پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ « #رضاخان ، نصرتالدوله فیروز، آغاز و انجام یک تعامل » در گفتوشنود با #افسانه_اسفندیاری #رضاشاه
#رضاخان (میرپنج ) در ایام #کودتا با لباس رسمی در کنار اتومبیل مصادره شده رولزرویس متعلق به #نصرت_الدوله
شماره آرشیو: 1790-1ع
http://yon.ir/AWvX1
@iichs_ir
✳️ با حضور هویدا و قائم مقام وزارت خارجه در مجلس ؛ #بحرین رسما از ایران جدا شد!
#تقویم_تاریخ
24 اردیبهشت
✅سال 1334
دیوان کیفر کارکنان دولت مجدداً کار خود را آغاز کرد. #باقر_عاملی به ریاست کل تعیین گردید. کلیه پروندههای کارمندان دولت از دادسرای تهران تحویل دادسرای دیوان کیفر شد.
✅سال 1341
اتومبیلهای دولتی جمع آوری شد.
✅سال 1342
#ستاد_ارتش اعلام کرد خلع سلاح #عشایر فارس پایان گرفت و عده ای از مخالفین دستگیر شدند.
✅سال 1343
سفیر #کویت در ایران رسماً اعلام کرد که مطبوعات کویتی علیه ایران تحریک نخواهند کرد.
ساختمان شبکه دائمی ارتباطات سازمان پیمان مرکزی بین تهران ـ آنکارا و راولپندی به پایان رسید.
جهارمین کنگره باشگاههای لاینز ایران در بابلسر گشایش یافت.
✅سال 1346
کارخانه اتومبیل سازی (ایران ناسیونال) افتتاح شد. محصولات این کارخانه عبارتند از: اتوبوس، وانت و سواری، دولت قیمت هر دستگاه اتومبیل سواری را 149/000 ريال تعیین کرد.
✅سال 1347
پروفسور برنارد جراح معروف قلب وارد تهران شد.
✅سال 1348
روابط بازرگانی ایران و #آلمان_شرقی قطع شد.
شیر و خورشید ایران برای کمک به ایرانیان اخراجی از عراق از مردم استمداد طلبید.
✅سال 1349
در جلسه امروز مجلس شورای ملی، امیرعباس #هویدا نخست وزیر و دکتر عباسعلی #خلعتبری قائم مقام وزارت امور خارجه گزارشی از جریان اقدامات نمایندگان سازمان ملل در بحرین و مراجعه به آراء عمومی آن کشور مبنی بر استقلال به بحرین تقدیم مجلس شورای ملی نمود و تقاضای تصویب آن را کرد و در نتیجه از 191 نفر عده حاضر در جلسه 187 رأی موافق و چهار رأی مخالف داده شد و با این ترتیب ادعای چند قرنی ایران نسبت به حاکمیت بحرین بدست زمامداران ایران از بین رفت. 1
✅سال 1353
حاکم #شارجه برای یک دیدار چند روزه وارد تهران شد.
✅سال 1356
#شاه اعلام نمود سنتو به نقش مفید خود ادامه خواهد داد.
________________________
1. برای اطلاع کامل از جریان واگذاری مجمع الجزایر بحرین به مردم آن کشور، لطفاً به جلد دوم کتاب روابط خارجی ایران تألیف دکتر عبدالرضا هوشنگ مهدوی مراجعه فرمائید.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از تهیه لیست متهمین عالی مقام تا بازداشت 5 تن از امرای ارتش !
#روزشمار
24 اردیبهشت 1340
✅لیست متهمین عالی مقام تهیه شد !
اظهارات تند دادستان دیوان کیفر که گفته بود دزدان گردن کلفت را مورد تعقیب قرار داده و حتی به استخوان های آن ها نیز رحم نخواهد کرد باعث شد که امروز خبر دستگیری عده زیادی از اشخاص غیرنظامی نیز که متهم به سوء استفاده و دزدی از اموال عمومی می باشند شایع شود .
بر اساس گزارش مطبوعات « به دستور بنی فضل، دادستان جدید دیوان کیفر، صورت جامعی از کلیه متهمین تحت تعقیب در دیوان کیفر تهیه شده و در اختیار نامبرده قرار داده شده است»
✅ 5 تن از امرای ارتش بازداشت شدند
خبر دیگر این که بعد از ظهر دیروز 5 تن از امرای ارتش که در دولت های سابق دارای مقام بودند به علت سوء استفاده از مقام و حیف و میل اموال دولتی جلب و در دژبانی ارتش بازداشت شدند .
بازداشت شدگان دیشب عبارتند از : سپهبد حاجعلی کیا رئیس سابق اداره دوم ستاد بزرگ ارتشتاران ، سپهبد مهدیقلی علوی مقدم وزیر سابق کشور ، سرلشکر علی اکبر ضرغام وزیر سابق دارایی ، سرلشکر محمد دفتری رئیس سابق تسلیحات ارتش و سرتیپ روح الله نویسی رئیس سابق اداره شیلات .
همچنین در دیدار وزیر دادگستری و دادستان دیوان کیفر با امینی، نخست وزیر، دستور توقیف و تعقیب متهمین به اختلاس و سوء استفاده صادر شده است .
به دستور دولت از ساعت 6 بعد از ظهر دیروز به تدریج 5 تن از امرای ارتش که نامشان ذکر شد توقیف شده اند.
این توقیف ها در دنبال شایعاتی انجام گرفت که از آخرین روزهای هفته قبل در تمام محافل تهران بر سر زبان ها بود .
انتشار این شایعات به حدی بود که دولت در یک اطلاعیه رسمی آن را تکذیب کرد . در اطلاعیه مذکور ضمن تکذیب شایعات توقیف گفته شده بود که انتشار سریع این شایعات نشانه علاقه و توجهی است که افکار عمومی به مبارزه با فساد دارد .
به دنبال انتشار خبر توقیف 5 تن از امرای ارتش از بامداد امروز شایعات زیادی پیرامون بازداشت عده ای غیر نظامی جریان داشت . این شایعات حاکی بود که عده ای توقیف شده اند و در بین آن ها چند تن از نمایندگان سابق مجلس ، روسای سابق چند دستگاه مالی دولت و چند نفر از مالکین و تجار بزرگ نام برده می شوند .
iichs.ir
@iichs_ir
#بریده_جرائد ؛ #اطلاعات ، 24 اردیبهشت 1340 : لیست متهمین عالیمقام و متنفذینی که باید بازداشت شوند! / مشت قانون بالای سر هیئت حاکمه !!
iichs.ir
@iichs_ir
#محمود_مرتضایی_فر درآیینه تصاویر
آنان که رویدادهای مبارزاتی سالیان منتهی به انقلاب ونیز سه دهه پس از استقرار نظام اسلامی را به خاطر دارند،صدای پرطنین،گرم وانگیزه آفرین مردی را به یاد می آورند که بی اغراق،درمجامع دینی وانقلابی،شورمی آفرید و نمادی از احساس واراده قاطع مردم به شمار می رفت.حاج محمود مرتضایی فر،فعالیت های تبلیغی-مذهبی خود را از مسجد هدایت واداره برنامه های آن آغاز کرد وتا واپسین سالیان حیات،پابه پای انقلاب ونظام اسلامی پیش آمد ودرتمامی این سالیان طولانی،این همه را افتخاری وازسر اعتقاد به انجام رساند.
کلام آخر اینکه تجلیل از چنین چهره هایی،نه بزرگداشت یک فرد که تکریم جریانی انقلابی ودینی است که امثال اینان،درجریان آن قرار داشتند ودر زمره داعیه دارانش به شمار می رفتند.
تصاویری که پیش روی دارید،به مناسبت پنجمین سالروز درگذشت آن مرحوم به شما تقدیم می شود ودر بردارنده جلوه هایی از ادوارگوناگون حیات تبلیغی اوست.امید آنکه مقبول افتد.
http://yon.ir/UcX7D
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ 1358.نمازجمعه تهران،حاج #محمود_مرتضایی_فر درکنار #آیت_الله_خامنه_ای درآغازین روز از امامت جمعه ایشان
http://yon.ir/UcX7D
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #محمود_مرتضایی_فر درکنار آیت الله اکبر #هاشمی_رفسنجانی به هنگام قرار گرفتن ایشان درجایگاه ایراد خطبه های نمازجمعه
http://yon.ir/UcX7D
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ خرداد1360.مدرسه عالی شهید مطهری، حاج #محمود_مرتضایی_فر در حال شعارگویی در مراسم ترحیم #شهید_چمران
http://yon.ir/UcX7D
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ حاج #محمود_مرتضایی_فر درگفت وگو با #آیت_الله_خامنه_ای درحاشیه یکی از مراسم تشییع شهدای دفاع مقدس
http://yon.ir/UcX7D
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #فضل_الله_زاهدی و دکتر #حسین_فاطمی وزرای کشور و خارجه کابینه دکتر #مصدق به اتفاق #غلامحسین_فروهر و چندتن از مدیران جراید
@iichs_ir
✳️ #جریان_روز ؛ هیچ وقت مردم از شهرداری تهران راضی نبوده اند!/ عمارت شهرداری دچار نکبت است/در تهران مردم برای انحلال شهرداری جشن می گیرند!
#روزشمار
#24_اردیبهشت_1341
✅ هیچ وقت مردم از شهرداری تهران راضی نبوده اند!
«روزنامه اطلاعات » در ستون «جریان روز » شماره امروز خود نوشت :
بدبختانه شهرداری تهران هیچ وقت مبلغ خوبی برای هیچ دولتی نبوده، زیرا در هیچ تاریخی از صدور مشروطیت تا به امروز مردم از شهرداری راضی نبوده اند .
دیروز در جلسه ما صحبت از حمله اخیر مگس شد. می دانید که امسال قسمتی از شهر تهران گرفتار حمله مگس شده است و این هم البته طبیعی است. مگس مخلوق کثافت است. هرجا کثافت باشد مگس هست و چون تهران کثیف است ناچار مگس تولید می کند. مسئول نظافت تهران هم جز شهرداری کسی نیست. اما شهرداری که خودش در ساختمان کثیف و کوچه کثیف خانه دارد چطور می تواند تهران را تمیز کند؟
به قول یکی از نویسندگان ما، در همه جای دنیا زیباترین و تمیز ترین عمارت شهر عمارت شهرداری است اما در تهران بدقواره ترو کثیف تر و مهمل تر از بنای شهرداری بنایی نمی توان یافت، اگرما دلیل نکبت عمارت شهرداری را پیدا کنیم دلیل رخوت ورکود سازمان شهرداری هم جوف آن است.
عمارت شهرداری به این حال و روز در آمده چون گرفتار سلیقه های شخصی شهرداران بی سلیقه شده است، همان طور که تشکیلات شهرداری و شهر تهران نیز همیشه میدان تعارض و برخورد سلیقه ها بوده است. عمارت شهرداری به این حال و روز است چون به تناسب توسعه و تمکن و تشخص شهر آن را ترمیم نکرده اند همان طور که تشکیلات شهرداری هم در موازات پیشرفت شهر پیش نرفته است.
✅ عمارت شهرداری دچار نکبت است
عمارت شهرداری دچار نکبت است چون در این عمارت کار مردم به جای آنکه گشوده شود گره می خورد همان طور که در تشکیلات شهرداری اصل بر مزاحمت بوده است نه گره گشایی. این تشکیلات و این ساختمان باهم قابل اصلاحند. اما آن روزی که در شهرداری عقل به جای خود حکومت کند و آنچه عقل حکم می کند دستورالعمل باشد نه آنچه اشخاص برحسب سلیقه روی کاغذ می آورند و پایش امضا می گذارند.
این تشکیلات واین ساختمان باید متناسب با تهران متمکن و مدرن و آبرومند و ثروتمند امروز اصلاح شود وهدفش کمک به مردم و راه انداختن کار مردم باشد.
✅ در تهران مردم برای انحلال شهرداری جشن می گیرند!
هیچ مردم عاقلی نیستند که منکر لزوم شهرداری در شهر باشند، پس چرا در تهران وقتی صحبت از انحلال شهرداری می شود مردم جشن می گیرند برای این که شهرداری، آن شهرداری که مردم می خواهند نیست. اگر
ضعف بودجه مشکل اساسی شهرداری نیست شما کاری کنید که چرخ های شهرداری به نفع مردم بچرخد و کار شهر به خود مردم سپرده شود و مردم باور کنند شهرداری عوض شده و دیگر موی دماغ ومزاحم و سربار شهرو مردم شهر نیست. ما از طرف مردم اطمینان می دهیم که قرض های شهرداری را خود مردم بدهند وعوض یک عمارت چند عمارت لوکس و زیبا به شهرداری هدیه کنند.
http://yon.ir/Yyktb
@iichs_ir
❇️ از آغاز به کار وزیر جدید فرهنگ تا مصاحبه شاه در آمریکا ؛ نفت ایران به کسی هدیه نمی شود!
#تقویم_تاریخ
#25_اردیبهشت
✅سال 1333
پس از پایان سیزدهمین جلسه کنفرانس نفت که با حضور اعضای هیئتهای نمایندگی ایران و کنسرسیوم تشکیل شده بود اعلامیه مشترکی صادر گردید. در اعلامیه آمده بود پس از پنج هفته مذاکرات بین دولت ایران و کنسرسیوم که طی آن تبادل نظرهای سریع و صمیمانهای انجام گرفته است اینک سه نفر نماینده اصلی کنسرسیوم و بعضی از مشاورین آنها برای مشاوره با رؤسای شرکتهایی که کنسرسیوم را تشکیل میدهند به لندن مسافرت مینمایند.
✅ سال 1339
لایحه تأسیس دانشگاه ملی ایران به تصویب رسید.
✅ سال 1340
سرتیپ آجودانی مدیر عامل سابق برق تهران از طرف دیوان کیفر بازداشت شد.
محمد #درخشش وزیر تازه فرهنگ کار خود را آغاز کرد و فرهنگیان نیز اعتصاب را شکستند.
✅ سال 1342
دولت آمریکا یک سفینه فضائی بنام ایمان هفتم بوسیله یک موشک اطلس به فضا فرستاد.
مالاریا در جنوب کشور شیوع یافت.
✅سال 1344
کنگرۀ بزرگ دانشگاههای کشور در تهران افتتاح گردید.
✅ سال 1345
سپهبد فتح الله #می_باشیان فرمانده ارتش سوم شد.
✅ سال 1346
یک هواپیمای جت ارتش در پایگاه شاهرخی همدان سقوط کرد و دو خلبان کشته شدند.
✅ سال 1352
مهدی محی الدّین الهی قمشه ای استاد فلسفه دانشگاه و مفسر معروف قرآن کریم درگذشت.
✅ سال 1354
شاه وارد آمریکا شد و در یک مصاحبه گفت: نفت ایران به کسی هدیه نمی شود.
✅ سال 1355
یک موافقتنامه همکاری بین ایران و فرانسه در پاریس امضاء شد که شامل چند قرارداد به ارزش 3 هزار و 500 میلیون دلار بود. دو کشور همچنین موافقت کردند که بازرگانی فرانسه و ایران از 840/1 میلیون دلار به 200/2 میلیون دلار برسد.
عامل بمب گذاری در اداره کار خراسان در برخورد با مأموران انتظامی کشته شد وی عاملی نام داشت.
ایران و هندوستان اعلامیه مشترک صادر کردند.
یک چاه نفت در بهبهان آتش گرفت، اقدامات به نتیجه نرسید و متوسل به خارجیها شدند.
✅ سال 1356
وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان سنتو اعلام کردند که سنتو با تهدیدهای خرابکارانه در منطقه مقابله می کند و همچنین خواستار برقراری صلح در خاورمیانه گردیدند.
✅ سال 1357
به دنبال یک تهدید قبلی امروز مردم تهران از خارج ساختن اتومبیلهای خودشان از گاراژ و منزل خودداری کردند و شهر تهران ترافیکی بسیار سبک داشت.
@iichs_ir
❇️ امیرانی در مجله خواندنی ها : مشروطیت ایران اولین سال سکوت، رکود، جمود، خمود و نبود خود را سپری کرد / مجالس ایران مانند چراغی در دست دزد وسیله ای برای بهتر چپاول کردن حقوق ملت بوده اند/هر عیبی که هست در وکیل تراشان ناشی است!
#روزشمار
#25_اردیبهشت_1341
✅ مشروطیت ایران اولین سال سکوت، رکود، جمود، خمود و نبود خود را سپری کرد!
#علی_اصغر_امیرانی در ستون «بدون روتوش» امروز مجله « #خواندنی_ها » نوشته است: هفته گذشته مشروطیت ایران، بی سروصدا، ضمن گذراندن پنجاه و چندمین سال دوران حیات پر سر و صدای خود که امیدواریم سالیان درازی در پی داشته باشد، نخستین سال دوران سکوت و رکود و جمود وخمود و نبود خود را که انشاء الله سال دومی در پی نخواهد داشت تا چه رسد به سوم و چهارم، پشت سر گذاشت.
حالت بی مجلسی که اکنون در کشور حکم فرماست و بعضی ها آن را بر مجلس بد ترجیح می دهند و برخی دیگر مجلس بد را بر آن، و در حقیقت هیچ کدام خوب نیستند ، معلول عللی است که عمده آن از خود مجلس سرچشمه می گیرد.
✅ مجالس ایران مانند چراغی در دست دزد وسیله ای برای بهتر چپاول کردن حقوق ملت بوده اند!
مجالس ما، به استثنای یکی دو دوره، غالبا مانند چراغی در دست دزد، وسیله ای جز برای بهتر و گزیده تر بردن کالای حقوق ملت نبوده و نمی توانست باشد.
از دو حال خارج نیست: یا باید تصدیق کنیم که هیچ گونه ناروایی و بی عدالتی و فساد در این بیست ساله یا چهل ساله در کشور روی نداده، یا باید اقرار کنیم که همه یا لااقل قسمتی از آن زیر سر و یا اطلاع و نظارت و حتی مشارکت این «موجود ناقص» انجام گرفته است.
✅ در این مدت مجلس بود و فساد بود!
در این مدت مجلس بود و فساد بود، مجلس بود و خرم ها و دریانی ها به وجود می آمدند و حتی به دامان مصون از تعرضش راه می یافتند، مجلس بود و معنوی های آن طور مادی از آب درآمدند، مجلس بود و کاخ هایی چون کاخ سنا و «از کجا آورده ای؟» سر بر فلک افراشت و پای برسمک گذاشت. با وجود و در حضور همین مجلس بود که برنامه های چندساله به منظور نفله کردن خزانه به هر بهانه، طرح و تصویب و اجرا شد، و بالاخره مجلس بود و کار مداخله در سرنوشت مملکت به دست بی مخان و مردم خیابان و رفراندم چی ها افتاد.
این مسائل و بسیاری از مسائل دیگر است که وقتی صحبت از مجلس و مشروطه و انتخابات می شود به استثنای آن هایی که نان این کارها را می خورند در نظر سایر مردم بستن مجلس به اندازه زایمان دلکش یا مرگ مهوش اثر نمی گذارد.
✅ هر عیبی که هست در وکیل تراشان ناشی است!
با تمام این احوال، داستان مشروطیت و مجلس ما مانند داستان اسلام و مسلمانی ماست؛ همانطوری که اسلام به ذات خود ندارد عیبی، هر عیب که هست در مسلمانی ماست. مشروطیت و دموکراسی هم ذاتا عیبی ندارد هر عیب که هست در طرز انتخابات و وکیل تراشی انتخابات چیان ناشی است.
به نظر من احیای همین وجود ناقص بهتر از امحای آن می باشد تا چه رسد به کمال آن.
همین وجود ناقص مجلس در مملکت مانند پدربزرگی پیر و دردمند و علیل وجودش برای سرپرستی خانواده لازم است تا چه رسد به سالم.
البته ما به محضورات [محذورات] دولت در این کار تا اندازه ای واقفیم و قسمت هایی از آن ها را هم ممکن است تصدیق کنیم، ولی آیا وجدانا امکان این که با وجود چنین «محضوراتی» [محذورات] بتوان به چنین کاری دست زد به کلی منتفی است؟ البته که خیر این کار راه دارد و آن این است که عقلای صلاحیت دار و بی غرض قوم بنشینند و با توجه به تمام نکات برای این مسئله فکری بیندیشند، نه سیاستمداران حرفه ای مقام دار و حقوق بگیر؛ زیرا پیدا کردن هرگونه راهی به وسیله این ها ناچار باید بر محور حفظ مقام و موقعیت و مزایا بگردد.
http://yon.ir/0h4ob
@iichs_ir
❇️ قیمت دارو در ایران اردیبهشت ماه 1341 و مقایسه آن با کشورهای مجاور ؛ خواندنی ها : چرا بهای دارو در ایران دو برابر کشورهای مجاور است؟!
#روزشمار
#25_اردیبهشت_1341
✅ چرا بهای دارو در ایران دو برابر کشورهای مجاور است؟!
« #خواندنی_ها » به نقل از « مجله رامین » نوشت : سال های متمادی است که اکثریت بیماران کشور از گرانی دارو مینالند و این ما داروسازان داروخانه دار هستیم که شاهد وضع اسف انگیز بیمارانی هستیم که با در دست داشتن نسخه های گران قیمت به داروخانه ها مراجعه می کنند و با عدم توانایی پرداخت بهای نسخه مایوس و با نفرین به مسببین گرانی دارو از داروخانه خارج می شوند.
البته تا آن جا که مقدور مدیران داروخانه ها باشد از کمک به این نوع بیماران دریغ ندارند ولی در مقابل تعداد بیشمار آنان چه می توانند بکنند و اگر بخواهند به کلیه این نوع بیماران کمک کنند بایستی در فاصله چند روز حتی قفسه های داروخانه را هم تحویل دهند.
متاسفانه آنان که مسئول واقعی گرانی دارو هستند کوچکترین توجهی به این موضوع حیاتی ننموده اند و برخی از مامورین و مقامات با اطلاع و بی صلاحیت و شاید مدافعین حقوق بگیر که مسئولین اصلی گرانی دارو هستند در مصاحبه ها و اطلاعیه ها می گویند دارو گران نیست و حتی گفته شده دارو در ایران از برخی کشورهای صادر کننده هم ارزان تر است.
اما باید گفت که دارو گران است و دلیل بارز این مدعا مقایسه قیمت های اکثر اقلام دارویی است که در ایران و کشورهای مجاور ما مثل ترکیه، عراق ، عربستان سعوددی، سوریه و مصر به فروش می رسد با توجه به این که در کشورهای فوق سود داروخانه ها از 25 درصد تا 35 درصد می باشد و در ایران سود داروخانه با حساب دقیق 7 درصد می باشد باز هم بهای اکثر داروهای اسپسیالیته تقریبا نصف بهای دارو در کشور ما می باشد مثلا بهای آمپولی که توسط نماینده انحصاری آن در کشور ما 5/274 ریال تعیین گردیده در تمام کشورهای فوق با پول ما 125 ریال قیمت دارد و از این نوع صدها قلم داروهای دیگر وجود دارد باز هم مقامات مسئول می گویند دارو در ایران گران نیست.
ما از این آقایان سوال می کنیم چه دلیلی باعث شده که بهای دارویی که در یک کارخانه در اروپا ساخته می شود و به تمام نقاط و کشورهای دنیا خصوصا کشورهای خاورمیانه صادر می گردد در کشور ما دو برابر کشورهای مجاور به دست مصرف کننده برسد؟مسئول این اختلاف قیمت کیست؟چرا باید بیمار بی بضاعت و بی پناه گلیم زیرپا و لحاف روانداز شب های سرد زمستان خود را بفروشد و برای معالجه عزیزانش به سودجویانی به نام نماینده انحصاری دو برابر بهای اصلی بپردازد؟
http://yon.ir/0h4ob
@iichs_ir
✳️ سرتیپ بازنشسته ای که احضار و بازداشتی که تکذیب شد!
#روزشمار
25 اردیبهشت 1340
✅ سرتیپ بازنشسته آجودانی به دیوان کیفر احضار شد
به دنبال اقداماتی که از طرف دیوان کیفر بمنظور تعقیب کسانی که بنحوی در دستگاه های اداری مرتکب تخلفات و سوء استفاده هایی شده اند انجام می گیرد آخر وقت دیروز دستور احضار سرتیپ بازنشسته آجودانی، مدیرکل سابق بنگاه برق، از طرف بازپرس دادسرای دیوان کیفر صادر گردید .
این احضار به دنبال تحقیقات در باره پرونده ای می باشد که از چندی قبل در دادسرای دیوان کیفر طرح شده بود ، در این پرونده مدیر کل سابق برق به اتهام سوء استفاده و با عنوان متهم به بازپرسی خوانده شده است .
✅بازداشتی که تکذیب شد
دیروز رسانه ها از بازداشت سرلشکر #محمد_دفتری، رئیس سابق تسلیحات ارتش، خبر داده بودند که روزنامه اطلاعات در شماره امروز خود آن را تکذیب کرد .
همچنین خبرگزاری های خارجی گزارش داده بودند که آقایان اقبال و خطاطان و اتابکی، وزیران کابینه او، به علت رسیدگی به پرونده های انتخاباتی به دادسرا احضار می شوند. امروز کسب اطلاع شد که این خبر به این صورت صحیح نیست .
بازپرس شعبه 19 دادسرای تهران رسیدگی خود را درباره اعلام جرم رسیده به پرونده انتخاباتی تابستانی خاتمه داده و پس از تفکیک پرونده به سه قسمت در دو قسمت قرار عدم صلاحیت صادر کرده و در باره متهمین قسمت سوم قرار مجرمیت صادر کرده است .
در پرونده انتخابات تابستانی که در نتیجه یک اعلام جرم و تحقیقات مفصل بازپرس تشکیل شده، از آقایان #منوچهر_اقبال، نخست وزیر اسبق، و اتابکی، وزیر کشور و خطاطان، وزیر گمرکات کابینه او، به عنوان متهم اسم برده شده بود.
✅وزیر دارایی سرپرستی وزارت گمرکات را عهده دار شد
آخر وقت دیروز #بهنیا، وزیر دارایی، از طرف نخست وزیر به سرپرستی وزارت گمرکات و انحصارات منصوب شد.
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ 1359.دیدارتنی چند ازپرسنل ارتش جمهوری اسلامی با آیت الله العظمی گلپایگانی
http://yon.ir/9zWJD
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ 1365. #آیت_الله_خلخالی دردیداربا خانواده ودوستان یکی از سرداران شهید دوران دفاع مقدس
http://yon.ir/QlGXO
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #آیت_الله_مهدوی_کنی درمراسم تشییع پیکر شهید آیت الله حاج شیخ مهدی #شاه_آبادی از برابر مجلس شورای اسلامی
http://yon.ir/doCyM
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ 1358 #یدالله_سحابی در کنار #سیداحمد_خمینی ، #شهید_مهدی_عراقی و #معین_فر پس از صرف شام در بیت #امام_خمینی
http://yon.ir/f9eei
@iichs_ir
✳️ از آمادگی مصر و اسرائیل برای جنگ تا سفر شاه عربستان به ایران!
#تقویم_تاریخ
26 اردیبهشت
✅سال 1333
دکتر #علی_امینی وزیر دارائی لایحه بودجه کل کشور را برای تصویب به مجلس شورای ملی تقدیم نمود. این بودجه حدود 11 میلیارد ریال است.
✅سال 1334
دولت دربارۀ انحلال مجامع #بهائی و مبارزه با فرقه ضاله گزارشی به مجلس داد.
✅سال 1338
سروان کاظم عطیفه رئیس کلانتری 11 تهران در اتومبیل جیپ کلانتری توسط یکی از قمه کشان به ضرب کارد به قتل رسید.
✅سال 1339
قانون #اصلاحات_ارضی که قبلاً مورد تصویب مجلس شورای ملی قرار گرفته بود در سنا تصویب شد.
✅سال 1342
رادها کریشنان رئیس جمهوری هند وارد تهران شد.
#شاه در یک سخنرانی، مالکین را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
✅سال 1346
#مصر و #اسرائیل آماده جنگ شدند.
بار دیگر طوفان در تهران خسارات مالی و جانی برجای گذاشت.
✅سال 1349
حاکم ابوظبی وارد ایران شد.
✅سال 1350
#ملک_فیصل پادشاه #عربستان سعودی وارد تهران شد.
کنگره حزب مردم تشکیل شد و تصمیماتی در جهت انتخابات اتخاذ نمود.
✅سال 1354
وزیران صنایع و بازرگانی اسپانیا در رأس یک هیئت 15 نفری وارد تهران شدند.
✅سال 1355
در برخورد مسلحانه مأمورین انتظامی و عده ای مسلح در کوی کن، خیابان میرداماد و تهران نو جمعاً 11 نفر از افراد مسلح کشته شدند از مأمورین انتظامی 4 کشته و عده زیادی مجروح باقی ماند.
سرهنگ غلامعلی فرداد رئیس کلانتری قلهک در گشت شبانه خود در میدان محسنی ترور شد و به قتل رسید.
✅سال 1357
#آیت_الله_صدوقی ضمن نامه ای از آیت الله خوئی پرسید چرا آقایان در مقابل این همه اعمال ضد اسلامی و جنایت ساکت هستند.
در تهران، اصفهان، تبریز، قزوین و یزد تظاهرات وسیع مردم به منصه ظهور رسید.
#شاه و #فرح مجارستان را ترک نموده به بلغارستان رفتند.
iichs.ir
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
#در_آینه_تاریخ ؛ #شاه هنگام عبور از مقابل گارد احترام شماره آرشیو: 6164-7ع iichs.ir @iichs_ir
تحلیلی بر اقدام #رضا_شمس_آبادی در #ترور_شاه؛
یک حادثه، دو مرد، دو فرجام
#مقاله
#چکیده
❇️ محمدرضا #پهلوی در دوران 37 ساله سلطنت خود دو #ترور را تجربه کرد و البته هر دو بار برخلاف دو نخست وزیر ناکام خود، یعنی «رزم آرا» و «حسنعلی منصور»، جان سالم به در برد. نخستین ترور، پانزدهم بهمن 1327 و در فترت پس از کناره گیری #رضاشاه و آغاز سلطنت شاه جوان رخ داد. این اقدام نافرجام که توسط « #ناصر_فخرآرایی» صورت گرفت، به زخمی شدن شاه و مرگ ضارب انجامید. غیرقانونی شدن فعالیت حزب توده و برقراری نوعی انسداد سیاسی از پیامدهای این ترور محسوب میشد. البته ارتباط منظم و تشکیلاتی فخرآرایی با حزب توده هیچ گاه ثابت نشد تا این گمانه بیشتر تقویت شود که این ترور بهانهای بود برای جلوگیری از گسترش روزافزون فعالیتهای حزب توده که همچون مانعی در برابر قدرت گیری دربار خودنمایی می کرد.
❇️ در صبح آرام بیستویکمین روز از بهار سال 1344، صدای رگبار گلوله، رهگذران خیابان پهلوی و کارکنان کاخ مرمر را وحشت زده کرد. آن گونه که در روایات رسمی آمده، «رضا شمس آبادی» 22 ساله، سرباز وظیفه #گارد_سلطنتی که در این ساعت از نگهبانان محوطه کاخ محسوب میشد، هنگام پیاده شدن شاه از خودروی سلطنتی به سوی او آتش گشود. شاه به سرعت خود را به داخل ساختمان انداخت و به حالت درازکش زیر یکی از میزهای سالن ورودی پنهان شد. دو نفر از محافظان او به نامهای «محمد علی بابائیان» و «آیتالله لشگری» هم مورد هدف شمس آبادی قرار گرفته و در نهایت خود شمس آبادی نیز با گلوله یکی دیگر از نگهبانان از پای درآمد.
❇️ پس از ماجرای ترور شاه توسط شمسآبادی، دربار پهلوی از رسانهای شدن این خبر در روزنامههای رسمی و پرمخاطب آن روزگار جلوگیری کرد. روزنامههای عصر آن روز تنها به خبر «نزاع چند سرباز در کاخ مرمر که منجر به تیراندازی و قتل دوسه نفر شده بود!» بسنده کردند.
❇️خانواده شمس آبادی، روستاییانی تنگدست بودند که از راه کشاورزی معیشتی روزگار میگذراندند. این پایگاه اجتماعی و اقتصادی، و بیعدالتیهایی که با بروز اصلاحات ارضی نه تنها کاهش نیافت، بلکه گسترده تر نیز شد، در کنار دغدغههای مذهبی او میتواند زمینه ساز چنین تصمیمی باشد. عزیمت او از #کاشان به تهران ــ شهری بی در و پیکر و درگیر مدرنیزاسیون غربگرایانه شاه ــ در اوایل دهه 1340 نیز نوعی کنده شدن از پایگاه پیشین و بی ثباتی در پایگاه جدید را به همراه داشت. چنین وضعیتی در کنار خاطره سرکوب خونین قیام پانزدهم خرداد 1342 و شکست تلخ بیستوهشتم مرداد 1332، دست به دست هم داد تا او چنین اقدامی را انجام دهد. فضای بسته سیاسی پس از این دو واقعه که امکان هرگونه مشارکت مسالمت آمیز را از اقشار مختلف جامعه میگرفت نیز در تشدید این وضعیت موثر بود؛ اقدامی که اگر چه با جان سالم به در بردن شاه از مهلکه همراه بود امّا به انسداد بیشتر و امنیتی شدن فضای سیاسی کشور منجر شد و سرانجام در بهمن 1357 به انفجار انقلاب انجامید.
متن کامل مقاله را در #لینک زیر بخوانید
http://yon.ir/hRgH3
@iichs_ir
✳️اعتراف جالب نخست وزیر شاه به تقلب در همه انتخابات های دوره #پهلوی !
#روزشمار
26 اردیبهشت 1340
✅ در 24 ساعت آینده تعداد زیادی بازداشت می شوند
در ساعت نه بامداد امروز یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر کار امینی، نخست وزیر، با شرکت ده تن از خبرنگاران خارجی و نمایندگان خبرگزاری ها تشکیل شد .
#امینی اظهار داشت بازداشت 4 تن از امرای ارتش بهترین دلیل پشتیبانی ارتش 200 هزار نفری ایران از حکومت اصلاح طلب و ضد فساد وی می باشد .
وی گفت : منوچهر اقبال، نخست وزیر پیشین، که متهم به دخالت در انتخابات پارلمانی است بامداد امروز برای استراحت به اروپا رفت ولی اگر دلایل کافی علیه وی به دست آید و ثابت شود که مرتکب خلاف شده محاکمه خواهد شد و اگر به کشور بازنگردد غیابی محاکمه می شود .
وی اضافه کرد : اقبال دیگر پست جدید خود یعنی سفارت ایران در لندن را نخواهد داشت .
وی درباره انتخابات گفت : برای تجدید انتخابات در کشور لااقل 6 ماه زمان لازم است .
امینی همچنین گفت : عده زیادی در مظان اتهام هستند که توقیف خواهند شد و بین افراد نظامی و غیر نظامی فرقی قائل نخواهد بود . مبارزه علیه فساد ادامه خواهد داشت و عده ای عناصر مشکوک و مورد اتهام طی امشب و فردا دستگیر خواهند شد .
✅رفراندوم می کنیم
امینی، نخست وزیر، در پاسخ به این سوال که در غیاب مجلس و با توجه به این که جز در قوه مقننه نمی شود قانون جدیدی را تصویب کرد و بمعرض اجرا گذاشت قانون جدید انتخابات را چگونه بصورت قانونی در خواهید آورد گفت : رفراندوم می کنیم ، قانون جدید را به معرض رای مردم می گذاریم و اگر تصویب شد، اجرا می کنیم با حرف نمی شود انتخابات صحیح را انجام داد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برای تهیه و تصویب قانون جدید طوری عمل خواهد شد که بر مفاد اصل 48 متمم قانون اساسی که می گوید بعد از انحلال مجلسین ظرف یک ماه انتخابات شروع شود و در موعد سه ماه باید مجلس یا مجلسین تشکیل شوند عمل شده باشد اظهار داشت : ما باید مجال این کار را داشته باشیم ، مگر در پاکستان و ترکیه قانون رعایت شد ؟ البته ما نظرمان این است که کاری کنیم که وضع به آن جاها نرسد.
امینی همچنین گفت : این دولت در حال حاضر باید در چند جبهه بجنگد ، مبارزه با دزدی در این مملکت کار آسانی نیست؛ چون متجاوزین بحقوق عمومی پول دارند و طبعا همه چیز آدم حتی جانش در خطر است.
وی درباره دستگیری وزرای سابق نیز گفت : من نمی توانم در این باره اقدامی کنم بخصوص که آقای دکتر اقبال در حال حاضر اتهامی بیش ندارد، ولی کاری که دولت در پیش گرفته محتاج کمک همه مردم است و بیش از تمام طبقات باید قضات پیشقدم باشند. از جهت تهیه برنامه و درمان درد مردم آقایان قضات باید کار کنند.
✅در همه دوره ها #تقلب شده است
وی همچنین درباره انتخابات گفت : در همه ادواری که من یاد دارم در امر انتخابات تقلب شده است . در زمان مصدق هم با تمام تدابیری که شده بود انتخابات درست انجام نشد . هر دولت که آمده سعی کرده انتخابات را به نفع خود انجام دهد .
✅با این قانون انتخابات صحیح انجام نمی گیرد
وزیر کشور طی یک مصاحبه مطبوعاتی گفت : 4 تن از استانداران کشور تغییر خواهند کرد و به جای آنان اشخاص دیگری تعیین خواهند شد .
#سپهبد_امیر_عزیزی گفت : همیشه در جریان انتخابات عمومی اشکالات فراوانی به وجود آمده و پیوسته شکایات بسیاری از نحوه انتخابات از ناحیه طبقات مختلف در هر حوزه انتخابیه ابراز شده ، در موارد عدیده بخصوص در انتخابات دوره هفدهم دیده شده است که علاوه بر شکایات و تظاهرات، کار انتخابات به زد و خورد های فراوان و حتی کشته شدن تعداد زیادی از افراد کشور در نواحی مختلف منجر شده است .
وی تاکید کرد : انتخابات صحیح و مطابق با روح قانون با نقصی که در قانون فعلی انتخابات وجود دارد مشکل است .
وزیر کشور گفت : نقص و عیب قانون انتخابات از امور مسلم و نزد اشخاص واقع بین امری محقق است و همین نواقص و عیوب می باشد که نمی گذارد انتخاباتی انجام شود که با خواسته های ملت کاملا تطبیق نماید.
✅افکار عمومی مردم ایران مخالف سفیر جدید #آمریکا
#یونایتدپرس گزارش داد افکار عمومی مردم ایران مخالف انتصاب ژولیوس هولمز به سفارت آمریکا در تهران است، زیرا در حال حاضر کوشش از طرف دولت ایران به عمل می آید تا همه آثار فساد را نابود کند.
#هولمز اخیرا در مقابل کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به اتهام سوء استفاده از طریق معاملات خصوصی که در زمان تصدی پست های دولتی آمریکا به عمل آورده بود مورد بازجویی قرار گرفت، اما از تمام اتهامات منتسبه مبری گردید .
مقامات دولتی با این وجود اظهار داشته اند که هولمز در حال حاضر برای تصدی پست سفارت آمریکا در تهران مناسب نمی باشد .
iichs.ir
@iichs_ir