جریاناصلی (مِیناستریم) غرب عبارت است از خشونت (فیزیکی و غیرفیزیکی) و جذابیت جنسی. این دو را که از سینمای جریاناصلی غرب بگیری، چیز زیادی از آن باقی نمیماند.
فرض کنید تاریخ جهان به گونه دیگری رقم میخورد و سینما در دل ایران متولد شده و در همین بستر تمدنی در جهان توسعه مییافت. به نظر شما، آن سینمای فرضی نیز تا این حد با خشونت و جذابیت جنسی عجین میشد؟ به نظر میرسد گرایش فرهنگی عمیق غرب به جنبههای حیوانیتر حیات (که بعضاً در داستانهای غیر عفیفانه الهههای اسطورهای یونان نیز نمود بارزی دارد) سبب شده که در سینمای غرب این جنبهها پررنگ شود.
3️⃣ اسکویید گیم، اتاق فرار، بازیهای عطش و دهها فیلم و سریال پرفروشی که در ژانر مسابقات مرگ تولید میشود، مثال خوبی از تلفیق لذت خشونت فیزیکی و غیر فیزیکی (=لذت بردن از تحقیر و شیءانگاری آدمها) است. این ژانر را میتوان امتداد سینمایی نبرد بردگان و گلادیاتورها در کولوسئوم رُم باستان دانست.
همان گرایش فرهنگی که روزی با شکل عینی خشونت و سلطه، ارضا میشد، امروز با شکل ذهنی خشونت و سلطه سرگرم میشود. باز هم از خود سوال کنیم: مثلا اگر سینما فرزند تمدن عفیفتر مشرقزمین بود، باز هم بر همین مسیر حرکت میکرد؟
4️⃣ تمدن، صورت عینی یک فرهنگ است و فرهنگ، بُعد ذهنی یک تمدن. به همین علت، تحلیل فرهنگی و تمدنی عمیقا به هم وابستهاند. رهبر انقلاب در نامهای که سال نود و چهار خطاب به عموم جوانان کشورهای غربی نوشتند، تحلیل فرهنگی دقیقی از پدیده تمدنی داعش ارائه نمودند که دستمایه نوشته حاضر شد. جانمایه تحلیل مذکور آن است که دو عنصر خشونت و بیبندباری جنسی، که عناصر کلیدی هویت داعش را تشکیل میدهند، در بستر تمدن اسلامی موجود نبودند و از غرب وارد جهان اسلام شدند. تحلیل مذکور، چه ارتباطی به یادداشت حاضر دارد؟ خواهم گفت.
5️⃣ به گمان من، اینکه ما هم امروز از چنین خشونتی لذت میبریم و تا حدی جزو نیاز و مصرف رسانهایمان شده، نشان از تغییرات عمیقی در مبدا میلمان دارد که در نتیجه همزیستی با تمدن غرب در ما رخ داده است. غرب نیز در این زمینه به شدت در حال حرکتی پرشتاب است. بیست سال پیش، نه کم و کیف عنصر خشونت در سبد عرضه تا این حد بود و نه در سبد مصرف، تماشای این حد از خشونت، برای ما متعارف تلقی میشد. خشونتی که اکنون در سریالهای متعارف، نمایش داده میشود، روزگاری جز در فیلمهای خاصی از ژانر وحشت یافت نمیشد.
خشونت در سینمای امروز سه خصلت یافته که شاید در یادداشت دیگری از آن گفتگو کردیم: عجین شدن با خلاقیت، بازیوار شدن و مناسکی شدن. متاسفانه باید اقرار کنیم که سینما روزبهروز در حال تشدید امیال ما در زمینه خشونت است و عطش ما را در این زمینه افزایش میدهد؛ عطشی که جز با تماشای سطح بالاتری از خشونت، آرام نمیشود. و متاسفاته حاصل این روند، چیزی جز مرگ قلب و از بین رفتن لطافتهای آن نیست.
#فیلم #سریال
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ آقای مجید انصاری روی کدام کانال هستند
✍️ محمود مقدمی
از قدیم چنین بوده که هرجنس خوبی با دو مشکل مواجه میشد؛ اول ارائه نسخههای تقلبی همان جنس خوب و دوم ایجاد شبهه نسبت به آن. زیرا آنان که متاع در خور عرضه نداشتند، سعی میکردند متاع بی ارزش خود را به جای متاع اصلی جا بزنند و یا تلاش میکردند وانمود کنند متاع اصلی چندان هم ارزش ندارد. مکتب پر عظمت شیعه هم از آن جنس متاعهای با ارزش است که نمونه ندارد و کاسبان دنیا هرگز نتوانسته و نخواهند توانست که مثل آن را بیاورند از این جهت، هم القای شبهات نسبت به تشیع، فراوان است و هم نسخههای تقلبی آن به وفور یافت میشود. شبهات هم گاهی ناشی از فهم کم یا فهم کج علمی است که عالمان در این خصوص، مسئولیت و وظیفه دارند با پاسخ شایسته علمی، کجیها را راست و کمیها را زیاد کنند البته گاهی شبهات ناشی از عقدهها و حقارتهای درون است که در این صورت اصلاح نمیپذیرند هرچند نبی مکرم از آسمان معجزه نازل کند.
گویا یکی از کسانی که مدتها است نه در شبکههای صدا، صدایی از او پخش میشود و نه شبکههای سیما نشانش میدهد و نه هم حزبیهای سابق تحویلش میگیرند، دچار عقده حقارت شده و تنها راه دیدهشدن را خودکشی معنوی پنداشته است از اینرو پخش عزاداری فاطمیه، محرم، صفر، سینه زنی و زنجیر زنی و ... را در صدا و سیما زیر سوال برده و چون هیچ دلیل علمی و عقل پسندی برای انکار آن ندارد برای اثبات ادعای خود قسمهای جلاله میخورد که :«اینها خدمت به امام حسین نیست» او که گویا فراموش کرده خود، عمامه بر سر دارد و سالها در همین صدا و سیما حضوری پر رنگ داشته با عاریه گرفتن از شبکههای مجازی و رسانههای بیگانه، حضور روحانیون انقلابی در صدا و سیما را به تمسخر میگیرد. و پخش سینه زنی و زنجیر زنی را منافی با اهداف سید الشهدا (ع) میداند.
