💥بنابر روایات متعدد و معتبرى كه از ائمّه طاهرین(علیهم السلام) رسیده، حقیقت لیلةالقدر به وجود فاطمه زهرا(علیها السلام) تفسیر شده است.
✍آیت الله #مصباح_یزدی ره:
🔹از آن جمله، بیان نورانى امام موسى بن جعفر(ع)(علیها السلام)در تفسیرِ آیات آغازین سوره دخان میباشد:مردى نصرانى به خدمت امام موسى كاظم(علیه السلام) شرفیاب شد و در بین سؤالات متعدّدى كه بیان میداشت تفسیر باطن این آیات را جویا شد:حم وَ الْكِتَبِ الْمُبِینِ إِنَّا اَنْزَلْنهُ فِى لَیْلَة مُّبَرَكَة إِنَّا كُنّا مُنْذِرِینَ فِیها یُفْرَقُ كُلُّ أَمْر حَكِیم(1)؛ حم، سوگند به این كتاب روشنگر كه ما آن را در شبى پربركت نازل كردیم، ما همواره انذار كننده بودهایم. در آن شب هر امرى بر اساس حكمت (الهى) تدبیر و جدا میگردد.امام در پاسخ فرمودند: اما «حم»، محمّد(ص) میباشد و «كتاب مبین»، على(علیه السلام) میباشد. و اما «اللّیلة»، فاطمه(علیها السلام) میباشد.(2) آرى، حقیقت لیلةالقدر، وجود یگانه زهراست. و چرا چنین نباشد؟ حال آنكه لیلةالقدر، ظرفِ نزول قرآنِ صامت است و فاطمه، ظرف نزول یازده قرآن ناطق. انسانهاى به تكامل و فعلیّت رسیده، قرآن ناطقند و این فاطمه است كه ظهور یازده كلام اللّه ناطق گردیده است:
🔸حامل سرّ مُستَسِر، حافظ غیب مستتر * دانش او احاطه بر دانش ماسوا كند
لیله قدر اولیا، نور نهار اصفیا * صبح جمال او طلوع، از افق علا كند.(3)
🔹فاطمه، از نظر حقیقت، باطن لیلةالقدر است. وَ ما اَدْریكَ ما لَیْلَةُ القَدْر ؛ چه كس را یاراى آن خواهد بود تا لیلة القدر را درك نماید؟!
🔻پاورقی:
1. دُخان (44): 1-4.
2. تفسیر برهان، ج 4، ص 158. اصول كافى، ج 2، ص 326، «كتاب الحجّة، باب مولد النبّى»، حدیث 4.
3. دیوان کمپانی، آیت الله #غروى_اصفهانى ،ص 39.
📚جامی از زلال کوثر ، ص۱۸ و ۱۹
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
◾️ @kashkolenab
هدایت شده از یاوران امام مهدی(عج الله تعالی فرجه الشریف)
✅️متن پیام حضرت آیت الله قرهی مدظله العالی به مناسبت شبهای قدر :
سلام علیکم
إن شاءاللَّه طاعات و عبادات همه شما مومنین و مؤمنات قبول، توصیه اینجانب به همه عزیزان همان توصیه حضرت آیت الله العظمی شاه آبادی برای این شبهای با فضیلت است؛ امید است حقیر را حلال و در ادعیه این شبهای باعظمت فراموش نفرمائید .
حضرت آیتالله شاهآبادی(اعلی اللّه مقامه الشّریف) فرمودند: برای رؤیت شب قدر؛ در شبهای نیمه شعبان، 19،21،23 و 27 ماه مبارک رمضان، دو تا دو رکعت نماز بخوانید، در هر رکعت: حمد یک مرتبه، کافرون سه مرتبه و توحید سه مرتبه. بعد از چهار رکعت، به سجده میروید و سیزده بار «استغفر الله» میگویید.
خیلی خیلی التماس دعا دارم
العبد الفقیر روح الله قرهی 🌹
📌یاوران امام مهدی (عج )
https://eitaa.com/joinchat/2242314333C294766a9ff
💥نزول قرآن
برخی نویسندگان معاصر فرضيه دو مرتبه نزول قرآن را منکر شده اند و می گویند آیات "انا انزلنا فی لیله القدر" ، "فی لیله مبارکه" ،مربوط به همان دو سوره خاص یعنی "قدر" و "دخان" می باشد یعنی این دو سوره در شب قدر نازل شده اند
ولی مختصری دقت، بطلان این عقیده را روشن می سازد وجه خاصی در این دو سوره وجود ندارد که لازم شود در شب قدر نازل شود صرف اینکه مطلبی درباره شب قدر دارد باعث این اختصاص نمی شود بلکه معمولا اهمیت یک زمان خاص را پیش از آن زمان می گویند تا افراد آماده شده استفاده نمایند
به علاوه ضمیر مذکر در "انزلناه" نمی تواند به سوره برگردد و اگر بگوئید به "بعض القرآن" برگردد می گوئیم سخنی از بعض القرآن نبوده تا مرجع ضمیر شود. سخن از کل قرآن هم نبوده لیکن اراده کل شده که امری طبیعی است
🔹به علاوه روایات اهل بیت نیز این مطلب را روشن می سازد که نزول قرآن در شب قدر بوده است به عنوان نمونه به روایت سهل بن زیاد و حفص و ابی بصیر و... و به خصوص تعبیر مثل روایت حمران که: "قرآن جز در شب قدر نازل نشده است" توجه شود که این مطلب جز با نزول دفعی قرآن معنی نمی دهد.
📚کتاب شناخت قرآن ، آیت الله محمدعلی #گرامی، ص36-37
#تفسیر
#کلام_اسلامی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🔸 @kashkolenab
🔺نقدی بر برنامهی زندگی پس از زندگی
یکی از جذابترین موضوعات برای بشر، اطلاع از وضعیت زندگی پس از مرگ است. ضمن اینکه شنیدن تجربهی کسانی که سکرات مرگ دیدهاند، تأثیر زیادی روی انسان دارد و ایمان را تقویت میکند.
اما آفات اینجور مباحث چیست؟
وقتی باب این را باز میکنیم که ادعاهای افرادی را که راهی برای اثبات یا رد آن نداریم، اما بهخاطر اینکه اعتقادات ما را تقویت میکند میپذیریم و نشر میدهیم، و میخواهیم که جامعه هم به آن اعتماد کند، در واقع این فرصت را برای شیادان و مخالفان هم ایجاد کردهایم! مثلا اگر BBC آمد و برنامهی مشابهی ساخت و عدهای را آورد که مدعی این تجربه هستند و آنها گفتند که در تجربهشان دیدند که نماز و روزه و دستورات اسلام مانع رشد آنها شده است، چگونه میشود گفت که حرف آنها غلط است اما حرف اینها درست است؟
اسلام دین یقین است، یقینی که از راه عقل و نقل معتبر باید بهدست آورد؛ اسلام، ایمان از راههای غیر معتبر را جایز نمیداند؛ اسلام بر پایهی ظن و گمان یا خواب و شهود ساخته نمیشود، اینکه عدهای مدعی تجربهی خاصی از مرگ هستند، یک تجربهی شخصی است که برای دیگران حجت نمیشود و نباید بشود، حجتهای مشروع در دین مشخص شدهاند.
برای شناخت حقایق پس از مرگ و ربط آن با اعمال ما در این دنیا باید به آیات و روایات رجوع کنیم نه تجربهی مرگ یا خواب افراد. این تجربهها نهایتاً میتوانند بهعنوان مؤیّد[تایید کننده] اصل وجود حیات پس از مرگ استفاده شوند بدون اعتبار جزئیات.
ضمن اینکه:
۱- آیا ممکن نیست عدهای برای جلب توجه، در آنچه دیدهاند اغراق کنند یا اساساً بر اساس شنیدهها از دیگران، یک داستان بسازند؟ چگونه قابل راستی آزمایی است؟
۲- به فرض راستگویی، چه کسی تشخیص میدهد تجربه بوده یا شهود یا خواب یا چیز دیگر؟ الهی بوده یا شیطانی؟ حتی مکاشفات اهل معنا گاهی شیطانی است و فقط اهل فن میتوانند آن را تشخیص دهند.
باید عقلانیت را در جامعه رشد بدهیم تا راه نفوذ شیاطین را ببندیم؛ این برنامهها هرچند در کوتاه مدت بر افزایش ایمان مردم مؤثرند، اما میتوانند مردم را به سمت خرافات و دوری از عقلانیت و نیز پیروی از مدعیان دروغین سوق دهند.
پ.ن: این برنامهی تلویزیونی، گفتگو با کسانی است که مدعی هستند تجربهی پس از مرگ داشتهاند و زنده شدهاند.
پ.ن۲: باید در این برنامه به این مساله توجه داد که این مشاهدات وحی الهی نیست و اگر این اظهارات با قرآن و سخن اهلبیت علیهم السلام مطابقت داشت مورد تایید خواهد بود.
پ.ن۳: با تشکر از این برنامه که مساله توجه به مرگ و جهان پس از مرگ و لزوم توجه و عمل به اخلاق و احکام دینی را در بین بسیاری از مردم مورد تاکید قرار می دهد.
🚩کشکول ناب حوزوی👇
⭐️ @kashkolenab
27.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥سوال جنجالی ملاصدرا در جلسه درس تفسیر #شیخ_بهایی
✅پاسخ سوال 👉
✂️بخشی از سریال روشن تر از خاموشی(زندگینامه #ملاصدرا)
🚩کشکول ناب حوزوی👇
⭐️ @kashkolenab
20.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پاسخ ملاصدرا به سوال جنجالی خود
✂️بخشی از سریال روشن تر از خاموشی(زندگینامه #ملاصدرا)
پاسخی دیگر👉
🌷 کشکول ناب حوزوی 🔻
🌸 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
🔺نقدی بر برنامهی زندگی پس از زندگی یکی از جذابترین موضوعات برای بشر، اطلاع از وضعیت زندگی پس ا
بررسی چیستی تجربه نزدیک به مرگ و نقد دیدگاه های متناظر با آن.pdf
251.2K
📕 #مقاله "بررسی چیستی تجربه نزدیک به مرگ و نقد دیدگاه های متناظر با آن"
💦چکیده
تاکنون تبیین های متعددی ازسوی دانشمندان و محققان در حوزه های مختلف علمی برای پدیده «تجربه نزدیک به مرگ» که دارای عناصر و مؤلفه های تقریباً مشابهی در سرتاسر جهان می باشد، ارائه شده است. با وجود تلاش ها و پژوهش های علمی انجام شده در خصوص تبیین ماهیت «تجربه نزدیک به مرگ»، انتقادات متعدد علمی و الهیاتی به این پدیده وارد شده است. در این مقاله نخست به بیان چیستی «تجربه نزدیک به مرگ»، ویژگی ها و تأثیرات تجربه بر زندگی بعدی تجربه گران پرداخته و در نهایت دیدگاه های منتقدان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتیجه بررسی های انجام شده، حاکی از این است که پدیده مذکور را می توان سفری روحانی به جهان مافوق ماده دانست که با استناد به شباهت بین تجربه نزدیک به مرگ و دیدگاه ادیان ابراهیمی و الهیات اسلامی، وجود روح و حیات پس از مرگ به صورت تجربی و نسبی، اثبات می شود.
🗃اندیشه نوین دینی سال دهم پاییز ۱۳۹۳ شماره ۳۸
#کلام_جدید
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
هدایت شده از میزان الحکمة|منطق فلسفه کلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺
اگر فلسفه را شما از قم بردارید
کسانی در جاهای دیگر، متصدی تبیین
فلسفه و تدریس فلسفه می شوند که اهلیت
و صلاحیت این کار را ندارد کما اینکه الان می بینیم
بعضی از افرادی که در غیر قم بعنوان فلسفه دان شناخته
و مـطرح می شوند اطلاعـاتشان از فلــسفه سطـحی اسـت نه اینکه اطلاعات ندارند اما اطلاعـاتشان عمیـق نیست سطحی است....
#رهبری
@mizan_alhekmah
🌺
کشکول ناب حوزوی
🔺نقدی بر برنامهی زندگی پس از زندگی یکی از جذابترین موضوعات برای بشر، اطلاع از وضعیت زندگی پس ا
تناسخ و مسئله تجربه های نزدیک به مرگ .pdf
373.8K
📕 #مقاله "تناسخ و مسئله تجربه های نزدیک به مرگ"
امروزه اندیشمندان در مواجهه با مسئله تناسخ، رویکرد بسیار متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده اند، شاید تا یک صد سال پیش، بسیاری از مسائل از جمله تناسخ با رویکردی کاملاً عقلی و استدلالی بحث و بررسی می شد؛ ولی انسان امروزی در رویارویی با این مسئله رویکرد تجربی و پسینی را پیشه خود کرده است. یکی از این موارد «تجربه نزدیک به مرگ» یا «Near death experience» است که به اختصار NDE خوانده می شود. گروهی مدعی آنند که هنگام قرار گرفتن در آستانه مرگ بالینی، رخدادها و اتفاقات زیادی را مشاهده کرده اند، دیدن زندگی های متوالی گذشته یکی از مشاهداتی است که توسط این دسته از تجربه گران NDE بازگو و از سوی برخی روانشناسان به عنوان دلیلی بر اثبات تناسخ قلمداد شده است. سؤال اصلی تحقیق این خواهد بود که آیا تجربه های گزارش شده، توان اثبات تناسخ را دارد؟ با بررسی گزارش های این تجربه گران بر اساس روش کتابخانه ای و تحلیل های ارائه شده از سوی روانشناسان، این فرضیه به اثبات می رسد که اگر اصل وقوع تجربه نزدیک به مرگ را هم بپذیریم، بسیاری از جزییات آن، از جمله اثبات زندگی های متوالی بر اساس NDE پذیرفتنی نخواهد بود و این تجربه ها از اثبات آموزه تناسخ عاجز هستند.
#کلام_جدید
#کلام_اسلامی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
خاطره ای از آیت الله بروجردی.mp3
1.16M
💥خاطره ای از حضرت آیت الله #بروجردی و حکیم میرزا جهانگیرخان قشقایی
🎤آیت الله #صائنی_زنجانی(ره)
به زبان ترکی
#خاطرات_علما
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
1_1001553188.pdf
198.5K
📚 #کتاب فلسطین از منظر حضرت آیتالله سید علی خامنهای
این کتاب در هشت فصل است. فایل پی دی اف فصل اول بخش هفتم؛ مربوط به پاسخ شبهات مربوطه است.
#القدس_أقرب
#روز_قدس
#FreePalestine
✅ @Kashkolenab 🌹
•┈••✾•✨🌺✨•✾••
💥مناظره جالب آلوسی و مظفر!
🔹 در بغداد مجلس مناظرهای بین علمای فرقههای اسلامی تشکیل دادند، از علمای عامه آلوسی[محمود شوری آلوسی]، عالم بزرگ سنیها، و از علمای شیعه مرحوم [شیخ محمدحسن] مظفر [برادر صاحب المنطق] در مجلسی حضور داشتند. آلوسی به نمایندگی از عامه رو کرد به شیخ مظفر و گفت: «شیخنا، مسألةٌ.»؛ اجازه میدهید سؤال کنم؟
🔸 مرحوم مظفر فرمود: سؤال کن. آلوسی پرسید: «ما تقولون في أمر النبي - صل الله علیه و آله و سلّم - أبابکر بالصلاة بالقوم؟»؛ درباره دستور پیامبر اکرم - صل الله علیه و آله و سلم - به ابوبکر که به جای خود برای مردم نماز جماعت بخواند چیست؟ اگر مرحوم مظفر در جواب میگفت: سند این سخن ضعیف است، یا دلالت بر خلافت ندارد، از هر جهت آلوسی او را میپیچاند و بالاخره جواب روشن نمیشد، و به نظر میرسید که حق با آنها است؛ ولی مرحوم مظفر بدون تأمل فرمود: «إن الرجل لیهجر»؛ قطعاً این مرد هذیان میگوید! واقعاً این جواب درجا معجزه است؛ آلوسی نتوانست نفس بکشد و حرفی بزند، لذا خاموش شد و با همین سؤال و جواب، ختم جلسه اعلام شد!
📚در محضر آیتالله العظمی #بهجت، محمدتقی رخشاد، جلد سوم، صفحه 141
#کلام_اسلامی
#مناظره
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab