#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۴۳۹
در باب حقیقت زهد
۞ الزُّهْدُ كُلُّهُ بَيْنَ كَلِمَتَيْنِ مِنَ الْقُرْآنِ، قَالَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: "لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ"؛ وَ مَنْ لَمْ يَأْسَ عَلَى الْمَاضِي وَ لَمْ يَفْرَحْ بِالْآتِي، فَقَدْ أَخَذَ الزُّهْدَ بِطَرَفَيْهِ
۞ تمام زهد میان دو کلمه از قرآن است. خدای سبحان میفرماید: «برآنچه از دست دادید اندوه نخورید و برآنچه به دست آورده اید شادمان نگردید.حدید؛ ۲۳» کسی که برگذشته اندوه نخورد و به آینده شادمان نباشد، هر دو طرف زهد را رعایت کرده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل پارادایمی تبیین و آسیب شناسی الگوی جاری مدیریت دولتی ایران
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ برای سین سلامت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️دیگر او سراغ ما نمی آید. ما سراغ او می رویم. کاری کرده که حضورش را پذیرفته ایم. و خودمان هر روز تعداد زیادی قربانی به سویش می فرستیم. گویی آرام آرام مردن و دفن شدن بدون برگزاری مراسم خاص و حتی بدون در اختیار داشتن فرصتی مناسب برای بازماندگان جهت عزاداری و گریه و زاری طبیعی شده است.
▪️روزانه چند ده انسان در کام مرگ فرو می روند و هر روز از رسانه ها آمار قربانیانش را می شنویم و شاید ناخودآگاه بلایی بر سرمان آمده که مانند یک و سال و اندی پیش که شروع این ماجرا بود آنقدرها ناراحت هم نمی شویم. شاید همان اصطلاح قدیمی که می گفتند دیگر پوست کلفت شده ایم رخ داده است و عده ای خود را قربانی محتوم این #ویروس_نحس می پندارند.
▪️این #کرونای_لعنتی این ویروس نامرد و منحوس دست از سر مردم دنیا برنمی دارد. هر روز شکل جدیدی به خود می گیرد و نشان جدیدی از آن اعلام می شود و بی محابا انسان ها را قربانی کرده و کسی هم زورش به آن نمی رسد. حالا هم که ویروس جهش یافته انگلیسی که ترسناک تر و بی رحم تر از آن چیزی است که تصورش را می کنیم.
▪️دارد در کشور ما هم جا پای خود را محکم می کند و هر روز بر آمارش افزوده می شود. به سرعت به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم و باز کابوس وحشتناک دید و بازدیدها، مراسمات، مسافرت های غیر ضروری و ... آغاز شده است. تا دولت کمی محدودیت ها را تشدید می کند همه چیز بهبود می یابد و #آمار کاهش می یابد.
▪️اما به محض این که اجبارهای قانونی کم می شود عده ی زیادی از مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و آبی ها زرد، زردها نارنجی و نارنجی ها قرمز می شوند و خیلی زود کل گستره نقشه ایران رنگ قرمز به خود می گیرد. شما را به خدا جدی بگیرید. مثل جریان فوت مرحوم #میناوند و #انصاریان (که روحشان شاد باشد) افسردگی و ناراحتی عمومی ایجاد می کند ولی همه خوب می دانیم روزانه خانواده های زیادی هستند که عزیزانشان را همین گونه از دست داده و به خاک می سپارند و دلشان کباب می شود.
▪️فقط تفاوتش این است که چهره های مشهور را می بینیم و حس می کنیم ولی سایر #مردم را نه. به هر حال غرض این که هر چقدر به حساسیت این موضوع اشاره کنیم و بدان بپردازیم حق مطلب ادا نمی شود. زیرا این جا دیگر پای جان آدمی در میان است و شوخی بردار نیست. و نمی شود با تساهل با آن مواجه شد.
▪️#دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا باید هر چه زودتر با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و سنت های قدیمی خانه تکانی، خرید و بازار گردی و دید و بازدیدهای نوروزی دستورالعمل های جدید با ضمانت اجرایی جدی وضع نماید و به شدت و بدون ملاحظه در جهت حفظ سلامتی مردم اهتمام ورزد.
▪️همان گونه که #کادر_درمان و سلامت تا بدین جا سنگ تمام گذاشته و مجاهدت های فراوانی انجام داده اند. اکنون سین سلامت مهم ترین سین هفت سین است. اینجا دقیقاً رسالت انسانی حکم می کند که مصلحت سلامت مردم بر هر چیزی دیگر ارجحیت داده شود و کاری کنیم که در آغاز سال جدید کمترین قربانی و ابتلا را داشته باشیم.