البته انکار نمیکنیم همچنان که این گونه شبهات ناشی از عقده حقارت، وجود دارد و محکوم است، نسخههای تقلبی عزاداری و مجالس و مناسبتهای بی سند هم وجود دارد که آن هم محکوم است لکن نکته مهم این است که ایشان نگران نسخههای تقلبی نیست، چون آنها را در صدا و سیما نشان نمیدهند، بلکه نگرانی ایشان از عزاداریهای مستند و عالمان معتمد است که در سیما نشان داده میشوند.
ایشان با توهین به شعور مخاطبان میگوید: «در دهه محرم، 30 شبکه هرکدام را میزنی این داره زنجیر میزنه اون داره سینه میزنه این عمامه سیاهه، اون عمامه سفیده، کلا تلوزیون رنگی نیست، سیاه و سفیده» ظاهرا آنتن تلویزیون ایشان کمی متفاوت است که شبکههای دیگری را هم میگیرد، چراکه شبکههای داخلی سیما اینهمه نیست!!
از سوی دیگر به نظر میرسد ایشان با 355 روز سال که به تناسب و تناوب در برخی شبکههای تلوزیون ساز، آواز و گاهی نیز حرکات موزون پخش میکند مشکل ندارد و مشکل اصلی ایشان با دههی محرم و فاطمیه است که سینهزنی و زنجیرزنی را نشان میدهند. لذا خدمت ایشان عرض میکنیم؛ کمی آنتن را بچرخانید آنچه میخواهد دل تنگتان میبینید و صداهای ظریفتری که انتظارش را دارید میشنوید!
لازم به ذکر میدانم که ضرورت، اهمیت و شیوههای عزاداری و حدود افراط و تفریط در آن، مباحث علمی قابل توجهی دارد که در جای خود بحث شده و میشود ولی بیان آنها در پاسخ چنین افرادی ضایع کردن علم و استدلال است از این جهت فعلا از آن اهتراز شد تا فرصتی مناسب
در پایان خودم و ایشان را به خواندن مناجات شاکین از مجموعه دعاهای خمسه عشر از حضرت سجاد ع در کتاب مفاتیح الجنان سفارش میکنم که میفرماید: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِلَهِی إِلَیْکَ أَشْکُو نَفْساً بِالسُّوءِ أَمَّارَةً وَ إِلَى الْخَطِیئَةِ مُبَادِرَةً وَ بِمَعَاصِیکَ مُولَعَةً وَ بِسَخَطِکَ مُتَعَرِّضَةً تَسْلُکُ بِی مَسَالِکَ الْمَهَالِکِ وَ تَجْعَلُنِی عِنْدَکَ أَهْوَنَ هَالِکٍ ... مَیَّالَةً إِلَى اللَّعْبِ وَ اللَّهْوِ مَمْلُوَّةً بِالْغَفْلَةِ وَ السَّهْوِ ت... إِلَهِی إِلَیْکَ أَشْکُو قَلْباً قَاسِیاً مَعَ الْوَسْوَاسِ مُتَقَلِّباً وَ بِالرَّیْنِ وَ الطَّبْعِ مُتَلَبِّساً وَ عَیْناً عَنِ الْبُکَاءِ مِنْ خَوْفِکَ جَامِدَةً وَ إِلَى مَا یَسُرُّهَا طَامِحَةً ...»
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
محقق داماد؛ از حمله به حوزه تا تحریف حاج شیخ!
به راستی تا کی باید حوزات مقدسه هزینه اظهارات بیمایه این قبیل افراد را بدهد؟!
فردی که از دهه شصت تا هماکنون، در مراکز مختلف از مواهب حاکمیتی و دولتی بهرهمند و به اصطلاح #نانخور_نظام و #حقوقبگیر_دولت بوده، با چه هدفی به خود اجازه تخطئه در حمایتهای بجا و بایسته نظام اسلامی از حوزه علمیه را میدهد؟!
اینان با طرح حرفهای تکراری و بیپایه به دنبال چه هدفی هستند؟
از مظلومیت #حاجشیخ همین بس که در صد سالگی بازتاسیس حوزه قم، برخی عناصر بیاطلاع ایشان را طرفدار جدایی حوزه از سیاست نشان دهند!
پیش از این طرح برخی بهتانهای سخیف به بزرگانی همچون علامه طباطبایی نیز توسط عناصر ضدانقلاب همچون کدیور و از زبان امثال محقق داماد مطرح شده بود که تا کنون هیچ تکذیبیهای را به دنبال نداشته است!
🔗 روزنه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#توییت_خوانی
🔻آیا تحریم یک خبرنگار به نظام ضربه میزند؟!
سید محمد حسینی (معاون امور رئیس جمهور در مجلس) توئیت زد که اول به نظر میرسید خبر تحریم آقای علی رضوانی توسط انگلیس از باب مزاح و طنز مطرح شده، ولی بعد معلوم شد واقعیته؛ یا للعجب! آیا غربیها تصور میکنند با تحریم یک خبرنگار متعهد و ساعی به ج.ا.ا ضربه میزنند!!
حمیدرضا زندی هم در این باره نوشت: تحریم علی رضوانی در واقع نگرانی و مخالفت انگلیس با حرفهای بدون تعارف ملت ایران است.
🔹وضعیت براندازان بعد از رسوایی ماجرای گوهر عشقی
یک کاربر فضای مجازی با انتشار کاریکاتوری در توییتر نوشت:
وضعیت براندازا بعد از رسوایی ماجرای گوهر عشقی.
📌نسل سگها در تهران
صفحه «طلبه خبرنگار» با توجه به ترویج نگهداری از سگهای زینتی و خانگی در کلان شهر تهران نوشت: آمدم پارک اطراف ستارخان، تعداد سگها و تولهها بیشتر از آدمها هستند.
روزگاری سگها نگهبان آدمها بودند، حالا آدمها نگهبان سگها.
🔸صد پسر در خون بغلتد گم نگردد دختری ...
یک کاربر فضای مجازی در توییتر نوشت: صد پسر در خون بغلتد، گم نگردد دختری ...
نیروهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی، دختر شهید فادی ابو شخیدم، عامل عملیات شهادت طلبانه امروز را که منجر به هلاکت دو نظامی صهیونیست و زخمی شدن یک تن دیگر شده را به تلافی اقدام پدر، بازداشت کردند.
✔️اخبار و تصاویر رؤسای جمهور پیشین در سایت زیر
محمد مهدی رحیمی رییس روابط عمومی ریاست جمهوری در توییتر نوشت: از امروز تمام اخبار و تصاویر روسای جمهور دولت های هفتم تا دهم بر روی سایت ریاست جمهوری http://president.ir احیا شده و در دسترس است.
در روز تنفیذ آیت الله رئیسی هم تأکید شد آرشیو رئیس جمهور سابق بطورکامل حفظ شود.
امیدوارم مورد استفاده مناسب اهالی رسانه و پژوهشگران قرار بگیرد.
🔻حیدر قربانی، معروف به راننده مرگ کیست؟
محمد فراهان سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه در توییتر نوشت: حیدر قربانی معروف به "راننده مرگ"، مسئول نقل و انتقال تیمهای ترور، فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز و شناسایی سوژههای ترور(شاهو کریمیان، جبار اراهیمی و صدیق امینی) در عملیات ها بوده و در واقع فرد اصلی اطلاعاتی و نقش اصلی در هدایت ترورها را برعهده داشته.
📌این مدیر بانکی مثل خاوری فراری نشود!
جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس در توییتر نوشت: مدیرعامل یک بانک خصوصی بیست سفر به لندن و ۲۰ سفر به کشورهای دیگر اروپایی داشته؛ وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه سریعا جلوی خروج از کشور این مدیر بانکی را بگیرند تا اتفاقی مشابه پرونده فرار خاوری مدیرعامل اسبق بانک ملی تکرار نشود.
🔹چرا وقتی حال خوبی داری باید عاقبت به خیریات را بطلبی؟
صفحه توییتر طوبای محبت نوشت: میگویند خداوند داستان ابلیس را تعریف کرد تا بدانی که نمیشود به عبادتت، به تقربت، به جایگاهت اطمینان کنی؛
خدا هیچ تعهدی برای آنکه تو همان که هستی بمانی، نداده است؛
شاید به همین دلیل است که سفارش شده وقتی حال خوبی داری، عاقبت به خیریات را بطلبی.
📌علت افزایش بی رویه سگهای ولگرد در کشور چیست؟
یک کاربر فضای مجازی در توییتر نوشت: افزایش بی رویهی سگهای ولگرد در ایران از مرز خطر رد شده و به نقطهی فاجعه رسیده.
عامل این امر غذادهی و امدادرسانی به اصطلاح حامیان حیوانات و نا آگاهی عمیق و احساسی برخورد کردن مردم و نداشتن قوانین درست در این زمینه است.
🔸قابل توجه کسانی که مدعی و دلسوز مردم ایران و جهان هستند!
یک کاربر فضای مجازی در توییتر نوشت: قطعنامهی «حق دسترسی انسانها به غذا» توی سازمان ملل به رأی گذاشته شد و فقط ۲ مخالف داشت: آمریکا و اسرائیل!
قابل توجه احمقهایی که میگن اینا دلسوز مردم ایران و جهان هستن!
#کوتاه_نویسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸یادداشتی در باب مسائل و کارکرد تلبس؛
💠 لباس روحانیت؛ هویت طلبگی و ذهنیت برنده
✍️ علیرضا محمدلو
🔺 از قول دنی آلوز، پر افتخارترین بازیکن فوتبال از حیث تعداد و تنوع دریافت جام و ستاره فوتبال بارسلونا نوشته شده؛ وقتی لباس بارسلونا را در تن دارید، حتی در بازی سنگ، کاغذ، قیچی هم باید پیروز شوید.
🛎 با این مقدمه و بعنوان یک صورت مساله و با رویکرد #پدیدارشناسی، باید بررسی کنیم که چگونه و با چه متدهایی، مساله هویت را در ساحت طلبگی پررنگ نماییم؟
🔴 قطعا یکی از متغیرهای هویت در بحث نظام #روحانیت و طلبگی، مساله لباس روحانیت است. نسبت شخصیت با لباس خاص و تاثیر معمم بودن در درونی سازی و تثبیت هویت طلبگی، امری پوشیده نیست و کاملا ملموس و قابل درک است.
🔹 اما گاها دیده می شود که پوشش طلبگی به معنای خاصش برای برخی از طلاب آنچنان که باید و شاید جا نیفتاده و دارای ابهاماتی است. عده ای #تلبس را در شرایط فعلی جامعه، مانع حضور پررنگ و عمیق در میان مردم میبینند.
🛎 محورهایی مثل مروت و زی و هویت طلبگی و.. نیز وزن فقهی ماجرا را بالاتر برده و احتیاط در تلبس را باعث می شود و در برخی اوقات نیز منجر به کارکردی و موقعیتی شدن استفاده از لباس میشود.
