#مدل_مدیریت_استراتژیک_ویلن_و_هانگر
#پایگاه_جامع_مدیریار
#Wheeln_Hunger
این مدل در سال ۲۰۰۱ در کتاب «مبانی مدیریت استراتژیک»؛
#essentials_of_strategic_management
مطرح شده است. که فرآیند مدیریت استراتژیک را شامل ۴ مرحله اصلی در نظر میگیرد:
⓵ #ارزیابی_محیطی
⓶ #تدوین_استراتژی
⓷ #اجرای_استراتژی
⓸ #ارزیابی_و_کنترل
آنها استدلال میکنند که این ۴ عنصر با هم در تعامل اند. مدیریت سازمان محیط خارجی را به منظور جستوجوی فرصتها و دوری از تهدیدات و محیط داخلی را به منظور بهرهگیری از نقاط قوت و رفع نقاط ضعف پایش میکند. این چهار عامل برای آینده شرکت مهم هستند و به عوامل استراتژیک (Strategic factors) اشاره دارند که تحت عنوان SWOT شناخته میشوند. بعد از شناسایی این عوامل استراتژیک، مدیریت تعامل بین آنها را ارزیابی میکند و مأموریت سازمان را تعیین میکند. نخستین گام در تدوین استراتژی ارائه بیانیه مأموریت است که اهداف، استراتژیها و خطمشیهای را تعیین خواهد کرد. اجرای استراتژیها و خطمشیها از طریق برنامهها، بودجهها و رویهها صورت میگیرد. سرانجام ارزیابی عملکرد و بازخور، کنترل فعالیتهای سازمانی را ممکن میسازد.
@modiryar
✍ پایان شب سیه چه رنگی است؟
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ گاهی زندگی آنقدر سخت و سیاه می شود که دیدگان تفاوت شب و روز را تشخیص نمی دهد. گویی عقربه های ساعت یخ زده و زمان در یلدایی سرد و تاریک به بلندای یک عمر متوقف شده است و چشمانت هرقدر دنبال کورسویی از امید و نور می چرخد چیزی نمی بیند. اکنون تو مانده ای و باری از مشکلات بر زمین مانده، تنهایی آزار دهنده، آینده ای نامعلوم و زوزه های دلخراش گرگ های بیابان های سرد و خاموش. اینجاست که با تمام وجود لمس می کنی بالاتر از سیاهی رنگ دیگری نیست و ناخودآگاه از خود می پرسی به راستی پایان شب سیه چه رنگی است؟ مگر یلدا چقدر طولانی تر از شب های دیگر است که تمامی ندارد؟ شاید ما در شام آخریم که صبحی ندارد و آن قدر باید بمانیم تا بمیریم و طلوع آفتاب را نبینیم. اینجاست که درد به نهایت رسیده و آنقدر تمام وجودت را فرا می گیرد که نایی برای زندگی نداری.
⛱ ناخودآگاه چشمانت را می بندی و در زمستانی سرد و ناتمام با دیدگانی بسته زیر بهمنی از مشکلات و سختی ها حس می کنی در آخر خطی و باید در انتظار مرگ باشی. همان لحظه که غریبانه و تنها، نالان و گریان، ناامید از همگان به خواب عمیق فرو می روی ندایی باشکوهِ عشق از درون دل تو را خطاب می کند؛ دیدی کسی جز من هوایت را ندارد، دیدی تا نیازهایشان را پاسخ دادی رهایت کردند، دیدی به کسانی امید داشتی که ناامیدت کردند؟ هر چند تو از ما دور شدی و فاصله گرفتی ولی ما هوایت را داشتیم و هیچ گاه رهایت نکردیم. اکنون تو را در آغوش گرفته ایم، آرام بخواب، کمی استراحت کن! چشمانت را که باز کنی همه چیز تمام شده، دردهایت درمان شده و دوباره طلوع خورشید را خواهی دید و در خواهی یافت ما همواره فرای سیاهیِ شب، سپیدی صبح و پس از زمستانی سخت، بهاری دل انگیز را آفریدیم.
#شب_سیه
#غارتنهایی
#یلدا
@modiryar
#مدل_کسب_و_کار_استروالدر
#پایگاه_جامع_مدیریار
طبق تعریف #استروالدر؛ مدل کسب و کار ابزاری مفهومی است که شامل مجموعهای از عناصر و ارتباط آنها بوده و منطق شرکت جهت درآمدزایی را نشان می دهد. توصیف ارزشی است که شرکت به یک یا بخشی از مشتریانش میدهد. در واقع معماری یک بنگاه و شبکه شرکایش به منظور خلق، بازاریابی و تحویل ارزش، همچنین ارتباط سرمایهای یک یا بخشی از مشتریان برای ایجاد جریانهای درآمدی پایدار و سودآور است. تعریف استروالدر و بوم مدل کسب و کار پیشنهادی وی از توجه و استقبال قابل توجهی برخوردار شده است. به طوری که امروزه در اکثر شرکت های موفق جهان و رویدادهای #استارتاپی از بوم مدل کسب و کار استروالدر به عنوان تابلوی راهنمایی برای جهت دهی مسیر کسب و کار استفاده می کنند.
@modiryar
فرآیند مدیریت منابع انسانی برای مدیریت استعداد
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
بررسی نقش آموزش، انگيزش، مشاركت و فرهنگ سازمانی بر اجرای 5S
#پایگاه_جامع_مدیریار
در محيط كنونی فعاليت سازمانها كه با رقابت فزايندهای روبهرو است، بی شک سازمان هايی موفق خواهند شد كه خود را به رويكردها و ابزارهايی مجهز سازند تـا از محيط متلاطم رقابت به سلامت عبور كنند. يكي از مهمترين اين رويكردها، رويكرد كايزن يا بهبود مستمر است. بر اساس كايزن، سازمانهـا بايد همـواره فعاليتها و فرايندهای خود را از طريق بكارگيري ابزارهای مناسب در راسـتای بهبود كارايی و اثربخشی سازمانی بهبود دهند تا قادر به بقا باشند. از جملـه ابزارهای بسـيار مـؤثر و كارآمد كايزن، 5s يا آنچه از آن نظم و پاكيزگی نيز ياد میشود، است. 5s به سازمان ها و يا به عبارت بهتر، كاركنان كمک میكند تا با بهبود فضای كاری، اثربخشی را افزايش دهد و در پی آن به بهرهوری سازمانی دست يابند.
@modiryar
#ابعاد_بلوغ_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
ابعاد سه گانه بلوغ شامل: بلوغ مفهومی، بلوغ فرآیندی و بلوغ اسنادی که خود هریک دارای ۸ جز می باشند:
⓵ #بلوغ_مفهومی:
• سازماندهی
• برنامه ریزی
• متعادل سازی
• ریسک
• رخداد
• ذی نفع
• تأمین مالی
• حاکمیت سبد
⓶ #بلوغ_فرآیندی:
• راهبری سبد
• تدوین خط مشی سبد
• برنامه ریزی کلان سبد
• برنامه ریزی نمط
• تعریف اجزای سبد
• انتخاب اجزای سبد
• متعادل سازی اجزای سبد
• مدیریت طرح ها و پروژه ها
⓷ #بلوغ_اسنادی:
• خط مشی سازماندهی
• خط مشی برنامه ریزی
• خط مشی متعادل سازی
• خط مشی ریسک
• خط مشی رخداد
• خط مشی ذی نفع
• خط مشی تأمین مالی
• خط مشی حاکمیت سبد
@modiryar
عوامل مؤثر بر #اثربخشی_کارکنان
#پایگاه_جامع_مدیریار
• شاید بتوان تفاوت سازمان های متعالی و سایر سازمان ها را در میزان بهره برداری آن ها از این سرمایۀ ارزشمند دانست. بر اساس گزارش کنفرانس هیأت مدیره ها در سال ۲۰۱۳، چالش اول مدیران شرکت های برتر دنیا، چالش منابع انسانی می باشد. شرکت هایی که بتوانند بهتر بر این چالش فایق بیایند، به یک مزیت رقابتی در حوزۀ منابع انسانی دست یافته اند.
• مهمترین چالش در حوزۀ منابع انسانی، چالش تعلق خاطر کارکنان به شغل و سازمان می باشد. تعلق خاطر کارکنان موضوعی است که توجه مـؤسسات و محققان مختلفی را به خود جلب نموده است. این موضوع دربردارندۀ آثار گران بهایی است که مؤسسۀ نظرسنجی گالوپ در گزارش سال ۲۰۱۴ خود به برخی از این نتایج اشاره کرده و به سادگی نمی توان از کنار آن گذشت.
💢 اثربخشی کارکنان به روایت آمار
• کارکنان با اثربخشی بالاتر (تعلق سازمانی و توانمندی بالاتر)، عملکردی در حدود ۲۰ % بیشتر از سایر کارکنان داشته و احتمال خروج آنها ۸۷ % کمتر از سایرین می باشد.
• شرکت ها و سازمان هایی که از اثربخشی بالای کارکنان برخورارند، به میزان ۴٫۵ برابرِ شرکت ها و سازمان های با اثربخشی پایین کارکنان، درآمد داشته اند.
• در شرکت ها و سازمان هایی که از اثربخشی بالای کارکنان برخوردارند، مشتریان از رضایت بالای ۸۰ % برخوردار می باشند.
@modiryar
#تبلیغات_خلاقانه مایکروفر LG
#پایگاه_جامع_مدیریار
اجازه دهید موادغذایی طعم واقعی خودشان را داشته باشند!
• آژانس تبلیغاتی:
Y&R, سائوپائولو، برزیل
• کارگردان خلاقیت اجرایی:
Flavio Casarotti
• کارگردانان خلاقیت:
Rui Branquinho, Flavio Casarotti, Alexandre Vilela
• تصویرگر:
Gabriel Bueno, Carlos Nogueira / Zombie Studio
• انتشار:
Avril, 2013
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ بومِ نقاشی که نیست ...
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بومِ نقاشی که نیست هر چه دلم خواست بکشم و هر جا خوشم نیامد پاک کنم. این که در برابر شماست معنای پرتلاطم زندگانی است؛ آکنده از اجبار و اکراه، مملو از بایدها و نبایدها، تحمل خواستن ها و نتوانستن ها، گذر از سختی ها و مشکلات، باران سنگ ها و سنگ ریزه ها، افتادن در چاله ها و چاه ها، در نوردیدن تپه ها و دره ها و پذیرش داغ ها و فقدان ها. باید گذاشت و رفت تا بودن و ماندن معنا شود، باید باخت و از دست داد تا پیروزی و به دست آوردن را تجربه کرد، باید پیرتر شد و شمع زندگانی را فوت کرد تا جشن تولد برگزار کرد، باید زخم خنجر نامردی ها و نامردمی ها را در پشت حس کرد تا مهر و وفاداری را شناخت و باید سوخت تا ساختن را تجربه کرد.
⛱ حالا که زندگی این گونه معنا می شود دیگر چه باک؟! ماییم و هنر زندگی در انبوه نبودن ها، آه ها و حسرت ها، کمی ها و کاستی ها و حکایت قدیمیِ رنج ها و گنج ها. ماییم و عشقی که در رگ هایمان جاری است و شور زندگی را در ما بر می انگیزاند، دلمان را قرص می کند و بذر امید را در وجودمان می افکند. هنوز هم اشتیاق ما به زندگی از ناامیدی هایی که ما را به سمت مرگ و نیستی فرا می خواند بیشتر است. پس به شوق بوییدن گل، خیره شدن در چشمان عسلی، تراویدن مهتاب، درخشیدن شب تاب و رکوع و سجود برای مهرِ ثابت و عشقِ پایدار "خدای مهربان" زندگی را در آغوش می کشیم و راغبانه و خالصانه او را سپاس می گویم که هنوز هستیم!
#غارتنهایی
#دلنوشته
#امید
@modiryar
چرخه حیات دادههای بزرگ و تقویت کسب و کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
#گارتنر در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده است که #دادههای_بزرگ به زودی در نقطه اوج چرخه حیات فناوریهای نوظهور قرار میگیرد. با این حال، به نظر میرسد #رایانش _ابری سیری نزولی در پیش گرفته است. طبق نموداری که در گزارش اخیر گارتنر آمده است، روند رو به رشد دادههای بزرگ، به نقطه اوج خود نزدیک میشود، در حالی که رایانش ابری به تدریج از نقطه اوج چرخه حیات خود دور شده و رو به افول نهاده است. این روند، تصمیمسازان را در موقعیت سختی قرار میدهد. چرا که آنها باید بین دو گزینه دست به انتخاب بزنند: یا برای گرفتن نتیجه بهتر، منابع مالی خود را روی دادههای بزرگ متمرکز کنند و مخاطرات #سرمایه_گذاری روی این روند نوظهور را بپذیرند، یا این که سیر تحولات را نادیده گرفته و خطرِ عقب افتادن از قافلهی فناوری را به جان بخرند. مثال رایانش ابری نشان میدهد که فناوریهای نوین میتوانند در صنایع، تحول بنیادین ایجاد کنند. اما مهم آن است که چه کسی جرئت میکند برای سرمایهگذاری روی این فناوریها پیشقدم شود. گذشت زمان نشان داده است گرچه در گذشته سرمایهگذاری با تردید و نگرانی همراه بود و احتمال ضرر نیز وجود داشت، اما در نهایت افرادی که این مخاطرات را پذیرفتند، تبدیل به پیشگامان این عرصه شدند.
@modiryar
#چرخه_عمر_سازمان_ها
#پایگاه_جامع_مدیریار
#استیفن_رابینز در کتاب #تئوری_سازمان، سازمان را پدیده ای اجتماعی تعریف می نماید که به طور آگاهانه هماهنگ شده و دارای حدود و ثغور نسبتاً مشخصی می باشد که تقریباً به صورت مداوم برای تحقق یک هدف مشترک یا مجموعه ای از #اهداف فعالیت دارد به همین دلیل از استعاره زیستی برای #سازمان بدلیل اینکه چارچوب مفهومی برای درک مفهوم بهتر ارائه می دهد، استفاده می کند، زیرا اعتقاد دارد سازمان ها مانند موجودات زنده رشد می کنند، از مراحل قابل پیش بینی تکامل عبور کرده و یک سلسله مراحل تغییر قابل پیش بینی را نیز طی می کنند و اگر انرژی را صرف تولید ستاده ها میکنند که چنانچه این انرژیها از طریق نهادهای جدید جایگزین نشود از بین می روند، لذا توصیف سازمان ها به عنوان سیستم و موجوداتی که به نوعی چرخه حیات را طی می کنند، بینش جدیدی در خصوص شکل گیری سازمان ها ارائه می دهد. بنابراین تشخیص این که شرکت در دوره عمر سازمان در چه مرحله و جایگاهی است، مدیریت منابع انسانی را قادر می سازد تا با بهره گیری از #سرمایه_انسانی متناسب با هر یک از دوره ها، حرکت سازمان را به سمت تکامل تسریع نموده و ارتقاء بخشد.
@modiryar
نمودار سلسله مراتبی سیستم مدیریت دارایی فیزیکی
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
گذر از ساختار وظیفه ای به ساختار فرآیندی
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
تحلیل فلسفی #مبدئیت_توحید برای فضائل اخلاقی و ارتباطات انسانی
✍ حجت الاسلام والمسلمین محدّر
#پایگاه_جامع_مدیریار
• بیشتر مکاتب اخلاقی قبول دارند که میان فضایل اخلاقی و سعادت انسان رابطه مستقیم و حقیقی وجود دارد و به همین دلیل این مکاتب سعی دارند تا مبدأ و منشأ فضایل اخلاقی را تبیین و اثبات کنند. سؤال اصلی این تحقیق آن است که مبدأ و منشأ اصلی و حقیقی فضایل اخلاقی چیست؟ به عقیده حقیر منشأ فضایل اخلاقی توحید است. مقصود از توحید همان یگانهدانستن خداوند متعال است. توحید باوری قلبی و اختیاری میباشد که معرفت شرط آن است؛ البته آثار و لوازم این باور در گرایشها و نهایتاً در رفتارهای انسان ظهور و بروز میکند. بر این اساس ارزشها و فضایل به رابطه انسان با خدا برمیگردد.
• بدین ترتیب، میتوان گفت آنچه موجب ارزش اخلاقی برای همه صفات اکتسابی و رفتارهای اختیاری انسان در عرصههای گوناگون بینشی، گرایشی و رفتاری میشود، توحید است و ما از این امر، به منشأ بودن توحید برای فضائل اخلاقی تعبیر میکنیم. توحید کامل مستلزم آن است که در مرحله اعتقاد، انسان هیچکس را شریک خداوند قرار ندهد؛ در سطح گرایش، به هیچکس و هیچچیز جز او گرایش استقلالی نداشته باشد و در عمل نیز، فقط مستقلاً از دستورات خداوند پیروی کند. در واقع توحید در سطح بینش منشأ ایمان، در سطح گرایش منشأ تقوا و در سطح رفتار منشأ بندگی و عبودیت است و این سه فضیلت مطلق میباشند و وجه فضیلتبودن سایر فضایل این است که مصداقی از این سه فضیلت اساسی و مطلق هستند.
@modiryar