✅ دخترانی زیبارو که بازیچه دست منافقین شدند
🔴 روایت مرحوم سیدکریم حجازی از نگاه ابزاری گروههای چپ و منافقین به زنان
▶️ یکی از نکات قابل توجه این بود که هم چپیها و هم منافقین (هواداران سازمان مجاهدين) مخصوصاً تودهایها (هواداران حزب توده) برای کارهای تبلیغاتی و مثلاً فروش نشریات سازمانی خود، از دختران زیبا استفاده میکردند. اینطور بود که خیلیها را جذب خودشان میکردند. خیلیها در اصل برای روزنامهخریدن نمیرفتند؛ بلکه میرفتند تا چند کلامی با این دخترهای زیبا حرف بزنند. اگر هم احیاناً یکی از بچههای مذهبی به یکی از این دخترها گیر میداد و مثلاً میخواست از کار او جلوگیری کند، آنها از خدایشان بود تا کار به جنجال و دعوا و جیغ و فریاد بکشد و اینطور جلوی مردم مظلومنمایی میکردند و همینطور هواداران بیشتری جذب آنها میشد.
▶️ یادم میآید یکی از دوستان ما به اسم مازندرانی که بعدها شهید شد، ایشان معاون آقای کروبی بود. شهید مازندرانی خیلی آدم انقلابی بود و برادرش هم از افسران نیروی هوایی بود. این آقا در شهر تهران میرفت روبهروی دانشگاه تهران یا در میدان هفتتیر که جایگاه اصلی این گروهها بود، بساط این دخترهای نشریهفروش را به هم میزد. یک روز هم در همین میدان هفتتیر چپیها و منافقین با تیغ موکتبری به مرحوم مازندرانی حمله کرده و تکهتکهاش کردند. این گروهها پیشرفت ظاهریشان مدیون همین دختران زیبارو بود که روزنامهها را برای فروش به دستشان میدادند. آنها مأموریت داشتند که جوانهای مذهبی را بهسمت خودشان و بعد بهطرف سازمان جذب کنند. خلاصه این گروههای چپ خیلی اسباب زحمت میشدند و مدام کارشکنی و سنگاندازی و ایجاد اختلاف میکردند.
🔗 لینک فروش کتاب:
http://shop.hdrdc.ir/
#معرفی_کتاب
#آبادان_لین_یک
#سید_کریم_حجازی
#نعمت_الله_سلیمانی_خواه
#نشر_مرز_و_بوم
#منافقین
#انقلاب
https://www.instagram.com/p/CkIF-h_oQBn/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅ انتشارات مرز و بوم با همکاری خبرگزاری کتاب برگزار میکند:
📚نقد و بررسی کتاب «یحیی»
روایتی از زندگی سید یحیی رحیم صفوی
📝منتقدان: مرتضی انصاریزاده و هادی لطفی
🖊️با حضور نویسنده اثر: محمدعلی آقامیرزایی
📅 زمان: چهارشنبه ۴ آبان
⏱️ ساعت ۱۳ الی ۱۴:۳۰
📍 مکان: خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک 2، طبقه 3، خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
📌 انتشارات مرزوبوم
📌 خبرگزاری کتاب
#نشر_مرز_و_بوم
#کتاب_یحیی
#محمدعلی_آقامیرزایی
#مرتضی_انصاری_زاده
#هادی_لطفی
#نقد_کتاب
🛑حضور به طور محدود برای علاقمندان آزاد است، جهت هماهنگی لطفاً با تلفن (۶۶۹۶۶۲۰۶) تماس بگیرید.
✅ «روزهای جنگی سعید» و ایثاری که تمام نمیشود
🔴 یادداشت خانم فاطمه نفری بر کتاب «روزهای جنگی سعید»
◀️کتاب «روزهای جنگی سعید» گوشهای نو و تازه از خاطرات دفاع مقدس را نشانمان میدهد. زاویهای که در آن هالۀ تقدس از دور رزمندگان و شهدا زدوده میشود و صداقت راوی اول شخص به جان خواننده مینشیند. صداقتی که رزمندگان را انسانهایی معمولی و گاه دارای اشتباه و خطا معرفی میکند و کلیشههای انسانهای نورانی و همیشه غرق در حالات معنوی را میشکند. کلیشههایی که رزمندگان و شهدا را به انسانهایی دستنیافتنی برای نسل امروز تبدیل کردهاند. پس از خواندن این کتاب، این کلیشهها در ذهن خواننده میشکند و او با رزمندهای به نام سعید آشنا میشود که تفاوتها، شیطنتها و گاه اشتباههایش را با صداقت تمام، در اختیار خواننده گذاشته است.
◀️سعید از روحیۀ پذیرش مسئولینی میگوید که با مماشات با نوجوانها و جوانهایی نظیر او، نیروهای متخصص را به هر قیمتی برای خویش حفظ کردهاند و همین روحیه، هشت سال پایداری را رقم زده است. روحیهای که سبب غبطه است و به ذهن خواننده چنین سوالی را متبادر میکند که اگر چنین رفتارهایی را به جامعۀ امروز و جوانانش تعمیم دهیم، آیا با این حجم از مهاجرت استعدادهای جوان، فرار نخبهها و یا پناهندگی ورزشکاران مواجه هستیم؟
◀️مسئولینی که خود تبدیل به الگوی عملی برای رزمندگان شدهاند و اینچنین با سیرۀ عملی، جوانانی را تربیت کردهاند که برای رد شدن از میدان مین، پیشقدم میشوند. البته که صداقت و شجاعت راوی، از آن روی سکه غافل نشده و آن را هم نشانمان داده که همواره رفتارهای افراطی بوده است، حتی در آن شرایط حساس. افرادی که تحمل کوچکترین مخالفت و یا تفاوتی را ندارند. یا جایی که راوی روی آن عدۀ قلیل مسئولینی زوم میکند که هنوز جنگ تمام نشده، مقر را برای خود تبدیل به هتل صحرایی کردهاند و رو به تجملات آوردهاند.
◀️هرچند که در بخشهایی از کتاب با اطناب مواجه هستیم و گاه از جذابیت خاطرات کاسته میشود، اما به طور کلی، با توجه به شخصیت راوی؛ ما با خاطراتی متفاوت از دیگر کتابهای خاطرات جنگ مواجه هستیم. این کتاب، درسی است برای امروز ما، تا بدانیم چه جوانهایی با پوست و گوشت و استخوان خویش، خاک ایران را حراست کردند. آنها با وجود تمام تفاوتهایشان، نقطۀ اشتراکشان عشق به وطن بود و خدایی که با ایمان به او سختیها و دردها و مجروحیتها برایشان پذیرفتنی میشد.
پ.ن: من کامل این یادداشت را در خبرگزاری ایسنا بخوانید:
https://b2n.ir/q22640
#معرفی_کتاب
#روزهای_جنگی_سعید
#نشر_مرز_و_بوم
https://www.instagram.com/p/CkLhpWmomE9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅ «یحیی» تصویری انسانی از یک فرمانده جنگ
🔴 یادداشت آزاده جهان احمدی بر کتاب «یحیی»
◀️ کتاب «یحیی» نوشته محمدعلی آقامیرزایی به روایت زندگی سیدیحیی رحیمصفوی از فرماندهان سپاه پاسداران پرداخته است. کتابی که بنا بر گفته نویسنده در مقدمه کتاب، سعی در ارائه یک تصویر انسانی از یکی از فرماندهان نامدار و مهم جنگ تحمیلی دارد. یعنی قرار است علاوه بر بعد نظامی، ابعاد دیگر شخصیت سوژه از سایه خارج شده و در کنار وجه نظامی او در معرض دید و داوری مخاطب قرار بگیرد.
◀️ از همان فصل اول و تا پایان کار به شکلی کاملا منسجم و یکپارچه با دو عنصر مهم و متصل بهم روبهرو هستیم که گاهی کاملا در هم فرو میروند. اولین عنصر، روایت از زبان راوی حاوی تشبیهات و توصیفات مکرر و عمیق است. به ویژه در وصف حالات و درونیات خودش در مقام واکنشهای عاطفی به این توصیفات مشبهه بسیار ارجاع میدهد. مشخصه دیگر حضور دائمی گوشوارههای مادر راوی در واقعیت و خیال اوست که گاهی در عنصر پیشین فرو رفته و از این رهگذر متنی ادبی را برای خواننده فراهم ساخته است.
◀️ معمولا در میان مردان شرقی و ایرانی گفتن از احساسات با نوعی شرم همراه است. کتمان این بعد از زندگی موجب شکلگیری مجموعه از خاطرات شفاهی از رزمندگان شده است که فقط به سیر حوادث تکیه داشته است. یعنی سوژه برای ما از وقایع و نقش خودش در مواجهه با حوادث میگوید اما من بهعنوان مخاطب بسیار علاقهمند و کنجکاوم که بدانم فلان فرمانده و یا رزمنده در حین جنگ در میانه معرکه و درگیریها چقدر خانواده، عشق و همسر در ذهنش جولان میدهد. اصلا او در آن وسط به همسرش هم فکر میکند؟ یحیی تقریبا اولین کتابی است که در آن سوژه از بیان احساسات شرمگین نیست نه تنها شرمگین نیست بلکه بسیار سخاوتمندانه و دقیق از عمیقترین احساساتش نسبت به همسر و خانواده پرده بر میدارد. من این اثر را با توجه به این ویژگی یکی از کتابهای پیشرو و مهم میدانم
◀️ از همین رهگذر مخاطب کتاب یحیی همه اقشار جامعه و همه ایرانیها هستند. حضور اصل زندگی در این روایت موجب شده است تا طیف وسیعی از مردم بتوانند با یحیی ارتباط خوبی برقرار کنند. علاوه بر این اطلاعات دقیق رحیم صفوی از وقایع جنگ خاصه ابتدای آن که به نوعی بزنگاه تاریخ معاصر است برای این اثر استعداد و فرصت بینظیری فراهم ساخته است تا از آن در جهت افزایش ضریب آگاهی جامعه در باب تاریخ جنگ استفاده شود.
