🔴 مثلث موفقیت
✅ نظم و استقامت
✅ شجاعت ریسک کردن
✅ هدف واضح و روشن
◾تعریف #موفقیت برای همه ما یکسان نیست زیرا اگر فقط یک تعریف واحد و کلی راجب موفقیت وجود داشته باشد پس باید همه انسان ها یک مقصد داشته باشند. موفقیت را می توان فتح آن قله ای در نظر بگیریم که حاضریم برای آن شبانه روز هم از نظر ذهنی و هم از نظر بدنی کار کنیم موفقیت در کار و یا در دانشگاه و… نوعی از آن هستند. سایت inc موفقیت را بدین گونه معرفی کرده است که اگر فکر می کنید که موفقیت صرفا داشتن پول زیاد است، پس شما یک شکست خورده هستید.
◾درست است که موفقیت از نظر هر کس متفاوت تر از فرد دیگری است اما برای رسیدن به موفقیت در زندگی چهار چوب ها و قوانینی وجود دارد که می تواند ما را به آن برساند. موفق شدن موضوعی فراتر از پول داشتن و پیدا کردن #مشتریان جدید است. موفقیت واقعی به معنای این است که شما به دنبال علایق و آرزوهای خود بروید و هدفمندانه زندگی کنید. از لحظه لحظه زندگی خود لذت ببرید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رفتار سازمانی چه ارتباطی با حوزههای منابع انسانی، تئوری سازمان و توسعه سازمان دارد؟
✅ اصلاً چرا باید به این پرسش پاسخ بدهیم؟ یک جملهای را همیشه در ذهن دارم و هر جا بتوانم تکرار می کنم: اگه مفاهیم به درستی درک نشوند، ابزارها به نادرستی استفاده می شوند.
✅ به نظر می رسد همین عبارت میتواند دلیل خوبی باشد برای این که تفاوت و ارتباط این چهار مفهوم با هم را درک کنیم:
▪#رفتار_سازمانی
▪#تئوری_سازمان
▪#توسعه_سازمان
▪#مدیریت_منابع_انسانی
✅ برای پاسخ به این پرسش به کتاب ارزشمند رفتار سازمانی نوشته لوتانز و همکاران (2021) رجوع کنیم: در این کتاب تشریح می کند که رشته ی رفتار سازمانی نگاهی تئوریک (یا نظری) به مباحث خُرد سازمانی دارد. مباحثی مثل فرهنگ، سیستم پاداش، اخلاق، استرس، رهبری و ... که در دیاگرام به خوبی نشان داده شده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_رفتار_سازمانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ماتریس عدم قطعیت برنامه ریزی استراتژیک (در دوران بحران)
#The_Uncertainty_Matrix
#پایگاه_جامع_مدیریار
#ماتریس_عدم_قطعیت
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ماتریس عدم قطعیت برنامه ریزی استراتژیک (در دوران بحران) #The_Uncertainty_Matrix #پایگاه_جامع_مدی
✍ ماتریس عدم قطعیت برنامه ریزی استراتژیک (در دوران بحران)
✅ #ماتریس_عدم_قطعیت ابزاری قدرتمند برای تفکیک حقایق و سوالات به چهار گروه مجزا است. هر یک از آنها باید به روش خاص خود مورد بررسی قرار گیرند.
✅ با استفاده از این ابزار می توان موارد مشخصی را ترسیم نمایید. برای آنچه کمتر درک می شود سناریوهایی را طراحی نمود و اقدامات #هدفمندی را برنامه ریزی نمود.
✅ از #ماتریس عدم قطعیت نوسط ارتش ایالات متحده برای موقعیت های درگیری در سایر نقاط شناخته شده به دلیل عدم اطمینان و تغییر سریع استفاده می شود.
✅ ماتریس عدم قطعیت فضای نامطمئن را به چهار بخش تقسیم می کند. همانطور که در شکل مشاهده می شود، دو محور وجود دارد:
▪میزان دسترسی به داده ها
▪میزان اطمینان شما در مورد خطرات و فرضیات.
این دانش را به چهار ربع مجزا تقسیم می کند:
🔴 شناخته شده های شناخته
▪از چه چیزی مطمئن هستید؟
▪چه تاثیری بر موقعیت استراتژیک و الزامات شما خواهد داشت؟
▪چه مقدار از آنچه "شناخته شده است" بیشتر بر اساس الگوی تاریخی و ایمان است تا داده های اخیر؟
▪آیا وابستگی زیادی به عوامل خاص مانند تنظیم مقررات یا استراتژی های رقبا وجود دارد که باید با توجه به تغییر سال گذشته زیر سوال برود؟
🔴 شناخته شده های ناشناخته
▪چه دانشی ممکن است در جایی از سازمان شما باشد که ممکن است اطلاعات لحظه ای از بازار در اختیارتان قرار دهد؟
▪به عنوان مثال کارکنان خط مقدم با توجه به رفتار مشتری و نیازهای خدمات پشتیبانی چه میبینند ؟
▪ممکن است تامین کنندگان درباره عملکرد رقبا در صنعت شما نظراتی داشته باشند ؟
▪تعامل سریع و مستقیم با افراد خارج از روند معمول برنامه ریزی استراتژیک ممکن است مفروضات شما را تغییر دهد و اطلاعات جدیدی را به موقع نشان دهد.
🔴 ناشناخته های شناخته شده
▪چه چیزی را مطمئن هستید که نمی دانید؟
▪کل نگر باشید، عدم اطمینان خود را در زمینه هایی مانند اقتصاد، رفتار مشتری، مدل های جدید تجاری و موارد دیگر دسته بندی نمایید.
▪کدام ناشناخته ها از نظر میزان تأثیر ، میزان عدم اطمینان یا تأثیر بر سایر موضوعات فرعی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؟
▪چگونه می توانید به صورت هدفمند به این موارد بپردازید؟
▪اگرچه کاهش هزینه های اختیاری مانند تحقیقات بازار وسوسه انگیز است ، اما اکنون زمان اشتباه برای پرواز کور است.
🔴 ناشناخته های ناشناخته
▪این بخش شاید بسیار خالی به نظر برسد، اما مهمترین بخش است.
▪چه عواملی ممکن است موجب نادیده گرفتن نظرات دیگران شود ؟
▪چگونه ممکن است زمینه فکری شما به طریقی تغییر کند که مجموعه زیادی از فرضیات را در نظر نگیرید؟
▪در اینجا سناریوها را بسازید، نه اینکه به سادگی از موارد بد / متوسط / خوب استفاده کنید (افراد همیشه وسط را انتخاب می کنند) بلکه مواردی که در آینده که به نظر می رسند که واقعاً متفاوت هستند.
✅ بازی جنگی از طریق واکنش شما و رقبا:
▪مشخص کنید که چه چیزهایی واقعاً چه اهمیتی دارند و چگونه باید دیدی واضح و برای ایجاد گزینه هایی #تاکتیکی خلق نمود.
▪شما می توانید با داشتن دانش بدست آمده از این ماتریس عدم قطعیت ، برنامه ای #استراتژیک و مناسب برای وضعیت خود تنظیم کنید.
#The_Uncertainty_Matrix
#پایگاه_جامع_مدیریار
#ماتریس_عدم_قطعیت
www.modiryar.com
@modiryar
✍ برنامه مدیریت پروژه
✅ #برنامه_مدیریت_پروژه، سندی است مرجع که حوزه های ۱۰ گانه دانش مدیریت پروژه را مانند نخ تسبیح، یکپارچه می نمایند. این برنامه به مدیر پروژه و تیم پروژه در حین اجرا و کنترل پروژه و پیگیری عملکرد پروژه و انجام هرگونه اقدام اصلاحی، کمک می نماید.
✅ این برنامه، همان برنامه ای است که برای انتقال #اطلاعات_کلیدی به ذینفعان پروژه استفاده می شود و تمام برنامه های حوزه های دانشمدیریت پروژه و همچنین خطوط مبنا و سایر اطلاعات لازم برای مدیریت پروژه را یک جا گرد هم می آورد. برنامه مدیریت پروژه شامل بخش های است که در نمودار آمده است.
#Project_Management_Plan
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل حلقه های کنترل
✅ بسیاری از ما در زندگی گیر می کنیم، حالمان بد می شود و #استرس و حتی اضطراب را تجربه می کنیم. چون روی مواردی در زندگی تمرکز داریم که خارج از کنترل ما هستند. و خبر بد این است که هر چه بیشتر ما این چنین رفتار کنیم، بیشتر ناتوان می شویم و بیشتر ناکامی، ناامیدی، خشم و اضطراب را تجربه می کنیم.
✅ در مقابل، هرچه بیشتر روی مواردی تمرکز کنیم که تحت کنترل خودمان است، توانمندتر خواهیم شد؛ در واقع می توانیم اقدامات مفیدتری انجام دهیم.
مدل حلقه های #کنترل (Covey, 1989) بیان می کندکه چه اتفاقاتی کاملا در کنترل ما هستند که بر اساس آن بتوانیم در بخش های مورد نظر زندگی خود تغییراتی و اصلاحاتی انجام دهیم.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ستون های اصلی توسعه پایدار
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل ستون های اصلی توسعه پایدار #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.co
✍ مدل ستون های اصلی توسعه پایدار
▪برای دستیابی به پایداری، باید عوامل پایداری اقتصادی، اجتماعی و محیطی با یکدیگر در تعادل و هماهنگی باشند. این ها سه رکن اصلی را می توان به صورت زیر تعریف کرد:
✅ پایداری محیطی
▪#پایداری_محیطی به این معنی است که ما به کمک منابع طبیعی خود زندگی می کنیم و برای پایداری زیست محیطی، باید یاد بگیریم که منابع طبیعی خود مانند سوخت، زمین، آب و… را با نرخی پایدار مصرف می کنیم. برخی منابع فراوان تر از سایرین هستند اما باید آسیب به محیط زیست ناشی از استخراج بی رویه این مواد را در نظر بگیریم و بتوانیم منابع را در چارچوب اصول اقتصاد مصرف کنیم.
▪ما باید تلاش کنیم تا به آرزوی به صفر رسیدن میزان کربن تولید شده برسیم و بعد از آن هم فراتر برویم تا در نهایت به آب و هوای پاکیزه دست یابیم. پایداری زیستمحیطی را نباید با پایداری کامل اشتباه گرفت، زیرا این عامل در کنار عوامل اقتصادی و اجتماعی است که باعث رسیدن به پایداری می شود.
✅ پایداری اقتصادی
▪#پایداری_اقتصادی مستلزم آن است که یک کسب و کار یا کشور از منابع خود به طور مؤثر و مسئولانه استفاده کند تا بتواند به شیوه ای پایدار برای تولید مداوم سود کار کند. بدون سود، یک کسب و کار نمی تواند فعالیت های خود را حفظ کند. اما بدون رفتار مسئولانه و استفاده بهینه از منابع، یک شرکت قادر نخواهد بود فعالیت های خود را در دراز مدت حفظ کند.
✅ پایداری اجتماعی
▪#پایداری_اجتماعی توانایی جامعه یا هر سیستم اجتماعی برای دستیابی مداوم به رفاه اجتماعی خوب، برابری و عدالت است. دستیابی به پایداری اجتماعی تضمین می کند که رفاه اجتماعی یک کشور، یک سازمان یا یک جامعه می تواند در دراز مدت حفظ شود.
✅ در نهایت روابط میان هر اصل به شکل زیر خواهد بود:
▪پایداری اجتماعی + اقتصادی = منصفانه
▪پایداری اجتماعی + زیست محیطی = بادوام
▪پایداری اقتصادی + زیست محیطی = شدنی
اما تنها از طریق ایجاد توازن اقتصادی + اجتماعی + زیست محیطی می توانیم به پایداری واقعی دست یابیم.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثرات نظم در پیشرفت
✅ افراد موفق معمولا از #شخصیت منظمی در زندگی برخوردار هستند. در مقابله با مشکلات و چالشهای زندگی، نظم نقش مهمی ایفا میکند، حل مشکلات بدون داشتن نظم به نظر دشوار و غیر قابل حل است.
✅ برای اکثر مردم، #موفقیت و پیشرفت بسیار دور از دسترس و دشوار به نظر میرسد، زندگی گاهی چنان ناامیدکننده است که سریع تسلیم سرنوشت شده و دست از تلاش بر میدارند.
✅ چالشهای موجود در زندگی، فرصتی برای رشد، تقویت مهارتها و یادگیری روشهای جدید برای حل مشکلات را فراهم میکند. زندگی افراد #منظم با تقویت مجموعه مهارتها آسانتر میشود.
✅ #افراد_منظم بر این باور هستند که در مواجهه با میزان معقولی از ناامیدی، با تلاش، امکان پیشرفت در زندگی میسر است. البته بین موارد ناامیدکننده عواملی که به موفقیت یا شکست میانجامد قابل تشخیص است.
✅ در زمان چالش یا ناامیدی هم از مهارتهای حل مشکلات به خوبی استفاده میکنند در ضمن از شخصیت آزاد، متعهد و با رویکردهای منعطفی برخوردار هستند و سطح دانش را برای کسب هر گونه #موفقیت بالا میبرند.
✅ عدم اطمینان، افراد منظم را در تمام سطوح به چالش میکشد که در نهایت موجب شخصیت محکم و قوی میشود. و آن ها را در مسیر تحقق و دستیابی به اهداف چالشی خود یاری می رساند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دوزاری ها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شاید خیلی از جوان ها بی خبر باشند اما قدیمی ها این موضوع را به خوبی در خاطر دارند که گذشته ها سکه هایی ضرب می شد به ارزش «دو ریال» که معروف به «دوزاری» بود. دوزاری معمولاً در خرید کاربردی نداشت مگر برای تلفن های سکه ای و #همگانی قدیم و یا در جاهایی که قرار بود نقش های تزئینی و نمایش داشته باشند (مثل سفره هفت سین) یک یا چند مشت از آن ها به کار می آمد. یکی از کارکردهای جالب دوزاری هم در بازی های کودکانه بود.
✅ وقتی به اصطلاح بزرگ ترها می خواستند بچه ها را سرگرم کنند یا به آن ها هدیه های پر سر و صدا بدهند که در بازی یا برای خریدهای بسیار ناچیز از آن استفاده کنند دست و دلبازانه مشت مشت #دوزاری ریخت و پاش می کردند. بچه ها هم کلی کیف شان کوک بود و حس پولدار شدن و بهره مندی از ثروت فراوان به آن ها دست می داد. آن قدر این سکه ها رواج داشت و در عین حال بی اهمیت و کم ارزش بود که آرام آرام زمانی که می خواستند بی ارزش بودن کسی یا چیزی را با کنایه عنوان کنند به آن اصطلاح دوزاری اطلاق می کردند.
✅ به عنوان مثال آدم دوزاری فردی بود که از درجه #شخصیت فردی و اجتماعی پائینی برخوردار بوده و در عین حال ادعای زیادی هم داشته باشد. به بیان دیگر از آن جا که یک مشت دوزرای هیچ ارزشی نداشت اما در جیب افراد جاگیر و پر سر و صدا بود می توانست نماد خوبی برای آدم های بی خاصیت و پرادعا باشد. الغرض! اکنون سال ها از ضرب چنین سکه هایی گذشته و تقریباً بسیاری از افراد جامعه حتی از بودن آن ها قدیم بی خبر هستند.
✅ اما این اصطلاح کماکان مورد استفاده قرار می گیرد. متأسفانه جامعه پر از افرادی است که از توانایی، استعداد و صلاحیت خود ادعاهای بسیار بیشتری دارند و به گونه ای دچار #توهم و خود بزرگ بینی هستند. این ها افرادی هستند که سامانه ارتباطات و انتظامات اجتماعی را بر هم می زنند و از تعادل خارج می سازند و با هوچی گری و سر و صدا یا تحقیر دیگران پیشرفت می کنند.
✅ متأسفانه دوزرای ها در برخی جریان های #مدیریتی نیز به دلیل رویکرد نمایشی و پر زرق و برق خود نیز قرار می گیرند و به دلیل درک و فهم پایین سازمان و جامعه آسیب های فراوانی وارد می کنند. این امر سبب می شود نخبگان و شایستگان به حاشیه رانده شود و کار به دست افرادی افتد که از حداقل های لازم برخوردار نیستند. وقتی فردی در جایگاه مدیریت قرار گرفت باید برای درک شایستگی و صلاحیت افرادی که زیر مجموعه ی وی فعالیت می کنند همت گذارد و زمانی ویژه اختصاص دهد تا بتواند آن هایی که شایستگی بیشتری دارند شناسایی کرده و مسئولیت های کلیدی را به آن ها واگذار نماید.
✅ اما برخی مدیران این کار را انجام نمی دهند و دم دستی ها و همان هایی که سر و صدای بیشتری دارند را بدون ارزیابی و صلاحیت سنجی مناسب در جایگاهی قرار می دهند که سبب هرز منابع و استعدادها می شوند. این امر از سوی مردم نیز باید رعایت شود. به عنوان مثال در جریان انتخابات معمولاً آن هایی که #صلاحیت بیشتری دارند
✅ با وزن و وقار بالاتری #تبلیغات می کنند که ممکن در برابر دوزاری ها خیلی به چشم نیایند و مردم در انتخاب خود دچار خطا شوند. این که هر فردی چه صلاحیت و استعدادی دارد مهم نیست. کمبودها، محدودیت ها و کاستی ها متعلق به همه ی انسان ها است. اما موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که قرار است هر کسی در جایگاهی قرار بگیرید که آراسته و برازنده آن بوده و شرایط احرازش را داشته باشد.
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثر هاثورن و تحقیقاتی در زمینه رفتار انسان ها
#اثر_هاثورن اصطلاحی است که به گرایش افراد برای بهتر نشان دادن عملکرد خود در نگاه دیگران اطلاق میشود. افراد معمولاً هنگامی که به عنوان شرکتکننده وارد یک مطالعه میشوند، سعی میکنند تلاش بیشتری از خود نشان داده و توجه پژوهشگران را به خود جلب کنند. چنین اقدامی کاملاً خودبهخودی و اختیاری بوده، و تحت تأثیر متغیرهای محیطی صورت نمیگیرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اثر هاثورن و تحقیقاتی در زمینه رفتار انسان ها #اثر_هاثورن اصطلاحی است که به گرایش افراد برای بهتر
✍نتایج مطالعات هاثورن
موارد زیر نتیجه گیری اصلی توسط پروفسور #التون_مایو بر اساس مطالعات هاثورن بود:
1⃣ #واحد_اجتماعی:
یک کارخانه نه تنها یک واحد فنی-اقتصادی، بلکه یک واحد #اجتماعی نیز هست. انسانها موجوداتی اجتماعی هستند. این ویژگی اجتماعی در کار نقش مهمی در ایجاد انگیزه و در نتیجه رفتار انسانها در افراد دارد. همانطور که مشاهده شد بهرهوری کارکنان یک گروه در یک رابطه گرم با سرپرستان، در اتاق مونتاژ رله افزایش یافت.