🔴 حال و با توجه به یک تعبیر #روانشناختی، چگونه ذهنیت برنده را در شخصیت طلبه جوان، تزریق و تثبیت نماییم که لباس طلبگی را مانع حضور اثرگذار در جامعه تلقی نکند؟
⏹ از طرفی نیز زی و هویت طلبگی را چگونه بازتعریف کنیم که احتیاط های خاکستری و #انتحارهای_قرمز، سکوهای تبلیغی و خلاقیت های فردی اش برای حضور موثرتر در جامعه را محدود نکند؟
🛎 این لباس مقدس، اصلا قابل مقایسه با لباس یک باشگاه ورزشی نیست ولی اگر خیلی مختصر و فشرده بخواهیم موارد اثرگذار در موقعیت امروزی طلاب را بیان کنیم، ارتباط موثر، اعتمادبنفس، دانشکافی و اشراف بر کارویژههای روحانیت، می توانند، #ذهنیت_برنده و افتخار به تلّبس در تمام ساحت های اجتماعی را برای طلاب به ارمغان آورند.
#حوزه_علمیه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
دوره آموزشی
دری به خانه خورشید
مهارت های زندگی به سبک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
مدرس: استاد محمدرضا آتشین صدف
استاد حوزه و دانشگاه، کارشناس مذهبی رسانه ملی(شبکه ۳، رادیو معارف و...) مدرس رسمی مهارت های زندگی و مدیر کانون سبک زندگی شاد
سرفصل ها ی دوره:
✅چطور می توانیم از حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام الگو بگیریم او کجا و ما کجا؟!
✅مهارت رضایت از زندگی
✅ مهارت همدلی
✅ مهارت همسرگزینی
✅مهارت حل مسئله
✅ مهارت ابراز وجود
مخاطبان دوره:
کسانی که می خواهند زندگی و جامعه شان فاطمی تر شود:
مبلغان، مربیان، سخنرانان، معلمان، والدین
اطلاعات بیشتر و ثبت نام:👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3388145744C09defad677
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻 آفساید آگاهانه مهدوی کیا!
🔴 صهیونیسم ناستیزی مهدویکیا و حمل پرچم رژیم اشغالگر!
✍️ عمار جوکار
🔺سرمربی تیم فوتبال امید، با پرچم #رژیم_اشغالگر در بازی نمادین حضور پیدا کرد، ولی ستارگان الجزایری در حمایت از مردم فلسطین از بازی در این دیدار منصرف شدند و ستارگان عربستان و عمان نیز نقش پرچم #اسرائیل را از روی پیراهن خود پاک کردند.
🛎با توجه به واکنش ستارگان الجزایر، عمان و عربستان به نقش پرچم رژیم صهیونیستی روی پیراهنشان، نمی توان پذیرفت که بی تفاوتی مهدی مهدوی کیا نسبت به این موضوع ناشی از غفلت بوده است.
🛎 اگر باورهای شخصی مهدوی کیا در مورد رژیم کودک کش صهیونیستی، که ازقضا دستش به خون شهدای دانشمند این مرز و بوم هم آلوده است با سیاست های #جمهوری_اسلامی هم خوانی ندارد، ایرادی بر او وارد نیست؛ چون اساساً وقتی در فضای #روشنفکری، صادق #زیباکلام، کشور اسرائیل را به رسمیت میشناسد؛ مهدوی کیا و “برخی ورزشکاران” مرفوع القلم هستند و انتظار نمی رود درکی به اندازه مارادونا، بوفون یا همین نواف التمیاط و عماد الحوسنی از وحشی گری های رژیم صهیونیستی داشته باشند.
🛎 حتی اگر نیاز مهدوی کیا به دیده شدن در این بازی یا شوق کورکننده وی به حضور در چنین رویدادی، مانع از انصرافش از بازی شده بود، حداقل کاری که می توانست انجام دهد، محو کردن پرچم رژیم صهیونیستی از روی لباسش بود؛ همان کاری که ستارگان عمان و عربستان انجام دادند! از این نظر می توان گفت سرمربی تیم ملی امید، آگاهانه خود را در آفساید ارزشی قرار داده است.
🔗 متن کامل در صدای حوزه
#مهدوی_کیا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ چند تا از این جاسوسها در این دولت که از قبل باقی مانده اند داریم؟
✍️ احمد جهان بزرگی
هیچ راهی برای پیدا کردن اینها نیست مگر بد عمل کردنشان......
یک دانشجوی ایرانی تحصیل کرده در یوگسلاوی در دهه 70 میلادی در خاطره جالبی از نحوه نفوذ سیا در بدنه دولتها میگوید:
در یوگسلاوی رسم بود که دانشجویان خارجی پس از فراغت از تحصیل به دیدار رهبر آن زمان یوگسلاوی برده میشدند و او برایشان سخنرانی میکرد. مطابق همین رسم ما را هم به دیدار مارشال تیتو بردند و وی ضمن سخنرانی خاطرهای از دوران انقلاب در یوگسلاوی و پیروزی آن تعریف کرد.
تیتو در آن سخنرانی گفت: چندسال پساز پیروزی انقلاب و استقرار دولت از کاگب(سازمان اطلاعات روسیه) به من اطلاع دادند که در کابینه شما یک جاسوس سازمان جاسوسی آمریکا «سیا» وجود دارد، وی را شناسایی و دستگیر کنید. تیتو میگفت: تمام تلفنها و مکاتبات و رفتار افراد کابینه را تحت کنترل قرار دادیم و پس از مدتی مایوس شدیم و هیچ نشانی از جاسوس پیدا نکردیم. (تیتو با ادعای استقلال از روسیه نمیخواست این جاسوس توسط روسها شناسایی و معرفی شود)
وی پس از مدتی جستجو، ناامیدانه و عاجزانه درخواست شناسایی و معرفی جاسوس در کابینه را از روسیه میکند.
از «کا گ ب» به وی اطلاع میدهند «معاون اول تو در کابینه، جاسوس سازمان سیا است.»
تیتو از این خبر متحیر میشود و پس از اتمام یکی از جلسات کابینه از وی میخواهد بماند.
تیتو میگفت : در یک جلسه دو نفری اسلحه را روی شقیقه معاون اول گذاشتم و از وی سؤال کردم آیا تو جاسوس سیا هستی؟ او که متوجه شد قضیه لو رفته است به جاسوسی خود اعتراف کرد.
تیتو از او سؤال میکند از چه وقت با سیا همکاری میکنی؟
پاسخ: از زمان دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب در زمان جنگهای چریکی!
س: در این مدت با تمام کنترلهای امنیتی، هیچ ارتباطی با سیا، از تو کشف نشد؟
ج : الان نیز هیچ ارتباطی با سیا ندارم.
س: چگونه عضوی هستید که ارتباط ندارید؟
ج: سیا مسئولیتی به من واگذار کرده که وظیفه ام را انجام میدهم.
س: مسئولیت تو چیست؟
ج: به من ماموریت داده شده تا «در سپردن پستها به افراد، غیر تخصصی و نا همسو عمل کنم» و تا کنون هم این گونه عمل کردهام!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
🔻 آفساید آگاهانه مهدوی کیا! 🔴 صهیونیسم ناستیزی مهدویکیا و حمل پرچم رژیم اشغالگر! ✍️ عمار جوکار 🔺
.
#باکاربران
📌 بیخود مهدی مهدویکیا را سیبل نکنید؛ مشکل از جای دیگری است
🔻 بر سر ماجرای مهدویکیا چند نکته دارم
✍️ روح الله سرباز
🔸اول اینکه بعید میدانم مهدویکیا بتواند میان چند پرچم، پرچم اسراییل را تشخیص بدهد. چه برسد به اینکه بر روی پیراهنی که در دیداری دوستانه بر تن کرده و میان آن همه پرچم ریز، پرچم اسرائیل را پیدا کند.
🔹 این قاعده ورزش قهرمانی است که آدمهایی که تمام عمرشان وزنه و تکنیک و شوت و اسبک و شیرجه و حرکت زدهاند یکدفعه میشوند نماینده یک ملت و دولت. از این آدمها باید به اندازه ظرفیت و شناخت و درکشان توقع واکنش داشت.
🔸دوم اینکه مقارنه آنچه فوتبالیستهای الجزایری در قبال این رویداد کردند با فوتبالیستهای ایرانی اساسا درست نیست.
🔹الجزایر با هیچ کشور دیگری در میزان مردمی بودن مساله فلسطین قابل مقایسه نیست. پرچم فلسطین قبل از آنکه دست بازیکنهای تیم الجزایر باشد، دست تماشاگرهای الجزایری در استادیومهای ورزشی بوده.
🔸سوم اینکه اسراییلیها برای تک تک رویدادهای فرهنگی، ورزشی، هنری و علمی، برنامه عادیسازی دارند. اصلا هیچ چیز اتفاقی در دیپلماسی عمومی آنها و برای مساله مشروعیتشان وجود ندارد. شش دانگ حواس آنها جمع است که کی و کجا یک بار دیگر خودشان را داخل آدمها جا بزنند.
🔹این سه نکته نه تنها به این معنا نیست که آنچه رخ داده بی اهمیت بوده بلکه سخن در این است که بیخود مهدی مهدویکیا را سیبل نکنید؛ مشکل از جای دیگری است.
🔸 مشکل از مسئولین ورزشی است که هیچ درک درستی از دامهای محتمل پیشرو در قبال عادیسازی روابط با رژیم ندارند و راهبردشان در نهایت "بباز" است.
🔹مشکل از همین مجلسی است که عضو هیات رئیسهاش رگ گردنش علیه مهدویکیا بیرون زده اما یادش نیست آخرین جلسه کمیته دفاع از ملت فلسطین را که مجلس طبق قانون مسوول برگزاریاش است کی برگزار شده و چه مصوب کرده. مشکل از همین مجلسی است قانون ابتر تحریم کالاهای اسرائیلی را تصویب کرده اما تعیین تکلیف کارخانجات کوکاکولا و نستله را نکرده.
🔸مشکل از همه نهادهای عریض و طویل فرهنگی رسانهای است که نتوانستند طرح درستی از مساله فلسطین در ذهن مخاطب شکل بدهند تا اینگونه بخش قابل توجهی از جامعه ایران چنین نگاهی به فلسطین نداشته باشند.
🔹سازوکارهای رسمی باید کار خودشان را بکنند تا شاهد این سوتیها نباشیم اما اگر قرار باشد مساله دفاع از آرمان فلسطین در بین ورزشکاران ایرانی درونی بشود، راهش کار بر روی فرهنگ عمومی است؛ فوتبالیستها هم بازتابی از همین مردمند آقایان.
#مهدوی_کیا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 گلایهی یک مادر و بانوی طلبه از نظام آموزشی مادرمحور
#باکاربران
من مادر ۵ فرزند قد و نیم قد هستم، یادم هست زمانی که کودک بودم و به دبستان میرفتم کلاس اول کسی به من دیکته نگفت جز معلم؛ اما درسهایم هم خیلی بد نبود و در کلاس اول و به مراتب در دورههای بعد به همین منوال درس میخواندم.
الان که فرزندانم وارد نظام آموزشیِ مادرمحور شده اند برایم خیلی سخت است که کودک اول دبستان دارم نه به خاطر این کرونا، نه قبل از آن هم کودک کلاس اولی داشتم و وضع به همین منوال بود، «نظام آموزشی مادرمحور!» به نظر من این نظام از آنجایی شکل گرفت که گفتند «فرزند کمتر زندگی بهتر.» آخر دیگر ماداران در خانه با یک فرزند باید چه کنند؟ باید آنقدر لی لی به لالای بچه بگذارند تا او سواد بیاموزد، نظام آموزشی ما هم گفت: آخیش راحت شدیم بار را بر دوش مادران بگذاریم تا اینها هم فیضی ببرند.
آخر با خود فکر نکردند چند نفری هم لبیک به ندای رهبری و کم فرزند نیاوردند، با بچه کلاس اول و سوم و پنجم و پیش دبستانی باید چه کنند؟ همیشه با خود میگویم خدا بزرگ است، این نیز بگذرد. توکلم را هیچ وقت از دست ندادهام ولی کاش یکی به فکر ما میافتاد! خدایا خودت کمکمان کن تا عاقبت بخیر بشویم.
