⭕️ آیا دستگاه #سیاستگذاری کشور، منابع تولید را برای جمعیت رو به رشد آینده تجهیز میکند؟!
‼️گفته میشود تولیدات جهانی غذا برای سال ٢٠۵٠ باید ۵٠% افزایش یابد. کشورهای غربی میدانند، برای تحقق اهداف فوق باید سیستم کشاورزی خود را تغییر داده و بیشتر به فکر منابع پایه باشند!
✅ @masaf_foods
⭕️تولید ۶۵۹۲ تن آلبالو در استان سمنان
🔹معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: امسال تولید آلبالو از باغهای استان سمنان به ۶ هزار و ۵۹۲ تن رسید.
✅ @masaf_foods
⭕️ #توییت بهانه دلالان و واردکنندگان برای واردات گندم: گندم تولید داخل آلوده است، گندم خارجی وارد کنید
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تثبیت نیتروژن؛ معجزهای که شاید نظیرش را ندیدهاید!
🔹ریشه گیاهان تیره بقولات (لگومینوز) مانند عدس، لوبیا، نخود، باقلا و ... قادرند طی یک فرآیند بسیار پیچیده در ریشه خود تحت عنوان تثبیت نیتروژن (Nitrogen fixing)، گاز نیتروژن(N2) موجود در جو را به اسیدهای آمینه یا واحدهای سازنده پروتئین کنند!
🔹خاکهای زراعی ایران کشورمان به دلایل مختلف دچار کمبود نیتروژن است. لذا توصیه می شود در طول سال از این گیاهان در زمین کشت شده تا حاصلخیزی خاک افزایش یابد.
#تثبیت_نیتروژن
#حاصلخیزی_خاک
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ تحول عمیق در شیوه های مدیریت مزرعه با ورود فناوری پهپادهای تصویربردار
🔹ایالت کالیفرنیا در غرب آمریکا یکی از مناطق مستعد تولید محصولات کشاورزی به خصوص انواع میوه است. از دهه 30 میلادی مردم در این منطقه کنترل منابع آبی را در دست گرفتند و با وسواس فراوان ذخیره برف در حال ذوب شدن در کوهستان ها را از طریق سدها، مخازن دست ساخته، ایستگاه های پمپاژ و لوله های آبیاری توزیع نمودند. به لطف شبکه های آبرسانی، کالیفرنیا از یک دره مدیترانه ای و بیابانی خشک به ایالاتی تبدیل شد که حالا یک چهارم غذای کل آمریکا را فقط با استفاده از 1 درصد اراضی تولید میکند. حالا با افزایش های تنش های خشکی در این نواحی، کشاورزان برای ادامه روند تولید غذا چاره ای جز افزایش راندمان (efficiency) ندارند. اهالی سیلیکون ولی (شهری در ایالت کالیفرنیا که به عنوان مرکز جهانی تولید فناوری ها و نوآوری ها شناخته می شود) قول داده اند تا با بکارگیری ادراک و شناخت به دست یافته از تحلیل دیتا، ارتباط طبیعی میان فناوری اطلاعات و کشاورزی را توسعه داده و راندمان را افزایش دهند. کشاورزان در این ایالت مانند بسیاری از نقاط جهان با مشاهده و لمس خاک در دست به میزان آب درون آن پی می برند که روش سنتی خالی از ایراد نبوده و غیر دقیق است. لذا با توجه به نیاز روزافزون بشر به افزایش میزان تولی غذا تا سال های آینده به نظر می رسد فناوریهای ارتباطات و اطلاعات باید برای تحقق این هدف به میدان بیایند.
🔹در آمریکا شرکت های استارتاپی به وجود آمده اند تا با استفاده از پهپادهای خود که مجهز به دوربین های پیشرفته ای هستند تصاویر بسیار دقیقی از سطح مزارع تهیه کنند. این تصاویر حاوی اطلاعاتی است که به کشاورزان می گوید دقیقا محصولشان در چه شرایطی از لحاظ آفات و میزان آب مورد نیاز است. شرکت تصویربرداری سرس (Ceres Imaging Company) که از سال 2013 شروع به کار کرد، از دوربین هایی با قدرت وضوح یا تفکیک پذیری بالا استفاده می کند تا طول موج های مختلف الکترومغناطیسی ساطع شده از محصولات را که در محدوده نور مرئی هستند را ثبت و ضبظ نماید. یک دوربین حرارتی مجزایی نیز وجود دارد که تشعشعات ارسالی از محصولات را اندازه گیری می کند. این دو کمک می کند تا دمای محصولات را بر حسب سانتیگراد اندازه گیری کنند. سپس با استفاده از نرم افزاری که الگوریتم محاسبه بخصوصی روی آن پیاده سازی شده است، میزان تنش آب در سطح تک تک بوته های مزرعه محاسبه می شود. در مرحله بعدی هوش مصنوعی نتایج بدست آمده را تفسیر می کند تا علت اصلی تنش آبی در محصولات چه چیزی بوده است. برای مثال در یک ردیف محصول مشکل خطوط آبیاری توسط نرم افزار اعلام می شود یا در مورد دیگری با تحلیل وضعیت کلروفیل برگ ها کمبود آهن یا نیتروژن گزارش می شود که این یعنی محصول نیاز به کوددهی دارد.
🔹شرکت سرس در حال حاضر 100 نفر نیرو استخدام کرده است که در مرکز اصلی این شرکت در اوکلند کالیفرنیا مشغول به فعالیت هستند. این شرکت گروه های کوچکی نیز در مرکز آمریکا، آرژانتین و اوکراین فعال کرده است. در حال حاضر انواع محصولات باغی و زراعی تحت پوشش خدمات این شرکت قرار کرفته اند و شرکت با توجه به میزان بالای تقاضا برای استفاده از خدمات این شرکت در حال ارتقای پهپادها و دوربین هاست. به دلیل حاشیه سود بالا در زنجیره ارزش محصولاتی از قبیل گردو و انگور، استفاده از این فناوری ها برای کشاورزان مقرون به صرفه است. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که رونق کشاورزی در آمریکا و وجود زنجیره ارزش در محصولات مختلف کشاورزی، زمینه را برای نقش آفرینی و حضور شرکت های دانش بنیان و فعال در زمینه تولید فناوری های پیشرفته را فراهم کرده است. به عبارت دیگر در واقع کشاورزی زمینه ای است که می تواند بازار مناسبی برای جذب سرمایه و نیروی کار از سایر علوم و فنون باشد.
‼️پ.ن: در صورت ادامه یافتن شرایط فعلی در کشاورزی و عدم وجود اطمینان از بازار فروش محصولات باغی و زراعی و همچنین شکل نگرفتن زنجیره ارزش کشاورزی، عملاً فرصت نقش آفرینی صنعت کشور در این حوزه در سال های آینده از دست خواهد رفت.
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#دوگانه_انحرافی
#یادداشت
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تقدیم به ذرت دوستان
فقط نفسگیری قبل از حمله اش 😄
✅ @masaf_foods
⭕️هلو بخورید، سرطان نگیرید
🔹مطالعات نشان می دهد پوست و گوشت میوه هلو حاوی دو نوع آنتی اکسیدان مفید موسوم به کاروتنوئیدها و اسیدکافئیک است که دارای خواص ضدسرطانی هستند. همچنین پلی فنول های موجود در هلو از رشد و پیشرفت سلول های سرطانی ممانعت می کنند. در حقیقت آنها می توانند بدون هرگونه آسیب به سلول های سالم اطراف سلول های سرطانی، سلول های سرطانی را نابود کنند.
