eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
288 دنبال‌کننده
99 عکس
2 ویدیو
42 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
0⃣5️⃣ 🔟 ❇️ اصلاح چند کلمه که غلط تلفظ می شوند ◀️ کساء: این کلمه به کسر کاف به معنای پوشش ویژه است و تلفظ آن در این معنا به فتح کاف درست نیست. ◀️ محال: به فتح میم به معنای ناممکن نیست و تلفظ آن به فتح میم در این معنا غلط است، بلکه به معنای تیز هوشی و نیک اندیشی است. معنای غیر ممکن و نشدنی به ضم میم است. ◀️ وجدان: به کسر واو به چند معنا می آید 1. یافتن 2. نفس و ضمیر 3. خشم کردن 👈 اما وُجدان به ضم جمع وجید به معنای زمین هموار است. ◀️ نعنا: واژه نعنا که در تداول برای یک نوع گیاه معطر به کار می رود در اصل نعناع بوده که در استعمال فارسیان عین آن ساقط شده است. ◀️ عمّامه: این کلمه با تشدید میم و فتح عین نادرست است و عِمامه به کسر عین و بدون تشدید درست است. 📚 برگرفته از کتاب فرهنگ غلط های رایج 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
کلاسهای آموزش مهارتهای پژوهشی از سر گرفته می شود 📣📣 ♦️ با سپری شدن ایام تبلیغ و بازگشت طلاب گرانقدر، آموزش مهارتهای پژوهشی به یاری خدای متعال، با قوت و جدیت بیشتری ادامه می یابد. ⌨️ در همین راستا کلاس تایپ 10 انگشتی، چهارشنبه 14 دی ماه ساعت 18 در حسینیه مدرسه برگزار می شود. 🕕 عزیزان رأس ساعت، حضور داشته باشند.
1️⃣5️⃣ 🔟 ❇️ دو مقطع اساسی در تاریخ اعتبارسنجی احادیث شیعه 🔶 در تاریخ حدیث شیعه، دو مقطع اعتبارسنجی داریم. 1️⃣ یک مقطع قبل از حلّه و قبل از قرن هشت. 2️⃣ و یک مقطع هم بعد از حوزه حله و بعد از قرن هشت است. 👈 این دو مقطع کاملاً با هم متفاوتند. ⬅️ در مقطع حله که علامه حلی بنیانگذار این نگاه بود، آنچه که باعث اعتباربخشی به احادیث یا ستاندن اعتبار از احادیث می شود، فقط راوي است. هیچ چیز غیر از راوي دخالت ندارد. می گویند احادیث یا صحیح است یا حسن یا موثق و یا ضعیف. 🔷 در این نگاه تفاوتی بین این دو نقش قائل نیستند. می گویند احمد بن محمد بن حسن بن ولید راوي است پدرش هم راوي است، فرقی نمی کند. نقش، معنا ندارد. ⬅️ اما قدما بین این دو نقش کاملاً تفکیک قائل می شدند. 👈 مثال: فرض کنید، ابن ابی عمیر از محمد بن خالد (همانکه گفته شد ضعیف است) در دو قالب روایت می گیرد. یک قالب به عنوان ناقل و یک قالب هم به عنوان گزینش کننده یعنی مؤلف اثر حدیثی مستقل. آیا ممکن است ابن ابی عمیر در قالب نقل آثار دیگران، قابل اعتماد باشد و در قالب گزینش کننده (ارائه نقل و نظر و دیدگاه) غیرقابل اعتماد باشد؟ آیا می توان بین این دو حیثیت تفکیک قائل شد؟ 📕 طبق یک اصل عقلائی، قدماي ما بین این دو نقش تفکیک قائل شده اند. خواهید دید که خیلی از ضعفاي ما، ناقل آثار قبل خودشان هستند. ✅کسانی مثل شیخ بهاء، مجلسی و از معاصرین حضرت آیت الله شبیري به این نکته توجه دارند. 📚برگرفته از دروس استاد حسینی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
2️⃣5️⃣ 4️⃣1️⃣ ❇️تعریف «کلی طبیعی»، «کلی عقلی» و «کلی منطقی» ⬅️ کلی طبیعی: کلی طبیعی همان ماهیت لا به شرط مقسمی است و منظور از ماهیت لا به شرط مقسمی ماهیتی است که هیچ نوع لحاظی در مورد آن نشده است الا این که با‌ آن ماهیت، عنوان مقسمیتش برای اقسام ماهیت ـ ماهیت به شرط شیء، ماهیت به شرط لا و ماهیت لا به شرط قسمی ـ لحاظ شده است. ⬅️ کلی عقلی: کلی عقلی همان ماهیت مجرده است به این معنا که ماهیت ملحوظ با خصوصیات خارج از ذات ماهیت و ذاتیات آن را کلی عقلی گویند، مثلا اگر مفهوم انسان به قید تجرد او از تمام آن چه ممکن است بر آن عارض شود، لحاظ گردد، کلی عقلی به منصه ظهور می ‏رسد. ⬅️ کلی منطقی: ملاحظه مفهوم کلی با قطع نظر از عروض آن بر طبیعت یا ماهیتی کلی منطقی است. جایگاه کلی منطقی عقل است زیرا عقل مفهومی که قابلیت صدق بر کثیرین دارد را لحاظ می‏کند. ⭕️👌نکته مهم: دانستن این سه تعریف در مباحث مختلف اصول سود مند است، مانند مبحث وضع و موضوع له حروف یا مبحث مشتق و مانند آن 📚 برگرفته از کتاب غایه السؤول شرح کفایه الأصول استاد مهرکش (زید عزه) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
3️⃣5️⃣ 4️⃣1️⃣ ❇️ در معامله برای صحت یک بیع لازم است که علم به عوضین وجود داشته باشد، غرر و جهالت مبطل است باید علم به عوضین باشد. 👈 بعد در باب معاملات مطرح می‌شود علم به عوضین گاهی وقت‌ها با مشاهده است. یعنی خود مشتری می‌آید مبیع را می‌بیند، اوصافش را تشخیص می‌دهد. 👈 گاهی وقت‌ها مبیع عین موصوف است یعنی اوصافش را مشتری نمی‌تواند نگاه کند چون در دسترس نیست. اما بایع می‌آید توضیح می‌دهد مثلاً یک خودروی پراید است، سفید رنگ است و این اندازه کار کرده، و ...، می‌خواهم بفروشم اما اینجا نیست بلکه موصوف است. با اوصاف می‌آید رفع جهالت می‌کند. ⬅️ می‌گوییم مبیع موصوف، عین موصوف. می‌گوییم بیع صحیح است، چون این جهالت با وصف مرتفع می‌شود 📚 برگرفته از نشست علمی استاد احسنی (9 آذر 1401) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
صوت اولین جلسه آموزش تایپ 10 انگشتی ⌨️
فیلم اولین جلسه آموزش تایپ 10 انگشتی (فقط قسمتهایی که نیازمند آموزش تصویری بوده است، در این فیلم ارائه می شود)👇👇
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 5️⃣1️⃣ پانزدهمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع واکاوی فقهی مشاوره طلاق «مراحل شکل گیری طلاق» 🎤با استفاده از محضر حجة الاسلام و المسلمین مخدومی 🗓 زمان: چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ 🕐 ساعت ۱۱ حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad