eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
290 دنبال‌کننده
99 عکس
2 ویدیو
42 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
8️⃣2️⃣1️⃣ 3️⃣3️⃣ ❇️ استصحاب 🔷 هرگاه به وجود چيزى يقين داشته باشيم و سپس در آن شك كنيم، اصل عملى استصحاب جارى مى ‏شود. 👈 معناى استصحاب التزام مكلف به يقين سابق است. 🔶 در جريان استصحاب سه شرط اساسى لازم است: 1️⃣ يقين سابق 2️⃣ شك لاحق 3️⃣ وحدت قضيه مشكوكه و متيقّنه. 🔷 استصحاب چند قسم دارد. 1️⃣ به يك اعتبار به استصحاب موضوعى و استصحاب حكمى تقسيم مى ‏شود 2️⃣ به اعتبار ديگر به استصحاب با شك در مقتضى و استصحاب با شك در حدوث مانع تقسيم مى ‏شود. 🔶 دليل استصحاب، حديث امام صادق (ع) است كه فرمودند: «لا ينقض اليقين بالشك». و به اطلاق آن حجيت تمام اقسام استصحاب ثابت مى ‏شود. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
9️⃣2️⃣1️⃣ 3️⃣3️⃣ ❇️ اشکال این بود: مبنای صاحب عروه این شد که نهوض، مورد شک در تجاوز از محل است، لذا تشهد لازم نیست. اما در مسأله بعد گفته اند اگر شک کردی که سجده انجام دادی یا نه برگرد و سجده را انجام بده. (در این مسأله در حالت نهوض است و شک می‌کند که تشهد کرده یا نه. در مسأله بعد در حال نهوض است شک می‌کند سجود کرده یا نه) 🔷 صاحب مستمسک می‌فرماید ایراد به ایشان نگیرید. ایشان مبنایش با بقیه علما فرق دارد. می‌فرماید روایت گفته «کلما شککت فی شیءٍ و دخلت فی غیره فشکک لیس بشک» دخلت فی غیره گفته، شما که در حال نهوض هستی این نهوض غیر تشهد است، شک کردی در تشهد و دخلت فی غیره. پس قانون اصلی می‌گوید شک در غیر هر غیری باشد موجب می‌شود که اعتماد به شک نکنی. 🔦 اما در خصوص سجود صحیحه ابی‌بصیر آمده که از امام سؤال می‌کند که من در حال نهوض هستم، شک کردم سجده کردم یا نه، چه کنم؟ 👈 حضرت می‌فرمایند برگرد و سجده را انجام بده. صاحب عروه می‌فرماید این یک مخصص است، ما از عموم عام دست می‌کشیم در مورد تخصیص ولی نسبت به سایر موارد به آن عموم‌ها تمسک می‌کنیم. ⬅️ مثل بقیه مواردی که مثال می‌زنند در اصول «اکرم کل عالم‌» بعد مخصص آمد که فاسق را اکرام نکن. نسبت به فاسق ما تخصیص قائل بشویم. اما نسبت به غیرفاسق به عموم عام عمل می‌کنیم. پس اشکال به صاحب عروه وارد نیست. 👈 ایشان گفته قانون اعتنا نکردن است ولی تخصیص خورده در سجده به خاطر صحیحه ابی‌بصیر. ❎ اما باز یک مقداری ایراد بر صاحب عروه باقی می‌ماند که کسی متعرض نشده. و آن این است که علمای دیگر هم این روایت را دیدند، ولی چگونه از این روایت شما به دست آوردی که فقط در سجده باید برگردی و انجام بدهی ولی علمای دیگر گفتند هم سجده و هم تشهد اگر شک کردی در حال نهوض برگرد و انجام بده. 🔷 حق با ایشان است یا حق با مشهور است؟ باز این سؤال باقی می‌ماند. 📚 برگرفته از نشست علمی آیت الله شاهرودی (20 اردیبهشت 1402) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ آغاز برنامه پژوهشی مدرسه 💠زمان اجرای برنامه خواهد بود. 🔰زمان جلسات به شرح زیر است: جلسه اول: 27 مهر جلسه دوم: 25 آبان جلسه سوم: 30 آذر جلسه چهارم: 28 دی 🔵جزئیات و مکان اجرای طرح متعاقباً اعلام خواهد شد. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
0️⃣3️⃣1️⃣ 0️⃣3️⃣ ❇️مبتدا و خبر 🔶 اگر در جمله اسميّه خبر، جمله فعليه و يا ظرفيه و يا جمله اسميه ديگرى باشد تشخيص مبتدا به راحتى ميسّر است، زيرا آن اسم مقدّم يقينا مبتداست چون جمله به‌طور كلى چه فعليه و چه ظرفيه و چه اسميه نمى‌تواند مبتدا واقع شود، مانند «زيد ضرب عمرا» و «زيد في الدّار» و «زيد أبوه قائم». 🔷 همچنين اگر جمله اسميه متشكل از دو اسم بود كه تنها يكى از آنها صلاحيت ابتدائيت داشت، در اين مورد نيز تعيين مبتدا ساده است زيرا همان اسم داراى شرايط ابتدائيت، مبتدا و ديگرى خبر است. 👈 مثل اينكه يك اسم نكره و اسم ديگر معرفه باشد كه در اين صورت اسم معرفه مبتداست. 🔍 لكن اگر هردو صلاحيت و شرايط ابتدائيت داشته باشند اندكى تعيين مبتدا و خبر مشكل است، به همين خاطر باید از ملاك تعيين مبتدا از خبر در اين مورد بحث شود. ✅ بايد توجه داشت كه در كيفيت مبتدا و خبر در اينگونه از جملات اسميه، سه فرض احتمال دارد: 👈 هردو معرفه باشند. 👈 هردو نكره صلاحيت دار براى مبتدا واقع شدن باشند. 👈 يكى از آن دو، معرفه و ديگرى نكره صلاحيت دار براى مبتدا شدن باشد كه اين خود دو صورت دارد: الف: اوّلى معرفه و دوّمى نكره باشد. ب- اوّلى نكره و دوّمى معرفه باشد. 📕 مغنی باب رابع 📚 برگرفته از شرح استاد صفایی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 3️⃣2️⃣ بیست و سومین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع اثبات خطابات قانونیه (عدم انحلال خطاب شارع) 🎤با استفاده از محضر حضرت استاد مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه 🗓 زمان: چهارشنبه 19 مهر 1402 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
صوت نشست علمی استاد مقیمی حاجی 👇👇👇👇
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
با سلام 🖌 لطفاً با کلیک بر روی لینک، در نظرسنجی مربوط به بیست و سومین جلسه از سلسله نشست های علمی (استاد مقیمی) شرکت فرمایید 👇 https://formafzar.com/form/s296j
1️⃣3️⃣1️⃣ 0️⃣3️⃣ ❇️ طریق و کارکرد آن ◀️ به سلسله راوي، طریق گویند. اگر بخواهیم عنوان دیگري به جز طریق به این سلسله راوي بدهیم، بهترین عنوان همان سند است. ⬅️ هر کتابی را که به یک راوي نسبت داده می شود عادتاً به او سندي دارد. سند نجاشی یا شیخ طوسی به کتاب یا کتابهاي یک راوي را طریق می نامند. 🔶 کارکرد اصلی طریق دو مورد است 1️⃣ انتساب صاحب کتاب به راوي را مستندسازي می کند. 2️⃣ فراهم آوردن نقل روایات از اثر یا آثار راوي مترجم به شکل مسند. سند صاحب کتاب یا رجال نگار به کتابی که به هر یک از این راویان نسبت می دهد. این طریق امکان می دهد نقل روایات از کتابها به شکل مسند باشد. 🔷 کارکرد فرعی طریق 👈 مهمترین فائده فرعی ذکر طریق، شناخت راویان پرکار و فعال در عرصه نقل احادیث شیعه است. 🔍 ولی وقتی راویان پرکار را می بینید الزاماً همه راویان پرکار ثقه نیستند. گروهی مثل محمد بن سنان، محمد بن خالد و ابی سمینه ضعیفند و گروهی مجهولند. 📚برگرفته از دروس استاد حسینی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
متن پیاده شده نشست علمی استاد مقیمی حاجی 👇👇👇👇👇