✅ @masaf_foods
امام على عليه السلام:
فضيلت، غلبه بر عادت است
الفَضيلَةُ غَلَبَةُ العادَةِ
غررالحكم حدیث357
امام على عليه السلام:
گرسنگى كشيدن، چه نيكو يارى دهنده اى بر سركشىِ نفْس و شكستن عادت آن است
نِعمَ العَونُ عَلى أشَرِ النَّفسِ وكَسرِ عادَتِهَا التَّجَوُّعُ
غرر الحكم حدیث 9942
امام على عليه السلام:
عادت، دشمنى است كه انسان را در تملّك خود دارد
العادَةُ عَدُوٌّ مُتَمَلِّكٌ
غرر الحكم حدیث958
✅ @masaf_foods
🌨وضعیت آبی کشور در سال آبی 97-98
- میانگین بارش کل کشور = 317.6 میلیمتر
- درصد اختلاف بارش امسال نسبت به پارسال = 95.5+ درصد بیشتر از پارسال
- درصد اختلاف بارش امسال نسبت به میانگین بلندمدت = 36.7+ درصد بیشتر از بلندمدت
- پر بارشترین استانها = 1- گیلان، 2- لرستان، 3- ایلام
- کمبارشترین استانها = 1- یزد، 2- سیستانوبلوچستان، 3- کرمان
- بیشترین افزایش بارش نسبت به سال گذشته = سیستان و بلوچستان با 334 درصد افزایش
- بیشترین کاهش بارش نسبت به سال گذشته = اردبیل با صفر درصد کاهش
- بیشترین افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت = ایلام با 99 درصد افزایش
- کمترین افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت = کرمان با 2 درصد افزایش
(فردا، اول مهر، آغاز سال آبی جدید است)
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
📈 چرا با وجود رشد تولیدات دام و طیور در سال ۹۷، قیمتها چند برابر شد؟
🔹بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی، طی سال ۹۷ به جز کاهش ۵۵۰۰ تنی گوشت قرمز، سایر تولیدات دام و طیور رشد قابل توجهی داشته است، به طوریکه تولید گوشت مرغ ۱۱۸ هزار تن، تولید تخم مرغ ۱۴ هزار تن، تولید عسل ۲۳۰۰ تن و شیر ۵۳۴ هزار تن نسبت به سال ۹۶ افزایش یافته است.
‼️پاسخ در وابستگی کشور به واردات نهادههای دام و طیور نهفته است. سالهاست برای تولید مرغ و گوشت، بخشی از ارز حاصل از فروش نفت خام را صرف واردات خوراک دام من جمله کنجاله سویا میکنیم که این باعث شده #زنجیره_تامین دام و طیور کشور به واردات وابسته شود. تصمیمات غلط در اقتصاد بهویژه بخش کشاورزی و همچنین ورود تحریم ها به فاز مالی و بانکی در دو سه سال اخیر، منجر به افزایش نرخ ارز شد و به تبع آن هزینه واردات نهاده ها مثل سایر محصولات وارداتی افزایش یافت. دلیل اصلی افزایش چند برابر قیمت گوشت با وجود افزایش تولید، بالا رفتن هزینههای تولید بود و نه کاهش طرف عرضه! دولت نیز به جای مدیریت ارزی و حمایت از تولیدکننده و یا مصرف کننده واقعی، با توزیع رانتی ارز فقط به سوداگری دامن زد.
✅ @masaf_foods
⭕️اگر مسموم شده اید، کبد چرب، سنگ کلیه یا سنگ صفرا دارید تربچه بخورید زیرا فیبر آن سموم را از بدن شما دفع می کند👌
🔹بعلاوه اگر بعد از مصرف مسکن، تربچه بخورید پتاسیم تربچه از عوارض کورتون و مسکن کم می کند.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 بالاخره وارداتچیان نیات اصلی خود را آشکار ساختند!
‼️دبیر سابق ستاد تنظیم بازار: باید به سمت واردات برخی محصولات کشاورزی رفت، چون آمارهای تولید حباب دارد!
🔹محسن بهرامی #ارض_اقدس: باید پرسید میزان تولیدات کشاورزی به صورت واقعی چقدر است؟ پایشهایی که در گذشته شده و اکنون به آن تکیه میشود، غیرقابل اعتماد است. بهطور قطع آمارهای تولید حباب دارد، لذا با این اتفاق میتوان دلیل حرکت بهسمت واردات را پیدا کرد. میگویند تولید گندم ۱۴ میلیون تن است اما دولت نمیتواند بیشتر از ۸ میلیون تن خریداری کند لذا این آمار حباب دارد و دولت برای کسری بازار و کنترل قیمتها مجبور به واردات میشود.
‼️پ.ن: بهرامی ارض اقدس همان فردی است که طی سالهای اخیر هر بار به بهانه ای به قانون تمرکز می تاخت و این قانون و مجری آن را ناتوان جلوه می داد. از طرف دیگر خود عضو شورای تنظیم بازار بود که از قضا مهمترین مانع اجرای قانون تمرکز و تصمیمگیری واحد در امر تولید و تجارت کشاورزی، همین ستاد غیرقانونی بود. از طرف دیگر بهرامی ارض اقدس دائماً به سیاست های حمایت از تولید کشاورزی می تاخت و واردات را بهانه های متعدد توجیه می کرد. و حالا به جای آنکه از دولت انتقاد کند که چرا قیمت خرید تضمینی گندم افزایش نمی یابد می گوید "آمار تولید دارای حباب است" ! 😄
#بهرامی_ارض_اقدس
#وارداتچیان
#ستاد_تنظیم_جیب_برخی
✅ @masaf_foods
🔰اماراتی ها در تکاپو بر تقویت امنیت غذایی خود به جای واردات!!
🔹 طبق آمار، امارات متحده عربی ۸۰ درصد موادغذایی خود را وارد می کند که این یک چالش بزرگ برای امنیت غذایی این کشور است. برای رسیدگی به این اوضاع ، اقداماتی برای بازسازی #زنجیره_ارزش_کشاورزی به عنوان یک استراتژی #امنیت_غذایی در دست انجام است.
🔹 به گفته آنها، ما مقدار زیادی كالا را وارد میكنیم و باید راههایی نه تنها پایدارتر ، بلكه خود پایدار و همچنین رفع تقاضای محلی از طریق تولید محلی پیدا كنیم. ما باید تولید بیشتری داشته باشیم. برای این منظور، ما باید با استفاده از تمام امکانات موجود، مواد غذایی تولید کنیم و ضایعات را به حداقل برسانیم. پژوهشگران اماراتی، كشاورزی عمودی را آینده كشاورزی پایدار در امارات متحده عربی می بینند.
🔹 با این روش قادر به ارائه طیف گستردهای از برگهای سالاد ، برگهای کلم ، انواع کاهو و برگهای ریحان با ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از هزینه محصولات وارداتی هستند و معتقدند پس از آنکه تسهیلات ۳۰ هزار متر مربعی به ظرفیت کامل خود برسد، روزانه حدود ۱.۵ تن تولید میکننند و بنابراین تقاضای رو به رشد در این کشور را برآورده خواهند کرد.
🔹در این گزارش آمده است که امارات در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از مواد غذایی خود را به صورت محلی تولید میکند و قصد دارند که جای پای کشاورزی محلی را به روشی پایدار گسترش دهند.
🔹 از طرف دیگر گلخانه هیدروپونیک آکادمی در نادالشبا که یک برنامه درسی مفید را ارائه میدهد، به دانش آموزان ، والدین و معلمان روشهای کشاورزی پایدار را آموزش میدهند.
‼️پ.ن: امارات یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، به دلیل شرایط جغرافیایی نامناسب فاقد زمینهای مستعد کشاورزی است. مهمترین محدودیتهای تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از مناطق این کشور مربوط به کمبود منابع آبی، شوری خاک و هزینه زیاد برای مقابله با آفتهای کشاورزی است، به این دلیل کشت زمینی محدودی دارد و به همین منظور برنامههای مختلفی در خصوص کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، فناوریهای بهینه آبیاری و تولید محصولات مقاوم با شرایط خاک این کشور (همانند هیدروپونیک، کشاورزی عمودی و...) اجرا میشود.
‼️پ.ن۲: با وجود محدودیتها و سطح زیر کشت کم، دولت این کشور برای کاهش #وابستگی به واردات، بهبود ضریب #خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و تامین #امنیت_غذایی، برنامههای گستردهای را در دستور کار قرار داده است. اما در کشور ما برخی خواص با وجود این همه وسعت به بهانههای کاذب خودکفایی کشور را مورد حمله قرار میدهند!!
🌐http://yon.ir/vFgb1
#امنیت_غذایی
#کشاورزی_پایدار
#خودکفایی
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#یادداشت
✅ @masaf_foods
⭕️رشد ۳۵ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم/نرخ پیشنهادی هر کیلو گندم دروم ۲ هزار و ۳۸۹تومان
🔹محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نرخ پیشنهادی خرید محصولات کشاورزی برای سال زراعی ۹۹ ــ ۹۸ را اعلام کرد.
🔹وزارت جهاد کشاورزی نرخ پیشنهادی هر کیلوگرم گندم معمولی را ۲ هزار و ۲۹۵ تومان و گندم دوروم را ۲ هزار و ۳۸۹ تومان اعلام کرد که در مقایسه با سال قبل ۳۵ درصد رشد یافته است؛ نرخ خرید تضمینی گندم معمولی در سال گذشته یک هزار و ۷۰۰ تومان و گندم دروم یک هزار و ۷۷۰ تومان بود.
✅ @masaf_foods
امام على عليه السلام:
خوراك را كم كن تا بيمارى را كم كنى
أقلِل طَعاماً تُقلِل سَقاماً
غررالحكم حدیث 2336
امام على عليه السلام:
هنوز كه ميل به غذا دارى از خوردن دست بكش؛ كه اگر چنين كنى آن غذا را گوارا خواهى يافت
لا تَرْفَعْ يَدَكَ مِنَ الطَّعَامِ إلاّ وَ أنْتَ تَشْتَهِيهِ، فَإنْ فَعَلْتَ ذلِكَ فَأنْتَ تَسْتَمْرِئُهُ
تحف العقول صفحه ۱۷۲
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 تصاویری آخرالزمانی از آتش سوزی وسیع در اندونزی
🔹وسعت آتش به حدی است که رنگ آسمان به قرمز تبدیل شده است!
🔹آسمان استان جمبی در اندونزی به دلیل آتش سوزیهای گسترده در جنگلها سرخ رنگ شد.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 نجات بیابان های چین با تفکر ایرانیان باستان! قناتها ایرانی اکنون در چین!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 فیلم تلخ از بار گوجهای که خوراک دام میشود و چند نکته قابل تامل!
🔹چند روزی است فیلمی در فضای مجازی دست به دست میشود که حکایت آن شاید کهنه و تکراری باشد اما زخمش همیشه تازه است. در این فیلم مشاهده میشود که عدهای در تلاشند تا جعبههای حاوی مقادیر قابل توجهی از گوجهفرنگی را از کامیون بیرون ریخته تا چند راس دام از آنها استفاده کنند. این اتفاق هرزچندی برای سایر سبزیها یا میوهها نیز در سراسر کشور میافتد و اتفاق نا آشنایی نیست.
🔹علت این اتفاق شاید ساده به نظر برسد اما هیچوقت به درستی درک نشده است. پیشی گرفتن مقدار عرضه محصول مورد نظر به تقاضای آن در بازار، کاهش شدید قیمت را در پی داشته که در فیلم ملاحظه میکنید باعث بروز رفتار خاصی از سوی تولید کننده یا عرضه کننده بی گناه شده است. اما این اتفاقات ریشه در سوء عملکرد منفعلانه متولی تولید و بازرگانی یعنی وزارت جهاد کشاورزی دارد. یعنی در شرایطی که کشور به دلیل تحریمها از واردکردن ارز حاصل از صادرات خود عاجز است و هزینه تولید به شدت بالارفته انتظار می رود متولی تولید با ارزیابی دقیق میزان نیاز و پیش بینی میزان تولید شرایط را برای اتصال بهتر مراکز تولید به مصرف فراهم نماید و یا در صورت تولید بیش از نیاز با اتخاذ تدابیر مناسب به صادرات و ارزآوری کمک کند تا ار نوسانات قیمت در بازارداخل و تضییع حقوق تولیدکننده و مصرف کننده جلوگیری شود.
‼️پ.ن: اما چرا این موضوع کاملاً قابل حل، به مشکلی لاینحل تبدیل شده، علت را باید در تعلیق #قانون_تمرکز و دور زدن آن توسط دولت جستجو کرد. قانونی که اختیارات تنظیم بازار، صادرات و واردات محصولات کشاورزی را به متولی تولید واگذار کرد تا از فرار مسئولیت ها جلوگیری کند اما توسط دولت تعلیق شد!
#قانون_تمرکز
#وزارت_واردات
#مهندس_حجتی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰|🎥 نجات بیابان های چین با تفکر ایرانیان باستان! قناتها ایرانی اکنون در چین! ✅ @masaf_foods
🔰کاریز، سیستم مبتکرانه ایرانی که آب را به بیابان های چین می آورد
🔹 به گفته چینی ها کاریز (karez) یک معجزهی مهندسی مدرن و نمونهای برجسته از رفتار مردم بومی است که به کمک طبیعت، و نه در مقابل آن، نیاز های خود را تأمین کنند.
🔹 با این اختراع بی نظیر درجهان میتوان مقدار قابل توجهی از آبهای زیر زمینی را جمع آوری کرد و به سطح زمین رساند. آب قنات همانند چشمههای طبیعی در تمام طول سال و بدون هیچ ابزاری از درون زمین به سطح زمین جاری می شود و در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹 کاریز که توسط کندی کاران مقنیان ایرانی اختراع شده، هزاران سال قدمت دارد. این اختراع که امروزه شهرت جهانی پیدا کرده و از ایران به بسیاری از کشورهای جهان انتقال یافته و مورد استفاده مردم در دیگر نقاط دنیا قرار گرفته است.
🔹 کاریز، از یک دهانه یا هرنج که روباز است و یک کانال طولی شیب دار زیرزمینی تشکیل شده که علاوه بر کاربرد جهت انتقال مواد حفاری شده به روی زمین، عمل تهویه کانال زیرزمینی را نیز انجام میدهند و راه ارتباطی برای لایروبی، تعمیر و بازدید از داخل کاریز نیز بهشمار میروند.
🔹 با وجود این که چندین هزار سال از اختراع کاریز می گذرد اما هنوز از این روش در بسیاری از روستاها ومناطق خشک مانند شهر "ترپان" واقع در کشور چین استفاده می شود و حتی رکن اصلی کشت و زرع در نواحی خشک است.
🔹 در زبان اقلیت قومی اویغور ، کلمه "karez" به معنی "چاه" است ، بنابراین جای تعجب ندارد که سیستم آب کاریز به عبارتی از تعدادی چاه ساخته شده است.
🔹این سیستم آبی، در منطقهی فرو رفته شهر ترپان که دومین فرورفتگی جهان نیز محسوب میشود، واقع شده است. این سیستم از یک سری چاههای عمودی تشکیل شده است و آب را از کوه های تیان شان (Tian Shan) و فلامینگ (Flaming)، به سیستم کانالهای زیرزمینی منتقل میکند و در نهایت بخشی از سیستم آبیاری این شهر میشود.
🔹 این سیستم، بستگی به برف ذوب شدهی کوههای یخی دارد و از شیب نزولی ایجاد شده و نیروی گرانش، برای پیشبرد آب به سوی کانالها بهره میبرد. این سیستم، منبع آب پایداری را بدون در نظر گرفتن فصل خاصی، فراهم میکند.
🔹 کاریز به عنوان یک روش استحصال آب منافع متعددی دارد. اول اینکه بخش عمده کانال آب، در زیر زمین قرار گرفته و در نتیجه هدررفت آب بر اثر #تبخیر و #نفوذ در خاک کاهش پیدا میکند. دوم اینکه نیروی سیستم از طریق جاذبه زمین تأمین میشود و نیازی به پمپ نیست؛ و سوم اینکه از آبهای زیرزمینی به صورت تجدید پذیر استفاده میشود که مزیت سوم خود مزیتهای دیگری را نیز به همراه دارد.
#دانش_بومی
#مدیریت_آب
#یادداشت
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 دستاورد خودکفایی شکر به باد رفت ‼️عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: متاسفانه تاخیر در اعل
🔴 تولید شکر داخلی نصف شد
🔹یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران: قریب به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن شکر از محل تولید چغندر قند و قریب به ۶۰۰ هزار تن از محل نیشکر در کشور تولید می شود. لذا امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شکر تولید داخل داریم.
🔹نیاز کشور به شکر حدود ۲.۲ میلیون است که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۶ حدود ۲ میلیون تن شکر در کشور تولید شد که در این بخش به مرز خودکفایی رسیدیم. کارشناسان سوء تدبیر دولت درباره روند قیمتگذاری و بی رغبتی کشاورزان به تولید را عامل اصلی کاهش تولید میدانند
✅ @masaf_foods
⭕️هر روز صبح كمى ليموترش در آب بنوشيد
بهبود گوارش
افزايش ايمنى بدن
افزايش انرژى
كمك به كاهش وزن
ضد سرطان
افزايش قدرت مغز
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بزهایی که جاذبه زمین را زیر سوال بردهاند!
✅ @masaf_foods
⭕️متلک رئیس جمهور آمریکا به «دختر اقلیم»
🔹 ترامپ که دیروز با «بی محلی» از کنار «گرتا تونبرگ» فعال 16 ساله محیط زیستی اهل سوئد گذشت و وی را عصبانی کرد، در توئیتی با طعنه نوشت: به نظر میرسد این دختر جوان بسیار خوشحال است و منتظر آیندهای روشن و شگفتانگیز است.
‼️پ.ن: ظاهراً نظریه اثبات نشده و مورد حمایت برخی کشورهای اروپایی خیلی ها را سر کار گذاشته و ترامپ بخوبی این را می فهمد!
✅ @masaf_foods
#خبر_فوری
🔴 کلیات طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس به تصویب رسید!
‼️با وجود اعلام مخالفت علنی بیش از ۱۹۰ نماینده در رسانهها طی چند ماه اخیر و بارها رد شدن طرح تشکیل وزارت بازرگانی، این بار این طرح ضد تولید در مجلس تصویب شد تا بار دیگر نمایندگان اثبات کنند حرف و عملشان در غیاب #شفافیت یکی نیست و بر علیه منافع ملی کشور هر کاری میکنند!
‼️با تصویب این طرح عملاً #قانون_تمرکز که سال ها کشور را با حمایت از تولید داخلی از گزند وابستگی به واردات حفظ کرده بود لغو شده و بزودی وزارتخانهای که دغدغهای برای حفظ تولید ندارد شروع به فعالیت خواهد کرد!
‼️باز هم جای تاسف که بیش ۱۹۰ نماینده که در چند ماه اخیر مخالفت خود را اعلام کرده بودند در رای گیریها مخالفت نکردند و اینگونه شد که میخ آخر بر تابوت تولید کشاورزی به اتفاق توسط این دولت و مجلس زده شد!
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#نه_به_فساد
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استفاده ایسلندی ها از انرژی زمین گرمایی برای تولید غذا/ اهمیت راهبردی امنیت غذایی حتی در اقلیم قطبی!
🔹کشاورزان ایسلندی برای کشاورزی در مرز قطب شمال از یک راه حل خلاقانه استفاده می کنند. آن ها از انرژی زمین گرمایی چشمه ها بهره برداری کرده و با استفاده از بخار آب گرمای گلخانه های بسیار بزرگ را تامین می کنند.با این کار امکان کشت گوجه فرنگی و خیار در زمستان های سرد و تاریک ایسلند مهیا شده است.مدت زمان تابش نور خورشید فقط ۵ ساعت از شبانه روز است. انرژی زمین گرمایی به مدت ۲۰ سال در گلخانه های ایسلند مورد استفاده قرار گرفته است. تکنولوژی جدید به کشاورزان کمک می کند که کارایی گلخانه ها افزایش یابد. گلخانه برای تنظیم رطوبت، نور و آب مورد نیاز گیاهان به تجهیزات کنترل آب و هوا مجهز هستند. انرژی زمین گرمایی حدود یک چهارم انرژی برق ایسلند را تامین کرده و بقیه آن از سایر منابع انرژی تجدید پذیر تامین می شود.
🔹ایسلند تنها کشوری در جهان است که توانسته است 100 درصد كل برق و ۸۵ درصد کل انرژی مصرفی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر به دست آورد. ریکیاویک، پایتخت ایسلند، یکی از ابر شهرهای اروپایی در استفاده بهینه از انرژی است. این شهر برای تامین انرژی لازم برای بیش از 120 هزار نفر جمعیت، به نیروگاه های انرژی آبی و انرژی زمین گرمایی متکی است. انرژی زمین گرمایی یکی از منابع انرژی های تجدیدپذیر است. این منبع، از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده، نشات گرفته است. انرژی زمینگرمایی بر خلاف سایر انرژی های تجدید پذیر محدود به فصل، زمان و شرایط خاصی نبوده و بدون وقفه می توان از آن بهره برداری کرد.
🔹حضور آتشفشان های متعدد در ایسلند منجر به استفاده حداکثری از انرژی زمین گرمایی شده است. در حدود ۳۰۰ چاه زمین گرمایی در کشور ایسلند وجود دارند و از آنها برای تولید برق و گرما استفاده می شود. ریکیاویک، پایتخت ایسلند تا سال 2050 انرژی هیدروژنی را جایگزین سوخت های فسیلی خواهد کرد. تقریبا تمامی خانه ها در ایسلند از سیستم "انرژی زمین گرمایی" استفاده می کنند. الافور رگنار گریمسون، رئیس جمهوری ایسلند می گوید که استفاده از این انرژی، به این کشور کمک می کند تا همه ساله میلیون ها دلار ذخیره کند. رگنار گریسمون همچنین گفت انرژی زمین گرمایی بسیار ارزان است. استفاده از این انرژی به مردم ایسلند کمک می کند که بتوانند از عهده پرداخت هزینه های برق به راحتی برآیند.
🌐 سید حسین سجادی فر
#خطر_وابستگی
#انرژی_ارزان
#مزیت_راهبری
✅ @masaf_foods