پ.ن: متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری ایسنا بخوانید:
https://b2n.ir/u52582
#معرفی_کتاب
#یحیی
#نشر_مرز_و_بوم
https://www.instagram.com/p/CkNItIMog44/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
#دعوتید
📚 آیین رونمایی کتاب « باغ حاج علی »
خاطرات #حاج_مهدی_سلحشور از دفاع مقدس
🗓 شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱
⏱ساعت ۱۵
🗺 تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری انقلاب اسلامی، تالار سوره
🛒 نحوه خرید کتاب:
💳 قیمت پشت جلد: ۱۱۳ هزار تومان
💳 با تخفیف و ارسال رایگان به سراسر کشور: ۱۰۰ هزار تومان
🛒 خرید آسان از سایت:
KetabeHeyat.ir
📱 خرید تلفنی و فضای مجازی:
09198800255
@KetabeHeyat
#نشر_مرز_و_بوم
#کتاب_باغ_حاج_علی
#نوید_نوروزی
#حاج_مهدی_سلحشور
✅ چه سعادتی بالاتر از اینکه آدم در حرم شهید شود!
🔴 روایت پروانه چراغ نوروزی، همسر شهید حسین همدانی از زیارت حرم حضرت رقیه (س) در سال ۹۲
◀️ شبها حرم حضرت رقیه بسته بود و باید از در پشتی وارد میشدیم. عجله همراه با شوق زیارت، دلشورهٔ تجربه نشدهای را توی دلم انداخته بود اما به محض ورود به حرم و دیدن محفل صمیمی ایرانیان، آرامشی دلنشین بر جانم حاکم شد. پایم درد میکرد و ناچار بودم روی صندلی بنشینم. مداح دعا را شروع کرد، به اواسط دعا که رسید به رسم خودمان و به فارسی، شروع کرد به روضه خواندن، حال عجیبی کل مراسم را گرفته بود که ناگهان صدای شلیک چند تیر در فضا پیچید، حواسها پرت شد و آن حال هم از بین رفت اما مداح باز هم ادامه داد. کمکم سروصدای تیراندازی بیشتر و بیشتر شد.
◀️ از کنار پنجره رد تیرها را میدیدم که توی تاریکی خط سرخی میانداختند. همهمهای توی جمع افتاد و مداح هم ناچار شد تا دعا را قطع کند. بیشتر خانمها که تا این لحظه به رسم خودمان و برخلاف عرف مراسم سوری، جدا از مردها و در گوشهای دیگر نشسته بودند به طرف مردانشان دویدند. یاد حرفی که توی هواپیما به حسین زده بودم افتادم که «خدا رو چه دیدی. شاید این بار توی سوریه قسمتمون شد و با هم شهید شديم.» همهمه و سروصدا جای ذکر و دعا را گرفته بود اما من بیخیال به محل درگیری نگاه میکردم که زهرا با نگرانی گفت: «مامان تو رو خدا، بیا پایین بنشین.» خیلی آرام بودم. با خودم فکر میکردم که چه سعادتی بالاتر از اینکه داخل حرم حضرت رقیه در کنار حسین و دخترانم به شهادت برسم.
◀️ به تدریج صدای تیراندازیها کم شد. حسین و چند نفر دیگر که ظاهرا در حین دعا، طوری که کسی متوجه نشود خودشان را به محل درگیری رسانده بودند لحظاتی بعد وارد حرم شدند. یک مرتبه همه به سمت آنها حرکت کردند. عدهای با هیجان آمیخته با ترس میپرسیدند: «میشه از حرم خاج شيم؟» خادمان حرم زودتر به حرف آمدند و گفتند: «چیز مهمی نیست، یه تیراندازی عادی جلو یکی از پستهای بازرسی، پشت حرم بود. یکیدو نفر اسلحه داشتند با نگهبانها درگیر شدن. اتفاقی نیفتاد و کسی آسیب ندید.» انتظار داشتم که مداح بنشیند و دعا را تمام کند اما چندتا امن یجیب خواند و سروته مراسم را بههم آورد. وقتی برمیگشتیم، زهرا به حسین گفت: «بابا! بیشتر خانمها ترسیدند، منم ترسیدم. فقط مامان نشسته بود کنار پنجره و نمیترسید.» حسین خوشش آمد و با احساسی آمیخته با غرور گفت: «سالار اگه بترسه که دیگه سالار نیست.»
#معرفی_کتاب
#خداحافظ_سالار
#نشر_۲۷_بعثت
#پروانه_چراغ_نوروزی
#حمید_حسام
#شهید_همدانی
#نشر_مرز_و_بوم
https://www.instagram.com/p/CkTbH9vJrXE/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅ هر خانوادهای میخواهد برای امام زمان سرباز تربیت کند، کتاب «باغ حاج علی» را بخواند.
🔴 گزارش مراسم رونمایی از کتاب «باغ حاج علی» در حوزه هنری
◀️سردار نائینی (رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس): دفاع مقدس ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهمترین ابعاد آن فرهنگ حاکم بر آن است. دفاع مقدس تنها در فرماندهیها و عملیاتها خلاصه نمیشود. بلکه یکی از مهمترین ابعاد و متنهای اصلی آن فرهنگ دفاع مقدس است که امروز در مراحل دیگر انقلاب اسلامی هم تداوم پیدا کرده است. در این جبهه فرهنگی که دوران دفاع مقدس در آن شکل گرفت، تمامی ظرفیتهای فرهنگی کشور به ویژه روحانیون و مداحان به میدان آمدند. در این شرایط، نقش اصلی را کسانی ایفا کردند که وظیفه روشنگری و تبیین داشتند.
◀️مهدی سلحشور (راوی کتاب): سال ۶۵ تنها ۱۵ سال داشتم که به دلیل پایین بودن سنم، امکان حضور در جبهه را نداشتم اما نهایتاً شناسنامه خواهرم که را که متولد ۱۳۴۷ بود، برداشتم و به جبهه رفتم. سه سال در دوران دفاع مقدس حضور داشتم و هیچ وقت به خودم اجازه نمیدادم کتاب بنویسم تا اینکه مقام معظم رهبری فرمودند یک رزمنده رزمش زمانی تمام میشود که خاطراتش را ثبت کند. برای نوشتن این کتاب ۸ سال وقت گذاشتهام و در نهایت نیز بیش از ۲۰ ساعت تمام متون آن را با بچههای گردان مرور کردیم تا کتاب مستند باشد.
◀️سردار جباری (فرمانده سابق سپاه ولی امر): یکی از مشکلات اساسی جامعه ما ضعف خانوادهها است که متأسفانه برای فرزندان کم وقت میگذارند. حاج مهدی سلحشور هم در خانوادهای متدین و انقلابی تربیت شد که اگر امروز نهال آن دوران طفولیت به یک شجره طیبه پرثمر تبدیل شده که ایران و فراتر از آن را فرا میگیرد ناشی از تربیت در خانواده است.
◀️حاج حسین یکتا: زمانی در قم با حاج مهدی سلحشور در مدرسه معصومیه که نه آب و نه برق داشت، بنای گردان حضرت معصومه (س) را گذاشتیم. زمانی که صدام وارد درگیری کویت شد و به سمت خلیج فارس آمد حاج مهدی سلحشور از قم گردان راه انداخت و به خلیج فارس رفتیم او باید خاطرات خود بعد از دوران جنگ را هم کتاب کند. آن زمانی که علم بصیرت و معرفت دست گرفت و در فتنه ۷۷ و ۸۸ راهی تهران شد.
◀️حسین کاجی (از فرماندهان دوران دفاع مقدس): اگر خانوادهای بنا دارد فرزند برای سربازی امام زمان (عج) تربیت کند باید این کتاب را بخواند. این کتاب باید خوانده شود تا حضور شهدا در عرصههای مختلف زندگی را درک کنیم.
پ.ن: گزارش کامل این مراسم را در خبرگزاری فارس بخوانید:
🔗https://b2n.ir/b17876
#کتاب_باغ_حاج_علی
#حاج_مهدی_سلحشور
#نشر_مرز_و_بوم
https://www.instagram.com/p/CkVZ6HFuc6z/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
38.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ آیین رونمایی از کتاب «باغ حاج علی»
📌 خاطرات حاج مهدی سلحشور از دوران دفاع مقدس
🖋 به قلم نوید نوروزی
🗓 شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱
📍تهران، حوزه هنری انقلاب اسلامی، تالار سوره
#کتاب_باغ_حاج_علی
#نشر_مرز_و_بوم
#حاج_مهدی_سلحشور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚معرفی کتاب «محصلان مدرسهٔ عشق»، روایت دانشآموزان رزمنده در دفاع مقدس، به قلم آقای «حسین احمدی» در اخبار سیما
✅ کاری از انتشارات مرز و بوم
#نشر_مرز_و_بوم
#معرفی_کتاب
#محصلان_مدرسه_عشق
#حسین_احمدی
#دانش_آموز
#نوجوان
#الگو
#رزمنده
#صدا_و_سیما
#اخبار
📚 آیین رونمایی کتاب « محصلان مدرسه عشق»
نقش دانشآموزان در دفاع مقدس
🗓سه شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱
⏱ساعت ۱۴:۳۰
🗺 مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
🛒 نحوه خرید کتاب:
💳 قیمت پشت جلد: ۲۰۸ هزار تومان
💳 با تخفیف و ارسال رایگان به سراسر کشور: ۱۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان
🛒 خرید آسان از سایت:
http://shop.hdrdc.ir/product/259
🛒 خرید از فروشگاه:
خ انقلاب خ فخر رازی مجتمع ناشران فخر رازی
۰۲۱۶۶۴۸۱۵۳۲
✅ شالوده قدرت ما در انقلاب و جنگ، حضور نوجوانان بود
🔴 گزارش مراسم رونمایی از کتاب «محصلان مدرسهٔ عشق»
◀️سردار نائینی (رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس): با حضور دانشآموزان در جبهۀ نبرد، تمام محاسبات دشمن به هم ریخت. ۵۵٠ هزار دانشآموز به دفاع مقدس اعزام شدند و در این بین، ۳۶ هزار شهید دانشآموز و ۵ هزار شهید معلم خدمت نظام اسلامی شد؛ یعنی هر شهید معلم، ۵ دانشآموزِ شهید دارد. یعنی ۲٠ درصد شهدای دفاع مقدس، شهدای دانشآموزی است. شالودۀ قدرت ما در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حضور نوجوانان بود و دشمن این را میداند و به همین جهت همین بخش از قشر جامعه را مورد هدف قرار داده است. کتاب محصلان مدرسۀ عشق بخشهایی از کارنامۀ پرافتخار دانشآموزان در دفاع مقدس است که به روایت دانشآموزان در این مقطع پرافتخار تاریخی میپردازد. آثار مرکز با بنمایۀ پژوهشی و تحقیقاتی و مبدأ تولیدات بعدی است.
◀️حسین احمدی (نویسنده کتاب): کاملاً سعی کردم کتاب را علمی و مستند بنویسم. این کتاب، دارای محتوایی پایهای و بنیادین است. بهعنوان معلم، از آیندۀ جوانانمان احساس خطر میکنم، چرا که تاریخ را جدی نگرفتیم. من که خودم هرچند کوتاه در صحنۀ جنگ بودم، وقتی این مطالب را مینوشتم، باورم نمیشد یک نوجوان، غواص و تخریبچی شود و یا در میدان مین، معبر را برای لشکر باز میکند و یک گردان امیدشان به این تخریبچی نوجوان بند میشود. ما اگر نگوییم و ثبت نکنیم، شاید تمام اینها را در آینده به افسانه بسپارند.
◀️سردار باستان (رئیس بسیج دانشآموزی): نسل جدید ما نیاز به تعریف الگوهای دقیق و بارزی دارد. ما باید محتواها را با ابزارهای هنری ارائه دهیم. در این راستا در دو مسیر حرکت میکنیم : اول، الگوهایی تحت عنوان برنامۀ «رهبر ۱۳ ساله» معرفی میکنیم. دوم اینکه در قسمت الگودهی، دانشآموزانی داریم که افتخارآفرینی میکنند. بنا داریم این عزیزان را بهعنوان الگو معرفی کنیم.
◀️سردار فضلی (جانشین معاون هماهنگکننده سپاه): علت اوج عصبانیت آمریکا و اسرائیل و همپیمانان، همین کاری است که دانشآموزان در عرصۀ دفاع مقدس و سایر عرصهها انجام دادند. هم قلب امام زمان را خشنود کردید و هم دشمن را از بالا به پایین کشاندید. هرچند دشمن به واسطۀ رسانه، عملیات روانی انجام میدهد، اما ما هم غفلتهایی داشتیم و کار فرهنگی کمتر انجام دادیم. بنابراین یک زاویهاش دشمن است و یک زاویهاش هم خلأ فعالیتهای ما است.
پ.ن: لینک کامل این گزارش را در خبرگزاری تسنیم بخوانید:
🔗 https://tn.ai/2797515
#معرفی_کتاب
#محصلان_مدرسه_عشق
#نشر_مرز_و_بوم
✅ «شماره پنج» حکایت واقعی زنانی که برای دفاع از خاک ایستادند.
🔴 برشی از یادداشت پونه فضائلی بر کتاب «شماره پنج»
◀️ در دوران هشت ساله دفاع مقدس نیز همانند بسیاری از نبردهای جهان، زنانی مستقیم و غیرمستقیم شرکت داشتهاند. زنانی که علیرغم تمام مشکلات و مسائل مضاعفشان پا پس نکشیدند و نامشان را در تاریخ ثبت کردند؛ و «شماره پنج» حکایت یکی از آنها است. مرتضی قاضی در این کتاب با روایت خاطرات «فاطمه جوشی» یکی از فعالان و شاهدان عینی آن اتفاقات، به شرح نقش زنان در جنگ و مقاومت آبادان پرداخته است. نویسنده خاطرات راوی را در شش فصل دستهبندی کرده که در هر فصل وقایع مهم مقاطعی از زمان، از زبان اول شخص بیان میشود.
◀️ «شماره پنج» نثری روان و جذاب دارد و به خوبی قادر است خواننده را به دنبال خود بکشاند. اما نکتهای که هم میتواند نقطه ضعف و هم نقطه قوت کار باشد، توصیفات زیاد و ذکر جزئیات از سوی راوی است. در اغلب خاطرهنگاریها گاهی راویان بنا به علاقه، اهمیت یا به دلایل دیگر روی برخی اتفاقات، اشخاص و یا بخشی از روایتشان تمرکز بیشتری دارند. این امر باعث میشود که آن بخش را دقیقتر، طولانیتر و با ذکر حواشی یا جزئیات بیشتری بازگو کنند. اینجاست که نویسنده باید کار را در دست بگیرد و با ویرایش دادهها آنها را به شکلی که هم خواننده در جریان قرار بگیرد و هم دلزده نشود، مدیریت کند. مرتضی قاضی در مقدمه کتاب اشاره کرده است که سعیاش بر این بوده که لحن راوی حفظ شود، اما در برخی موارد کار را واگذار کرده است و در نتیجه در بخشهایی از کتاب با توضیحات زیاد و طولانی و حتی جملات تکراری مواجه هستیم.
◀️ با این همه کتاب خواندنی «شماره پنج» حکایت ملموس و واقعی زنان و دختران جوان و نوجوانی است که برای دفاع از خاک و آرمانهایشان از هیچ کار و کوششی دریغ نکردند. بخشی از رویات آنهایی است که بدون هیچ چشمداشتی آرامش، آسایش و امنیت خود را فدا کردند تا دشمن متجاوز را از مرزهای کشور بیرون برانند و پابهپای مردان شب و روزشان را زیر آتش دشمن گذراندند. آنچه که خواندن این کتاب و دیگر آثار مشابه را مفید و حتی ضروری میسازد، آگاهی از میزان تلاش و فداکاری این عزیزان و آشنایی با روش و منش آنها در مواجهه با بحرانی است که اگر مقاومت و پایداری آنها نبود، کل کشور را در خود فرو برده بود. این اثر در سال ۱۳۹۶ نیز در بخش خاطره جایزه کتاب سال دفاع مقدس شایسته «تقدیر ویژه» شناخته شده است.
پ.ن: متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری مهر بخوانید:
🔗 https://b2n.ir/m07921
#معرفی_کتاب
#شماره_پنج
#نشر_مرز_و_بوم
✅ مسئولی که خود را نانخور مردم میدانست
🔴 برشی از کتاب «دیدبان تاریخ»، مستندی روایی از زندگی شهید سیدمحمد اسحاقی از راویان نبرد
◀️ حاجآقاجان (پدر شهید سید محمد اسحاقی) قائممقام بنیاد مسکن گیلان است. چند نفری هم از محلهٔ آجبیشه که شبها نماز مغرب را در مسجدش میخواند، در بنیاد مسکن استخدام کرده. آجبیشه از مناطق محروم رشت است. حاجآقاجان در همان منطقه دفتر ازدواجش را راه انداخت. بین محلیها مشهور است کسی که خطبه عقدش را حاج اسحاقی بخواند، سرانجام به طلاق ندارد. او آنقدری که بین مردم میرود و برایشان وقت میگذارد، در جلسات مدیران نمینشیند.
◀️ پیرمرد رنجوری که کارش راه افتاده، قربان صدقه حاجآقا میرود. حاجآقا وساطت کرده و کار پسر بیکارش درست شده. حاجآقاجان اهل تعارفات بیجا نیست اما نگاه برقدار پیرمرد را که میبیند، دست بر سینه میگذارد و میگوید:
- نیاز به این همه تشکر نیست، ما نانخور شماییم. اگه شما نباشین که پای منبر بشينين، ما چه فایدهای داریم؟! اینکه برای حل مشکلتون میاین سراغ من، خودش یه نعمتیه، خدا میدونه!
حالا شما زبان شکر داری الحمدالله؛ اما بعضیا هم نیش زبان میزنن. قبل از انقلاب بوده، الانم هست! رفته بودیم پمپبنزین، پیاده شدم شیلنگ رو بگیرم، مأمور پمپ گفت: «حاجآقا شما دیگه چرا؟ یه دونه شیلنگش رو که آوردن در خونهتون!» بچههامونم توی مدرسه در امان نیستن. مسخرهشون میکنن که باباتون پتو رو میندازه روی دوشش، سنگین نیست؟ خدا همهٔ ما رو به راه راست هدایت کنه!
◀️ حاجآقا محافظ ندارد. نظرش این است که از مردم دور میشود. در کشور، بازار ترور داغ است. بیشتر وقتها حاجآقا ظهرها نماز را به جماعت با کارگران کارخانهٔ توشیبا میخواند. حقبین، رانندهٔ وانت، به دنبالش میآید و او را میرساند. بعضیها گفتهاند عیب است و به شئونات قائممقام بنیاد برمیخورد که با وانت تردد کند؛ اما میگوید که من با همین وانت و رانندهاش راحت هستم. جلسه بنیاد طول کشیده است. نزدیک اذان است. آقای زحمتکش را صدا میکند تا بهجای او برای اقامهٔ نماز برود. حقبین پشت فرمان نشسته. اما امروز بهجای حاجآقا، حجتالاسلام زحمتکش کنار دستش است. در خیابان منظریه میافتند. تا به سمت هتل بزرگ گیلان میپیچد، از سمت چپ خیابان گلولهباران میشود. منافقان کمین کردهاند. وانت مزدا را میشناسند. تا کسی بیاید به خودش بجنبد، ۳۵ گلوله به ماشین میخورد. زحمتکش و حقبين در دم شهید میشوند.
🔗لینک فروش کتاب:
http://shop.hdrdc.ir/
#معرفی_کتاب
#دیدبان_تاریخ
#مرضیه_نظرلو
#نشر_مرز_و_بوم
#منافقین
https://www.instagram.com/p/CklS-7WjARi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅ چادری خونین که بیرق شد
🔴 روایت مرحوم سیدکریم حجازی از انقلاب ۵۷ در آبادان
◀️ با همهگیر شدن اعتصابات و تعطیلیها، بازار آبادان و مغازهٔ ما هم بیشتر وقتها تعطیل میشد و مثل بقیهٔ مردم، مغازهها را میبستیم و بیشتر وقتها توی تظاهرات بودیم. من دست پسر بزرگم را میگرفتم و خانمم هم دست دو تا پسرهای کوچکم را میگرفت و همگی با هم میرفتیم تظاهرات. گاهی هم آنها میرفتند تظاهرات و من هم میرفتم به محل دانشکده نفت برای بحث با گروههای چپ. ولی خانمم با بچهها تمام روز توی تظاهرات بود. دیگر نه غذایی توی خانهٔ ما بود و نه پختوپزی. مردم خودشان در مسیر راهپیماییها ایستگاه صلواتی زده بودند و انواع خوراکی و نوشیدنی را بین مردم تظاهرکننده پخش میکردند و تا شب که ما به خانه برمیگشتیم، اینطوری تغذیه میشدیم.
◀️ هدایت و رهبری تظاهرات هم خیلی جالب و منظم بود. دیگر همه جا شور انقلاب بود و همه رهبری میشدند؛ مثلا میگفتند از این خیابان برویم و به آن خیابان میرفتیم. معمولا ما از مسجد نو در مرکز شهر که یکی از مبادی تظاهرات در آبادان بود، شروع میکردیم و از شب و روز قبل، دهانبهدهان یا به وسیله تلفن به نقاط مختلف شهر اطلاع میدادیم که فردا در جلوی مسجد جمع بشویم و از آنجا شروع میکردیم و این تظاهرات اغلب به خشونت و تیراندازی کشیده میشد. یک بار در همین خیابان زند (طالقانی) مأموران حکومت نظامی یک خانم چادری را در تظاهرات با تیر زدند، بعد یک آقایی بود به اسم دهقان که توی بازار کویتیها کار میکرد. این آقا چادر خونين آن زن شهید را برداشت و سر یک چوب بلند گذاشت و پشت سرش هیجان عجیبی شد و تظاهرات با خشم و شور بیشتری ادامه پیدا کرد. شهادت این زن در جلوی بانک ملی مرکزی در خیابان زند (طالقانی) اتفاق افتاد.
◀️ مردم خشمگین از مرکز شهر تا ایستگاه ۱۲ و مسجد مهدی موعود که مسیر خیلی طولانی بود، تظاهرات کردند. به جرئت میشود گفت که از جمعیت پانصدهزار نفری آبادان نزدیک سیصدوپنجاه تا چهارصدهزار نفر در این تظاهرات بزرگ و بینظیر شرکت کرده بودند؛ طوری که سر جمعیت به ایستگاه ۱۲ رسیده بود و ته جمعیت در ایستگاه شش منطقهٔ بهار بود. یعنی تقریبا همهٔ مردم آبادان شرکت داشتند و این مسئله در تاریخ ایران و تاریخ آبادان به نسبت جمعیت، میتوان گفت که بینظیر بوده است.
🔗 لینک فروش کتاب:
http://shop.hdrdc.ir/
#معرفی_کتاب
#آبادان_لین_یک
#سید_کریم_حجازی
#نعمت_الله_سلیمانی_خواه
#آبادان
#تاریخ
#چادر
#زن
#شهادت
#تظاهرات
#انقلاب_۵۷
https://www.instagram.com/p/CkqVP-JOOAe/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅«یحیی» نخستین اثر داستانی تلفیقشده با تاریخ شفاهی است
🔴برشی از یادداشت ابوالفضل حسآبادی بر کتاب «یحیی»
◀️مهمترین سوال درباره محتوای کتاب این است که هدف از نگارش این سبک از آثار چیست؟ چرا بازنمایش محتوای کتاب خاطراتی که قبلا با نام خاطرات سردار سرلشکر سیدرحیم صفوی (نجفپور، ۱۳۸۸) و خاطرات شفاهی سردار سیدیحیی رحیم صفوی (بهداروند، ۱۳۹۷) و خاطرات همسر ایشان تحت عنوان «همراه» (اردستانی، ۱۳۹۶) و همینطور کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت سیدیحیی رحیم صفوی «از سنندج تا خرمشهر» (اردستانی، ۱۳۹۷) به چاپ رسیده، اهمیت دارد. در واقع این کتاب برداشتی روایتگونه از چهار کتاب دیگر است که چنانچه تدوینگر در مقدمه توضیح داده با بررسی اسناد و مدارک باقیمانده تبدیل به این کتاب شده است.
◀️کتاب «یحیی» نخستین اثر داستانی است که با تلفیق تاریخ شفاهی و اسنادی به نگارش درآمده است. کتاب داستان زندگی یحیی صفوی از کودکی تا خاطرات جبهه را روایت میکند. نکته مهم در جمعبندی محتوا این است که تدوینگر با توجه به عدم حضور مصاحبهگر و مصاحبهشونده، با اطلاعات مکتسبه قبلی و نظارت مشاور چگونه توانسته با حفظ امانت در محتوا و مستندسازی آن را به نگارش درآورد. آیا مسئله عدم مراجعه به راوی با توجه به زندهبودن وی قابل قبول است؟
◀️هدف از نگارش کتاب «یحیی» انتقال محتوا به زبان نثر با هدف ماندگاری جنگ در حوزه روایت و مستندنگاری است. به نظر میرسد نگاه داستانگونه در کتاب بر روایت مستند غلبه دارد زیرا اگر مبنای کار بر روایت مستند است باید حتیالامکان مؤلفههای اصلی کتاب گویا شود، مواردی مانند محل جغرافیایی، افراد خانواده، مدرسه و تاریخ. مسئله شفاهی کردن تاریخ تا حدی در اثر دیده میشود، زیرا نویسنده در تلاش است تا لحن اثر را به راوی نزدیک نماید. اگر بنا است کتاب علیرغم داستانیبودن به ماهیت استنادی خود وفادار بماند خواننده توقع دارد تا مقاطع مهمی مانند وقوع انقلاب و نقش صفوی، ورود به سپاه و آشنایی با همسرش را بیشتر در متن بخواند. در مجموع کتاب یحیی در چارچوب تعاریف نگارشی تعیین شده برای آن موفق است.
◀️فصل آخر کتاب به عکسهای صفوی اختصاص دارد زیرا معمولاً در کتابهای داستان عکس آورده نمیشود. نمایه کتاب نیز که معمولاً برای کتابهای علمی و مستند تهیه میشود جالب است. در مجموع پیشنهاد میشود تا این سبک نوشتاری در ترازوی نقد کارشناسان مرتبط قرار گیرد تا عیار آن با توجه به اهداف موردنظر سنجیده شود.
پ.ن: متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری مهر بخوانید:
🔗https://b2n.ir/b13778
#معرفی_کتاب
#یحیی
#نشر_مرز_و_بوم
https://www.instagram.com/p/CkvzCQFuFag/?igshid=YmMyMTA2M2Y=