2⃣ #تأثیر_گروه:
افراد در یک گروه پیوند #روانشناختی مشترکی ایجاد میکنند که آنها را در قالب یک سازمان به صورت غیررسمی متحد می کند. رفتار انسانها تحت تأثیر این گروهها است. فشار گروه حتی بیش از خواستههای مدیریت در میزان بهرهوری کارکنان تاثیر دارد.
3⃣ #رفتار_گروهی:
مدیران باید درک کنند که یک #رفتار گروهی میتواند تمایلات فردی را حنثی کند یا تغییر دهد.
4⃣ #انگیزه:
انگیزه های #انسانی و اجتماعی حتی می تواند نقشی بیشتر از انگیزههای نظارتی صرف در جابجایی یا ایجاد انگیزه و مدیریت کارمندان داشته باشد.
5⃣ #نظارت:
سبک نظارت بر #نگرش افراد به کار و بهرهوری و رفتار آنها تأثیر می گذارد. سرپرستی که با کارگران خود دوستانه رفتار کند و به مشکلات اجتماعی آنها اهمیت بدهد، میتواند از زیرمجموعهها همکاری و نتایج بهتری بگیرد.
6⃣ #شرایط_کار:
بهره وری #کارکنان در اثر بهبود شرایط کار در سازمان افزایش مییابد.
7⃣ #روحیه_کارمند:
#روحیه کارمندان (چه به صورت فردی و چه به صورت گروهی) میتواند تأثیرات عمیقی بر بهرهوری آنها بگذارد.
8⃣ #ارتباطات:
مطالعات #هاثورن نشان داد که وقتی وقتی به افراد به صورت منطقی تصمیمات مختلف را توضیح دهید و مشارکت آنها را در تصمیم گیری لحاظ کنید نتایج بهتری به دست میآید.
9⃣ #رویکرد_متعادل:
مشکلات افراد با در نظر گرفتن یک عامل حل نمیشود، یعنی مدیر با تأکید بر یک جنبه نمیتواند نتایج دلخواه برسد. همه موارد باید مورد بحث و بررسی قرار گیرند و برای بهبود وضعیت تصمیمگیری شود. یک رویکرد #متعادل نسبت به کل شرایط می تواند نتایج بهتری را در پی داشتهباشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خشم سنج و کنترل رفتار
5⃣ #خشمگین
▪کنترل خود را از دست می دهید
▪نمی توانید منطقی فکر کنید
▪فریاد می زنید
4⃣ #عصبانی
▪احساس انقباض در بدن خود دارید
▪به نقطه جوش می رسید
▪داد می زنید
3⃣ #کلافه
▪نمی توانید به مورد خشم فکر نکنید
▪تحمل شما تمام می شود
▪ناراحت هستید
2⃣ #ناراحت
▪ممکن است پرخاش گری کنید
▪تحمل شما کمی شود
▪تنش دارید
1⃣ #بی_قرار
▪چیزی شما را آزارد می دهید
▪کمی اضطراب دارید
▪بی قرار هستید
0⃣ #آرام
▪احساس خشمی در شما وجود ندارد
▪در آرامش هستید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طراح رفتار چگونه کار میکند؟
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ طراح رفتار چگونه کار میکند؟ #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.co
✍ طراح رفتار چگونه کار میکند؟
✅ طراح رفتار
▪#طراحان_رفتاری بر روی کارهایی که مردم انجام می دهند و همچنین عملکرد درونی و بیرونی محصولات دیجیتال و خدماتشان تمرکز دارند. آنها بر مبنای دریافتهایشان می اندیشند و تصمیم می گیرند که در چه مواردی و چطور رفتار کاربران خود را تحت تاثیر قرار دهند.
▪#طراح_رفتاری می داند که عوامل زیادی بر روی عملکرد و طرز فکر افراد تاثیر می گذارد. عواملی که قسمتی از آن واضح و آشکار و بخش بزرگی از آن پنهان است. اکثر این موارد خارج از تاثیر بخشهای حل مسئله، مانند طراحی محصول، تجربه مشتری و تجربه کاربری است.
▪#طراحان_رفتار برای آشکار کردن این عوامل، از علوم رفتاری استفاده می کنند. تئوری ها و اصولی که در دانشگاه ایجاد و اثبات شده است. آنها دیدگاه هایشان را از اقتصاد رفتاری، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شناختی و علوم اعصاب به دست می آورند.
▪یک طراح رفتاری به #رفتار_مردم در محیط دقت می کند و بررسی می کند چه عواملی باعث می شود تا مردم چیزی را به چیز دیگری ترجیح دهند و تأثیر افراد دیگر را بر رفتار کاربر نشان می دهد.
✅ طراحی مداخله در طراحی رفتاری
▪مداخلات، #طراحی_تجربی است که باعث تغییر رفتار می شود. مداخله تأثیرات خودآگاه و ناخودآگاه را هدف قرار می دهد که افراد را آگاه کند. مداخلات براساس تأثیر مثبتی که بر مردم دارند طراحی و اندازه گیری می شوند.
▪چهار نوع طراحی مداخله وجود دارد: طراحی عادت، طراحی اقناع کننده، طراحی پیشگیری و طراحی مداخله. انگیزه کاربر و نیازهای تجاری تعیین می کند که کدام یک از این موارد انتخاب شوند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فاکتورهای کلیدی مؤثر بر رفتار سازمانی
✅ رفتار سازمانی چیست؟
امروزه پژوهشگران #حوزه_رفتار_سازمانی عقیده دارند که با گستره وسیعی از فاکتورها و عوامل مختلف روبهرو هستیم که بر سازمان تاثیر میگذارند. برای تسهیل فرایند بررسی این عوامل، آنها را درون چهار دستهبندی مختلف جای میدهیم:
▪مردم
▪ساختار
▪تکنولوژی
▪محیط
به عنوان توضیح باید گفت که تعاملاتی گسترده میان مردم، ساختار و تکنولوژی وجود دارد و این عناصر ضمنا تحت تاثیر شرایط محیطی قرار میگیرند.
#رفتار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ علوم مؤثر بر رفتار سازمانی
در طول چندین سده، از علوم مختلفی در #حوزه_رفتار_سازمانی بهره گرفته شده که به توسعه و پیشرفت چشمگیر آن کمک رساندهاند. در واقع باید گفت که به خاطر پیچیدگی سازمانیهای مدرن، نیازمند دانشی عمیق در حوزههای مختلف خواهید بود تا بتوانید کار خود را به عنوان یک پژوهشگر رفتار سازمانی به نحو احسن به انجام برسانید. برخی از این علوم را در ادامه آوردهایم:
▪اقتصاد
▪روانشناسی
▪مردمشناسی
▪علوم سیاسی
▪جامعه شناسی
▪روانشناسی اجتماعی
✅ چهار رویکرد مختلف نسبت به رفتار سازمانی
رویکردهای مختلف پژوهش روی #رفتار_سازمانی، نتیجه تحقیقات گستردهای هستند که از سوی متخصصان این حوزه پشت سر گذاشته شدهاند. این متخصصان به پژوهش گسترده مشغول شده و در صدد سنجش تحقیقات صورت گرفته پیرامون اعمال و واکنشهای کارمندان برآمدند، آن هم با درنظرگیری محیطی که کار در آن انجام میشود.
✅ چهار رویکرد مختلف نسبت به رفتار سازمانی را در ادامه آوردهایم:
▪رویکرد منابع انسانی (Human Resources Approach)
▪رویکرد بهرهوری (Productivity Approach)
▪رویکرد اقتضا (Contingency Approach)
▪رویکرد سامانهها (Systems Approach)
#رفتار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رفتار سازمانی
✅ #مدل_رفتار_سازمانی سه سطح مختلف را به ما نشان میدهد - سطح فردی، سطح گروهی و سطح سیستم سازمانی - و از این میگوید که این موارد چطور بر یکدیگر اثر میگذارند.
✅ در این مدل گفته میشود که سه سطح مختلف برای تحلیل رفتار سازمانی داریم و همینطور که از سطح فردی به سمت سطح سازمانی حرکت میکنیم، سامانمندی را به درک خود از #رفتار_سازمانی میآوریم.
✅ سازمانهایی که مردم در آنها کار میکنند، تاثیری گسترده روی افکار، احساسات و اعمال آنها میگذارد. این افکار، #احساسات و اعمال نیز از سوی دیگر، روی خود سازمان اثرگذار ظاهر میشوند.
✅ رفتار سازمانی به پژوهش روی مکانیزمهای حاکم بر این #تعاملات پرداخته و در صدد شناسایی و اصلاح رفتارهایی برمیآید که برای بقا و اثرگذاری سازمان به آنها نیاز داریم. گفتنی است که این سه سطح بنیادین را میتوان به بلوکهای سازندهای تشبیه کرد و هر بلوک، روی بلوک پیشین سوار میشود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مشخصکردن جایگاه برند
✅ ابتدا باید بدانید چه جایگاهی در #بازار دارید؛ پس از آن، جایگاهی را که میخواهید به آن برسید، مشخص کنید و استراتژی مدیریت برند را براساس این جایگاه میچینید.
✅ برای چیدن #استراتژی جایگاهیابی خود باید ببینید در حال حاضر برندتان چه جایگاهی را در بازار هدف اشغال کرده است یا میخواهید چه جایگاهی را از آن خود کنید.
✅ پس از آن، باید رقبا و جایگاه آنها را بررسی کنید. در ادامه هم باید گزاره #ارزش منحصربهفرد خودتان را تعیین کنید.
✅ نکته: شما زمانی میتوانید جایگاهی برای برندتان دستوپا کنید که کاری قابلتوجه و متمایز انجام دهید. مثلاً ممکن است نقطهٔ ضعف #رقبا، نقطهٔ قوت شما باشد؛ روی همان دست بگذارید!
#برند
#مدیریت_برند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارزش ویژه برند
✅ منظور از Brand Equity، میزان تاثیری است که یک #برند در ذهن بازار هدف میگذارد. به زبان سادهتر، رشد ارزش ویژه برند به این معناست که بازار موردنظرتان برند شما را بهتر از محصولات سایر برندها میدانند که برندتان قیمت بیشتر محصول را توجیه میکند.
✅ میتوانید انتظار داشته باشید که در طول زمان، در صورت خلق تجربۀ مثبت برای #مشتری و از طریق همکاران و ارزشهایی که نمایش میدهید، بتوانید یک ارزش ویژه برای برندتان خلق کنید.
✅ نکته: #ارزش_ویژه_برند یکی از عوامل مهمی است که باعث میشود حساسیت نسبت به قیمت کاهش پیدا کند و مشتری آن را بهپای نام قدرت برند بنویسد. شما هم با مدیریت درست برندتان، درک مخاطبان از آن را بهبود میبخشید تا به این نقطه برسید.
#Brand_Equity
#برند
#مدیریت_برند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدیریت برند دیجیتال #برند #مدیریت_برند #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدیریت برند دیجیتال
✅ جبههٔ دوم مدیریت برند، نظارت و کنترل داراییهای دیجیتال برند است. در اینجا شما باید روی شهرت برند در فضای آنلاین و شکلگیری جامعهٔ آنلاین وفاداران برند با هدف ایجاد اعتبار و #اعتماد به برند تمرکز کنید.
✅ توجه داشته باشید که استراتژی دیجیتال باید حول محور #مخاطب و برقراری ارتباط احساسی با او شکل بگیرد. اغلب فکر میکنند تنها عنصر مدیریت برند دیجیتال، راهاندازی سایت است؛ ولی اینطور نیست و سایت یکی از ۴ عنصر اصلی است.
✅ هدف کلی شما در اینجا شکلگیری تجربهٔ منسجم و ثابت در تمام کانالهای #دیجیتال است؛ پس ۵ عنصر اصلی آن عبارتاند از:
🔴 وبسایت شما
▪به #وب_سایت به چشم مرکز فرماندهی و پایگاه اصلی نگاه کنید. سایت شما نهتنها باید کاربرپسند باشد، بلکه باید حاوی اطلاعات ضروری دربارهٔ برندتان هم باشد. از طرفی، مطمئن شوید سایت شما در موبایل هم بهخوبی نمایش داده شود.
▪همچنین داشتن وبسایت به شما کمک میکند از طریق #تبلیغات_بنری یکتانت، آگاهی از برند را بهخوبی ایجاد کنید و افزایش دهید.
🔴 موتورهای جستوجو
▪مردم برای یافتن پاسخ پرسشها و مشکلات خود از کجا شروع میکنند؟ موتورهای جستوجو و بهخصوص #گوگل! آیا برندتان در نتایج جستوجو مرتبط با خود ظاهر میشود یا نامرئی هستید؟
▪#سئو و بازاریابی محتوایی در اینجا به کمک شما میآیند تا هم تصویر خوبی از برند بسازید و هم در بالای صفحهٔ نتایج ظاهر شوید. حضور در صفحهٔ نتایج بهمرور به افزایش آشنایی با برند و ایجاد #اعتبار و اعتماد منجر میشود.
🔴 شبکههای اجتماعی
▪نداشتن #استراتژی مشخص برای حضور موثر در شبکههای اجتماعی به شکست شما در مدیریت دیجیتال ختم میشود. این شبکهها برای ایجاد رابطهٔ دوطرفه و افزایش تعامل هم آگاهی از برند را افزایش دهید و هم تصویر خوبی از خودتان در ذهن مخاطب ایجاد کنید.
🔴 نظرات آنلاین
قرارمان این بود برند خودتان را #کنترل کنید؛ پس نادیدهگرفتن نظرات مردم دربارهٔ برندتان و بررسی آنها چیزی بهغیر از شکست برایتان به ارمغان نمیآورد. وقتی امتیاز و تعداد نظرات مثبت زیاد باشد، اعتبار بیشتری کسب میکنید و تصویر بهتری از برندتان شکل میگیرد.
🔴 محتوای ویدئویی
#ویدئو_مارکتینگ بهترین و موثرترین راه برای نشاندادن برند و ایجاد اعتماد است. طبق آمار و شواهد، مخاطبان شما از محتواهای ویدئویی بیشتر استقبال میکنند. میتوانید از آنها برای آموزش مشتری و همچنین ایجاد آگاهی از برند استفاده کنید.
✅ ۵ عنصر اصلی مدیریت برند دیجیتال
این ۵ عنصر در کنار هم قرار دهید تا استراتژی #مدیریت_برند_دیجیتال را بچینید و موفق شوید. همچنین، در این راستا، توجه به موارد زیر هم ضروری است:
▪جمعیتشناختی مخاطبان
▪تلاش برای بهبود تجربه مشتری
▪استفاده از نرمافزارهای مدیریت پروژه
▪تولید محتوا ارزشمند و مفید برای مخاطبان
▪تمرکزکردن روی کلمات کلیدی مرتبط با برند
▪تجزیهوتحلیل دادهها از حجم جستوجوی برند گرفته تا ویژگیهای رفتاری و جمعیتشناختی مخاطبان
#برند
#مدیریت_برند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شاخص کیفیت زندگی #Qulality_of_Living #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ شاخص کیفیت زندگی
✅ #شاخص_کیفیت_زندگی هرساله توسط مؤسسه تحقیقاتی مرسر ارائه میشود که براساس آن به ارزیابی و رتبهبندی شهرها براساس کیفیت زندگی میپردازد.مؤسسه تحقیقاتی مرسر هر سال شاخص کیفیـت زندگی را منتشر و شهرهایی را که بهترین کیفیت زندگی را دارند، معرفی میکند.
✅ #مرسر بزرگترین مرکز مشاوره جهان در زمینه سرمایهگذاري، بازنشستگی و سلامت است. این مؤسسه در سال ۲۰۱۹ تعداد ۴۵۰ شهر را ارزیابی کرده اما به رتبهبندي ۲۳۱ شهر پرداخته است و در این میان، شهر تهران نیز بررسی شده است که رتبه ۱۹۹ را بین ۲۳۱ شهر کسب نمود.
✅ مولفههای تشکیلدهنده شاخص کیفیت زندگی
مؤلفههاي تشکیلدهنده رتبهبندي شاخص #کیفیت_زندگـی در تصوير زیر نمایش داده شده است. این مؤلفهها متشکل از ۳۸ نماگر عبارتاند از:
▪محیط اقتصادي (۲ نماگر)،
▪محیط اجتماعی/ فرهنگی (۲ نماگر)،
▪ملاحظات پزشکی و سلامت (۸ نماگر)،
▪مدارس و آموزشوپرورش (۱ نماگر)،
▪خدمات عمومی و حملونقل (۷ نماگر)،
▪تفریح و سرگرمی (۴ نماگر)،
▪کالاهای مصرفی (۵ نماگر)،
▪مسکن (۳ نماگر)،
▪محیط سیاسی و اجتماعی (۵ نماگر) و
▪محیط طبیعی (۲ نماگر).
✅ مولفههای کیفیت زندگی
هدف ارزيابي و دفاتر نمايندگي مؤسسه مقر اصلی این شرکت در #نیویورک است. حدود ۱۸۰ دفتر در دورترین نقاط جهان دارد که دفاتر خاورمیانهای این شرکت شامل ریاض، دبی، ابوظبی است. از میان 231 شهر بررسی شده، تعداد زیادی شامل شهرهای آسیایی است که به طور خلاصه صد شهر برتر این فهرست شامل کوب، توکیو، یوکوهاما، اوزاکا، دبی، سئول، ابوظبی، تایپه، کوالالامپور و بوسان است. درخور یادآوری است که این شاخص تهران را نیز ارزیابی کرده است.
#Qulality_of_Living
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل تحلیلی اثر زیرساخت های سبز شهری بر ارتقا مولفه های پایدرای محیطی
✍ #دکتر_محمد_رضا_بمانیان
✅ #زیرساخت_سبز_شهری با سلامت انسان و تنوع زیستی در مناطق شهری مستقیما در ارتباط است و نقش مهمی را در اکولوژی شهری ایفا میکند. اخیرا، تحقیق در مورد چگونگی مدیریت شهرها و سیستم های اجتماعی فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی افزایش یافته تا بتواند در جهت ارتقا مدیریت پایدار شهرها قدم بردارد.
✅ زیر ساخت های #سبز_شهری علاوه بر حفظ و گسترش طبیعت و ایجاد یک اکوسیستم فعال شهری میتوانند مزایای اقتصادی و اجتماعی نیز برای شهر به همراه داشته باشند و می توانند در مقیاس های مختلف ، از سطح خانه یا ساختمان، تا سطح چشم انداز وسیع تر مورد استفاده قرار گیرند.
✅ عدالت در تقسیم #فضای_سبز_شهری، ارتقا سطح بهداشت و سلامت، آموزش عمومی و شهروندی ، بهبود کیفیت محیطی شهرها، توسعه حمل و نقل پاک، تنوع محیطی، زیبایی بصری را میتوان به عنوان دیگر مزایای فضاهای سبز شهری نام برد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar