🎙 فایل #صوتی زمان موثر در گزارشات مرحله ای ناظر
#نکات_حقوقی #ناظر #نظارت #گزارش_مرحله_ای #گزارشات_ناظر #گزارش
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
👇👇👇👇👇👇
4_5989902446317535394.pdf
354.5K
🔴تئوری "ناظر اختیاری"🔴
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی ایجاد انشقاق بین جامعه مهندسی ساختمان
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی از بین بردن اتحاد مهندسین ساختمان
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی همراه نمودن شبکه دلالی کشور
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی حرکت بر مدار رضایت انحصارطلبان...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی حذف بازرسی های واقعی...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی ولنگاری در ساخت و ساز...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی قانون جنگل...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی بزن و در رو...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی هر کی به هر کی...
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی چهاردیواری اختیاری
✅تئوری ناظر اختیاری یعنی همه چیز برای یک نفر...
👆و ما با اتحاد منبعث از هوشیاری و بصیرت، تئوری توطئه گران را نابود خواهیم ساخت👆
#ناظر_اختیاری #ناظر #نظارت #کنترل_ساختمان
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚠️ درس عبرت از حادثه کارگاهی
🔹 بازخوانی یک پرونده : سقوط دو کارگر در چاله آسانسور، صبح روز نوزدهم تیرماه 96 اتفاق افتاد. این حادثه در یک کارگاه ساختمانی واقع در محله دروس تهران اتفاق افتاد. دو کارگر در حال حمل مصالح بوسیلۀ بالابر بودند که ناگهان بالابر از تکیه گاه خود جدا می شود و به داخل چاله آسانسور سقوط می کند. با توجه به اینکه دو کارگر نیز جلوی بالابر ایستاده بودند و به بالابر تکیه داشتند، تعادل خود را از دست می دهند و همراه بالابر از طبقۀ همکف به زیرزمین سوم سقوط می کنند.
🔹 خوشبختانه در زمان مراجعۀ نیروهای امداد و نجات، علیرغم سقوط از ارتفاع حدود 10 متری، دو کارگر زنده بودند و ماموران آتش نشانی، آن دو را در حالیکه به شدت آسیب دیده بودند، با علائم حیاتی تحویل مأموران اورژانس دادند.
🔹 ضمن ابراز تأسف از این حادثۀ دلخراش و با آرزوی عدم تکرار چنین حوادثی، نکات مهمی که مهندسان ناظر می توانند از این حادثه بیاموزند به شرح زیر است:
🔹 1. هم در بیمه های مسئولیت مهندسی و هم در بیمه های کارفرما، کلوز تعدد دیات و کلوز مطالبات تأمین اجتماعی حتماً انتخاب و خریداری شود. در همین حادثه احتمال قطع نخاع و یا از کار افتادگی بسیار زیاد است و در صورت عدم انتخاب این دو کلوز، بیمه، خسارت بسیار اندکی پرداخت خواهد کرد و ناظر و کارفرما مجبور به پرداخت هزینه های سنگینی خواهند شد.
🔹 2. مهندس ناظر در ابتدای مرحلۀ سفت کاری طی دستورکاری حتماً بر نصب اصولی بالابر تأکید نماید و طی بازدید های مراحل سفت کاری و نازک کاری دقت ویژه ای نسبت به نحوۀ نصب بالابر و عملکرد کارگرانی که با بالابر کار می کنند، مبذول نماید. در صورتی که بی دقتی یا نقصی در این زمینه مشاهده کرد حتماً به مالک تذکر جدی بدهد و حتی در صورت وخامت وضع از ادامۀ عملیات جلوگیری نمایند و در گزارشات مرحله ای ناایمن بودن نصب بالابر را ذکر نمایند.
#نکات_حقوقی #ناظر #نظارت #مجری #نکات_ایمنی #بیمه_مسؤلیت #گزارشات_ناظر
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚠️ اجتناب از گزارشات خارج از موعد و عدم تایید استحکام
▪️اگر مالک در اجراء برخی کارها مثل سنگ نما، اسکوپ نکرد و یا ارتفاع کلید و پریز را اشتباه اجرا کرد و .....و ناظر در خارج از موعد گزارش کرد، حداقل در گزارش خود بنویسد که در حال اجراء است و اسکوپ نمیکند. اگر هم تمام شده با فعل مضارع نوشته شود که ناظر تقصیر نگیرید! و به دلیل گزارش خارج از موعد ناظر محرومیت در شورای انتظامی دریافت نکند .
▪️اگر ناظر در گزارشات خود تایید بتن بخشی از سازه را منوط به نتایج آزمایشات بتن کرده باشد و در ادامه آزمایشات هم جواب داده باشد دیگر جای نگرانی نیست ولی هرگز و هرگز نباید بنویسد که استحکام ( به طور مثال فنداسیون یا استحکام سقف x ) مورد تایید است بلکه باید سکوت کند! چون مسئولیت بسیار وحشتناکی دارد . تایید استحکام شرایط خاص خود را دارد.
▪️اگر ناظر در گزارشات خود تایید اسکلت فلزی را منوط به نتایج آزمایشات جوش کرده باشد و در ادامه آزمایشات هم جواب داده باشد دیگر جای نگرانی نیست ولی هرگز و هرگز نباید بنویسد که استحکام ( به طور مثال اسکلت ) مورد تایید است چراکه مسئولیت سنگینی متوجه ناظر مینماید .
#نکات_حقوقی #ناظر #نظارت #گزارشات_ناظر #استحکام
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
4_476498223167439230.pdf
7.57M
📕 فایل #pdf نکات اجرای سازه فولادی
#نکات_اجرایی #ناظر #نظارت #مجری #اجرا #سازه_فولادی
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚠️ درس عبرت از حادثه کارگاهی
🔹بازخوانی یک پرونده : در یک ساختمان بتنی، مالکی در مرحله سفت کاری از طریق رول بولت و نصب insert plate و در ادامه با تیرریزی فلزی و اجرای طاق ضربی ابعاد پاسیو را کوچک میکند. ناظر در همان موقع به شهرداری گزارش میکند که پاسیو کوچک شده و استحکام آن مورد تایید نیست مگر این که مهندس محاسب استحکام این طاق را تایید کند و در گزارش خود خلاف دارد را هم علامت میزند. البته ناظر در گزارش خود دستور توقف نداده بوده و فقط تاکید کرده که مالک میبایست تاییدیه از مهندس محاسب دریافت کند!
🔹به دنبال اعلام خلاف توسط مهندس ناظر، شهرداری کار را تعطیل میکند و مالک با ناظر تماس میگیرد و اعتراض میکند که چرا کار مرا تعطیل کردهای در ادامه از مهندس ناظر در شورای انتظامی شکایت میکند.
🔹در جریان بررسی پرونده از آنجایی که ناظر فقط خلاف دارد را علامت زده و دستور توقف نداده است شکایت مالک از ناظر غیر قابل استماع تشخیص داده میشود و مالک رد خواسته میشود. اما شورای انتظامی پس از ترخیص مالک، تمام گزارشات مهندس ناظر را کنترل میکند و اشکالات گزارشات ایشان به شرح ذیل استخراج میشود :
1. در گزارش مرحله فنداسیون ناظر نوشته، بتن ریزی مرحله فنداسیون به پایان رسیده است.
2. سقف دوم و سوم با هم گزارش شده است.
3. در گزارش سقف طبقه پنجم ناظر نوشته، بتن ریزی سقف پنجم انجام شده است.
🔹رای اولیه : با توجه به اینکه گزارشات میبایست قبل از پوشش میلگرد توسط بتن انجام شود (برای مورد اول و سوم) و همچنین با توجه به اینکه گزارش هر سقف میبایست جداگانه در دفتر خدمات ثبت گردد (برای مورد دوم) مجموعا" ۳ مورد تخلف هر کدام ۳ ماه محرومیت، مجموعاً ۹ ماه محرومیت از کار نظارت!
🔹نحوه دفاع در اینگونه موارد:
🔹برای موارد اول و سوم، ناظر میبایست هم به صورت شفاهی و هم در لایحه دفاعی خود مطرح کند که در زمان بازدید، مالک میلگردها را بسته بوده و قالب بندی هم کامل انجام شده بود و همه چیز مطابق نقشه ها درست بوده اما چون شهرداری تعطیل بود و یا دفاتر خدمات دیگر تعطیل میشدند و .... فردای آن روز گزارش داده شده است. یعنی اظهار کند که قبل از بتن ریزی کلیه موارد کنترل شده است. با این دفاع محرومیت ۳ ماه کاهش میابد .
برای مورد دوم، از آنجایی که دو سقف را با هم گزارش کرده، هیچ کاری نمی شود کرد.
رای نهایی : کل محرومیت از ۹ ماه به ۳ ماه کاهش یافت با ارفاق شورای انتظامی!
🔹نکته: فرض کنید که ناظر فنداسیون را بازدید کرده و اشکالی مشاهده نشده است و مالک میخواهد بتن ریزی نماید ولی به هر دلیل دفاتر خدمات تعطیل هستند! در این موارد طبق قانون میخ طویله به صورت زیر گزارش با فعل مضارع تهیه میشود و فردای روز بتن ریزی گزارش رد میشود :
به اطلاع شهرداری محترم میرساند، مالک آرماتور بندی و قاب بندی فنداسیون را انجام داده و فنداسیون آماده بتن ریزی میباشد.
🔹نکته: در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان نوشته شده که مالک قبل از کلیه عملیات اجرایی از جمله بتن ریزی ها باید به ناظر اطلاع کتبی بدهد . اگر مالک اطلاع نداد و بتن خود را ریخت، در این حالت شورای انتظامی ناظر را محکوم میکند چون با استناد به تبصره ۷ ماده ۱۰۰ نظارت مستمر نداشته است. شورای انتظامی جای محکوم کردن مالکین نیست بلکه با ناظرین کار دارند. در این حالت ناظر، تاثیر در سببیت موضوع دارد!
#نکات_حقوقی #ناظر #نظارت #گزارشات_ناظر #مالک
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚖ قوانين شوراي انتظامي نظام مهندسي ساختمان، احكامي كه براي مهندسين صادر ميشود
➖ يك اخطار،
➖ دو توبيخ كتبي در پرونده،
➖ سه(محكوميت از 3 ماه تا يكسال)،
➖ چهار(محكوميت از 1 تا 3سال)
➖ پنج(محكوميت از3 تا 5 سال)
➖ شش محكوميت دائم استفاده از پروانه اشتغال به كار مهندسي ميباشد.
آنچه مهندسين را از تخلفات اجراي پروژههاي ساختماني نجات ميدهد ارائه گزارش به موقع به مراجع مربوطه ،از اتفاقات و تخلفات در حين اجراي ساخت ميباشد،
#نکات_حقوقی #شورای_انتظامی #گزارشات_ناظر #ناظر
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚠️ درس عبرت از حادثه کارگاهی
🔹بازخوانی یک پرونده : بازخوانی یک پرونده: در سال 91 یک ساختمان با اسکلت بتنی آغاز میشود 1700 متر بوده و 7 طبقه بتنی بوده. دهانه تیرها به دلیل تامین پارکینگ 10 متر بوده. ابعاد تیر واقع در دهانه 10 متری 40*40 بوده وضعیف بوده. در بتنریزی سقف هفتم، ساختمان از داخل مانند برجهای دوقلو ریزش میکند و در حین ساخت میریزد. یک کارگر همراه آوار سقوط میکند و میمیرد.
🔹مشخص میشود که در حین بتنریزی تیر 10 متری شکسته شده و سازه متلاشی شده است. (خسارت جانی کارگر 200 میلیون تومان و خسارت مالی 250 میلیون تومان مجموعا 450 میلیون تومان)
🔹رای دادگاه:
- مهندس محاسب 50% تقصیر میگیرد چون نقشههای محاسباتی دارای ایراد بوده و اشتباه طراحی شده بودند .
- مالک 40% تقصیر میگیرد چون مجری ذیصلاح نداشته است .
- مهندس ناظر 15% تقصیر میگیرد چون ناظر نقشهها را پایش نکرده است.
🔹وظیفه ناظر:
1- ناظر باید یک دستور کار به مالک میداده که آقای مالک با توجه به اینکه این تیر با دهانه 10 متری از نظر اینجانب به عنوان مهندس ناظر سازه مقطع ضعیفی دارد لذا خواهشمند است ضمن مراجعه به مهندس محاسب ، درخواست نمایید که این نقشه و بخصوص این تیر را مورد بازبینی قرار دهد و نظر ایشان را به صورت مکتوب به اینجانب ناظر سازه اعلام فرمایید
2- یک گزارش برای شهرداری مینوشت و ضعیف بودن این تیر بتنی را به شهرداری اعلام می کرد و شهرداری را تکلیف میکرد که مالک را موظف کند ضمن مراجعه به محاسب ، نقشهها را مجددا" مورد بازبینی قرار دهد. و خلاف دارد را تیک کند. بهترین زمان در همان مرحله فنداسیون یا تخریب بوده است که هنوز کار شروع نشده و سقف اجراء نشده است.
3- یک نامه خطاب به مهندس محاسب مینوشت و اعلام میکرد و خودش را معرفی میکرد و میگفت که این تیرهای 10 متری برای دهانه مذکور ضعیف است و خواهشمند است این تیر را مورد بازبینی قرار دهید!
4- یک نامه به نظام مهندسی مینوشت و شرح ماوقع فوق را اعلام میکرد و میگفت که محاسب را موظف کنید نسبت به بازبینی نقشههای سازه اقدام نماید.
🔹نکته : در تمام موارد فوق اخذ رسید بسیار الزامی است .
🔹در این پرونده ، مهندس محاسب یک شرکت حقوقی بوده و حدود 17 یا 18 نفر هیئت مدیره داشته و 21 نفر شاغلین بوده اند که پشت پروانهای بودند. قاضی اجرای احکام مدیرعامل شرکت محاسب را خواست و گفت باید خسارت را بپردازید. مهندس مدیرعامل گفت، این نقشهها را من مهر کردهام ولی زیر این نقشهها مهر آقای مهندس X خورده و امضاء کرده است. آقای مهندس X عضو هیئت مدیره است. با این دلایل و با شرح این موضوع درصد خسارت بین ارکان شرکت تقسیم شد. بر اساس قانون مدنی ، در این نوع حوادث، سبببت بر اساس میزان موثر بودن ارکان تقسیمبندی میشود :
🔹ارکان شرکتهای حقوقی:
1- خود شرکت حقوقی
2- مدیرعامل: 10% تقصیر میگیرد .
3- صاحبان امضاء مجاز
4- هیئت مدیره: 40% تقصیر میگیرد . (مهندس محاسب X جزء هیئت مدیره بوده که مهر و امضاء ایشان پای نقشهها بوده است.)
5- شاغلین
6- شرکاء
🔹در ادامه اظهارات مدیرعامل، مهندس محاسب به دادگاه فراخوانده میشود، محاسب میگوید من قرارداد دارم که هیچ مسئولیتی ندارم و میگوید که این امضاء و مهر جعلی است. دلایل ایشان مورد قبول هیئت کارشناسی قرار نمیگیرد. البته در جریان بررسی در ادامه ثابت میشود که یک نقشهکش این نقشه را تهیه کرده رای نهایی به شرح ذیل تغییر میکند :
• مدیرعامل شرکت محاسب 10%
• نقشه کش 10%
• مهندس محاسب 30%
• ناظر 10%
• مالک 40%
🔹نکته: اثبات اینکه مهر و امضاء مهندس X جعلی بوده تقریبا غیرممکن است. بنابراین کسانی که پشت پروانهای میشوند در واقع گوشت خود را زیر دندان مدیرعامل گذاشتهاند. با توجه به این توضیحات به هر شکل پشت پروانهای شدن به هر عنوان و با هر سمت اشتباه محض است. بنابراین شرکتهای حقوقی وقتی کار میکنند باید علاوه بر مدیرعامل سایر ارکان شرکت از جمله نقشهکشها و ... را نیز پوشش بیمه بگیرند.
🔹نکته : این سطح از مسئولیت برای ناظرین که پشت پروانهای میشوند هم وجود دارد. در پرونده ها دیده شده که بدلیل دعوای بین مالکین و سازندگان که متاسفانه ناظرین قیچی میشوند، ناظر از محاکم تقصیر میگیرند و به تبع آن مدیرعامل شرکتهای حقوقی و ناظرین پشت پروانهای درگیر موضوع شده و به پرداخت خسارت محکوم میشوند.
#نکات_اجرایی #نکات_حقوقی #گزارشات_ناظر #ناظر #سازه_بتنی
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
4_5773618042298696526.pdf
347K
✅ مسئولیت حقوقی مهندس ناظر
(قسمت اول)
🔷 حوزه وظایف و مسئولیتهای مهندسان ناظر
▪️یکی از ارکان کلیدی در ساختوساز شهری، نظارت بر اجرای پروژه است که در شرایط کنونی با توجه به قوانین و مقررات مربوطه توسط شخص مهندس ناظر انجام میشود.
▪️یک دیدگاه حاکم بر امر نظارت از حیث مسائل فنی، اجرا بر اساس نقشههای مصوب و استحکام ساختمان است که این دیدگاه حوزه نظارتی را محدود به مسائل فنی ساختمان میداند.
❗️قابل ذکر است که دیدگاه فوق در بسیاری از عوامل اجرایی پروژه ها و مالکین و حتی برخی از مهندسان ناظر وجود دارد.
▪️لیکن با دقت در قوانین و آییننامهها ملاحظه میشود که نظارت بر رعایت مسائل ایمنی و حفاظتی در کارگاههای ساختمانی نیز در زمره وظایف و مسئولیتهای اصلی ناظران تعریفشده است.
✔️تعریف مهندس ناظر (بند2-5-1 مبحث 2 و بند 12-1-3-8 مبحث 12 مقررات ملی ساختمان):
▪️مهندس ناظر شخص حقیقی یا حقوقی است که دارای پروانه اشتغال به کار دریکی از رشتههای موضوع قانون نظاممهندسی و کنترل ساختمان است که بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی در حیطه صلاحیت مندرج در پروانه اشتغال خود نظارت مینماید.
▪️قابلذکر است که در بند (ه) آییننامه حفاظتی کارگاههای ساختمانی، ناظر مسئوليت نظارت "بر تمام يا قسمتي از عمليات ساختماني" را بر عهده میگیرد.
▪️با توجه به تعریف فوق کسب عنوان مهندس ناظر ساختمان منوط به دریافت پروانه اشتغال به کار است و مرجع صدور پروانه وزارت راه و شهرسازی میباشد.
#ناظر #نظارت #مالک #نکات_حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
✅ مسئولیت حقوقی مهندس ناظر
(قسمت دوم)
🔷 گردش کار و شرایط معرفی مهندس ناظر
▪️ناظر ساختمان هنگام صدور پروانه ساختمان توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با توجه به صلاحیت، ظرفیت افراد و همچنین مشخصات ساختمان انتخاب و به مالک و مرجع صدور پروانه ساختمان معرفی میشود.
▪️نکته مهم آنکه طبق بند 2-16 مبحث 2 مقررات ملی ساختمان ثبت ظرفیت اشتغال مجری ذیصلاح معرفی شده توسط صاحبکار "پیش از معرفی ناظران" بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است. لیکن این موضوع به دلایل مختلف در بسیاری از سازمان های استان برای پروندههای اصطلاحاً کوچک (!!) لحاظ نمیگردد.
▪️با توجه به ضوابط و مقررات جاری و از جنبه مسئولیت های حقوقی و قانونی مهندسان ناظر:
❗️مالک ساختمان نمیتواند راساً اقدام به انتخاب ناظر در پروژه ساختمانی خویش نماید.
❗️ناظر بههیچعنوان نمیتواند مجری تمام یا بخشی از ساختمان تحت نظارت خویش باشد.
❗️ناظر نمیتواند با مالک ساختمان رابطه مالی داشته یا منافعی در پروژه تحت نظارت داشته باشد.
▪️بنابراین از نظر قانونگذار، قطع ارتباط مالی بین مهندس ناظر و مالک در ساختمان تحت نظارت، ضمن فراهمسازی زمینه نظارت قانونی، دقیق و قاطع مهندس ناظر، باعث میشود که ساختمان حداکثر انطباق بر مستندات و نقشههای مصوب داشته باشد.
#ناظر #نظارت #مالک #نکات_حقوقی
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
✅ نکات مهم در اجرای لوله های فاضلاب و آب باران
▫️لوله های فاضلاب وآب باران حتما باید کاملا مجزا باشند
▪️لوله های فاضلاب، قبل از بهره برداری، حتما باید به صورت آبرو تست شوند.
▫️برای لوله های فاضلاب و آب باران حتما باید دریچه بازدید تعبیه شود.
▪️لوله فاضلاب باید به اگو شهری متصل گردد و برای آب باران باید چاه جذبی حفر گردد.
▫️درصورتی که منطقه مذکور فاقد اگو شهری باشد، برای فاضلاب باید چاه جداگانه حفر شود.
#نکات_اجرایی #نظارت #اجرا #نکات_تاسیساتی #فاضلاب #آبفا
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
⚠️ «جهل به قانون رافع مسئولیت نیست»
✅ نکات مفید حقوقی برای مهندسین
1-تا زمانی که جایگزین ناظر انصرافی تعیین نشده به این دلیل که پروژه نمی تواند بدون ناظر باقی بماند مسئولیت نظارت پروژه همچنان بر عهده ناظر اول می باشد.
*مبحث دوم مقررات ملی ساختمان
2- قبل از شروع هرگونه تغییر در ملک (تخریب،تفکیک، حصارکشی، ساخت و ساز و ...) دریافت پروانه الزامی است .
*ماده 100 قانون شهرداریها
3- اگر مالکی پس از چندین سال بعد از ساخت برای پایان کار مراجعه کرد، ذیل امضاء جمله «ملک برابر ضوابط زمان صدور پروانه احداث شده است» نوشته شود.
*تبصره 7 ماده 100-مبحث دوم مقررات ملی ساختمان ( لزوم احداث بنا برابر ضوابط و نقشه های منضم به پروانه )
4-قبل از شروع گودبرداری، در صورتیکه املاک مجاور قدیمی بوده و یا امکان بروز حادثه وجود داشته باشد حتماً «تامین دلیل» برای ساختمانهای اطراف بگیریم (کاهش تقصیر)
*ماده 4 قانون مسئولیت مدنی
5- ناظر نباید بدون رضایت کتبی همسایه اجازه دهد تا مالک اقدام به تخریب دیوار مشترک نماید (رضایت کتبی حتی المقدور با امضاء دو شاهد عادل و یا محضری باشد.)
*ماده 118 قانون مدنی
6- بیمه کارگاهی می بایست اشخاص ثالث (همسایگان ، عابرین ، پیمانکاران جزء و...)را نیز شامل شود.
*ماده 13 قانون مسوولیت مدنی
7- تخلف مالک از مجوزهای قانونی را به شهرداری منطقه و رونوشت آن را به سازمان نظام مهندسی ، اداره بازرسی کار (مهندسین موارد مربوط به ایمنی) و معاونت پیشگیری از جرم ارسال نمایید.
*تبصره 7 ماده 100- آیین نامه حفاظت کارگاههای ساختمانی –مبحث دوم مقررات ملی ساختمان
8- تهیه نقشه های ازبیلت به عهده مجری می باشد و برای پروژه های زیر 800 متر در صورت لزوم و به دلیل فقدان مجری ذیصلاح بر عهده مالک می باشد.
*مبحث دوم مقررات ملی ساختمان
9- مهندسین ناظر در زمان مهر و امضاء نقشه ها حتماً جمله «تایید نقشه های طراحی و محاسبات مجوز اجرا نبوده و مالک موظف است مسیر قانونی را برای پروانه یا اصلاح پروانه طی نماید » در پایین امضاء خود بنویسند.
*مصوبه شورای عالی اداری برای اصلاح پروانه ها
10- چنانچه مالک یک سقف اضافه نماید و از صلاحیت ناظر خارج گردد، طی نامه ای به سازمان اعلام گردد که از صلاحیت ناظر به دلیل افزایش سقف یا زیر بنا خارج شده است و تقاضای تعیین ناظر جدید شود.
*ماده 30 قانون و ماده 3 آیین نامه اجرایی
11- طبق مصوبه هیأت 4 نفره برای پروژه های گروه « دال » استفاده از خدمات آزمایشگاه بتن و جوش الزامی است.
*مباحث نهم و دهم مقررات ملی
12- مالک موظف است شروع عملیات اجرایی را کتباً به ناظر هماهنگ کننده جهت اطلاع رسانی به سایر ناظرین اطلاع دهد و بقیه مراحل را ناظر هماهنگ کننده می بایست به مهندسین ناظر اطلاع دهد.
*مصوبه شوراهای اداری مندرج در ظهر یا انتهای پروانه ها
13- در طرح ارجاع کار چنانچه مالک شروع به کار نکند مهندسین ناظر می توانند الباقی حق الزحمه خود را ( 15% در مرحله سفتکاری و 15% در مرحله بهره برداری ) طبق شرایط ذیل دریافت کنند.
گروه «الف» و «ب» بعد از گذشت یکسال از زمان صدور پروانه، 15%حق الزحمه مربوط به سفت کاری و بعد ازگذشت دوسال 15%حق الزحمه مربوط به بهره برداری
گروه «ج» بعد ازگذشت 1/5 سال از زمان صدور پروانه، 15%حق الزحمه مربوط به سفت کاری و بعد از سه سال 15%حق الزحمه مربوط به بهره برداری
گروه «د» بعد ازگذشت دو سال از زمان صدور پروانه ،15% حق الزحمه مربوط به سفت کاری و بعد از گذشت چهار سال15%حق الزحمه مربوط به بهره برداری
*مصوبه هیأت مدیره و هیأت 4 نفره
14- مسئولیت مهندس ناظر معمار و نقشه بردار قبل از گودبرداری شروع میشود .کنترل بر و کف پیشروی طولی و یا عرضی، درز انقطاع و تطبیق تیپ نقشه ها با زمین و ....
*مصوبه شرح خدمات گروههای مهندسی – مبحث دوم
15- گزارش تخلفات مالکین می بایست «به موقع» به شهرداری منطقه ارسال شود در غیر اینصورت مهندسین از طرف شهرداری به شورای انتظامی معرفی می شوند (طبق قانون)
*تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداریها
16- در صورت تعویض ناظر، ناظر جدید می بایست از مالک تقاضا کند تا مرحله ای از کار را که ناظر قبلی نظارت داشته اند به تایید و مهر و امضاء ایشان برساند به عنوان مثال چنانچه مالک یک سقف به ساختمان پنح سقف اضافه نماید ناظر قبلی در کارت نظارت می بایست تا سقف پنجم را تایید و مهر و امضا نماید.
*تبصره 7 ماده 100
17- در ماههای حرام «محرم، رجب، ذی القعده ،ذی الحجه» در صورت بروز حادثه (فوت عوامل کارگاهی) مبلغ دیه فوت به مقدار 1/3 اضافه می گردد.
*قانون مجازات اسلامی
18- بخشی از تبصره 7 ماده 100 شهرداریها : شهرداری مکلف است به محض وقوف از تخلف مهندس ناظر و ارسال پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ ، ب
#نکات_حقوقی #ناظر #مجری #حادثه
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
🎙 فایل #صوتی شرح گزارشات متناقض - جایگاه قانونی ناظر - علت ضعف شخصیتی ناظر در مقابل سازندگان حرفه ای - چگونگی جبران گزارشات خارج از موعد مهندس ناظر)
#نکات_حقوقی #ناظر #مالک #گزارشات_ناظر #نظارت
➖➖➖➖➖➖➖
🛡 @mojriha
👇👇👇👇👇👇👇