خطاب به هیئت های دانشجویی و دبیران اتحادیه های دانشجویی جامعه اسلامی، مستقل، دفتر تحکیم، جنبش عدالتخواه و مجمع اسلامی
سلام علیکم
قال الرضا(ع): «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا،» فَقُلْتُ لَهُ: «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ: «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا - خداوند رحمت کند بنده ای را که امر ما را زنده کند». گفتم: چگونه امر شما را زنده کند؟ فرمود: «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردمْ محاسن گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند»
ضمن تحسین بیانیه پرشور بسیج دانشجویی در پاسخ به تحریم این تشکل با برکت توسط اتحادیه اروپا عرض می کنم:
✍️ شاید از گذشته نیز اینگونه بوده است که بسیج دانشجویی را تثبیت کننده؛ و دیگر تشکل های انقلابی را فتح کننده سنگرها و نیروها می دانستند. به همین دلیل هم تشکل هایی مثل انجمن، جامعه و جنبش، بیشتر جذب نخبگانی داشته و آوانگارد بوده اند، اما اکنون که اتحادیه اروپا بسیج دانشجویی را تحریم کرده است و درنتیجه تعدادی از دانشجویان در سال های پیش رو، به دلیل به درد سر نیفتادن در صورت اپلای احتمالی، از بسیج دانشجویی فاصله خواهند گرفت، خوب است تشکل های شما طراحی متناسب و پیش دستانه ای داشته باشند. سوال این طراحی واضح و آن این است:
🔻چگونه باید دانشجویان را جذب کرد؟
این سوالی است که ۷ سال قبل زمانی که می خواستیم انجمن علم و صنعت را تحویل دهیم، ذهن ما را مشغول کرده بود. ما به دنبال «فکر» و «حرفی» بودیم که هم بتواند در رقابت با ۸ تشکل انقلابی دانشگاه، برای انجمن جذب نیرو کند و هم نیروهای جذب شده را از به اصطلاح «چپ کردن» حفظ کند.
👌 ما برای پاسخ به این سوال حرف امام (ره) را که در پیام پذیرش قطعنامه فرمودند: «در مسير ارزشها و معنويات از وجود روحانيت و علماي متعهد اسلام استفاده كنيد، و هيچگاه و تحت هيچ شرايطي خود را بي نياز از هدايت و همكاري آنان ندانيد.» شنیدیم و نیز مطالبات مکرر سال های گذشته رهبری مبنی بر استفاده از فضلای جوان حوزه علمیه قم را شنیدیم. لذا به فضلای جوانی که داشتند و دارند حرف نو و کارآمد اسلامی را برای اداره تمام شئونات جامعه استخراج می کنند مراجعه کردیم.
اکنون ماحصل تجربه این هفت سال این شده است:
❌ ما افرادی را که بخشی از حرف خود را از اسلام و بخشی دیگر را از دیگران اخذ می کنند و به اصطلاح «به غرب بسم الله می چسبانند» کنار گذاشتیم تا التقاطی نشویم و به نام اسلام ناکارآمدی های غرب را به جان نخریم.
❌ ما افرادی که حرف خود را فقط از اسلام می گیرند اما حرف عملیاتی نمی زنند بلکه کلی گویی می کنند کنار گذاشتیم تا وقت خودمان و مردم را نگیریم و اسلام را متهم به عدم پاسخگویی به همه احتیاجات بشر نکنیم.
❌ ما حتی به افرادی که برای حل مسائل جامعه حرف عملیاتی و اسلامی می زنند اما فقط دو سه مسئله را جواب می دهند بسنده نکرده ایم. چراکه نظامات اجتماعی در هم تنیده اند و با چهار تا نظریه نمی توان تمدن سازی کرد بلکه اگر هم آن چهار ساحت اسلامی شود، به تدریج در نظامات دیگر هضم خواهد شد.
👌 در نهایت ما به مجموعه ای از فضلای نظام ساز که حرف های عملیاتی اسلامی در تمام زمینه ها فقط از تراث شیعه استخراج می کنند مراجعه کرده ایم.
شما در هر زمینه ای از الگوی روایت میراث فرهنگی گرفته تا مدیریت آب، از ساختمان سازی و مدیریت شهری گرفته تا آموزش و پرورش، از پزشکی گرفته تا نحوه آفت کشی، از الگوی ارزیابی غذا و استانداردهای مربوطه گرفته تا اصلاح صنایع و و و اگر بخواهید حرف کارآمد اسلامی را بشنوید، اکنون دستان پری در حوزه علمیه قم وجود دارد. اگر چه پیشنهاد اول و اولا به دلیل شرایط فعلی، زدن حرف اسلام در زمینه اقتصاد است. در همین زمینه ۱۵ نظریه اقتصادی تدوین شده است که ۶ نظریه اول به نحو اولیه مورد بحث قرار گرفته و کتاب هایی از آن تولید شده است. بیایید شیرینی اسلام را به مردم بچشانیم.
اما هیئت های دانشجویی که مهم ترین و موثرترین تشکل هستند علاوه بر جهاد تبیین در راستای نظریات بالا، می توانند در راستای الگوی تعمیم کارکردهای اربعین در زندگی روزمره نیز فعالیت نمایند إن شاء الله.
برادران و خواهران
👌 همه نظریات روی میز کارآمدی زده می شود و برادر کوچک شما در مواردی دیده است که با بیان درست، حتی ضد انقلاب هم با شنیدن این حرف ها قانع و جذب شده اند. چرا که این روش، یعنی ارائه محاسن یا کارآمدی های علم اهل البیت علیهم السلام، برای احیای امر و پیشبرد انقلاب اسلامی ما توسط امام رضا علیه السلام تجویز شده است.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
جعفر شفقت
طلبه مدرسه تمدنی هدایت
کارشناس الگوی پیشرفت اسلامی
@jafarshafaghat
#یادداشت_شماره_بیست_و_یک
۲ ذی الحجه ۱۴۴۴
🔴 مقایسه تهران و کاردیکلا (قسمت ۵، براساس معیار #تعارف و #محیط_همسایگیِ_طایفه_ای)
در یادداشت قبل (یادداشت شماره بیست)، نحوه «مدیریت فضای سبز عمومی» را معیار ارزیابی قرار دادیم. در اینجا دو تا دیگر از معیارهایی که در نظریه مدیریت شهری محله محور وجود دارد، یعنی «وجود تعارف» یا شناخت بینابینی گسترده بین اهالی محله و نیز «هم طایفه بودن» اهالی محله مختصراً بحث می شود.
اینجا به جای درایه در آیات و روایات متعدد، این دو معیار را از آیه ۱۳ سوره حجرات تبیین می کنیم: «یا ایها الانسان إنّا خَلَقناکم مِن ذَکَرٍ و أُنثیٰ و جَعَلناکُم شُعوباً و قَبائِلَ لِتَعارَفوا، إنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللهِ أَتقاکُم» معنای آیه: این حرف را برای همه انسان ها می زنیم، چون همه انسان ها می توانند این را بفهمند که ما آن ها را در شعبه ها و قبیله های مختلف قرار دادیم به این دلیل که همدیگر را بشناسند. وگرنه همه شما از یک نر و ماده آفریده شده اید. لذا این طایفه بازی ها، ملاک برتری و کرامت شما نزد خالقتان نیست، بلکه هر کدامتان که با تقوا تر باشد، نزد خدا با کرامت تر است.
جَعَلناکُم شُعوباً و قَبائِلَ لِتَعارَفوا، شما را قبیله قبیله کردیم، لِتَعارَفوا یعنی برای اینکه بین شما تعارف به وجود بیاید. تعارف، بر وزن تفاعل، به معنای شناخت بینابینی هست. یعنی هر دو طرفِ این فعل، هم فاعل هستند و هم مفعول. مانند کلمه تقابل که یعنی با یکدیگر درگیر شدن.
خداوند می گوید برای اینکه در محله گمنامی به وجود نیاید بلکه شما یکدیگر را بشناسید، ما شما را قبیله قبیله کردیم. این در حالی است که در شهرهای مدرن کنونی از جمله به دلیل وجود تراکم بالا، فامیل نبودن همسایه ها و تغییر محل سکونت خانواده ها، معمولاً گمنامی حاکم است تا جایی که بعضاً همسایه ها همدیگر را نمی شناسند. همین وجود گمنامی و تراکم بالا که ماحصل تئوری های مدیریت شهری نوشهرگرایی و ... است، ناکارآمدی های متعددی را به مردم تحمیل کرده است از جمله در زمینه های:
1️⃣ آلودگی هوا
در تهران هوا بسیار آلوده هست و سالانه هزاران نفر را می کشد، مدارس و ادارات را تعطیل و بسیاری را بیمار می کند، اما هوای روستای کاردیکلا کاملاً پاک است.
2️⃣ ترافیک و اتلاف وقت و انرژی
در تهران با وجود این همه مترو و اتوبان و ...، بسیاری از وقت، انرژی و اعصاب مردم در ترافیک تلف می شود. اما در کاردیکلا، ترافیک نیست و آرامش حکمفرماست.
3️⃣ واسطه گری برای ازدواج
در تهران به دلیل گمنامی، واسطه گری برای ازدواج نه به اندازه و نه به عمق کاردیکلا رواج ندارد. یعنی در کاردیکلا و روستاهای اطراف، چون مردم خانواده های همدیگر را تا چند نسل می شناسند با گستردگی و شناخت دقیق تری می توانند برای ازدواج واسطه گری کنند. اگرچه در کاردیکلا نیز چون در فضای مدرنیته قرار گرفته است، طیفی از ازدواج ها با افراد غریبه انجام می شود.
4️⃣ وجود باندهای تکدی گری
به دلیل گمنامی وقتی در تهران کسی گدایی می کند، شما نمی دانید آیا با کمک به او به باندهای تکدی گری کمک کردید یا با کمک نکردن به او، به نیازمندی که از شما درخواست کوچکی داشت، بی اعتنایی کرده اید؟ این در حالی است که در کاردیکلا ما تعدادی فقیر داریم که هر چند وقت یکبار خودشان به خانه های مردم می آیند، در می زنند و حدود یک پیمانه برنج یا مقداری پول تحویل می گیرند. این فقرا شناخته شده اند و گذشته و وضع حال آنها بر مردم مکشوف است. لذا شما وقتی در روستاهای بابل قدم می زنید کسی گدایی نمی کند. این حالت به دلیل وجود تعارف است و به محرومیت زدایی اسلامی که به نحو غیرمتمرکز و با رعایت کرامت انسانی است، نزدیک تر است. در شهر بابل اما موارد محدودی گدا مشاهده می شود.
5️⃣ امنیت
تراکم و گمنامی سبب کاهش سطح امنیت می شود. سبب خفت گیری ها شرخری هایی در روز روشن می شود که در کاردیکلا به دلیل تعارف بیت مردم چنین چیزی نیست. علاوه بر این در کاردیکلا نه که دزدی های موردی نشود اما قابل مقایسه با تهران نیست. مثلاً اهالی روستا در پشت خانه های خود غاز و اردک و مرغ تا بعضاً گوسفند و گاو نگهداری می کنند. این اهالی طیور را در مرغداری بدون قفل و فقط از چنگ شغال حفظ می کنند و این طیور با اینکه به راحتی می تواند دزدی شود اما حفظ می شود. در تهران اما شما باید به اتومبیل خود قفل فرمان هم بزنید و صندوق را خالی کنید تا بتوانید ماشین را در خیابان رها کنید.
6️⃣ فساد
به دلیل وجود تعارف در کاردیکلا نمی توان مثل تهران هر کسی را به خانه خود آورد. این در حالی است که در تهران به دلیل گمنامی در بسیاری از خانه ها، به راحتی کارهای خاک بر سری می شود.
@mountazer
👇ادامه در پست بعد👇
👇ادامه از پست قبل👇
7️⃣ وجود حمام چهار مزاجی
می دانیم که حمام، مناسک دارد و حمام چهار مزاجی خودش یک بیمارستان بوده و برای تعدیل مزاج لازم است. در کاردیکلا و روستاهای اطراف حمام عمومی وجود داشت، اما با توسعه حمام های خانگی این حمام ها مخروبه با متروکه شد. اگرچه این حمام ها، خدمات لازم را ارائه نمی داد اما هم بهتر از حمام های خانگی بود و هم مردم حس خوبی به آن داشته و دارند. به طوریکه الآن که در روستای تهمتن کلا یک حمام عمومی وجود دارد مردم از روستاهای دور به آن حمام می روند. در تهران هم که به جز گرمابه های محدودی که برای مسافران یا ... است، حمام ها همه خانگی است.
8️⃣ وجود دسشویی عمومی با سقف بلند
می دانیم مردم در هر زمان باید به دسشویی دسترسی داشته باشند. مثلاً می فرماید هیچ کاری را بر دفع ادرار مقدم نکنید. این امر هم برای سلامت و هم برای تزکیه مهم است. تأکید به میزانی است که حتی برخی قُدما گفته اند اگر روی شتر بودید و ادرار رسید، به اندازه پیاده شدن از شتر هم معطل نکنید و از همان بالا ادرار کنید. لذا در شهرها باید دسشویی های عمومی وجود داشته باشد، با سقف بلند که هوا در آن جریان داشته باشد. در مسجد کاردیکلا یک دسشویی عمومی قرار دارد، البته روستا هم کوچک است و خانه های مردم نزدیک. در تهران هم دسشویی های عمومی وجود دارد ولی باید بیشتر شده و تهویه مناسب هم داشته باشد.
9️⃣ تأمین نیازهای هفتگانه در درون محله
تا اینجا مضرات متعدد تراکم و گمنامی را دیدیم. اما آنچه که سبب ایجاد تعارف می شود این است که نیازهای مردم درون محله تأمین شود تا مردم هم دیگر را بشناسند. در اینجا فقط به ۷ مورد از اینها اشاره می شود.
🔻اولاً سنت های شهری. مثلاً برای مراسم محرم در کاردیکلا و روستاهای اطراف همه مردم فقط به مسجد روستای خودشان می روند. اما در تهران همه اینگونه نیستند. خود این گردهمایی های محله ای سبب تعارف می شود.
🔻ثانیاً شغل. عمده مردم در کاردیکلا کشاورزی و دامداری دارند و لذا در زمین های اطراف روستا مشغول کارند. یعنی در جریان کار هم این درهمتنیدگی و تعارف بیشتر به وجود می آید. در تهران اما این طور نیست که مشاغل افراد در همان محله تأمین شود.
🔻ثالثاً تفریح. تفریح عمدتاً باید در دار واسعه تعریف شود. خانه ای حیاط دار و مناسب برای بازی کودکان، نگهداری حیوانات خانگی، کشت سبزی و صیفی و تعدادی درخت. در کاردیکلا دیده می شود که بچه های روستا بعضاً خانه یکدیگر می روند برای بازی یا در کوچه و خیابان یا زمین فوتبال محله بازی می کنند. این هم خود سبب در همتنیدکی و تعارف می شود. تأمین محیط تفریح در تهران اما عمدتاً در بوستان ها است که انصافاً تعارف چندانی به وجود نمی آورد. البته مردم در تهران و کاردیکلا برای تفریح مفصل به خارج از تهران یا کاردیکلا می روند. یعنی آن ساختار دهگانه تفریح اسلامی در محله تأمین نمی شود.
🔻رابعاً خرید. خرید اگر در محله انجام شود سبب می شود که تعارف بیشتر شود. در تهران و کاردیکلا خرید روزمره از محله و خریدهای دیگر در بیرون محله تأمین می شود.
🔻خامساً مدرسه. در کاردیکلا مدرسه در درون روستا یا روستای همسایه هست و لذا تعارف به وجود می آید در تهران عمدتا بچه ها به مدرسه محله خود می روند ولی به دلیل تراکم بالای شهر، تعارف مورد نیاز به وجود نمی آید.
🔻سادساً هم طایفه بودن. در کاردیکلا چندین خانواده بزرگ وجود دارد که با هم نسبت سببی و نسبی دارند. همین امر سبب ایجاد صله رحم در محله، شرکت افراد محله در مراسم عزا و عروسی شده و هر چه بیشتر سبب در همتنیدگی افراد روستا می شود. اما در تهران کمتر پیش می آید که افراد یک منطقه یا محله با یکدیگر فامیل باشند.
🔻سابعاً مدیریت محله ای.
مدیریت کاردیکلا به صورت محله ای و توسط دهیاری و شورای روستا و کمابیش با کمک بسیج است. همین مدیریت محله ای خود سبب تعارف بیشتر می شود. مثلا برای تعیین میراب، مردم دور هم و عمدتا در مسجد جمع می شوند و برای انتخاب شورای روستا در مسجد انتخابات برگزار می شود. حال این مسئولین کارهای مختلف چون در خود محله زندگی می کنند همین سبب تعارف می شود. در تهران اما مدیریت عمدتاً با شهرداری منطقه است و تعارف به وجود نمی آید.
پس نکته ای مهم در ایجاد خانه های حیاط دار کنونی وجود دارد و آن اینکه آنچه سبب ایجاد محله ای برخوردار از تعارف و هم طایفه بودن افراد می شود، حداقل هفت مورد بالاست. لذا نباید دولت عده ای غریبه را ببرد در دار واسعه و بعد بگوید داریم محله اسلامی می سازیم. لذا لزوم وجود یک مسجد در محله که دارای امام محله ای باشد که بتواند در محله تعارف ایجاد کند، از الزامات حتمی دار واسعه هایی است که دولت باید بسازد.
@mountazer
19.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حمله کانال ماهواره ای «سعودی اینترنشنال» به برخی از تصمیمات مدیریتی پیشنهاد شده در نظریات فقه المکاسب.
آنها می دانند که اگر این حوزویان انقلابی نظام ساز با #ایمان به جامعیت اسلام، از دین حرف های کارآمدی برای حل مشکلات مردم ارائه دهند و این حرف ها جای حرف های ناکارآمد دانشگاهی را بگیرد، دیگر نمی توانند مردم را از جمهوری اسلامی نا #امید کنند.
آیا به اندازه ضد انقلاب خارج نشین، نظریات فقه المکاسب را که 3 سال قبل طی یک دوره اولیه 10جلسه ای پیشنهادات کاربردی و کارآمدی برای حل انواع معضلات اقتصادی ارائه داده است مطالعه کرده اید؟
اکنون فهرست 40 جلسه ای این نظریات آماده ارائه در هر یک از #دانشکده های اقتصاد دانشگاه ها یا هر یک از #اندیشکده های تصمیم ساز و یا هر یک از #وزارت_خانه های اقتصادی است.
بیایید شیرینی اسلام را به مردم نجیب ایران بچشانیم.
#ایمان به اسلام و #امید به آینده
#توسعه_محرومیت_زا_است
#فقه_نظام
#نظریات_فقه_المکاسب
#یادداشت_بیست_و_دو
۳ صفر ۱۴۴۵
🔴 تبیین قاعده «بیان مبتنی بر تقویم»
(ترسیم نمودار تقویم یا نمودار پایداری؟)
1️⃣ مقدمه:
بعد از آنکه حجت الاسلام کشوری در یکی از این جلسات پژوهشی فقه المکاسب، از لزوم رعایت اصل ترتُّب یا توالی در اجرا و اقامه نظریات مدرسه هدایت سخن گفته بود، بنده فی البداهه گمان کردم این ترتب در اجرا باید یکی از قواعد درونی بیان مبتنی بر تأمل باشد. به این دلیل که ما برای تحقق نظریات اسلامی در یک مکان و شرایط زمانی خاص، ابتدا باید از نظریه ای آغاز کنیم که مردم با آن ارتباط بگیرند و مشکل اساسی مردم را حل کرده و از این رهگذر آنها را درگیر کند و به عبارتی در ایشان تأمل و همراهی ایجاد کند. اما به نظر می رسد ترتب در اجرا را نمی توان فقط به قاعده بیان مبتنی بر تأمل محدود کرد. بلکه بعد از تفکر در این قاعده و به دلیل اهمیت فراوان آن که در قسمت تصویر، ضرورت یا مزایای این قاعده در همین نوشته بیان می شود، این قاعده از سه بعد دارای اهمیت غیر قابل اغماض است و لذا پیشنهاد این است که این را به عنوان یک قاعده جدا تحت عنوان بیان مبتنی بر تقویم به حساب آورد و در انتهای هر کتابی جدول تصمیم اضافه می شود، در انتهای هر کتاب که موضوع آن یکی از نظریات فقهی است، نمودار تقویم هم به گونه ای که در انتها با یک مثال تشریح می شود، ترسیم شود. اکنون پس از این مقدمه با استفاده از دو قاعده از قواعد فقه البیان، یعنی بیان مبتنی بر مقایسه و بیان مبتنی بر مکث (تقسیم بندی گزاره های توصیفی براساس پاسخ به سه سوال چرایی، چیستی و چگونگی یک پدیده)، «بیان مبتنی بر تقویم» به صورت زیر تشریح می شود.
2️⃣ #تعریف «بیان مبتنی بر تقویم»:
ابتدائاً ببینیم که بیان مبتنی بر مقایسه چیست؟ امام علی علیه السلام در خطبه ۱۴۷ نهج البلاغه می فرمایند: «واعلموا انکم لن تعرفوا الرشد حتی تعرفوا الذی ترکه» یعنی شما رشد را نخواهید شناخت مگر آنکه آن فردی که به آن عمل نکرده است را بشناسید. در فهم عمومی هم این امری پذیرفته شده است مثلاً ضرب المثل «گر همه شب شب قدر بودی، شب قدر بی قدر بودی» و یا اینکه می گویند اگر بدی و تاریکی نباشد، خوبی خوبان و روشنایی درک نمی شود و قدرش دانسته نمی شود، شاهدی بر همین فهم عمومی است. اینها تعبیر دیگری از همین سخن است که تُعرَف الاشیاءُ بِاَضدادِها. و لذاست که خداوند در قرآن کریم مدام خوبان را با بدان و بهشت را با جهنم کنار هم می آورد تا مردم بتوانند به فهم بالاتری برسند و حرف حق را بپذیرند. لذا در اینجا برای توضیح دادن «بیان مبتنی بر تقویم»، این قاعده را با مفهوم پایداری در توسعه پایدار مقایسه می کنیم. آنگاه از رهگذر اثبات ناکارآمد بودن و فریبنده بودن مفهوم پایداری در توسعه غربی، برتری و اهمیت این قاعده را نشان می دهیم. البته توجه به این نکته داریم که می توان تعاریف دیگری از این قاعده هم از آیات و روایات به دست آورد. ولی ما در اینجا فقط براساس یکی از مزایا و تصاویر این قاعده، تعریفی را ارائه می کنیم. اما به طور کل با عمق دادن هر یک از تصاویر در معارف دینی می توان وجهی از وجوه این قاعده و یا جزئی از اجزای آن را تبیین نمود یا به عبارتی آن را تعریف کرد. چه اینکه تصویر ریشه در تعریف داشته و امتداد تعریف بوده و اساسا متعلق به تعریف است.
بعد از امواج سه گانه انقلاب صنعتی تا دهه ۱۹۹۰ میلادی، تأکید فقط بر روی توسعه یا Development اقتصادی بوده است اما از این دهه با ایجاد مشکلات عدیده زیست محیطی و توجه به اینکه محیط زیست از یک طرف به فرهنگ و از طرف دیگر به سیاست دولت ها در توسعه اقتصادی وابسته است، لذا گفتند ۴ حوزه فرهنگ، سیاست، محیط زیست و اقتصاد دارای در هم تنیدگی هستند، بنابراین سازمان ملل، مفهومی تحت عنوان توسعه پایدار یا Sustainable Development را مطرح کرد تا بتواند توسعه را در همه بخش ها به نحو متوازن رقم بزند. آنگاه #نمودار_پایداری توسط سازمان ملل ارائه شد تا توسعه پایدار را با شاخص هایی که در چهار حوزه فرهنگ، سیاست، محیط زیست و اقتصاد پیشنهاد می دهد برای هر شهر و کشور ارزیابی کرده و رقم بزند. اکنون با گذشت بیش از ۳۰ سال از توجه به لزوم پایداری در توسعه واضح است که مشکلات زیست محیطی نه تنها حل نشده که بدتر شده است. چه اینکه اساسا تا وقتی که توسعه اقتصادی با بهره کشی روز افزون از طبیعت از طریق سرازیر کردن منابع طبیعی در هاضمه صنایع سنتزی همراه است، نمی توان آب و هوا و خاک و سلامتی موجودات را از شر فضولاتی که از هاضمه این صنایع سنتز پایه به بشریت تحمیل می شود نجات داد. بلکه توافق های اقلیمی و آب هوایی در حوزه سیاسی و برگزاری دوره های مختلف زیست محیطی برای صنایع توسط یونسکو در حوزه فرهنگی و فشار سازمان محیط زیست کشورها بر صنایع نتوانسته است محیط زیست را از دست انسان مدرن رها کند.
بماند که این توسعه اقتصادی موجب بهره کشی سرمایه دارها از انسان ها شده و جنبش ۹۹ درصدی و جلیقه زردها و شورش های حاشیه لندن، ده ها سال بعد از مطرح شدن توسعه پایدار و متوازن، آن هم در کشورهای غارتگر غربی رقم خورده است. یعنی فرهنگ و سیاست در این مدت هم در خدمت کنترل ناموفق آسیب های تحمیل شده از صنایع سنتز پایه به محیط زیست بوده است تا اقتصاد سرمایه دارها تأمین شود. این است نتیجه عملی توسعه پایدار. و ما نخواستیم بحث روش تحقیقی بکنیم و بگوییم که اساسا انسانی که نتوانست فقط یک حوزه اقتصاد را تا دهه ۱۹۹۰ در جهت رفاه بشر و حفظ محیط زیست مدیریت کند، حال چگونه می خواهد تمام حوزه ها را با لحاظ کردن روابط بین آنها مدیریت کند؟
اما همین مفهوم پایداری که سازمان ملل، این عمله سرمایه سالاران صهیونیست فقط ادعایش را کرده است، تحت مفهوم قوام، در قرآن هم مطرح شده است: «إنّ هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم» قرآن به پایدارترین راه ها هدایت می کند و به مومنانی که همه اعمال صالح را انجام دهند اجر کبیر را بشارت می دهد. لذا ما برای هر نظریه یا هر یک از ساحت های اداره جامعه، یک نمودار تقویم در مقابل نمودار پایداری سازمان ملل، این نمودار ناکارآمد و فریبنده خواهیم داشت. همچنین برای مجموعه نظریات موجود در هر یک از فقه های نهگانه، یک نمودار تقویم کلی وجود دارد که نحوه تحقق نظریات کارآمد در هر زمان و مکان را ارزیابی (تنقیح) و مدیریت می کند. و بالاتر از آن یک نمودار تقویم کلی تر هم برای همه نظریات وجود دارد.
3️⃣ #تصویر «بیان مبتنی بر تقویم»:
اینکه ما به هر نظریه به نحو منفصل نگاه نکنیم بلکه اثرات، ارتباطات هر نظریه را لحاظ کنیم. از جمله اینکه در مقام تحقق باید ابتدا کدام یک را اجرا کرده و نقشه راه اجرای نظریات باید چگونه باشد سه فایده دارد:
فایده و ضرورت اول: وقتی برای هر نظریه، نمودار تقویم ترسیم شد و ارتباطات آن با دیگر نظریات در طبقات سه گانه ای که در بخش تصمیم در همین نوشته بیان می شود معین شد، آنگاه این نمودار به مرور تکمیل شده و این موجب می شود که در مقایسه با نمودار ناکارآمد و فریبنده به اصطلاح پایداری، ما یک نمودار داشته باشیم و این را به مدیران ارائه دهیم. بنابراین نسخه ای برای رهایی از سازمان ملل که عمله سرمایه داران است پیشنهاد می شود.
فایده و ضرورت دوم: جلوگیری از تحقق ناقص و یا تحریف شده نظریات که موجب هضم شدگی تحولات اسلامی می شود. چون نظامات اجتماعی در همتنیده هستند، یعنی به تعبیر آیت الله میرباقری مثل نخود و لوبیا نیستند که بگویی فقط نخود را می خواهم و لوبیا را از آن جدا می کنم. بلکه مثل شربت هست که حتی اگر یک قطره از آن را هم بگیری، در آن هم آب هست، هم شکر، هم گلاب و هم تمام اجزای حل شده در شربت. لذا با ترسیم نمودار تقویم هر نظریه، همه توجه می کنند که با یک گُل نمی توانند بهار را محقق کنند بلکه سبب پژمرده شدن گل و آبروریزی برای اسلام می شوند. چون اگر حرکتی ناقص یا تحریف شده اجرا شود هضم می شود و این هضم شدن یک حرکت تحولی اسلامی سبب سرخوردگی انقلابیون شده و نیز تف سر بالا و مایه آبروریزی است. مثلا نمی توانیم تازه خوری توصیه شده در طب اسلامی را با شهرهای متراکم مصرفی محقق کنیم. پس اگر طب اسلامی ها تا ابد بخواهند بر تازه خوری تأکید کنند ولی برای شهرهای متراکم مصرفی فکری نکنند، راه به جایی نخواهند برد.
فایده و ضرورت سوم: تشکیل جبهه و جلوگیری از کارهای جزیره ای. می دانیم برخی جریان های تمدنی اگرچه اسلامی هستند و مانند برخی دیگر به غرب بسم الله نمی چسبانند و همچنین کلی گویی نکرده بلکه حرف اسلامی کاربردی می زنند، اما فقط در دو زمینه حرف می زنند. به طوریکه بسیاری به نحو جزیره ای مشغول ساختن یک بخش از تمدن است. حال ترسیم نمودار تقویم برای هر نظریه علاوه بر فایده بالا، موجب می شود که برای هم افزایی و جبهه سازی بین جریان های تمدنی بستر سازی شده و به تدریج یک چتر گفتمانی بر سر تمام این جریانات گسترانده شود. ضمن اینکه وقتی امام علیه السلام نقل به مضمون می فرمایند: «هر حرفی که من می زنم به ۷۰ مفهوم دیگر مرتبط است و هر کس که این ارتباطات را نفهمد فقیه نیست» یعنی نمی توان ادعای تعلیم علوماهل بیت علیهم السلام را داشت و به این ارتباطات نظریات و مفاهیم توجه عمیق نکرد. درحالیکه اساسا وجه تمایز یک عالم نظام ساز با یک عالم مسئله گو در ترسیم هر چه کامل تر نمودار تقویم هر نظریه و دیدن این ارتباطات است. حال سوال این است که ارتباطات موجود در نمودار تقویم چند دسته است؟
4️⃣ #تصمیم «بیان مبتنی بر تقویم»:
هر نظریه حداکثر در سه دسته یا طبقه دارای ارتباط است. طبقه پیشنیازها، طبقه هم نیازها و طبقه پس نیازها. پیش نیاز یعنی قبل از اینکه یک نظریه اجرا شود چه نظریاتی باید به عنوان پیشنیاز و زمینه ساز، اجرا گردد تا راه باز شود؟ هم نیاز یعنی هر نظریه باید به طور همزمان با چه نظریات دیگری اجرا شود؟ و پس نیاز یعنی هر نظریه خودش پیشنیاز اجرای کدام یک از نظریات بعدی است؟
یادآور می شود بدیهی است که نمودار تقویم برای نظریه هاست یعنی برای کتاب هایی که جزء فهرست فقهی هستند. مثلا هر یک از ۱۵ نظریه موجود در فقه المکاسب دارای نمودار تقویم هستند و کل فقه المکاسب هم دارای یک نمودار تقویم کلی هست و تمام چهارصد نظریه هم دارای یک نمودار تقویم کلی تر هستند. اما دیگر کتاب های «مقابله با سلطه دلار» یا «تحلیل و مهار تورم» یا «ارائه نظر در خصوص بورس» که جزء فهرست فقهی نظریات نیستند بلکه اظهار نظری در مورد مسائل روز برای تحقق همان نظریات فقهی هستند، طبعا ترسیم نمودار تقویم برای اینها منطقی نیست. به خصوص که تمدن غربی، این تمدن تکثر گرا، هر روز توهمات جورواجور را مطرح می کند.
5️⃣ ترسیم نمودار تقویم برای نظریه طبقه بندی فقهی مشاغل:
اکنون به عنوان مثال طبقات سه گانه نمودار تقویم را برای نظریه طبقه بندی فقهی مشاغل به صورت زیر ترسیم می کنیم:
طبقه پیشنیاز ها: نظریه مدیریت شهری محله محور به انضمام الگوی احیای اراضی موات، لازمه و پیشنیاز تحقق طبقه بندی فقهی مشاغل هستند. چه اینکه در اسلام مشاغل برتر عبارتند از فلاحت، باغداری، دامداری، خیاطی، تجارت همگانی. و می دانیم که مشاغل فلاحت، باغداری و دامداری اگر می خواهد شغل اکثر مردم شود با این شهرنشینی متراکم مصرفی و نیز تسلط اداره منابع طبیعی بر اراضی ممکن نیست.
طبقه هم نیازها: دو نظریه تولید غیرمتمرکز یا مردمی و توزیع غیر متمرکز یا مردمی، باید به موازات این نظریه اجرایی شوند. به این معنی که ما نمی خواهیم شغل مردم کشاورزی و دامداری باشد اما صورت بندی فئودالیستی یا اربابی. همچنانکه قبل از انقلاب صنعتی و صنعتی شدن کشورها، اینگونه بود. همچنین باید توجه داشت که الگوی توزیع مردمی هم باید به موازات طبقه بندی مشاغل اصلاح شود. چیزی که الآن حتی کشاورزان فعلی هم از آن بی بهره اند و چون فقط تولید کننده بوده و تاجر محصول خود نیستند لذا دلال است که سود اصلی را می برد. بنابراین باید توانمندسازی مردم در تجارت را نیز به موازات در دستور کار قرار داد.
طبقه پس نیازها: اولاً اجرای طبقه بندی مشاغل و الگوی تولید و توزیع مردمی که سبب کوچکشدن عمده معاملات می شود راه را برای هر چه بیشتر اجرا شدن ابزار مبادله یا پول اسلامی که همان طلا و نقره است باز می کند. ثانیاً اجرای طبقه بندی فقهی مشاغل بعد از تحقق مدیریت شهری محله محور می تواند تازه خوری در طب اسلامی را به نحو حداکثری محقق کند. ثالثاً اجرای طبقه بندی فقهی مشاغل، بستری برای تولید اشیای مورد نیاز برای برآورده کردن نیازهای واقعی مردم به وجود می آورد. یادم می آید وقتی داشتم به یکی از دانشجویان می گفتم: «نیازهای خود را باید توسط اشیا برطرف کنیم، مثلا نیاز به شست و شوی سر و بدن را می توانیم با سدر برطرف کنیم» او گفت: «آیا این اشیا امکان mass product دارند؟» یعنی آیا می شود این اشیا را تولید انبوه کرد به گونه ای که نیاز ۸۰ میلیون ایرانی را به سدر و دیگر اشیا برآورده کند؟ گفتم برادر قبل از این باید طبقه بندی مشاغل را درست کرد تا مردم در این شهرهای متراکم مصرفی که ۳۰ تا ناکارآمدی را به ما تحمیل کرده است زجر نکشند و آنوقت که رفتند در محله های غیر متراکم تولیدی، با تولید اشیای مختلف، mass product را محقق می کنند.
همچنان که می بینید نظریه طبقه بندی فقهی مشاغل با وجود اینکه یکی از نظریات فقه المکاسب است اما با جدول تسخیر که یکی از نظریات فقه الخلق هست ارتباط دارد. یعنی ما در لایه ای که داریم نمودار تقویم را برای یک نظریه تنها می نویسیم، ارتباطات آن را با تمامی نظریات موجود بررسی می کنیم.
@mountazer
#یادداشت_بیست_و_سه
۱۰ ربیع الاول ۱۴۴۵
🔴 نقدی اقتصادی بر دولت مدرنِ بنر کَن (قسمت اول: فتحباب)
دولت مدرن، بنری را که حرف رهبر انقلاب اسلامی در آن بود از میدان ولیعصر کَند.
اولاً امروز هیچیک از سه قوه دست غربگراها نیست و شهردار تهران هم زاکانی است.
ثانیاً امروز همه هم می دانند که بانک ها غلط می کنند که بنگاه داری می کنند.
ثالثاً اما همین امروز این حرف غلط کردن بانک ها را با وجود اینکه رهبر انقلاب اسلامی گفته است، از روی دیوار نگار میدان ولیعصر بر می دارند.
اینکه وقتی برخی انقلابیون برای پیشبرد انقلاب سرخوش از تصدی مناصب هستند، چنین سیلی محکمی نواخته می شود، باید ما را از خواب غفلت بیدار کند که انقلاب اسلامی، با صرف تصاحب مناصب دولت مدرن توسط انقلابیون، پیش نمی رود. بلکه باید دولت اسلامی را ساخت. نه با دعوا، بلکه با جهاد تبیین و جدال احسن.
دولت اسلامی، اقتصادش هم اسلامی است.
@mountazer
🔴 آیا صرفا با تعویض مدیران، اسلام پیاده می شود؟
✍️ آقای سلاح ورزی از ریاست اتاق بازرگانی برکنار شد، اما تا زمانی که انحصار طلبی و غیرمردمی بودن اتاق بازرگانی در توزیع و تجارت برقرار هست، تا زمانی که زالوصفت هایی ذیل این اتاق، جایی که خودش قدرت قانون گزاری دارد، با برگزاری نشست ها و مانع تراشی ها، از خودکفایی کشور حتی در تولید غذای مردم هم ممانعت می کنند تا خودشان با واردات سود کنند، این رفتن سلاح ورزی ها، اتفاق مثبتی نیست، پیروزی مهمی نیست. جز دست به دست شدن صندلی بین قبایل سیاسی.
✍️ اتاق بازرگانی، یکی از نهادهای ناکارآمد و مضر دولت مدرن جهت تحقق نظام سرمایه داری و تشدید روزافزون تضاد طبقاتی است.
✍️ حداقل تغییر در اتاق بازرگانی این است که راه را برای دریافت کارت بازرگانی توسط همه متقاضیان حقیقی و به خصوص مرزنشینان کاملا باز کند.
👌 الگوی فقهی توزیع، به عنوان سومین نظریه از نظریات فقه المکاسب (اقتصاد اسلامی)، تدوین شده است.
#اتاق_زالوصفت_پرور
#دولت_مدرن_ناکارآمد
#نظریات_فقه_المکاسب
#شیرینی_اسلام را به مردم بچشانیم
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️معرفی برخی از کتب کتابخانه الگوی پیشرفت
👌برخی از کتاب های کتابخانه الگوی پیشرفت اسلامی را در ادامه دریافت نمایید. این کتاب ها محصول تدوین ۱۲۲ جلسه تخصصی در قالب حدود ۸۰۰۰ صفحه بحث است:
۱-چگونگی مواجهه با سلطه دلار بر کسب و کار مردم - ۲۶۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5483
۲- الگوی فقهی تحلیل و مهار تورم -۳۵۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5453
۳- طبیب مشاور قلب و عروق - ۳۵۲ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4200
۴-مروری بر اشکالات فقهی بورس - ۱۷۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2459
۵-طرح تمدنی محله امام رضا علیه السلام -۱۲۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3978
۶-الگوی جدید مدیریت روستا - ۱۰۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3731
۷-الگوی فقهی روایت میراث فرهنگی -۱۷۰ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4522
۸- فقه البیان -۲۲۴ صفحه
https://eitaa.com/ketab_olgou/46
۹-پروتکل های فقهی مدیریت کرونا -۱۷۲ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3391
۱۰-تعریف جدید واکسن -۷۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3646
۱۱-الگوی فقهی ارزیابی غذا - ۷۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2914
۱۲-مقررات فقهی ساختمان - ۳۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3356
۱۳-طبیب مشاور نیروهای مسلح - ۹۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4073
۱۴-الگوی فقهی تحلیل و تجویز دواء -۳۹۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5472
۱۵-برنامه جمعیتی الگوی پیشرفت - ۱۱۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5051
۱۶-تعریف جدید پول - ۶۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3258
۱۷-پروتکل های فقهی مدیریت انواع آبله -۱۰۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4416
۱۸- نظریه فقهی انفاق -۲۵۳ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4595
۱۹- نظریه فقهی آموزش و پرورش آینده - ۳۱۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2149
۲۰-سیاست خارجی قبل از ظهور -۷۹ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3639
۲۱- بررسی اشکالات محصولات تراریخته - ۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/297
۲۲- الگوی فقهی تحلیل بیماری - ۵۷ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3022
۲۳- جعبه فقهی شخصیت - ۱۶۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3919
۲۴- الگوی راهبری باغ های علم و فن آوری - ۸۵ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4061
۲۵- اجتهاد برای کودکان - ۸۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/5468
۲۶-الگوی تفصیل ( روش های تقویت قوه دریافت انسان) -۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4660
۲۷- جدول فقهی تسخیر - ۱۸۳ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4488
۲۸-الگوی مواجهه با اسناد بین المللی - ۵۴ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/313
۲۹- فقه العلم - ۶۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/1438
۳۰-فقه المکاسب - ۶۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/3282
۳۱- برنامه ملی محرومیت زدایی - ۴۸ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4582
۳۲-نظریه فقهی هسته های توازن - ۸۶۳ صفحه
https://m-hedayat.blog.ir/1402/07/29
۳۳-نقشه جامع تمدن اسلامی -۱۰۱ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/4276
۳۴-الگوی ساخت - ۳۶ صفحه
https://eitaa.com/olgou4/2952
۳۵- طبیب مشاور مغز و اعصاب
https://eitaa.com/olgou4/5457
۳۶-اولویت های تمدنی ۱۲ گانه
https://eitaa.com/olgou4/2990
۳۷-ساختار جدید خدمات در دستگاههای اجرایی
https://eitaa.com/olgou4/5245
۳۸-طبیب مشاور عروق
https://eitaa.com/olgou4/4354
۳۹-جدول فقهی زینت
https://eitaa.com/olgou4/5581
۴۰-مس جن
https://eitaa.com/olgou4/5397
۴۱- مسجد و اداره جامعه
https://eitaa.com/olgou4/5414
#مدیریت_مکتوبات
#چرخه_چهار_بخشی_تحریک_فکر
https://eitaa.com/olgou4
#یادداشت_بیست_و_چهار
🔴 سوخت برتر کدام است؟
❌ امروز برای گرمایش از سوخت فسیلی استفاده می شود. این سوخت حداقل سه عیب دارد. اولاً محیط زیست را آلوده می کند. ثانیاً گران تمام می شود. ثالثاً از نظر پدافند غیر عامل مردود است.
👌 این در حالی است که در آیات و روایات ما چوب به عنوان سوخت برتر معرفی شده است. چوب، شیئی که:
اولاً مواد آلاینده ای چون ترکیبات گوگرد دار، آروماتیک ها، فلزات سنگین و غیره ندارد.
ثانیاً برای مردم رایگان بوده از طریق بقایای درختان و عمدتاً درخت انگور (همچنان که الآن در بخش های از افغانستان مرسوم بوده و در تورات هم ذکر شده است) استفاده می شود. همچنین نیازی به لوله کشی و احداث ایستگاه های پمپاژ و تقویت فشار در سرتاسر کشور توسط دولت نخواهد بود.
ثالثاً نیازی نیست مانند گاز طبیعی در لوله های بزرگی از عسلویه در سراسر کشور منتشر شده و یک هدف آسان برای دشمن باشد و با یک بمباران، سوخت کشور دچار مشکل شود.
👌 لذا از جمله بنا به دلایل بالا در آیات و روایات ما یکی از کارکردهای چوب، سوخت معرفی شده است. از جمله اینکه آتش افروزی توسط چوب در سوره واقعه به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده است:
«أ فرأیتم نار التی تورون (۷۱) أ أنتم أنشأتم شجرتها أم نحن المنشئون (۷۲) - آیا به #آتشی که می افروزید نگاه کرده اید؟! آیا شما #درخت آن را به وجود آورده آید یا ما به وجود آورندگان هستیم؟!»
👌 تجربه کنونی برخی کشورهای آسیایی و اروپایی حاکی از عملیاتی بودن این ایده است.
از هزاران سال قبل تا حدود ۵۰ سال گذشته که سوخت عمده شمال کشور چوب بود، جنگل ها محفوظ بود اما بعد از به اصطلاح ملی کردن جنگل ضربات جدی به جنگل های شمال وارد شده است.
#فقه_الخلق
#جدول_تسخیر
#سوخت_برتر
@mountazer
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۴٠
۱۳ آذر ۱۴٠۲/سال سوم
قم یا هاروارد؟ از دانشگاه های آمریکا در منطقه تا نمایشگاه الگوی پیشرفت
#پرده_اول: مهمترین پایگاه های آمریکا در منطقه، دانشگاه هایی هستند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمیشوند! مراکزی که وظیفه تربیت نیرو برای #امامت_آمریکایی_عالم را برعهده دارند: دانشگاه آمریکایی بغازیچی استانبول تاسیس۱۸۶۳/ دانشگاه آمریکایی بیروت لبنان ت ۱۸۸۶/ د.آ قاهره مصر ت۱۹۱۹/ د.آ ایروان ارمنستان ت۱۹۹۱/ د.آ دبی امارات ت ۱۹۹۵/ د.آ شارجه امارات ت ۱۹۹۷/ د.آ کویت ت۲۰۰۴/ د.آ کابل افغانستان ت۲۰۰۶(پنج سال پس از اشغال)/ د.آ سلیمانیه کردستان عراق ت۲۰۰۷(چهار سال پس از اشغال)/ و در نهایت دانشگاه آمریکایی بغداد عراق تاسیس ۲۰۲۱. تدریس در همه دانشگاه ها به زبان انگلیسی و اعطای مدرک معتبر بین المللی است و دانشجویانی که بیشترشان به پستهای حساس و کلیدی کشورهای جهان اسلام دست پیدا میکنند . البته واضح است که این ساده ترین و ماندگارترین نوع اشغال واقعی یک کشور بوسیله آمریکا است.
#پرده_دوم: جمهوری اسلامی برای مواجهه با شبیخون نرم، همه جانبه، بنیادین و ماندگار این دانشگاه های ذاتا مسموم و غیر توحیدی، در وهله نخست، نیاز به یک طبقه بندی جدید از علوم بر مبنای قرآن دارد و آنگاه پاسخگویی تمامی نیازهای بشری بر اساس آن. تلاشی که اولین نسخه آن در نمایشگاه الگوی پیشرفت اسلامی تبلور یافته. در واقع این نمایشگاه، نقشه درگیری حداکثری و تفصیلی اسلام و مدرنیته است که تاکنون بالغ بر دویست جلد آن منتشر شده است.
مطالعه درباره نمایشگاه الگوی پیشرفت: اینجا و اینجا
@besalamen_amenin