▪️خصوصاً این که با شروع #واکسیناسیون عمومی در ایران و برخی نقاط جهان امیدواری ها به کنترل این همه گیری افزایش بسیار یافته است باید با کاهش آمار روحیه مردم افزایش پیدا کند و سال جدید بشارت دهنده پیروزی بر این ویروس منحوس باشد. هنوز راه زیادی در پیش داریم پس کماکان در برابر این همه گیری بی رحم جدی و محکم باشیم تا با لطف پروردگار از این بحران عبور نماییم. حتی یک نفر قربانی هم آمار بالایی است این را هرگز فراموش نکنیم.
✍ منبع: #هفته_نامه_نخست، مورخ چهارشنبه ۶ اسفند ماه ۱۳۹۹، شماره ۸۶۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ #مشتریان را بخشبندی کنید
#Customer_Segments
وقتی وارد بوم کسب وکار می شویم اولین چیزی که باید بدانیم این است که مشتری ما چه کسی است؟
#مشتری همان کسی است که لازم است او را متقاعد کنید و سر ذوق بیاورید، تا از شما خرید کند.
▪️بدون شناخت مشتری و تکمیل کردن این بخش، بقیۀ بخشهای بوم عملاً بلااستفاده هستند. به عبارت دیگر، در هر کسبوکاری که باشید، بدون شناخت مشتریهایتان نمیتوانید محصولی به آنها بفروشید. ممکن است بپرسید که برای شناخت مشتری باید چهکار کرد؟ اولین چیزی که شما به آن نیاز دارید یک #پرسونای_بازاریابی است. پرسوناهای بازاریابی، همان مخاطبان شما هستند؛ منتها وجود خارجی ندارند و شما آنها را براساس ویژگیهای #مشتری ایدهآل خودتان ترسیم کردهاید.
▪️#پرسوناها، همه چیزِ مشتری، از زندگی خانوادگی تا موانع ذهنیشان را، برایتان روشن میکنند؛ و شما با شناختی که از مشتری پیدا میکنید، میتوانید به بهترین شکل محصولتان را تبلیغ کنید و بفروشید. بعد از اینکه پرسوناها را #طراحی کردید، وقت آن است که آنها را بخشبندی کنید. شما به احتمال زیاد بیشتر از یک مدل خواهید داشت؛ اما سعی کنید این تعداد بیشتر از پنج تا نشود؛ چون جز حواسپرتی چیزی عایدتان نمیشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ این را فقط تو میدانی و من
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ خدایا من هیچی نیستم. این را فقط تو می دانی و من و احدی از آن خبر ندارد. تو را قسم می دهم به همه مقدسات نگذار کسی بفهمد من هیچم. دستت را از روی سرم برندار، پشتم را خالی نکن، پرده ها را کنار مزن، آبرویم را نبر، مگذار دیگران مرا کوچک ببینند یا از ضعف من آگاه شوند، خوار شدنم را نپسند، کماکان مرا در آغوش پر مهرت نگاهدار و محکم فشار بده تا بودنت را خوب حس کنم و نیرو بگیرم. نه هنری دارم نه مهارتی، نه جلالی دارم نه جمالی، نه علمی دارم که دردی از مردم دوا کنم نه عمل صالحی که اسباب اجابت دعایم شود این ها تنها بین من و توست و کسی از آن آگاه نیست. پس حالا که خودت خوب می دانی جز تو برایم امید و پناهی نیست مرا در طوفان های زندگی و در برابر گرگ های زمانه رها مکن. تا کنون تنها تو بودی از این به بعد هم تنها تو باش که در من چیزی ارزشمند جز روحی که تو در وجودم دمیدی وجود ندارد. پس مرا دریاب! تنها بخاطر خودت که من چیزی ندارم که برایش خواسته ای نزد تو بیاورم.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#عبدالحسین_مختاباد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
34.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #زندگی با همه سختی هایش در جریان است.
#پویانمایی
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل بی تفاوتی سازمانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#بی_تفاوتی_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#بی_تفاوتی_سازمانی
▪️#بی_تفاوتی وقتی رخ می دهد که فردی امید خود را برای نائل شدن به اهدافش ازدست دهد و می کوشد تا از منبع ناامیدیش کناره بگیرد. این پدیده ویژه افرادی است که به مشاغل تکراری و کسل کننده اشتغال دارند و در کار خود اغلب به این واقعیت تسلیم می شوند که در محیط کارشان چندان امیدی به بهبودی و پیشرفت وجو ندارد. یک مدیر باید به خاطر داشته باشد که #پرخاشگری، دلیل تراشی و بی تفاوتی همه عوارض عجز و ناکامی هستند و می توانند بر وجود مشکلات دلالت داشته باشد.
▪️روانشناسان بی تفاوتی را نتیجه محرومیت فرد و نشانه وجود مشکل در محیط کاری می دانند. حالتی را که وقوع یا عدم وقوع پدیده های پیرامونی و مشخصا تحقق یا عدم تحقق اهداف، موفقیت یا شکست برای یک یا گروهی از اعضا تفاوتی نکند. آنچه باعث تسلیم شدن و بی تفاوت شدن افراد می گردد، #نارضایتی عمیق افراد و به مدت طولانی است.
▪️#حیطه_بی_تفاوتی در سازمان رفتار فردی را توصیف می کند که ماشین وار و بدون بکار بردن نبوغ و خلاقیت خود دستاوردهای سازمانی را بدون چون و چرا انجام می دهد. طبعاً چنین پذیرش دستوری که بدور از علاقه باشد ممکن است در ظاهر باعث حفظ نظم سازمانی گردد ولی کارمند را به تلاش، پذیرش مسئولیت ها و یا نشان دادن ابتکار تشویق نمی کند.
▪️نمود حیطه های بی تفاوتی در افراد سازمانی کاربرد واژه #المامور_المعذور است. با چنین واکنشی از طرف فردی که یاریگر سازمان خوانده می شود؛ معلوم می شود، که او ابتکار عملی ندارد و آنچه بعنوان عملکرد سازمانی از او مشاهده می گردد، انجام صرف دستورات مدیران است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#ابعاد_بی_تفاوتی_سازمانی
برای بی تفاوتی سازمانی ابعاد پنج گانه ای را مطرح کردند که عبارتند از:
1⃣ بی تفاوتی نسبت به سازمان:
کاهش مسئولیت پذیری، تلاش برای ترک سریع تر محل کار یا #سازمان، کمک به افزایش هزینه های سازمانی، استفاده شخصی از امکانات سازمانی، افزایش میزان مرخصی ساعتی و غیبت و
2⃣ بی تفاوتی نسبت به همکار:
عدم همکاری در کارهای گروهی، خودداری از برقراری رابطه دوستی، عدم ارتباط مناسب با #همکار، کوچک شمردن کار دیگران، بزرگ شمردن ضعف همکاران و ...
3⃣ بی تفاوتی نسبت به کار:
اهمیت ندادن به بهره وری، کاهش دقت و سرعت در کار، اهمیت ندادن به کیفیت #کار، بدبینی نسبت به کار، داشتن احساس بی ارزشی و بی اهمیتی نسبت به کارو ...
4⃣ بی تفاوتی نسبت به مشتری:
در اولویت قرار ندادن #مشتری، به تعویق انداختن کار مشتری، سردرگم کردن مشتری در سازمان، عدم پاسخگویی تلفنی به مشتری، به تعویق انداختن کار مشتری، برخورد شدید با مشتری و ...
5⃣ بی تفاوتی نسبت به مدیر:
فرار از پاسخگویی به #مدیر، همراهی نکردن با تصمیمات مدیر، رفتار نامناسب با مدیر، به های تعویق انداختن کار مدیر، توسل به دروغمصلحتی، در ابهام نگاه داشتن مدیر، خودداری از اظهارنظر کردن در جلسات و...
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شاخصهای متناسب با مولفه های بی تفاوتی سازمانی
علائمی که می توان برای فرد بی تفاوت در نظر گرفت:
▪️#شخصیت خود را از دست میدهد،
▪️#کار انجام شده را معرف خود نمیداند،
▪️هنگام #واکنش نشان دادن در برابر دیگران از نظر شخصیتی وجهه منفی به خود میگیرد.
▪️از نظر جسمی، فیزیکی، ذهنی و احساسی تهی میشود.
▪️احساس می کند که فعالیت های او بدون هدف و بی ارج هستند.
#فرد_بی_تفاوت گاه ساعات متمادی بر روی یک صندلی می نشیند و به شدت کار می کند و گاهی با خود حرف می زند، این فرد از ظاهر شخصی خود غافل می شود، با گام های لرزان راه می رود و سر و شانه ایی افتاده دارد و احساسی که به طرف مخاطب او دست می دهد آن است که این فرد آدمک مصنوعی بیش نیست هرچه از این فرد خواسته شود بدون هیچ سوال و پرسش و بدون هیچ گونه شکایتی انجام می دهد، چرا که بر این باور است که هر چه بیشتر بحث کند، نتیجه ایی به دنبال نخواهد داشت. فقدان #عاطفه در فرد بی تفاوت یک امر عادی است. این فرد خندیدن را فراموش کرده و حتی گریه کردن را از یاد برده است ، اصلا علاقه ای در این فرد یافت نمی شود. به نظر این افراد گذشته تفاوتی با حال و آینده ندارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#بی_تفاوتی_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ الگوی استخراج شده از فراتركيب عوامل مؤثر بر انگيزش شغلی
#انگیزش
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#جان_هلکرافت (John Holcroft)، تصویرگر بریتانیایی آثار جالبی را بوجود آورده است که به شکلی خلاقانه واقعیت های جوامع بشری در زمان حال را در سراسر جهان توصیف می کند. تصاویر زیر نمونه ای از کارهای اوست.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar