هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
💐💐مژده به علاقمندان فراگيري روش #تدبر قران
💢💢💢ثبت نام #هجدهمین_دوره_آموزشی
"روش مطالعه و #فهم_بهتر قرآن "
💢مهلت ثبت نام تا 4 شنبه 30خرداد
✅دوره بصورت مجازي برگزار خواهد شد.
✅برای دريافت دروس و ارايه تمرینها لزومی به انلاین بودن در زمان خاصی نیست.فایل ها و تمرینها در گروه ارایه میشوند. قران آموزان در طول هفته ،مطالعه و تمرينها را ارسال ميكنند.
👈جهت اطلاع از نظرات قرآن آموزان دوره هاي قبل و مشاهده برخي كليپها و سرفصلهاي دوره ، و اطلاعات بیشتر ثبت نام به لينكهاي زير مراجعه نماييد
✳ https://b2n.ir/a02388
در واتساپ: https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
در تلگرام و ایتا: @tadabbor_quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣ تدبر در سوره #مسد
🔹نکات تفسیری سوره مسد
۱-تَبَّت يَدَا أَبى لَهَبٍ وَ تَب
معناي تبت چيست؟
((تب )) و ((تباب )) بنابر آنچه جوهرى معنى كرده به معناى خسران و هلاكت است .
و راغب آن را به دوام خسران معنا كرده . بعضى هم گفته اند به معناى خيبت و نوميدى است . بعضى ديگر آن را به معناى تهى دستى از همه خيرها دانسته اند. ولى - به طورى كه ديگران هم گفته اند - همه اين معانى نزديك به همند، و بنابر اين كلمه ((يد)) در آيه نيز به معناى لغويش نيست ، بلكه كنايه است از قدرت آدمى ، چون دست در انسان عضوى است كه مقاصدش به وسيله آن انجام مى شود، و بيشتر كارهاى آدمى را به دست او نسبت مى دهند، و تباب و خاسر شدن دست به معناى بى نتيجه شدن اعمال آدمى ، و بلكه نتيجه معكوس دادن آن است ، و يا به عبارت ديگر به معناى باطل شدن اعمال او و به نتيجه نرسيدن آن است ، به طورى كه زحماتش هدر رود و مورد استفاده اش قرار نگيرد، اين معناى تباب دست انسان بود. و معناى تباب خود آدمى ، خسران او در نفس و حاق ذاتش است ، به طورى كه از سعادت دائميش محروم شود، و اين همان هلاكت دائمى او است .
پس اينكه فرمود: ((تبت يدا ابى لهب و تب )) معنايش در حقيقت ((تب ابو لهب )) است ، و اين نفرينى به او به هلاكت خودش و بطلان و بى اثر گشتن توطئه هايى است كه به منظور خاموش كردن نور نبوت مى كرد، و يا قضايى است از خداى تعالى به اين هلاكت و بطلان توطئه ها.
ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۶۶۵
https://zaya.io/6rkpp
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی
شماره5⃣
#نڪات_آموزنده_قرآنی :
سوره #حمد #صفحه_1
❇️چه كساني بر #صراط_مستقيم اند ؟ چه كساني #مغضوبند؟
🔸 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ "7/فاتحه"
🌱 [شاه] راه کساني که به آنها نعمت دادي، نه مغضوب شدگان و نه گمراهان
🌹 آيا به درستي ميدانيم #صراط_مستقيم چيست؟ او به ما ميفهماند كه صراط مستقيم راه کساني است که به آنها نعمت داده است، منظور چه کساني و چه نعمتي است؟ در دو آية ديگر قرآن، کساني را که خدا به آنها نعمت ويژه داده معرفي كرده است:
🔸 نساء 69 : «فأُوْلَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَيْهِم...» خدا به اينها نعمت داده است:
«مِّنَ النَّبِيِّينَ»، پيامبران، «وَالصِّدِّيقِينَ»، تصديقکنندگان پيامبران.
مثل: ياران موسي، حواريون عيسي، اصحاب پيامبر اسلام و تابعين آنها از نسلهاي بعدي. «وَالشُّهَدَاء» [الگوها و اسوههاي قابل مشاهده] كساني که با فدا کردن جان و مال خود در راه حق الگوي بقيه شدند. «وَالصَّالِحِينَ» اصلاحگران، مبارزين با انواع مفاسد. «وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا» آنها چه دوستان خوبي هستند!! كسي كه در نماز ميگويد ما را به راه کسانيکه به آنها نعمت دادي هدايت كن، چنين شخصيتهايي را در نظر ميآورد.
🔸 مريم 58: «أُولَئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ مِنْ ذُرِّيَّهِ آدَمَ وَمِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَمِنْ ذُرِّيَّهِ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْرَائِيلَ وَمِمَّنْ هَدَيْنَا وَاجْتَبَيْنَا...» اينانند کساني که خدا به آنان نعمت داده است: پيامبراني از ذريّه آدم، از کساني که به کشتي نوح سوارشان کرديم، از ذريّه ابراهيم و يعقوب و از همه کساني که هدايتشان کرديم وآنها را برگزيديم...
🌹مفسرين ميگويند « #مَغضُوبِ عَلَيهِمْ» به #يهود اطلاق ميشود. چون در قرآن 10 بارتکرار شده است که بنياسرائيل به خاطر #نافرمانيها و دنياپرستيها مشمول #غضب خدا شدند. و « #ضَّالِّينَ» را #مسيحياني ميدانند که با #شرك در #تثليث به بيراهه رفتند.
🌹با اين حال اين مصاديق مانع از تعميم آن به خود ما نيست، در قرآن گناهان ديگري مثل: #شرک، #ضلالت ، #نفاق، #کفر و... از موارد #مغضوب واقع شدن، شمرده شده است.
👈 #غضب همان خشم و خروشي است كه در اثر ناملايمات رفتاري ديگران به انسان دست ميدهد، اما از 24 موردي كه كلمة غضب در قرآن آمده است، فقط 5 مورد آن به غضب بشري ارتباط دارد و 19 مورد ديگر [از نظر عددي مساوي تعداد خازنان دوزخ- مدثر 30- عَلَيْهَا تِسْعَهَ عَشَرَ]، تماماً از غضب الهي نام برده است. غضب انسان دلالت بر تأثيرپذيرياش از رفتار ديگران ميكند، در حالي كه ذات پروردگار منزه و مبراي از تأثيرپذيري از بندگان است.
🌹 گفته ميشود مراد از غضب خدا، صفت فعلي او و عقوبتي است كه در نظام كيفرياش براي ظلم و ستم قرار داده است [همچون اثر كشندگي در سَم و سوزش آتش].
👌 آدميان زماني خشم ميگيرند و عكسالعمل نشان ميدهند كه رفتاري را خلاف رضايت خود ببينند، قوانيني كه خداوند در جهان و در عالم انسانها قرار داده است چنين عكسالعملي را نشان ميدهند: طه 81- ...وَلا تَطْغَوْا فِيهِ فَيَحِلَّ عَلَيْكُمْ غَضَبِ وَمَنْ يَحْلِلْ عَلَيْهِ غَضَبِي فَقَدْ هَوَى [...طغيان نكنيد كه خشم من بر شما گشوده خواهد شد و هر كه خشم من بر او گشوده گردد سقوط كرده است].
👈خلاصه آنکه ميگوئيم خدايا، من راه کساني را که برخوردار از #نعمتهاي تو شدند طلب ميکنم، همان انسانهاي #ممتاز_تاريخ، از پيامبران و اولياء حق تا الگوها و شخصيتهاي برتر جوامع انساني. نه راه كساني که خلاف و خطا کرده و خشم و غضب تو را برانگيختهاند و به گمراهي کشيده شدهاند.
📚تفسیر آقاے بازرگان
┄═❁🌱
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دین
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💢آيا مراسم #برائت_از_مشركين، ارتباطي با ايات ابتداي سوره توبه دارد؟
بَراءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ إِلَى الَّذينَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِکينَ1
ترجمه ايت اله مشكيني: ( این آیات ) اعلام بیزاری ( و نسخ پیمان و رفع امان ) است از جانب خداوند و فرستاده او ، به سوی کسانی از مشرکان که با آنها پیمان بسته اید.
🔷" خطاب آیه متوجه به مؤمنین و رسولخدا(ص ) است ،این آیه تشریع نیست ، بلکه عین انشاء حکم بر برائت از #مشرکین زمان نزول آیه است و معنای آن #برداشتن_امان از مشرکان است و این مطلب هم گزاف و بیجهت واقع نشده ، بلکه بدلیل آنست که مشرکان هیچ پایبندی به عهد و پیمانشان ندارندو جز شیوه خیانت و نقض پیمان روش دیگری را نمی شناسند و اکثرا فاسق بوده و مراعات حدود و عهود را نمی نمایند.
👈لذا مفاد آیه این است که عهد مشرکینی که با مسلمانان پیمان بسته و آنگاه اکثرشان آن پیمان را نقض کردند، لغو و باطل است ،چون نسبت به سایر آنان هم اعتماد و وثوقی وجود ندارد و مسلمانان از شر و نیرنگ آنها ایمن نیستند."
تفسير الميزان
🔷"سوره #برائت و #پیمانشکنان
سیاست اسلام از نظر صلح و جنگ حتی باتوجه به آیات اول سوره برائت این نیست که اسلام به همه کفار دنیا اعلام کند یا مسلمان شوید یا جزیه بدهید و یا شما را میکشیم. این فهم #اشتباه است...
👈سوره برائت (توبه) میگوید از این پس مسلمانان هر مشرک پیمانشکنی را دیدند، یا او را بکشند، یا مسلمان شود و یا جزیه بدهد. بهصرف اینکه بیاید یک پیمان لفظی ببندد و کلاه سر شما بگذارد نباشد...
پس کافر پیمان شکن، یا باید رسما مسلمان شود...یا اینکه «جزیه» بدهند، یعنی باید در هرسال مقداری پول به حکومت اسلامی بدهند
این قانون، مربوط به #کافر_متجاوز یا کافر سیاست باز پیمانشکن است
👈👈وگرنه کافری که متجاوز نباشد و سیاستباز و پیمانشکن نباشد و اجازه تبلیغات آزاد به مسلمانها در کشور خودش را بدهد (این بند جزو قراردادهای عمومی اسلام است که باید آزادی تبلیغات خداپرستی در سرتاسر جهان وجود داشته باشد)، اگر ملت کافری اینها را رعایت کرد، هیچ وقت اسلام به آنها «فاقتلوهما» نگفته و نمیگوید."
شهيد دكتر بهشتي، در مکتب قرآن، ج ۵، ص ۱۲۹ و ۱۳۰
http://quranpuyan.com/yaf_postst277_lm-bry-t-z-mshrkhyn-dr-Hj.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دین
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🟡🟢نظرات قرآن آموزان دوره قبلي روش ساده #فهمبهتر_قرآن
🔺دوره #هفدهم، زمستان 1402
♻ قسمت اول
♦️الحمدلله علی کل نعمه :
با شرکت دراین کلاس توفیق انس بیشتر با کلام خدا حاصل شد. ان شاالله که زمینه ای برای عمل بشه برامون.
#وسعت_دیدم هنگام قرائت و خواندن ترجمه بیشترشد با #لذت بیشتری قرآن رومیخونم، پاراگراف بندی و روش فکرمیکنم.
خیلی برام #جالبه این روش.
راستش من خیلی حریص به یادگیری عمیق قرآن و معارف دین هستم .
قبلا اینقدر به ارتباط بین آیات دقت نمیکردم.
ان شاالله که همه قدر این گنجینه با ارزش روبدونیم و درقیامت قرآن ازما شاکی نباشن.
سركار خانم بادافره
🔶تشکر از شما طبق فرمایش شما چندین بار سوره رو خوندم .الحمدلله رب العالمین
#خوشحالم که اجازه دارم سر سفره قرآن باشم
ابتدا فکر نمیکردم بتونم فرازها رو تشخیص بدم
الان حس کنجکاویم فعال شده
سركار خانم خدايي
✅👈جهت اطلاع از جزييات بيشتر و #ثبتنام دوره جديد و مشاهده #كليپها ،به لينك هاي زير مراجعه نماييد
✳ در تلگرام و ایتا: @tadabbor_quranpuyan
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
https://b2n.ir/a02388
https://www.aparat.com/quranpuyan/videos
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓هدف ما در تفسیر یا تدبر #فهم مراد گوینده است. فهم مراد چه تفاوتی با ترجمه و مفهوم دارد؟
🎙بخشی از سخنان آقای سیدکاظم فرهنگ در نخستین جلسه دوره آموزشی روش فهم بهتر قرآن.
💫اطلاعات بيشتر در كانال زير در تلگرام و ايتا:
@tadabbor_quranpuyan
در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
#دعاهای_روزانه
🤲 اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ .وَلَا تَكِلْنِي إِلَىٰ نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً وَلَا إِلىٰ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ،
خدایا بر محمّد و خاندانش درود فرست و مرا هیچگاه، به اندازه یک چشم برهم نهادن به خویشتن و نه به هیچیک از آفریدگانت وامگذار.
💫تعقیبات نماز صبح
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_توبه آیه 32 تا 36
📄#صفحـہ_192
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_192
❇️احكام اسلام ودين خدا، نور است و #نور، سرچشمهی حيات
💠یریدون ان یطفؤا نور الله بافواههم و یابی الله الا ان یتم نوره و لوکره الکافرون
🌱می خواهند نور خدا را با دهانهایشان خاموش کنند وخداونددست بر نمی دارد جز تا وقتی که نور خود را تمام و کامل کند، اگر چه کافران کراهت داشته باشند.
🔷✨(اطفاء) یعنی خاموش کردن آتش یا نور، می فرماید:اهل کتاب می خواهند نور خدا را که در دین اسلام جلوه گر شده با دهانشان خاموش کنند، همانطور که سایر چراغهای کوچک را به وسیله بازدم دهان خاموش می کنند و این مطلب تحقیر و کوچک شمردن کید آنهاست ، چون دهان درخاموش کردن چراغهای کوچک و نورهای ضعیف کاربرد دارد، اما نوری عظیم و عالم افروز را نمی توان با دهان خاموش کرد، مخصوصا اینکه خدا اراده کرده که این نور هر روز پر فروغتر گردد و پرتو آن عالمگیر شود، لذا اسلام نوری عالم آراست که خداوند وعده نیکوئی داده که بزودی آن را به سرحد کمال می رساند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_192
❇️زيان بیتوجّهی به #ماههای_حرام، به خود انسانها باز میگرد
💠إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّـهِ اثْنا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتابِ اللَّـهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ وَ قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً كَما يُقاتِلُونَكُمْ كَافَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ (۳۶/توبه)
🌱همانا تعداد ماهها نزد خداوند، در كتابِ (آفرينش) خدا و از روزی كه آسمانها و زمين را آفريد، دوازده ماه است، كه چهارماه از آن (جنگ) حرام است، اين آيين ثابت و پابرجاست. پس در اين ماهها، با جنگ و خونريزی بر خود ستم نكنيد و جملگی با همهی مشركان بجنگيد، آن گونه كه آنان همگی با شما میجنگند و بدانيد كه خداوند باپرواپيشهگان است.
🔹بهترين تقويمِ تاريخ و زمانبندی، آن است كه ثابت، طبيعی و همگانی باشد.
ماههای قمری اين سه ويژگی را دارند. عِدَّةَ الشُّهُورِ ...
🔹وجود ماههای دوازدهگانه، به تدريج شكل نگرفته است، بلكه از آغاز پيدايش زمين و آسمان بوده است. اثْنا عَشَرَ شَهْراً ... يَوْمَ خَلَقَ
🔹رزمندگان و خانوادههايشان، نياز به عيادت، آموزش، استراحت و رسيدگی به خانه و زندگی دارند. بنابراين يك سوّم سال، اجباراً بايد جنگ خاموش شود تا فرصتی برای اينها باشد. «مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ» حتّی در جنگ هم بايد اصولی رعايت شود و به ناآگاهان، اغفال شدگان، زنان، سالمندان و كودكان، تعرّض نشود و بدون توجيه و تذكّر قبلی، حمله نشود.
🔹همه زمانها يكسان نيستند. در زمان هم قداست و حرمت مطرح است.
«مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ»
🔹اسلام، هم مكان أمن دارد، (مكّه) هم زمانِ امن (ماههای حرام). جالب آنكه محور سه ماه (ذيقعده، ذيحجّه ومحرّم) از اين چهار ماه حرام، ماه حجّ (ذيحجّه) است.
🔹زيان بیتوجّهی به ماههای حرام، به خود انسانها باز میگردد «فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ»
🔹در اسلام اصل بر جنگ نيست، بلكه بر فكر، برهان، حكمت، موعظه و زندگی مسالمت آميز است؛ مگر برای رفع مزاحمان اجتماعی و سركوبی مستكبران يا برای دفاع، حتّی در ماههای حرام. «قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ»
🔹اجازه ندهيد دشمن از مقدّساتِ دينی و احكام فقهی شما سوء استفاده كند.
«قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً» اگر دشمن در ماههای حرام حمله كرد، مقدّسمآب نشويد، بلكه مقابله كنيد.
🔹حمله به دشمن، بايد همانند ابعاد حملات دشمن باشد. «كَما يُقاتِلُونَكُمْ»
🔹پيروزی در سايهی تقواست. «أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹روش تدبر مدنظر ما در دوره آموزشي و این کتاب،نگاه #کل_گرایانه و #منسجم به کل سوره است. نگاه #انداموار در برابر نگاه خطی به تک آیه.
اطلاعات بیشتر در مورد دوره جدید اموزش روش ساده فهم قرآن در @tadabbor_quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣ تدبر در سوره #مسد
🔹نکات تفسیری سوره مسد
۲- چرا در سوره مسد اسم واقعي ابولهب نيامده،بلكه كنيه اش امده است؟
و از همه اقوالى كه در پاسخ اين سؤال (چرا اسم او را نياورد) گفته شده ، اين قول است كه خواسته است او را به آتش نسبت دهد،چون ابو لهب ، اشعارى به انتساب به آتش دارد، وقتى مى گويند فلانى ابو الخير است ، معنايش اين است كه : با خير رابطه اى دارد، و همچنين ابوالفضل و ابو الشر، و چون در آيات بعد مى فرمايد: ((سيصلى نارا ذات لهب - به زودى در آتشى زبانه دار مى سوزد)) از آن فهميده مى شود كه معناى ((تبت يدا ابى لهب )) هم اين است كه : از كار افتاده باد دو دست مردى جهنمى ، كه هميشه ملازم با شعله و زبانه آن است .
و اين ابو لهب كه مورد نفرين و يا قضاى حق تعالى قرار گرفته ، فرزند عبد المطلب و عموى رسول خدا (صلى الله عليه و آله وسلم ) است ، كه سخت با رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) دشمنى مى كرد و در تكذيب گفته ها و دعوت او و نبوتش و در آزار و اذيتش اصرار مى ورزيد، و در اين راه از هيچ گفته و عملى فروگذار نمى كرد، و او همان كسى بود كه وقتى رسول خدا (صلى الله عليه و آله وسلم ) او و ساير عشيره اقربين خود را براى اولين بار دعوت كرد، با كمال بى شرمى در پاسخش گفت ((تبا لك - خسران و هلاكت بر تو باد)) و اين سوره نازل شد و گفتار او را به خودش رد كرد كه خسران و هلاكت بر او باد.
۳- چرا در سوره زن ابولهب به هيزم كش اتش اخطاب شده است؟
ظاهرا مراد از اين دو آيه اين باشد كه همسر ابولهب به زودى در آتش دوزخ در روز قيامت به همان هيئتى ممثل مى گردد كه در دنيا به خود گرفته بود، در دنيا شاخه هاى خاربن و بته هايى ديگر را با طناب مى پيچيد و حمل مى كرد، و شبانه آنها را بر سر راه رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) مى ريخت تا به اين وسيله آن جناب را آزار دهد، در آتش هم با همين حال ، يعنى طناب به گردن و هيزم به پشت ممثل گشته عذاب مى شود.
ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۶۶۵
https://zaya.io/6rkpp
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی
شماره6⃣
#باورهاورفتارهای_قرآنی.
سوره #بقره #صفحه_2
💫 #آغاز هركار #بنام_الله
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خداوند بخشندهى مهربان
👌 همه ی ما در هر كاری، پیش از توجّه به نیروها و وسایل ناپایدار دنیا، كارمان را با یاد و نام خدای فناناپذیر و مهربان آغاز کنیم و همان طور كه بر چیزهای محبوب خود نامه ایی زیبا می گذاریم، امور مهم و دوست داشتنی مان را هم با نام «الله» كه تمام زیبایی ها و خوبی ها از اوست، زینت بخشیم؛
💞 #خدایی كه «رَحمّْن» یعنی بسیار مهربان است؛ بسیار مهربان تر از پدر و مادر عزیزمان که از سر مهربانی و بی آنکه به ما نیازی داشته باشد، به وجودمان آورد و مورد احترام خود قرار داد و نعمت هایش را از آسمان و زمین بر ما ارزانی كرد؛ نعمت دیدن، شنیدن، فكر كردن، راه رفتن؛ نعمت پیامبران و امامانی كه راه خوشبخت شدن را به ما نشان می دهند؛ نعمت پدر و مادری مهربان كه ما را از جان خود عزیزتر می شمرند؛ و هزاران نعمت دیگر كه اگر لحظه ای به آنها فكر كنیم، شگفت زده می شویم و زبانمان ناخودآگاه به شكر آن خدای مهربان باز می شود.
👌خدایی كه «رَحیم» یعنی همیشه مهربان است و بهشت جاودان كه با آنهمه نعمت های زیبایش برای نیكوكاران آماده شده، نشانه ای از رحیم بودن اوست. آری، چه زیباست كه پیش از هر كاری، دهان خود را به نام مبارك او خوشبو كرده، این آیه ی زیبای كتاب خدا را تلاوت کنیم:
🌸 «بِسمِ اللهِ الرَّحمّْن الرَّحیمِ». یعنی من كارهایم را با نام خدایی شروع می كنم كه #بسیار_مهربان است و بندگان خویش را همیشه دوست دارد؛ در زندگی ام از او كمك می خواهم و تمام پشتكار و نیرویم را به كار میگیرم تا كارهایم را به بهترین شكل به انجام رسانم.
🌹حضرت محمّدصلوات الله علیه فرموده است:
💢 «هر كار مهمّی كه با نام خدا آغاز نشود، ناتمام و بی نتیجه خواهد ماند»
تفاسیر:. اطیب البیان، مشکاة
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دین
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#حج در #قران: #طواف بر دور آزادی و نفی بردگی
يكي از مناسك حج چه عمره و چه تمتع ،طواف دور خانه خداست. يعني حاجي بايد هفت بار دور خانه خدا از يك نقطه خاص و دريك جهت خاص با آداب خاصي بچرخد.
🖋در برخي آيات به اين عمل عبادي اشاره شده است:از جمله در سوره حج كه خداوند به حضرت ابراهيم مناسك حج را آموزش داده به #طواف_كعبه پس از انجام قرباني اشاره كرده است.
🔸ثُمَّ لْيَقْضُوا تَفَثَهُمْ وَلْيُوفُوا نُذُورَهُمْ وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ ﴿۲۹﴾
سپس بايد آلودگى خود را بزدايند و به نذرهاى خود وفا كنند و بر گرد آن خانه آزاد [از مالکیت دیگران] طواف به جاى آورند (۲۹)
🕋﴿وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ﴾
"وصف اين بيت گاهي به عنوان بيتِ رفيع، گاهي به عنوان بيتِ عَتيق، گاهي به عنوان مباء للناس هر كدام پيام خاصّ خودش را دارد اگر گفتند قبله ي شما بيتِ #عتيق است يعني شما به طرف خانه ی آزادي داريد نماز ميخوانيد
ديگر معنا ندارد #برده ي كسي باشيد يا برده ي درون يا برده ي بيرون
اگر گفتند: ﴿وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ﴾ داريد دور خانه ي #آزاد و #آزادي طواف ميكنيد ديگر معنا ندارد برده ي كسي باشيد.
🛑🛑انتقاد از مراجعی كه #فتوا به وجوب #طواف بين كعبه و #مقام_ابراهيم مي دهند یا سعی و رمی در طبقه بالا را باطل میدانند.
🔻اگر كسي در فضاي باز فكر بكند هرگز فتوا نميدهد كه الاّ ولابد طواف بايد بين #كعبه و موقِف باشد همين 26 و خردهاي ذِراع يعني سيزده متر البته اين افضل است شما همه جا راه را بستيد
وقتي طبع قضيه اين است که الان حداقل 10 میلیون باید بیایند حج، چرا فتوا ميدهيد ميگويد الاّ ولابد طواف بايد اينجا باشد
طبع اوّلي قضيه اين است كه اين حداقل بتواند ده ميليون را جا بدهد اين طبع اوّلي قضيه است و دين بايد براي ده ميليون جا فراهم بكند
🔸🔸#فقيه بايد دوتا عينك داشته باشد با يك عينك فتوا ندهد يك عينك را ببيند اين روايت چه ميخواهد بگويد نِطاق اين روايت چيست,
يك عينكِ وسيعتر به چشم بزند
اين روايت با همه ي روايات, اين آيه با همه ي آيات, اين دليلِ عقلي با همه ي ادلّه ي عقلي .بعد آن وقت فتوا بدهد
🔺🔺اگر اين شد هرگز فتوا نميدهد كه اگر مسعيٰ را قدري توسعه دادند باطل است يا طبقه ي بالا رَمْي كرديد #باطل است يا طبقه ي بالا سعي كرديد باطل است
الآن چون جاي مردم را گرفتند با الحاد و ظلم، ما خيال ميكنيم حاجي همين چند نفرند اينها با الحاد و ظلم جلوي مردم را گرفتند وگرنه مردم اگر بخواهند حج بيايند بدون الحاد و ظلم آن اقلّ اقلّش ده ميليون است
قبلاً در زمان پيغمبر(ص) اقلّ اقلّش ده هزار نفر بودند خب اين ده هزار نفر را شما در يك قفس ميخواستيد جا بدهيد؟!!
نميدانم شما سال قبل از انقلاب مكّه مشرّف شديد مسجدالشجره را ديديد يا نه, يك مسجد مختصري بود نظير مسجدهاي محلّي خب اينكه نميشود شما همه را دعوت بكني
🔸وَأَذِّن فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجَالًا وَعَلَى كُلِّ ضَامِرٍ يَأْتِينَ مِن كُلِّ فَجٍّ عَمِيقٍ
تا پیاده و [سوار]از راههای دور به سوی تو آیند.هر كه ميتواند بر او لازم است به مكّه بيايد و #كعبه را زيارت كند و بعد جا براي انها نداشته باشيد
🖋ایت اله جوادی املی
📚تفسیر سوره حج
http://quranpuyan.com/yaf_postsm20214_Twf-br-dwr-kbh-nmz-dr-mqm-brhym.aspx#post20214
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دین
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
اللّٰهُمَّ ثَبِّتْنِى عَلىٰ دِينِكَ مَا أَحْيَيْتَنِى؛
خدایا! تا زندهام مرا بر دین خود ثابت بدار؛
وَلَا تُزِغْ قَلْبِى بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِى،
و دلم را پس از آنکه به نور هدایت روشن کردی منحرف مکن
وَهَبْ لِى مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً
و از نزد خود رحمتی بر من ببخش
إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
چراکه تنها تو بخشایندهای
صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَعَلَىٰ آلِ مُحَمَّدٍ
درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد
📖بخشی از دعای روز جمعه
@quranpuyan