با تشکر از کانال خوبتون. طلبه سطح ۳ جامعه الزهرا.
#فرزند_آوری
#تحدیدجمعیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
💠 گلایهی یک مادر و بانوی طلبه از نظام آموزشی مادرمحور #باکاربران من مادر ۵ فرزند قد و نیم قد هستم
#تحریریه
از دو گروه انتظار اقدام وجود دارد:
یک: آقایان انقلابی که در مجلس حضور دارند و دولتمردان تازه نفس؛ این گوی و این میدان!
دو: اصحاب رسانه و یادداشت نویسانِ دینی دغدغهمند؛ میتوانند با تبیین جهادی خود کنشگری کنند.
#مطالبه_گری
#تولید_محتوا
#جهاد_روایت
🔴 جزئیاتی از پرونده شکایت از سلبریتیها
◀️ در روزهای اخیر، خبری مبنی بر شکایت از برخی بازیگران زن در فضای مجازی منتشر شد که حواشی خاصی نیز به دنبال داشت. باتوجه به اینکه در رسانهها اعلام شده بود این شکایت مربوط به طلاب قم است، خبرنگار خبرگزاری حوزه پیگیری کرد تا از چند و چون ماجرا آشنا شود و جزئیات این شکایت را با مخاطبان حوزهنیوز در میان بگذارد.
❓شاکیان از چه شهرهایی هستند؟
◽️شاکیان این پرونده ۱۱۰ نفر هستند که بر اساس پیگیریهای خبرنگار حوزهنیوز از ۱۴ استان کشور شامل اصفهان، کرمان، مازندران، قم، تهران، خراسان رضوی، چهار محال و بختیاری، یزد، آذربایجان غربی، هرمزگان، قزوین، فارس، مرکزی و البرز هستند.
❓آیا فقط آقایان شکایت کردهاند؟
◽️بر اساس مستندات پرونده از این ۱۱۰ نفر، ۷۴ نفر آقا و ۳۶ نفر خانم هستند.
❓چه اقشاری شکایت کردهاند؟
◽️بررسیها نشان میدهد که طلبه، دانشجو، استاد، خانهدار، کارمند و اصناف مختلف شکایت را امضا کردهاند.
❓از چه کسانی شکایت شده؟
◽️این شکایت از افراد زیر صورت گرفته است. سرکار خانمها: نیوشا ضیغمی، شبنم مقدمی، بهنوش بختیاری، سحر قریشی، فلور نظری، آزاده صمدی، بهاره رهنما، الناز شاکردوست، الهام صالحی، صباکمالی، الهام حمیدی، ریحانه پارسا، سمانه پاکدل، لیندا کیانی.
❓محورهای شکایت چه مواردی است؟
◽️همانطور که در متن شکایت اشاره شده، مهمترین مواردی که مورد اعتراض شاکیان قرار گرفته عبارت است:
➖ جریحهدار کردن عفت و اخلاق عمومی؛
➖ترغیب افراد به ارتکاب جرائم منافی عفت؛
➖توهین به مقدسات؛
➖تضعیف بنیان خانواده.
🔗 متن شکایت و جزییات بیشتر را اینجا بخوانید
#سلبریتی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 درنگی بر سبک زندگی اسلو فودی (Slow Food)؛ به این جنبش بپیوندیم
✍️ ابراهیم شریفی
نوعی از سبک زندگی که نحوی از اعتراض به مدرنیزه و مکانیزه شدن تمام ساحت های انسانی محسوب می شود, آنچه بشر امروزی را به ستوه آورده و متفکران را به فکر کشانده که چه بر سر زندگی ها آمده⁉️
🌀 شاید شما هم مثل خیلی از آحاد مردم با این موضوع مواجه شدید که می گویند قدیما خیلی بهتر بود. نمود این قضیه در خواراکی ها بیشتره که قدیما طبیعی(امروزه عنوان تجاری ارگانیک پیدا کرده) بود و امروزه خبری از اون چیزا نیس.
💯 اسلو فود در واقع یک جریان فرهنگی جهانی است که به دنبال کند کردن سبک زندگی سریع (Fast food) فست فودی است.
و در واقع هدف آن تلاش برای کنترل زمان خود به جای زندگی تحت حاکمیت استبداد بی واسطه است. یعنی به نوعی یک جریان سیاسی نیز قلمداد می شود.
💢 در این فرهنگ تفریحاتی مانند غذا خوردن با دوستان یا خانواده، فکر کردن, قدم زدن ، آشپزی کردن , بیرون رفتن برای دوچرخه سواری در یک روز آفتابی یا چرت زدن در روزهای تعطیل از جمله فعالیتهای طبیعی و اساسی که غالباً توسط دیکتاتوری زمان(زندگی های سریع السیر) کنار گذاشته شده است.
🔷 این جنبش از سال ۱۹۸۶ در اروپا آغاز شد. ابتدا در ایتالیا برای مقاومت در برابر افتتاح شعبهٔ مکدونالد(نماد سبک زندگی فست فودی) شکل گرفت.
🔵 جنبش غذای آهسته سه دههاست که در دنیاآغاز شده و در واقع هر خصوصیتی که فست فود دارد، غذای آهسته ندارد. جنبش غذای آهسته، فقط مربوط به سلامتی نیست، بلکه یک نوع شیوهٔ زندگی است.
🔶 هر چند این جنبش را در راستای جنبش های پست مدرن می توان شمرد و اشکالاتی هم خواهد داشت ولی مسلم است که سبک زندگی فست فودی تمام انسانیت بشر امروزی را تحت الشعاع قرار داده و رسانه ها و سردمداران جریان استکبار به شدت حامی بلکه مبلغ آن هستند لذا برای دوری از این آفات ضرورت دارد بشر امروزی به سمت «اسلو» حرکت کند.
#رسانه
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💐 نرمافزار قرآنی جذاب
بازی شهر قرآنی، یک بازی بی نظیر قرآنیه که همراه با سرگرمی و بازیهای جذاب و متنوع قرآن رو آموزش میده
🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎
ویژگی های بازی:
✅متناسب برای سنین 3 تا 9 سال 🤹
✅بیش از 100 بازی متنوع 🐥🐼
✅تقویت هوش و حافظه🤔
✅آشنایی بچه ها با مسجد و انفاق🕋
✅صوت 5 قاری نوجوان بین المللی😊
✅گرافیک و طراحی بین المللی🐸
✅مطابق علم روانشناسی کودک 😘
✅وجود متن آیات و سوره ها و همچنین بخش ویژه برای آموزش حفظ و قرائت🚒
دانلود رایگان از کافه بازار👇👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.boombstudio.qurancity&ref=share
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴انتقام همچنان باقی است...
✍️ محمد ملک زاده
کاربرد واژه مکتب برای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی مقام معظم رهبری، نشان می دهد این شهید والامقام جدا از ویژگی های خاص نظامی و برخورداری از شجاعت و رشادت در میدان نبرد، مرد میدان همه عرصههای زندگی اعم از فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز بود؛ همین جامعیت شخصیتی او سبب شد، دشمنانش هر گاه نام او را می شنیدند در برابر عظمتش تعظیم می کردند. فرمانده سابق مرکز عملیات ویژه ارتش تروریستی آمریکا در عراق در فارین پالیسی به این نکته اشاره میکند که سلیمانی چه توسط متحدانش و چه دشمنانش مورد احترام است و حتی میگوید بسیاری از رهبران نظامی و اطلاعاتی آمریکا آرزو داشتند جای قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران باشند.
به اعتراف دوست و دشمن، سردار سلیمانی مرد میدان اخلاق و تواضع، توکل به خدا، عواطف و احساسات متعالی و مرد میدان تبعیت از ولایت بود. در مکتب سلیمانی، راهبرد جذب حداکثری نمود آشکار داشت؛ او خدمت به خلق و دفاع از مظلوم را وظیفه خود می دانست و همه مردم با هر دیدگاه و سلیقه ای را دوست داشت مگر ظالمین و مستکبرین و کسانی که منشأ فساد در زمین بودند. در واقع او یکی از مصادیق بارز و عملی کلام امام علی(ع) بود که «كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً».
شهید سلیمانی بی شک نمونه برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) و خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری بود که با شکست جنایتکاران دستپرورده آمریکا در منطقه، ابهت پوشالی شیطان بزرگ را فروریخت؛ جرم او دفاع از مظلومان و ستمدیدگان منطقه در برابر مزدوران استکبار جهانی بود و این که تا لحظه آخر در مبارزه با تروریستهای قاتل دستپرورده غرب و متجاوزان به نوامیس امت اسلامی استوار و مستحکم بود.
این شهید گرانقدر به تبعیت از رهبرش بر افزایش اقتدار ایران در همه عرصه ها تاکید داشت و معتقد بود گرچه افزایش قدرت نظامی یکی از جلوههای بسیار مهم اقتدار ایران است اما نباید از افزایش قدرت در سایر عرصههای اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و علمی و فناوری، و... هم غافل ماند. او اقتدار همه جانبه و متوازن ایران در شرایط کنونی و با توجه به دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی ایران را بسیار حائز اهمیت میدانست. برای همین او خود علاوه بر خط مقدم دفاعی در خط مقدم سایر عرصه های اجتماعی و فرهنگی هم حضور فعال داشت. زمانی که بحران داعش منطقه را فراگرفته بود در بحبوحه حضور در عرصه های نظامی و تامین تدارکات لازم دفاعی در سوریه و عراق برای مقابله با داعش، هرگز از عرصه های فرهنگی و هنری غافل نماند. در همین ایام گاه در سر صحنه ساخت فیلم سینمایی«به وقت شام» حاضر می شد و بر نحوه ساخت این فیلم نظارت می کرد تا به موقع آماده و قبل از اتمام کار داعش برای پخش آماده شود. او همچنین از نزدیک با عوامل ساخت سریال «پایتخت5» در ارتباط بود و ریزه کاری های این سریال را که داستان محوری آن مربوط به داعش بود هدایت میکرد و برایش اهمیت داشت که چه تصاویری از داعش در تلویزیون پخش شود تا چهره واقعی و میزان ددمنشی این جریان تروریستی را برای مردم به نمایش گذارد. به دلیل همین جامعیت سردار سلیمانی است که پس از شهادتش دریای سوگواران ملت ایران و ملتهای دیگر از سوریه و عراق و لبنان و مناطق دیگر، به راه افتاد و فریاد انتقام سرداد. انتقامی که دشمن را به وحشت انداخت و همچنان نیز در وحشت فرو برده است؛ زیرا انتقام همچنان باقی است...
#حاج_قاسم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
هر چه پل پشتِ سرم هست خرابش بنما
تا به فکرم نزند از رَهِ تو برگردم...
#شهریار
#جمعه
🔗 معراج قلم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
از میان همه کتابها...
✍️ فاطمه میری
از بین تمام کتابهای کتابخانه گوشهی دنجی پیدا کرده بود...
و چه جای دنجی!
بی خیال از جنگهای جامعه شناسی...
بی توجه به نظریههای گیدنز و آرون و دورکیم...
بیاعتنا به نور اتاق مشغول خوابیدن...
یک جای امن....
راحت راحت...
در کنار نام اهل بیت(ع)...
شاید میخواست بگوید: روی محبت من هم حساب کنید....
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
مردمیدان رابشناسیم.docx
19.4K
.
🌹چرا مرد میدان؟
✍️میناسادات حسینی
از شاخصههای مدیریت حاج قاسم حفظ آمادگی همیشگی بود، هیچ گاه مسئولیت خود را پایان یافته نمیدانست و از دسیسهها علیه نظام غفلت نمیکرد همواره آماده نبرد بود، نبرد علیه دشمن، نبرد علیه کمبودها و مفاسد و نارساییها، عزمش ایجاد تحول و دگرگونی بود.
🔗 میتوانید متن کامل این یادداشت توصیفی را در فایل بالا بخوانید👆
#حاج_قاسم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌تأملی در آسیبهای پژوهش حوزویان
پژوهش شرط لازم پویایی هر نظام آموزشی و تربیتی است. بدون پژوهش، امکان خلاقیت و نوآوری علمی و همچنین شرایط لازم برای انتقال علوم به نسل های بعد فراهم نیست.
نظام آموزشی حوزه های علمیه نیز از این قاعده کلی مستثني نیست و حتما لازم است پژوهش در متن نظام آموزشی و تربیتی حوزه جدی تلقی شود و همه طلاب را وارد وادی تحقیق و پژوهش کرد.
وضعیت پژوهش در مدارس علمیه از آسیب های مختلفی رنج می برد که به برخی از آنها اشاره می شود:
❇️ ۱. خلط پژوهش با نگارش
یکی از آسیب های جدی در اطراف پژوهش، خلط مقوله تحقیق و پژوهش با مقوله نگارش، تالیف و هنر نویسندگی است. در فضای موجود هرگاه از تحقیق و پژوهش یاد میشود سریعا ذهنها به سمت کتاب و مقاله معطوف می گردد. در حالی که تأليف و تدوین کتاب، مقاله و یاداشت یکی از خروجی های تحقیق و پژوهش است. البته شیوه ها و طرق دیگری برای عرضه خروجی پژوهش وجود دارد. در نگاه دقیق روشن می شود که تحقیق و پژوهش آن کنش عالمانه و خلاقانه و جستجو گرایانه محقق برای نوآوری، نظریه پردازی و حل مسئله است. هر تأليف و نگارشی از این ویژگی برخوردار نیست و نمی توان آن را پژوهش و تحقیق علمی دانست.
❇️ ۲. غفلت از تحقیقات میدانی
تحقیق و پژوهش گاه کتابخانه ای است و گاه میدانی است و نیازمند تحقیقات کمی و کیفی مناسب است. همچنین باید دانست هدف پژوهش گاه نوآوری علمی و نظریه پردازی است و گاه هدف آن ارائه طرح عملیاتی و راهبردی برای حل یک مسئله جاری در جامعه است. امروزه حوزه علمیه به همه این تحقیقات نیازمند است و غفلت از هر کدام نتایج خسارت باری خواهد داشت.
شواهد نشان می دهد که مطالعات میدانی و تحقیقات کمی و کیفی در حوزه های علمیه بسیار ناچیز است و این موجب بیگانگی حوزویان از مسائل مهم، روندهای اجتماعی و زیست جهان مردم جامعه شده است و در عوض به مسائل غیر ضروری و بیگانه از زندگی انسان معاصر مشغول باشند.
❇️ ۳. غفلت از تاریخ
پژوهش های انسانی، اجتماعی و الهیاتی به داشتن یک نگاه تاریخی عمیق گره خورده است. نداشتن نگرش عمیق تاریخی و غفلت از تاریخ علم، تاریخ اجتماعی و سیاسی، موجب شده است که بسیاری از تحقیقات حوزویان از ايده های خلاقانه، نگرش های انضمامی و تجویزهای راهبردی تهی باشد و نتواند مخاطبان تخصصی و حتی عمومی را اقناع کند. در واقع《تاریخ》منبع غنی ایده ها و آزمایشگاه نظریات علوم انسانی و اجتماعي است و در بستر تاریخ و در متن تاریخ علوم و تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می توان صحت و کارآمدی نتایج یو تحقیق و پژوهش علمی را نشان داد.
❇️ ۴. عدم جایگاه مناسب پژوهش در برنامه تحصیلی
متاسفانه تحقیق و پژوهش در برنامه تحصیلی طلاب از جایگاه مناسبی برخوردار نیست و بیشتر اقدامات نیز، اقدامات صوري و شکلی است و فاقد محتوای ضروری و اسلوب کارآمد است. معاونت پژوهش در مدیریت حوزوی و فرآیند تحصیلی بسیار کم رمق و کم اعتبار است و فاقد ابزار لازم برای سیاست گذاری، تاثیرگذاری راهبری در فرایند تحصیل و تربیت طلاب است. نگاه تزئینی مدیران به پژوهش و عدم خودباوری معاونان پژوهش مدارس، امری کاملا مشهود و ملموس است و همین یکی از عوامل بی رغبتی طلاب به تحقیق و پژوهش است.
❇️ ۵. بی ارتباطی با بدنه مدیریتی و سیاست گذاری کشور و جهان اسلام
هویت تحقیق و پژوهش، نظریه پردازی و حل مسئله است و اهل اطلاع می دانند که مسئله و نظریه در متن مشکل و بحران و در شرایط اضطرار و درماندگی شکل می گیرد.
اگر مجموعه ای از جامعه و مناسبات مدیریتی و سیاست گذاری فاصله داشت و هیچ نسبت صحیح علمی با آن برقرار نکرد و فقط به مسائل درونی خود مشغول بود بدون تردید پویایی و دردمندی لازم را برای نظریه پردازی و حل مسئله نخواهد داشت چون با مسئله و بحرانی مواجهه نیست و کسی از آن مطالبه نظریه و پاسخ ندارد. این شرح حال و وضعیت حوزه های علمیه و بسیاری از حوزویان است.
❗️سخن آخر
آنچه ذکر شد فقط اشاره ای کوتاه و شتابزده به موضوع پراهمیت آسیب شناسی پژوهش در حوزه علمیه است که می بایست به طور تخصصی به آن اندیشید و برای درمان اینگونه آسیب های بر سر راه حوزه های علمیه راه کار عملیاتی ارائه کرد و به طور واقعی ان یافته های راهبردی را در عمل به کار بست.
🔗 امتداد حکمت و فلسفه
#پژوهش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN